Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 30 τραυματίες Επίθεση αυτοκτονίας με 10 νεκρούς στη Βαγδάτη
  • [02] "Ελεύθερο πνεύμα" Έκθεση 3χρονης ζωγράφου
  • [03] Εθνική Βραζιλίας "τεσσάρων ταχυτήτων"
  • [04] Νέες συγκρούσεις στη Ράφα τη νύχτα Καζάνι που βράζει η Παλαιστίνη
  • [05] Υπέκυψε επί τόπου Σκοτώθηκε στέλεχος της Χεσμπολάχ
  • [06] Από τη Δευτέρα Αυξομειώσεις στις τιμές των φαρμάκων

    [01] Ιράκ

    30 τραυματίες Επίθεση αυτοκτονίας με 10 νεκρούς στη Βαγδάτη

    19/7/2004 8:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/7/2004 10:07:23 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε φυλάκιο της αστυνομίας στην περιοχή Σαΐντια, νότια της Βαγδάτης. Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 τραυματίσθηκαν από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, εκτιμά αξιωματικός του αμερικανικού στρατού που βρέθηκε στον τόπο της έκρηξης. Στην έκρηξη εμπλέκεται ένα βυτιοφόρο φορτωμένο καύσιμα, ανέφερε ο συνταγματάρχης Μπιλ Σλέιτερ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού στρατού. Οι νεκροί είναι πέντε και οι τραυματίες περισσότεροι από 30, αναφέρουν οι ανακοινώσεις της αστυνομίας και του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Γιαρμούκ. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο αστυνομικός διευθυντής Χαλντούν Αμπντάλα. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από άτομο που οδηγούσε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και το πυροδότησε έξω από το αστυνομικό τμήμα, επεσήμανε ο Αμερικανός συνταγματάρχης Μπιλ Σλέιτερ. Αυτόπτες μαρτυρες δήλωσαν ότι διαμελισμένα πτώματα σκορπίσθηκαν στην περιοχή.

    Επίθεση με ρουκέτες στην "πράσινη ζώνη"

    Οι πληροφορίες για το τι όχημα και με τι φορτίο προκάλεσε την έκρηξη είναι συγκεχυμένες.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στις 8.20 τοπική ώρα κοντά στο αστυνομικό τμήμα Αλ Ντόρα της Βαγδάτης, την ώρα που η κίνηση στους δρόμους ήταν αυξημένη, καθώς οι άνθρωποι πηγαίνουν στις εργασίες τους.

    Επίσης ένα άτομο τραυματίσθηκε από επίθεση με ρουκέτα στην "πράσινη ζώνη" της ιρακινής πρωτεύουσας. Η ρουκέτα εκτοξεύθηκε εναντίον πυροσβεστικού σταθμού στην περιοχή Αλ Σαλίγια, που βρίσκεται εντός της "πράσινης ζώνης" στις 8.30, ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

    [02] Διάφορα

    "Ελεύθερο πνεύμα" Έκθεση 3χρονης ζωγράφου

    19/7/2004 8:00:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μια έκθεση ζωγραφικής με τα έργα ενός κοριτσιού 3 ετών προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες και συγκέντρωσε σχεδόν 2.000 δολάρια Σιγκαπούρης (1.169 δολάρια ΗΠΑ), τα οποία θα διατεθούν στο εγχώριο Ίδρυμα Παιδικού Καρκίνου. Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ζήτησαν την καταγραφή στο βιβλίο Γκίνες της πρώτης στα χρονικά έκθεσης μιας τόσο νεαρής ζωγράφου. Η Λέο Τσινγκ Λινγκ άρχισε να μουτζουρώνει χαρτιά όταν ήταν 18 μηνών, σύμφωνα με τη μητέρα της, Χενγκ Σου Σου, πρώην γραφίστρια. "Φυσικά, όλα τα παιδιά ζωγραφίζουν. Αλλά ορισμένοι άνθρωποι έχουν αυτή τη φλόγα για τα χρώματα, τα σχήματα και τις μορφές", δήλωσε στην εφημερίδα Στριτς η Χενγκ. Ο Κουέτ Κιατ Σινγκ, λέκτορας στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Νανγιάνγκ, σχολίασε ότι τα έργα του μικρού κοριτσιού, που σύμφωνα με τη μητέρα της, συνηθίζει να ζωγραφίζει τα πράγματα ανάποδα δείχνει ένα εξαιρετικά "ελεύθερο πνεύμα".

