Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περίπου εκατό νεκροί Πολύνεκρος βομβαρδισμός στη Φαλούτζα
  • [02] Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών Πρωτοφανείς καταστροφικές βροχές
  • [03] Εισέβαλαν ισραηλινές δυνάμεις σε διάφορες πόλεις Εκρυθμη η κατάσταση
  • [04] Τίποτα δεν είναι τέλειο... "Προβληματικός" ο Δαυίδ του Μικελάντζελο
  • [05] Στη Ρωσία Συλλήψεις υπόπτων για τη διπλή αεροπορική τραγωδία
  • [06] Υποβάλλεται σε θεραπεία ο Μακμάναμαν
  • [07] Πάνω από 1000 οι νεκροί Αμερικανοί στο Ιράκ
  • [08] Χωρίς προπονητή έμεινε η Γκάνα

    [01] Ιράκ

    Περίπου εκατό νεκροί Πολύνεκρος βομβαρδισμός στη Φαλούτζα

    7/9/2004 11:29:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

    Ο αμερικανικός στρατός βομβάρδισε την πόλη Φαλούτζα, το προπύργιο των σουνιτών ανταρτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου εκατό αντάρτες. Από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τα πυρά του πυροβολικού έχει πληγεί η συνοικία Σουχάντα, στα νότια της πόλης, απ' όπου υψώνονται πυκνοί καπνοί. Στο γενικό νοσοκομείο της Φαλούτζα έχουν μεταφερθεί πολλοί τραυματίες. Ένας οδηγός ασθενοφόρου δήλωσε, ότι μετέφερε στο νοσοκομείο δύο νεκρούς και 15 τραυματίες, ενώ οικογένειες, που έφυγαν από την περιοχή για να γλιτώσουν, ανέφεραν ότι πτώματα και τραυματίες κοίτονται ακόμη στους δρόμους.Ο στρατός υποστηρίζει πως τα κτίρια που χτυπήθηκαν χρησιμοποιούνταν από τους αντάρτες για να πλήτουν θέσεις των αμερικανικών δυνάμεων.

    [02] Διεθνή

    Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών Πρωτοφανείς καταστροφικές βροχές στην Κίνα

    8/9/2004 7:32:00 πμ

    Δραματική είναι η κατάσταση στη νοτιοδυτική Κίνα, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές βροχές συνεχώς αυξάνεται. Σύμφωνα με τις αρχές, οι νεκροί είναι 164, 67 αγνοούνται, ενώ περίπου 11.000 άτομα έχουν τραυματιστεί. "Στο Σιτσουάν έχουμε ήδη καταμετρήσει 89 νεκρούς και 41 αγνοούμενους. Σχεδόν 11.000 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, ή είναι άρρωστοι", τόνισε εκπρόσωπος του τοπικού γραφείου φυσικών καταστροφών. "Στην Τσονγκίνγκ υπάρχουν έως τώρα 72 νεκροί και 23 αγνοούμενοι", τόνισε με τη σειρά του ο υποδιευθυντής του αντίστοιχου γραφείου στην περιοχή αυτή, προσθέτοντας πως 2000 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ή υποφέρουν από άλλα προβλήματα. Η επαρχία Γιουνάν, που συνορεύει με τη Σιτσουάν, επλήγη επίσης από κατακλυσμιαίες βροχές, οι οποίες προκάλεσαν κατολισθήσεις και τον θάνατο τριών ατόμων, ενώ άλλα τρία φέρονται να αγνοούνται, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα. Κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ η κυκλοφορία των πλοίων έχει διακοπεί για πρώτη φορά από τον Ιούλιο στο ύψος του φράγματος των Τριών Φαραγγιών, του μεγαλύτερου υδροηλεκτρικού έργου στον κόσμο. Σύμφωνα με τους υπευθύνους, στη μάχη κατά της θεομηνίας πάνω από 450.000 άτομα χρειάσθηκε να εκκενωθούν στην Τσονγκίνγκ και στη Σιτσουάν εξαιτίας των πλημμύρων, οι οποίες κατέστρεψαν 127.000 κατοικίες, περίπου 400 γέφυρες και τουλάχιστον 720 χλμ του οδικού δικτύου. Οι άμεσες οικονομικές ζημιές εκτιμώνται στα 229 εκατ. δολάρια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φονικές πλημμύρες στη Κίνα

