Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα ημιτελικά η Μυστακίδου
  • [02] Φούρνος για σκύλους
  • [03] Πρώτα ο γάμος...μετά η κηδεία Θα τους παντρέψουν νεκρούς!
  • [04] Από ισλαμική οργάνωση Απαγωγή Γάλλων στο Ιράκ
  • [05] Ενόψει του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Συλλήψεις στη Νέα
  • [06] Δεν κινδυνεύει η Κοιλάδα των Πεταλούδων Πυρκαγιά στην Ρόδο
  • [07] Επτά παιδιά νεκρά Τραγωδία στο Αφγανιστάν
  • [08] Έγιναν προσαγωγές υπόπτων Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

    [01] Ταεκβοντό

    Στα ημιτελικά η Μυστακίδου

    28/8/2004 11:08:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/8/2004 12:14:07 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την πρόκρισή της στα ημιτελικά της κατηγορίας των -67 κιλών γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά ταεκβοντό εξασφάλισε το πρωί του Σαββάτου η Ελισάβετ Μυστακίδου. Η Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία στον πρώτο της αγώνα νίκησε με σκορ 4-0 την Βερίνα Γουιόνγκι από τη Νέα Ζηλανδία, επικράτησε στην προημιτελική φάση της Χάϊντι Χουάρεζ από τη Γουατεμάλα με σκορ 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Αντίπαλος της Μυστακίδου θα είναι η Μαρί Ριβέρο από τις Φιλιππίνες. Η Μυστακίδου, η οποία είχε την υποστήριξη περίπου 5.000 Ελλήνων φιλάθλων, δείχνει να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έτοιμη να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Ο δεύτερος ημιτελικός της κατηγορίας των -67 κιλών γυναικών θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 15:45.

    [02] Διάφορα

    Φούρνος για σκύλους

    28/8/2004 6:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μήπως το σκυλάκι σας βαρέθηκε τα συνηθισμένα φαγητά; Μήπως το αγαπημένο σας κατοικίδιο δεν θέλει να τρέφεται άλλο με κονσέρβες; Ένας αρτοποιός από τη Βραζιλία σκέφτηκε τα ενδεχόμενα αυτά και καινοτόμησε, δημιουργώντας ένα φούρνο αποκλειστικά για τα συμπαθή τετράποδα! Ο φούρνος Panetteria di Canni, που βρίσκεται στο Σάο Πάολο, παράγει και πουλά κέικ, μπισκότα κι άλλες λιχουδιές με "αποδέκτη" τα σκυλάκια της πόλης. Οι γαστριμαργικές απολαύσεις του Panetteria di Canni, που φτιάχνονται κυρίως από σοκολάτα και μέλι, έχουν εγκριθεί από κτηνιάτρους, που εγγυώνται ότι είναι κατάλληλες για σκυλιά. Οι πωλήσεις, μάλλον πηγαίνουν καλά, αφού ο ιδιοκτήτης του φούρνου, Άντζελο Νέτο, υποστηρίζει, πως πουλά περισσότερες από 8.000 λιχουδιές το μήνα. Και το ατού των συνταγών του; Σύμφωνα με τον ίδιο, "τα προϊόντα μας μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και από ανθρώπους". Αν καμιά μέρα λοιπόν βρεθείτε στο Σάο Πάολο, μην ξεχάσετε να αγοράσετε καμιά λιχουδιά, για να φάτε μαζί με τον πιστό σας σύντροφο!

    [03] Διάφορα

    Πρώτα ο γάμος...μετά η κηδεία Θα τους παντρέψουν νεκρούς!

    28/8/2004 8:35:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Διάφορα)&body=Τι και αν αυτοί σκοτώθηκαν μετά από άγριο καυγά..Οι συγγενείς τους είναι αποφασισμένοι να τους 'παντρέψουν' με το 'έτσι θέλω'....

    Πηγή: Reuters

    Ένας γάμος δίχως προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά θα γίνει τις επόμενες μέρες στη Νότιο Αφρική. Συγγενείς ενός ζευγαριού που σκοτώθηκε πριν από λίγες μέρες, μετά από άγριο μεταξύ τους καυγά, είναι αποφασισμένοι να τους ενώσουν με τα δεσμά του γάμου ακόμα και αν στην πραγματικότητα γαμπρός και νύφη είναι νεκροί. Και όλα αυτά γιατί όπως υποστηρίζουν θέλουν να τους θυμούνται ευτυχισμένους. Ο μεταθανάτιος γάμος θα γίνει στο χωριό Σέρες του Λίμπομο και αμέσως μετά θα γίνει η κηδεία τους. Για την ιστορία, το ζευγάρι δεν πρέπει να ήταν τόσο αγαπημένο όσο θέλουν να πιστεύουν οι συγγενείς τους Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή του χωριού, ο άνδρας πυροβόλησε θανάσιμα την 25χρονη έγκυο αρραβωνιαστικιά του. Στη συνέχεια, με το ίδιο όπλο αυτοκτόνησε.

