Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καμπάνα" δύο αγωνιστικών για τον Ρ.Κάρλος
  • [02] Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες Έκοψαν στο Μπαχρέιν τον Μεγάλο Αδελφό
  • [03] Σε τροχαίο στο Κίεβο "Έφυγε" ο Μπέρετς
  • [04] Αμεση η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ Διαψεύδει τις κατηγορίες ο Βρέντζος
  • [05] Ανασκεύασε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Δυσφορία στη Ρηγίλλης
  • [06] Έδωσαν το ελεύθερο στις ΗΠΑ; Ισχυρισμοί για μυστική συμφωνία

    [01] Champions League

    "Καμπάνα" δύο αγωνιστικών για τον Ρ.Κάρλος

    (1/3/2004 7:16:00 μμ)

    Χωρίς τον Ρομπέρτο Κάρλος θα παραταχθεί η Ρεάλ Μαδρίτης στον επαναληπτικό με την Μπάγερν, που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" για την φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βραζιλιάνος άσος της "βασίλισσας" τιμωρήθηκε από την πειθαρχική ομοσπονδία της UEFA με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών, επειδή στο πρώτο ματς με τους Βαυαρούς (1-1) γρονθοκόπησε τον Μάρτιν Ντεμικέλις, χωρίς όμως να υποπέσει στην αντίληψη του διατητή. Ο θόρυβος που προκλήθηκε από την συμπεριφορά του Βραζιλιάνου, "υποχρέωσε" την πειθαρχική επιτροπή της UEFA να ασχοληθεί με το θέμα και έτσι μετά την εξέταση της βιντεοκασέτας του αγώνα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τιμώρησε τον έμπειρο αμυντικό των μανδριλένιων. Ο Βραζιλιάνος άσος έχει δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση της UEFA, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

    [02] Διάφορα

    Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες Έκοψαν στο Μπαχρέιν τον Μεγάλο Αδελφό

    (1/3/2004 7:30:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα ΠασχαλινούΠηγή: BBC

    Στην οργή του μουσουλμανικού κόσμου, "σκόνταψαν" τα σχέδια του τηλεοπτικού δικτύου MBC στο Μπαχρέιν για την προβολή του ριάλιτι τηλεπαιχνιδιού "Μεγάλος Αδελφός". Μετά τις έντονες αντιδράσεις, οι ιθύνοντες του καναλιού, αποφάσισαν να διακόψουν την προβολή του, κατανοώντας, όπως υποστήριξαν, την οργή των πολιτών. " Αποφασίσαμε να διακόψουμε τη σειρά γιατί δεν θέλουμε να διχάσουμε τον κόσμο" αναφέρεται στην ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου. Την Παρασκευή, τουλάχιστον 1000 Μουσουλμάνοι, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του υπουργού Τύπου, ζητώντας του να επέμβει ώστε να μην μεταδοθεί το παιχνίδι. " Το τηλεοπτικό πρόγραμμα προσφέρει ψυχαγωγία για ζώα και είναι απειλή για τη θρησκεία μας το Ισλάμ" τονίζει η Σανάαζ Ραμπί, μία από τις διοργανώτριες της συγκέντρωσης.

    [03] Αθλητισμός

    Σε τροχαίο στο Κίεβο "Έφυγε" ο Μπέρετς

    (1/3/2004 8:11:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ένα τροχαίο δυστύχημα, το βράδυ της Κυριακής, κόστισε τη ζωή στον 26χρονο Ουκρανό αθλητή της γυμναστικής Oλεξάντερ Μπρέρετς. Ο Μπέρες ήταν τρίτος Ολυμπιονίκης στο σύνθετο ατομικό στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ και πρωταθλητής Ευρώπης το 2000. Ο αθλητής επέστρεφε από τους αγώνες για το εθνικό πρωτάθλημα γυμναστικής της Ουκρανίας, στο οποίο είχε λάβει μέρος, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστε με ένα άλλο όχημα. Ο θάνατος του Μπέρετς ήταν ακαριαίος, ενώ ο συναθλητής του Σεργκέι Βιαλτσέφ, που επίσης επέβαινε στο αυτοκίνητο, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με μηχανική υποστήριξη. Ο Μπέρετς ήταν παντρεμένος και είχε και μια κόρη δύο ετών.

