Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημιουργούνται 1.140 νέες θέσεις εργασίας Επιχορηγούνται εκατοντάδες
  • [02] Κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές Ελεύθεροι 137 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι
  • [03] Πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ του χάντμπολ
  • [04] Παράκληση για τα αυτονόητα
  • [05] Ο Πανιώνιος εκσυγχρονίζεται
  • [06] Σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα
  • [07] "Όλα έτοιμα" λέει το υπουργείο Παιδείας Αντιπαράθεση για τα σχολεία
  • [08] Νίκησαν την Τουρκία με 2-1 Οι Ελπίδες έδειξαν τον δρόμο

    [01] Οικονομία

    Δημιουργούνται 1.140 νέες θέσεις εργασίας Επιχορηγούνται εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    7/9/2004 7:32:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Την ένταξη 771 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στις χρηματοδοτήσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα (EΠAN) του Γ KΠΣ ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει πολιτική ήπιας προσαρμογής στην οικονομία. Οι επενδύσεις που θα γίνουν θα είναι συνολικού ύψους 163,1 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσουν 1.137 νέες θέσεις εργασίας, ενώ εντάσσονται στον γ κύκλο του προγράμματος ενίσχυσης ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Ο κ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προκηρυχθούν και νέοι κύκλοι του προγράμματος.

    Θα υπάρξει περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων

    Στον α κύκλο του ίδιου προγράμματος είχαν ενταχθεί 591 προτάσεις (προϋπολογισμού 132,4 εκατ. ευρώ, 955 νέες θέσεις εργασίας) και στο β κύκλο 511 προτάσεις (114,9 εκατ. ευρώ, 907 νέες θέσεις). Ο ειδικός γραμματέας Ανταγωνιστικότητας κ. Eυσταθόπουλος ανέφερε ότι με την αναθεώρηση του EΠAN (που έχει σταλεί στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έγκριση) θα εξοικονομηθούν πόροι για την προκήρυξη τουλάχιστον δύο ακόμη κύκλων του προγράμματος.

    Τα επιχειρηματικά σχέδια που εγκρίθηκαν, προβλέπουν μεταξύ άλλων την επίτευξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών στόχων και περιλαμβάνουν ενέργειες, όπως εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην παραγωγική διαδικασία, βελτίωση του υπάρχοντος παραγωγικού εξοπλισμού, ανάπτυξη συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων καθώς και εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Ανάπτυξης

    [02] Διεθνή

    Κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές Ελεύθεροι 137 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

    7/9/2004 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Περισσότερους από 130 Παλαιστίνιους, που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές απελευθέρωσε σήμερα το Ισραήλ σε μια κίνηση, που στοχεύει στο να δοθεί μια "ανάσα" στις υπερπλήρεις φυλακές του. Όπως έγινε γνωστό από πηγές ασφαλείας η απελευθέρωση, η μεγαλύτερη που έχει γίνει εδώ και επτά μήνες, φαίνεται ότι, δεν αποτελεί τόσο μια κίνηση καλής θέλησης από το Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους, αλλά γίνεται για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης με τη μείωση του αριθμού των κρατουμένων. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι, ολοκληρώνεται η απελευθέρωση 137 κρατουμένων Παλαιστίνιων σήμερα και άλλων 24 αύριο Τετάρτη, που η ποινή τους πλησίαζε προς το τέλος της και οι περισσότεροι, από τους οποίους είχαν φυλακιστεί για μικρής σημασίας εγκλήματα και αδικήματα, όπως π.χ. γιατί πετούσαν πέτρες κατά Ισραηλινών στρατιωτών ή είχαν εισέλθει παρανόμως στο εβραϊκό κράτος.

    Χωρίς δίκη οι περισσότεροι από τους 7.000 φυλακισμένους Παλαιστινίους

    Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι, κανείς από τους απελεθευρωθέντες δεν είχε εμπλακεί σε επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων στα τέσσερα χρόνια, που διαρκεί η τελευταία παλαιστινιακή εξέγερση.

