Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο Ρομάριο
  • [02] Για τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου Η γιορτή του ονείρου
  • [03] Αναχώρησε για Ιταλία η ΑΕΚ
  • [04] Εξαγριωμένοι επιβάτες κρατούν ομήρους το πλήρωμα
  • [05] Ακόμη και τα αστέρια "σβήνουν" "Έφυγε" ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ
  • [06] Δεν κατάφερε να τους ξεγελάσει Επίδοξος Τζέιμς Μποντ στο Ελ. Βενιζέλος
  • [07] Συνέντευξη εφ όλης της ύλης Ο πρωθυπουργός στη Le Monde
  • [08] Από την ιρακινή οργάνωση Ισλαμικός Στρατός Ιρανός διπλωμάτης θύμα
  • [09] Επτά νεκροί, οκτώ τραυματίες Πολύνεκρη έκρηξη σε ορυχείο του Ιράν
  • [10] Τρεις νεκροί, 21 τραυματίες Νέα φονική έκρηξη στο Καράτσι

    [01] Αθλητισμός

    Συνελήφθη ο Ρομάριο

    8/8/2004 11:54:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε περιπέτειες έμπλεξε ο Βραζιλιάνος σταρ, Ρομάριο, που συνελήφθη από την αστυνομία της χώρας, μετά απ μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η πρώην συζυγός του. Η Μόνικα Σαντόρο με την οποία ο Ρομάριο έχει δύο παιδιά ζητά από τον ποδοσφαιριστή 37.450 από μη καταβληθέντα ποσά διατροφής. Το ένταλμα για την σύλληψη του Ρομάριο είχε εκδοθεί από την Τετάρτη και παρά το ότι ο Βραζιλιάνος πλήρωσε την Παρασκευή, οι δικηγόροι του ξέχασαν να ενημερώσουν το δικαστήριο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο παίκτης να μείνει υπό κράτηση για έξι ώρες και τελικά να αποχωρήσει από το τμήμα, δηλώνοντας πως δίνει στην πρώην γυναίκα του περισσότερα από αρκετά χρήματα και πάντα εγκαίρως.

    [02] Εσωτερικά

    Για τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου Η γιορτή του ονείρου

    8/8/2004 1:19:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με χιλιάδες πυροτεχνήματα γιορτάστηκε το βράδυ του Σαββάτου, η μαγευτική εκδήλωση στο Κάστρο του Αντιρρίου, απ όπου, σήμερα, θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα. "Η γιορτή του ονείρου του αειμνήστου πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη, έγινε πραγματικότητα με τη σκληρή δουλειά 3.000 ανθρώπων. Επίσης, "δένει" αρμονικά με τις μουσικές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη", τόνισε χαρακτηριστικά για την εκδήλωση ο Γάλλος πρόεδρος της κοινοπραξίας "Γέφυρα", Ζαν Πολ Ντεσαρμπιέ. Το έργο-σταθμός για την ανάπτυξη της Δυτικής και της Στερεάς Ελλάδας χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από χιλιάδες θεατές που είχαν κατακλύσει τόσο το Κάστρο του Αντιρρίου, όσο και εκείνο του Ρίου, καθώς και όλη την παραλιακή λωρίδα του Ρίου και των γύρω περιοχών μέχρι την Πάτρα. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η ομώνυμη κοινοπραξία γαλλικών και ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών. Το εντυπωσιακό έργο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία την Πέμπτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή των εγκαινίων.

    Άρχισε με συναυλία της ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης"

    "Το τεχνολογικό επίτευγμα ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθεί κανένα ατύχημα. Στην κοινοπραξία "Γέφυρα ΑΕ", που ιδρύθηκε το 1995 μετείχαν ο γαλλικός όμιλος VINCI και οι ελληνικές εταιρίες "Ελληνική Τεχνοδομική", "ΤΕΒ", "j και p ", "ΑΒΑΞ", "Αθήνα" , "Προοδευτική" και "Παντεχνική"", τόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της κοινοπραξίας "Γέφυρα" Γιάννης Φρέρης.

    Η γιορτή άρχισε με συναυλία της ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης" και με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, όπως η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρινέλα, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και το συγκρότημα των "Πυξ Λαξ".

    Οι εκδηλώσεις μεταδόθηκαν απευθείας από την ΕΤ 1, με παρουσιαστή τον Νίκο Αλιάγα.

    Η γέφυρα αποτελεί ένα ανθρώπινο και τεχνικό επίτευγμα

    Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αποτελεί ένα ανθρώπινο και τεχνικό επίτευγμα.

