Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο στόχαστρο του Κόκκαλη ο Σάντος
  • [02] Θέαμα και νίκες στο τένις
  • [03] Θα τσακώνουν τους εγκληματίες με ένα "κλικ" Το μάτι του Νόμου
  • [04] Πέθαναν βλέποντας την ταινία του Μελ Γκίμπσον Τα "Πάθη του Χριστού"
  • [05] Ραντεβού στη Λεωφόρο Παρατείνεται το θρίλερ στο πρωτάθλημα βόλεϊ
  • [06] Διαμαρτυρία στην πρεσβεία του Ισραήλ
  • [07] Στην έβδομη θέση η Ελλάδα Ρωσικός θρίαμβος στο ανσάμπλ
  • [08] Δίνουν στα μωρά τους το όνομα του ηγέτη της Χαμάς Τα "μωρά" του Αχμεντ
  • [09] Και νέοι Γραμματείς Νέοι διοικητές ΔΕΚΟ
  • [10] Σοκ στις ΗΠΑ Στο νηπιαγωγείο με σκόνη κοκαΐνης
  • [11] "Στον 'αέρα' τα θερινά δρομολόγια" Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η
  • [12] Εκδήλωση αλληλεγγύης στα θύματα της Μαδρίτης
  • [13] Σεισμική δόνηση στην Πέλλα

    [01] Αθλητισμός

    Στο στόχαστρο του Κόκκαλη ο Σάντος

    23/3/2004 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ο Αλέφαντος το ξέρει καλά ότι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα είναι και το τέλος της δικής του θητείας ως προπονητής στον Ολυμπιακό. Οι φίλαθλοι της ομάδας για ακόμα μία φορά περιμένουν το μεγάλο όνομα για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας και να την οδηγήσει σε μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η διοίκηση κρατά τα χαρτιά της κλειστά. Αποτέλεσμα αυτού η παρέλαση ονομάτων που ήδη άρχισε. Το χορό ξεκίνησε η πορτογαλική εφημερίδα "A' Bola", η οποία σε σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι στον Ολυμπιακό έχει δημιουργηθεί μια λίστα με προπονητές από το διεθνή χώρο, οι περιπτώσεις των οποίων απασχολούν την ελληνική ομάδα. Το όνομα που παίζει περισσότερο είναι αυτό του Φερνάντο Σάντος του πρώην προπονητή της ΑΕΚ και του ΠΑΟ και νυν της Σπόρτιγκ Λισσαβόνας, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Σωκράτη Κόκκκαλη που εκτιμά τις ικανότητές του.

    Αρνητικός ο Μπάγεβιτς

    Μάλιστα πλεονεκτεί έναντι των Έκτορ Ραούλ Κούπερ και Λουίτζι Ντι Νέρι για το λόγο ότι πριν από λίγο καιρό πέρασε από ελληνικές ομάδες και άφησε ικανοποιητικό έργο. Όσον αφορά το όνομα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει θέμα, καθώς ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν φαίνεται θετικός σε μια δεύτερη επιστροφή του στον πάγκο του Ολυμπιακού.

    [02] Αθήνα 2004

    Θέαμα και νίκες στο τένις

    23/3/2004 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σημαντικές επιτυχίες σημειώνουν οι Έλληνες αθλητές στη δοκιμαστική οργάνωση του τένις, που πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ. Η Άννα Γερασιμίδου κέρδισε την Λουμπομίρα Μπάκεβα (Βουλγαρία, Νο 2 στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά). Ο αγώνας έληξε πρόωρα, αφού η Μπάκεβα εγκατέλειψε πριν ολοκληρωθεί το πρώτο σετ, εξαιτίας στομαχικών διαταραχών. Στο σημείο της διακοπής, η Γερασίμου προηγείτο με 5-2 στα γκέιμ. Στο δεύτερο γύρο του διπλού της διοργάνωσης προκρίθηκε η Χριστίνα Ζαχαριάδου, που αποτελεί πλέον τη μοναδική εκπρόσωπο για τη χώρα μας στο διπλό, τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών. Ωστόσο, άτυχοι στάθηκαν το δίδυμο των Κώστα Οικονομίδη και Νίκου Ροβά, καθώς και η Ασημίνα Καπλάνη, που ηττήθηκαν από τους αντιπάλους τους.