    Οι περισσότεροι από τους 7.000 Παλαιστίνιους κρατουμένους σε ισραηλινές φυλακές κατηγορούνται για παράνομη δραστηριότητα κατά του Ισραήλ και έχουν οδηγηθεί στις φυλακές χωρίς προηγούμενη δίκη τους.

    Τον περασμένο Ιανουάριο αφέθηκαν ελεύθεροι 400 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για ανταλλαγή κρατουμένων με τους Λιβανέζους αντάρτες της Χεζμπολάχ.

    [03] Αθλητισμός

    Πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ του χάντμπολ

    7/9/2004 7:53:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο "σύλλογος των Ολυμπιονικών" υποδέχεται το Σάββατο (19:30), στο κλειστό του Μετς, την Ίζβιντατς Λιουμπούσκι από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στον 5ο όμιλο της διοργάνωσης, όπου περιμένουν η ελβετική Βίντερτουρ, η ισπανική Θιουδάδ Ρεάλ και η Κόλντινγκ από τη Δανία. Ο επαναληπτικός θα γίνει το επόμενο Σάββατο (18/9), στην πόλη Λιουμπούσκι, και θα αρχίσει στις 20:00. Στην αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών, η Αναγέννηση ’ρτας υποδέχεται το Σάββατο στις 18:00 τη Μαδέιρα, στον πρώτο αγώνα της πρώτης προκριματικής φάσης. Η ρεβάνς θα γίνει το επόμενο Σάββατο (19:00), στην Πορτογαλία. Στόχος της «μόνιμης» πρωταθλήτριας Ελλάδας, η πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο, όπου την περιμένει η Ίκαστ Μπόρντινγκ από τη Δανία. Η ελληνική ομάδα θα ενισχυθεί με τρεις νέες παίκτριες, τις Ρωσίδες Έλενα Καλαχνίκοβα και Ελβίρα Ζίφλοβα και τη Λιθουανή ’ουσρα Στανκούτε. Θα αγωνιστούν ακόμη η Ιόνκα Ντουλγέροβα, Αλεξάνδρα Σκουτέλα, Ντεσισλάβα Λεμπέντεβα, Παναγούλα Βέμη, Ιωάννα Φωτιάδου, Βασιλική Σκάρα και Μαρίνα Βράτσεβα.

    [04] Αθλητισμός

    Παράκληση για τα αυτονόητα

    7/9/2004 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με στόχο να αποφύγει φαινόμενα σαν εκείνα της Αλβανίας, όπου οι οπαδοί της εθνικής ομάδας της χώρας, αποδοκίμαζαν κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση όπου εφιστάται η προσοχή στους Έλληνες φιλάθλους. Εξάλλου όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, "Δεν είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και έξω από αυτόν".

    Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

    "Η ΕΠΟ έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες και θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες των διεθνών για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή την εμπιστοσύνη την έχουν αποκτήσει μέσα από μια σειρά διεθνών αγώνων, με αποκορύφωμα τις ανεπανάληπτες στιγμές που ζήσαμε στην Πορτογαλία. Επισημαίνεται, πάντως, ότι οι Έλληνες φίλαθλοι οφείλουν να δείξουν σεβασμό στον εθνικό ύμνο και στα εθνικά σύμβολα της αντίπαλης εθνικής ομάδας, όπως επίσης στους ποδοσφαιριστές της, που θα διεκδικήσουν το δικαίωμα στη νίκη. Πιστεύουμε ότι μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, όπου οι Έλληνες φίλαθλοι κατέπληξαν τους πάντες με τον παλμό και τη συμπεριφορά τους, το ποδόσφαιρό μας έχει αλλάξει σελίδα. Δεν είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και έξω από αυτόν"!

