Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πίεζε, είπε, να πάρει τα φάρμακα της Ψυχοπαθής μαχαίρωσε θανάσιμα
  • [02] Συνεχή ροή ειδήσεων, exit polls, αποτελέσματα Με την ΕΡΤonline και στις
  • [03] Δεύτερη η Ελλάδα
  • [04] Τέλος με ρεκόρ στο επί κοντώ

    [01] Εσωτερικά

    Την πίεζε, είπε, να πάρει τα φάρμακα της Ψυχοπαθής μαχαίρωσε θανάσιμα τον άνδρα στη Λαμία

    12/6/2004 5:07:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Με μία μαχαιριά στην καρδιά 37χρονη ψυχοπαθής σκότωσε τον άνδρα της σήμερα τα ξημερώματα στη Λαμία. Η 37χρονη καθηγήτρια Αγγλικών Ουρανία Δροσίνη, που πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα με ένα μαχαίρι της κουζίνας σφράγισε τον έντονο διάλογο που είχε με τον 40χρονο οικοδόμο σύζυγο της Βασίλη Ζιάκα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταθέσεις της Δροσίνη είχαν ένα έντονο διάλογο από τα μεσάνυχτα μέχρι την ώρα, που συνέβη το μοιραίο και όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς βασική αιτία ήταν ότι, "ο σύζυγος της την πίεζε να πάρει τα φάρμακά της". Τότε η Δροσίνη πήγε στην κουζίνα και πήρε ένα μαχαίρι και με μία μαχαίρια τραυμάτισε τον σύζυγος της θανάσιμα στην καρδιά. Αιμόφυρτο το θύμα βγήκε από το σπίτι ζητώντας βοήθεια από την γειτονιά και έπεσε τελικά νεκρός σε μια απόσταση 25 περίπου μέτρων. Η Δροσίνη τηλεφώνησε μόνη της στην αστυνομία λέγοντας "μαχαίρωσα τον άνδρα μου γιατί με εκβίαζε".

    Τηλεφώνησε μόνη της στην αστυνομία

    Στη συνέχεια ξύπνησε τον 7χρονο γιο τους, που κοιμόταν σε διπλανό δωμάτιο και βγήκε από το παράθυρο της ισογείου κατοικίας της για να σταθεί απέναντι από το άψυχο σώμα του άνδρα της περιμένοντας την σύλληψη της από του αστυνομικούς. Στους αστυνομικούς καθ' όλη σε όλη την διάρκεια της ανάκρισης επαναλάμβανε τα ίδια ενώ σύμφωνα με τους γείτονές της στα Καλύβια Λαμίας ήταν μόνιμο φαινόμενο οι λογομαχίες. Ακόμα και μπροστά στον εισαγγελέα, που της απάγγειλε κατηγορία για ανθρωποκτονία έδειχνε να μην είχε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε γίνει ενώ ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

    [02] Ευρωεκλογές

    Συνεχή ροή ειδήσεων, exit polls, αποτελέσματα Με την ΕΡΤonline και στις ευρωεκλογές

    12/6/2004 8:48:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Με σύσσωμο το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό της η ΕΡΤ θα είναι παντού, στην Ελλάδα και την Ευρώπη προκειμένου να καλύψει τη μεγαλύτερη εκλογική αναμέτρηση, που έχουμε ζήσει, μέσω της ΕΡΤonline, της τηλεόρασης της ΝΕΤ και της ΕΡΑ. Στο διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ, η ροή ειδήσεων και από τις 25 χώρες-μέλη της Ε.Ε. θα είναι συνεχής ενώ στις 7 μ.μ. ακριβώς, μόλις κλείσουν οι κάλπες θα μάθετε πρώτοι τι "έδειξαν" τα ελληνικά exit polls. Δύο ώρες νωρίτερα, στις 5 μ.μ. θα ανακοινωθούν τα exit polls από την Κύπρο, όπουοι Κύπριοι θα ψηφίσουν, για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ευρωεκλογές. Στις 11 μ.μ. όλοι οι Ευρωπαίοι θα παρακολουθήσουν ταυτόχρονα τα αποτελέσματα και από τις 25 χώρες-μέλη, τα οποία πρώτοι μπορείτε να δείτε στο site. Τέλος η ERTonline από τις 6 το πρωί θα αναμεταδίδει σε πραγματικό χρόνο και το πρόγραμμα της ΝΕΤ. Για τους ομογενείς, η εκλογική αναμέτρηση με τα 353 εκατομμύρια ψηφοφόρους θα μεταδίδεται τόσο ηλεκτρονικά σε όλο τον κόσμο μέσω της ΕΡΤonline όσο και δορυφορικά μέσω της ΕΡΤ SAT.

