Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπαρήγα-Αγγελοπούλου
  • [02] Αλλάζουν τα δεδομένα στον Τειρεσία
  • [03] Χαμηλοί τόνοι στον ΠΑΟ
  • [04] Την επόμενη βδομάδα στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα Συγκέντρωση
  • [05] Τα νέα σύμβολα του Ιράκ
  • [06] Βαρύ κλίμα στον ΠΑΟΚ
  • [07] Το νέο ΔΣ της ΕΡΤ
  • [08] Το παραεμπόριο στο στόχαστρο της Κυβέρνησης
  • [09] Νέες απειλές από τη Χαμάς
  • [10] Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα με χημικά στην Ιορδανία
  • [11] Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Χίλτον του Βερολίνου

    [01] Αθήνα 2004

    Συνάντηση Παπαρήγα-Αγγελοπούλου

    26/4/2004 8:07:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Συνεργασία μίας ώρας με την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είχε την Δευτέρα η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, με την οποία συζήτησαν την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Η κα Παπαρήγα εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ για το κόστος των έργων, την υπέρβαση των προϋπολογισμών τους, την ποιότητά τους λόγω του περιορισμένου χρόνου, καθώς και για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτά, τονίζοντας όμως ότι η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να περάσει μία διαφορετική εικόνα της χώρας προς τα έξω, κάτι με το οποίο συμφώνησε απολύτως και η κα Αγγελοπούλου.

    Το ΚΚΕ, όπως επισήμανε η κα Παπαρήγα, προτίθεται να ελέγξει αυστηρά την κυβέρνηση, ώστε να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός πολλαπλάσια χρήματα και παραλάβει έργα ποιοτικά υποβαθμισμένα, ενώ εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ για τις "παρεμβάσεις ξένων μυστικών υπηρεσιών και παραγόντων με πρόφαση την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τη λήψη κατασταλτικών μέτρων και την εδραίωση μηχανισμών για τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού, καθώς και για την επόμενη ημέρα".

    Η κα Αγγελοπούλου ενημέρωσε την κα Παπαρήγα και για τις λειτουργίες της πόλης, κατά τη διάρκεια των Αγώνων, τους εθελοντές και τα υπόλοιπα προγράμματα της Οργανωτικής Επιτροπής.

    Αύριο, η Γιάννα Αγγελοπούλου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    [02] Οικονομία

    Αλλάζουν τα δεδομένα στον Τειρεσία

    26/4/2004 8:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2004 8:18:55 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη μείωση του χρόνου παραμονής ορισμένων στοιχείων που βρίσκονται στο Αρχείο Δεδομένων Οικονομικής Συμπεριφοράς του Τειρεσία εξετάζει η διοίκηση της εταιρείας. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του "Τειρεσία", Γιάννης Μούργελας, αυτό θα καταστεί εφικτό σταδιακά, καθώς μεταξύ άλλων το δεύτερο αρχείο του Τειρεσία, του συστήματος συγκέντρωσης κινδύνων από δάνεια και κάρτες (η "λευκή λίστα"), θα εμπλουτίζεται με δεδομένα και θα καταστεί λειτουργικό για τις τράπεζες για την καλύτερη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των υποψήφιων δανειοληπτών.

    Η Τειρεσίας A.E. μέχρι σήμερα, έχοντας υπόψη ότι όλες οι πληροφορίες οικονομικής συμπεριφοράς δεν έχουν την ίδια βαρύτητα και βάσει σχετικής απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, διατηρεί τις πληροφορίες στο Αρχείο της για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα:

