Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνθειας "Σπάρτακος" 10ου Πανελλήνιο
  • [02] "Ερυθρόλευκος" ο Οκκάς
  • [03] Για το Ολυμπιακό επίδομα Νέος κύκλος απεργιών στο ΕΚΑΒ
  • [04] Ανέλαβε την ευθύνη με μήνυμα στο διαδίκτυο Άγνωστη οργάνωση πίσω την
  • [05] Επιστροφή στα παλιά;
  • [06] Λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού Στο νοσοκομείο ο Γ. Παπανδρέου
  • [07] Έγκλημα και τιμωρία

    [01] Πολιτισμός

    Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνθειας "Σπάρτακος" 10ου Πανελλήνιο Φεστιβάλ στον Εβρο

    2/8/2004 7:33:00 μμ

    Η προβολή της Θράκης, αλλά και η επαφή της νεολαίας με την παράδοση είναι οι βασικοί στόχοι του 10ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνθειας "Σπάρτακος" στις 6, 7 και 8 Αυγούστου στην Άνθεια Έβρου. Πρόκειται για έναν θεσμό που ήδη καταξιώθηκε στη συνείδηση των κατοίκων της Θράκης και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση πανελλαδικής ακτινοβολίας και μια σημαντική παρέμβαση. Συμμετέχουν χορευτικά σχήματα και χορωδίες από όλη την Ελλάδα καθώς και ελληνικοί σύλλογοι του εξωτερικού. "Συνολικά 400 νέοι και ενήλικες ενώνουν κάθε χρόνο τα χέρια και τις ψυχές τους στη Θράκη και ακολουθούν την παράδοση", σημειώνουν οι διοργανωτές. Ο δήμαρχος Τραϊανούπολης Ευστάθιος Σπυριδόπουλος επισημαίνει ότι το φεστιβάλ αποτελεί σημαντικό γεγονός στον τομέα του πολιτισμού για τη Θράκη, υποστηρίζεται από την τοπική κοινωνία και στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη νεολαία μας. Μέσα από την διοργάνωση αυτή επιβραβεύεται η συλλογική προσπάθεια και ο εθελοντισμός". Μεταξύ των εκδηλώσεων είναι και η ενημερωτική εκδήλωση για τη Θράκη, καθώς και η εκδήλωση αδελφοποίησης του "Σπάρτακου" με τον Σύλλογο "Μεγαλόνησος" Λευκωσίας.

    [02] Αθλητισμός

    "Ερυθρόλευκος" ο Οκκάς

    2/8/2004 9:10:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η FIFA ενημέρωσε πριν λίγη ώρα την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πως το συμβόλαιο του Γιαννάκη Οκκά με την ΑΕΚ διακόπτεται λόγω "μη εκπλήρωσης των οικονομικών όρων" και πως ο ποδοσφαιριστής είναι ελεύθερος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με οποιονδήποτε σύλλογο της αρεσκείας του, δηλαδή τον Ολυμπιακό! Έτσι λίγα λεπτά αργότερα η προαναγγελθείσα συμφωνία του Κύπριου με τον Ολυμπιακό, ανακοινώθηκε και επισήμως μέσω της επίσημης ιστοσελίδας και η διάρκεια του συμβολαίου του με τους Πειραιώτες θα είναι τριετής. Μάλιστα στο έγγραφο της FIFA αναφέρεται ακόμη πως εάν δεν επέλθει συμφωνία του ποδοσφαιριστή με την ΑΕΚ για την καταβολή των οφειλομένων χρημάτων, τότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην Έδρα Επίλυσης Διαφορών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και για αυτόν το λόγο ζητά από τον ποδοσφαιριστή να καταθέσει τις απόψεις του στις υπηρεσίες της μέχρι τις 30 Αυγούστου, το αργότερο.

    [03] Εσωτερικά

    Για το Ολυμπιακό επίδομα Νέος κύκλος απεργιών στο ΕΚΑΒ

    2/8/2004 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ 105,8

    Σε 24ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από την Τρίτη οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Αττικής με αίτημα την καταβολή του Ολυμπιακού επιδόματος των 2.500 ευρώ. Ωστόσο, σε συνάντηση, που είχε ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας προσωπικού του ΕΚΑΒ δεσμεύθηκε, ότι θα θεσμοθετηθεί το επίδομα ετοιμότητας των 40 ευρώ από την 1η Σεπτεμβρίου, το οποίο αποτελούσε διαχρονικό αίτημα του κλάδου, καθώς και για την καταβολή όλων των πραγματικών υπερωριών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως δήλωσε ο Υπουργός "και μόνο η θεσμοθέτηση αυτού του επιδόματος υπερκαλύπτει το αιτούμενο "Ολυμπιακό επίδομα" αφού θα ακολουθεί τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ σ ολόκληρο τον εργασιακό τους βίο". Μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, δήλωσαν, πως οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και διαχώρισαν τη θέση τους από το Σύλλογο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Αττικής.

