Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ιμπραϊμοβιτς στο στόχαστρο της "Γιούβε"
  • [02] Κάντε λίφτινγκ στη φωνή σας
  • [03] Σε στρατόπεδο κρατουμένων Νέα αιματηρή επίθεση στη Βαγδάτη
  • [04] Νέες συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας Συνεχίζεται η ένταση στη Μέση
  • [05] Μέσω επιστολών Συνέχεια στην κόντρα Πολυζωγόπουλου-Παναγιωτόπουλου
  • [06] Του επεβλήθη ποινή φυλάκισης ενός έτους Εξόντωσε τις κότες του γείτονα

    [01] Αθλητισμός

    Ο Ιμπραϊμοβιτς στο στόχαστρο της "Γιούβε"

    20/4/2004 7:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/4/2004 10:39:14 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τον προγραμματισμό τους για την επόμενη περίοδο ετοιμάζουν εντατικά οι ευρωπαϊκές ομάδες με τα σενάρια και τα πάρε-δώσε παικτών να δείχνουν από τώρα το τι θα γίνει το καλοκαίρι. Οι φήμες ότι ο Τρεζεγκέ έχει συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα, οδήγησαν τους διοικούντες της Γιουβέντους να ψάχνουν από τώρα τον διάδοχό του με επικρατέστερο όπως λένε ως τώρα οι φήμες τον Σουηδό επιθετικό του Άγιαξ, και ανερχόμενο αστέρι Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Ο διεθνής στράικερ του Άγιαξ αποτελεί εδώ και καιρό τον διακαή πόθο του Μαρσέλο Λίπι, ο οποίος ήθελε να τον προσθέσει στο ρόστερ του ακόμη και όταν ο Τρεζεγκέ βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση.

    Ενδιαφέρον και για τον Μανίς

    Εκτός του Ιμπραϊμοβιτς η "μεγάλη κυρία" κινείται και για την απόκτηση του διεθνή μέσου της Πόρτο, Μανις Ριμπέϊρο.

    Οι ομολογουμένως εκπληκτικές του εμφανίσεις στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων που ερίζουν για την απόκτησή του.

    Ήδη, Ρόμα, Μονακό, Λιόν, Μπορντό και Τσέλσι έχουν καταθέσει πρόταση στην πορτογαλική ομάδα αλλά τις τελευταίες ημέρες η Γιουβέντους μετά από υπόδειξη του Μαρσέλο Λίπι έχει μπει ιδιαίτερα δυναμικά στο παιχνίδι της μεταγραφής του Μανίς.

    Η Πόρτο από την πλευρά της προσπαθεί να «καρπωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από την ενδεχόμενη πώληση του διεθνούς άσου της.

    [02] Υγεία

    Κάντε λίφτινγκ στη φωνή σας

    20/4/2004 7:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/4/2004 7:54:21 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Όσοι νομίζετε ότι υπάρχει λίφτινγκ μόνο για το πρόσωπο ή το πολύ πολύ για μερικά άλλα σημεία του σώματός μας, θα πρέπει να ενημερωθείτε επειγόντως για τα νέα επιτεύγματα της ιατρικής. Λίφτινγκ δε γίνεται πια μόνο σε όσους θέλουν να δείχνουν νεότεροι αλλά και σε όσους θέλουν να ακούγονται νεότεροι. Αμερικανοί γιατροί έχουν αρχίσει να κάνουν λίφτινγκ στις φωνητικές χορδές ανθρώπων που θέλουν να ακούγονται πιο νέοι. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιούνταν παλαιότερα σε άτομα που είχαν χάσει τη φωνή τους εξαιτίας κάποιου τραυματισμού ή κάποιας ασθένειας. Αλλά οι χειρουργοί λένε ότι η εγχείρηση άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής και σε όσους είχαν αποκτήσει ένα νεότερο πρόσωπο με πλαστική επέμβαση και ήθελαν να ολοκληρώσουν την επιστροφή στη νιότη και με μία πλαστική στη φωνή τους.

    Ιδανική επέμβαση για τραγουδιστές και ...πολιτικούς

    Ο καθηγητής Ρόμπερτ Τάιερ Σάταλοφ του Νοσοκομείο Γκράτζουετ της Φιλαδέλφεια λέει ότι υπάρχουν ασθενείς που πληρώνουν πολλές χιλιάδες δολάρια για να δείχνουν νεότεροι και μόλις ανοίγουν το στόμα τους να μιλήσουν ακούγονται σαν να είναι 75 ετών. "Το τρέμουλο στη φωνή είναι αυτό που μας κάνει κυρίως να αντιλαμβανόμαστε ότι αυτός που μιλάει είναι μεγάλος στην ηλικία", προσθέτει.

