Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη αλλοδαπών φοιτητών
  • [02] Νέα τηλεφωνική δημοσκόπηση Ποιο κατάλληλη η Ν.Δ αλλά με πρωθυπουργό
  • [03] Για επίλυση προβλημάτων του κλάδου Συνεδριάζουν οι βενζινοπώλες
  • [04] Έξω από τα γραφεία του Αμερικανού διοικητή Έκρηξη στη Βαγδάτη με 23
  • [05] Γενέθλια για το δυνατότερο ναυτάκι Έκλεισε τα 75 ο Ποπάι
  • [06] Τον είχε επιβάλλει το Ισραήλ από την Τετάρτη Άρση του αποκλεισμού της
  • [07] Με παραγωγικούς φορείς της Τρίπολης το μεσημέρι Στην Αρκαδία ο

    [01] Εσωτερικά

    Σύλληψη αλλοδαπών φοιτητών

    (17/1/2004 9:55:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τρεις αλλοδαποί φοιτητές - δύο Γερμανοί και μία Γαλλίδα- συνελήφθησαν το απόγευμα από κινητή περίπολο τη στιγμή που προσέγγιζαν αεροπορική μονάδα κατευθυνόμενων βλημάτων στον Υμητό κρατώντας φωτογραφικές μηχανές. Οι συλληφθέντες ισχυρίστηκαν στις Αρχές ασφαλείας, που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης, ότι είχαν πάει για ορειβασία και κατά την επιστροφή τους χάθηκαν. Κατά την εξέταση της μίας φωτογραφικής μηχανής από ειδικούς, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε ύποπτη φωτογραφία.

    [02] Εσωτερικά

    Νέα τηλεφωνική δημοσκόπηση Ποιο κατάλληλη η Ν.Δ αλλά με πρωθυπουργό Παπανδρέου

    (18/1/2004 9:37:00 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 44,8% έναντι 34,4% του ΠΑΣΟΚ.

    Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζει τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρίας "Ρας", για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ και την οποία δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή. Στο ερώτημα, ποια κυβέρνηση πιστεύεται ότι, θα ήταν κατάλληλη να κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη 4ετία, η ΝΔ προηγείται με 41,1% έναντι 35,5% του ΠΑΣΟΚ. Καταλληλότερος, όμως, για πρωθυπουργός θεωρείται ο Γιώργος Παπανδρέου με 40,1% έναντι 39,3% του Κώστα Καραμανλή. Στην παράσταση νίκης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 44,8% έναντι 34,4% του κυβερνώντος κόμματος.

    [03] Οικονομία

    Για επίλυση προβλημάτων του κλάδου Συνεδριάζουν οι βενζινοπώλες

    (18/1/2004 9:51:00 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    "Δεν θα υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό (για τις ταμειακές)".

    Άκης Τσοχατζόπουλος, υπουργός Ανάπτυξης

    Συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος και της Ένωσης Βενζινοπωλών του νομού Αττικής με θέμα τη λήψη αποφάσεων για την επίλυση προβλημάτων του κλάδου και ειδικότερα για το θέμα των ταμειακών μηχανών. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι, δεν θα υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό. Αναφερόμενος στις καταγγελίες ότι, σε 14 νομούς οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες από τη μέση πανελλαδική τιμή, σχολίασε ότι, για το λόγο αυτό υπάρχει ο κρατικός έλεγχος.

    [04] Ιράκ

    Έξω από τα γραφεία του Αμερικανού διοικητή Έκρηξη στη Βαγδάτη με 23 νεκρούς

    (18/1/2004 11:40:00 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Είκοσι τρεις νεκροί και 95 τραυματίες ο νεώτερος απολογισμός της πρωινής έκρηξης στη Βαγδάτη.

    Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και 2 Αμερικανοί στρατιώτες και 95 τραυματίσθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά από την έδρα του συνασπισμού στη Βαγδάτη. Η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά από την πύλη ενός παλατιού του Σαντάμ Χουσεΐν, που στεγάζει τα γραφεία του Αμερικανού διοικητή Πολ Μπρέμερ. Η Κυριακή είναι εργάσιμη ημέρα στο Ιράκ και η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί τοπική ώρα τη στιγμή, που πολλά άτομα προσέρχονταν στον τόπο της εργασίας τους.Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για 18 νεκρούς, μεταξύ των οποίων δυο Αμερικανοί, που εργάζονταν για το Πεντάγωνο και για 28 τραυματίες, μεταξύ των οποίων έξι Αμερικανοί, τέσσερις επιχειρηματίες και δυο στρατιώτες.