    [03] Τεχνολογία

    Θα τσακώνουν τους εγκληματίες με ένα "κλικ" Το μάτι του Νόμου

    23/3/2004 9:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2004 9:32:09 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC

    Μετά το χέρι του Νόμου, η βρετανική αστυνομία αποφάσισε να δείξει στους κακοποιούς και το μάτι του, εγκαθιστώντας στα περιπολικά του Χαμπσάιρ ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Το μάτι του Νόμου τοποθετείται στο παρμπρίζ των περιπολικών και καταγράφει κάθε λεπτομέρεια στις περιπολίες των βρετανικών αρχών. Βάση της φωτογραφικής μηχανής είναι ένα μαύρο κουτί, όμοιο με αυτό των αεροπλάνων, που βρίσκεται στο πορτμπαγκάζ των περιπολικών. Οι αστυνόμοι- επίδοξοι φωτογράφοι μπορούν να απαθανατίζουν τις στιγμές που επιθυμούν, πατώντας ένα πλήκτρο στο ταμπλό του αυτοκινήτου τους, ενώ το μαύρο κουτί επεξεργάζεται τη φωτογραφία και τη "φορτώνει" στο δίκτυο υπολογιστών του αστυνομικού τμήματος. Για το τεχνολογικό αυτό επίτευγμα ένωσαν τις δυνάμεις τους οι εταιρίες IBM, Hitachi, RCT και η αυτοκινητοβιομηχανία Nissan.

    Αποδείξεις με εικόνα

    Οι φωτογραφίες των αστυνομικών θα συντελέσουν στην εξιχνίαση πολλών εγκλημάτων, αφού θα προσκομίζονται ως αποδεικτικό στοιχείο στα δικαστήρια. Μάλιστα, η ποιότητα αυτών των ψηφιακών φωτογραφιών είναι 15 φορές καλύτερη, σε σχέση με τις υπόλοιπες, που μπορεί να τραβήξει κάθε άνθρωπος.

    Με δεδομένο ότι, το 80% των εγκλημάτων γίνεται με τη χρήση οχήματος, η βρετανική αστυνομία εκτιμά πως, το ψηφιακό μάτι θα τη βοηθήσει σημαντικά στη μάχη κατά του εγκλήματος, αλλά και του μποτιλιαρίσματος.

    Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν ανησυχίες για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, αφού υπολογίζεται πως, υπάρχουν περίπου 2.500 κάμερες σε δημόσιους χώρους της Βρετανίας. Ο επικεφαλής της οργάνωσης για τα πολιτικά δικαιώματα "Privacy International", Σάιμον Ντέιβις, κάνει λόγο για "εικονική επιτήρηση" και προειδοποιεί πως, τα μέσα παρακολούθησης των πολιτών θα αυξηθούν.

    Παράλληλα, το νέο αξεσουάρ των βρετανικών περιπολικών ενδέχεται να προκαλέσει και πληροφοριακό κομφούζιο στα αστυνομικά τμήματα. Βίντεο χωρητικότητας 20 γιγαμπάιτ (περίπου 40 ώρες καταγραφής σε μια κλασσική βιντεοκασέτα) θα φθάνει στα αστυνομικά τμήματα στο τέλος κάθε βάρδιας.

    "Η αστυνομία δεν θα ξέρει σε ποιες πληροφορίες να δώσει προτεραιότητα", εκτιμά ο κ. Ντέιβις, εκφράζοντας την περιέργειά του για το πώς θα τα βγάλουν πέρα με τόσες πληροφορίες οι αστυνομικοί.

