Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρυσή η Ρωσίδα Νατάλια Ναζάροβα Έκτη η Χαλκιά στα 400 μ.
  • [02] Σύλληψη μέλους της ΕΤΑ
  • [03] Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
  • [04] Παραιτήθηκε ο Φατίχ Τερίμ
  • [05] "Φτηνά" τη γλίτωσε ο Ρόι Κιν
  • [06] Χωρίς Σανιόλ η Μπάγερν με Ρεάλ
  • [07] Έντονες διαδηλώσεις Δολοφονία ηγέτη πακιστανικού κόμματος
  • [08] Χαμάς και Τζιχάντ ανέλαβαν την ευθύνη Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο

    [01] Αθλητισμός

    Χρυσή η Ρωσίδα Νατάλια Ναζάροβα Έκτη η Χαλκιά στα 400 μ.

    (6/3/2004 7:30:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Την 6η θέση στον τελικό των 400 μέτρων γυναικών, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη κατέκτησε η Φανή Χαλκιά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, παρά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στα προκριματικά και τα ημιτελικά, καταρρίπτοντας δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ, κάλυψε την απόσταση σε 52 δεύτερα 90 εκατοστά και περιορίστηκε στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ρωσίδα Νατάλια Ναζάροβα με 50.19. Το ασημένιο κατέκτησε η Ρωσίδα Ολέσια Κρασνόμοβετς με 50.65 και το χάλκινο η Τονίκ Γουίλιαμς από τις Μπαχάμες με 50.87. Συνολικά ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία κατέρριψε δύο φορές το Πανελλήνιο ρεκόρ στην απόσταση, πρώτα στα προκριματικά με 51.77 και στη συνέχεια στα ημιτελικά σήμερα το πρωί με 51.68.

    [02] Διεθνή

    Σύλληψη μέλους της ΕΤΑ

    (6/3/2004 7:58:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Έναν 32χρονο άντρα, που σχετίζεται με την παράνομη αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ συνέλαβαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικές αρχές της Ισπανίας. Στο μέσον της εβδομάδας συνελήφθησαν τρεις ακόμα άντρες, που σχετίζονται με βομβιστική επίθεση, που έγινε στη διάρκεια του 1999. Το κυβερνών ''Λαϊκό Κόμμα'' έχει αναγάγει το θέμα του αντιτρομοκρατικού αγώνα σε κορυφαίο προεκλογικό θέμα, καθώς οι Ισπανοί προσέρχονται την ερχόμενη Κυριακή στις κάλπες για να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέας βουλής. Περίπου 850 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε διάφορες φονικές επιθέσεις της βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ την τελευταία 1Οετία.

    [03] Αθλητισμός

    Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

    (6/3/2004 7:53:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα ΚούρτηΠηγή: ΑΠΕ

    Στα 60μ εμπόδια γυναικών και την σκυταλοδρομία 4χ400μ γυναικών, θα συμμετάσχει αύριο η Ελλάδα, κατά την 3η και τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Βουδαπέστης . Η Φλώρα Ρεντούμη με την Εύη Νεσούδη θα μας εκπροσωπήσυν στα 60μ εμπόδια, ενώ στα 4χ400μ γυναικών οι Χαλκιά, Γκουντενούδη, Κουμνάκη, Ελ. Παπαδοπούλου, με πρώτο στόχο την πρόκριση στον τελικό.

    Η Φλώρα Ρεντούμη με 7.97 φετινό ατομικό ρεκόρ και πανελλήνιο, δείχνει να συγκεντρώνει τις περισσότερες ελπίδες διάκρισης, αρκεί βέβαια να επιβεβαιώσει την καλή κατάσταση που βρίσκεται και στη Βουδαπέστη με ανάλογες εμφανίσεις.

    Η Ρεντούμη τρέχει στην Α' προκριματική σειρά (11.20) με τις Λόπεζ (Ισπανία), Καλούρ (Σουηδία), Γκόλντινγκ-Κλαρκ (Τζαμάικαα), Φεργκά (Γαλλία) αι Γουάιτ (Καναδάς).