    Έως τρεις σφραγισμένες επιταγές ή/ και απλήρωτες συναλλαγματικές συνολικού ποσού έως 1.500 ευρώ διαγράφονται από το Αρχείο μεταδιδομένων πληροφοριών εφόσον έχουν εξοφληθεί αποδεδειγμένα και έχει παρέλθει η ημερομηνία στέρησης βιβλιαρίου επιταγών. Έως πέντε σφραγισμένες επιταγές ή/ και απλήρωτες συναλλαγματικές συνολικού ποσού έως 3.000 ευρώ διαγράφονται από το Αρχείο μεταδιδομένων πληροφοριών μετά την πάροδο 24 μηνών από την αποδεδειγμένη, στην Tειρεσίας A.E., εξόφλησή τους και εφόσον έχει παρέλθει η ημερομηνία στέρησης βιβλιαρίου επιταγών. Σφραγισμένες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές, πέραν των προαναφερομένων παραπάνω, όπως και καταγγελίες συμβάσεων πιστωτικών καρτών και δανείων καταναλωτικής πίστης διατηρούνται στο αρχείο για χρονικό διάστημα πέντε ετών. Διαταγές πληρωμής διατηρούνται στο Αρχείο για επτά χρόνια. Προγράμματα πλειστηριασμών, κατασχέσεις, επιταγές του NΔ.1923 και διοικητικές κυρώσεις του Υπουργείου Οικονομικών διατηρούνται στο Αρχείο για δέκα χρόνια. Oι αιτήσεις πτωχεύσεων διαγράφονται είτε με την καταχώρηση της τελικής πληροφορίας για κήρυξη της πτώχευσης, είτε, εφόσον ματαιωθεί η σχετική με αυτές συζήτηση, μετά δωδεκάμηνο από την ημερομηνία της (ματαιωθείσας) συζήτησης, είτε εφόσον υπάρχει παραίτηση από το δικόγραφο, είτε, τέλος, εφόσον απορριφθεί η αίτηση με τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Oι πληροφορίες για προσημειώσεις υποθηκών και υποθήκες διαγράφονται από το Αρχείο όταν εξαλειφθούν. α. Οι πληροφορίες των κατηγοριών 1 έως και 5 θα διαγράφονται από το Αρχείο εφόσον οι αντίστοιχες οικονομικές υποχρεώσεις έχουν εξοφληθεί και εφόσον μέχρι τη συμπλήρωση του προς τούτο χρονικού διαστήματος ή τον χρόνο εξόφλησης δεν καταχωρηθούν στο Αρχείο πληροφορίες οι οποίες διαγράφονται σε μεταγενέστερο χρόνο. β. Κατ εξαίρεση, στις κατηγορίες 1 και 2 και εντός του χρόνου της κατηγορίας 3, εάν εμφανισθούν νέα δεδομένα που αφορούν στις κατηγορίες 1 έως και 7, οι μη μεταδιδόμενες συναλλαγματικές ή/ και επιταγές θα επανεμφανίζονται. Σημειώνεται ότι δεδομένα που αφορούν σε κηρυχθείσες πτωχεύσεις διατηρούνται χωρίς χρονικό περιορισμό, αφού η πτώχευση αποτελεί διαπίστωση μόνιμης αδυναμίας εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων της επιχείρησης ή του ιδιώτη και από την άποψη αυτή αποτελεί κατ αντικειμενική κρίση χρήσιμη πληροφορία ακόμη και μετά το πέρας των εργασιών της πτώχευσης ή την αποκατάσταση του πτωχού. Η εφαρμογή των κανόνων κατηγοριοποίησης θα γίνεται στο τέλος κάθε μήνα. Κατ εξαίρεση δεδομένα που είχαν καταχωρηθεί στο αρχείο μέχρι 30/4/1993 (εκτός επιταγών και κυρηχθεισών πτωχεύσεων) διεγράφησαν από το αρχείο στις 31/12/2001. Οι επιταγές με ημερομηνία εκδόσεως μέχρι και 30/4/1993 διεγράφησαν από το αρχείο την 30/6/2002.

    Η Tειρεσίας A.E. ιδρύθηκε από το σύνολο σχεδόν των τραπεζών που λειτουργούν στη χώρα, οι οποίες, αφού έλαβαν υπόψη τους ότι η πρόσβαση σε ακριβείς πληροφορίες οικονομικής συμπεριφοράς συμβάλλει στην προστασία της εμπορικής πίστης και στη μείωση των επισφαλειών προς όφελος του τραπεζικού συστήματος και των συναλλασσομένων, της ανέθεσαν την ανάπτυξη και διαχείριση Αρχείου δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς.

    Σχετικά Links:

    ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε.

