Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δέσμη μέτρων από το Υπουργείο Ανάπτυξης Αναβαθμίζεται η Εργατική Εστία
  • [02] Απόφαση - ανάσα για τους δανειολήπτες
  • [03] Εικάζεται ότι είναι ενέργεια Κούρδων μαχητών Τρεις Τούρκοι νεκροί από
  • [04] Διεθνής Αμνηστία: "Απελευθερώστε τους Ιρακινούς κρατούμενους"
  • [05] Μέσα σε λίγες ημέρες Παραδίνεται στους Ιρακινούς ο Σαντάμ

    [01] Εσωτερικά

    Δέσμη μέτρων από το Υπουργείο Ανάπτυξης Αναβαθμίζεται η Εργατική Εστία

    28/6/2004 7:52:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Δέσμη επτά μέτρων με στόχο την αναβάθμιση της Εργατικής Εστίας και των παροχών που προσφέρει σε εργαζόμενους και συνταξιούχους ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Απασχόλησης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Στάθης Πεκιάς. Σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκε ότι η Εργατική Εστία θα μετονομαστεί σε Εστία Κοινωνικής Προστασίας Πολιτισμού και Αλληλεγγύης και οι υπηρεσίες της θα ανασυγκροτηθούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων. Για την εφαρμογή των μέτρων έχει αρχίσει ήδη η ενημέρωση των κοινωνικών εταίρων.

    Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων

    Στη δέσμη μέτρων που προωθεί του Υπουργείο Απασχόλησης περιλαμβάνεται η δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών σε όλους τους νομούς για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων μητέρων καθώς και η επέκταση του κοινωνικού τουρισμού σε περιοχές που χρειάζονται οικονομική τόνωση. Επίσης, έχει προγραμματιστεί η χορήγηση έξυπνης κάρτας σε όλους τους δικαιούχους και η δημιουργία φωνητικών πυλών με σκοπό την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις υπηρεσίες.

    Όσον αφορά τον τουρισμό, θα δημιουργηθεί ειδικός ελεγκτικός μηχανισμός για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ξενοδοχεία, ενώ χρήση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού θα μπορούν να κάνουν αγρότες από 20 νομούς.

    Τέλος, ΟΑΕΔ και Εργατική Εστία αναλαμβάνουν κοινή δράση για την αναβίωση και διάσωση παραδοσιακών επαγγελμάτων που τείνουν να εκλείψουν.

    Σχετικά Links:

    Οργανισμός Εργατικής Εστίας

    [02] Οικονομία

    Απόφαση - ανάσα για τους δανειολήπτες

    28/6/2004 7:55:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι, σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο, οι τράπεζες στις περιπτώσεις επαναπροσδιορισμού της βάσης υπολογισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν μπορούν να συνυπολογίζουν και τόκους από ανατοκισμό ούτε δικαστικά έξοδα, τραπεζικές προμήθειες ή άλλες επιβαρύνσεις. Σύμφωνα με τη απόφαση, τα πιστωτικά ιδρύματα πρέπει ως υπάρχουσα συνολική οφειλή να υπολογίσουν εκείνη η οποία περιλαμβάνει μόνο το κεφάλαιο και τους τόκους, και όχι πανωτόκια ή άλλες προμήθειες. Με την απόφαση του δικαστηρίου διεγράφη από την οφειλή εταιρίας ως παράνομο, ποσό που είχε συνυπολογιστεί από την τράπεζα, από ανατοκισμούς τόκων και διάφορα έξοδα, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί κατά τη βάση υπολογισμού της οφειλής της δανειολήπτριας εταιρίας.

    [03] Διεθνή

    Εικάζεται ότι είναι ενέργεια Κούρδων μαχητών Τρεις Τούρκοι νεκροί από έκρηξη νάρκης

    28/6/2004 8:17:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε ενέργεια Κούρδων μαχητών αποδίδεται η τοποθέτηση νάρκης στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, από την έκρηξη της οποίας έχασαν τη ζωή τους τρεις Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις. Η νάρκη ενεργοποιήθηκε από μακριά τη στιγμή που περνούσε από το σημείο στο οποίο ήταν τοποθετημένη ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα. Το συμβάν συνέβη σε δρόμο κοντά στην πόλη Γκουρπινάρ στην ανατολική Τουρκία και εκτιμάται ότι πρόκειται για επίθεση μελών του πρώην ΡΚΚ που έχει μετονομαστεί σε Kongra-Gel. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, άλλοι τρεις χωρικοί τραυματίστηκαν τη Δευτέρα σοβαρά από έκρηξη νάρκης που είχε τοποθετηθεί στην περιοχή Γιουσκέκοβα της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Οι δράστες είναι προς το παρόν άγνωστοι αλλά και σε αυτήν την περίπτωση εικάζεται πως πρόκειται για Κούρδους μαχητές.

    [04] Ιράκ

    Διεθνής Αμνηστία: "Απελευθερώστε τους Ιρακινούς κρατούμενους"

    28/6/2004 8:53:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων στο Ιράκ ζητά η Διεθνής Αμνηστία από την αμερικανική διοίκηση μετά και τη σημερινή αιφνιδιαστική παράδοση της εξουσίας στις ιρακινές αρχές. Με ανακοίνωσή του, ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ότι οποιαδήποτε παράταση της κράτησής τους θα θεωρηθεί παράνομη καθώς στις περίπου 5.000 κρατουμένων δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ οι ΗΠΑ επιθυμούν τη συνέχισή της κράτησής τους "χωρίς να δηλώνουν σαφώς που βασίζονται και ζητούν κάτι τέτοιο". Η Διεθνής Αμνηστία προσθέτει ότι σύμφωνα με τους διεθνείς ανθρωπιστικούς κανόνες, με τη μεταβίβαση της εξουσίας και τον τερματισμό της κατοχής, επιτάσσεται η απελευθέρωση όλων των φυλακισμένων και των κρατουμένων πολέμου. Η οργάνωση προσθέτει ότι δεν έλαβε καμία απάντηση σε επιστολή της που εστάλη στις 9 Ιουνίου προς τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη και νυν πρεσβευτή της χώρας του στο Ιράκ, Τζον Νεγκροπόντε, η οποία αναφερόταν στο μέλλον των κρατουμένων μετά τη μεταβίβαση της εξουσίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αλλαγή φρουράς στο Ιράκ

    Σχετικά Links:

    Διεθνής Αμνηστία

    [05] Ιράκ

    Μέσα σε λίγες ημέρες Παραδίνεται στους Ιρακινούς ο Σαντάμ

    28/6/2004 10:09:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Λίγες ώρες μετά τη σημερινή αιφνιδιαστική παράδοση της εξουσίας στις ιρακινές Αρχές, η αμερικανική διοίκηση ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί ο Σαντάμ Χουσεΐν. Μιλώντας σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο αναπληρωτής επικεφαλής των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ, στρατηγός Μαρκ Κίμιτ, τόνισε ότι ο Σαντάμ δε θα είναι πλέον κρατούμενος από τους Αμερικανούς και πρόσθεσε: "Με τη μεταβίβαση της εξουσίας στους Ιρακινούς τους επιδόθηκαν και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την καταδίκη του Σαντάμ". Ήδη από την Κυριακή, ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Ιγιάντ Αλάουι, είχε δηλώσει ότι ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ θα μεταφερθεί στις αρχές Ιουλίου σε ιρακινή φυλακή και θα εποπτεύεται από Ιρακινούς δεσμοφύλακες με περιορισμένη υποστήριξη και από τις δυνάμεις της συμμαχίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 28 June 2004 - 20:50:26 UTC