    Η Εύη Νεσούδη με 8.10 φετινή επίδοση θα προσπαθήσει και αυτή για να μπει αρχικά στα ημιτελικά και στη συνέχεια στον τελικό. Θα τρέξει αύριο το πρωί στη Β` προκριματική σειρά με αντιπάλους τις Χέιμς (ΗΠΑ), Φαούστιν (Αϊτή), Κρέσοβα (Ρωσία), Φελισίν (Καναδάς) και Μαρτίνοβα (Τσεχία).

    Θα έχουμε τέσσερις προκριματικές σειρές και στα ημιτελικά περνούν οι τρεις πρώτες και οι 4 με τις καλύτερες επιδόσεις (σύνολο 16).

    Στα 4χ400μ γυναικών οι Χαλκιά, Γκουντενούδη, Κουμνάκη, Ελ. Παπαδοπούλου έχουν πρώτο στόχο την πρόκριση στον τελικό. Μετέχουν στην πρώτη ημιτελική σειρά στις 11.50 και έχουν τη δυνατότητα να άρουν την πρόκριση, αφού περνούν από τις δύο σειρές οι δύο πρώτες ομάδες και οι δύο με τους καλύτερους χρόνους. Αντίπαλες ομάδες στη σειρά τους θα έχουν τις Ιρλανδία, Ρωσία, Τζαμάικα, Σουηδία και Λευκορωσία.

    [04] Αθλητισμός

    Παραιτήθηκε ο Φατίχ Τερίμ

    (6/3/2004 8:14:00 μμ)

    Ο κανόνας που λέει ότι η δεύτερη θητεία ενός τεχνικού στην ίδια ομάδα συνήθως είναι χειρότερη από την πρώτη, επαληθεύτηκε στην περίπτωση του Φατίχ Τερίμ. Ο προπονητής που οδήγησε τη Γαλατασαράι στην κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA το 2000 και επέστρεψε στην ομάδα μετά τη θητεία του στην Ιταλία (Φιορεντίνα και Μίλαν), παραιτήθηκε σήμερα, δύο μέρες μετά τον αποκλεισμό του τουρκικού συλλόγου από τη φάση των "16" του UEFA. Την είδηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της "Γαλατά', Οζχάν Καναϊντίν, διευκρινίζοντας ότι ο 51χρονος τεχνικός θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας ως τις 20 Μαρτίου, οπότε έχουν προγραμματιστεί εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, η οποία θα αναλάβει να βρει τον αντικαταστάτη του.

    [05] Champions League

    "Φτηνά" τη γλίτωσε ο Ρόι Κιν

    (6/3/2004 8:37:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε από την UEFA ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόι Κιν, για την κλοτσιά στο Βίτορ Μπαΐα, στον πρώτο αγώνα μεταξύ της Μάντσεστερ και της Πόρτο. Η ομοσπονδία επέβαλε την μικρότερη των ποινών στον αρχηγό των "μπέμπηδων" καθώς δεν διέκρινε πρόθεση του Κιν στο χτύπημα προς τον Πορτογάλο τερματοφύλακα. Αυτό σημαίνει πως ο πολύπειρος μέσος δεν θα αγωνιστεί με την Πόρτο, ενώ θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του σε περίπτωση που προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

    [06] Champions League

    Χωρίς Σανιόλ η Μπάγερν με Ρεάλ

    (6/3/2004 9:02:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    "Δεν νομίζω πως θα είναι σε θέση να παίξει την Τετάρτη"

    Οτμαρ Χίτζφελντ, τεχνικός Μπάγερν Μονάχου

    Κάταγμα στο αριστερό χέρι υπέστη ο Γάλλος αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, Βίλι Σανιόλ, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός εντεκάδας στον αγώνα της Τετάρτης με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League. Ο Γάλλος αμυντικός, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα με τη Λεβερκούζεν. "Δεν νομίζω πως θα είναι σε θέση να παίξει την Τετάρτη", δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση ο τεχνικός της Μπάγερν, Οτμαρ Χίτζφελντ.

