Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιθανότατα από βεγγαλικά Πυρκαγιά στο Αττικό Άλσος
  • [02] Σταμάτησε στα ...5
  • [03] Με ένα σύγχρονο δημοψήφισμα Αποφασίζει για Τσάβες η Βενεζουέλα
  • [04] Καντά στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ Φονικό δυστύχημα στο Ελ Σαλβαδόρ
  • [05] Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Φλόριδα Καταστροφικό το πέρασμα του

    [01] Εσωτερικά

    Πιθανότατα από βεγγαλικά Πυρκαγιά στο Αττικό Άλσος

    14/8/2004 11:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/8/2004 12:22:43 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ στο Αττικό Άλσος σε περιοχή με ξερά χόρτα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από βεγγαλικά, που εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια δεξιωσης στο σπίτι της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής, τα οποία έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

    [02] Αθλητισμός

    Σταμάτησε στα ...5

    15/8/2004 1:36:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η ΑΕΚ στο πιο δυνατό φιλικό τεστ στην προετοιμασία της, έδειξε ότι θέλει πολλή δουλειά ακόμα. Ο "δικέφαλος" ηττήθηκε από την Ίντερ με το βαρύ 5-1 και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν ικανοποίησε. Το γκολ της "τιμής" πέτυχε ο Βραζιλιάνος Σοάρες.

    Θέλει πολλή δουλειά

    Η Ένωση ξεκίνησε με 4-4-2 το παιχνίδι. Στα δοκάρια "κάθισε" ο Μιχαηλίδης, ενώ στην άμυνα το κεντρικό δίδυμο αποτέλεσε οι Κατσουράνης και Αμπονσά. Το "καρέ" της άμυνας συμπλήρωναν οι Κόντης και Τζιψρτζόπουλος δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Μπούρμπος δεξιά, Κωνσταντινίδης αριστερά και οι Πέτκοφ και Ασουνσάο, με τους Σοάρες και Λυμπερόπουλο να βρίσκονται στην κορυφή της επίθεσης.

    Η Ίντερ κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά και προηγήθηκε νωρίς (στο 11΄) με τον Στάνκοβιτς. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους "νερατζούρι" να κρατάνε τον πλήρη έλεγχο, και το πρώτο ημίχρονο να λήγει με 3-0 υπέρ τους. Στο 40΄ λεπτό με τον Ματεράτσι έκαναν το 2-0 και με τον Στάνκοβιτς στην εκπνοή να πετυχαίνει το τρίτο γκολ.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, το μόνο που άλλαξε, ήταν κάποιοι παίκτες των δύο ομάδων. Η εικόνα παρέμεινε ακριβώς η ίδια με την Ιταλική ομάδα να κυριαρχεί. Στο 47΄ ο Μιχάηλοβιτς με τον συνήθη τρόπο (απευθείας εκτέλεση φάουλ) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 και την ΑΕΚ να πετυχαίνει γκολ και να μειώνει με τον Σοάρες στο 50΄. Αυτό όμως δεν πτόησε τους Ιταλούς, που στο 65΄ πέτυχαν και το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης με τον Κρουζ.

    [03] Διεθνή

    Με ένα σύγχρονο δημοψήφισμα Αποφασίζει για Τσάβες η Βενεζουέλα

    15/8/2004 8:06:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι ψηφοφόροι της Βενεζουέλας προκειμένου να αποφασίσουν για την απομάκρυνση ή όχι του Προέδρου Ούγκο Τσάβες από τη θέση του πριν τη λήξη της θητείας του. Ο Τσάβες θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο σε περίπτωση που το ζητήσει "ίσος ή μεγαλύτερος αριθμός ψηφοφόρων" από εκείνους που τον εξέλεξαν το 2000 (είχε λάβει περίπου 3,76 εκατομμύρια ψήφους), και αν η συμμετοχή φτάσει τουλάχιστον το 25%. Το σημερινό δημοψήφισμα δεν επηρεάζει το πολιτικό μέλλον της Βενεζουέλας, αλλά και την πορεία των πετρελαιαγορών καθώς η χώρα είναι πέμπτη στον κόσμο στις εξαγωγές πετρελαίου. Ιδιαίτερα, ανήσυχες είναι οι ΗΠΑ που εισάγουν από τη Βενεζουέλα 1,54 εκατ. Βαρέλια ημερησίως. Το κλίμα αυτό ενισχύεται και από τη θέση που κρατά Τσάβες, ο οποίος έχει κατ' επανάληψη υποστηρίξει ότι η νίκη του είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο διασφαλίζεται η παράδοση πετρελαίου στις ΗΠΑ και στις άλλες χώρες και προειδοποίησε, ότι σε περίπτωση που ηττηθεί στο δημοψήφισμα η τιμή του αργού μπορεί να εκτιναχθεί μέχρι και τα 100 δολάρια το βαρέλι.

