Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σίγουροι για την ασφάλεια και οι αστέρες του NBA Ο Μπους ο πρεσβύτερος
  • [02] μέσω τηλεφώνου Ένας έξυπνος ληστής
  • [03] Η χαμηλή θερμιδικά διατροφή Ασπίδα κατά του εγκεφαλικού
  • [04] Με ανυπομονησία αναμένεται η εκτόξευση Είχε τελικά δίκιο ο Αϊνστάιν;
  • [05] Όσβαλντ: "Θετική η πορεία των έργων"
  • [06] Η ήττα έφερε την παραίτηση Άρης: "Ας περάσει ο επόμενος"
  • [07] "Το λόγο στο λαό" υποστηρίζει ο Τόνι Μπλερ Δημοψήφισμα για το
  • [08] Ευχάριστα τα νέα για τον Μαραντόνα
  • [09] Προβλέπει ν/σ του Υπ. Εσωτερικών Πάταξη της γραφειοκρατίας
  • [10] Απετράπη βομβιστική επίθεση Εφιάλτης στο "Θέατρο των Ονείρων'
  • [11] Τραγική καθίζηση στη Σιγκαπούρη
  • [12] Σύμφωνα με την εισήγηση του Υπ. Οικονομίας Διπλάσιο το έλλειμμα του
  • [13] Στο πλευρό του Ντέμη ο "Ντούμι"
  • [14] Από 1/7/04, σύμφωνα με διάταξη Καταργείται η συνταξιοδοτική εισφορά στο
  • [15] Τελευταία πράξη πριν το τελικό
  • [16] Προηγείται 6 μονάδες του Κέρι Κερδίζει έδαφος ο Μπους
  • [17] Κλήση απολογίας για ΠΑΟ-Κυργιάκο

    [01] Αθήνα 2004

    Σίγουροι για την ασφάλεια και οι αστέρες του NBA Ο Μπους ο πρεσβύτερος στην Αθήνα για τους Αγώνες

    20/4/2004 10:23:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την καλύτερη απάντηση στα πρόσφατα αρνητικά βρετανικά δημοσιεύματα, όσον αφορά την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων έδωσαν τόσο ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο πρεσβύτερος και πατέρας του νυν Προέδρου, όσο και ο πανίσχυρος κομισάριος του ΝΒΑ Ντέιβιντ Στερν, καθώς και διάσημοι αστέρες του αμερικανικού μπάσκετ, οι οποίοι εκφράζουν την απεριόριστη εμπιστοσύνη τους στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Με επιστολή του προς την πρόεδρο του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Μπους, τονίζει με έμφαση ότι, ''η Μπάρμπαρα και εγώ περιμένουμε ανυπόμονα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαι ενθουσιασμένος, που θα βρεθώ εκεί Είμαι 100% βέβαιος ότι, η σπουδαία σας χώρα, εσείς προσωπικά και η Οργανωτική Επιτροπή κάνετε μία εντυπωσιακή δουλειά. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανήκουν στην Ελλάδα και η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες''.

    Απολύτη ικανοποίηση από τον κομισάριο του NBA

    "Έμείς θα έλθουμε στην Αθήνα! Γνωρίζουμε ότι, γίνεται πολύ σοβαρή προσπάθεια και πιστεύουμε ότι, όλα θα κυλήσουν ομαλά". Ντέιβιντ Στερν, κομισάριος του NBA

    Την πεποίθηση τους ότι, η Αθήνα θα διοργανώσει ασφαλείς και τεχνικά άρτιους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και τη βεβαιότητά τους ότι, το Ολυμπιακό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης στην Αθήνα θα είναι το συγκλονιστικότερο στα χρονικά του θεσμού, εξέφρασαν με δηλώσεις τους προς το επίσημο περιοδικό της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ATHENS.04, ο κομισάριος του NBA Ντέιβιντ Στερν και έξι παίκτες , οι οποίοι αγωνίζονται στο αμερικανικό επαγγελματικό πρωτάθλημα.

    Ο Στερν, αναφέρθηκε στα μέτρα ασφαλείας, που λαμβάνονται στην Αθήνα ενόψει των Αγώνων και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του, σημειώνοντας: "Έμείς θα έλθουμε στην Αθήνα! Γνωρίζουμε ότι, γίνεται πολύ σοβαρή προσπάθεια και πιστεύουμε ότι, όλα θα κυλήσουν ομαλά".

    Οι διάσημοι αθλητές του μπάσκετ, Μάικ Μπίμπι, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, Βλάντε Ντίβατς, Ντάριους Σονγκάιλα, Μινγκ Γιάο και Κρις Γουέμπερ μιλάνε με ενθουσιασμό για τους Αγώνες της Αθήνας, τονίζουν ότι, δεν πιστεύουν τα δημοσιεύματα, που ασκούν κριτική στα μέτρα ασφαλείας των Αγώνων και δηλώνουν έτοιμοι να απολαύσουν τους άρτιους, όπως λένε χαρακτηριστικά, Αγώνες , καθώς και τα αξιοθέατα της χώρας μας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ΔΟΕ ψάχνει ασφαλιστική για τους Ολυμπιακούς

    [02] Διάφορα

    μέσω τηλεφώνου Ένας έξυπνος ληστής

    20/4/2004 11:56:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Απώτερος σκοπός ενός διαρρήκτη, είναι να «αρπάξει» όσο περισσότερη λεία καταφέρει, χωρίς να γίνει αντιληπτός από την αστυνομία ή από τους ιδιοκτήτες. Για να το καταφέρει αυτό, χρησιμοποιεί από ταχυδακτυλουργικά κόλπα μέχρι την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως «αποκαλύπτει» το αμερικάνικο σινεμά. Ο ήρωας της ιστορίας μας, όμως, όχι μόνο καταφέρνει να κάνει τη «δουλειά» του ανενόχλητος και μάλιστα μπροστά στα μάτια των «θυμάτων» του, αλλά δεν φείδεται σε περίεργες τακτικές, ούτε χρειάζεται να παίζει «κλέφτες και αστυνόμους». Η λύση είναι απλή και πανούργα. Παίρνει τηλέφωνο το στόχο του και λέει ότι είναι αστυνομικός. Μετά, δηλώνει ότι η τοπική αστυνομία έχει πληροφορίες ότι το κατάστημα/σπίτι του είναι πιθανός στόχος ληστών. Για αυτό συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες να συνεργαστούν με το ληστή, να του δώσουν αδιαμαρτύρητα ό,τι θέλει και να μην καλέσουν την αστυνομία, γιατί θα βρίσκεται ήδη στην περιοχή, για να πιάσει τον ληστή, μόλις φύγει.