    [04] Εκλογές

    Αμεση η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ Διαψεύδει τις κατηγορίες ο Βρέντζος

    (1/3/2004 8:49:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Σταύρος Βρέντζος, μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του, σύμφωνα με τις οποίες ήταν βασανιστής κρατουμένων στη διάρκεια της Χούντας. Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ηρακλείου είχε συνάντηση με το Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. "Για το θέμα έχουμε αντιδράσει ακαριαία ως κόμμα και έχουμε ήδη θέσει τις διαδικασίες για να αξιολογήσουμε ακριβώς τη στάση αυτού του ανθρώπου", δήλωσε ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Δηλώσεις Διαμαντοπούλου

    ''Ο Σταύρος Βρέντζος έχει θέσει στη διάθεση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ την παραίτησή του ακόμα και από τη θέση του βουλευτή εφόσον από τη δικαστική διερεύνηση προκύψει το παραμικρό στοιχείο για τυχόν εμπλοκή του'', αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι ο βουλευτής εντάχθηκε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, το 1996 και ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές στην αντιστασιακή του δράση (φυλάκιση στη Χούντα, απόταξη)

    Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του κόμματος Αννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο ως την Παρασκευή, να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις, αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες εναντίον του.

    Στο πλευρό του οι συνυποψήφιοι του βουλευτές

    Την ίδια ώρα, λήξαν θεωρεί η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου το θέμα με τον υποψήφιο βουλευτή, ενώ στο πλευρό του τάσσονται με γραπτή ανακοίνωση τους όλοι οι συνυποψήφιοι βουλευτές του στο Ηράκλειο.

    "Aνεξάρτητα από το πού απορρέουν οι κατηγορίες έχουν σκοπό να πλήξουν συνολικά το ΠΑΣΟΚ την ενότητα του ψηφοδελτίου και τη συλλογική μας δράση ενόψει των εκλογών και ειδικά τον υποψήφιό μας σύντροφο Σταύρο Βρέντζο" αναφέρει η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, υπογραμμίζοντας ότι "για ακόμα φορά το κόμμα αντέδρασε άμεσα αποδεικνύοντας ότι δεν διαπραγματεύεται ζητήματα που αφορούν οποιαδήποτε σκιά σε σχέση με τους υποψηφίους μας"

    Τη συμπαράσταση τους στο Σταύρο Βρέντζο εκφράζουν και οι άλλοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ηρακλείου.

    "Δηλώνουμε απερίφραστα ότι τέτοιου είδους ενέργειες που θίγουν την υπόληψη και την ηθική του είναι καταδικαστέες από εμάς και από την κοινωνία" υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση τους.

    Στο μεταξύ, αργά το βράδυ, έφθασε στο Ηράκλειο ο Σταύρος Βρέντζος.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται συνυποψήφιοι του.

    [05] Εκλογές

    Ανασκεύασε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Δυσφορία στη Ρηγίλλης

    (1/3/2004 10:01:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Την έντονη δυσαρέσκεια της Ρηγίλλης, προκάλεσαν οι δηλώσεις της υποψήφιας της στην Α Αθηνών Ιωάννας Φραγκούλη, η οποία μιλώντας την Κυριακή στο κεντρικό δελτίο του Alter, άφησε να εννοηθεί ότι υποστηρίζει την κατάργηση του ΑΣΕΠ για να διορισθούν τα παιδιά της ΝΔ. "Γιατί να μη διοριστούν τα δικά μας παιδιά...Οχι μόνο τα δικά μας παιδιά, αλλά τα παιδιά όλου του κόσμου" είπε χαρακτηριστικά. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, η υποψήφια της ΝΔ ανασκεύασε τις δηλώσεις της τονίζοντας ότι επρόκειτο για κακή διατύπωση λόγω του φόρτου και του άγχους της προεκλογικής εκστρατείας."Θέλω να βεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν ήταν αυτές οι προθέσεις μου και λυπούμαι γιατί δημιουργήθηκε αυτός ο θόρυβος" τόνισε σε γραπτή δήλωσή της. Νωρίτερα, πάντως, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, να διευκρινίσει τη στάση του σχετικά με την κατάργηση ή μη του ΑΣΕΠ ως συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο.

    Το ΠΑΣΟΚ ζητά απάντηση από τον Κ. Καραμανλή

    Τη δυσφορία του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, προκάλεσαν οι δηλώσεις της υποψήφιας στην Α' Αθηνών, Ιωάννας Φραγκούλη, η οποία μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alter άφησε να εννοηθεί ότι υποστηρίζει την κατάργηση του ΑΣΕΠ για να διορισθούν τα παιδιά της ΝΔ.

    Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου, κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή, να διευκρινίσει τη στάση του αναφορικά με τη διατήρηση ή όχι του ΑΣΕΠ, και να αποδείξει ότι είναι υπέρ της διαφάνειας.

    "Ο κ. Καραμανλής έχει επανειλημμένα αναφερθεί στην ανάγκη αξιοκρατίας. Εφόσον και επίσημα η Νέα Δημοκρατία έχει αυτή τη θέση, περιμένουμε να την επιβεβαιώσει: να αποδείξει ότι είναι υπέρ της διαφάνειας και να βγάλει έξω απο το ψηφοδέλτιό του όσους δεν έχουν την ίδια αντίληψη '' τόνισε χαρακτηριστικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το ΠΑΣΟΚ ζητά απάντηση για τις δηλώσεις Φραγκούλη

    [06] Διεθνή

    Έδωσαν το ελεύθερο στις ΗΠΑ; Ισχυρισμοί για μυστική συμφωνία Πακιστάν-ΗΠΑ

    (1/3/2004 10:07:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα ΧριστοπούλουΠηγή: BBC

    Αρνείται κατηγορηματικά η κυβέρνηση του Πακιστάν τους ισχυρισμούς του εβδομαδιαίου περιοδικού "New Yorker", ότι έχει συνάψει μυστική συμφωνία με τις ΗΠΑ, κατά την οποία θα επιτρέψει στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ να "κυνηγήσουν" τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στη χώρα. Το περιοδικό αναφέρει ότι οι ΗΠΑ, ως αντάλλαγμα, θα υποστηρίξουν την απόφαση του της κυβέρνησης του Πακιστάν να συγχωρέσει τον "πατέρα" του πυρηνικού προγράμματος του Πακιστάν Αμπντούλ Καντίρ Χαν. Ο Χαν, στις αρχές του Φλεβάρη, είχε ομολογήσει τηλεόραση ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών σχετικά με την πυρηνική τεχνολογία του Πακιστάν, προς τρίτες χώρες. Το Ισλαμαμπάντ, από την πλευρά του, δηλώνει ότι οι ισχυρισμοί του περιοδικού είναι "τελείως παράλογοι" και "αναληθείς".

    "Ξεφεύγουν" στο Πακιστάν

    Το περιοδικό επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου του Πενταγώνου, σύμφωνα με τις οποίες οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ θα μεταφερθούν στο Πακιστάν από το Ιράκ, για να καταδιώξουν εκεί τον Λάντεν. Πάντως ο εκπρόσωπος του στρατού του Πακιστάν, Υποστράτηγος Σαουκάτ Σουλτάν, είπε ότι η χώρα του ποτέ δε θα διαπραγματευόταν την κυριαρχία της για οποιοδήποτε λόγο. "Η αναφορά αυτή δεν έχει κανένα ψήγμα αλήθειας δεν υπάρχει καμία μυστική συμφωνία".

    Μέχρι τώρα, τα αμερικανικά στρατεύματα "δρουν" επισήμως μόνο στο Αφγανιστάν. Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, πάντως, έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους επειδή οι Ταλιμπάν και οι ύποπτοι για συμμετοχή στην ΑΛ Κάιντα τους "ξεφεύγουν", διασχίζοντας τα σύνορα του Πακιστάν.

    Η κυβέρνηση του Πακιστάν, από την άλλη, δηλώνει ότι χιλιάδες Πακιστανοί στρατιώτες έχουν παραταχθεί στα σύνορα με το Αφγανιστάν για να αποτρέψουν τέτοιες μετακινήσεις.

    Αντιδρούν οι θρησκευτικοί ηγέτες

    Εν τω μεταξύ, θρησκευτικοί ηγέτες του Πακιστάν συναντήθηκαν στα βόρεια της χώρας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Γουαζιρισταν, για να απαιτήσουν από το στρατό να σταματήσει τις επιχειρήσεις του στην περιοχή, οι οποίες, όπως είπαν, πρέπει να γίνονται μόνο μετά από ειδοποίηση.

    Η συνάντηση έπεται επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, κατά την οποία Πακιστανοί στρατιώτες σκότωσαν έντεκα άτομα σε ανταλλαγή πυροβολισμών κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Για τη συγκεκριμένη επίθεση, ο πακιστανικός στρατός δήλωσε ότι απάντησε σε αντάρτες, που πυροβολούσαν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 1 March 2004 - 21:50:54 UTC