    Ταυτόχρονη αναμετάδοση και της ΝΕΤ

    Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Στις πέντε το απόγευμα τη σκυτάλη παίρνουν ο Παύλος Τσίμας και η Μαρία Χούκλη με πολλούς και εκλεκτούς καλεσμένους.

    Για τη βραδιά των εκλογών η προετοιμασία στη δημόσια τηλεόραση έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό. Η κεντρική εκπομπή της ΝΕΤ θα φιλοξενηθεί στο υπερσύγχρονο στούντιο της Λεωφόρου Κατεχάκη, που θυμίζει την αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για το πιο σύγχρονο ψηφιακό στούντιο στην Ελλάδα, που διαθέτει επτά κάμερες και πέντε video wall για να μη χάσετε στιγμή από την κρίσιμη αναμέτρηση της Ευρώπης.

    Καθ όλη τη διάρκεια της μετάδοσης θα υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις με τα στρατηγεία των κομμάτων αλλά και τις υπόλοιπες 24 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μόλις κλείσουν οι κάλπες, οι δέκτες συντονίζονται στη ΝΕΤ, που θα μεταδώσει τα exit polls της "Κάπα Research" σε Ελλάδα και Κύπρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού οι Κύπριοι πολίτες καλούνται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Ποιοι θα είναι αυτοί θα το μάθουμε στις 5 μ.μ. ακριβώς, μόλις κλείσουν οι κυπριακές κάλπες. Δύο ώρες αργότερα η "Κάπα Research" θα δώσει ακριβή πρόβλεψη και για την Ελλάδα. Οι δημοσκόποι εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη συμμετοχή των Ελλήνων στις ευρωεκλογές και εκτιμούν ότι, θα αγγίξει ποσοστά παρόμοια με εκείνα των εθνικών εκλογών.

    Γι αυτό συντονιστείτε στην ΕΡΤ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ψηφίζουν για την Ευρώπη οι Έλληνες

    Πήραν τη σκυτάλη Ιταλία, Μάλτα, Λετονία

    Σήμερα στις κάλπες οι Έλληνες της Ε.Ε.

    Προς νέα ήττα οδεύουν οι Σοσιαλδημοκράτες

    [03] Ποδηλασία

    Δεύτερη η Ελλάδα

    12/6/2004 9:49:00 μμ

    Ιδιαίτερα θετικός ήταν ο ελληνικός απολογισμός στη διεθνή συνάντηση ποδηλασίας πίστας, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12 Ιουνίου με απόλυτη επιτυχία στο ανακαινισμένο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο. Η Ελλάδα κατετάγη δεύτερη στον πίνακα των μεταλλίων με δύο χρυσά, δύο αργυρά και πέντε χάλκινα, πίσω από την Γερμανία που είχε τέσσερα, πέντε και πέντε αντίστοιχα. Τα ελληνικά μετάλλια κατέκτησαν η Κυριακή Κωνσταντινίδου (ένα χρυσό και ένα χάλκινο), ο Θανάσης Μαντζουράνης (επίσης ένα χρυσό και ένα χάλκινο), ο Νίκος Αγγελίδης (ένα αργυρό, ένα χάλκινο), ο Αγγέλης Αρμενατζόγλου (δύο χάλκινα) και ο Θανάσης Λεφάκης (ένα χάλκινο).Τρίτη ήταν η Ρωσία με δύο χρυσά και δύο αργυρά, ενώ τέταρτη η Ολλανδία με δύο χρυσά και ένα χάλκινο. Στην 5η θέση ήταν η Μεγάλη Βρετανία με ένα χρυσό και ένα αργυρό ενώ -τέλος- μόλις ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν η "φτωχή" συγκομιδή της Φινλανδίας.