    [05] Αθλητισμός

    Ο Πανιώνιος εκσυγχρονίζεται

    7/9/2004 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η ΠΑΕ Πανιώνιος εκσυγχρονίζει τους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Συγκεκριμένα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής νέας θύρας για την είσοδο στο γήπεδο των δημοσιογράφων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ενώ ακόμη θα τοποθετηθεί και ανελκυστήρας για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Επίσης, έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες για τη δημιουργία Μουσείου, το οποίο θα «στεγάσει» όλη την ιστορία του συλλόγου. Παράλληλα, θα γίνει μπαρ στη θύρα 4, ενώ έχουν ήδη προχωρήσει οι βελτιωτικές εργασίες στους χώρους υγιεινής του γηπέδου. Στο μεταξύ, μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τα εισιτήρια του πρώτου αγώνα με την Ουντινέζε για το Κύπελλο UEFA, τα οποία θα κοστίζουν 15 και 20 ευρώ. Οι φίλοι του Πανιωνίου μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους καθημερινά από το "Μέμπερς Κλαμπ" και από τα γραφεία του συλλόγου.

    [06] Εσωτερικά

    Σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα

    7/9/2004 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Ελλάδας, εξ' αιτίας των πυρκαγιών, που ξέσπασαν από διάφορες αιτίες και πήραν μεγάλες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων. Η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, στο Αυλωνάρι Ευβοίας και την Παλαιόχουνη Αρκαδίας, καθώς επίσης και στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, το Γαλαξίδι, την ’ρτα και την Αιτωλοκαρνανία. Οι συνολικά 121 πυρκαγιές που ξέσπασαν έκαναν στάχτη εκατοντάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων, ενώ το πιο σοβαρό πρόβλημα παρουσιάστηκε στον Μαρμαρά Χαλκιδικής, όπου η φωτιά απείλησε σπίτια.

    Παρέμβαση Εισαγγελέα

    Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στη χωματερή του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής, παρήγγειλε η εισαγγελέας Πολυγύρου, Α. Καραγιαννακίδου.

    Η χωματερή στην οποία ξέσπασε η φωτιά λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια μέσα σε δασική έκταση, ενώ από τις φλόγες κινδύνευσαν σπίτια. Οι κάτοικοι ισχυρίζονται, πως η φωτιά σιγόκαιγε στη χωματερή εδώ και αρκετές ημέρες, ισχυρισμός που απορρίφθηκε από τον δήμαρχο, Γιάννη Τζίτζιο. Ο δήμαρχος υπογράμμισε, ότι ο εποχικός φύλακας που επιβλέπει τη χωματερή δεν αντελήφθη τίποτα, ενώ την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, στην περιοχή βρίσκονταν τρία πυροσβεστικά οχήματα.

    Οι συνολικά 121 πυρκαγιές έκαψαν μεγάλο μέρος δασικής έκτασης, ωστόσο η αποτίμηση για τον αριθμό των στρεμμάτων που έχουν καεί αναμένεται να ολοκληρωθεί όταν απομακρυνθούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που παραμένουν στα μέτωπα για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

    [07] Εσωτερικά

    "Όλα έτοιμα" λέει το υπουργείο Παιδείας Αντιπαράθεση για τα σχολεία

    7/9/2004 9:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Τη Δευτέρα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για χιλιάδες μαθητές και η Αξιωματική Αντιπολίτευση κάνει λόγο για κενά διδασκόντων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα βρίσκονται στις θέσεις τους. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, χαρακτήρισε "έσχατη" τη λύση των ωρομισθίων, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, διαβεβαίωσε, πως τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα σχολεία.

    "Με τους καλύτερους οιωνούς"

    Απαντώντας σε δημοσίευμα για τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, πως φέτος θα λειτουργήσουν δύο χιλιάδες περισσότερα ολοήμερα σχολεία, σε σχέση με πέρυσι.