    [03] Αθλητισμός

    Χαμηλοί τόνοι στον ΠΑΟ

    26/4/2004 8:24:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τέρμα στα πανηγύρια έβαλαν τον Παναθηναϊκό, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες σε μια προσπάθεια να κρατήσουν χαμηλούς τόνους ενόψει των τριών αγωνιστικών που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και η νίκη με 2-1 ανήκουν στην ιστορία και όλοι στις τάξεις του πρωτοπόρου τονίζουν ότι "η υπόθεση τίτλος δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά θα τελειώσει σε τρεις εβδομάδες, οπότε και λήγει τυπικά το πρωτάθλημα". Αυτό που ισχύει για τους εναπομείναντες παίκτες στην Παιανία, είναι το γνωστό "τα κεφάλια μέσα". Και λέμε εναπομείναντες, αφού 10 ποδοσφαιριστές των "πράσινων" έχουν... ξενιτευτεί, προκειμένου να αγωνιστούν στα φιλικά παιχνίδια των εθνικών τους ομάδων.

    Άδειασε η Παιανία

    Οι Ελληνες απόντες, είναι οι: Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Μπασινάς, Γκούμας, Παπαδόπουλος και Σεϊταρίδης, όπως και ο Βύντρα που είναι με την Ολυμπιακή ομάδα.

    Με την εθνική Δανίας είναι ο Ρενέ Χένρικσεν, με την εθνική Πολωνίας ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε και με την εθνική της Ν. Αφρικής ο Νασίφ Μόρις που βρίσκεται σε προετοιμασία τεσσάρων ημερών στην Αγγλία.

    Σήμερα Δευτέρα δεν έγινε προπόνηση και η ομάδα θα μπει στο ρυθμό των προπονήσεων από την Τρίτη, οπότε και θα διαπιστωθεί αν τελικά θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν, έστω και στα τελευταία τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος.

    Σίγουρα απόντες για το παιχνίδι με τον Ακράτητο είναι οι Μιχάλης Κωνσταντίνου και Γιαν Μικαέλσεν, που στην Τούμπα συμπλήρωσαν κάρτες (4).

    Τώρα σε ό,τι αφορά το θυμό του Εζεκιήλ Γκονζάλες και τη δυσαρέσκεια του προς τον Ιτζάκ Σουμ όταν αντικαταστάθηκε, ο παίκτης μετά τη λήξη του αγώνα ζήτησε συγγνώμη και δεν πρόκειται να δοθεί συνέχεια.

    [04] Εσωτερικά

    Την επόμενη βδομάδα στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα Συγκέντρωση συμβασιούχων ΟΤΑ

    26/4/2004 8:18:00 μμ

    Συμβασιούχοι δημοτικών επιχειρήσεων πραγματοποίησαν το πρωί πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, με αίτημα να συμπεριληφθούν στο Προεδρικό Διάταγμα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει καταλήξει σε συμφωνία με την ΑΔΕΔΥ για το περιεχόμενο της ρύθμισης ενώ εντός της εβδομάδας συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, θα έχει αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ. Νωρίτερα σήμερα, η Συνομοσπονδία έστειλε στον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επιστολή με τις θέσεις της για το θέμα των συμβασιούχων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.

    Βασικά σημεία

    Το πρωί δεκάδες συμβασιούχοι δημοτικών επιχειρήσεων, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

    Εκεί έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι καλύπτονται όσοι έχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, ή οι υποθέσεις τους εκκρεμούν στα δικαστήρια .

    Τα σημεία κλειδιά για την απευθείας μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου εστιάζονται:

    Να είναι ενεργή η σύμβαση Να συμπληρώνονται 24 μήνες προϋπηρεσία έως τις 10 Ιουνίου 2004, ημερομηνία που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το ΠΔ , ή δύο μήνες νωρίτερα. Ο χρόνος διακοπής μεταξύ των συμβάσεων να μην υπερβαίνει τους 3 μήνες. Να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με πλήρες ή μειωμένο ωράριο.

    Η ρύθμιση επεκτείνεται πέρα από το στενό, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους δήμους.

    Για τους συμβασιούχους που δεν θα περιληφθούν στο ΠΔ, αλλά και για τους παλαιούς συμβασιούχους που για διάφορους λόγους οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν, θα ισχύσει η μοριοδότηση .

    Η μοριοδότηση αυξάνεται από 40% σε 50% και η ισχύς της ρύθμισης που λήγει στο τέλος του χρόνου, παρατείνεται.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος θα αποστείλει την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο του ΠΔ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ θα προηγηθεί συνάντησή του με τη ΓΣΕΕ.

    Τα αιτήματα της ΓΣΕΕ

    Νωρίτερα σήμερα, η Συνομοσπονδία, έστειλε επιστολή με τις θέσεις για τους συμβασιούχους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα προς τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνο Παναγιωτόπουλο.