    Είναι η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο συνεχούς καταστρώματος 2.250 μέτρων.

    Επίσης, είναι μοναδική στον κόσμο για το μεγάλο βάθος θεμελίωσης, την υψηλή σεισμικότητα και την πιθανότητα τεκτονικών μετακινήσεων.

    Με τη γέφυρα μειώνεται η διαδρομή από 30 περίπου λεπτά που είναι σήμερα με τα φέρι μποτ σε 5 λεπτά.

    Η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου βρίσκεται στο σημείο που συναντώνται ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας- Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων και ο δυτικός άξονας (Ιόνια οδός) Καλαμάτας-Πάτρας-Ηγουμενίτσας.

    Στις εκδηλώσεις στο κάστρο του Αντιρρίου παραβρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Αγγελόπουλος, οι πρώην υπουργοί Κώστας Λαλιώτης, Βάσω Παπανδρέου, Χρήστος Βερελής, οι πρέσβεις της Γαλλίας και της Βρετανίας στην Αθήνα, ο βετεράνος Ολυμπιονίκης από την Κούβα Αλμπέρτο Χουαντορένα, βουλευτές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, νομάρχες, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.

    Στις εκδηλώσεις μετείχαν όλοι όσοι εργάστηκαν στη γέφυρα με τις οικογένειές τους.

    [03] Αθλητισμός

    Αναχώρησε για Ιταλία η ΑΕΚ

    8/8/2004 2:00:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μια λέξη κυριαρχούσε στο αεροδρόμιο το πρωί κατά την διάρκεια της αναχώρησης της ΑΕΚ για την Ιταλία, όπου η ομάδα στο προπονητικό κέντρο Βερονέλο της Βερόνα θα κάνει την βασική της προετοιμασία για το νέο πρωτάθλημα. "Δουλειά"! Αυτό δήλωναν όλοι με ένα στόμα και τίποτα άλλο και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι. Από τον Σάντος μέχρι και τον Ντέμη Νικολαϊδη και φυσικά τους παίκτες, οι οποίοι πλήρως εναρμονισμένοι με το κλίμα της ομάδας, δείχνουν ανανεωμένοι και με μεγαλύτερη διάθεση για προετοιμασία από ποτέ. Χαρακτηριστικό δε είναι πως ακόμη και αν ο Πορτογάλος προπονητής αρνείται για λόγους ψυχολογικής τακτικής να μιλήσει για στόχους και όνειρα, το ίδιο κάνουν και οι παίκτες που στις δηλώσεις του κυριάρχησαν τα λόγια για προσπάθεια για κάτι καλό και όχι για τρόπαια και τίτλους.

    Όχι στόχοι, δουλειά

    Στις πρώτες του δηλώσεις προετοιμασίας ο Φερνάντο Σάντος αναφέρθηκε σχεδόν αποκλειστικά, σε ένα πράγμα! "Δουλειά. Θα δουλέψουμε κυρίως πάνω στην τακτική, να δούμε τα κενά και να διορθώσουμε ό,τι χρειάζεται" επεσήμανε και συμπλήρωσε μιλώντας για τους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας, "Δεν είναι μόνο οι καινούριοι παίκτες. Νέος είναι και ο προπονητής, οπότε είναι διαφορετικός και ο τρόπος προπόνησης. Έχω δουλέψει με μερικά από τα παιδιά και αυτό είναι καλό. Έχουμε πάντως δύο μήνες μπροστά μας να βελτιώσουμε αυτά που θέλουμε. Στόχος είναι της ΑΕΚ είναι μόνο η δουλειά να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα δυνατό σύνολο και αυτή είναι η υποχρέωσή μας". Ενώ σε ερώτηση για το αν βολεύει τον ίδιο και την ομάδα να θεωρείται φαβορί, ο Πορτογάλος απάντησε πως δεν υπάρχουν στόχοι και πως μοναδικό ζητούμενο είναι, "να κάνουμε δουλειά, να φτιάξουμε ομάδα"! Ούτε στόχοι, ούτε θέσεις και καλές πορείες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

    Γνωριμία με Ασουνσάο

    Στο αεροδρόμιο πάντως έγινε και η πρώτη γνωριμία με το ένα εκ των νέων αποκτημάτων της ΑΕΚ, τον Ασουνσάο. Ο Βραζιλιάνος έφτασε προχθές το βράδυ στην Αθήνα και σήμερα, γνωρίστηκε και με όλη την υπόλοιπη ομάδα, πλην των ανθρώπων της διοίκησης, οι οποίοι είχαν διαπραγματευτεί μαζί του. Στις δηλώσεις του είπε, " Στόχος μου είναι να παίξω καλή μπάλα και να προσπαθήσω να κερδίσω κάτι με τη νέα ομάδα μου", ενώ απάντησε και σε εκείνους που έσπευσαν να απαξιώσουν την μεταγραφή, λέγοντας πως ήταν δυσαρεστημένος με την μετακίνηση του από την Πόρτο στην ΑΕΚ. "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα στην ΑΕΚ. Είναι μεγάλη ομάδα, όπως και εξάλλου και η Πόρτο".