    [03] Διεθνή

    Εισέβαλαν ισραηλινές δυνάμεις σε διάφορες πόλεις Εκρυθμη η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας

    8/9/2004 8:34:00 πμ

    Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε τη νύχτα στον παλαιστινιακό τομέα της Τζαμπαλίγια στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, προκειμένου να εμποδίσουν τους μαχητές της Χαμάς να επιχειρήσουν νέες επιθέσεις εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Περίπου 20 θωρακισμένα οχήματα και εκσκαφείς εισέβαλαν στον ανατολικό τομέα του καταυλισμού έχοντας την κάλυψη ισραηλινών ελικοπτέρων και αναπτύχθηκαν κοντά στο χωριό Μπέιτ Λάχια, όπου τα μέλη τα Χαμάς συχνά εξαπολύουν επιθέσεις με ρουκέτες τύπου Κασάμ εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Επίσης, όπως ανέφεραν στρατιωτικές πηγές, οι ισραηλινές δυνάμεις εισήλθαν στο Χαν Γιούνες, νότια της Γάζας. Εξάλλου, Ισραηλινοί στρατιώτες μαζί με έναν εκσκαφέα περικύκλωσαν το πρωί μία κατοικία στη Χεβρώνα, στα νότια της Δυτικής Όχθης και σημειώνονται ανταλλαγές πυρών, τονίζουν δημοσιογραφικές πηγές. Οι ίδιες πηγές ανακοίνωσαν πως ένα σημαντικό στέλεχος της Χαμάς, που είχε επίσης τραυματιστεί, συνελήφθη και διακομίστηκε κατόπιν στο νοσοκομείο Χαντάσα στην Ιερουσαλήμ για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες πριν την ανάκρισή του από την Σιν Μπέθ, την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ. Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης τραυματίστηκαν ελαφρά δύο στρατιώτες. Στο μεταξύ, ένοπλοι Παλαιστίνιοι εξαπέλυσαν το πρωί επίθεση με τρεις ρουκέτες Κασάμ στον δυτικό τομέα της ερήμου Νεγκέβ. Οι ρουκέτες εξερράγησαν σε ένα χωράφι και δεν υπήρξαν θύματα.

    [04] Διάφορα

    Τίποτα δεν είναι τέλειο... "Προβληματικός" ο Δαυίδ του Μικελάντζελο

    8/9/2004 9:14:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    "Ανατομικές βλάβες" παρουσιάζει το διάσημο άγαλμα του Μιχαήλ Αγγέλου, το αιώνιο σύμβολο της ανδρικής ομορφιάς, Δαυίδ. Σύμφωνα με ένα "γκουρού" του πιλάτες, τον Ντέιβιντ Χέρντμαν, ο οποίος εισήγαγε την τεχνική Πιλάτες στη Βρετανία στη δεκαετία του 70, ο Δαυίδ απέχει πολύ από τη φυσική και σωματική τελειότητα, καθώς έχει κακοσχηματισμένη πλάτη, ασθενικά ισχία και σφυροδακτυλία στα δάκτυλα του ποδιού. Όπως τονίζει ο κ. Χέρντμαν, το πρόβλημα του Δαυίδ είναι η κακή στάση κι η έλλειψη ελαστικότητας. "Η λεκάνη του είναι τελείως λάθος. Κλίνει προς τα μπρος και ρίχνει το βάρος στο ένα ισχίο. Η δεξιά πλευρά δεν είναι ίσια. Θα αναπτύξει αδυναμία στο ένα ισχίο και θα υποφέρει από αδυναμία και πόνους στο κάτω μέρος της πλάτης" προβλέπει ο κ. Χέρντμαν.

