Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανιωνίου
  • [02] "Τσίμπησε" βαθμό ο Ακράτητος
  • [03] "Χ" ελπίδας για τον Πανηλειακό
  • [04] Σάλπισμα... Τσάμπιονς Λιγκ
  • [05] Βήμα παραμονής για την Καλλιθέα
  • [06] Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων των Σιιτών Πολύνεκρες συγκρούσεις στο Ιράκ
  • [07] Όλα για όλα στη Λεωφόρο
  • [08] Και τώρα... οι δυο τους

    [01] Αθλητισμός

    Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανιωνίου

    4/4/2004 7:27:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σαράντα πόντους σημείωσε ο Ρούμπεν Ντάγκλας με 8 τρίποντα, αλλά ο Παναθηναϊκός -παρά την απουσία του αρχηγού του Φραγκίσκου Αλβέρτη- δεν πτοήθηκε από τον εκπληκτικό Αμερικανό και επικράτησε του Πανιωνίου με 91-84 στο κλειστό του Σπόρτιγκ για την 23η ημέρα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών. Λάκοβιτς (16π.) και Τσαρτσαρής (17π.) ανέτρεψαν τα δεδομένα στο τελευταίο δεκάλεπτο παρά το γεγονός ότι η ομάδα τους βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο για 27 λεπτά, ενώ βρέθηκε να ακολουθεί ακόμη και από απόσταση 11 πόντων. Τα δεκάλεπτα: 22-22, 45-54, 65-68, 91-84.

    Τα τρία φάουλ του Γιάννη Γιαννούλη στο πρώτο μόλις δεκάλεπτο επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 19-13, αλλά μέχρι το 10 οι "κυανέρυθροι" ισοφάρισαν σε 22 με λύσεις από τους δύο Αμερικανούς, Ντάγκλας και Ουάτσον.

    Τα τέσσερα τρίποντα (δύο έκαστος) από Σταυρακόπουλο και Ντάγκλας στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου εκτίναξαν τη διαφορά υπέρ των φιλοξενούμενων στους 11 πόντους, 36-25 στο 13ο λεπτό. Ο Γιώργος Καλαϊτζής ήταν σε εκπληκτική ημέρα και μαζί με τον Δημήτρη Παπανικολάου που επέστρεψε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του διατήρησαν την ομάδα τους σε κοντινή απόσταση, την ώρα που ο Ντάγκλας είχε αφήσει άναυδους όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση φτάνοντας τους 24 πόντους στο πρώτο μέρος και το ημίχρονο βρήκε την ομάδα της Νέας Σμύρνης να προηγείται με 54-45.

    Ο Καλαϊτζής δίνοντας ρυθμό στον Παναθηναϊκό, αλλά και λύσεις στην επίθεση μείωσε σε 52-54. Ο επιθετικός οίστρος του Ντάγκλας, όμως συνεχίστηκε και η τρίτη περίοδος έληξε 68-65 με τον Πανιώνιο πάντα πρωτοπόρο. Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Πανιώνιος δεν είχε καμία διαθέσει να μην πάρει το "διπλό" μέσα στο κλειστό του Σπόρτιγκ, οι Τσαρτσαρής, Λάκοβιτς και Χατζηβρέττας είχαν αντίθετοι γνώμη. Με κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγάλη και ιστορική νίκη στη Βαρκελώνη έδωσαν στους "πράσινους" προβάδισμα με 81-80 και με σοβαρότητα έως το τελευταίο λεπτό άφησαν δυσαρεστημένο τον κατά τα άλλα MVP της αναμέτρησης -παρά την ήττα του Πανιωνίου- Ρούμπεν Ντάγκλας.

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Καλαϊτζής 17 (4), Παπανικολάου 5, Λάκοβιτς 16 (1), Μπατίστ 9, Χατζηβρέττας 14 (2), Μίντλετον 8, Τσαρτσαρής 17, ΜακΝτόναλντ 5 (1)

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Καλαφατάκης): Μπαρλάς 7 (1), Πετρόπουλος, Σταυρακόπουλος 10 (2), Ντάγκλας 40 (8), Χένιακ, Φαλέκας 2, Ουάτσον 14, Γιαννούλης 11.

