Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη Παράνομη η στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ
  • [02] Συμφωνία Μπαρτσελόνα - Ντάβιντς
  • [03] Η στρατηγική μετά το "Όχι" Μαραθώνια συνεδρίαση
  • [04] Στο 0-0 η Καλαμαριά
  • [05] Προειδοποίηση ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ "Είμαστε πολύ προσεκτικοί"
  • [06] Συντάξεις γυναικών από το ΙΚΑ

    [01] Εσωτερικά

    Είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη Παράνομη η στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ

    28/4/2004 7:24:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το μονομελές πρωτοδικείο Πειραιά η προγραμματισμένη για την Πέμπτη στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, όπως ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση του ΗΣΑΠ. Το σωματείο των ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ είχε κηρύξει τη στάση εργασίας για το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας του κλάδου. Οι ηλεκτροδηγοί του ΗΣΑΠ αναμένεται σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο αύριο το πρωί να αποφασίσουν την αναστολή της κινητοποίησης.

    Σχετικά Links:

    ΗΣΑΠ

    [02] Αθλητισμός

    Συμφωνία Μπαρτσελόνα - Ντάβιντς

    28/4/2004 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Κάτοικος Βαρκελώνης θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Εντγκαρ Ντάβιντς, καθώς όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα "Marca" συμφώνησε με την διοίκηση των Καταναλών να ανανεώσει το συμβόλαιό του, μέχρι το 2006. Ο Ολλανδός μέσος εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό των "μπλαουγκράνα", ως δανεικός από τη Γιουβέντους τον περασμένο Ιανουάριο για έξι μήνες. Καθώς το συμβόλαιό του με την ομάδα του Τορίνο έληγε το καλοκαίρι και ήταν ελεύθερος να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του με ομάδα της αρεσκείας του, ο Ντάβιντς συμφώνησε με την διοίκηση της Μπαρτσελόνα, να υπογράψει κλειστό συμβόλαιο δυο ετών, με όψιον για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, μέχρι το καλοκαίρι του 2008.

    [03] Κυπριακό

    Η στρατηγική μετά το "Όχι" Μαραθώνια συνεδρίαση

    28/4/2004 10:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/4/2004 11:51:46 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Στις Βρυξέλλες, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων της Ε.Ε επιτεύχθηκε την Τετάρτη το βράδυ, συμφωνία για τον κανονισμό που θα διέπει το καθεστώς της "πράσινης γραμμής" στην Κύπρο. Για θετική εξέλιξη μίλησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος. Στη συνεδρίαση, συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η χαλάρωση της οικονομικής απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, καθώς και η προώθηση μέτρων για την ανάπτυξη της οικονομίας του βόρειου κατεχόμενου τμήματος. Από τη Νέα Υόρκη ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν επανέλαβε την άποψη ότι το σχέδιό του αποτελεί το "μόνο ρεαλιστικό σχέδιο" για τη λύση του προβλήματος, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για ανάληψη μιας νέας πρωτοβουλίας. Στην Αθήνα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Κύπριος πρόεδρος συμφώνησαν ότι η ενιαία Κύπρος αποτελεί εθνικό στόχο και αποφάσισαν να συντονίσουν τις κινήσεις τους στο νέο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.

    Ευθύνες σε Παπαδόπουλο και Ντενκτάς

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα προϊόντα που παράγονται στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και τα οποία υφίστανται αυστηρούς εμπορικούς περιορισμούς από τον καιρό της τουρκικής εισβολής το 1974, θα μπορούν να εξάγονται στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού περάσουν από τη λεγόμενη "πράσινη γραμμή", δηλαδή θα εξάγονται από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Στο μεταξύ, στην ανοικτή συνεδρίαση του Σ.Α μίλησε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, υπεύθυνος για Πολιτικές Υποθέσεις, Κίραν Πρέντεργκαστ, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο για την στάση που κράτησε όσον αφορά το σχέδιο Ανάν. Ευθύνες επέρριψε και στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ραούφ Ντενκτάς.

    Ο αξιωματούχος της Γενικής Γραμματείας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο ΓΓ "σέβεται το αποτέλεσμα" των δημοψηφισμάτων, αλλά πρόσθεσε ότι "χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία". Κριτική άσκησε ο Πρέντεργκαστ στην ηγεσία και όχι στους πολίτες της ελληνοκυπριακής πλευράς, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Παπαδόπουλος με διάγγελμά του στις 7 Απριλίου κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους να απορρίψουν το σχέδιο Ανάν, με ένα "ηχηρό όχι", διατυπώνοντας την άποψη ότι "ο κ. Παπαδόπουλος, με το όχι του, ένωσε τις δυνάμεις του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος επίσης μίλησε ακραία, απορρίπτοντας το σχέδιο".