    [03] Αθλητισμός

    Εθνική Βραζιλίας "τεσσάρων ταχυτήτων"

    19/7/2004 9:41:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ασταμάτητη η Εθνική Βραζιλίας στο Κόπα Αμέρικα. Η "σελεσάο" επικράτησε άνετα του Μεξικό στον προημιτελικό της διοργάνωσης, με 4-0, και προκρίθηκε στον ημιτελικό. Στην πόλη Πιούρα, και παρουσία 22.000 θεατών, οι Βραζιλιάνοι έστειλαν το μήνυμα πως "δεν αστειεύονται" και πως παραμένουν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η "σελεσάο" προηγήθηκε στο 28΄ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλεξ, ενώ τα υπόλοιπα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Αντριάνο (66΄, 79΄) και Ρικάρντο Ολιβέιρα (87΄).

    Οι συνθέσεις: ΜΕΞΙΚΟ: Οσβάλντο Σάντσες, Ρικάρντο Οσόριο (33΄ Χέκτορ Αλταμιράνο), Ντουίλιο Νταβίνο, Ραφαέλ Μάρκες, Ομάρ Μπρισένο, Σαλβαδόρ Καρμόνα, Πάβελ Πάρντο, Χεράρδο Τοράδο (61΄ Τζάρεντ Μποργκέτι), Οκτάβιο Βαλντές, Αντόλφο Μπαουτίστα, Χέσους Αρεγιάνο (74΄ Ντανιέλ Οσόρνο).

    ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Χούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λουιζάο, Ζουάν, Γκουστάβο Νέρι, Ρενάτο, Κλέμπερσον, Αλεξ, Εντού, Αντριάνο, Λουίς Φαμπιάνο (77΄ Ρικάρντο Ολιβέιρα).

    [04] Διεθνή

    Νέες συγκρούσεις στη Ράφα τη νύχτα Καζάνι που βράζει η Παλαιστίνη

    19/7/2004 9:55:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα στη Λωρίδα της Γάζας, οι ενδοπαλαιστινιακές συγκρούσεις μετά τις εξαγγελίες του Αραφάτ για αλλαγές στις δυνάμεις ασφαλείας και την τοποθέτηση του ανιψιού του Μούσα, ως διοικητή. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες στη Ροφά, όταν ένοπλοι προσπάθησαν να καταλάβουν το Αρχηγείο των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι τελευταίοι, που φέρονται ως μέλη των Μαρτύρων του αλ Ακσά, εντείνουν τις πιέσεις τους προς τον Αραφάτ να απομακρύνει τους "διεφθαρμένους", όπως τους αποκαλούν, αξιωματούχους της κυβέρνησής του. Εξάλλου, λόγω της έντασης μεταξύ των Παλαιστινιακών οργανώσεων είχε υποβάλει την παραίτησή του ο πρωθυπουργός Αχμέντ Κορέι, η οποία, όμως, δεν έγινε αποδεκτή. Ωστόσο, σήμερα θα ανακοινώσει αν εμμείνει σε αυτήν. Πάντως, η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ιδιαίτερα λόγω της προσεχούς εφαρμογής του σχεδίου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Σαρόν για μονομερή αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κρίση στην Παλαιστινιακή Αρχή

    [05] Διεθνή

    Υπέκυψε επί τόπου Σκοτώθηκε στέλεχος της Χεσμπολάχ

    19/7/2004 10:04:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/7/2004 10:56:09 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεσμπολάχ, μετά από έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του, στα νότια προάστια της Βηρυτού ανακοίνωσαν κύκλοι της Χεσμπολάχ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές "ο Χάλεμπ Αουάλι, στέλεχος της "Ισλαμικής Αντίστασης Χεσμπολάχ" σκοτώθηκε το πρωί στις 8.30 από έκρηξη που σημειώθηκε στο παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό αυτοκίνητό του". Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης ο Αουάλι υπέκυψε επί τόπου. Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση εναντίον του Χαλέμπ Αουάλι ανέλαβε οργάνωση φανατικών σουνιτών.

    [06] Εσωτερικά

    Από τη Δευτέρα Αυξομειώσεις στις τιμές των φαρμάκων

    19/7/2004 10:29:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ακριβότερα έως και 40% θα πωλούνται από σήμερα περίπου 450 φάρμακα. Πρόκειται κυρίως για αντίγραφα ιδιοσκευασμάτων, μορφές ινσουλίνης, παυσίπονα και αντιβιοτικά. Παράλληλα μειώνονται οι τιμές σε περίπου 30 φάρμακα. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αθήνας Κώστας Λουράντος, υποστήριξε, ότι "τα φάρμακα στην Ελλάδα δεν είναι ακριβά". Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε, ότι οι τιμές των εγχώριων φαρμάκων έπρεπε να αυξηθούν για να είναι ανταγωνιστικά με τα εισαγόμενα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 19 July 2004 - 8:50:39 UTC