    [04] Ιράκ

    Από ισλαμική οργάνωση Απαγωγή Γάλλων στο Ιράκ

    28/8/2004 10:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/8/2004 1:11:32 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters- BBC

    Στα χέρια ισλαμικής οργάνωσης έπεσαν δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι στο Ιράκ, σύμφωνα με βίντεο που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Οι απαγωγείς, μέλη της οργάνωσης "Ισλαμικός Στρατός του Ιράκ", έδωσαν προθεσμία 48 ωρών στο Παρίσι, προκειμένου να άρει τις απαγορεύσεις για την ισλαμική μαντήλα, που έθεσε σε ισχύ το Σεπτέμβριο. Στο βίντεο, οι δύο δημοσιογράφοι, Κριστιάν Ζεζνό και Ζορζ Μαλμπρουνό, στέκονται μπροστά από ένα πανό που φέρει το όνομα της οργάνωσης και ένας από αυτούς λέει "θα ήθελα να πω στην οικογένειά μου πως όλα είναι εντάξει". Οι δύο δημοσιογράφοι εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, ενώ έφευγαν μαζί από τη Βαγδάτη για τη Νατζάφ. Έκκληση για την απελευθέρωση των δύο ομήρων απηύθυνε η Επιτροπή των Μουσουλμάνων Ουλεμάδων, η κυριότερη θρησκευτική οργάνωση των Σουνιτών.

    Έκκληση για απελευθέρωση

    Μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, ο επικεφαλής της Επιτροπής, Σεϊχης Αμπντεσατάρ Αμπντελζαουάντ, ζήτησε από τους απαγωγείς να αφήσουν ελέυθερους τους Γάλλους ομήρους.

    "Στο όνομα της Επιτροπής Μουσουλμάνων Ουλεμάδων, καλούμε τους απαγωγείς να απελευθερώσουν αυτούς τους δύο δημοσιογράφους", είπε ο Αμπντελζαουάντ, καλώντας ταυτόχρονα τη Γαλλία να αναθεωρήσει την απόφασή της για απαγόρευση των θρησκευτικών συμβόλων στα δημόσια σχολεία.

    Την ίδια ώρα, στο Παρίσι, οι εργοδότες των δύο δημοσιογράφων εκφράζουν ανησυχία για την τύχη τους. "Προτιμάμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους για να μη βλάψουμε τις προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους", είπε ο Πιερ Ρουσελέν, επικεφαλής του διεθνούς τμήματος της εφημερίδας "Λε Φιγκαρό", όπου εργάζεται ο Ζορζ Μαλμπρινό.

    [05] Διεθνή

    Ενόψει του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

    28/8/2004 11:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters

    Στα χέρια της αστυνομίας της Νέας Υόρκης έπεσαν δύο άνδρες, ένας Αμερικανός και ένας Πακιστανός, που θεωρούνται ύποτποι για τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη, ενόψει του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, οι δύο συλληφθέντες σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε δύο υπόγειους σιδηροδρομικούς σταθμούς, σε τρία αστυνομικά τμήματα και μία φυλακή. Μάλιστα, στην κατοχή τους βρέθηκαν σχέδια του σιδηροδρομικού σταθμού της πλατείας Χέραλντ, κοντά στην οποία θα διεξαχθεί το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ρέιμοντ Κέλι, οι συλληφθέντες δεν έχουν σχέσεις με κάποια τρομοκρατική οργάνωση, ενώ στο διαμέρισμά τους δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

    [06] Εσωτερικά

    Δεν κινδυνεύει η Κοιλάδα των Πεταλούδων Πυρκαγιά στην Ρόδο

    29/8/2004 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Θεολόγος της Ρόδου. Η φωτιά εκδηλώθηκε το Σάββατο το βράδυ από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και καίει δασώδεις και θαμνώδεις περιοχές. Για την κατάσβεσή της από το πρωί έχουν πάρει μέρος πυροσβεστικά αεροπλάνα που ήρθαν από τη Σάμο, όπως και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Η γνωστή Κοιλάδα των Πεταλούδων, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή δεν κινδυνεύει.

    [07] Διεθνή

    Επτά παιδιά νεκρά Τραγωδία στο Αφγανιστάν

    29/8/2004 10:56:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Περισσότερα από επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους, όταν σημειώθηκε έκρηξη κοντά σε σχολείο στην επαρχία Πάκτια του νοτίου Αφγανιστάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Afghan Islamic Press (ΑΙΡ), ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες. Πάντως, ο ακριβής αριθμός των νεκρών και των τραυματιών παραμένει συγκεχυμένος. Τα αίτια της έκρηξης, που σημειώθηκε χθες το βράδυ, είναι αδιευκρίνιστα, αλλά επισημαίνεται, πως έγινε την ώρα που στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν διεξάγονταν συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών Ταλιμπάν και ανδρών των κυβερνητικών δυνάμεων του Αφγανιστάν, υπό την αμερικανική υποστήριξη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν, πως το μακελειό, ίσως προκάλεσε βόμβα τοποθετημένη σε μοτοσικλέτα.

    [08] Εσωτερικά

    Έγιναν προσαγωγές υπόπτων Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

    29/8/2004 10:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/8/2004 11:18:01 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επεισόδια σημειώθηκαν στις 3.30 μετά τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή. Νεαροί Έλληνες άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ στα καταστήματα, αλλά και σε διερχόμενους. Δυο αστυνομικές διμοιρίες επενέβησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, απομακρύνοντας τους ταραξίες, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς το Θησείο. Από την αστυνομία έγιναν προσαγωγές υπόπτων σχετικά με το περιστατικό, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου μέχρι το πρωί ανακρίνονταν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 August 2004 - 8:51:02 UTC