    Ακόμα περιμένουν την αστυνομία!

    Τελευταίο θύμα του επιτήδειου ληστή από το Πίτσμπουργκ, ήταν κατάστημα μεγάλης αλυσίδας fast food . Πήρε λοιπόν, τηλέφωνο το διευθυντή του καταστήματος, του εξιστόρησε τι πρόκειται να συμβεί και μετά από ένα τεταρτάκι διέσχιζε σαν κύριος την πόρτα του ταχυφαγείου, κρατώντας ένα περίστροφο. Τη συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε.

    Μάταια οι υπάλληλοι περίμεναν την αστυνομία. Για αυτό αποφάσισαν να πάρουν τηλέφωνο. Τότε, κατάπληκτοι έμαθαν, πως έπεσαν θρύμματα του «έξυπνου ληστή» στον οποία η αστυνομία αποδίδει, τουλάχιστον άλλες πέντε ληστείες.

    Η λεία του ληστή από το εστιατόριο δεν ήταν κάποιο αστρονομικό ποσό. Μόλις 200 δολάρια, πάντως, σίγουρα υπερκαλύπτουν τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς του!

    [03] Υγεία

    Η χαμηλή θερμιδικά διατροφή Ασπίδα κατά του εγκεφαλικού

    20/4/2004 11:42:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Όσοι περιορίζουν δραστικά την κατανάλωση θερμίδων στη διατροφή τους, περιορίζουν δραστικά και τον κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό, καρδιακή προσβολή ή να εμφανίσουν διαβήτη, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη. Οι συντάκτες της έρευνας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις του Κεντάκι εκτιμούν ότι, οι κίνδυνοι τους οποίους διατρέχουν άτομα, που διανύουν μεν τα 50 ή τα 60 τους αλλά ακολουθούν μια διατροφή χαμηλών θερμίδων είναι όμοιοι με τους κινδύνους, που διατρέχουν άτομα κατά αρκετές δεκαετίες νεότερα.

    Μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής

    ''Είναι πολύ σαφές στη βάση των συμπερασμάτων αυτών, ότι η μείωση των θερμίδων επιδρά αποτελεσματικά στην προστασία κατά ασθενειών, που έχουν σχέση με το γήρας'', εξηγεί ο δρ. Τζον Χολόσζι, επικεφαλής της μελέτης, που δημοσιεύεται στα Πρακτικά της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS). ''Δεν ξέρουμε πόσο θα ζήσουν τα άτομα, που έλαβαν μέρος στην έρευνα αλλά έχουν προσδόκιμο ζωής αρκετά μεγαλύτερο από τον μέσο όρο, καθώς πιθανώς δεν θα πεθάνουν από εγκεφαλικό, ή οξύ καρδιακό επεισόδιο ή διαβήτη'', προσθέτει ο επιστήμονας.

    Οι 18 μετέχοντες στη μελέτη, από 35 έως 82 ετών, ακολουθούσαν διατροφή με λίγες θερμίδες για διάστημα από τρεις μήνες έως 15 χρόνια. Τα αποτελέσματά τους συγκρίθηκαν με τα αντίστοιχα ατόμων ίδιας ηλικίας και ίδιου φίλου, που είχαν υιοθετήσει τις γνωστές αμερικανικές διατροφικές συνήθειες. Οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων αφορούν όχι μόνο τη ποσότητα των θερμίδων, που καταναλώνονταν αλλά και τη σύνθεση της διατροφής τους.

    [04] Τεχνολογία

    Με ανυπομονησία αναμένεται η εκτόξευση Είχε τελικά δίκιο ο Αϊνστάιν;

    20/4/2004 3:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/4/2004 3:46:59 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΒΒC- CNN- Pathfinder

    Ισχύουν άραγε οι δύο βασικές προβλέψεις του Αϊνστάιν για την παραμόρφωση του χωροχρόνου από τη βαρύτητα; Την απάντηση έρχεται να δώσει ένας δορυφόρος, ο Gravity Probe B (Διερευνητής Βαρύτητας Β), ο οποίος, ενώ αρχικά είχε σχεδιαστεί να εκτοξευθεί τη Δευτέρα, θα ξεκινήσει το ταξίδι του σήμερα στις 18:57 ώρα Ελλάδος, από την Αεροπορική Βάση Vandenberg στην Καλιφόρνια. Η εκτόξευση της Δευτέρας αναβλήθηκε, επειδή οι ελεγκτές εδάφους δεν μπορούσαν να επαληθεύσουν αν ο πύραυλος είχε φορτωμένο όλο το λογισμικό για την πτήση. Ο Gravity Probe B θα εξετάσει τις δύο βασικές προβλέψεις του Αϊνστάιν, για το χώρο και το χρόνο. Ο δορυφόρος περιέχει τέσσερις σχεδόν τέλειες σφαίρες, δηλαδή ένα είδος γυροσκοπίου.

    Στο μικροσκόπιο το frame dragging και η γεοδαιτική επίδραση

    Οι σφαίρες από χαλαζία βρίσκονται στην καρδιά του σκάφους και έχουν το μέγεθος μίας μπάλας του πινγκ-πονγκ, ενώ θα περιστρέφονται 10.000 φορές το λεπτό, σε έναν μονωμένο, τελείως άδειο θάλαμο.