    Σχετικά Links:

    Αστυνομικό τμήμα του Χαμπσάιρ

    [04] Διάφορα

    Πέθαναν βλέποντας την ταινία του Μελ Γκίμπσον Τα "Πάθη του Χριστού" έστειλαν δυο στο θάνατο

    23/3/2004 9:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2004 9:29:22 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Ένας Βραζιλιάνος καθολικός ιερέας, πέθανε πιθανότατα από καρδιακή προσβολή, βλέποντας την ταινία του Μελ Γκίμπσον τα "Πάθη του Χριστού". Ο 43χρονος ιερέας Χοσέ Χεράλντο Σοάρες, είχε κλείσει δυο αίθουσες του κινηματογράφου Μπέλο Οριζόντε, προκειμένου να παρακολουθήσει την ταινία μαζί με τους πιστούς δυο ενοριών καθώς και με μέλη της οικογένειας του. Στα μισά της ταινίας, η σύζυγος του, πρόσεξε ότι ο ιερέας είχε κλείσει τα μάτια. Ένας γιατρός που βρισκόταν στην αίθουσα, έτρεξε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον ιερέα, ήταν όμως αργά, γιατί όπως διαπίστωσε ήταν ήδη νεκρός. Ο Βραζιλιάνος ιερέας, είναι το δεύτερο άτομο που χάνει τη ζωή του, βλέποντας την ταινία του Μελ Γκίπνσον. Στις 25 Φεβρουαρίου, μία 56χρονη γυναίκα στο Κάνσας, άφησε την τελευταία της πνοή σε μία κινηματογραφική αίθουσα την ώρα που παρακολουθούσε την σκηνή της σταύρωσης του κυρίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ταινία του Μελ Γκίμπσον, έχει δεχθεί τα πυρά πολλών κριτικών για την πολύ σκληρή αναπαράσταση των μαρτυρίων του Ιησού Χριστού.

    [05] Αθλητισμός

    Ραντεβού στη Λεωφόρο Παρατείνεται το θρίλερ στο πρωτάθλημα βόλεϊ

    23/3/2004 9:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδας για τη σεζόν 2003-2004 στο βόλεϊ, μπορεί να περιμένει για μερικές ημέρες ακόμα... Ο Ολυμπιακός, στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Γλυφάδας, επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3- 1 σετ και μείωσε σε 2- 1 το σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Με όπλο το μπλοκ και πρωταγωνιστή τον Ερνάντο Γκόμεζ, οι ερυθρόλευκοι έκαμψαν την αντίσταση του αιωνίου αντιπάλου τους, μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι- διαφήμιση του αθλήματος. Τη "λύση" θα δώσει η τέταρτη αναμέτρηση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαρτίου στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 19:00.

    Τα σετ: 25-19, 23-25, 25-16, 29-27

    [06] Εσωτερικά

    Διαμαρτυρία στην πρεσβεία του Ισραήλ

    23/3/2004 9:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2004 9:51:47 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ανθρώπινο κλοιό στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα σχημάτισαν αργά το απόγευμα της Τρίτης περίπου 600 μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ αλλά και Παλαιστίνιοι, διαμαρτυρόμενοι κατά της Ισραηλινής κυβέρνησης και του Αριέλ Σαρόν, με αφορμή τη δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς. Την πρεσβεία είχαν περικυκλώσει ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις. Στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό των Παλαιστινίων και της εξέγερσής τους για αγώνα δικαιοσύνης, για αγώνα ελευθερίας", είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Χαλβατζής ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην αποψινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Την ίδια ώρα, συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησε η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η οποία αριθμεί περίπου 150 άτομα, με τη συμμετοχή φιλειρηνικών οργανώσεων της πόλης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαδηλώσεις έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

