Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναφορά στο θέμα Πάχτα "Όχι γκρίζες σκιές στην πολιτική"
  • [02] Πυκνώνουν οι διαβουλεύσεις Μεσολαβητή για το Κυπριακό ζητά ο Ερντογάν
  • [03] Απαντά ο Γ.Παπανδρέου στη ΝΔ Εδινα το "παρών" για την Ελλάδα
  • [04] Επισκέψεις και πολιτική ομιλία Στην Κρήτη ο Καραμανλής
  • [05] Ομιλία ενώπιον 5.000 οπαδών 10 χρόνια Μπερλουσκόνι
  • [06] Για πλαστογράφηση των υπογραφών Επέμβαση του Εισαγγελέα για τις
  • [07] Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται παντού Παγωμένη παραμένει η χώρα
  • [08] Την Κυριακή τα ψηφοδέλτια Έντονη κριτική Τσοβόλα
  • [09] 2-2 το σκορ Ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ

    [01] Εσωτερικά

    Αναφορά στο θέμα Πάχτα "Όχι γκρίζες σκιές στην πολιτική"

    (24/1/2004 1:55:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Με αναφορά στις χθεσινές εξελίξεις που οδήγησαν στην παραίτηση του υφυπουργού Οικονομίας Χρ. Πάχτα και την απόφαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ να τεθούν εκτός ψηφοδελτίων ο υφυπουργός και εννέα βουλευτές, ξεκίνησε την περιοδεία του στη Δυτική Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου. Στο Αντίρριο ο κ. Παπανδρέου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να υπάρχουν "γκρίζες σκιές" στην πολιτική ζωή της χώρας. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να εμφανίσει την Ελλάδα ως μία χώρα του μαύρου και της μιζέριας, και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι περήφανο για το μεγάλο έργο της κυβέρνησης. Στο Αγρίνιο αυτή την ώρα ο κ. Παπανδρέου.

    Μήνυμα ελευθερίας και νίκης

    "Κατοχυρώνουμε τη διαφάνεια και το νέο ήθος στην πολιτική ζωή. Το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής θα εμβαθύνει και θα ανανεώσει τη διαφάνεια και τη συμμετοχή".

    Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ και στο νέο ξεκίνημα, απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου από το Μεσολόγγι, μιλώντας σε πλήθος οπαδών του ΠΑΣΟΚ, που τον υποδέχθηκε με ενθουσιασμό.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το Μεσολόγγι συμβολίζει τη βούληση του ελληνικού λαού να μην φοβάται τη μιζέρια, την απαισιοδοξία και το μηδενισμό. Το Μεσολόγγι, πρόσθεσε, δεν πολιορκείται, αλλά στέλνει ένα μήνυμα ελευθερίας και νίκης.

    Ο υπουργός αναφερόμενος στην έξοδο των εννέα βουλευτών από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι όπου υπάρχει κηλίδα, δικαίως ή αδίκως, στην πολιτική ζωή της χώρας, εμείς θα είμαστε αντιμέτωποι.

    Η συμμετοχή, το νέο ξεκίνημα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα είναι ένα συμβόλαιο ανανέωσης, αλλαγών και συμμετοχής, όχι απλά για να κερδίσουμε τις εκλογές, που θα τις κερδίσουμε, αλλά να κερδίσουμε το στοίχημα για το μέλλον της Ελλάδας. Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, απέδειξε ότι μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά και ήταν αυτό που σήκωσε την ελληνική σημαία και προώθησε τα ελληνικά συμφέροντα. ''Αποδείξαμε'', υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, ''ότι το Κίνημά μας μπορεί, αλλά μπορεί μαζί με το λαό''.

    Επιπλέον, αναφερόμενος στην ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση για το νέο ξεκίνημα και απαντώντας σε όσους ρωτούν ''γιατί αυτό το ξέσπασμα, γιατί ξανά στους δρόμους'' σημείωσε χαρακτηριστικά: ''Είναι γιατί δεν αφήνουμε την ηττοπάθεια, τη μιζέρια και την απαισιοδοξία να κυβερνήσουν την Ελλάδα''.