    Οδηγός του δορυφόρου θα είναι ένα άστρο , το IM Pegasi, έτσι ώστε οι άξονες περιστροφής των σφαιρών να δείχνουν στο αστέρι. Μετά από λίγο καιρό, οι επιστήμονες θα εξετάσουν τις σφαίρες για μικρές αλλαγές.

    Το πρώτο στοιχείο από τη θεωρία της σχετικότητας που θα ελεγχθεί, είναι η γεοδαιτική επίδραση, δηλαδή το γεγονός ότι, κάθε σωματίδιο στο διάστημα στρεβλώνει τον χώρο και τον χρόνο .

    Το δεύτερο ερώτημα που θα ερευνηθεί είναι το εάν τα αντικείμενα, που περιστρέφονται στο διάστημα, "σέρνουν" τον χώρο και το χρόνο (frame dragging ).

    "Έχουμε δει δύο από τις τρεις πτυχές ενός στρεβλωμένου χωροχρόνου. Έχουμε δει τη στρέβλωση του χώρου και τη στρέβλωση του χρόνου. Δεν έχουμε δει όμως ποτέ, το σύρσιμο του χώρου εν κινήσει", δήλωσε ο Κιπ Θορν από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.

    Η θεωρία του Αϊνστάιν

    Το 1916, ο Αϊνστάιν είχε προτείνει, ότι το χωροχρονικό συνεχές παραμορφώνεται από μεγάλες μάζες, σαν τη Γη, όπως ένα στρώμα παραμορφώνεται, όταν τοποθετούνται επάνω του μεγάλα βάρη.

    Τα σώματα, που εισέρχονται στο βαρυτικό πεδίο φαίνονται να αποκλίνουν από την ευθύγραμμη πορεία τους, αν και στην πραγματικότητα συνεχίζουν να κινούνται σε ευθεία γραμμή. Το φαινόμενο αυτό έχει επιβεβαιωθεί σε παλαιότερα πειράματα, με μικρότερη, όμως, ακρίβεια.

    Ανεπιβεβαίωτη, ωστόσο, παραμένει μια άλλη πρόβλεψη, που διατυπώθηκε το 1918: καθώς τα ουράνια σώματα μεγάλης μάζας περιστρέφονται, παρασύρουν μαζί τους τον χωροχρόνο και τον συστρέφουν, όπως ένα κουτάλι, που περιστρέφεται μέσα σε ένα φλιτζάνι, δημιουργεί δίνη στο υγρό.

    Αν οι προβλέψεις του Αϊνστάιν είναι σωστές, η βαρύτητα της Γης θα προκαλέσει ανεπαίσθητες, αλλά μετρήσιμες, μεταβολές στον άξονα περιστροφής των σφαιρών, της τάξης του 1/100.0000 της μοίρας προς δύο κατευθύνσεις (μία λόγω της συστροφής και μία λόγω της στρέβλωσης).

    Αυτές οι επιδράσεις έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη φύση της ύλης και στη δομή του Σύμπαντος. Μόλις ο δορυφόρος βρεθεί στο διάστημα, θα εισέλθει σε πολική τροχιά 640χμ από τη Γη. Για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια, οι σφαίρες πρέπει να παραμείνουν παγωμένες, σε μηδενική θερμοκρασία, μέσα στη μεγαλύτερη αδιάθερμη φιάλη, που έχει ποτέ εκτοξευθεί στο διάστημα και στο πιο ήσυχο περιβάλλον, που έχει ποτέ δημιουργηθεί.

    Η ιδέα της αποστολής προτάθηκε αρχικά το 1959, αλλά το πρόγραμμα είχε ματαιωθεί και έχει καθυστερήσει πολλές φορές, εξαιτίας του υψηλού κόστους, αφού ο Gravity probe B κοστίζει 700.000.000 δολάρια.

    Η αποστολή θα διαρκέσει 16 μήνες, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το 2006 .

    Σχετικά Links:

    Ο Αϊνστάιν σε αντίστροφη μέτρηση

    University of Stanford

    [05] Αθήνα 2004

    Όσβαλντ: "Θετική η πορεία των έργων"

    20/4/2004 3:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/4/2004 6:25:24 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την ικανοποίησή του για την πορεία της Ολυμπιακής Προετοιμασίας αλλά και την βεβαιότητα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ. Ο αξιωματούχος της ΔΟΕ, το πρωί παραβρέθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού, οπού συμμετείχαν οι εμπλεκόμενοι με την προετοιμασία της Ολυμπιάδας, υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι τα έργα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν η πορεία των έργων στο τραμ, στον προαστιακό σιδηρόδρομο, τη μαραθώνια διαδρομή, αλλά και η πορεία ολίσθησης της στέγης Καλατράβα. Το μεσημέρι ο κ. Όσβαλντ επισκέφτηκε το ΟΑΚΑ όπου διαπίστωσε από κοντά ότι τα έργα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, ενώ έλαβε την διαβεβαίωση των υπευθύνων ότι το Ολυμπιακό στάδιο θα είναι έτοιμο έως το τέλος Ιουνίου.

    "Όλα έτοιμα στην ώρα τους"

    Το πρωί και μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού κ. Φάνη Πετραλιά, διαβεβαίωσε τον κ. Όσβαλντ, ότι η κυβέρνηση κινείται σε εντατικούς ρυθμούς για την ολοκλήρωση των έργων, τονίζοντας ότι σε όλες τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις δουλεύουν τριπλές βάρδιες για να είναι όλα έτομα στην ώρα τους.

    "Προσπαθούμε πολύ και θα είμαστε έτοιμοι'', τόνισε η κ. Πετραλιά, ενώ ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Λιάπης, αναφερόμενος στην πορεία των έργων στο τραμ και τον προαστιακό υπογράμμισε από την πλευρά του ότι σύντομα θα δοθούν στο κοινό.

    Επίσης διαβεβαίωσε ότι μετά την αλλαγή ηγεσίας στον ΟΤΕ θα επισπευτούν και οι διαδικασίες σχετικά με τις εκκρεμότητες για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων.