    Η Συνομοσπονδία ζητά τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και διεκδικεί:

    Να προβλεφθεί η καταβολή αποζημίωσης κατά τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου διάρκειας μεγαλύτερης από 12 μήνες Να θεωρούνται αορίστου χρόνου οι συμβάσεις για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών εφόσον διαρκούν περισσότερο από τέσσερις μήνες. Να θεωρείται ότι υπάρχει ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου αν η συνολική χρονική διάρκεια διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου είναι τουλάχιστον 24 μήνες ή ο αριθμός των ανανεώσεων είναι τουλάχιστον δύο πέραν της αρχικής, με συνολική χρονική διάρκεια τουλάχιστον 18 μήνες. Στην περίπτωση διαδοχικών συμβάσεων να μη λαμβάνονται υπόψη τυχόν κενά χρονικά διαστήματα μικρής διάρκειας. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταρτίζονται εγγράφως και να κοινοποιούνται στην επιθεώρηση εργασίας. Να μην επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου με σκοπό τη δοκιμασία του μισθωτού. Αυτή να περιορίζεται σε δύο μήνες και κάθε δοκιμασία που διαρκεί περισσότερο αν δεν οδηγεί σε μονιμοποίηση θα πρέπει να λήγει με καταγγελία και αποζημίωση. Να ορισθεί ότι η διάρκεια της άδειας εργασίας αλλοδαπών δεν επηρεάζει το χαρακτήρα της σύμβασής τους ως σύμβασης ορισμένου χρόνου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η πρώτη συμφωνία για τους συμβασιούχους

    Εκτός Προεδρικού Διατάγματος οι εκπαιδευτικοί

    Απεργία των συμβασιούχων Δημοσίου

    Τα κριτήρια για τους συμβασιούχους

    [05] Ιράκ

    Τα νέα σύμβολα του Ιράκ

    26/4/2004 8:40:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη νέα σημαία και το νέο έμβλημα του Ιράκ επέλεξαν τη Δευτέρα τα μέλη του ιρακινού προσωρινού κυβερνητικού Συμβουλίου. Η νέα σημαία αποτελείται από δύο οριζόντιες μπλε λωρίδες που συμβολίζουν τον Ευφράτη και τον Τίγρη, ενώ μια κίτρινη λωρίδα μεταξύ των δύο μπλε συμβολίζει την κουρδική περιοχή του βόρειου τμήματος του Ιράκ. Πάνω από τις τρεις λωρίδες και μέσα σε λευκό φόντο υπάρχει μια μπλε ημισέληνος. Η προηγούμενη σημαία του Ιράκ, αυτή που χρησιμοποιήθηκε επί 40 χρόνια, ήταν κόκκινη, άσπρη και μαύρη με τρία κίτρινα αστέρια πάνω στα τρία χρώματα. Ο Ιρακινός πρώην πρόεδρος Σαντάμ Χουσεΐν λίγο πριν την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, το 1991, πρόσθεσε στη σημαία της χώρα τη φράση "ο Θεός είναι Μεγάλος".

    Τα μέλη του Συμβουλίου συμφώνησαν να χρησιμοποιήσει η χώρα το έμβλημα που χρησιμοποιούσε μετά την ανακήρυξη, το 1958, της ιρακινής δημοκρατίας μετά την επανάσταση της οποίας ηγήθηκε ο Αμπντέλ Καρίμ Κάσεμ. Το έμβλημα αποτελείται από την εικόνα ενός λαμπερού αστεριού μέσα στο οποίο υπάρχει ένα στάχυ.

    [06] Αθλητισμός

    Βαρύ κλίμα στον ΠΑΟΚ

    26/4/2004 8:43:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Απογοήτευση επικρατούσε την Δευτέρα στην ομάδα του ΠΑΟΚ, μετά την ήττα του "Δικέφαλου" της Θεσσαλονίκης από τον Παναθηναϊκό. Ο Άγγελος Αναστασιάδης σε μια προσπάθεια για αναπτέρωση του ηθικού μίλησε στους παίκτες του τονίζοντας την ανάγκη συσπείρωσης και της ανάκαμψης από τα αρνητικά αποτελέσματα. "Μαζί ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια και μαζί θα την ολοκληρώσουμε. Κλείστε τα αυτιά σας σε ό,τι ακούγεται και γράφεται και προχωρήστε στην επόμενη μέρα. Ηταν σίγουρο πως ό,τι αποτέλεσμα και να είχαμε κάτι θα ακουγόταν", τόνισε ο Έλληνας τεχνικός, ζητώντας αυτοσυγκέντρωση καθώς απομένουν τρεις αγωνιστικές και σύμφωνα με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην χαθούν άλλοι βαθμοί.