    Με θάρρος και τόλμη για τη λήψη δύσκολων αποφάσεων

    "Πρώτο βήμα στη διακυβέρνηση νέου τύπου θα είναι το συνέδριο και πρώτος στόχος της, η σχέση εμπιστοσύνης κράτους-πολίτη".

    Μιλώντας δίπλα από τη γέφυρα που συνδέει το Ρίο με το Αντίρριο, ένα έργο μεγάλο -όπως είπε- και το οποίο συμβολίζει τη νέα Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ''είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην ανανέωση του Κινήματος και της παράταξης, γιατί εμείς είμαστε το Κίνημα της ανανέωσης''.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις χθεσινές εξελίξεις που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του κ. Πάχτα από την κυβέρνηση και την έξοδο από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ όλων των εμπλεκομένων βουλευτών, τονίζοντας ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση και δήλωσε ότι ο ίδιος θα εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν γκρίζες σκιές στην πολιτική ζωή. Ανέφερε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει με θάρρος και τόλμη και να παίρνει δύσκολες αποφάσεις.

    Ο ίδιος δεν θέλει να κρίνει τις προθέσεις των βουλευτών, αλλά πέρα από τα πρόσωπα, όπως τόνισε, υπάρχουν οι προοπτικές της ανανέωσης και η άσκηση μιας νέου τύπου διακυβέρνησης η οποία θα συνδυάζεται με την αξιοπιστία του κοινοβουλίου.

    Όπως ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, το κοινοβούλιο θα λειτουργεί με τρόπο που θα διευκολύνει το βουλευτή, αλλά και θα τον καλύπτει και το ίδιο θα ελέγχει και θα ελέγχεται.

    "Είμαστε περήφανοι για το έργο μας"

    "Στο νέο ξεκίνημα μπροστά είναι η νεολαία, την οποία πολλοί την θεωρούσαν αδιάφορη".

    Από το Αντίρριο, ο υπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα είναι ένα επιτελείο και στη συνέχεια θα ανοιχτεί ο δρόμος για την περαιτέρω αποκέντρωση, ώστε να μπορεί να συμμετέχει ο πολίτης στη λήψη των αποφάσεων.

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έκανε ονομαστική αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη, τονίζοντας ότι ''είμαστε περήφανοι για το έργο μας και πάνω σε αυτό το έργο μπορούμε να στηριχθούμε και να πάμε πιο μπροστά για να ανανεώσουμε το Κίνημα, την παράταξη και την Ελλάδα''.

    Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να δείξει μια Ελλάδα της μιζέριας, της απαισιοδοξίας, του μαύρου και του μηδενισμού και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε ''εσείς εδώ στο Αντίρριο γνωρίζετε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι η Ελλάδα της νέας εποχής'' και δείχνοντας τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου τόνισε ότι ''όπως βλέπετε, εδώ χτίζεται η νέα Ελλάδα''.

    Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα καταβάλει κάθε δυνατή ανθρώπινη προσπάθεια να δικαιώσει την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο κόσμος, αλλά τόνισε ότι αυτό θα γίνει με την προϋπόθεση ότι όλοι θα είναι κοντά.

    Αναφορά έκανε επίσης ο Γ. Παπανδρέου και στις προηγούμενες αγωνιστικές, όπως τις χαρακτήρισε γενιές, οι οποίες επίσης έχουν μεγάλη συμβολή στο νέο ξεκίνημα.