    Το μεσημέρι ο Ντένις Όσβαλντ συνοδευόμενος από την πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής της "ΑΘΗΝΑ 2004" κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, επισκέφτηκε τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Μαρούσι όπου διαπίστωσε από κοντά την πρόοδο στα έργα τονίζοντας την πεποίθησή του ότι "εάν διατηρηθούν οι σημερινοί ρυθμοί, θα είναι εγκαίρως όλα έτοιμα".

    Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής χαρακτήρισε το στέγαστρο Καλατράβα "εκθαμβωτική κατασκευή".

    Η κ.Αγγελοπούλου, από την πλευρά της τόνισε επίσης την πρόοδο που συντελείται στην προετοιμασία των έργων επισημαίνοντας χαρακτηριστικά "Βρισκόμαστε στην τελική φάση και είμαστε βέβαιοι, ότι θα όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους'.

    Ο κ. Όσβαλντ τέλος έδωσε και την δική του απάντηση όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι πρέπει να γίνει θα γίνει".

    [06] Αθλητισμός

    Η ήττα έφερε την παραίτηση Άρης: "Ας περάσει ο επόμενος"

    20/4/2004 4:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/4/2004 5:14:29 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ Αρης, αποτελεί το βράδυ της Δευτέρας ο Γιάννης Μιχαλήτσος. Ο Ελληνας προπονητής, μετά και από την ήττα κόντρα στον Πανιώνιο, έθεσε στη διάθεση της διοίκησης την παραίτηση του, που έγινε δεκτή στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που διενεργήθηκε. Στην θέση του παραιτηθέντος προπονητή προσελήφθη ο Μάκης Κατσαβάκης, ο οποίος συμφώνησε με την διοίκηση των "κίτρινων" να συνεργασθούν μέχρι το τέλος της περιόδου, με την προοπτική ανανέωσης, εφόσον η ομάδα παραμείνει στην Α` εθνική κατηγορία.

    Απών οι Πασσαλής-Παπαδόπουλος μς Χαλκηδόνα

    Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, εκτός των άλλων προβλημάτων, ο νέος τεχνικός θα πρέπει να καλύψει και τα κενά των απουσιών των Πασσαλή και Αβραάμ Παπαδόπουλου, που συμπλήρωσαν κάρτες.

    Ο πρώτος δέχτηκε την τέταρτη κίτρινη και χάνει την προσεχή αναμέτρηση με τη Χαλκηδόνα, ενώ ο δεύτερος έφτασε τις επτά και θα λείψει από τα ματς με την Χαλκηδόνα και το Αιγάλεω. Οι απουσίες των δύο παικτών αποτελούν μεγάλο πλήγμα και ειδικότερα αυτή του Πασσαλή, αφού η εμπειρία του ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

    Μεγάλο πρόβλημα για τον Αρη είναι επίσης και το γεγονός ότι, με βάση την ποινή του αθλητικού δικαστή, θα υποδεχτεί την Χαλκηδόνα χωρίς κόσμο. Η έφεση της διοίκησης στη δευτεροβάθμια επιτροπή εκδικάζεται την Τετάρτη και οι "κίτρινοι" προσδοκούν σε μετατροπή της ποινής σε χρηματικό πρόστιμο.

    Την ΠΑΕ θα εκπροσωπήσουν οι νομικοί κ. Κοντοβαζενίτης, Καραμηνάς, ενώ το "παρών" θα δώσουν εκ μέρους της διοίκησης οι κ.κ. Ματθαίου, Σκόρδας και Καραμανλής.

    [07] Διεθνή

    "Το λόγο στο λαό" υποστηρίζει ο Τόνι Μπλερ Δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα στη Βρετανία

    20/4/2004 4:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Reuters

    Την πρόθεσή του να προκηρύξει δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων. Σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει το χρόνο διεξαγωγής, ο κ. Μπλερ άφησε να εννοηθεί πως, το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί μετά τις επόμενες εκλογές, που αναμένεται να προκηρυχθούν το Μάιο του 2005. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως, "ο λαός πρέπει να έχει την τελευταία λέξη" και ζήτησε από τη Βουλή να "εξετάσει εκτενώς" το σχέδιο Συντάγματος, που θα εγκριθεί από τους ηγέτες της ΕΕ. Τη Δευτέρα, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και η Ντάουνιγκ Στριτ, ισχυρίζονταν πως, το δημοψήφισμα θα ζητούσε ο υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο, που θα ενημέρωνε τη Βουλή για το Ευρωσύνταγμα, ενόψει και της σχετικής Συνόδου της ΕΕ, τον Ιούνιο.

    Αλλαγή πλεύσης

    Πολιτικοί αναλυτές μιλούν για "στροφή 180 μοιρών" του κ. Μπλερ, αφού, μέχρι πρόσφατα, αντιδρούσε σε σχετική πρόταση της αντιπολίτευσης και επισημαίνουν ότι, η συζήτηση στο βρετανικό Κοινοβούλιο δεν θα αρχίσει πριν το τέλος του έτους και θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

    Στην ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο κ. Μπλερ υπεραμύνθηκε του Ευρωσυντάγματος και επεσήμανε πως, με το δημοψήφισμα, η χώρα αποδεικνύει τη θέλησή της να βρίσκεται στην καρδιά της ΕΕ.

    Ωστόσο, η μεταστροφή του Βρετανού πρωθυπουργού έγινε αντικείμενο αιχμηρών σχολίων από την αντιπολίτευση, που τον κατηγόρησε για "εκμετάλλευση συγκυριών". Από την άλλη, την απόφαση Μπλερ χαιρέτισαν οι Δημοκρατικοί και πρότειναν στον πρωθυπουργό να δημιουργήσει μια "φιλοευρωπαϊκή σταυροφορία".

