Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προτεραιότητα η κοινωνική πολιτική"
  • [02] Ορδές κόσμου κατακλύζουν την πόλη Καρναβάλι ξανά για την Ξάνθη
  • [03] Για την Α Εθνική στο ποδόσφαιρο Νίκη του Αιγάλεω επί του Ακράτητου
  • [04] Ξεκινά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ
  • [05] Χώρος άθλησης και αναψυχής Πάρκο 45 στρεμμάτων στο Χαλάνδρι και τα
  • [06] Για την Α Εθνική στο ποδόσφαιρο Ηττήθηκε ο ΟΦΗ από τη Χαλκηδόνα
  • [07] Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Ιράκ
  • [08] Για την Α Εθνική Ο ΠΑΟ ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι

    [01] Εσωτερικά

    "Προτεραιότητα η κοινωνική πολιτική"

    (1/2/2004 7:09:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σε εξαγγελίες για ριζικές τομές στο κράτος, ανάπτυξη της περιφέρειας, δίκτυο προστασίας των αδύναμων, και μεταρρυθμίσεις στην παιδεία προέβη, ο Γ. Παπανδρεου, μιλώντας στο κλειστό γυμναστήριο της Χαλκίδας. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση των νέων ανέργων και ανέλυσε την πρόσφατη πρόταση του για προσλήψεις νέων σε επιχειρήσεις, χωρίς να καταβάλλεται το ασφάλιστρο. Επίσης, δεσμεύτηκε για διαμόρφωση νέου εκπαιδευτικού συστήματος και αύξηση των δαπανών, που διατίθενται στην παιδεία από το 3,5% του ΑΕΠ στο 5%, ενώ ζήτησε γι ακόμα μια φορά λαϊκή εντολή για να πραγματοποιήσει αυτές τις αλλαγές.

    Εργασία για όλους

    "Βλέπω στα πρόσωπά σας, βλέπω στα μάτια σας τη συγκίνηση, αλλά και την ελπίδα γι αυτό το νέο ξεκίνημα που κάνουμε μαζί εδώ από τη Χαλκίδα, διατρανώνουμε την αφοσίωσή μας, τη δέσμευσή μας, δημιουργούμε το νέο ρεύμα για τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία ανατροπής και αλλαγής" έτσι άρχισε το λόγο του ο Γ. Παπανδρέου.

    Συγκεκριμένα ο Γ. Παπανδρέου, ανέλυσε την πρόταση που είχε, μιλώντας στο Λαύριο, για τετραετή πρόσληψη των νέων έως 29 ετών από κάθε είδους επιχείρηση με πλήρη μισθό, πλήρη περίθαλψη και χωρίς ασφαλιστικές εισφορές. Ανέφερε πως το μέτρο αναμένεται να δώσει λύση σε 193.500 νέους και διευκρίνισε πως δε θα αποτελέσει απειλή για τους εργαζόμενους καθώς θα περιέχει δικλείδα ασφαλείας, δηλαδή θα υπάρχει ένα πλαφόν πρόσληψης νέων για κάθε εταιρία, που θα συνδέεται με το μέσο όρο του προσωπικού που απασχολεί η κάθε εταιρία την τελευταία διετία. Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι η υλοποίηση της πρότασης αυτής θα δώσει λύση και στο πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας, που στη χώρα μας κατέχει ένα ποσοστό της τάξης του 23 με 24%. "Δίνουμε κίνητρα για να δηλωθεί η εργασία και να προστατευτεί ο εργαζόμενος και να βοηθηθεί και η οικονομία. Είναι μια πρόταση που έχει δοκιμαστεί και έχει προωθηθεί και σε άλλες χώρες" τόνισε.

    Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι προτάσεις αυτές αποτελούν πάντα αντικείμενο διαλόγου με τους πολίτες και την κοινωνία, γιατί μόνο έτσι, όπως είπε, μπορεί επιτευχθεί πραγματική λύση και να φτάσουμε στη "συμμετοχική δημοκρατία".

