Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τα μέτρα της Χάρτα Σύγκλισης για τη Θεσσαλία Στη Λάρισα ο
  • [02] Τέσσερις νεκροί Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου
  • [03] Εξαιτίας τροπολογίας για δασικές εκτάσεις Παραιτήθηκε ο Πάχτας
  • [04] Οικονομικό σκάνδαλο Parmalat Αυτοκτόνησε στέλεχος της Parmalat
  • [05] Χαμόγελα και πάλι στη NASA Το "πνεύμα" μίλησε
  • [06] Για την 5η θέση η Τσιμπανάκου Το Σάββατο οι ημιτελικοί στην πάλη

    [01] Εσωτερικά

    Για τα μέτρα της Χάρτα Σύγκλισης για τη Θεσσαλία Στη Λάρισα ο Πρωθυπουργός

    (23/1/2004 9:50:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τα μέτρα, που περιλαμβάνει η Χάρτα Σύγκλισης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Θεσσαλίας, την επόμενη τετραετία, παρουσίασε απόψε από το στάδιο Αλκαζάρ στη Λάρισα ο Κώστας Σημίτης, που περιοδεύει στη Θεσσαλία. Αναφερόμενος στη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι θα πραγματοποιήσει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός και θα εγγυηθεί την ασφαλή πορεία της χώρας προς το μέλλον. Περιγράφοντας τους οκτώ μεγάλους στόχους για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, που αποτελούν δέσμευση για την νέα ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι, το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία οκτώ χρόνια, άλλαξε την εικόνα της Ελλάδας, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως είπε, ότι δεν υπάρχουν νέες ανάγκες και απαιτήσεις. Τέλος απηύθυνε πρόσκληση σε όλες τις προοδευτικές και εκσυγχρονιστικές δυνάμεις να υπερψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ στις 7 Μαρτίου.

    Στη Δ.Ελλάδα το Σαββατοκύριακο ο Παπανδρέου

    "Στόχος της κυβέρνησης είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας". Κώστας Σημίτης

    Εξειδικεύοντας τους άξονες της Χάρτας, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάδειξη της περιοχής σε ισχυρό πόλο ανάπτυξης με την αξιοποίηση των μεταφορών, τα ειδικά προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη στήριξη της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την αναδιάρθρωση της παραγωγής του αγροτικού τομέα..

    Μιλώντας ειδικά για Θεσσαλία, σημείωσε ότι, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με ρυθμούς γρηγορότερους από άλλες περιφέρειες της χώρας, τονίζοντας παράλληλα ότι, την περίοδο 1996-2004 τα τομεακά και τα περιφερειακά έργα, που έγιναν και γίνονται είναι ύψους 2,5 δις ευρώ.

    Αναφερόμενος στις οικονομικές επιδόσεις της χώρας μας υπογράμμισε ότι, η Ελλάδα πέτυχε από το 2002 και μετά έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Βόλο, όπου επιθεώρησε

    το μεσημέρι τις εργασίες στο Πανθεσσαλικό Ολυμπιακό Στάδιο. Στην ομιλία του τόνισε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας.

    Εξάλλου περιοδεία στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Περιοδεύουν Σημίτης - Παπανδρέου

    [02] Διεθνή

    Τέσσερις νεκροί Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

    (23/1/2004 9:55:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα ΠασχαλινούΠηγή: CNN

    Τέσσερις Αμερικανοί πεζοναύτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου λίγα χιλιόμετρα έξω από το Σαν Ντιέγκο. Στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι τρεις από τους τέσσερις πεζοναύτες έχασαν τη ζωή τους ακαριαία ενώ ο τέταρτος εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Mission Viejo. Το ελικόπτερο τύπου UH-1Huey εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή στο στρατόπεδο Πέντελτον, νότια του Λος Αντζελες. Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί ο αμερικανικός στρατός.

    [03] Οικονομία

    Εξαιτίας τροπολογίας για δασικές εκτάσεις Παραιτήθηκε ο Πάχτας

    (23/1/2004 10:40:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Την παραίτηση του υπέβαλε απόψε ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας, μετά την έντονη δυσφορία, που εκφράστηκε στο πρόσωπό του από τον Πρωθυπουργό και τον Γιώργο Παπανδρέου για το χειρισμό τροπολογίας, η οποία ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή. Την τροπολογία αυτή δήλωσαν ότι, θα αποσύρουν, με νέα ρύθμιση, που θα φέρουν στη Βουλή, οι υπουργοί Οικονομίας και Περιβάλλοντος. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, ενώ το θέμα έχει αναλάβει να διερευνήσει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Την παραίτηση του κ. Πάχτα είχε ζητήσει νωρίτερα και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Ρουσόπουλος.

    Τι λένε οι βουλευτές

    Στενοί συνεργάτες Μιχάλη Χρυσοχΐδη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Πάχτας και οι εννιά βουλευτές, που συνυπέγραψαν την τροπολογία να μην είναι υποψήφιοι του κόμματος στις προσεχείς εκλογές.