    [04] Διεθνή

    Εξαγριωμένοι επιβάτες κρατούν ομήρους το πλήρωμα

    8/8/2004 2:46:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στα "χέρια" των επιβατών βρίσκονται υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρίας της Γκάνας, επειδή τους ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει διαθέσιμο αεροπλάνο για να τους μεταφέρει στον προορισμό τους, ανακοίνωσε η αστυνομία από το διεθνές αεροδρόμιο της Ακρα, πρωτεύουσας της χώρας. Ο αριθμός των εξαγριωμένων επιβατών παραμένει άγνωστος. Προορισμός τους ήταν η Νέα Υόρκη, με προγραμματισμένη πτήση.

    [05] Πολιτισμός

    Ακόμη και τα αστέρια "σβήνουν" "Έφυγε" ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ

    8/8/2004 3:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/8/2004 7:32:49 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Για πάντα έκλεισε τα γαλάζια μάτια του ο δημοφιλής ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής "έφυγε" από τη ζωή το μεσημέρι της Κυριακής, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 70 ετών. Συμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και η τελευταία σύντροφος της ζωής του, Νάντια Μουρούζη, τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, από το εξοχικό του στην Ερμιόνη. Ήταν, όμως αργά, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Τα θερμά τους συλλυπητήρια, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο υφυπουργός Πέτρος Τατούλης και η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1934. O πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης ενός καφενείου στο Χατζηκυριάκειο. Σπούδασε τη δραματική τέχνη στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου και έκανε το ντεμπούτο του στην "Εκάβη" του Ευριπίδη το 1955.

    Ερμήνευσε αρκετούς σημαντικούς ρόλους από το 1955 έως το 1960, στο Θέατρο Τέχνης.

    Συνεργάστηκε σε προσωπικό θίασο με την τότε σύζυγό του Αλίκη Βουγιουκλάκη, από το 1964 ως το 1974, που εμφανίστηκαν μαζί σε πολλά θεατρικά έργα ένα από τα σημαντικότερα "Ωραία μου Κυρία" του Μπέρναρ Σο.

    Ιδιαίτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και για πολλούς κινηματογραφικούς του ρόλους στην χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου από το 50 έως το 60 όπως:

    "Παπαφλέσσας" 1971 "Υπολοχαγός Νατάσα" 1970 "Αρχόντισσα και Αλήτης" 1969 "Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά" 1969 "Λεβεντόπαιδο"," Η Νεράιδα και το Παλικάρι", 1969 "το Κορίτσι του Λούνα Πάρκ", "Δημήτρη μου Δημήτρη μου" 1969 "Διπλοπενιές" 1966 "Περάστε την 1η του μηνός" 1965 "Κόκκινα Φανάρια" 1963 "Χτυποκάρδια στο Θρανίο" 1963 "Αλίκη στο Ναυτικό" 1961 "Μανταλένα" 1960 "Ποτέ την Κυριακή" 1960 "Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο" 1959 "Αστέρω" 1959 "Τελευταίο Ψέμα" 1957 "Θεία από το Σικάγο" 1957 "Αγαπητικός της Βοσκοπούλας" 1956 Από το γάμο του το 1965 με την Αλίκη Βουγιουκλάκη απέκτησαν ένα γιο τον Γιάννη. Η τελευταία θεατρική δουλειά του Δημήτρη Παπαμιχαήλ ήταν στο θέατρο Μπρόντγουει, τη θεατρική σεζόν 2000-2001 με το έργο της Γιασμίν Ρεζά "Τρεις φορές".

    Ο δημοφιλής ηθοποιός ανέπτυξε και σκηνοθετική δραστηριότητα. Μερικά από τα πιό γνωστά έργα, που υπέγραψε σκηνοθετικά, είναι "Ο κόσμος της Σούζυ Βογκ" του Οσμπορν, "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια", "Αχ αυτή η γυναίκα μου" και "Θείος Βάνιας".

