Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άμεση η αντίδραση της Αθήνας Νέες "βολές" Ρογκ
  • [02] Μετά την ήττα στις τοπικές εκλογές Ο Λίβινγκστον "έσωσε" τους
  • [03] Δολοφονήθηκε ο Ιρακινός υφυπουργός Εξωτερικών
  • [04] Ένα 24ωρο πριν την πρεμιέρα του Euro 2004 Τρομο-συλλήψεις στην

    [01] Αθήνα 2004

    Άμεση η αντίδραση της Αθήνας Νέες "βολές" Ρογκ

    11/6/2004 11:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Φωτιές άναψαν στην Αθήνα οι νέες αιχμές του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρόγκ, ο οποίος σε Αυστραλιανή εφημερίδα υποστήριξε, ότι κακώς δόθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα και πως καλύτερος ήταν ο φάκελος της Ρώμης. Άμεση ήταν η απάντηση της προέδρου της "Αθήνα 2004", Γιάννας Αγγελοπούλου, και της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού, Φάνης Πετραλιά, που επεσήμαναν, ότι η Αθήνα πήρε τους Αγώνες "με το σπαθί της". "Οι αγώνες κρίνονται από την Τελετή Έναρξης μέχρι την Τελετή Λήξης και όχι πριν", δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου. Οι δηλώσεις του κ. Ρογκ προκαλέσαν αντιδράσεις και στη Λωζάνη, όπου κύκλοι των "Αθανάτων" προβληματίζονται, πως είναι δυνατόν να μην υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΔΟΕ "το δικό του προϊόν".

    "Διαθέταμε την καλύτερη υποψηφιότητα"

    Από το Ολυμπιακό Στάδιο, η πρόεδρος της "Αθήνα 2004" τόνισε, πως "όλοι στην Ελλάδα εργάζονται για να διοργανώσουμε τους εκπληκτικότερους αγώνες που έγιναν ποτέ", ενώ όσον αφορά τις αμφισβητήσεις του κ. Ρογκ για τη διεκδίκηση της Αθήνας τόνισε, ότι "η Αθήνα ανέλαβε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επειδή διέθετε την καλύτερη υποψηφιότητα".

    Προκειμένου να κλείσει τα στόματα όσων αμφισβητούν την ετοιμότητα της Αθήνας, η κ. Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο, λέγοντας, πως "όποιος το βλέπει σήμερα καταλαβαίνει για ποιο λόγο λέμε, ότι θα κάνουμε εξαιρετικούς και μοναδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες".

    Τέλος, από την πλευρά της, η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, επεσήμανε ότι, "σημασία δεν έχει τι λέει τώρα ή τι υποθέτει ότι μπορεί να πει ο κ.Ρογκ. Σημασία έχει τι θα πει μετά την τελετή Λήξης των Αγώνων της Αθήνας, που θα είναι εξαίρετοι και απολύτως ασφαλείς".

    [02] Διεθνή

    Μετά την ήττα στις τοπικές εκλογές Ο Λίβινγκστον "έσωσε" τους Εργατικούς

    11/6/2004 11:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Επανεξελέγη στο αξίωμα του Δημάρχου του Λονδίνου, ο υποψήφιος των Εργατικών Κεν Λίβινγκστον σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Πέμπτη. "Είμαι ευτυχής που έφερα μια νίκη στους Εργατικούς", δήλωσε ο Λίβινγκστον, λίγο μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων. Η νίκη του επιτρέπει στους Εργατικούς να σώσουν την υπόληψή τους μετά τα κακά αποτελέσματα που κατέγραψαν σε 166 "τοπικά συμβούλια" στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην Αγγλία και την Ουαλία. Σχολιάζοντας, πάντως, την ήττα αυτή της παράταξής του ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ δήλωσε: "νομίζω ότι εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι, ναι, το Ιράκ ήταν μία απόφαση ασυνήθιστα δύσκολη".