    Αφορμή για την εξέλιξη αυτή αποτέλεσε η ψήφιση της τροπολογίας για την οικοπεδοποίηση 17.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης στη Σιθωνία Χαλκιδικής, η οποία προκάλεσε και την έντονη δυσαρέσκεια του Γιώργου Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την άμεση διερεύνηση του θέματος ενώ στενοί συνεργάτες του άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Πάχτας και οι εννιά βουλευτές, που συνυπέγραψαν την τροπολογία να μην είναι υποψήφιοι του κόμματος στις προσεχείς εκλογές

    Στο μεταξύ, 2 εκ των 9 βουλευτών, οι κ.κ Κουρουπλής και Διαμαντής ανέφεραν σε δηλώσεις τους ότι, οι ίδιοι δεν είχαν υπογράψει, ενώ ο βουλευτής Σπύρος Βούγιας σημείωσε ότι, έκανε λάθος και αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

    Από τη πλευρά τους οι βουλευτές Κατσανέβας και Σταρατηλάτης υπεραμύνθηκαν της τροπολογίας επισημαίνοντας την ανάγκη επενδύσεων στην περιοχή.

    [04] Διεθνή

    Οικονομικό σκάνδαλο Parmalat Αυτοκτόνησε στέλεχος της Parmalat

    (23/1/2004 10:29:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τέλος στη ζωή του, έβαλε το απόγευμα της Παρασκευής, σύμβουλος του οικονομικού Διευθυντή της Parmalat, Φάουστο Τόνα. Ο 32χρονος Αλεσάντρο Μπάσι, έπεσε από γέφυρα σε αυτοκινητόδρομο της Πάρμα , πόλη όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας. Στις αρχές της εβδομάδας, η αστυνομία τον είχε εξετάσει ως μάρτυρα για την υπόθεση, χωρίς ωστόσο να του έχει απαγγελθεί οποιαδήποτε κατηγορία. Ο Μπάσι, ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

    Σοκ στην Ιταλία

    Ο Αλεσάντρο Μπάσι ήταν σύμβουλος του Οικονομικού Διευθυντή Φάουστο Τονα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή μαζί με τον ιδιοκτήτη της Parmalat Καλίστο Τάνζι.

    Όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο Μπάσι, είχε ενεργό ανάμιξη στη διαμόρφωση και δημοσίευση των λογιστικών μεγεθών και στοιχείων του μεγάλου ομίλου γαλακτοκομικών προϊόντων της Ιταλίας, πάρα πολλά από τα οποία αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστογραφημένα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μήνυση κατά της Parmalat κατέθεσε o όμιλος Citigroup

    [05] Τεχνολογία

    Χαμόγελα και πάλι στη NASA Το "πνεύμα" μίλησε

    (23/1/2004 10:54:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Μετά από δυο μέρες απόλυτης σιωπής, η NASA κατάφερε να επικοινωνήσει με το διαστημικό ρομπότ Spirit. Όπως ανακοίνωσε ο Πίτερ Τέισινγκερ, αναπληρωτής Διευθυντής της Αποστολής Mars Exploration Rover, η επαφή με το Spirit φαίνεται να αποκαταστάθηκε μερικώς και το διαστημικό ρομπότ κατάφερε να στείλει πληροφορίες στο έδαφος για είκοσι λεπτά. Εντός της ημέρας, οι ερευνητές θα προσπαθήσουν και πάλι να επικοινωνήσουν μαζί του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χάθηκε η επαφή με το "πνεύμα"

    Τα "βήματα" του Spirit στον Αρη

    Ανθρωποι στον Αρη μέχρι το 2020

    [06] Αθλητισμός

    Για την 5η θέση η Τσιμπανάκου Το Σάββατο οι ημιτελικοί στην πάλη γυναικών

    (23/1/2004 11:06:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Την 5η θέση της κατηγορίας των 55 κιλών, στο διεθνές τουρνουά πάλης γυναικών, που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Κέντρο Βαρέων Αθλημάτων, στα Άνω Λιόσια, θα διεκδικήσει το Σάββατο, η Κωνσταντίνα - Κατερίνα Τσιμπανάκου. Με συνολικό απολογισμό δύο νίκες, σε τρεις αγώνες, η Βολιώτισα πρωταθλήτρια, είχε έξι τεχνικά σημεία στο ενεργητικό της, ένα λιγότερο από τη Γερμανίδα Κριστίνα Οέρτλι (εξασφάλισε απευθείας την πρόκρισή της στα ημιτελικά) και έτσι αύριο, θα διεκδικήσει την 5η θέση, με αντίπαλο την ηττημένη της συνάντησης Ντιλέτα Τζιαμπίκολο (Ιταλία)- Τίνα Τζόρτζ (ΗΠΑ).

    Ευχαριστημένες από τη διοργάνωση

    Στην ίδια κατηγορία, η Σοφία Πουμπουρίδου ήταν 11η, απόρροια της νέας μέτριας παρουσίας της σε ένα ακόμη διεθνές τουρνουά ενώ στα 48 κιλά, η Φανή Ψαθά κατετάγη 9η και η Κατερίνα Πουμπουρίδου ήταν 14η και τελευταία. Στις άλλες δύοκατηγορίες, Σιαβού και Κουρτελέση κατέκτησαν την 13η και 16η θέση αντίστοιχα στα 72 κιλά, ενώ στα 63 κιλά, η Παναγοπούλου ήταν 15η και η Χριστοδουλάκη 17η και τελευταία.

    Τέλος όλες οι αθλήτριες εκφράστηκαν πολύ θετικά για τις Ολυμπιακές Εγκατάστασεις ενώ δήλωσαν πολύ ευχαριστημένες από τη διοργάνωση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 23 January 2004 - 21:52:00 UTC