Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Λεωφόρο ο Γκονζάλες
  • [02] Περιοδεία στη Β. Ελλάδα "Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς"
  • [03] Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι Εισβολή ισραηλινών δυνάμεων στη Βηθλεέμ
  • [04] Τροποποίηση για τους γιατρούς του ΙΚΑ Ψηφίστηκε το ασφαλιστικό
  • [05] Περιοδεία σε Κοζάνη και Τρίκαλα "Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού"
  • [06] Δημοσκοπήσεις στον απόηχο του πορίσματος Χάτον Τι πιστεύουν οι Βρετανοί
  • [07] Έργο της Χαμάς η χτεσινή επίθεση αυτοκτονίας
  • [08] "Συναγερμός" για νέα εκδοχή του ιού Mydoom
  • [09] Συμπληρωματική δίωξη για το Καζίνο της Πάρνηθας

    [01] Αθλητισμός

    Στη Λεωφόρο ο Γκονζάλες

    (29/1/2004 11:31:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ

    Σε συμφωνία με τον Αργεντινό Εζεκιέλ Γκονζάλες κατέληξαν οι πράσινοι, υπογράφοντας συμβόλαιο για τα επόμενα 2,5 χρόνια και με απολαβές περίπου ογδόντα χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος επιθετικός μέσος θα είναι στη χώρα μας το Σάββατο, μαζί με τον αδελφό και τον μάνατζέρ του, και δεν αποκλείεται να είναι στις εξέδρες την Κυριακή, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αυτή είναι η τέταρτη μεταγραφή του τριφυλλιού για τη χειμερινή περίοδο, μετά τους Βύντρα, Κώτσιο και Ντεμπά.

    [02] Εσωτερικά

    Περιοδεία στη Β. Ελλάδα "Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς"

    (30/1/2004 1:01:00 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Την ανάγκη να μην υπάρχουν αποκλεισμοί γιατί από τον Ελληνισμό δεν περισσεύει κανείς, υπογράμμισε μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση παλιννοστούντων, ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, για τις θέσεις που είχε υποστηρίξει στο παρελθόν σχετικά με τις ελληνοποιήσεις κάνοντας λόγο για κυνήγι μαγισσών την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρούσε να βοηθήσει τους Έλληνες πόντιους να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. ’μεση υπήρξε η αντίδραση της ΝΔ. Με δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θ. Ρουσσόπουλος, κάνει λόγο για σκόπιμη παραποίηση της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, προκειμένου όπως αναφέρει, να δημιουργηθούν ψευδείς εντυπώσεις.

    Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

    Έκκληση σε όλους τους Έλληνες να ξεπεράσουν το φάσμα της ξενοφοβίας για τον ποντιακό Ελληνισμό απηύθυνε μιλώντας σε εκδήλωση παλιννοστούντων, ο Γιώργος Παπανδρέου.

    "Όταν ένας άνθρωπος αποκλείεται, δεν είναι απλώς ότι χάνουμε τη δυναμική αυτού του ανθρώπου. Σημαίνει ότι έχουμε μια ηθική αποτυχία της κοινωνίας μας" τόνισε και υποσχέθηκε ότι την επομένη της νίκης του ΠΑΣΟΚ οι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση θα τον έχουν συμπαραστάτη στα προβλήματα τους.

    Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επέδειξε όψιμο ενδιαφέρον για τα προβλήματα των Ποντίων και αντί να βοηθήσει στα προβλήματά τους ξεκίνησε ένα κυνήγι μαγισσών .

    " Όταν πολλοί από εσάς δικαίως θέλατε να ξεπεράσετε την ταλαιπωρία και να ενταχθείτε γρήγορα στην ελληνική κοινωνία, αποκτώντας την ελληνική ιθαγένεια, αντί να υπάρχει συμπαράσταση από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ξεκίνησε ένα κυνήγι μαγισσών" είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε προηγούμενες δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή που μιλούσε για "ελληνοποιήσεις κακοποιών στοιχείων" και ζητούσε την ανάκληση τους.

    Απάντηση ΝΔ Με δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Ρουσσόπουλος κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι σκοπίμως παραποίησε την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, προκειμένου όπως αναφέρει, να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις .

    Νέος τρόπος διακυβέρνησης

    Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στο έργο και τις δράσεις της κυβέρνησης για τους παλιννοστούντες και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην καθιέρωση της κάρτας πολιτισμού και στην ίδρυση και λειτουργία στην Θεσσαλονίκη του Κέντρου Πολιτισμού Ομογενών .

    Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Παπανδρέου, μίλησε στην κεντρική πλατεία της Βέροιας, παρουσία περίπου 3000 φίλων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.

    Νωρίτερα, μιλώντας σε άλλη εκδήλωση, ο κ. Παπανδρέου είχε απευθύνει πρόσκληση προς όλους για ένα νέο και ανοιχτό ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας την ανάγκη να ξεπεραστούν οι νοοτροπίες κατεστημένων και να αλλάξει ριζικά το πολιτικό σκηνικό.

    Τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και δεσμεύθηκε για εγγυημένο εισόδημα των αγροτών , ανεξάρτητα από τις τιμές των προϊόντων.

    Την Παρασκευή, ο Γ. Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους νομούς Κοζάνης και Τρικάλων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Βέροια ο Γιώργος Παπανδρέου

    Προσκλητήριο για νέο, ανοικτό ΠΑΣΟΚ

    "Το όραμα μου για τη νέα εποχή"

    [03] Διεθνή

    Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι Εισβολή ισραηλινών δυνάμεων στη Βηθλεέμ

    (30/1/2004 10:10:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν την Παρασκευή το πρωί στη Βηθλεέμ, της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας. Οι ισραηλινές δυνάμεις που δε συνάντησαν αντίσταση επέβαιναν σε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, εισέβαλαν στην πόλη από διάφορες κατευθύνσεις, αφού πέρασαν μέσα από τα χωριά Αλ Χαντέρ, Τζαμπαλίγια, Μπεΐτ Σαχούρ και Τεκόα. Μία ομάδα στρατιωτών αμέσως μετά την εισβολή στη Βηθλεέμ έθεσε υπό τον έλεγχό της την πλατεία όπου βρίσκεται ο Ναός της Γεννήσεως. Εν τω μεταξύ, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, ο ένας στη Χεβρώνα και ο άλλος στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας.

    Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά

    Οι Ισραηλινοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια της εισβολής άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη υπόπτων για συμμετοχή σε αντι-ισραηλινές επιθέσεις, όπως μετέδωσε η ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού. Στην επιχείρηση πήραν μέρος περίπου 20 θωρακισμένα οχήματα του στρατού.

    Οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας, που ήλεγχαν την πόλη τούς τελευταίους μήνες, είχαν εγκαταλείψει τα φυλάκιά τους πριν από την εισβολή, καθώς περίμεναν μίαν απάντηση των Ισραηλινών μετά την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες δε συνάντησαν αντίσταση και δε σημειώθηκαν συγκρούσεις.

    Στο μεταξύ, Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν 45χρονο Παλαιστίνιο στην περιοχή της Χεβρώνας , στη Δυτική Όχθη, στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Πρόκειται για τον Τζιχάντ αλ Σουέιτι,που έχασε τη ζωή του στο χωριό Μπέιτ ’ουα, όταν οι στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι του για για έλεγχο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, στο πλευρό του 45χρονου Παλαιστίνιου βρέθηκε ένα Καλάσνικοφ . Ισραηλινός άξιωματούχος δήλωσε ότι ο Σουέιτι ήταν μέλος της Χαμάς, αν και παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι ήταν μέλος της Ισλαμικής Τζιχάντ . Νωρίτερα, Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν σκοτώσει έναν 17χρονο Παλαιστίνιο στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, κοντά στον εβραϊκό οικισμό Ντουγκίτ, που βρίσκεται πλησίον της κοινότητας Μπέιτ Λάχια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καλωσόρισμα με εντάσεις στους αιχμαλώτους

    Επίθεση αυτοκτονίας σε λεωφορείο

    [04] Οικονομία

    Τροποποίηση για τους γιατρούς του ΙΚΑ Ψηφίστηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

    (30/1/2004 8:06:00 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ουσιαστικές αλλαγές αλλά και απλοποιήσεις σχετικά με την ασφάλιση των πολιτών θα επιφέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη από την ολομέλεια της Βουλής και αποτελεί μέρος της μεταρρύθμισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Συγκεκριμένα, καθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση, η σύνταξη για τους διαζευγμένους και η ταυτόχρονη απόδοση της κύριας με την επικουρική σύνταξη. Επίσης, με τροποποίηση του υπουργού Εργασίας, οι γιατροί του ΙΚΑ θα μονιμοποιούνται μετά την πάροδο μιας 5ετίας και όχι 2 πενταετιών που προέβλεπε η αρχική διάταξη.