    [03] Ιράκ

    Δολοφονήθηκε ο Ιρακινός υφυπουργός Εξωτερικών

    12/6/2004 10:22:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Δολοφονήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Μπασάμ Κούμπα, απο πυρά που άνοιξαν άγνωστοι εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε, καθ οδόν για το υπουργείο. Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ Τζαζίρα, η επίθεση σημειώθηκε στο προάστιο Ααζαμίγια. Ο Κούμπα διεκομίσθη αμέσως στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών. "Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τους διεθνείς οργανισμούς και τη συνεργασία, Μπασάμ Κούμπα, δολοφονήθηκε σήμερα το πρωί, περί τις 07.30 (06.30, ώρα Ελλάδος) από άγνωστο, ο οποίος τον πυροβόλησε. Οι σφαίρες τον βρήκαν στην κοιλιακή χώρα, ενώ ο οδηγός του τραυματίσθηκε", τόνισε ο εκπρόσωπος Θάμερ αλ Αζάμι. Πρόκειται για το πρώτο στέλεχος της μεταβατικής κυβέρνησης, που χάνει τη ζωή του σε δολοφονική επίθεση. Μάλιστα, την προηγούμενη μόλις Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της χώρας κατάφερε να ξεφύγει παρόμοια δολοφονική επίθεση, στην ίδια περιοχή.

    [04] Διεθνή

    Ένα 24ωρο πριν την πρεμιέρα του Euro 2004 Τρομο-συλλήψεις στην Πορτογαλία

    12/6/2004 10:50:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αντικρουόμενες παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των συλληφθέντων υπόπτων στο Πόρτο, λίγο πριν σηκωθεί η αυλαία του Euro 2004. Σύμφωνα με ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, η αστυνομία συνέλαβε 15 άτομα αραβικής καταγωγής, ενώ για τους πέντε από αυτούς υπάρχουν υποψίες ότι σχετίζονται με τρομοκρατικό πυρήνα. Οι συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα κοινής επιχείρησης της Δικαστικής Αστυνομίας και της Πορτογαλικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ασφαλείας (SIS), μετά από ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των πορτογαλικών και άλλων, ευρωπαϊκών υπηρεσιών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Publico, η SIS ενημερώθηκε από την ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών για έναν από τους υπόπτους, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με κάποια ισλαμική ριζοσπαστική οργάνωση. Ο άνδρας αυτός βρισκόταν στην Πορτογαλία τους τρεις τελευταίους μήνες και προσπάθησε να αποκτήσει άδεια παραμονής στη χώρα.

    Δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν

    Ο ιδιωτικός ραδιοσταθμός TSF μετέδωσε επικαλούμενος την αστυνομία ότι "υπάρχουν ενδείξεις πως πέντε από τους συλληφθέντες συνδέονται με τρομοκρατικό πυρήνα".

    Η αστυνομία και η SIS άρχισαν να σχεδιάζουν τις συλλήψεις αυτήν την εβδομάδα αφού έλαβαν επείγον σήμα από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών, μετέδωσε το TSF.

    "Όλα δείχνουν πως οι συλληφθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι επειδή προς το παρόν δεν υπάρχει καμία στέρεη απόδειξη ότι προετοίμαζαν οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση στην Πορτογαλία", είπε το TSF.

    Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία

    Την ίδια ώρα, το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι Sic Noticias ανέφερε ότι οι συλληφθέντες είναι έντεκα, προσθέτοντας ότι οι τέσσερις από αυτούς ήταν εφοδιασμένοι με πλαστές ταυτότητες και θα προσαχθούν σήμερα το πρωί ενώπιον δικαστηρίου, ενώ οι υπόλοιποι παραδόθηκαν στη συνοριακή αστυνομία για να απελαθούν.

    Το πορτογαλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Lusa μετέδωσε από την πλευρά του ότι η κυβερνητική υπηρεσία συντονισμού ασφαλείας για το Euro 2004 δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τα γεγονότα.

    "Κάθε μέρα προσάγονται άτομα για εξακρίβωση ταυτότητας ή στο πλαίσιο άλλων ερευνών όμως αυτό δεν αποτελεί πληροφορία και, ακόμη λιγότερο, αιτία συναγερμού", περιορίστηκε να επισημάνει η υπηρεσία αυτή.

    Σχετικά Links:

    Publico


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 June 2004 - 8:50:38 UTC