    Παράλληλα, επανέλαμβάνοντας τη φορολογική ρύθμιση που έχει εξαγγείλει, για μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά 10 μονάδες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 30.000 ευρώ, εφόσον συγχωνεύονται ή συνενώνονται και υποσχέθηκε πως οι προτάσεις αυτές μαζί με τις υπόλοιπες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του κόμματος, που πρόκειται να παρουσιαστεί θα βοηθήσουν στην τόνωση και στη καλύτερη λειτουργία όλων των τομέων της οικονομίας

    "Ισχυρό δίκτυο προστασίας για τον κάθε πολίτη"

    Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των ασθενών κοινωνικών ομάδων, χαρακτηρίζοντας την ως τη δεύτερη μεγάλη αλλαγή που πρέπει να συντελεστεί στο κράτος. Ο κος Παπανδρέου, έκανε λόγο για "δίκτυο προστασίας του πολίτη που βιώνει την περιθωριοποίηση, είτε σε κοινωνικό, είτε σε οικονομικό, πολιτικό ή πολιτιστικό επίπεδο. "Από τον άνεργο μέχρι τον ασθενή πρέπει να υπάρχει ισχυρό δίκτυο προστασίας για τον κάθε πολίτη", δήλωσε.

    Ο κος Παπανδρέου έκανε λόγο για την προώθηση και υλοποίηση μιας πολιτικής που δε θα αφήνει ανέργους. "Δεσμεύομαι σε μια πολιτική, ώστε κανένας νέος, κανένας άνεργος δεν θα υπάρξει, χωρίς εξατομικευμένη υποστήριξη, εκπαίδευση και απασχόληση για πάνω από έξι μήνες και μακροχρόνια άνεργος χωρίς εξατομικευμένη υποστήριξη, εκπαίδευση ή απασχόληση πάνω από 12 μήνες".

    Η πραγματοποίηση των προθέσεων αυτών θα γίνει μέσα από την επιδοτούμενη εργασία, την απασχόληση στον εθελοντισμό, την κοινωνική εργασία, που θα επιδοτείται μέσω των Δήμων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και την επανεκπαίδευση και την κατάρτιση.

    Αυξηση δαπανών για την παιδεία

    Παράλληλα, ανακοίνωσε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της εκπαίδευσης μιλώντας για εισαγωγή της σε μια εποχή παγκοσμιότητας, για ενημέρωση του πολίτη και για εκπαίδευση δια βίου. Υποσχέθηκε εύκολη πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και τη διαμόρφωση ενός νέου τέτοιου που θ' ανατρέψει την γραφειοκρατική μορφή του τωρινού, θ' ανταποκρίνεται στις τοπικές ανάγκες και θα μορφώνει πολίτες που θα διαθέτουν όλα τα εφόδια για ν ανταποκριθούν στις εργασιακές απαιτήσεις.

    Ειδικότερα, πρότεινε τη θέσπιση και χορήγηση εκπαιδευτικών δανείων σε νέους ανέργους και την αύξηση των φορολογικών κινήτρων για εκπαίδευση προσωπικού στις επιχειρήσεις ,ενώ τόνισε πως θα συμβάλουν στην εκπαίδευση συνεχώς.

    Ακόμη, έδωσε σημαντική υπόσχεση για αύξηση των δαπανών για την παιδεία που σταδιακά θα φτάσει από το 3,5%, που είναι τώρα, στο 5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊοντος. Εξήγγειλε, δε την ίδρυση τοπικών Ταμείων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από επιχειρήσεις και άλλους οικονομικούς φορείς με την συγχρηματοδότηση του κράτους και τη διαμόρφωση ενός νομικού πλαισίου, που θα επιτρέπει στην Αυτοδιοίκηση να παίξει νέο ρόλο στην επαγγελματική κατάρτιση και την παιδεία.

    Νέα επίθεση κατά ΝΔ

    "Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, δεν πρόκειται να διστάσω με νέες και ρηξικέλευστες ιδέες" είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος, επιτέθηκε και πάλι στη Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε, ότι όπου υπάρχει σημαντικό έργο τα βλέπει όλα μαύρα και όπου υπάρχουν νέες ιδέες και προτάσεις βλέπει λευκές σελίδες. "Φαίνεται ότι ο κόσμος τους είναι μαύρος και άσπρος, ένας κόσμος γκρίζος" σημείωσε και τόνισε: "εμείς στον κόσμο αυτόν αντιπαραθέτουμε την Ελλάδα των χρωμάτων και της δημιουργίας".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας

    [02] Πολιτισμός

    Ορδές κόσμου κατακλύζουν την πόλη Καρναβάλι ξανά για την Ξάνθη

    (1/2/2004 8:46:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σε καρναβαλικούς ρυθμούς θα ζήσει και φέτος η Ξάνθη και η Θράκη ευρύτερα, την 1η και μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Το χρονικό αυτό διάστημα θα αναβιώσουν για 30η χρονιά οι θρακικές λαογραφικές γιορτές, όπως ο Καρνάβαλος. Η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης έχει καταρτίσει ήδη ένα αρκετά εκτεταμένο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες και όλες τις απαιτήσεις. Στη διάρκεια αυτών των 21 ημερών θα δοθούν θεατρικές παραστάσεις, θα διοργανωθούν χορωδιακές βραδιές, και θα λειτουργήσουν παιδότοποι για τους πιτσιρίκους και τις πιτσιρίκες. Ταυτόχρονα το παρόν θα δώσουν και σύλλογοι με παραδοσιακούς χορούς, ενώ οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια σειρά από συναυλίες. Επίσης θα διεξαχθεί ο ποδηλατικός γύρος της Ξάνθης, αλλά και πολλά παιχνίδια, όπως το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

    Μεγάλος χορηγός ο ΟΠΑΠ

    Την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης με άρματα, η κατασκευή των οποίων σατιρίζει και δίνει ένα έντονο πολιτικό χρώμα γύρω από τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας με πρωταγωνιστές τον Κ. Σημίτη, τον Κ. Καραμανλή, τον Γ. Παπανδρέου και αρκετούς άλλους από την πολιτική κονίστρα. Βέβαια, θα διαφημιστούν σε μεγάλο βαθμό και οι ολυμπιακοί αγώνες.

    Τα περισσότερα άρματα, αν όχι όλα, έγιναν με χορηγία του ΟΠΑΠ. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν όπως γίνεται κάθε χρόνο με το κάψιμο του Τζάρου παρουσία Θρακιωτών, αλλά και χιλιάδων επισκεπτών, οι οποίοι κατακλύζουν αυτές τις μέρες την πόλη της Ξάνθης, προκαλώντας, συχνά το αδιαχώρητο

    [03] Αθλητισμός

    Για την Α Εθνική στο ποδόσφαιρο Νίκη του Αιγάλεω επί του Ακράτητου

    (1/2/2004 9:00:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ παρέμεινε το Αιγάλεω. Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα σε αγώνα για την 19η ημέρα της Α` Εθνικής που έγινε στο "Σίτι" επικράτησε 2-1 του Ακράτητου και "σκαρφάλωσε" στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς τέσσερις λιγότερους από τον ΠΑΟΚ.

    Επιθετικό το Αιγάλεω

    Επιθετικά ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι, απέναντι στην πολύ προσεκτική άμυνα του Ακράτητου και στο 18` κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, όταν το απευθείας φαουλ του Μπάρκογλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαρτζώκα.

    Το ματς έγινε πιο επιθετικό από το σημείο εκείνο και για τις δυο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να μην εγκαταλείπουν την αμυντική τους διάταξη αλλά με αντεπιθέσεις να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνα του Αιγάλεω.

    Ο Ακράτητος που παραμόνευε την αμυντική αδράνεια των αντιπάλων του, κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Ηλιόπουλο στο 67`. Από το σημείο αυτό κι έπειτα, οι γηπεδούχοι ενέτειναν τις προσπάθειες τους ξεπέρασαν το αρχικό σοκ και στο 76` κατόρθωσαν με τον Ψωμά να πάρουν και πάλι προβάδισμα, με 2-1. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν και το τελικό, το Αιγάλεω έφτασε τις 10 νίκες.