    Σημειώνεται πως, αν γίνει το δημοψήφισμα, θα είναι το δεύτερο πανεθνικής κλίμακας που θα οργανωθεί στην ιστορία της χώρας, μετά από εκείνο του 1975, το οποίο αφορούσε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βρετανικό δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα

    [08] Αθλητισμός

    Ευχάριστα τα νέα για τον Μαραντόνα

    20/4/2004 4:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/4/2004 7:08:45 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μικρή πρόοδο παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του Ντιέγκο Μαραντόνα που εισήχθη εσπευσμένα την Κυριακή το βράδυ σε νοσοκομείο του Μπούενος Άιρες, όπου διαπιστώθει ότι έχει υποστεί έμφραγμα και λοίμωξη του ανεπνευστικού. Σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν ότι η αρτηριακή του πίεση επανέρχεται σταδιακά σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή.

    Η εξέταση ούρων δείχνει κοκαΐνη

    Ο προσωπικός γιατρός του παλαίμαχου άσου ο Αλφρέντο Καέ που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, επιβεβαίωσε από την πλευρά του την βελτίωση της κατάστασης της υγείας του Μαραντόνα, τονίζοντας παράλληλα ότι η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη και για το λόγο θα πρέπει να συνεχιστεί η νοσηλεία του στην εντατική μονάδα θεραπείας.

    Παρά τις αρχικές διαψεύσεις πάντως όπως αποκάλυψε η εξέταση ούρων του "Ντιεγκίτο", έδειξε ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης Στο δείγμα που εξετάστηκε ανιχνεύθηκαν 850 με 900 mg (χιλιοστά του γραμμαρίου) κοκαΐνης, αλλά η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καλύτερα ο Μαραντόνα

    [09] Εσωτερικά

    Προβλέπει ν/σ του Υπ. Εσωτερικών Πάταξη της γραφειοκρατίας

    20/4/2004 3:49:00 μμ

    Μέτρα κατά της γραφειοκρατίας και αυστηρά πρόστιμα προβλέπει το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και θα κατατεθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας στη Βουλή. Το νομοσχέδιο προβλέπει τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών μέσα σε 50 ημέρες, ενώ σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες προθεσμίες ο πολίτης θα αποζημιώνεται πλήρως ακόμη και εντόκως. Επίσης, μετατρέπεται σε κακούργημα το αδίκημα της απιστίας του υπαλλήλου περί την υπηρεσία, ενώ προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια για τους υπαλλήλους που αρνούνται να συνεργαστούν και να διευκολύνουν τις έρευνες του Συνήγορου του Πολίτη. Οσον αφορά στην κάλυψη των αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων επιτρέπεται η κατ' εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού σε Ολυμπιακούς δήμους της Αττικής, με 5μηνες συμβάσεις που απαγορεύεται πάντως να ανανεωθούν.

    [10] Αθλητισμός

    Απετράπη βομβιστική επίθεση Εφιάλτης στο "Θέατρο των Ονείρων'

    20/4/2004 4:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/4/2004 5:10:59 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μια τραγωδία με πολλά θύματα απεφεύχθη την τελευταία στιγμή από την βρετανική αστυνομία που το βράδυ της δευτέρας συνέλαβε 10 άτομα που σκόπευαν να λάβουν μέρος σε βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ (το Σάββατο 24 Απριλίου). Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "The Sun" της Τρίτης, οι αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι συλληφθέντες είχαν σκοπό να ζωθούν με εκρηκτικές ύλες, να διασκορπιστούν σε όλες τις πλευρές του Ολντ Τράφορντ και σε κατάλληλο χρονικό διάστημα, να ενεργοποιήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αιματοχυσία. Άγνοια για το γεγονός δηλώνει η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ.

    Άγνοια δηλώνει η διοίκηση των "μπέμπηδων"

    Στην επιχείρηση για τη σύλληψη των υπόπτων έλαβαν μέρος περισσότεροι από 400 αστυνομικοί υπό την καθοδήγηση της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, της βρετανικής υπηρεσία GCHQ (Governent Communications Headquarters) αλλά και της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ (US National Security Agency).

    Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τους υπόπτους μετά από παρακολούθηση μηνών και υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

    Επτά από τους υπόπτους κρατούνται στο Μάντσεστερ και οι υπόλοιποι τρεις έχουν μεταφερθεί στα αστυνομικά τμήματα του Νότιου Γιορκσάιρ, του Στάφορντσαϊρ και του Δυτικού Μίντλαντς.

    Οι αρχές υποστηρίζουν ότι όλοι ανήκουν σε ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις ενώ δεν έχει ακόμη διευκρινίσει αν κατά τη διάρκεια της εφόδου βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικές ύλες.

    Με σημερινή της πάντως ανακοίνωση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαψεύδει ότι το Ολντ Τράφορντ ήταν ο στόχος βομβιστικής ενέργειας. "Δεν μας έχει πει κανείς ότι το Ολντ Τράφορντ αποτελούσε στόχο. Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την αστυνομία αλλά αυτές είναι συζητήσεις ρουτίνας που γίνονται πριν από κάθε αγώνα", τόνισε ο εκπρόσωπος των "μπέμπηδων", Φιλ Τάουνσεντ.

    [11] Διεθνή

    Τραγική καθίζηση στη Σιγκαπούρη

    20/4/2004 4:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters- ΒΒC

    Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, τρεις τραυματίσθηκαν και τουλάχιστον 20 βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τη γη, ύστερα από καθίζηση του εδάφους στη Σιγκαπούρη. Το ατύχημα συνέβη όταν, λόγω των έργων διάνοιξης μιας νέας σήραγγας του μετρό, υποχώρησε ένα μεγάλο μέρος του εδάφους, κοντά στον αυτοκινητόδρομο Νίκολ, στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, πριν από την καθίζηση προηγήθηκε σειρά εκρήξεων, που αποδίδονται σε βραχυκύκλωμα, ενώ η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν τους εγκλωβισμένους. Η καθίζηση προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης για αρκετή ώρα, ενώ δεν προκλήθηκαν ζημιές σε γειτονικά κτίρια.