    Λύση θα δώσει το πιλάτες!

    Βέβαια, αναγνωρίζει, πως ο Δαυίδ έχει ωραία πόδια, αν και υποστηρίζει, ότι τα δάκτυλα στο αριστερό πόδι μοιάζουν με σφύρες. Όμως ακόμη και το τόσο αξιοθαύμαστο πίσω μέρος του αγάλματος για τον κ. Χέρντμαν έχει κάποια ψεγάδια, "εάν το κοιτάξετε από πίσω θα δείτε πως ο δεξιός γλουτός δεν είναι τόσο σφικτός όσο θα έπρεπε επειδή στηρίζεται πάνω στα ισχία, και το βάρος διανέμεται λάθος".

    Λύση στο πρόβλημα του Δαυίδ θα μπορούσε πάντως, να δώσει το πιλάτες, καθώς αυτή η μέθοδος στοχεύει στην ενίσχυση του ανατομικού κέντρου του σώματος και προωθεί την καλή στάση του. Μάλιστα, ο κ. Χέρντμαν τονίζει, πως ένα καλό πρόγραμμα ασκήσεων θα είχε δώσει νέα ώθηση στο πάτημά του και θα τον βοηθούσε να έχει μία καλύτερη στάση.

    Ο Μικελάντζελο άρχισε να δημιουργεί τον Δαυίδ το 1501 και το 1504 το παρουσίασε στους κατοίκους της Φλωρεντίας. Το άγαλμα έχει ύψος 4,34 μέτρα και θεωρείται η επιτομή των ιδεωδών της Αναγέννησης για την ανδρική ομορφιά.

    [05] Διεθνή

    Στη Ρωσία Συλλήψεις υπόπτων για τη διπλή αεροπορική τραγωδία

    8/9/2004 9:27:00 πμ

    Στη σύλληψη δύο ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για τη διπλή αεροπορική τραγωδία, πριν δύο εβδομάδες προχώρησε η ρωσική αστυνομία την Τρίτη. Οι ρωσικές αρχές είχαν αρχικά υποστηρίξει ότι η σχεδόν ταυτόχρονη συντριβή δύο αεροπλάνων ήταν απλή σύμπτωση, όμως άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση όταν στα συντρίμμια βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών υλών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ που επικαλείται έναν εκπρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα, οι συλλήψεις των δύο υπόπτων έγιναν κατόπιν δικαστικής εντολής. "Η συμμετοχή τους στη διάπραξη των εγκλημάτων διερευνάται", προσθέτει το πρακτορείο. Μολονότι επισήμως οι αρχές δεν επιρρίπτουν την ευθύνη στους Τσετσένους αυτονομιστές, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δύο επιβάτιδες, που πιστεύεται ότι ήταν Τσετσένες, ανατίναξαν τα δύο αεροπλάνα. Υπενθυμίζεται ότι μία ισλαμική οργάνωση που αυτοαποκαλείται "Ταξιαρχίες Ισλαμπούλι" είχε αναλάβει την ευθύνη.

    [06] Αθλητισμός

    Υποβάλλεται σε θεραπεία ο Μακμάναμαν

    8/9/2004 10:51:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αχίλλειο τένοντα ο Στιβ ΜακΜάναμαν τον αναγκάζει να μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για περίπου ένα μήνα. Αυτός είναι και ο λόγος που από την αρχή του σεζόν ο μέσος της Μάνστετερ Σίτι, έχει αγωνιστεί μόνο σε ένα ματς του αγγλικού πρωταθλήματος. Το επόμενο διάστημα ο 32χρονος ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί σε εντατική θεραπεία, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει δριμύτερος σε περίπου τριάντα ημέρες.