    [04] Ιράκ

    Ανέλαβε την ευθύνη με μήνυμα στο διαδίκτυο Άγνωστη οργάνωση πίσω την επίθεση στις εκκλησίες

    2/8/2004 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την ευθύνη για τις αιματηρές επιθέσεις που έγιναν την Κυριακή σε χριστιανικές εκκλησίες στο Ιράκ ανέλαβε μια άγνωστη μέχρι στιγμής οργάνωση με την ονομασία "Επιτροπή Σχεδιασμού και Εποπτείας στο Ιράκ" . Με ανακοίνωση της σε ισλαμική σελίδα στο διαδίκτυο η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση φέρεται να δηλώνει: "οι αδελφοί σας μουτζαχεντίν επέφεραν επώδυνα χτυπήματα στα λημέρια των Σταυροφόρων, στις φωλιές του κακού, της διαφθοράς, της διαστροφής και του εκχριστιανισμού, προκαλώντας την έκρηξη τεσσάρων παγιδευμένων αυτοκινήτων που είχαν στο στόχαστρο εκκλησίες στην Καράντα, στην Μπαγκντάντ Τζαντίντα, στην Ντούρα και στη Μοσούλη". Ωστόσο, η αυθεντικότητα της ανακοίνωσης δεν έχει ακόμα επαληθευθεί.

    "Τεράστιο και φριχτό έγκλημα" οι επιθέσεις

    Τις πρωτοφανείς επιθέσεις κατά των εκκλησιών καταδίκασε, ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Ιγιάντ Αλάουι από τη Μάναμα του Μπαχρέιν, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, χαρακτηρίζοντάς τις τεράστιο και φρικτό έγκλημα.

    "Πρόκειται για ένα έγκλημα τεράστιο που αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων εγκλημάτων κατά του Ιράκ και του ιρακινού λαού", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλάουι μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Ο ίδιος, τόνισε, ότι καταδικάζει "με τον πιο έντονο τρόπο το έγκλημα αυτό" και ανακοίνωσε την πρόθεση του να βρεθούν και να παραδοθούν οι εγκληματίες στην ιρακινή δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν καταλλήλως.

    Ο κ Αλάουοι εκτίμησε, ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται δυνάμεις φανατικών αλλά και σαλαφιστών καθώς και ορισμένα στοιχεία που εξακολουθούν να είναι πιστά στον ανατραπέντα Σαντάμ Χουσεΐν.

    Παράλληλα τις επιθέσεις καταδίκασε και ο Αραβικός Σύνδεσμος από το Κάιρο. Συγκεκριμένα σε επίσημη ανακοίνωση του τονίζει, ότι "καταδικάζει σθεναρά τις εκρήξεις που είχαν ως στόχο εκκλησίες στην Βαγδάτη και την Μοσούλη (βόρεια) ενώ οι ιρακινοί πολίτες προετοιμάζονταν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Επίσης ο Σύνδεσμος τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί ο ενότητα του λαού και να αποφευχθεί οτιδήποτε θα μπορούσε να την επηρεάσει αρνητικά", προστίθεται.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χτύπησαν έξι εκκλησίες στο Ιράκ

    [05] Αθλητισμός

    Επιστροφή στα παλιά;

    2/8/2004 10:20:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μετά τη συνάντηση του τεχνικού των «ερυθρόλευκων» Μίλαν Τόμιτς με τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, νέο πρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός (τουλάχιστον προσωρινά), στο «λιμάνι» δρομολογούνται δειλά-δειλά εξελίξεις σε τομείς σχετικούς με το αγωνιστικό κομμάτι. Το θέμα της έδρας που θα χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο σε Ελλάδα και Ευρώπη «καίει» τον Πειραιά, και το ΣΕΦ - το κλειστό που συνδέθηκε με τα χρυσά χρόνια των «ερυθρόλευκων» αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησης. Η λύση της χρήσης του «Τροκαντερό» δείχνει να ναυαγεί αυτή τη στιγμή, ενώ το κλειστό του Κορυδαλλού δεν ανταποκρίνεται στους όρους που έθεσε εφέτος η Ευρωλίγκα. Γι' αυτό, στον Ολυμπιακό ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις με τη νέα διοίκηση του ΣΕΦ με στόχο να συμφωνηθεί μια λογική τιμή «ενοικίασης».