    [04] Στίβος

    Τέλος με ρεκόρ στο επί κοντώ

    12/6/2004 10:16:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που ανέδειξε για ακόμη μια φορά τον Πανελλήνιο ΓΣ, νικητή τόσο στους άνδρες όσο κι τις γυναίκες. Οι Έλληνες αθλητές έδωσαν τα πρώτα σαφή δείγματα σχετικά με το τι θα πρέπει να περιμένουμε μετά από δύο μήνες στο ίδιο στάδιο, στο οποίο έκαναν την πρώτη γνωριμία το τριήμερο των αγώνων. Την τελευταία ημέρα ο Μάριος Ευαγγέλου σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 5.62. Καλές επιδόσεις και από την Χρυσοπηγή Δεβετζή στο τριπλούν με 14.48μ (είχε ακόμη δύο έγκυρες στα 14.38μ και 14.21μ), ενώ η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου πλησίασε αρκετά το δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ στη σφυροβολία αλλά δεν τα κατάφερε αφού είχε καλύτερη βολή στα 69.31μ.

    Πέταξε η Ρεντούμη

    Η Φλώρα Ρεντούμη σημείωσε σπουδαία επίδοση στα 100μ εμπόδια με 12.86 επιβεβαιώνοντας το υψηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ για πολύ λίγο δεν τα κατάφερε η Χριστιάνα Ταμπάκη που ήταν δεύτερη με 12.98. Μεγάλη εμφάνιση και όριο για Ολυμπιακούς είχαμε και από τον Τάσο Γκούση στα 200μ, που τερμάτισε σε 20.51 (δεύτερος ο Παναγώτης Σαρρής με 20.66.

    Όριο είχαμε και στο ύψος γυναικών, αφού η Νίκη Μητροπούλου αυτή τη φορά έδειξε μέρος τω δυνατοτήτων της ξεπερνώντας το 1.91μ (Χοτοκουρίδου, Παπασωτηρίου, Συροπούλου και Μπακογιάννη ακολούθησαν με 1.85μ).

    Καλή εμφάνιση που συνδυάστηκε με μεγάλο ατομικό ρεκόρ είχαμε από την Ολγα Καϊδαντζή στα 200μ η οποία τερμάτισε σε 22.88, ενώ ο Μιχάλης Σταματόγιαννης στη σφαίρα αναδείχθηκε νικητης με 19.24, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση (δεύτερος ο Βάιος Τίγκας μεε 19.15μ).

    Στα 110μ εμπόδια νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Μαρακάκης με 13.93, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο έφηβος Νίκος Φιλανδαράκης ο οποίος ήταν τρίτος με 14.06μ, σημειώνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια ημέρα, αφού το πρωί είχε κάνει 14.07.

    Στα 3.000μ στιπλ, νικήτρια αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Κεφαλά του Ολυμπιακού με 10.33.27, με δεύτερη την Μαρία Παρδαλού του ΑΣ Η ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ, η οποία με 10.40.19 σημείωσε Πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Γυναικών (κάτω των 23 ετών). Το προηγούμενο ανήκε στην Ειρήνη Κοκκινάριου του ΓΣ Κηφισιάς με 10.46.32 από τις 21 Ιουλίου 2002 στο Βόλο.

    Τέλος στα 1.500μ γυναικών η Νάντια Εφεντάκη κέρδισε εύκολα με 4.18.72.

    Ικανοποίηση από IΑAF

    Απολύτως ικανοποιημένα έμειναν τα μέλη της IΑAF αναφορικά με την οργάνωση του ΣΕΓΑΣ και του τομέα κλασσικού αθλητισμού του ΑΘΗΝΑ 2004: "Το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί όλα τα έργα δυσκόλευσε τα πράγματα για τους οργανωτές και τους επισήμους, ωστόσο οι αγώνες διοργανώθηκαν ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγγείλουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους συναδέλφους μας της ATHOC, έτσι ώστε να κάνουμε τις τελευταίες διορθώσεις για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στους αγώνες του Αυγούστου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 June 2004 - 20:50:48 UTC