    [12] Οικονομία

    Σύμφωνα με την εισήγηση του Υπ. Οικονομίας Διπλάσιο το έλλειμμα του 2003

    20/4/2004 5:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/4/2004 6:57:05 μμ)

    Περιστολή των δαπανών -με εξαίρεση τις δαπάνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες- ζήτησε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς επίσης να δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση της ανάπτυξης, τα οφέλη της οποίας θα διαχέονται σε όλους τους πολίτες. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη συνεδρίαση παρουσίασε την εισήγησή του για την Οικονομία, στην οποία επισημαίνεται ότι το έλλειμμα για το 2003 είναι διπλάσιο από την εκτίμηση της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ για το 2004 εκτιμά ότι θα συγκρατηθεί κάτω από το 3% έναντι 1,2% που προβλέπεται στον προϋπολογισμό. Για τον ρυθμό ανάπτυξης προέβλεψε ότι θα είναι μικρότερος του 3,7% έναντι στόχου 4,2% που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό. Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι η εξοικονόμηση πόρων θα προέλθει από τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, με στόχο ως το 2008 να έχουν συγκεντρωθεί 6,5 έως 7,5 δισ. ευρώ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι η κατάσταση της Οικονομίας βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που φιλοτέχνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Μεγάλο πρόβλημα η ανεργία

    Ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απορρόφηση των πόρων του Γ' Κ.Π.Σ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει κίνδυνος να μην αναπληρωθούν στο μέλλον, με αποτελέσμα να χαθούν σημαντικά για τη χώρα μας κονδύλια. Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι εκτός από το δημοσιονομικό πρόβλημα η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει το υψηλό ποσοστό ανεργίας, που φτάνει το 9,5%, αλλά και να μειώσει το ποσοστό των Ελλήνων που ζουν με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας. Οπως ανέφερε, το ποσοστό των Ελλήνων που ζουν με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας μετά τις κοινωνικές παροχές, φθάνει το 20% , ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 15%. Παράλληλα, οι πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ελληνικές. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ηπείρου είναι ίσο με το 47% του μέσου κοινοτικού όρου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό της Δυτικής Ελλάδας είναι 51% και της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης είναι 55%. Οσον αφορά στο υψηλό ποσοστό της ανεργίας, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η διατήρηση της στα επίπεδα του 10% (στο 8% ο μέσος όρος στην ΕΕ) δημιουργεί μεγάλα κοινωνικά προβλήματα .

    Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι η αύξηση της απασχόλησης, ώστε να μειωθεί η ανεργία που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας.

    Προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής

    Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης. Ο δυναμισμός τομέων, όπως είναι ο Κατασκευαστικός, πρέπει να ενισχυθεί, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, και παράλληλα να δοθεί δυναμισμός και σε άλλους τομείς, όπως είναι της Βιομηχανίας και του Εμπορίου, της παραγωγής Ενέργειας, των Τηλεπικοινωνιών, των Μεταφορών, του Τουρισμού και ο Αγροτικός τομέας. Οι τομείς αυτοί, τόνισε, μπορούν να δώσουν σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα, μέσα από μια νέα πολιτική που θα προσελκύσει εγχώριες και ξένες επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ακόμα ότι, για να ασκηθεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, πρέπει να εξευρεθούν οι πόροι και αυτό θα προκύψει από τους περιορισμούς της κρατικής σπατάλης, οι οποίοι φτάνουν το 0,8% - 1% του ΑΕΠ. Μπορεί, πρόσθεσε ο υπουργός, να εξοικονομηθούν ετησίως πόροι της τάξης του 1,3%-1,5% του ΑΕΠ εάν συνυπολογιστεί και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Με βάση την πολιτική αυτή αναμένεται να εξοικονομηθούν πόροι 6,5 - 7,5 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια μιας τετραετίας. Με τους πόρους αυτούς θα χρηματοδοτηθούν οι νέες πολιτικές. Σε ό,τι αφορά τη νέα δημοσιονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι συγκροτούνται ειδικές επιτροπές για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τον αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος θα είναι έτοιμος το φθινόπωρο.

    [13] Αθλητισμός

    Στο πλευρό του Ντέμη ο "Ντούμι"

    20/4/2004 6:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/4/2004 7:48:20 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρών παρά τα τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ, δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ Ιλιε Ντουμιτρέσκου, μία ημέρα μετά τη συνέντευξη του Ντέμη Νικολαΐδη και την ανακοίνωση του διεθνή επιθετικού ότι είναι κοντά σε συμφωνία για την μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών από τις ENIC και NETMED στην επιχειρηματική ομάδα που έχει συγκροτήσει. Ο Ρουμάνος τεχνικός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, εξέφρασε τη την απόλυτη στήριξή του στην προσπάθεια της ομάδας να παραμείνει ζωντανή και κατ΄επέκταση στην κίνηση του Ντέμη Νικολαϊδη να αναλάβει την ΠΑΕ ΑΕΚ, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και στην Γ΄Εθνική αν πέσει, και του ζητηθεί να ακολουθήσει θα το κάνει. Μέσα σε όλα αυτά, η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι η ΑΕΚ έχει περιθώριο έχει δυο εβδομάδες για να τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες στους Φερούζεμ, Μπελότι και Φόλια, καθώς ενώ έλαβε την απόφαση της στη συνεδρίαση της 16ης Απριλίου αυτή θα κοινοποιηθεί γραπτώς σε δύο εβδομάδες.