    Βόκολος: "Σιχάθηκα το ποδόσφαιρο"

    Κεντρικό πρόσωπο της χθεσινής αναμέτρησης ήταν ο τέως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ, Λεωνίδας Βόκολος που σήμερα μίλησε στον "Champions 89,2" και έδωσε τη δική του άποψη για την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε πριν και μετά την αναμέτρηση της Τούμπας.

    "Με όλα αυτά που ακούγονται, ένας ποδοσφαιριστής σιχαίνεται αυτό που αγαπάει περισσότερο, δηλαδή το ποδόσφαιρο. Ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής κοιτάει το συμφέρον του κι εγώ έχω φάει πάρα πολλή λάσπη όλη την εβδομάδα και δυστυχώς είδα ότι συνεχίζεται ακόμη και μετά το παιχνίδι, πιθανόν όχι απ όλους. Δεν μπορώ να τους βάλω όλους στην ίδια μοίρα. Εγώ το μοναδικό πράγμα που έχω να πω είναι ότι σε όλη μου την καριέρα και τη ζωή, όσα χρόνια παίζω επαγγελματικά ποδόσφαιρο, αυτό που προσπαθώ να διαφυλάξω και είναι το σημαντικότερο για μένα, είναι η αξιοπρέπειά μου. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και προσπαθώ να τιμώ τη φανέλα που φοράω, όποια κι αν είναι αυτή, του Πανιωνίου, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ. Δεν είχα ιδιαίτερο κίνητρο γι αυτό τον αγώνα, όπως δεν έχω ιδιαίτερο κίνητρο για κανέναν. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, κοιτάζω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα μου κι αυτό έκανα και χθες. Από τη μια έλεγαν ότι έπρεπε να δώσω μια απάντηση στον Παναθηναϊκό κι από την άλλη ότι είμαι Παναθηναϊκός. Εκπομπές επί εκπομπών για το τι ομάδα είναι ο Βόκολος και μια διαδικασία που είναι εντελώς παράλογη και έξω από τα δεδομένα τα δικά μου. Αν έμπαινα στη διαδικασία ότι για μένα ήταν παιχνίδι ζωής ή θανάτου κι έμπαινα στο γήπεδο, πιστεύω ότι θα ήμουν ο χειρότερος παίκτης. Γι αυτό το λόγο προσπάθησα να κρατήσω την ηρεμία μου και να δώσω αυτά που μπορώ. Το αν ήμουν καλός ή όχι, νομίζω ότι δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το κρίνω. Αυτό το κρίνετε εσείς και όλος ο κόσμος", τόνισε εμφανώς ενοχλημένος ο αμυντικός του ΠΑΟΚ.

    [07] Εσωτερικά

    Το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

    26/4/2004 8:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2004 9:02:30 μμ)

    Τη σύνθεση του νέου Δ.Σ της ΕΡΤ Α.Ε. ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος. Πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. και Διευθύνων Σύμβουλος παραμένει ο δημοσιογράφος Αγγελος Στάγκος ενώ τακτικά μέλη του ΔΣ ορίζονται οι Αθανασίου Ανδρέας, δημοσιογράφος, Δασκαλάκης Μενέλαος, οικονομολόγος, Δημητρίου Βασίλης, μουσικοσυνθέτης, Ζακυνθινός Διονύσης, δημοσιογράφος, Κωστάλας Αλέξης, δημοσιογράφος (μέλος και του προηγούμενου Δ.Σ), Μιχαλοπούλου Αδαμαντία, διευθύντρια Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Ποταμιάνος Δημήτρης, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Αναπληρωματικό μέλος ορίζεται η κα Τροχάνη Μαρία Αγγελική , Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ.

    Στην ανακοίνωση του κ. Ρουσόπουλου διευκρινίζεται ότι τα ονόματα τα οποία ανακοινώθηκαν αφορούν στα μέλη του Δ.Σ που ορίζονται από την κυβέρνηση.