    [07] Αθήνα 2004

    Στην έβδομη θέση η Ελλάδα Ρωσικός θρίαμβος στο ανσάμπλ

    23/3/2004 9:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Το χρυσό μετάλλιο της δοκιμαστικής διοργάνωσης της ρυθμικής γυμναστικής πήρε η Ρωσία, επικρατώντας με σημαντική διαφορά έναντι των αντιπάλων της, στον τελικό του ανσάμπλ. Η ρωσική ομάδα βαθμολογήθηκε με 51.600 βαθμούς (κορδέλες 25.500, στεφάνια/ μπάλες 26.100), ενώ σκληρή μάχη για το ασημένιο μετάλλιο έδωσε η Λευκορωσία με 46.350 βαθμούς. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ιταλία (δεύτερη στον προκριματικό), που κέρδισε το χάλκινο με 46.250 βαθμούς, ενώ τέταρτη κατετάγη η Βουλγαρία (45.450 βαθμοί.) Η Ελλάδα, με τις Ελένη Χρονοπούλου, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Αλεξάνδρα Γεωργατσέλη, Ηλέκτρα- Ελένη Ευθυμίου, Στεργιανή Πανταζή και Στυλιανή Χρηστίδου, πήρε την έβδομη θέση με 42.250 βαθμούς, πίσω από την Ισπανία και την Κίνα. Σε μεγάλο ηττημένο της διοργάνωσης εξελίχθηκε η Πολωνία, που συγκέντρωσε 40.000 βαθμούς και κατετάγη τελευταία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στον τελικό τα κορίτσια του ανσάμπλ

    [08] Διάφορα

    Δίνουν στα μωρά τους το όνομα του ηγέτη της Χαμάς Τα "μωρά" του Αχμεντ Γιασίν

    23/3/2004 9:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2004 10:04:41 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    " Ο Σείχης Αχμεντ Γιασίν, δεν πέθανε. Μόλις γεννήθηκε". Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους, μία 20χρονη Παλαιστίνια, κρατώντας το νεογέννητο αγοράκι της. Η Γκάντα Αλ Κουντάρι, γέννησε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Αχμεντ Γιασίν και σε ένδειξη τιμής προς του πρόσωπο του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς, έδωσε στο παιδί της το όνομα του. Δεν είναι όμως η μόνη. Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιες που γέννησαν λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Γιασίν έπραξαν το ίδιο. " Σκότωσαν τον Αχμεντ Γιασίν, αλλά δεν μπορούν να εμποδίσουν τη θέληση του Θεού. Ο Αχμεντ Γιασίν ξανά γεννήθηκε στη Γάζα" τόνισε ο σύζυγος της, Καλέντ Κουντάρι, προσθέτοντας "δεν καταλαβαίνουν ότι για κάθε Γιασίν που δολοφονείται, θα γεννιούνται χιλιάδες άλλοι".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Hφαίστειο η Μέση Ανατολή

    Στη σκιά της εκδίκησης

    Οργή και πένθος

    Εφιαλτική αναμονή

    Εκτέλεσαν τον ιδρυτή της Χαμάς

    [09] Οικονομία

    Και νέοι Γραμματείς Νέοι διοικητές ΔΕΚΟ

    23/3/2004 10:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2004 10:32:45 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ τοποθετείται ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς, ο οποίος παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα, ενώ ο Τίμος Χριστοδούλου ορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων. Επιπλέον, για την θέση του προέδρου της Eπιτροπής Kεφαλαιαγοράς, προτείνεται ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Eπενδυτών, Aλέξης Πιλάβιος. Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την τοποθέτηση νέων Γραμματέων. Συγκεκριμένα, γ.γ. της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (EΣYE) τοποθετείται ο Eμμανουήλ Kοντοπυράκης, καθηγητής Πανεπιστημίου, γ.γ Πληροφοριακών Συστημάτων αναλαμβάνει ο καθηγητής πληροφορικής Δημοσθένης Aντωνόπουλος, Eιδικός Γραμματέας Aποκρατικοποιήσεων τοποθετείται ο οικονομολόγος Λουκάς Παπάζογλου.