    [02] Διεθνή

    Πυκνώνουν οι διαβουλεύσεις Μεσολαβητή για το Κυπριακό ζητά ο Ερντογάν

    (24/1/2004 3:01:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, BBC, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Το διορισμό απεσταλμένου κοινής αποδοχής για το Κυπριακό, ζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, από το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, ο κ. Ανάν αποδέχθηκε την πρότασή του. Ωστόσο, ο κ. Ερντογάν αρνήθηκε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ειρηνευτικό σχέδιο που προωθεί ο κ. Ανάν, τονίζοντας πως, "δεν μπορεί να υπάρξει δημοψήφισμα, έως ότου εγκριθεί και από τις δύο πλευρές μια ειρηνευτική συμφωνία". Από την πλευρά του, ο κ. Ανάν δήλωσε "έτοιμος" να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την επίλυση του Κυπριακού. Στο μεταξύ, ο τουρκικός Τύπος αποκαλύπτει επιστολή του Κόλιν Πάουελ προς τον Αμπντουλάχ Γκιουλ για το σχέδιο του Κόφι Ανάν. Πάντως, η απόφαση της Τουρκίας προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην κυπριακή και την ελληνική πλευρά.

    Επιφυλακτική η Λευκωσία

    "Κίνηση τακτικής" χαρακτήρισε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών την απόφαση της Τουρκίας για επανέναρξη των συνομιλιών.

    Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Ιακώβου, χαρακτήρισε την απόφαση της Άγκυρας "κίνηση τακτικής" και παρατήρησε ότι, δεν υπάρχει τίποτε περισσότερο από την απόφαση της προηγούμενης σύσκεψης υπό τον Τούρκο Πρόεδρο.

    Επίσης, ο κ. Ιακώβου τόνισε πως, το Εθνικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την επόμενη κίνηση της ελληνοκυπριακής πλευράς, ιδιαίτερα σε περίπτωση, που ο κ. Ανάν ζητήσει επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Τέλος, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών, Παναγιώτης Μπεγλίτης, ανέφερε ότι, το σχέδιο Ανάν αποτελεί "σταθερή βάση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων", με βάση το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Επιστολή Πάουελ προς Γκιούλ

    Έτοιμος να βοηθήσει δηλώνει ο Κόλιν Πάουελ, αν η Τουρκία ζητήσει "λογικές αλλαγές", που δεν μεταβάλλουν την ουσία του σχεδίου Ανάν.

    Την ίδια ώρα, επιστολή του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κόλιν Πάουελ, προς τον Τούρκο ομόλογό του, Αμπντουλάχ Γκιούλ, αποκαλύπτει η εφημερίδα Yeni Safak.

    Στην επιστολή, ο κ. Πάουελ υπενθυμίζει τους τέσσερις όρους, που έθεσε ο Κόφι Ανάν για επανάληψη των συνομιλιών. Επίσης, ο Αμερικανός αξιωματούχος εκφράζει την προθυμία να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση λύσης, σε περίπτωση που η Άγκυρα επιθυμεί "λογικές αλλαγές" στο σχέδιο Ανάν, χωρίς να αλλάξει η ουσία του σχεδίου.

    Ο κ. Γκιουλ επιβεβαίωσε το γεγονός και είπε ότι, δεν απάντησε ακόμη.

    Στην Άγκυρα ο Ντεκτάς

    Στο μεταξύ στην Άγκυρα μεταβαίνει το Σάββατο ο Ραούφ Ντεκτάς για επαφές με την τουρκική ηγεσία, με "σημείο αναφοράς" το σχέδιο Ανάν.

    Ο κατοχικός ηγέτης θα συναντηθεί την Κυριακή με τον Τούρκο Πρόεδρο Σεζέρ, τον πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογαν, και τον υπουργό Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιουλ. Τέλος, θα έχει συνομιλίες με τους αρμόδιους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το Κυπριακό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έτοιμη η Τουρκία για συνομιλίες