    "Δεν πρόκειται να προδώσω την ομάδα"

    "Δεν πρόκειται να προδώσω την ομάδα και τον κόσμο της, δεν πρόκειται να προδώσω το υπέροχο συναίσθημα, που νοιώθω. Αν πέσει η ΑΕΚ στη δεύτερη ή στην τρίτη κατηγορία και αν με θέλει ο πρόεδρος να μείνω, θα μείνω για να δουλέψω και να ξαναφέρουμε την ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία. Εχω δουλέψει και παλέψει με την ΑΕΚ και όλα αυτά με έκαναν να δεθώ με την ομάδα και να είμαι αποφασισμένος να την ακολουθήσω σε δύσκολους δρόμους", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος τεχνικός και συμπλήρωσε: "Το πιο σημαντικό είναι να λυθούν τα προβλήματα της ΑΕΚ και να πληρωθούν οι παίκτες και όλα τα άλλα θα λυθούν. Δεν μπορούμε να μιλάμε απο τώρα για την επόμενη σεζόν".

    Την δευτέρα το βράδυ ο Ντέμης Νικολαΐδης σε έκτατη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την ENIC και τη ΝΕΤΜΕΝΤ μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις δυο εταιρείες, τονίζοντας παράλληλα ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και ελπίζει ότι τελικά θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών.

    Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια εταιρεία, μέσω του κ. Κόλεκοτ, ζήτησε μια παράταση για την τελική απάντηση, καθώς πρέπει να εγκριθεί από το δ.σ της εταιρείας, ενώ θετικός στην πρόταση του διεθνή επιθετικού για παραχώρηση των δικών του μετοχών ήταν ο Πέτρος Στάθης.

    Το σίγουρο είναι ότι μέσα σε δυο ή τρεις εβδομάδες πρέπει να έχουν τελειώσει όλα, διαφορετικά FIFA και αδειοδότηση οδηγούν την ΠΑΕ σε πτώχευση, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η πλευρά Νικολαΐδη είναι διατεθειμένη να βάλει στην ΠΑΕ 5 εκ. ευρώ.

    Ο Ντέμης Νικολαΐδης, υποστήριξε ότι τον ενδιαφέρει μόνο η αγορά της ΠΑΕ, τόνισε ότι αν τελικά πάρουν την ΠΑΕ, θα προχωρήσουν σε ριζική ανανέωση του έμψυχου δυναμικού της ΑΕΚ, επενδύοντας στις ακαδημίες και σε συρρίκνωση του μπάτζετ και τέλος έθεσε ως βασικό στόχο την υπαγωγή της ΠΑΕ στις διατάξεις του άρθρου 44, για το οποίο είπε ότι η νομική του πλευρά θεωρεί ότι μπορεί να γίνει και όπως είπε αν δεν γίνει αυτό η άλλη λύση είναι μόνο η πτώχευση.

    "Έχει καλό υλικό η ομάδα"

    Ερωτώμενος σχετικά με την θέση του διεθνή ποδοσφαιριστή περί συρρίκνωσης του μπάτζετ και του έμψυχου υλικού της ομάδας ο Ρουμάνος τεχνικός υποστήριξε παλιότερη θέση του ότι η ομάδα με δυο-τρεις μεταγραφές η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και τίτλο αφού το ήδη υπάρχον υλικό αποτελεί μια καλή βάση για το μέλλον.

    Ωστόσο ζήτησε, αν τον κρατήσουν ως προπονητή, να ξέρει έγκαιρα αν η νέα διοίκηση προχωρήσει σε μείωση του μπάτζετ ώστε να μπορέσει να προγραμματίσει τους στόχους και τις κινήσεις επόμενης ημέρας.

    Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα διοικητικά, υποστήριξε ότι είναι γνώστης της κίνησης Νικολαΐδη, αλλά δική του δουλεια αλά και των παικτών είναι να δουλεύουν σκληρά και να μην επηρεάζονται από τίποτα.

    Τέλος για μια ακόμη φορά μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στο παιχνίδι με την Προοδευτική, τα έδωσαν όλα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αντιμετωπίσουν και τα υπόλοιπα παιχνίδια μέχρι το τέλος της περιόδου με την ίδια σοβαρότητα.

    [14] Εσωτερικά

    Από 1/7/04, σύμφωνα με διάταξη Καταργείται η συνταξιοδοτική εισφορά στο Δημόσιο

    20/4/2004 6:25:00 μμ

    Η συνταξιοδοτική εισφορά υπέρ του Δημοσίου, που παρατάθηκε με το Νόμο 3234/2004 μέχρι 31/12/2007, καταργείται από 1/7/2004 με διάταξη, η οποία προωθείται προς ψήφιση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι τα αναδρομικά που διεκδικούνται από τους συνταξιούχους του Δημοσίου, θα τους καταβληθούν, εφόσον το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφασίσει θετικά με αμετάκλητη απόφασή του. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν συντρέχει λόγος να υποβάλουν σχετική αίτηση οι συνταξιούχοι και να ταλαιπωρούνται συνωστιζόμενοι στην αρμόδια Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

    [15] Αθλητισμός

    Τελευταία πράξη πριν το τελικό

    20/4/2004 6:34:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα βρει τον "αιώνιο" αντίπαλο Παναθηναϊκό, αναμένεται να σφραγίσει την Τετάρτη (20.00) ο Ολυμπιακός στην ρεβάνς των ημιτελικών της διοργάνωσης κόντρα στην Καστοριά. Η ομάδα του Πειραιά είχε νικήσει στην Καστοριά, στο πρώτο ματς, με 3-0 και η συνάντηση έχει αποκτήσει καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Ο Νίκος Αλέφαντος απέκλεισε από την αποστολή τον τραυματία Γεωργάτο που υπέστη θλάση στο μηρό στο ντέρμπι, τον Τζιοβάνι που αποβλήθηκε και μάλλον θα τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές, αλλά και τους Τζόρτζεβιτς, Βάλλα, Στολτίδη.