    [04] Αθλητισμός

    Ξεκινά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ

    (1/2/2004 9:01:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στη Βουδαπέστη, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρία θα διεξαχθεί πάλι φέτοςτο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ. Συγκεκριμένα, η κορυφαία διοργάνωση θα λάβει χώρα στην καινούρια μεγάλη Αρένα της πόλης, μετά την ολοσχερή καταστροφή του αθλητικού κέντρου από πυρκαγιά. Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα συγκεντρώσει την αθλητική αφρόκρεμα της Ευρώπης. Αθλητές και αθλήτριες θα συναγωνιστούν στις τέσσερις κατηγορίες του καλλιτεχνικού πατινάζ: Ατομικό Γυναικών, Ατομικό Ανδρών, Ζευγάρια και Χορός στον Πάγο. Η Διεύθυνση Αθλητικών Εκπομπών της ΕΡΤ, πάντα παρούσα στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, θα βρίσκεται και φέτος εκεί, με σχολιαστή τον Αλέξη Κωστάλα, για να παρουσιάσει στους πολυάριθμους φίλους του αθλήματος, σε καθημερινές απευθείας και ελαφρά ετεροχρονισμένες μεταδόσεις, το πρόγραμμα των Αγώνων. Η αυλαία θα πέσει όπως πάντα, με το Πανηγυρικό Γκαλά των Νικητών, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου.

    Μεγάλη η αγωνία για το Πατινάζ επί Πάγου

    Στο Ατομικό Ανδρών την παράσταση αναμένεται "να κλέψει", , ο χαρισματικός Ρώσος Γεβγένι Πλούστσενκο, ο οποίος έχασε πρόσφατα το Χρυσό Μετάλλιο στον τελικό του Γκραν Πρι από τον Καναδό Μανουέλ Σαρντού, όχι τόσο γιατί ο Σαρντού ήταν καλύτερος, αλλά, μάλλον, γιατί ο Πλούστσενκο δεν υπολόγισε σωστά και επανέλαβε μια φιγούρα την οποία δεν έπρεπε, με αποτέλεσμα να μη βαθμολογηθεί γι αυτήν, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς.

    Κατά συνέπεια το χρυσό μετάλλιο, με ελάχιστη διαφορά βαθμών, κέρδισε ο Σαρντού, βάσει του καινούριου συστήματος βαθμολόγησης που εφαρμόζεται φέτος σε μια προσπάθεια να γίνει η αξιολόγηση και η βαθμολόγηση των αθλητών και των αθλητριών όσο γίνεται πιο αντικειμενική.

    Στα Ζευγάρια, τώρα, έχουμε τους Ρώσους Τοτμιάνινα και Μαρίνιν που διεκδικούν με πολλές ελπίδες το χρυσό μετάλλιο, καθώς και τους συμπατριώτες τους Πετρόβα και Τίχονοφ. Στο Χορό επί Πάγου, τέλος τις πρώτες θέσεις θα διεκδικήσουν οι Τατιάνα Νάφκα και Ρομάν Κοστομάροφ από τη Ρωσία και Αλμπένα Ντένκοβα και Μαξίμ Σταβίισκι από τη Βουλγαρία. Με την απουσία της Ρωσίδας Ιρίνα Σλούτσκαγια , όλα είναι ανοιχτά. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι, ούτως ή άλλως, οι αγώνες στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ είναι ανοιχτοί μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μια πτώση μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

    [05] Εσωτερικά

    Χώρος άθλησης και αναψυχής Πάρκο 45 στρεμμάτων στο Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια

    (1/2/2004 9:25:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ένα ιδιαίτερα όμορφο πάρκο 45 στρεμμάτων, πάνω από την Αττική οδό, παρέδωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Βάσω Παπανδρέου, στους πολίτες του Χαλανδρίου και του Βριλησσίων. Ύστερα από προσπάθειες του ΥΠΕΧΩΔΕ για την αποφυγή της διχοτόμησης του οικιστικού ιστού και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τοπικούς φορείς και Συλλόγους και τους μελετητές του έργου, αποφασίσθηκε η βύθιση της Αττικής Οδού, σε όλο το μήκος που διέρχεται μέσα από το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια, σε επίπεδο επτά έως και οκτώ μέτρων κάτω από το φυσικό έδαφος.

    Πάνω από το σκεπαστό τμήμα της Αττικής Οδού δημιουργήθηκε χώρος πρασίνου και αναψυχής συνολικού εμβαδού σαράντα πέντε στρεμμάτων, εφοδιασμένος με έργα πρασίνου, άρδευση, που τροφοδοτείται από Δημοτική γεώτρηση, φωτισμό, περίφραξη, και διαμόρφωση πεζοδρόμων.

    Το κόστος για τις εργασίες αυτές ανέρχεται σε 53 εκ. ευρώ. Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν με μέριμνα των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων.