    [03] Εσωτερικά

    Απαντά ο Γ.Παπανδρέου στη ΝΔ Εδινα το "παρών" για την Ελλάδα

    (24/1/2004 4:38:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΑΠΕ

    Απάντηση στη ΝΔ έδωσε από το Αγρίνιο ο Γιώργος Παπανδρέου, η οποία όπως τόνισε προσπαθεί να τον πλήξει προσωπικά, θέτοντας το ερώτημα, "πού ήταν ο Γιώργος όλα αυτά τα χρόνια". Η Νέα Δημοκρατία ξέρει πολύ καλά πού ήμουν, όπως ξέρει και όλη η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σε ομιλία του στο και πρόσθεσε: "Έδινα το "παρών" για την Ελλάδα, για τον Έλληνα πολίτη σε κάθε γωνιά της γης. Εκπροσωπώ τη χώρα μου και είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ μια όμορφη και πολύ ωραία χώρα". Δεν ήταν η μόνη αναφορά του κ. Παπανδρέου στη Νέα Δημοκρατία. Την κατηγόρησε ότι, προτείνει τον μηδενισμό την καταστροφή, το μαύρο και την απελπισία. Σε αντιδιαστολή προς αυτά, το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, προτείνει τον διάλογο, την αξιοπρέπεια, τη συμμετοχή και την πολυγνωμία, γιατί είναι η παράταξη της ελπίδας, της συμμετοχής και της ανανέωσης.

    Θερμή υποδοχή στο Αγρίνιο

    "Μην πυροβολείτε τον πολίτη, τη σκέψη και τη φαντασία του. Είναι αυτά, που θέλουμε". Γιώργος Παπανδρέου

    Ο κ. Παπανδρέου έγινε δεκτός στο Αγρίνιο από πολυάριθμους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, η συγκέντρωση των οποίων ξεπερνούσε την προεκλογική συγκέντρωση του κ. Σημίτη το 2000. Έγινε δεκτός στην κεντρική πλατεία της πόλης από περίπου 500 άτομα, τα οποία τον συνόδευσαν στα 200 περίπου μέτρα της διαδρομής του μέχρι το Παπαστράτειο Πολιτιστικό Κέντρο με το σύνθημα "νάτος νάτος ο πρωθυπουργός".

    Η αίθουσα του Παπαστράτειου ήταν ασφυκτικά γεμάτη, ενώ πολλαπλάσιος κόσμος ήταν συγκεντρωμένος στην πλατεία έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο και παρακολούθησε την ομιλία του κ. Παπανδρέου από γιγαντοοθόνη.

    Ο κ. Παπανδρέου, στην ομιλία του, διαπίστωσε ότι, έχει αλλάξει σημαντικά το πολιτικό σκηνικό κι αυτή η αλλαγή οφείλεται στην πρόταση για συμμετοχή του πολίτη στη διαμόρφωση και τη λήψη των αποφάσεων. Και απευθυνόμενος στα κόμματα τόνισε "μην πυροβολείτε τον πολίτη, τη σκέψη και τη φαντασία του. Είναι αυτά, που θέλουμε" και υποσχέθηκε ότι, ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ στις μεγάλες επιλογές θα ακούει και θα συνδιαμορφώνει την πολιτική του με τους πολίτες, θεωρώντας το ως τον καταλληλότερο τρόπο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου αμφισβήτησε τη δυνατότητα της ΝΔ να λύσει τα σημερινά προβλήματα, χωρίς όμως να αμφισβητήσει τις προθέσεις της. Μπορεί, ανέφερε, όλοι να έχουμε καλές προθέσεις, σημασία έχει, όμως, ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα.

    "Δεν ταιριάζουν σε μας οι γκρίζες σκιές"

    Για τρίτη φορά αναφέρθηκε σήμερα ο κ. Παπανδρέου στο θέμα των βουλευτών που εξαιρέθηκαν από τα ψηφοδέλτια, τονίζοντας ότι η απόφαση του Κ. Σημίτη και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου χειροκροτήθηκε θερμά από τους παριστάμενους. Τόνισε επίσης ότι, είναι σύμφωνος με την απόφαση, ανεξάρτητα από το αν η συμμετοχή κάποιων βουλευτών ήταν συνειδητή ή όχι και ανεξάρτητα από τη διαδρομή των βουλευτών, την οποία όπως είπε, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. "Δεν ταιριάζουν σε μας οι γκρίζες σκιές", πρόσθεσε.