    [05] Εσωτερικά

    Περιοδεία σε Κοζάνη και Τρίκαλα "Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού"

    (30/1/2004 11:35:00 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Από τον ελληνισμό δεν περισσεύει κανένας και γι αυτό δεν πρέπει να υπάρχει κανένας αποκλεισμός, διεμήνυσε το βράδυ της Πέμπτης από τη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ομογενείς από τον Πόντο. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι αντί να στηρίξει τις προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων των Ποντίων, επιδόθηκε σε κυνήγι μαγισσών. Νωρίτερα, ο Γ. Παπανδρέου είχε απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στη δημιουργία ενός νέου κόμματος, τονίζοντας την ανάγκη να ξεπεραστούν οι νοοτροπίες κατεστημένων και να αλλάξει ριζικά το πολιτικό σκηνικό. Στην Πτολεμαΐδα βρίσκεται αυτή την ώρα, καθώς συνεχίζεται η περιοδεία του σε Κοζάνη και Τρίκαλα, ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε το λιγνιτωρυχείο της περιοχής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς"

    [06] Διεθνή

    Δημοσκοπήσεις στον απόηχο του πορίσματος Χάτον Τι πιστεύουν οι Βρετανοί για το πόρισμα Χάτον;

    (30/1/2004 10:36:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Μπαράζ δημοσκοπήσεων ακολούθησε τη δημοσιοποίηση του πορίσματος Χάτον σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της αυτοκτονίας του καθηγητή Ντέιβιντ Κέλι και τις παραιτήσεις δύο κορυφαίων στελεχών του BBC. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει την Παρασκευή η εφημερίδα Daily Telegraph, το 56% των Βρετανών θεωρεί ότι το πόρισμα Χάτον ήταν μια προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών προβλημάτων. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 67% των Βρετανών δηλώνει ότι εμπιστεύεται το BBC έναντι μόλις ενός 37% που δηλώνει ότι εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μπλερ.

    Σκεπτικοί οι Βρετανοί απέναντι στην κυβέρνηση Μπλερ

    Μια άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Guardian, δείχνει ότι μόλις ο ένας στους 10 Βρετανούς εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μπλερ ενώ το 31% εμπιστεύεται το BBC. Ωστόσο, το 49% των Βρετανών δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται ούτε το BBC ούτε την κυβέρνηση. Μάλιστα, το 55% εμφανίζεται να διαφωνεί με τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο Βρετανός Πρωθυπουργός έναντι του 38% των ερωτηθέντων που λέει ότι συμφωνεί.

    Μια τρίτη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Times, δείχνει ότι ο Μπλερ επλήγη περίπου στον ίδιο βαθμό που επλήγη και το BBC στην υπόθεση Κέλι, καθώς το 36% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται το Βρετανό πρωθυπουργό και το 34% ότι δεν εμπιστεύεται το BBC.

    Πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τις παραιτήσεις λέει η Guardian

    Η χθεσινή παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του ΒBC, Γκρεγκ Ντάικ, η οποία ακολούθησε την αποχώρηση του προέδρου, Γκάβιν Ντέιβις, έχει φορτίσει την ατμόσφαιρα στη Βρετανία ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο Γκρεγκ Ντάικ, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, έπειτα από έντονες πολιτικές πιέσεις .

    Κατά την αποχώρησή του, ο Γκρεγκ Ντάικ δήλωσε ότι το γεγονός πως παραιτείται δεν σημαίνει κατ ανάγκην ότι αποδέχεται όσα είπε ο δικαστής Χάτον ενώ εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για την "ανεπιφύλακτη συγγνώμη " του λόρδου Ρίτσαρντ Ράιντερ, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα προέδρου του BBC.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η παραίτηση δύο κορυφαίων στελεχών της ηγεσίας του BBC έχει προκαλέσει την οργή των εργαζομένων στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο. Αντίθετα, ο Τόνι Μπλερ εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την παραίτηση του Γκρεγκ Ντάικ όσο και για τη δημόσια συγνώμη του λόρδου Ράιντερ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Συγγνώμη" από τον Μπλερ ζήτησε το BBC

    Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC

    Τα σημαντικότερα σημεία της έκθεσης Χάτον

    Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του BBC

    Ευθείες βολές στο BBC από την έκθεση Χάτον

    "Καθαρός" ο Τόνι Μπλερ

    Σχετικά Links:

    BBC

    Daily Telegraph

    Times

    Guardian

    Independent

    [07] Διεθνή

    Έργο της Χαμάς η χτεσινή επίθεση αυτοκτονίας

    (30/1/2004 8:10:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Η Χαμάς ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας που έγινε την Πέμπτη σε λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ. Η ανακοίνωση αυτή ακολούθησε την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ ’κσα η οποία στη συνέχεια διαψεύστηκε. Από την επίθεση, που σημειώθηκε πολύ κοντά στην κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν, σκοτώθηκαν δέκα άτομα, ο Παλαιστίνιος καμικάζι και 45 τραυματίστηκαν. Η έκρηξη ήταν σφοδρότατη και μάλιστα προκάλεσε την αποκοπή του πίσω μέρους του λεωφορείου. Την επίθεση καταδίκασε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Αχμέντ Κορέι, ενώ το Ισραήλ επέρριψε τις ευθύνες στην παλαιστινιακή πλευρά. Σήμερα, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στη Βηθλεέμ κι έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό υπόπτων για συμμετοχή σε αντι-ισραηλινές επιθέσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εισβολή ισραηλινών δυνάμεων στη Βηθλεέμ

    Καλωσόρισμα με εντάσεις στους αιχμαλώτους

    Επίθεση αυτοκτονίας σε λεωφορείο

    [08] Τεχνολογία

    "Συναγερμός" για νέα εκδοχή του ιού Mydoom

    (30/1/2004 10:52:00 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Σαν να μην έφτανε η ζημιά και η αναστάτωση που έχει προκαλέσει ο ιός Mydoom, οι ειδικοί τεχνικοί συστημάτων ασφαλείας, τώρα, σημαίνουν συναγερμό για μια δεύτερη παραλλαγή του ιού, τον Mydoom.b, που θεωρούν ότι μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά και σε ευρύτερη κλίμακα από τον "πρόγονο" του. Μάλιστα, εκφράζουν φόβους ότι η αρχική αποστολή του Mydoom ήταν να επιτρέψει την όσο δυναντόν μεγαλύτερη εξάπλωση του Mydoom.b. Αυτή η δεύτερη εκδοχή του ιού είναι προγραμματισμένη να "επιτεθεί" στις ιστοσελίδες της Microsoft και της εταιρείας software SCO. Ως εκ τούτου οι δύο εταιρείες επικήρυξαν από κοινού τους δημιουργούς της "καταδίκης" τους -όπως είναι και το όνομα του ιού- με το ποσό των 250 χιλιάδων δολαρίων.

    Προσοχή συνιστούν οι ειδικοί

    Τα «μολυσμένα» μηνύματα έχουν συνήθως την παρακάτω μορφή:

    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

    From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

    To: το όνομα του παραλήπτη

    Οποιοδήποτε θέμα

    Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
    HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
    Today's Suggestion
    Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
    HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
    Friday, 29 March 2024
     
    News
      Latest News (All)
         From Greece
         From Cyprus
         From Europe
         From Balkans
         From Turkey
         From USA
      Announcements
      World Press
      News Archives
    Web Sites
      Hosted
      Mirrored
      Interesting Nodes
    Documents
      Special Topics
      Treaties, Conventions
      Constitutions
      U.S. Agencies
      Cyprus Problem
      Other
    Services
      Personal NewsPaper
      Greek Fonts
      Tools
      F.A.Q.
     

    Οποιοδήποτε θέμα

    Message body:

    Attachment:

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέος επικίνδυνος ιός στο διαδίκτυο

    Σχετικά Links:

    BBC

    F-Secure

    Μessagelabs

    Kaspersky Labs

    [09] Εσωτερικά

    Συμπληρωματική δίωξη για το Καζίνο της Πάρνηθας

    (30/1/2004 10:59:00 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Ασπρογέρακας άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για απάτη εις βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών και για απιστία, ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία, που είχε ασκηθεί το καλοκαίρι για το θέμα του Καζίνου της Πάρνηθας μετά από προανάκριση που διενεργήθηκε. Να σημειωθεί ότι την πώληση του Οργανισμού του ΕΟΤ έχει αναλάβει η εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 30 January 2004 - 10:26:56 UTC