    [02] Αθλητισμός

    "Τσίμπησε" βαθμό ο Ακράτητος

    4/4/2004 9:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/4/2004 9:27:15 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η ΑΕΚ... σκόνταψε στον Ακράτητο σε αγώνα που έγινε στο γήπεδο των Άνω Λιοσίων για την 25η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α Εθνικής, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ουραγού ομάδας της διοργάνωσης, παραχωρώντας ισοπαλία 1-1. Η "Ένωση" αγωνίστηκε ως τυπικά γηπεδούχος, αλλά χωρίς τους οπαδούς της, αφού το παιχνίδι έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της ΑΕΚ, η οποία δεν κατάφερε να φθάσει σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, αφού η απόδοσή της ήταν μέτρια σε όλη τη διάρκεια του ματς. Ο Ακράτητος παρουσιάστηκε διαβασμένος στο παιχνίδι του και φρόντισε από την αρχή με καλή αμυντική διάταξη να κλείσει τους διαδρόμους στους παίκτες της ΑΕΚ που προσπαθούσαν να φανούν απειλητικοί για την εστία του.

    Μάλιστα ο Ακράτητος φρόντισε να βγαίνει με αξιώσεις στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Λίνκαρ τροφοδότησε στο 39 τον Ηλιόπουλο, ο οποίος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Λυμπερόπουλο. Στη συνέχεια δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο και ο Ακράτητος κατάφερε να κρατήσει το 1-0 μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ προσπάθησε στην επανάληψη να φθάσει στην ισοφάριση με τους παίκτες της να μπαίνουν δυνατά στον αγώνα, αλλά χωρίς επιτυχία.

    Η λύτρωση για παίκτες και οπαδούς της "Ένωσης" ήλθε όμως στο 80 με τον Λάκη, ο οποίος έκανε το 1-1 με πλασέ μετά από σέντρα του Τσιάρτα. Ο Ακράτητος κλείστηκε στη συνέχεια στην άμυνά του για να κρατήσει το ισόπαλο αποτέλεσμα με την ΑΕΚ να πιέζει για να φθάσει στη νίκη. Ομως το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει μια καλή ευκαιρία στο 92 με τον Λυμπερόπουλο που βρήκε σε καλή θέση τον Μπαρτζώκα ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

    Διαιτητής: Κούλιας (Θεσπρωτίας) Κίτρινες Κάρτες: Ηλιόπουλος, Ευθυμιάδης

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: AEK: Λυμπερόπουλος Σ, Ζαγοράκης, Τσιάρτας, Ρούσεφ (65 Ναλιτζής), Μόρας, Κωνσταντινίδης, Λάκης, Ποπόφ, Καψής, Ν Λυμπερόπουλος, Τόσκας (45 Ίβιτς).

    Ακράτητος: Μπαρτζώκας, Γκίτσης, Ηλιόπουλος (93 Μπάτρης), Χριστοδούλου (62 Μαϊστρέλλης), Σκούφαλης, Βενέτης, Στεφανίδης (88 Τζιμόπουλος), Λίνκαρ, Κουτσοκώστας, Ευθυμιάδης, Τελκίνσκι.

    [03] Αθλητισμός

    "Χ" ελπίδας για τον Πανηλειακό

    4/4/2004 9:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/4/2004 9:21:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ισοπαλία... σε όλα είχαμε στο Ηράκλειο στη αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Πανηλειακό στο πλαίσιο της 25ης ημέρας της Α Εθνικής, αφού έγινε ματς με λίγες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες που μάλλον δέχθηκαν με καλό τρόπο το βαθμό της ισοπαλίας. Ο ΟΦΗ είναι αδιάφορος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και αυτός είναι ένας λόγος που δεν... "χτύπησε" δυνατά το ματς, ενώ ο Πανηλειακός έχει ανάγκη βαθμών για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη και με την ισοπαλία εκτός έδρας θεωρητικά είναι ευχαριστημένος. Έτσι οι καλές προσπάθειες των παικτών ήταν ελάχιστες και μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Στην επανάληψη, και συγκεκριμένα στο 52, ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Θωμαΐδης ανατράπηκε έξω από την περιοχή από τον Δέντσα, ο οποίος είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

    Την αποβολή του Δέντσα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Πανηλειακός που έχασε στο 74 μια καλή ευκαιρία με τον Θωμαϊδη. Ο ΟΦΗ παρότι με δέκα παίκτες βγήκε στα τελευταία λεπτά στην επίθεση και λίγο έλειψε να σκοράρει στο 84 με τον Τριανταφύλλου.