    Όπως ο νόμος ορίζει δύο μέλη εκλέγονται από τον Σύλλογο των Εργαζομένων της ΕΡΤ και ένα μέλος ορίζεται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ).

    Τα μέλη αυτά δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν την κυβερνητική ανακοίνωση.

    [08] Οικονομία

    Το παραεμπόριο στο στόχαστρο της Κυβέρνησης

    26/4/2004 9:04:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η λήψη σκληρών και αποφασιστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ενόψει μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τη συμμετοχή του υπουργού, Γιώργου Βουλγαράκη, της δημάρχου Αθηναίων, Ντόρας Μπακογιάννη, του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζα, του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ιωάννη Παπαθανασίου, του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Φώτιου Νασιάκου, και του διευθυντή Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, υποστράτηγου Βασιλείου Κωνσταντινίδη.

    Μεγάλο πρόβλημα χαρακτήρισε το παραεμπόριο στην Αθήνα η Δήμαρχος Αθηναίων και εμφανίστηκε ευχαριστημένη με την άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης, στο αίτημα που είχε εκφράσει σε προηγούμενή της συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Όπως δήλωσε, μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Απειλή και ανοιχτή πληγή για την Αθήνα και όλες τις πόλεις χαρακτήρισε το πρόβλημα του παραεμπορίου και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης ο οποίος δεσμεύτηκε σε εφαρμογή μέτρων σχετιζόμενων με τα μικτά κλιμάκια στις πόλεις, αλλά και με τη δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης.

    [09] Διεθνή

    Νέες απειλές από τη Χαμάς

    26/4/2004 9:29:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκστρατεία εξόντωσης των συνεργατών του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Αμπντέλ Αζίζ αλ Ραντίσι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ξεκινήσει η παλαιστινιακή οργάνωση. Ο Μοχάμεντ Ναζάλ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, δήλωσε ότι υπάρχουν "χιλιάδες κατάσκοποι του Ισραήλ" που ζουν ανάμεσα στους Παλαιστινίους και τόνισε ότι η Χαμάς σε συνεργασία με άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις "μελετά τρόπους αντιμετώπισης του φαινόμενου" μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο "φυσικής εξόντωσης" των κατασκόπων. Ο Ναζάλ κατηγόρησε ευθέως την Παλαιστινιακή Αρχή για απραξία πάνω στο θέμα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ισραήλ δεν έχει καταφέρει να διεισδύσει στις τάξεις της οργάνωσης. Σημειώνεται ότι, η Χαμάς απέδωσε σε πληροφορίες κατασκόπων του Ισραήλ τις δολοφονίες, σε λιγότερο από ένα μήνα, των δύο ηγετών της, του Σεΐχη Αχμέντ Γιασίν και του Αμπντέλ Αζίζ αλ Ραντίσι.

    [10] Διεθνή

    Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα με χημικά στην Ιορδανία

    26/4/2004 9:42:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οι ιορδανικές αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι απέτρεψαν επίθεση με χημικές ουσίες που προετοίμαζε η οργάνωση Αλ Κάιντα κατά της έδρας των υπηρεσιών πληροφοριών στο Αμμάν, και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει έως και 80.000 νεκρούς. Η ανακοίνωση αυτή έγινε στην κρατική τηλεόραση από έναν αξιωματούχο των ιορδανικών υπηρεσιών ασφαλείας σύμφωνα με τον οποίο τα μέλη ενός τρομοκρατικού πυρήνα που προετοίμαζε την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της τάξης που κατέσχεσαν φορτηγά γεμάτα συνολικά με 20 τόνους εκρηκτικά.

    [11] Διεθνή

    Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Χίλτον του Βερολίνου

    26/4/2004 10:06:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Εκκενώθηκε τη Δευτέρα τα απόγευμα το ξενοδοχείο Χίλτον του Βερολίνου μετά από τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας. Στον τόπο έσπευσαν 150 αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους οι οποίοι απομάκρυναν τους περίπου 500 ενοίκους και το προσωπικό του ξενοδοχείου πριν ξεκινήσουν τις έρευνες. Σημειώνεται ότι, στην πλειοψηφία τους οι ένοικοι είναι Αμερικανοί και Ισραηλινοί πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στη γερμανική πρωτεύουσα για να πάρουν μέρος σε συνάντηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου του αντισημιτισμού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 26 April 2004 - 20:52:24 UTC