    Επίσης, δίδαξε υποκριτική στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και σε σεμινάρια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ενώ υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής της Σχολής Ιασμος και πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Επιτροπής του ΚΘΒΕ από το 1977 έως το 1980.

    Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού από το 1986 έως το 1990 και αντιδήμαρχος του Πειραιά το 1986.

    Το 1994 βραβεύτηκε από το Κέντρο Μελέτης Θεάτρου.

    Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μεγάλος πρωταγωνιστής είχε αποσυρθεί από το θεατρικό σανίδι για λόγους υγείας.

    Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη και με έξοδα του υπουργείου Πολιτισμού

    [06] Διάφορα

    Δεν κατάφερε να τους ξεγελάσει Επίδοξος Τζέιμς Μποντ στο Ελ. Βενιζέλος

    8/8/2004 4:18:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Τα κόλπα του διάσημου μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ προσπάθησε να μιμηθεί ένας νεαρός, αλλά η ασφάλεια του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", του έκοψαν τη φόρα. Ο 24χρονος μηχανικός-μηχανολόγος ξεκίνησε από την πρωτεύουσα για να ταξιδέψει αεροπορικώς στη Μυτιλήνη και λίγο πριν από τις 8:30 το πρωί, πέρασε από τον απαραίτητο έλεγχο. Όμως, ανάμεσα στα αντικείμενα, που περιείχε η χειραποσκευή του, υπήρχε και ένα πιστόλι σε μορφή στυλό, σαν αυτά, που είχε και ο διάσημος κινηματογραφικός πράκτορας, το οποίο μάλιστα έφερε στη θαλάμη μια σφαίρα των 22 χιλιοστών. Το ειδικό μηχάνημα X-RAY, όμως, δεν ξεγελάστηκε από το καμουφλάζ και εντόπισε το ύποπτο αντικείμενο. Έτσι, ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

    [07] Εσωτερικά

    Συνέντευξη εφ όλης της ύλης Ο πρωθυπουργός στη Le Monde

    8/8/2004 5:13:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Αφιέρωμα στην Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα "Le Monde", στα πλαίσια του οποίου παρουσιάζεται συνέντευξη με τον πρωθυπουργό, η οποία τιτλοφορείται "ο Κώστας Καραμανλής θέλει μια Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης". Ο πρωθυπουργός, επισημαίνει, πως το 2004 ήταν η χρονιά των μεγάλων προκλήσεων, ενώ εκφράζει ακόμα μία φορά την πεποίθησή του, ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει πετυχημένους και ασφαλείς Αγώνες. Υπογραμμίζει, δε, πως ειδικά στον τομέα της ασφάλειας, η χώρα μας έκανε το ανθρωπίνως δυνατό. Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός αναφέρει, ότι ένα από τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν να ζητήσει επίσημα τη συνεργασία του ΝΑΤΟ.

    Η Ελλάδα στο κέντρο της Ευρώπης

    Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στο κόστος των Αγώνων, το οποίο υπερέβη τις αρχικές προβλέψεις. Σχετικά με αυτό, ο πρωθυπουργός, δήλωσε, πως κυρίως οφείλεται στις αρχικές καθυστερήσεις των έργων, αλλά υπογράμμισε, πως πλέον προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι επενδύσεις στις υποδομές και στα δημόσια έργα.

    Όσον αφορά στους στόχους της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός τόνισε, πως βασικός στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα μία άκρως ανταγωνιστική χώρα, που θα βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης. Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην πιθανή ένταξη της Τουρκίας, επεσήμανε, πως οι χώρες, που πιστεύουν σε μια ισχυρή Ευρώπη πρέπει να σχηματίσουν μια "εμπροσθοφυλακή", στην οποία η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει.

    Όσον αφορά τη γείτονα χώρα, ο πρωθυπουργός τόνισε, πως η Τουρκία, με τον Ταγίπ Ερντογάν, κάνει "μεγάλες προσπάθειες", ενώ τόνισε πως "μια "εξευρωπαϊσμένη" Τουρκία είναι προς το συμφέρον όλου του κόσμου, των Τούρκων, των γειτόνων τους και της ΕΕ". Μάλιστα, ο κ. Καραμανλή, υπογράμμισε, πως η κατάσταση στην Κύπρο δεν αποτελεί εμπόδιο στην έναρξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία.

    Όσον αφορά το μεγάλο θέμα το Ιράκ, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε, πως η Νέα Δημοκρατία δε θα έστελνε ποτέ στρατεύματα στο Ιράκ, τόνισε, δε, ότι "το βασικό ερώτημα είναι το πως θα διευκολυνθεί η ανασυγκρότηση και ο εκδημοκρατισμός της χώρας και για τον λόγο αυτό πιστεύω, ότι μια ορισμένη δέσμευση του ΝΑΤΟ, στη βάση όσων αποφασίστηκαν στη σύνοδο της Κωνσταντινούπολης, τον Ιούνιο είναι απαραίτητη".