    Κόκκινες Κάρτες: Δέντσας Κίτρινες Κάρτες: Μπελεβώνης, Ολιβέιρα, Δερμιτζάκης - Μωυσιάδης, Αρβανίτης

    Διαιτητής: Ζωγράφος

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Μπελεβώνης, Δερμιτζάκης (73 Ρουμπάκης), Αδάμος, Σοάρες, Κολιτσιδάκης, Δέντσας, Ντεγιάνοφ, Τόμας, Νεοφύτου (54 Κουτσουρές), Ολιβέιρα (69 Τριανταφύλλου). Προπονητής: Σάκης Τσίωλης

    Πανηλειακός: Λιούρδης, Σωτήρχος, Τασίδης, Αρβανίτης (69 Κουτελιέρης), Μάρης, Μποταίτης, Δερμιτζόγλου (86 Νουαφόρ), Θωμαίδης, Χρυσάφης (62 Κοταρέλας), Μαρκορά, Μωυσιάδης.

    [04] Αθλητισμός

    Σάλπισμα... Τσάμπιονς Λιγκ

    4/4/2004 9:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/4/2004 9:32:24 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο ΠΑΟΚ συνέχισε τις επιτυχημένες εμφανίσεις του και αυτή τη φορά νίκησε στην Τούμπα τον Ιωνικό με 2-0 για την 25η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α΄ εθνικής κατηγορίας, βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι για την συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Οι παίκτες του δικεφάλου μπήκαν από την αρχή δυνατά στον αγώνα με στόχο να μην αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Έτσι, αφού πρώτα έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Χασιώτη στο 14, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπεκιάι και στη συνέχεια ένα ακόμη καλό σουτ με τον Ουντέζε (20) άουτ, άνοιξε το σορ στο 35 με τον Σαλπιγγίδη. Ήταν το 34ο λεπτό της συνάντησης όταν ο παίκτης του ΠΑΟΚ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον τερματοφύλακα του Ιωνικού, αναγκάζοντας τον διαιτητή Γερμανό να υποδείξει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Σαλπιγγίδης που διαμόρφωσε το 1-0 υπέρ της ομάδας του.

    Ο Ιωνικός προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να απειλήσει την εστία του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά μοναδικό αποδέκτη των προσπαθειών του τον Φρούσο, ο οποίος όμως ήταν μόνος στην επίθεση.

    Ο ΠΑΟΚ πηγαίνοντας με το σκορ υπέρ στα αποδυτήρια και με τους παίκτες του να έχουν αποβάλλει το άγχος, έλεγξαν το παιχνίδι στην επανάληψη και μάλιστα θα μπορούσαμ να σημειώσουν και άλλα τέρματα. Στο 49 σε φάουλ του Σπάσιτς απέκρουσε ο Μπεκιάι, τρια λεπτά αργότερα κοντινή προβολή του Κούτση η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 55 δυνατό σουτ του Γιασεμή είχε την ίδια τύχη.

    Έτσι φτάσαμε στο 84, όταν χτύπησε και πάλι ο Σαλπιγγίδης, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή για να κάνει το 2-0 και ουσιαστικά να "καθαρίσει" το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Ο Σαλπιγγίδης με τα δύο σημερινά του τέρματα έφθασε τα 16 φέτος στο πρωτάθλημα. Στις καθυστερήσεις ο Φουτσίνι είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

    Διαιτητής: Γερμανάκος Κίτρινες κάρτες: Μπεκιάι, Γαρμπόζης, Φερέιρα, Κωνσταντίνου, Φρούσος

    ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ατματσίδης, Βόκολος, Χασιώτης, Ουντέζε, Μαλαδένης, Κούτσης, Φουτσίνι, Χάγκαν (71' Θεοδωρίδης), Σαλπιγγίδης, Γιασεμή, Σπάσιτς (66' Γαρμπόζης).

    ΙΩΝΙΚΟΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Μπεκιάι, Βουρεξάκης, Οφρυδόπουλος, Μάντζιος, Φερέιρα, Μελαμπιανάκης, Μενδρινός, Λετιέρι, Κωνσταντίνου (60' Φερεκίδης) Φρούσος, Γκούντμαν (55' Γαβριλόπουλος).

    [05] Αθλητισμός

    Βήμα παραμονής για την Καλλιθέα

    4/4/2004 9:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/4/2004 9:39:31 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην Α κατηγορία έκανε η Καλλιθέα που νίκησε 3-1 στο "Ελ Πάσο" την Προοδευτική για την 25η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Ο αγώνας σήμαινε πολλά για τις δύο ομάδες αφού ίσως κρίνει και την παραμονή της μιας από τις δύο στην κατηγορία. Πάντως κερδισμένη βγήκε η Καλλιθέα η οποία κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα (0-1), όταν σκόραρε η Προοδευτική στο 12 με τον Καζάντζη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και αφού απέφυγε και τον τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όμως η Καλλιθέα ανέβασε την απόδοσή της και αφού έχασε ορισμένες ευκαιρίες για να σκοράρει, έφθασε στην ισοφάριση στο 24 με κοντινό σουτ του Ιορδανίδη, μετά από ασθενή απόκρουση του Στρακόσια σε κεφαλιά του Σκαρμούτσου.

