Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιματηρή επίθεση στην Κολομβία
  • [02] Την ευθύνη ανέλαβε ισλαμική οργάνωση Βρέθηκαν εκρηκτικά και στο δεύτερο
  • [03] Σε τρια προγράμματα της ΕΡΤ Διακοπή από κεραυνό
  • [04] Το ανάρτησε το ΚΚΕ κατά της επίσκεψης Πάουελ Αντιδράσεις για το πανό

    [01] Διεθνή

    Αιματηρή επίθεση στην Κολομβία

    28/8/2004 5:04:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Δύο αστυνομικοί έπεσαν νεκροί, όταν εξερράγη χθες βόμβα στην κολομβιανή πρωτεύουσα, τη Μπογκοτά. Από την ίδια βομβιστική επίθεση, τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα, δύο αστυνομικοί και δύο πολίτες, τραυματίστηκαν. Ο αρχηγός της αστυνομίας Χόρχε Ντανιέλ Κάστρο, προσφέρει 40.000 δολάρια σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες για τη σύλληψη των ενόχων. Ο στρατηγός Κάστρο είπε, ότι η έκρηξη προκάλεσε χάος, ενώ πολλά τζάμια έσπασαν στην περιοχή Σούμπα, στα βόρεια της πόλης. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί δίπλα στο αστυνομικό τμήμα. Ακόμα δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη για το χτύπημα. Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη διαμάχη της κυβέρνησης και των αριστερών Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, ενώ στις αρχές του Αυγούστου σκοτώθηκαν επτά αστυνομικοί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Αντινάπολις, δυτικά της Κολομβίας.

    [02] Διεθνή

    Την ευθύνη ανέλαβε ισλαμική οργάνωση Βρέθηκαν εκρηκτικά και στο δεύτερο αεροσκάφος

    28/8/2004 5:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/8/2004 7:38:27 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC

    Ίχνη του εκρηκτικού Hexogene εντοπίσθηκαν στα συντρίμμια και του δεύτερου αεροσκάφους, που κατέπεσε την Τρίτη στη Ρωσία κοντά στη Τούλα προκαλώντας τον θάνατο 44 ατόμων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB), οι συμπληρωματικές αναλύσεις στα συντρίμμια του Τουπόλεφ 134, έδειξαν ίχνη του Hexogene. Την Παρασκευή, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανακοινώσει, μετά τον εντοπισμό εκρηκτικής ύλης στα συντρίμμια του πρώτου αεροσκάφους, που κατέπεσε κοντά στο Ροστόφ, ότι η συντριβή οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η ισλαμική οργάνωση "Ταξιαρχίες Ισλαμπούλι", η οποία ανακοίνωσε, ότι υποστηρίζει τους Τσετσένους αυτονομιστές. Συνολικά έχασαν τη ζωή τους 89 άτομα. Στο μεταξύ, η γενική εισαγγελία είναι πιθανόν να μετατρέψει την έρευνα για τη διπλή αεροπορική τραγωδία, σε έρευνα περί τρομοκρατίας. "Με βάση τα στοιχεία, που έχουν συγκεντρωθεί, η γενική εισαγγελία θα πρέπει να λάβει απόφαση για την μετατροπή της έρευνας σε έρευνα για τρομοκρατία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του FSB Σεργκέι Ιγκνατσένκο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έργο τρομοκρατών το διπλό χτύπημα

    [03] Εσωτερικά

    Σε τρια προγράμματα της ΕΡΤ Διακοπή από κεραυνό

    28/8/2004 5:52:00 μμ

    Η δίωρη διακοπή των τριών προγραμμάτων της ΕΡΤ στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, την Παρασκευή (23.07), οφείλεται σε πτώση κεραυνού που προκάλεσε βλάβη σε αναμεταδότη στη θέση Πλάκα. Η βλάβη αποκαταστάθηκε στη 1.30.

    [04] Εσωτερικά

    Το ανάρτησε το ΚΚΕ κατά της επίσκεψης Πάουελ Αντιδράσεις για το πανό στην Ακρόπολη

    28/8/2004 6:30:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το γιγαντιαίο πανό του ΚΚΕ, που αναρτήθηκε τα ξημερώματα στην Ακρόπολη, από την πλευρά του πεζόδρομου της Διον. Αεροπαγίτου. Αφορμή της ...εικαστικής παρέμβασης στον Iερό Bράχο ήταν η αναβληθείσα τελικά επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ στην Αθήνα. Στο πανό αναγραφόταν το σύνθημα: "Μην ξεχνάς στη Νατζάφ σφάζουν αμάχους, στην Παλαιστίνη χτίζουν τείχος. Πάουελ GO HOME". Στο μεταξύ, κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την ανάρτηση του πανό στην Ακρόπολη, ανέφεραν, ότι "υπάρχουν συνταγματικά κατοχυρωμένοι τρόποι ελεύθερης έκφρασης και προβολής των απόψεων. Ας αφήσουμε έξω από τέτοιες ενέργειες τα μνημεία της πολιτικής μας κληρονομιάς".

    Για προσβολή κάνει λόγο ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

    Αλλά και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, δηλώνει, πως "διαφωνεί με κάθε ενέργεια από οπουδήποτε και αν προέρχεται και οποιονδήποτε σκοπό και αν υπηρετεί, όταν αυτή προσβάλει την υπόσταση και ακεραιότητα των μνημείων μας". Μάλιστα, στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν, πως "ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, στην ελευθερία και αυτοδιάθεση των λαών και στους αγώνες τους δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την παραβίαση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, την αλλοίωση και χρησιμοποίηση του μνημείου αντίθετα προς το κοινό αίσθημα, το Σύνταγμα και τον Αρχαιολογικό Νόμο".

    Τέλος, αναφέρεται, ότι "η προσβολή των αξιών και των μνημείων της πολιτισμικής μας παράδοσης και μάλιστα όταν αυτά αποτελούν σύμβολα, δεν υπηρετεί την παγκόσμια ειρήνη".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 28 August 2004 - 16:50:54 UTC