    [07] Ιράκ

    Πάνω από 1000 οι νεκροί Αμερικανοί στο Ιράκ

    8/9/2004 11:06:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ξεπέρασε τους 1000 ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών, που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ. Τελευταίο θύμα της ανείπωτης βίας, με καθημερινά θύματα στρατιώτες και πολίτες, είναι ένας Αμερικανός στρατιώτης, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση Ιρακινών ανταρτών εναντίον στρατιωτικής φάλαγγας στο Μπαλάντ, βόρεια της Βαγδάτης. Από την ίδια επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τη μία το πρωί (ώρα Ελλάδος) άλλος ένας τραυματίστηκε. Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί, Ιρακινοί αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής φάλαγγας στη δυτική Βαγδάτη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τρεις στρατιώτες. Την ίδια στιγμή, αμερικανικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέα αιματηρή επιδρομή στη Φαλούτζα. Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλίλαν απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των στρατιωτών, που έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ, τονίζοντας ότι "η θυσία τους δείχνει την ανάγκη να συνεχιστεί ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας".

    Συνεχίζονται οι επιδρομές στη Φαλούτζα

    Τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Φαλούτζα, όταν αμερικανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα το πρωί τις νοτιοανατολικές συνοικίες της πόλη. Άλλοι 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Την είδηση για την επιδρομή επιβεβαίωσαν νοσοκομειακές πηγές, όμως Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε, ότι δεν είχε πληροφόρηση για την επιδρομή. Χθες στην ίδια περιοχή είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 Ιρακινοί αντάρτες. Ενώ στη συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, άλλοι 40 Ιρακινοί σιίτες οπαδοί του Μοκτάντα Αλ Σαντρ έχασαν τη ζωή τους.

    Φόρος τιμής στους νεκρούς στρατιώτες

    Φόρο τιμής απέτισε ο Λευκός Οίκος στους 1.000 Αμερικανούς στρατιώτες, που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ από την έναρξη του πολέμου, το Μάρτιο του 2003. Μάλιστα, οι περισσότεροι στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά το επίσημο τέλος του πολέμου, την 1η Μαΐου του 2003. "Θυμόμαστε, τιμούμε και κλαίμε για το θάνατο αυτών, που έκαναν την υπέρτατη θυσία για την άμυνα και την ειρήνη" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Μακλίλαν στο περιθώριο της περιοδείας του Προέδρου Τζορτζ Μπους στο Κολούμπια του Μισούρι.

    "Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε όσους έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας είναι να συνεχίσουμε τον εντατικό πόλεμο και να επεκτείνουμε την ειρήνη στις επικίνδυνες περιοχές του κόσμου ώστε να μπορέσουμε να τις αλλάξουμε, να κάνουμε τον κόσμο ασφαλέστερο και να υπερασπιστούμε την ασφάλεια της Αμερικής", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Αλλά και ο υποψήφιος Πρόεδρος με τους Δημοκρατικούς, Τζον Κέρι, χαρακτήρισε "τραγική" τη χθεσινή ημέρα.

    [08] Αθλητισμός

    Χωρίς προπονητή έμεινε η Γκάνα

    8/9/2004 11:25:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το πρόσφατο νικηφόρο αποτέλεσμα (2-0) της Γκάνα επί του "Πράσινου Ακρωτηρίου", που έστειλε την αφρικανική ομάδα στην κορυφή του 2ου προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, ήταν το τελευταίο της παιχνίδι της Γκάνα με τον Πορτογάλο τεχνικό Μαριάνο Τζερόνιμο Μπαρέτο στον πάγκο της. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Γκάνα, ο Μπαρέτο άφησε "μπουκάλα" την ομάδα της Γκάνας και επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου με αστραπιαίες κινήσεις υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μαρίτιμο. Ο 47χρονος προπονητής είχε διετές (ανανεώσιμο) συμβόλαιο συνεργασίας με την αφρικανική ομάδα προκειμένου να οδηγήσει την Εθνική ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία και την αντίστοιχη των Ελπίδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 8 September 2004 - 8:51:30 UTC