    [06] Αθλητισμός

    Για την Α Εθνική στο ποδόσφαιρο Ηττήθηκε ο ΟΦΗ από τη Χαλκηδόνα

    (1/2/2004 9:44:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα ΧριστοπούλουΠηγή: ΑΠΕ

    Μεγάλη ανατροπή πέτυχε η Χαλκηδόνα επί του ΟΦΗ. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ μέχρι το 90', επικράτησε τελικά με 2-1 των Κρητικών στο γήπεδο της Νεάπολης και παρέμεινε σε τροχιά Ευρώπης.

    Δυναμική αρχή για τον Άρη

    Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά συντηρητικά, προκειμένου να ανακαλύψουν η μία τις αδυναμίες της άλλης. Μετά τα πρώτα, όμως, 15 λεπτά ο ΟΦΗ ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δειλά δειλά άρχισε να επισκέπτεται την εστία του Εμπέντε. Στο 19ο λεπτό ο Αφρικανός τερματοφύλακας των γηπεδούχων στάθηκε τυχερός, αφού το σουτ του Ολιβέιρα αρχικά, βρήκε το αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα κύλησε πάνω στη γραμμή χωρίς, όμως, να καταλήξει στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τριανταφύλλου να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και κατέληξε άουτ. Η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 33ο λεπτό, όταν ο Κατεμής βρήκε μόνο του μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων τον Μανουσάκη, ο οποίος πλάσαρε τον Σηφάκη χωρίς, όμως, το γκολ να μετρήσει αφού ο σκόρερ σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ.

    Χαμένες ευκαιρίες

    Στο β` ημίχρονο, αν κι όλοι περίμεναν την Χαλκηδόνα να μπει πιο δυνατά και να κλείσει τον ΟΦΗ στην εστία του, οι Κρητικοί συνέχισαν την καλή παρουσία του πρώτου μέρους κι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 51ο λεπτό, όταν το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ντεγιάνοφ πέρασε μόλις άουτ. Ότι, όμως, δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο ο Βούλγαρος το έκανε στο 60ο λεπτό. Ο Ντεγιάνοφ συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον Τριανταφύλλου και από πλεονεκτική θέση δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας της Χαλκηδόνας. Στο 72ο λεπτό ο ΟΦΗ έχασε μία ακόμη καλή ευκαιρία με το σουτ του Σταυρακάκη να περνάει λίγο άουτ κι όλα έδειχναν ότι οι παίκτες του Γιώργου Φοιρού θα επέστρεφαν στην Κρήτη με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η Χαλκηδόνα δεν έμοιαζε σε καμία περίπτωση ικανή να φτάσει έστω και στην ισοφάριση ενώ οι Κρητικοί, καλά διαβασμένοι, έλεγχαν το παιχνίδι.

    Η νίκη στις καθυστερήσεις

    Όλα αυτά, όμως, μέχρι να φτάσουμε στις καθυστερήσεις. Από εκεί και πέρα η Χαλκηδόνα όχι μόνο κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά, ήταν κι αυτή που χαμογέλασε στο τέλος. Στο 90ο λεπτό ο Ζαχαρόπουλος έστρωσε την μπάλα στον Κορακάκη κι αυτός πλάσαρε ψύχραιμα τον Σηφάκη φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Δύο λεπτά αργότερα ο Μακρής έβαλε φωτιά στην εξέδρα των γηπεδούχων αφού έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου και ταυτόχρονα τη νίκη. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Δαμιανού βρήκε τους παίκτες της Χαλκηδόνας να πανηγυρίζουν έξαλλα μία σπουδαία νίκη.

    [07] Ιράκ

    Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Ιράκ

    (1/2/2004 10:07:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Περίπου 20 άνθρωποι, που προσπάθησαν να λεηλατήσουν μια αποθήκη πυρομαχικών στο νοτιοδυτικό Ιράκ, σκοτώθηκαν την Κυριακή, όταν τα πολεμοφόδια εξερράγησαν, σύμφωνα με δηλώσεις του αντισυνταγματάρχη Ρόμπερτ Στρζελέτσκι, εκπρόσωπου της πολυεθνικής δύναμης στο νότιο Ιράκ. Ο αντισυνταγματάρχης δήλωσε πως δεν τραυματίστηκε κανένας στρατιώτης του συνασπισμού, ενώ η ταυτότητα των δραστών είναι άγνωστη.