    Σχετικά Links:

    Le Monde

    [08] Ιράκ

    Από την ιρακινή οργάνωση Ισλαμικός Στρατός Ιρανός διπλωμάτης θύμα απαγωγής

    8/8/2004 5:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/8/2004 5:56:49 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ιρανός διπλωμάτης είναι το νέο θύμα των απαγωγέων ανταρτών στο Ιράκ. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους απαγωγείς του, ο Φερεϊντούν Τζαχανί, αξιωματούχος της ιρανικής διπλωματικής αποστολής στην Κερμπάλα, συνέβαλε στο να προκληθούν συγκρούσεις ανάμεσα σε θρησκευτικές και εθνοτικές ομάδες στη χώρα. Η οργάνωση Ισλαμικός Στρατός έστειλε σχετική βιντεοταινία στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια, η οποία δείχνει το διαβατήριο και την επαγγελματική κάρτα του ομήρου. Στο βίντεο, οι απαγωγείς έδειξαν και άλλες κάρτες του ομήρου που όμως δεν ήταν εύκολο να διαβαστούν. Η οργάνωση προειδοποίησε επίσης το Ιράν κατά οποιασδήποτε ανάμιξης στις υποθέσεις του Ιράκ. Πάντως, το αλ Αραμπίγια δεν ανέφερε απειλές εναντίον του ομήρου ή αιτήματα της οργάνωσης.

    Επιβεβαιώνει η ιρακινή πρεσβεία

    Στο μεταξύ, την είδηση της απαγωγής επιβεβαίωσε η ιρακινή πρεσβεία στο Ιράκ. Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια, ο Φερεϊντούν Τζαχανί απήχθη την Τετάρτη, ενώ κατευθυνόταν προς την Κερμπάλα για να ανοίξει το προξενείο στην πόλη αυτή, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ της ιρακινής κυβέρνησης και του Ιράν.

    Μέχρι τώρα οι απαγωγείς, μέλη της οργάνωσης Ισλαμιστικός Στρατός στο Ιράκ, δεν έχουν ζητήσει λύτρα.

    Εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως η Τεχεράνη διεξάγει έρευνες για την εξαφάνιση του διπλωμάτη.

    Η ίδια οργάνωση είχε απαγάγει έναν Φιλιππινέζο, τον οποίο αργότερα άφησε ελεύθερο και δύο Πακιστανούς τους οποίους εκτέλεσε τον περασμένο μήνα

    [09] Διεθνή

    Επτά νεκροί, οκτώ τραυματίες Πολύνεκρη έκρηξη σε ορυχείο του Ιράν

    8/8/2004 6:00:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ισχυρή υπόγεια έκρηξη έγινε το Σάββατο σε ορυχείο στην επαρχία Μαζανταράν στις όχθες της Κασπίας στο Ιράν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά ανθρακωρύχοι και να τραυματιστούν άλλοι οκτώ. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Irna τοπικός αξιωματούχος, επισήμως στο ορυχείο εργάζονταν 12 άνθρωποι, αλλά κατήγγειλε, πως στα περισσότερα ορυχεία της περιοχής δεν γίνονται έλεγχοι ούτε τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

    [10] Διεθνή

    Τρεις νεκροί, 21 τραυματίες Νέα φονική έκρηξη στο Καράτσι

    8/8/2004 7:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/8/2004 7:09:23 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν από βόμβα, που εξερράγη σήμερα μέσα σε εστιατόριο σε δυτική συνοικία του Καράτσι, στο Πακιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και τους γιατρούς του νοσοκομείου του Καράτσι. "Μέχρι στιγμής τρεις νεκροί και 21 τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο μας", δήλωσε ο Μαζχαρουντίν, γιατρός κρατικού νοσοκομείου της πόλης. Σύμφωνα με την αστυνομία, η έκρηξη σημειώθηκε μέσα σε εστιατόριο που βρίσκεται δίπλα σε αστυνομικό τμήμα γύρω στις 7:10 μ.μ. (17:10 ώρα Ελλάδος). Αμέσως μετά, η αστυνομία έκλεισε την περιοχή γύρω από το εστιατόριο. Χθες, Σάββατο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη στην ίδια πόλη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκρηξη στο Καράτσι


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 8 August 2004 - 16:50:12 UTC