    [16] Διεθνή

    Προηγείται 6 μονάδες του Κέρι Κερδίζει έδαφος ο Μπους

    20/4/2004 6:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/4/2004 7:15:27 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του, Τζον Κέρι φαίνεται να παίρνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους, αφού τελευταία δημοσκόπηση του δίνει προβάδισμα έως και έξι εκατοστιαίων μονάδων έναντι του υποψηφίου των Δημοκρατικών. Η ψαλίδα ανάμεσα στους υποψήφιους ανοίγει υπέρ του Μπους, έπειτα από αρκετές εβδομάδες, κατά τις οποίες ήταν πολύ πιο μικρή. Κι όλα αυτά συμβαίνουν παρά τις δυσχέρειες, που η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει στο Ιράκ, και παρά τις καταγγελίες, ότι ο τρομοκρατικός κίνδυνος ήταν υπαρκτός και πριν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ABC-Ουάσινγκτον Ποστ, ο πρόεδρος Μπους πιστώνεται με το 48% των ψήφων, αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, έναντι του 43% για τον Κέρι. Την ίδια ώρα δημοσκόπηση των USA-CNN-Gallup, δίνει στο Μπους ποσοστό 50% και 44% στον Κέρι.

    Τέλος, όπως προκύπτει από τις ίδιες δημοσκοπήσεις, ο αντιτρομοκρατικός "πόλεμος" και ο πόλεμος στο Ιράκ βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αμερικανών ψηφοφόρων.

    [17] Αθλητισμός

    Κλήση απολογίας για ΠΑΟ-Κυργιάκο

    20/4/2004 6:50:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε απολογία από την ΕΠΑΕ κλήθηκε η διοίκηση του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι. Το φύλλο αγώνα και η έκθεση της αστυνομίας "καίνε" τους "πράσινους", που καλούνται να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Για την ίδια ημέρα κλήθηκε σε απολογία και ο διεθνής αμυντικός του ΠΑΟ, Σωτήρης Κυργιάκος για αντιαθλητική συμπεριφορά απέναντι στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Τζιοβάνι.

    Άσχημα τα πράγματα

    Το κατηγορητήριο αναφέρει χαρακτηριστικά:

    "Πριν την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ειδικότερα στις 18:10 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού οι οποίοι βρίσκονταν ήδη στη θύρα 13 εσωτερικά, κινήθηκαν προς την κλίμακα εξόδου-εισόδου και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με σκοπό να τις αναγκάσουν να απομακρυνθούν, βοηθούμενοι και από άλλους φιλάθλους της ιδίας ομάδας, οι οποίοι από την κορυφή των θυρών 13 και 14 έριχναν πλαστικά καθίσματα και άλλα αντικείμενα προς τις εξωτερικά της θύρας 13 ευρισκόμενες αστυνομικές δυνάμεις, με στόχο να τις αναγκάσουν να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους με αποκλειστικό σκοπό να επιτύχουν να παραμείνει η θύρα αφύλακτη και ελεύθερη σε είσοδο φιλάθλων.

    Με την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων λόγω της έκτασης των επεισοδίων και της χρήσης των δακρυγόνων, η θύρα 13, έμεινε για 2-3 λεπτά αφύλακτη, με συνέπεια, φίλαθλοι του (περίπου 50) να εισέλθουν από την ίδια θύρα χωρίς έλεγχο μεταφέροντας βεγγαλικά, καπνογόνα και άλλα αντικείμενα εντός της κερκίδας, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησαν, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αποτέλεσμα των ως άνω επεισοδίων ήταν ο τραυματισμός αστυνομικών.

    Ακολούθως, στις 19.20΄ και ενώ οι ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου για τη συνηθισμένη αναγνώριση, φίλαθλοι του που βρίσκονταν στη θύρα 13, έριξαν εντός του αγωνιστικού χώρου δεκάδες φωτοβολίδες, καπνογόνα, φωτοβολίδες με πιστόλι, πέτρες και μπουκάλια μπύρας, τα οποία αργότερα καθάρισαν οι ομάδες περιφρούρησης του Παναθηναϊκού. Στις 19.45΄ τη στιγμή που εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου οι τερματοφύλακες του Ολυμπιακού για προθέρμανση, φίλαθλοι της ιδίας ομάδας οι οποίοι βρίσκονταν στις θύρες 6 και 7 έριξαν καθίσματα, πέτρες και μπουκάλια.

    Στις 19.50΄ με την είσοδο των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση φίλαθλοι της ως άνω ομάδας έριξαν δεκάδες καπνογόνα, πέτρες, μπουκάλια μπύρας και φωτοβολίδες με πιστόλι. Ακολούθως, στις 20.30 με την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίοι ευρίσκονταν στις θύρες 13 και 14, έριξαν δεκάδες φωτοβολίδες με πιστόλι και καπνογόνα. Το ως άνω περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα για 4 λεπτά.

    Εξάλλου, σε αυτήν την καθυστέρηση φίλαθλοι της ιδίας ομάδας έριξαν φωτοβολίδες με πιστόλι στα πόδια του τέταρτου διαιτητή. Στη συνέχεια, στο 7΄λεπτό, πριν την εκτέλεση του πέναλτι, έριξαν δεκάδες φωτοβολίδες και καπνογόνα εντός του αγωνιστικού χώρου. Στο 23΄λεπτό φίλαθλοι της ως άνω ομάδας έριξαν 1 κοτόπουλο μπροστά στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Στο 66΄λεπτό φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας έριξαν 2 καθίσματα προς τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας. Στο 68΄λεπτό φίλαθλοι της ιδίας ομάδας έριξαν 1 φωτοβολίδα με πιστόλι στον πάγκο του Ολυμπιακού. Στο 73΄ και 80΄ λεπτό έριξαν καθίσματα στην εστία της φιλοξενούμενης ομάδας, καθώς και στο 81΄λεπτό έριξαν καθίσματα και φωτοβολίδες στον ίδιο χώρο".

    Για τον ποδοσφαιριστή Σ. Κυργιάκο το κατηγορητήριο αναφέρει:

    "Στο 75ο λεπτό ο ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου ομάδας Σ. Κυργιάκος βιαιοπράγησε χτυπώντας στο πρόσωπο τον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας Τζιοβάνι, χωρίς να γίνει αντιληπτός από το διαιτητή του αγώνα". Άσχημα τα πράγματα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 20 April 2004 - 16:51:35 UTC