    Στις καθυστερήσεις του Α ημιχρόνου, ο Νταμπρόσφκι ανατράπηκε από τον Καρανικόλα και ο διαιτητής Μποροβήλος έδειξε πέναλτι, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκέκας, ο Στρακόσια απέκρουσε την μπάλα αλλά ο παίκτης της Καλλιθέας με δεύτερη προσπάθεια την έστειλε στα δίχτυα.

    Οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασιστικά και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Καλλιθέα να είναι πιο επιθετική και στο 51 ο Μάγγος σταμάτησε την μπάλα πριν περάσει την εστία της ομάδας του σε πλασέ του Γκέκα. Η Προοδευτική αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση.

    Έτσι φτάσαμε στο 84ο λεπτό όταν ο Σκαρμούτσος από κοντά σούταρε ο Στρακόσια απέκρουσε αλλά ο Γκέκας που καραδοκούσε από κοντά έκανε το 3-1. Να σημειωθεί ότι στο ημίχρονο απειλήθηκαν επεισόδια μετά το γκολ της Καλλιθέας όταν έγιναν μικροσυμπλοκές μεταξύ των παικτών.

    Διαιτητής: Μποροβήλος (Αρκαδίας) Κίτρινες: Βιλανάκης, Καρανικόλας, Νταμπρόφσκι

    Καλλιθέα (Τάκης Λεμονής): Σουλογάνης, Γκεοργκίεφ, Ντραγκίσεβιτς, Ντεμπρόφσκι, Καρατζάς, Αγγελόπουλος, Κουλακιώτης, Σαββίδης, Σκαρμούτσος, Ιορδανίδης (61 Κυριάκος), Γκέκας.

    Προοδευτική (Σούλης Παπαδόπουλος): Στρακόσια, Καρανικόλας, Τόγιας, Αγγελόπουλος (42 Αρχοντούλης, 63 Ζαϊμι), Σιδηρόπουλος, Πουλόπουλος, Ανδράλας, Μάγγος, Καζαντζής, Βιλανάκης, Φραντζέσκος (70 Κουμεντάκος).

    [06] Ιράκ

    Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων των Σιιτών Πολύνεκρες συγκρούσεις στο Ιράκ

    4/4/2004 10:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/4/2004 10:33:19 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters, CNN

    Πολύνεκρα επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή σε πολλές πόλεις του Ιράκ όπου χιλιάδες Σιίτες, οπαδοί του σκληροπυρηνικού ηγέτη, Μοκτάντα Σαντρ, ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια των δυνάμεων κατοχής. Οι συγκρούσεις μεταξύ Σιιτών και στρατιωτών προκάλεσαν το θάνατο περίπου 30 ατόμων και τον τραυματισμό 200. Οι πιο σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στην ιερή πόλη των Σιιτών, Κούφα , κοντά στη Νατζάφ, όπου 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ένας στρατιώτης από το Ελ Σαλβαδόρ. Κάλεσμα προς τους οπαδούς του απηύθυνε την Κυριακή ο Μοκτάντα Σαντρ υποδεικνύοντάς τους να "τρομοκρατούν τους εχθρούς". Οι διαδηλώσεις προκλήθηκαν μετά την ανακοίνωση ότι οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν τον υπαρχηγό του Μοκτάντα Σαντρ, Μουστάφα αλ Γιαακούμπι.

    Ταυτόχρονες εκρήξεις στο Κιρκούκ

    Συγκρούσεις κατά τη διάρκεια παρόμοιων διαδηλώσεων Σιιτών προκάλεσαν το θάνατο τεσσάρων Ιρακινών στην Αμάρα, ενώ σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης τραυματίστηκαν έξι άτομα.