    Σύγχρονος τρόπος ψηφοφορίας

    Στις περισσότερες περιοχές της χώρας η ψηφοφορία θα γίνει με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Ένα αυτόματο μηχάνημα θα καταγράφει το "ναι" ή το "όχι" των ψηφοφόρων ανάλογα με το πλήκτρο που θα πατούν στην οθόνη του. Στη συνέχεια το μηχάνημα θα τυπώνει τυπώνει αποδεικτικό απόκομμά, όπου θα αναγράφεται το τι ψήφισαν.

    Τα εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν στις 6:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν δώδεκα ώρες αργότερα. Τα πρώτα μερικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 03:00 το πρωί της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας.

    [04] Διεθνή

    Καντά στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ Φονικό δυστύχημα στο Ελ Σαλβαδόρ

    15/8/2004 8:53:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τραγικό θάνατο βρήκαν 33 άνθρωποι, ενώ άλλοι 20 τραυματίστηκαν σοβαρά το Σάββατο κοντά στο Σαν Σαλβαδόρ, όταν το εκκλησιαστικό λεωφορείο που τους μετέφερε έπεσε σε χαράδρα. Μεταξύ των νεκρών ήταν και δέκα παιδάκια. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν, ότι οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα, που είχε αναπτύξει το λεωφορείο. Το όχημα μετέφερε προτεστάντες πιστούς σε παραλία στην επαρχία Σαν Μιγκέλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε, ότι 28 πολίτες σκοτώθηκαν ακαριαία και οι υπόλοιποι υπέκυψαν στα τραύματά τους σε νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν.

    [05] Διεθνή

    Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Φλόριδα Καταστροφικό το πέρασμα του "Τσάρλι"

    15/8/2004 8:41:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τουλάχιστον 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη πολιτεία της Φλόριντα από τις καταστροφές που προκάλεσε στο πέρασμα του ο τυφώνας "Τσάρλι". Τα σωστικά συνεργεία "χτενίζουν" τις ακτές της Φλόριντα προκειμένου να βρουν επιζώντες. Ο διευθυντής των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης, Ουάιν Σάλαντ δήλωσε στον Τύπο ότι δέκα νεκροί εντοπίστηκαν στην περιοχή και κυρίως στη μικρή πολιτεία Πούντα Γκόρντα, που επλήγη περισσότερο από τον κυκλώνα. Ενάμισι εκατομμύριο κάτοικοι των νοτιοδυτικών ακτών της αμερικανικής πολιτείας εκκένωσαν την περιοχή, που επλήγη από ανέμους, που ξεπερνούσαν σε ταχύτητα τα 200 χιλιόμετρα την ώρα και παλιρροιακά κύματα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους κήρυξε την Φλόριντα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει σήμερα στην πολιτεία για να ενημερωθεί για τις ζημιές. Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι ο "Τσάρλι" προκάλεσε ζημιές, ύψους τουλάχιστον 15 δισ. δολαρίων. Ο "Τσάρλι", ο οποίος ήταν ο ισχυρότερος που έπληξε της αμερικανική πολιτεία τα τελευταία 12 χρόνια, έχει εξασθενήσει και κατευθύνεται προς την κατεύθυνση της Νότιας Καρολίνας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο έλεος του "Τσάρλι" η Φλόριντα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 15 August 2004 - 8:50:37 UTC