    Συχνή λεία κλεφτών

    Η παλαιά αποθήκη όπλων του Σαντάμ Χουσέιν, που καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση, περιλαμβάνει περίπου εκατό πολυβολεία και φυλάσσεται από 80 πολωνούς στρατιώτες. Τα πυρομαχικά για ελαφρά όπλα, ολμοβόλα και ρουκέτες, που είναι αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις αποτελούν συχνά τη λεία κλεφτών, σύμφωνα με ανταποκριτή της πολωνικής τηλεόρασης.

    Η Πολωνία διοικεί στο Ιράκ μια πολυεθνική μεραρχία 9.000 ανδρών από 23 χώρες, εκ των οποίων 2.400 Πολωνοί, 1.600 Ουκρανοί και 1.300 Ισπανοί, καθώς και βούλγαροι, λατινοαμερικάνοι και ταϊλανδοί στρατιώτες.

    [08] Αθλητισμός

    Για την Α Εθνική Ο ΠΑΟ ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι

    (1/2/2004 10:18:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Σε απόσταση... αναπνοής παρέμεινε ο Παναθηναϊκός από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α΄ εθνικής κατηγορίας, μετά τη νίκη του με 2-1 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ . Σκόρερ των "πράσινων" στο ματς που έγινε στη Λεωφόρο, αναδείχθηκαν οι Μπασινάς (19), Σαπάνης (68), ενώ για την ΑΕΚ μείωσε στο 78 ο Λυμπερόπουλος. Ο Παναθηναϊκός -χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση- έδειξε στο ντέρμπι, ότι ήταν η ομάδα που ήθελε τη νίκη περισσότερο από την ΑΕΚ των...πολλών προβλημάτων, οι παίκτες της οποίας προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά ήταν σαφές σε όλους ότι κάτι... έλλειπε.

    Η ΑΕΚ "κράτησε" παρά τα προβλήματα

    Το παιχνίδι στο γήπεδο της Λεωφόρου ήταν πραγματικό ντέρμπι, παρά τα πολλά προβλήματα της ΑΕΚ, με μεγαλύτερο βέβαια αυτό του προπονητή, όπου μετά την αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, στον πάγκο της ομάδας βρέθηκε ο Τάκης Περσίας.

    Στο 2ο μόλις λεπτό, σουτ του Λυμπερόπουλου μπλόκαρε ο Νικοπολίδης, ενώ στο 4, σουτ του Μπασινά έφυγε άουτ. Στο 19` όμως ο Μπασινάς δεν αστόχησε αυτή τη φορά, αφού έστησε την μπάλα στη γραμμή του φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ και με άψογη εκτέλεση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μιχαηλίδη, κάνοντας το 1-0.

    Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει και είχε μια καλή ευκαιρία στο 30` με τον Λάκη, όταν το σουτ που έκανε βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Παναθηναϊκού, ενώ στο επόμενο λεπτό σε φάουλ του Τσιάρτα μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.

    Ο ΠΑΟ ήταν ισχυρότερος

    Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι δυνατά κι έχασε δύο ευκαιρίες με τους Μικάελσεν (53`) και Σαπάνη (54`), ενώ η ΑΕΚ έγινε επικίνδυνη στο 65` όταν σε σουτ του Οκκά απέκρουσε δύσκολα ο Μιχαηλίδης.

    Ετσι φθάσαμε στο 68`, όταν σε σέντρα του Μικάελσεν ο Παπαδόπουλος έστρωσε με το κεφάλι στον Σαπάνη, ο οποίος χωρίς καθυστέρηση με απευθείας γυριστό σουτ έκανε το 2-0.

    Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει και τα κατάφερε στο 78΄ με τον Λυμπερόπουλο. Ο Καλαματιανός επιθετικός, πρώην παίκτης των "πράσινων" με ατομική προσπάθεια έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και αιφνιδίασε τον Νικοπολίδη. Η ΑΕΚ μειωσε σε 2-1, χωρίς ο Λυμπερόπουλος να πανηγυρίσει το γκολ που σημείωσε, αλλά δείχνοντας ταυτόχρονα ότι δεν είχε και τα ψυχικά αποθέματα για να κάνει κάτι περισσότερο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 1 February 2004 - 22:06:59 UTC