    Παράλληλα, στις θέσεις του θα βρίσκεται το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, οι πίνακες κατάταξης των υποψηφίων ανά περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι έτοιμοι και έχουν ήδη αποσταλεί στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

    Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, τόνισε πως "η χρονιά ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς" και ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι, για πρώτη φορά, τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία εδώ και 15 ημέρες.

    [08] Αθλητισμός

    Νίκησαν την Τουρκία με 2-1 Οι Ελπίδες έδειξαν τον δρόμο

    7/9/2004 11:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Την πρώτη της νίκη στους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πανηγύρισε η εθνική μας ομάδα των Ελπίδων. Το συγκρότημα του Στέλιου Μανωλά επικράτησε 2-1 της Τουρκίας στο γήπεδο της Ριζούπολης, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου της διοργάνωσης. Το πρώτο γκολ της εθνικής πέτυχε ο Βαγγέλης Μάντζιος στο 76ο λεπτό, ενώ το 2-0 διαμόρφωσε ο Αλέξης Τζιώλης, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 89'. Στις καθυστερήσεις οι Τούρκοι μείωσαν με απευθείας φάουλ του Ιμπραήμ Ακίν.

    Δυναμικά από την αρχή

    Η ελληνική ομάδα μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που της πρόσφερε η έδρα. Αν και με πολλές ευκαιρίες, το παιχνίδι άργησε να προσφέρει δυνατές συγκρινήσεις.

    Στο 65', ο Σηφάκης έκανε νέα μεγάλη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Κόρα (κόρνερ του Ακίν). Το παιχνίδι ακροβατούσε, πλέον, σε τεντωμένο σχοινί και για τις δύο ομάδες, και "έσπασε" από την πλευρά των Τούρκων στο 76': ο Μπούρμπος βρήκε με έξοχη μπαλιά στον κενό χώρο τον Μάντζιο που κρατήθηκε στα πόδια του παρά τα συνεχή σκληρά μαρκαρίσματα και την κατάλληλη στιγμή σούταρε νικώντας τον Ελμάς, και σημειώνοντας το 2ο τέρμα του σε τέσσερις ημέρες.

    Προ του φάσματος της διαγραφόμενης ήττας, η Τουρκία αύξησε την πίεσή της χάνοντας άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον σέντερ φορ της, τον Σεμίχ Σεντούρκ, στο 83' (κεφαλιά στο δεξί κάθετο δοκάρι από σέντρα Σαρίογλου) και το 84' (νέα κεφαλιά που απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Τζιώλης).

    Στο 88' η ελληνική ομάδα διασφάλισε τη νίκη: ο Λαγός έβγαλε τον Τζιώλη στον κενό χώρο, αυτός κάλυψε ωραία την μπάλα και μπήκε στην περιοχή όπου ανατράπηκε από τον Γιολντάς. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος κάνοντας το 2-0 στο 89', για να μειώσει σε 2-1 στο 90' ο θαυμάσιος Ακίν, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

    Διαιτητής: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)

    Κίτρινες: Μάντζιος, Πεκτάκης-Σαρίογλου, Ακίν

    Οι συνθέσεις:

    ΕΛΛΑΔΑ (Στέλιος Μανωλάς): Σηφάκης, Πετκάκης, Λιαπάκης, Τοροσίδης, Φυτανίδης, Τζιώλης, Μπούρμπος, Μήτρου (46' Δάρλας), Μάντζιος (7΄8' Γκίκας), Μενδρινός (65' Πλιάγκας), Λαγός

    ΤΟΥΡΚΙΑ (Ρασίτ Τσετινέρ): Ελμάς, Κόρα (73' Τοπούζ), Κογκούν, Ιρτεγκούν, Γιολντάς, Ερντογκντού (56' Ακίν), Σαρίογλου, Κοτσάκ, Σεντούρκ, Τατάν, Μπουλούτ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 7 September 2004 - 20:51:07 UTC