    Προειδοποίησε για το μέλλον ότι, ανάλογη θα είναι η αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών. "Δεν θα διστάσω ούτε για μια στιγμή, τόνισε, να καταδικάσω κάθε στάση, που θα σηκώνει γκρίζα σύννεφα και να απομακρύνω κάθε έναν, που θα παραβεί το καθήκον, που του ανέθεσαν οι πολίτες. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, πρόσθεσε, έχει και πρέπει να έχει τη δύναμη της αυτοκάθαρσης και της αυτοάμυνας".

    Μέτρα στήριξης των αγροτών

    Ειδική αναφορά στην ομιλία του έκανε ο κ. Παπανδρέου για τους αγρότες, τονίζοντας ότι, η γεωργία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό στήριγμα της ελληνικής οικονομίας και της χώρας. Εξήγγειλε επίσης σειρά μέτρων για την ενίσχυση κυρίως των νέων αγροτών.

    Ειδικότερα, πρότεινε τη σύνδεση της πρόωρης συνταξιοδότησης αγροτών με την ενίσχυση των διαδόχων τους. Σε κάθε αποχώρηση ενός παλιού αγρότη θα υπάρχει πριμοδότηση πρώτης εγκατάστασης για το διάδοχό του και παροχή συνεχούς τεχνικής και συμβουλευτικής στήριξης. Δεύτερον , θα δημιουργηθούν Κέντρα Εξυπηρέτησης του αγρότη, τα οποία θα λειτουργούν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων λειτουργίας τους το κράτος θα καταβάλλει αποζημιώσεις στους αγρότες.

    Τρίτον, θα βελτιωθούν τα φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση γης και κατοικίας στους νέους αγρότες. Τέταρτον θα υπάρξει μοριοδότηση των αγροτών για την ένταξή τους σε κοινοτικά και εθνικά προγράμματα. Πέμπτον, θα καθιερωθούν κάρτα αγρότη και "πράσινο" πιστοποιητικό το οποίο θα κατοχυρώνει το γεωργικό επάγγελμα και θα εξασφαλίζει προνόμια για τους αγρότες. Έκτον , δεσμεύτηκε ότι, δεν θα αφεθεί κανένας αγρότης να σκύψει από το βάρος των δανείων και των χρεών. Η αναφορά αυτή του κ. Παπανδρέου έγινε σε σχέση με τα "πανωτόκια".

    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Παπανδρέου στην εκπαίδευση των αγροτών, ιδιαίτερα των νέων αγροτών, υπογραμμίζοντας ότι, "θέλουμε ο Έλληνας αγρότης να είναι επιστήμονας".

    Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επισκεφθεί νωρίτερα τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρίου και το Μεσολόγγι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ

    "Όχι γκρίζες σκιές στην πολιτική"

    [04] Εσωτερικά

    Επισκέψεις και πολιτική ομιλία Στην Κρήτη ο Καραμανλής

    (24/1/2004 5:17:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ

    Στις Μοίρες Ηρακλείου μιλά αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, έχοντας στο πλευρό του τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο κ. Καραμανλής έφθασε στις 5 το απόγευμα στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", όπου τον υποδέχθηκαν βουλευτές, στελέχη και οπαδοί του κόμματος. Ο Πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποιεί περιοδεία στο Ηράκλειο και το Λασίθι. Την ίδια ώρα, αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μετά την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να μην είναι υποψήφιος βουλευτής.