    Επίσης, αναφέρθηκε και στη "θετική στάση" των πρώην προέδρων της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη και Γιώργου Βασιλείου, καθώς και του προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη, απέναντι στο σχέδιο Ανάν, λέγοντας ότι η ηγεσία της ελληνοκυπριακής πλευράς "δεν πρόβαλε στον κόσμο όλες τις πληροφορίες για το σχέδιο και δεν υπήρχε ικανοποιητική πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης προσωπικοτήτων από τον ΟΗΕ και την ΕΕ", σημειώνοντας ότι "υπήρξε προβολή αστήρικτων ανησυχιών για το μέλλον των δημοσίων υπαλλήλων".

    Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να βοηθηθούν οικονομικά οι Τουρκοκύπριοι, καλωσορίζοντας τα μέτρα που πρότεινε η Ε.Ε.

    Δηλώσεις Στρο

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο δήλωσε ότι ούτε η χώρα του, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως σύνολο, προτείνουν οποιαδήποτε αλλαγή στη μακροχρόνια πολιτική για μη αναγνώριση του ψευδοκράτους.

    Ο κ. Στρο, που μιλούσε στο Βρετανικό κοινοβούλιο, είπε ότι η Βρετανία προσβλέπει σε μια έκθεση από το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κατά τη διάρκεια του Μαΐου, για το μέλλον της αποστολής των καλών του υπηρεσιών.

    "Η Βρετανία εξακολουθεί να πιστεύει ότι το σχέδιο Ανάν αποτελεί το καλύτερο προσφερόμενο σχέδιο για μια διευθέτηση", τόνισε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κοινή γραμμή Αθήνας- Λευκωσίας

    [04] Αθλητισμός

    Στο 0-0 η Καλαμαριά

    28/4/2004 8:22:00 μμ

    Ισόπαλος χωρίς τέρματα τελείωσε ο αγώνας του Ατρόμητου με την Καλαμαριά, με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 27ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β` Εθνικής. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με την ισοπαλία αυτή έχασε σημαντική ευκαιρία ώστε να αποσπαστεί ακόμη περισσότερο από τον τρίτο Εργοτέλη (η διαφορά τους έφτασε τους τρεις βαθμούς), που επίσης διεκδικεί την άνοδό του στη "μεγάλη" κατηγορία.

    [05] Ιράκ

    Προειδοποίηση ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ "Είμαστε πολύ προσεκτικοί"

    28/4/2004 8:51:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι πολύ προσεκτικές για να μην βλάψουν τους πολίτες και τους ιερούς χώρους του Ιράκ, κατά τις τρέχουσες στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στη χώρα αυτή, επέσημανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ. Από το Βερολίνο, στο πλαίασιο της διεθνούς διάσκεψης του ΟΑΣΕ για τον αντισημιτισμό, ο κ. Πάουελ υπογράμμισε απαντώντας στην προειδοποίηση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Λαχντάρ Μπραχίμι, για τις βίαιες μάχες στην Φαλούτζα και στο κέντρο της χώρας: "είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που κάνουμε στη Φαλούτζα, τη Νατζάφ, την Καρμπάλα και σε άλλες περιοχές στη χώρα".

    "Είμαστε όσο το δυνατό πιο προσεκτικοί για να μην τραυματίσουμε πολίτες και να μην προκαλέσουμε ζημιές στους ιερούς τόπους", τόνισε ο Πάουελ.

    "Δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν αυτοί οι δολοφόνοι και οι κακοποιοί δεν χρησιμοποιούσαν τους ιερούς τόπους για να αποθηκεύουν όπλα, αν δεν τους χρησιμοποιούσαν ως παρατηρητήρια ή για να πυροβολούν από εκεί εναντίον των στρατευμάτων μας, καθώς και εναντίον αθώων πολιτών", κατέληξε ο αρχηγός της αμερικανικής διπλωματίας.

    [06] Οικονομία

    Συντάξεις γυναικών από το ΙΚΑ

    28/4/2004 11:12:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Χωρίς χρονική προθεσμία μπορούν να υποβάλουν αίτηση στις υπηρεσίες του ΙΚΑ, για την καταβολή των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος όσες συνταξιοδοτήθηκαν από το ΙΚΑ την περίοδο '83 έως '89 από τον ιδιωτικό τομέα ή τις ΔΕΚΟ. Ο νέος υπολογισμός με βάσει και την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος θα αυξήσει τις συντάξεις των γυναικών έως και 15% ανάλογα με τις αποδοχές τους. Δικαίωμα για την αναδρομική καταβολή του οικογενειακού επιδόματος δεν έχουν όσες εισπράττουν τα κατώτατα όρια σύνταξης δηλαδή, 412 ευρώ, διότι οι υπηρεσίες του ΙΚΑ θεωρούν ότι το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξης αυτής είναι προνομιακή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 28 April 2004 - 20:51:20 UTC