    [10] Διάφορα

    Σοκ στις ΗΠΑ Στο νηπιαγωγείο με σκόνη κοκαΐνης

    23/3/2004 10:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2004 10:52:33 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Associated Press

    Ένα τετράχρονο αγοράκι στις ΗΠΑ, πήγε στο νηπιαγωγείο, έχοντας στην τσάντα του σκόνη κοκαΐνης αξίας 10.000 δολαρίων. Το παιδί, επιδείκνυε τη σκόνη στους φίλους του, λέγοντας τους ότι είχε φέρει από το σπίτι του αλεύρι. Όταν οι δάσκαλοι αντιλήφθηκαν ότι το αλεύρι ήταν σκόνη κοκαΐνης ειδοποίησαν τις αρχές. Η αστυνομία πήγε στο σπίτι του παιδιού αλλά δεν βρήκε κανέναν. Το αγοράκι και η αδελφή του, τέθηκαν υπό την προστασία κοινωνικών λειτουργών ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και για τους δυο γονείς.

    [11] Εσωτερικά

    "Στον 'αέρα' τα θερινά δρομολόγια" Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΕΙΣΦ

    23/3/2004 10:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2004 11:03:33 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 ΑΠΕ

    Τη μη ομαλή λειτουργία των Ολυμπιακών Αερογραμμών καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι ιπτάμενοι συνοδοί-φροντιστές της εταιρίας. Όπως υποστηρίζουν, λίγο πριν από την εφαρμογή στις 28 Μαρτίου του θερινού προγράμματος δρομολογίων , αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται επί χάρτου . Επιπλέον, η ΕΙΣΦ καταγγέλλει ότι, ενάμιση μήνα μετά τη λήξη του απεργιακού τους αγώνα, περίπου 140 Ιπτάμενοι Συνοδοί-Φροντιστές δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί στο πτητικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το θερινό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αερογραμμών έχει μεν σχεδιαστεί αλλά υπολείπεται ο αριθμός των αεροσκαφών από τα 44 που απαιτούνται για την ομαλή υλοποίηση του θερινού προγράμματος.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, για την έξοδο του Πάσχα δεν αναμένεται να προγραμματιστούν πτήσεις τσάρτερ αλλά θα δρομολογηθούν στους προορισμούς με αυξημένη ζήτηση μεγαλύτερα αεροσκάφη.

    Επίσης, η ΕΙΣΦ κατηγορεί και την παρούσα διοίκηση ότι από τη μια πλευρά συνεχίζει τις διώξεις κατά των συνδικαλιστών, που δρομολογήθηκαν στη διάρκεια του απεργιακού τους αγώνα, και από την άλλη ανανεώνει τη σύμβαση των 384 εποχιακών Ιπταμένων Συνοδών-Φροντιστών, παρά το γεγονός ότι η απεργία της ΕΙΣΦ έχει λήξει.

    [12] Εσωτερικά

    Εκδήλωση αλληλεγγύης στα θύματα της Μαδρίτης

    23/3/2004 8:56:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κρατώντας ένα πανό με την ''Γκερνίκα'' του Πάμπλο Πικάσο που έγραφε στα ελληνικά και στα ισπανικά ''Ο Πολιτισμός μας ενώνει-Η Βία δεν θα περάσει, La Cultura nos une-La Violencia no pasara'', και με κεριά στα χέρια, οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού πορεύθηκαν, το βράδυ της Τρίτης, κάτω από την σκιά του Παρθενώνα, προς την πρεσβεία της Ισπανίας, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, σε μια δίωρη εκδήλωση αλληλεγγύης στα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας της 11ης Μαρτίου στον σιδηροδρομικό σταθμό Ατόσα της Μαδρίτης.

    [13] Εσωτερικά

    Σεισμική δόνηση στην Πέλλα

    23/3/2004 11:19:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σεισμός μεγέθους 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ προερχόμενος από την περιοχή της Πέλλας κατέγραψαν την Τρίτη στις 18:55 οι σεισμογράφοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νομό Πέλλας και το επίκεντρό του τοποθετείται στην περιοχή της Αριδαίας, όπου υπάρχουν πολλά μικρά ρήγματα. Το ίδιο επίκεντρο είχε δώσει στις 18 Μαρτίου άλλους δύο σεισμούς, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 23 March 2004 - 21:51:11 UTC