    Επαφές Τόμιτς

    Την Τετάρτη 4 Αυγούστου ο Μίλαν Τόμιτς θα συναντήσει τους Καλαμπόκη, Πρίντεζη, Σκλάβο, Καφετζή και Κατράνα στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, στην επίσημη πρώτη της εφετινής προετοιμασίας. Ο Λάζαρος Αγαδάκος ενημέρωσε πως θα ενσωματωθεί τη Δευτέρα. Χωρίς τον Ίβιτσα Γιούρκοβιτς θα συνεχισθεί η προετοιμασία μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, καθώς ο Σλοβένος έχει υποχρεώσεις με την εθνική της πατρίδας του εν όψει του προκριματικού γύρου για το Ευρωμπάσκετ του 2005 (Βελιγράδι). Η μεταγραφική ενίσχυση είναι βέβαια το πρώτο μέλημα του Μίλαν Τόμιτς και από τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα θα κριθεί και η παραμονή ή μη του πρώην αρχηγού του Ολυμπιακού στο τιμόνι της ανδρικής ομάδας.

    [06] Εσωτερικά

    Λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού Στο νοσοκομείο ο Γ. Παπανδρέου

    2/8/2004 10:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ 105,8

    Στο Αττικό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι, νοσηλεύεται, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού. Συγκεκριμένα οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν, ότι πρόκειται είτε για πνευμονία είτε για βαριά λοίμωξη, που πιθανολογείται, ότι έπαθε από κλιματιστική συσκευή. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραμείνει στο νοσοκομείο δυο ημέρες για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

    [07] Αθλητισμός

    Έγκλημα και τιμωρία

    2/8/2004 10:55:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οι ταραξίες των γηπέδων θα συλλαμβάνονται αμέσως και θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, που θα τους επιβάλει αυστηρές ποινές. Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο την αποτροπή της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, το οποίο μάλιστα θα κατατεθεί στην Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Γεγονός που αποδεικνύει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το ζήτημα, καθώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα είναι το πρώτο στις νέες εργασίες της Βουλής. Στις προθέσεις και τις κινήσεις της κυβέρνησης ουσιαστικά εντοπίζονται ορισμένοι βασικοί στόχοι και αυτοί είναι η καταπολέμηση της βίας και να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες με το νομοσχέδιο-καθιερώνεται το ιδιώνυμο, που σημαίνει πως ο ταραξίας συλλαμβάνεται και οδηγείται κατευθείαν στη φυλακή και αντιμετωπίζει βαρύτατη ποινή, η φύλαξη εντός των γηπέδων από τις ΠΑΕ και ενεργοποιείται ο αθλητικός εισαγγελέας, σε μόνιμη βάση και όχι μόνο στα ντέρμπυ.

    Στο νομοσχέδιο θα υπάρξουν και ρυθμίσεις για τα χρέη των ΠΑΕ με στόχο της κυβέρνησης μέχρι το καλοκαίρι του 2005 όλες οι ομάδες να είναι προσαρμοσμένες στα ευρωπαϊκά πρότυπα καθώς θα ισχύσει και στα εσωτερικά πρωταθλήματα η διαδικασία της αδειοδότησης.

    Να εφαρμοστεί ο νόμος

    Αυτό είναι σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργοε Ορφανό και το σημαντικότερο, ενώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, "Η επίλυση του προβλήματος της βίας, είναι μείζονος σημασίας για την κυβέρνηση. Πρέπει να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα"! Επιπλέον επεσήμανε μεταξύ άλλων, "Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να νομοθετηθούν αυστηρές ποινές. Και για να είμαι δίκαιος, στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο υπάρχουν αυστηρές ποινές. Το σημαντικότερο, πάντως, είναι να εφαρμοστεί ο νόμος". Από την πλευρά του ο υπουργός δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης είπε, "Όπως γνωρίζετε, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η βία στα γήπεδα. Η προεργασία έχει φτάσει σε πολύ καλό σημείο. Σήμερα έγινε μια αποτελεσματική σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς. Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, ενώ και οι συνθήκες μας βοηθούν, με τις επιτυχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Θα γίνει επεξεργασία του νομοσχεδίου από το Θερινό Τμήμα της Βουλής".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 2 August 2004 - 20:50:13 UTC