Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θρίλερ με ομήρους Θέατρο φρίκης και αίματος στο Ιράκ

    [01] Ιράκ

    Θρίλερ με ομήρους Θέατρο φρίκης και αίματος στο Ιράκ

    10/4/2004 6:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/4/2004 8:07:09 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΒΒC- Reuters

    Καζάνι που βράζει φαίνεται να είναι το Ιράκ, ενώ, όπως όλα δείχνουν, οι Αμερικανοί έχουν χάσει τον έλεγχο. Οι συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και συμμαχικών δυνάμεων μαίνονται σε διάφορες πόλεις, ενώ στη Φαλούτζα, συνεχίζονται οι μάχες, παρά την έκκληση των Αμερικανών για κατάπαυση του πυρός. Στο μεταξύ, υπάρχει καταιγισμός πληροφοριών για νεκρούς και ομήρους. Oργάνωση με το όνομα "Ταξιαρχίες του ήρωα μάρτυρα σείχη Αχμέντ Γιασίν" ανακοίνωσε ότι, κρατά 30 ομήρους αλλοδαπούς και απειλεί να τους καρατομήσει, εάν οι αμερικανικές δυνάμεις δεν σταματήσουν τον αποκλεισμό της Φαλούτζα. Την ίδια ώρα, βιντεοσκοπημένη έκκληση για την απελευθέρωση των τριών Ιαπώνων, που κρατούνται όμηροι, εξέδωσε η Ιαπωνία. Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε ότι, την Κυριακή θα πραγματοποιήσει Σύνοδο Κορυφής στο Ιράκ, για να συζητηθεί η δραματική κατάσταση στη χώρα.

    Ώρες αγωνίας για τους ομήρους

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αιχμάλωτοι είναι Ιάπωνες, Βούλγαροι, Ισραηλινοί, Αμερικανοί, Ισπανοί και Κορεάτες. Παράλληλα, δύο Γερμανοί αγνοούνται, ενώ νεκροί βρέθηκαν στο Αρμπίλ ο διευθυντής της Ερυθράς Ημισελήνου και η σύζυγός του.

    Στο μήνυμα των "Ταξιαρχιών του ήρωα μάρτυρα σείχη Αχμέντ Γιασίν" ένας μασκοφόρος, που μιλούσε κρατώντας ένα καλάσνικοφ πλαισιωμένος από οκτώ μασκοφόρους ομοιδεάτες του, ανακοίνωσε τη δολοφονία τεσσάρων στρατιωτών, ενώ κανένας από τους 30 ομήρους δεν εμφανίστηκε στο βίντεο. "Έχουμε τα πτώματά τους", τόνισε ο μασκοφόρος, ενώ η εικόνα έδειχνε ένα ακρωτηριασμένο πτώμα γεμάτο αίματα. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει πότε έγινε η δολοφονία, αλλά και πότε μαγνητοσκοπήθηκε το μήνυμα.

    Προσπάθειες για απελευθέρωση των Ιαπώνων

    Λίγο πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο, που έχουν θέσει οι απαγωγείς για την αποχώρηση των ιαπωνικών στρατευμάτων από τη χώρα, προκειμένου να σωθούν οι ζωές των ομήρων, η Ιαπωνία απευθύνει μαγνητοσκοπημένη έκκληση του υπουργού Εξωτερικών, Γιορίκο Καβαγκούσι, ενώ στη χώρα βρίσκεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσένι.

    Ο Ιάπωνας υπουργός απευθύνεται προς τα μέλη της οργάνωσης Σαράγια αλ-Μουτζαχεντίν και ζητά την απελευθέρωση των ομήρων. "Ο λαός της Ιαπωνίας και εγώ προσωπικά με αποφασιστικότητα σας ζητούμε την άμεση και ασφαλή απελευθέρωση των τριών συμπατριωτών μας" προσθέτει ο κ. Καβαγκούσι.

    Η βιντεοταινία, με το μήνυμα στα αγγλικά και τα αραβικά, πρόκειται να μοιραστεί σε πολλά τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χαοτική κατάσταση


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 10 April 2004 - 20:51:03 UTC