    Οι χειρουργοί κάνουν τη φωνή να ακούγεται νεότερη φέρνοντας τις φωνητικές χορδές πιο κοντά. Αυτό επιτυγχάνεται με την έγχυση κολλαγόνου ή παρόμοιων ουσιών γεγονός που κάνει τις χορδές να φουσκώνουν.

    Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η επέμβαση αυτή μπορεί να βοηθήσει όσους χρησιμοποιούν πολύ τη φωνή τους στη δουλειά τους, όπως είναι οι πολιτικοί, αλλά και τους τραγουδιστές που βρίσκονται στο ζενίθ της καριέρας τους λόγω του ότι η φωνή τους έχει αρχίσει να χάνει τη ζωντάνια της.

    [03] Ιράκ

    Σε στρατόπεδο κρατουμένων Νέα αιματηρή επίθεση στη Βαγδάτη

    20/4/2004 7:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν, έπειτα από επίθεση στο στρατόπεδο Ιρακινών κρατουμένων, Άμπου Γκράιμπ, κοντά στη Βαγδάτη, το απόγευμα της Τρίτης, όπως ανακοίνωσαν αμερικανικές στρατιωτικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ανάμεσα στους νεκρούς είναι μόνο κρατούμενοι, ενώ υπολογίζεται, ότι το στρατόπεδο χτυπήθηκε από 18 βλήματα όλμων. Να σημειώσουμε, ότι το Άμπου Γκράιμπ ήταν μια από τις μεγαλύτερες φυλακές του Ιράκ στα χρόνια του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσείν.

    Αναζωπυρώνεται η βία

    Νωρίτερα, Αμερικανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του, όταν όχημα αυτοκινητοπομπής στο οποίο επέβαινε δέχθηκε νωρίτερα σήμερα επίθεση με βόμβα στην περιοχή της Μουσούλης. Ο στρατιώτης υπέκυψε λίγο αφότου διακομίστηκε στο αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο στη Βαγδάτη. Από την ίδια επίθεση έχουν τραυματιστεί και τέσσερις αμερικανοί στρατιώτες, που ήδη νοσηλεύονται.

    Παράλληλα η αμερικανική εταιρία Halliburton επιβεβαίωσε, ότι βρέθηκαν δυτικά της Βαγδάτης τα πτώματα τριών εργατών της, που αγνοούνταν στο Ιράκ από τις 9 Απριλίου.

    Οι κινήσεις των Αμερικανών

    Το νέο ξέσπασμα της βίας κοντά στην πρωτεύουσα του Ιράκ ήρθε την ώρα που οι ΗΠΑ καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουν τις διεθνείς δυνάμεις της συμμαχίας ενωμένες, μετά την απόφαση της Ισπανίας και της Ονδούρας να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη χώρα.

    Ο υπ Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, δήλωσε, ότι το τελευταίο 24ωρο είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους όλους τους ομόλογούς από κάθε χώρα της συμμαχίας. Ο ίδιος τόνισε, ότι τα υπόλοιπα μέλη της συμμαχίας εκφράζουν την αμέριστη υποστήριξη τους στους χειρισμούς της αμερικανικής ηγεσίας και δεσμεύονται να ολοκληρώσουν το έργο, που έχουν αναλάβει στην περιοχή.

    Παρόλ αυτά ο ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον, Τζον Λέιν αναφέρει, ότι ακόμη δεν έχει αποκλειστεί πλήρως το ενδεχόμενο και νέων "λιποταξιών". Μάλιστα, επεσήμανε, ότι η Πολωνία σκέφτεται να αποσύρει 2500 στρατιώτες από την περιοχή με τη λήξη της συμβατικής της υποχρέωσης το Σεπτέμβριο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ιρακινός δημοσιογράφος νεκρός από αμερικανικά πυρά

    [04] Διεθνή

    Νέες συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας Συνεχίζεται η ένταση στη Μέση Ανατολή

    20/4/2004 8:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/4/2004 9:05:51 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Νεκροί έπεσαν την Τρίτη τρεις Παλαιστίνιοι από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, που εισέβαλαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοινώθηκε από ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες. Πρόκειται για τους Μοατάσεμ Νασίρ ηλικίας 17 ετών, ηλικίας Χαλντούν Αμπού Τζαράντ, 24 ετών και έναν τρίτο τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ότι οι τραυματίες ανέρχονται στους 24. Οι Ισραηλινοί εισέβαλαν στην περιοχή Μπέιτ Λάχια και άρχισαν να βάλλουν εναντίον των Παλαιστινίων διαδηλωτών, που τους πετούσαν πέτρες. Από ισραηλινής πλευράς πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά.