    [05] Διεθνή

    Ομιλία ενώπιον 5.000 οπαδών 10 χρόνια Μπερλουσκόνι

    (24/1/2004 5:51:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ

    Τα πολιτικά του γενέθλια γιόρτασε το Σάββατο στη Ρώμη ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφού συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την είσοδό του στην πολιτική με το κόμμα "Φόρτσα Ιτάλια". Σε μια ομιλία- ποταμό, που κράτησε πάνω από μια ώρα και παρακολούθησαν περίπου 5.000 οπαδοί του, επέκρινε την αντιπολίτευση και τους δικαστές, που προσπαθούν να τον απομακρύνουν από την εξουσία. Παράλληλα, τάχθηκε κατά του Κομμουνισμού, από τον οποίο, όπως είπε, έσωσε την Ιταλία. Επίσης, ο κ. Μπερλουσκόνι τόνισε πως, "η Αριστερά δεν έχει αποποιηθεί τα πάθη της, τα οποία βρίσκονται εγγεγραμμένα στο γενετικό της κώδικα". Τέλος, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας παραδέχθηκε ότι, έκανε δίαιτα, απορρίπτοντας ωστόσο τις φήμες, που τον ήθελαν να έχει κάνει πλαστική εγχείριση.

    [06] Εσωτερικά

    Για πλαστογράφηση των υπογραφών Επέμβαση του Εισαγγελέα για τις καταγγελίες

    (24/1/2004 5:39:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Το υλικό από τα τηλεοπτικά κανάλια ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με το τι έχει συμβεί, αλλά κυρίως για τις καταγγελίες, που έγιναν από βουλευτές, ότι πλαστογραφήθηκαν οι υπογραφές τους στην επίμαχη τροπολογία για τις δασικές εκτάσεις στη Χαλκιδική, που οδήγησαν στην παραίτηση του υφυπουργού Οικονομίας Χρήστου Πάχτα και στην αποπομπή 9 ακόμα βουλευτών από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Αφού ενημερωθεί θα κρίνει εάν προχωρήσει σε κάποια δικαστική έρευνα. Στο μεταξύ ο Θεόδωρος Πάγκαλος διαφοροποιήθηκε από την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου για αποπομπή από τα ψηφοδέλτια των βουλευτών, που εμπλέκονται με την τροπολογία, που αφορά το "Πόρτο Καρράς" και ζητά έκτακτη και άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να εξηγήσουν τη στάση τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ

    [07] Εσωτερικά

    Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται παντού Παγωμένη παραμένει η χώρα

    (24/1/2004 7:11:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε νησιά του Αιγαίου ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου χιόνισε τις προηγούμενες ημέρες τα προβλήματα παραμένουν λόγω του πάγου και των πολικών θερμοκρασιών. Χιονοθύελλα έπληξε τα ξημερώματα το μεγαλύτερο τμήμα της Θάσου, όπου το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο ενώ μικρός τυφώνας έπληξε ιδιαίτερα τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο. Ο υδράργυρος έπεσε στους -14 βαθμούς σε Μακεδονία και Θράκη. Με πυρετώδεις ρυθμούς άρχισαν και οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Λήμνο, καθώς έφτασε βοήθεια στο νησί. Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να πλήξουν αργά τη νύχτα την Κρήτη και αύριο τα Δωδεκάνησα.

    Πολικές θερμοκρασίες

    Στους -13 έπεσε η θερμοκρασία στη Φλώρινα ενώ στους -10 σε Καστοριά, Κόνιτσα, Κοζάνη και Τρίπολη τους, -9 για τη Λάρισα, -7 σε Αγρίνιο και Άργος και -4 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Χιονοθύελλα έπληξε τα ξημερώματα το μεγαλύτερο τμήμα της Θάσου, όπου το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα συνεργεία του δήμου, η δασική υπηρεσία και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, σε μια προσπάθεια να ανοίξουν δρόμους που οδηγούν στις ορεινές περιοχές. Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ μικρός τυφώνας έπληξε ιδιαίτερα τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο.