    [07] Διεθνή

    Έντονες διαδηλώσεις Δολοφονία ηγέτη πακιστανικού κόμματος

    (6/3/2004 10:39:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ο ηγέτης του "Λαϊκού Κόμματος" του Πακιστάν, Αμπντουλάχ Μουράντ, δολοφονήθηκε σήμερα, από ένοπλους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ανακοίνωσε εκπρόσωπο της αστυνομίας στο Καράτσι. Επίσης, σκότωσαν και τον οδηγό του. Το κόμμα αυτό είναι το κόμμα της Μπεναζίρ Μπούτο, κόρης του Ζουλφικάρ Μπούτο, αμφοτέρων πρώην πρωθυπουργών του Πακιστάν, έχοντας ισχυρή αντιπολιτευτική παρουσία στην επαρχία Σιντ στο νότιο τμήμα του Πακιστάν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του πολιτικού και του οδηγού του. Μετά τη δολοφονία έγινε στη διαδρομή από την κατοικία προς το γραφείο του πολιτικού σε συνοικία του Καράτσι, επακολούθησαν έντονες διαδηλώσεις, που τέθηκαν υπό έλεγχο με τη χρήση πολλών δακρυγόνων από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η δολοφονία καταδικάσηκε με τον σθεναρότερο τρόπο από αξιωματούχους της τοπικής κομματικής οργάνωσης του "Λαϊκού Κόμματος".

    Ανησυχία για τον αγώνα κρίκετ Ινδίας-Πακιστάν

    Στο Καράτσι, στις 13 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας κρίκετ Ινδίας-Πακιστάν και αναλυτές συνέδεσαν τη δολοφονία με την εναντίωση της ηγεσίας του Λαϊκού Κόμματος στην πολιτική συμφιλίωσης βήμα με βήμα των δύο γειτονικών, αλλά χρόνια αντιπάλων ασιατικών κρατών.

    Τέλος, η ινδική ομοσπονδία κρίκετ έχει εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλεια των μελών της ομάδας κατά την παραμονή τους στο Πακιστάν.

    [08] Διεθνή

    Χαμάς και Τζιχάντ ανέλαβαν την ευθύνη Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο Ερέζ

    (6/3/2004 11:29:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τέσσερις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και 20 άτομα τραυματίσθηκαν σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας, στη διάβαση Ερέζ που βρίσκεται ανάμεσα στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη. Οι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα, ο οποίος είχε ανοίξει πυρ εναντίον τους από όχημα που έμοιαζε με τζιπ του ισραηλινού στρατού, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Στο μεταξύ, σκοτώθηκαν και δύο Παλαιστίνιοι αστυνομικοί όταν ένα δεύτερο όχημα εξερράγη στο σημείο ελέγχου όπου βρίσκονταν οι δύο αστυνομικοί. Οι ισραηλινές δυνάμεις δήλωσαν ότι οι Παλαιστίνιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν από την έκρηξη, αλλά οι Παλαιστίνιοι ισχυρίζονται ότι σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών. Την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας ανέλαβαν από κοινού οι εξτρεμιστικές οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ.

    Μέτρα ασφαλείας

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει λάβει το Ισραήλ, στα σύνορά του με τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη μέχρι τη λήξη του θρησκευτικού φεστιβάλ Πουρίμ, που ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Ένας Παλαιστίνιος αστυνομικός σκοτώθηκε από ισραηλινή περίπολο στην πόλη της Δυτικής Όχθης, Τουλκαρέμ. Οι Παλαιστίνιοι ισχυρίζονται ότι ο ίδιος ήταν άοπλος, αλλά ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι οι στρατιώτες του άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας ανδρών, ο ένας από τους οποίους ήταν ένοπλος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 March 2004 - 21:51:14 UTC