    Προκλητικός ο Σαρόν

    Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις, λέγοντας ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να σκοτώνει ανώτατους αξιωματούχους. "Ξεφορτωθήκαμε τον δολοφόνο υπ αριθμόν ένα και τον δολοφόνο υπ αριθμόν δύο και ο κατάλογος δεν είναι μικρός", τόνισε ο ίδιος, μετά τις δολοφονίες από το εβραϊκό Κράτος δυο ανώτερων ηγετών της Χαμάς σε λιγότερο από ένα μήνα.

    Κι ενώ το κλίμα παραμένει τεταμένο στη Μέση Ανατολή, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Χαβιέ Σολάνα δήλωσε σήμερα από την Ουάσινγκτον, ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να μετάσχουν στη διαδικασία της ισραηλινής αποχώρησης από τη Λωρίδα της Γάζας και στις προσπάθειες σταθεροποίησης για την εγγύηση της επιτυχίας αυτής της επιχείρησης.

    "Θα επιθυμούσαμε τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας και τη συμμετοχή της στη μελλοντική σταθερότητα της Γάζας. Από ευρωπαϊκής πλευράς, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε σε αυτό", δήλωσε ο Σολάνα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

    Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε, ότι ισραηλινό σχέδιο αποχώρησης θα πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο του "οδικού χάρτη", του διεθνούς ειρηνευτικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή.

    [05] Εσωτερικά

    Μέσω επιστολών Συνέχεια στην κόντρα Πολυζωγόπουλου-Παναγιωτόπουλου

    20/4/2004 9:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/4/2004 10:13:18 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με ανταλλαγή επιστολών, συνεχίστηκε την Τρίτη, η αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου και του υπουργού Απασχόλησης, Πάνου Παναγιωτόπουλου σχετικά με τον τρόπο στελέχωσης του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Απαντώντας στη χθεσινή επιστολή του κ Πολυζωγόπουλου, ο υπ Απασχόλησης εξέφρασε την έκπληξή του για τις ενστάσεις που διατυπώνονται σ αυτήν καθώς, όπως αναφέρει, η όλη διαδικασία δρομολογήθηκε σε συνεννόηση με τη συνομοσπονδία.

    Η αρχή της διαμάχης

    Μάλιστα, όπως τόνισε ο ίδιος είχε βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα για την εναλλαγή στη διάρκεια της θητείας του α΄ αντιπροέδρου με την διαδοχική τοποθέτηση του Πελοπίδα Καλλίρη (ΔΑΚΕ) και του Σπύρου Στάμου (ΠΑΣΚΕ), αλλά η παράταξη του ΠΑΣΟΚ επέμεινε να προηγηθεί η θητεία του εκπροσώπου της.

    Υπενθυμίζουμε, ότι πρόεδρος της ΓΣΕΕ τη Δευτέρα, είχε διαμαρτυρηθεί υποστηρίζοντας, ότι διορίστηκε αντί να εκλεγεί ο πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (πρώην συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ στην ΟΣΠΑ) Ευστάθιος Πεκιάς για να τοποθετηθεί στη θέση του α΄ αντιπροέδρου ο επίσης συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Πελοπίδας Καλλίρης, αντί του προτεινόμενου από τη συνομοσπονδία Σπύρου Στάμου (ΠΑΣΚΕ).

    [06] Διάφορα

    Του επεβλήθη ποινή φυλάκισης ενός έτους Εξόντωσε τις κότες του γείτονα

    20/4/2004 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Τι σου είναι το μίσος του "γείτονα"... Ένας Βέλγος αγρότης, πλήρωσε έναν κυνηγό, για να εξοντώσει δώδεκα κότες, αρκετά κοτοπουλάκια και μία γάτα του γείτονα του, επειδή τον ενοχλούσαν Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, τα πουλερικά, είχαν παραβιάσει επανειλημμένα το οικογενειακό του άσυλο και ο ιδιοκτήτης τους δεν έκανε τίποτα για να τα σταματήσει.. Η δικαιολογία μάλλον δεν ήταν αρκετά πειστική για το δικαστή που επέβαλε στον ίδιο ένα χρόνο φυλάκισης και στους συνεργούς του εξάμηνη ποινή φυλάκισης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 20 April 2004 - 20:51:10 UTC