    Στην Αττική, ο πάγος στα βόρεια προάστια εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους κατοίκους ενώ στη Φλώρινα η θερμοκρασία έπεσε στους 13, σε Καστοριά, Κόνιτσα, Κοζάνη και Τρίπολη τους -10, -9 στη Λάρισα, -7 σε Αγρίνιο και Άργος, -4 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι -7 βαθμοί Κελσίου στον αργολικό κάμπο πάγωσαν τα πάντα. Οι παραγωγοί της περιοχής επιστράτευσαν τις τεχνητές βροχές για να αντιμετωπίσουν τον παγετό αλλά δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την τεράστια καταστροφή στους πορτοκαλεώνες.

    Σαμοθράκη, Σκύρος, Ικαρία, Άνδρος, Σύρος και Μύκονος βρίσκονται σε λευκό κλοιό. Παγωμένη παραμένει η Ροδόπη, ο Έβρος, η Φλώρινα, η Κοζάνη και η Καστοριά, όπου οι αλυσίδες είναι απαραίτητες σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

    Στο μεταξύ κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από το μεσημέρι η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο των νομών Ροδόπης και Έβρου. Ωστόσο σε αρκετά σημεία επαρχιακών δρόμων, κρίνεται αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιουργεί ο παγετός.

    Επίσης αποκλεισμένοι για τρίτη ημέρα είναι και ορισμένοι οικισμοί, στον ορεινό όγκο του Δερείου Έβρου καθώς και των περιοχών Κέχρου και Οργάνης Ροδόπης. Τέλος για τρίτη ημέρα παραμένει κλειστό λόγω του χιονιού και του παγετού το αεροδρόμιο "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης με συνέπεια να μην πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σοβαρά προβλήματα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

    [08] Εσωτερικά

    Την Κυριακή τα ψηφοδέλτια Έντονη κριτική Τσοβόλα

    (24/1/2004 6:51:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ

    Για "βρώμικη σελίδα" στο ΠΑΣΟΚ και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωσή του, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματος, επισημαίνει πως, το ΔΗΚΚΙ δίνει τη μάχη "για τη δικαίωση των αγώνων πολλών γενιών" και καλεί τους πολίτες να συσπειρωθούν μαζί του, "για να παλέψουμε έξω από διαπλοκές και κυκλώματα". Την Κυριακή σε ξενοδοχείο της Αθήνας, θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ, για να οριστικοποιήσει το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος και τους εκλογικούς συνδυασμούς του σε όλη την Ελλάδα.

    [09] Αθλητισμός

    2-2 το σκορ Ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ

    (24/1/2004 7:34:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ

    Με ισοπαλία 2-2 έληξε το παιχνίδι Ακράτητος- ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής στην Α' Εθνική. Παρά τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, ο Ακράτητος άνοιξε το σκορ, με γκολ του Γκίτση στο 19'. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 73' με γκολ του Φουτσίνι, ενώ η ομάδα των Άνω Λιοσίων έκανε το 2-1 στο 80', με τέρμα που σημείωσε ο Λίνκαρ. Ο δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να παγώσει το σκορ, όταν στο 89' ο Σαλπιγγίδης παραβίασε την εστία του Μπαρτζώκα.

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Καραδήμος (46' Θεοδωρίδης), Βαγγελής (87' Γιαννιτσανάκης), Φουτσίνι, Σαλπιγγίδης, Βόκολος, Γιασεμή, Σπάσιτς, Κούτσης, Φουτσίνι, Καρυπίδης (82' Κοντέων).

    Ακράτητος: Μπαρτζώκας, Ηλιόπουλος, Γκίτσης, Παγιαζίτ (46' Πιπίνης), Βενέτης, Στεφανίδης (79' Τζημόπουλος), Λίνκαρ, Κουτσοκώστας, Ζελκίνκσι (88' Μπαλάσκας), Ευθυμιάδης, Δαδούσης.

    Διαιτητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 24 January 2004 - 17:51:54 UTC