    Το απόγευμα σε ταυτόχρονες εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων στο Κιρκούκ, τραυματίστηκαν πέντε Ιρακινοί και δύο Αμερικανοί στρατιώτες. Ο καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά τη στιγμή που βρέθηκε δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες οι οποίοι περιφρουρούσαν διαδήλωση Σιιτών. Από τις εκρήξεις σκοτώθηκε ο καμικάζι ενώ τραυματίστηκαν δύο Αμερικανοί στρατιώτες και πέντε Ιρακινοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

    Ανακοίνωση της ιταλικής στρατιωτικής διοίκησης που εκδόθηκε στη Ρώμη κάνει λόγο για τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Ιταλού καραμπινιέρου στη διάρκεια συγκρούσεων με ένοπλους διαδηλωτές κοντά στην ιταλική βάση της Νασιρίγια στο νότιο Ιράκ.

    Έκκληση για ηρεμία

    Οι πολύνεκρες συγκρούσεις προκάλεσαν την οργή του Αμερικανού διοικητή του Ιράκ, Πολ Μπρέμερ, ο οποίος είπε ότι οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τα δημοκρατικά περιθώρια που έχουν για να διαμαρτύρονται, να λένε τη γνώμη τους και να χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ. "Σήμερα το πρωί, μια ομάδα στη Νατζάφ ξεπέρασε τα όρια. Αυτό δε θα το ανεχτεί ούτε η Συμμαχία, ούτε ο ιρακινός λαός, ούτε οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ", κατέληξε ο κ. Μπρέμερ.

    Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε ο πνευματικός ηγέτης των Σιιτών, αγιατόλαχ Αλί Σιστάνι , καλώντας του πολίτες "να μην απαντήσουν στις δυνάμεις κατοχής ακόμη κι αν δεχτούν επίθεση".

    Τα επεισόδια καταδίκασε ο Μασούντ Μπαρζανί που ασκεί την προεδρία του ιρακινού προσωρινού κυβερνητικού Συμβουλίου τονίζοντας ότι ο ιρακινός λαός έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις του με ειρηνικό τρόπο και οποιαδήποτε προσφυγή στη βία θα πρέπει να αποφεύγεται.

    [07] Αθλητισμός

    Όλα για όλα στη Λεωφόρο

    4/4/2004 10:19:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε απόσταση "βολής" από τον Παναθηναϊκό έμεινε ο Ολυμπιακός, πριν το μεγάλο ντέρμπι της 18ης Απριλίου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Σήμερα οι "πρωταθλητές" επικράτησαν 3-0 του Ηρακλή στο γήπεδο της Ριζούπολης, αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, μόλις στο 11ο λεπτό. Μετά από σέντρα του Μαυρογεννίδη, ο Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Κελπέκη. Από εκεί και πέρα, άρχισε ο... χορός των δοκαριών!Στο 22 από μακρινό φάουλ, ο Κελπέκης αιφνιδιάστηκε, όμως είδε τη μπάλα να βρίσκει στο.... σίδερο. Στο 32 ήταν η σειρά του Ηρακλή με τον Μίετσελ να εκμεταλλεύεται τη σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων, με δυνατό σουτ να εξουδετερώνει τον Γιάννου, αλλά όχι και το οριζόντιο δοκάρι. Νέα "απάντηση" των "ερυθρόλευκων", με σουτ του Τζόρτζεβιτς στο 34, αλλά και πάλι το δοκάρι εμπόδισε τους περίπου 14.000 φίλους του Ολυμπιακού να πανηγυρίσουν.

    Το έκαναν όμως στο 54 όταν ο Σπύρος Βάλλας με έξοχο σουτ μετά από σέντρα του Τζόρτζεβιτς, παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Κελπέκη και ουσιαστικά μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του αγώνα. Πάντως, ο Ηρακλής είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν στο 66 κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κλεόπα Γιάννου. Ο Εντβιν Μουράτι ανέλαβε να το εκτελέσει, αλλά ο νεαρός γκολκίπερ του Ολυμπιακού μπλόκαρε τη μπάλα και έγινε αυτομάτως ένα από τα πρόσωπα του αγώνα.

    Η απώλεια του πέναλτι "έκοψε τα πόδια" των παικτών του Ματς Γίνγκμπλαντ που δεν βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να απειλήσουν ξανά τον Ολυμπιακό. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 71 με τον Τζιοβάνι να πλασάρει τον Κελπέκη μετά από έξοχη ενέργεια του Λάμπρου Χούτου και να φτάνει τα 19 γκολ στη φετινή σεζόν. Αναμφισβήτητα η πλέον παραγωγική χρονιά του Βραζιλιάνου, στην πενταετή θητεία του στους πρωταθλητές. Τώρα πλέον οι "ερυθρόλευκοι" επικεντρώνουν την προσοχή τους στον ημιτελικό Κυπέλλου με την Καστοριά, αλλά κυρίως στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής, από το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής της φετινής περιόδου.

    Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλ/νίας)

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Βάλλας, Ανατολάκης, Καρεμπέ, Καφές, Γεωργιάδης (69 Χούτος), Τζόρτζεβιτς, Καστίγιο (83 Νινιάδης), Τζιοβάνι (79 Κούζμπα)

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Κελπέκης, Κιάσσος, Ιωάννου, Κατσαμπής, Σνάουτσερ, Νεμπεγλέρας, Πουρσανίδης (81 Κ.Καπετάνος), Σελάντερ, Μουράτι (89 Κουχάρσκι), Μίετσελ, Μαχλάς (62 Μπακιρτζιόγλου)

    * Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα, στη μνήμη του Γιάννη Κυράστα.

    [08] Αθλητισμός

    Και τώρα... οι δυο τους

    4/4/2004 10:28:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πιο εύκολο έργο απ ό,τι περίμενε είχε ο Παναθηναϊκός, εναντίον του Άρη στην Πολίχνη. Οι "πράσινοι" επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση και μετά από 25 αγωνιστικές στην Α εθνική, διατήρησαν τη διαφορά των δύο βαθμών που τους χωρίζει από τον Ολυμπιακό, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της 18ης Απριλίου, όπου θα κριθεί ο τίτλος. Μόλις στο 4ο λεπτό η ομάδα του Γιτζάκ Σουμ άνοιξε το σκορ. Ο Μινχ σέντραρε από αριστερά και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ από πολύ δύσκολη θέση με κεφαλιά-ψαράκι. Στην προσπάθεια του, όμως, τραυματίστηκε στο κεφάλι από το πόδι του Κολτσίδα που προσπάθησε να τον προλάβει. Ο νεαρός διεθνής στράικερ αναγκάστηκε να αποχωρήσει και ως εκ τούτου η συμμετοχή του στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, τη Μεγάλη Τετάρτη, τίθεται εν αμφιβόλω.

    Ο Άρης ήταν για ακόμη μία φορά κακός. Δεν απείλησε ούτε στο ελάχιστο τον Κώστα Χαλκιά, αναπτυσσόταν εξαιρετικά... ανορθόδοξα και γενικά ήταν μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη πλευρά, χωρίς να πιάσει καμιά σπουδαία απόδοση, κατάφερε να πάει με προβάδισμα δύο γκολ στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Στο 39 μετά από συνδυασμό Σανμαρτεάν-Ολισαντέμπε-Μικάελσεν, ο Δανός με έξοχο πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Δέλλιου και έγραψε το 2-0.

    Ο Άρης, που βρίσκεται πλέον σε δεινή βαθμολογική θέση, προσπάθησε για το καλύτερο στο ξεκίνημα του β ημιχρόνου. Στο πρώτο δεκάλεπτο πίεσε τους "πράσινους", όμως δεν του "βγήκαν" κάποιες φάσεις με πιο σημαντική το σουτ του Λιολίδη στο 51 που απέκρουσε ο Χαλκιάς. Οσο περνούσε η ώρα, οι Θεσσαλονικείς έχαναν δυνάμεις και ηθικό. Ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 61 όταν το διαγώνιο σουτ του Μινχ έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Νάιντος. Ακόμη πιο μεγάλη ευκαιρία δημιουργήθηκε για τους φιλοξενούμενους στο 67, όταν ο Γκονζάλες έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπασινά, ο οποίος είχε όλο το χρόνο στη διάθεσή του για να πλασάρει τον Δέλλιο, όμως έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

    Διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς) Κίτρινες: Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αμπελάς, Ολισαντέμπε, Βύντρα

    ΑΡΗΣ: Δέλλιος, Αμπελάς, Νάιντος, Κολτσίδας, Καραλιόπουλος (46 Μαρικά), Κούσας (46 Σερέτης), Πασσαλής, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυζερίδης, Λιολίδης, Καπάνταης (79 Λαζανάς)

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Μόρις, Γκούμας, Μινχ, Μικάελσεν, Μπασινάς, Σανμαρτεάν (65 Γκονζάλες), Δημήτρης Παπαδόπουλος (6 λ.τρ. Ντεμπά Νιρέν), Κωνσταντινίδης, Ολισαντέμπε (67 Βύντρα)

    * Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα στη μνήμη του Γιάννη Κυράστα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 4 April 2004 - 20:51:05 UTC