    "Επίθεση αυτοκτονίας"

    Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονταν στην πύλη και περίμεναν να μπουν στο κτίριο, όταν σημειώθηκε η έκρηξη από την οποία έσπασαν τζάμια γειτονικών κτιρίων και πήραν φωτιά πολλά αυτοκίνητα ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.

    Εκπρόσωπος του κυβερνητικού συνασπισμού καθώς και ο αρχηγό της ιρακινής αστυνομίας δήλωσαν ότι, η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας. "Ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού. "Ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια", δήλωσε από την πλευρά του ο αρχηγός της ιρακινής αστυνομίας.

    [05] Διάφορα

    Γενέθλια για το δυνατότερο ναυτάκι Έκλεισε τα 75 ο Ποπάι

    (18/1/2004 10:35:00 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Η λατρεία του στο σπανάκι συνέβαλαν στην αύξηση της κατανάλωσης σπανακιού σε παναμερικανική κλίμακα κατά 30%.

    Ένας από τους δημοφιλέστερους ήρωες κινουμένων σχεδίων ο ναύτης Ποπάι, που λατρεύει το σπανάκι, έγινε χθες 75 χρόνων, επέτειος, που γιορτάσθηκε με τη φωταγώγηση του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης, αλλά όχι με οποιαδήποτε φωτισμό, αλλά με πράσινο. Ο Ποπάι εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στις 17 Ιανουαρίου του 1929, στον κινηματογράφο "Τριμπλ" και σε συνδικαλιστική εφημερίδα σχεδιασμένος από τον Ελζι Σέγκερ. Η λατρεία του στο σπανάκι και τα κατορθώματα του Ποπάι μόλις το έτρωγε συνέβαλαν στην αύξηση της κατανάλωσης σπανακιού σε παναμερικανική κλίμακα κατά 30%.

    [06] Διεθνή

    Τον είχε επιβάλλει το Ισραήλ από την Τετάρτη Άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας

    (18/1/2004 10:49:00 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Περίπου 20.000 Παλαιστίνιοι διασχίζουν καθημερινά το μεθοριακό φυλάκιο Ερέζ για να μεταβούν στις εργασίες τους στο ισραηλινό έδαφος.

    Ήρε σήμερα το Ισραήλ τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, τον οποίο είχε επιβάλει από την Τετάρτη μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο μεθοριακό φυλάκιο Ερέζ. Περίπου 20.000 Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας διασχίζουν καθημερινά το μεθοριακό φυλάκιο Ερέζ για να μεταβούν στις εργασίες τους στο ισραηλινό έδαφος. Ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας επιβλήθηκε μετά την επίθεση αυτοκτονίας 22χρονης Παλαιστίνιας, μητέρας δυο παιδιών, στο Ερέζ. Κατά την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί.

    [07] Εσωτερικά

    Με παραγωγικούς φορείς της Τρίπολης το μεσημέρι Στην Αρκαδία ο Καραμανλής

    (18/1/2004 11:03:00 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ 105,8

    Το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Τρίπολης.

    Ως μια μεγάλη ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με περιεχόμενο αξιών και ιδανικών και να προβάλουν τη νέα σύγχρονη αντίληψη της Ελλάδας, που μπορεί να προσφέρει πολλά στον κόσμο και κυρίως στο χώρο του Πολιτισμού χαρακτήρισε τους αγώνες του 2004, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, κατά την επίσκεψή του στην Αρχαία Ολυμπία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επισκέπτεται από το πρωί χωριά της Αρκαδίας , θα έχει το μεσημέρι στην Τρίπολη συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης.

    Πρόταση για νέο αγώνισμα

    Μήνυμα για καθαρό περιβάλλον μέσα στο πνεύμα των ολυμπιακών αγώνων.

    Από την Αρχαία Ολυμπία ο κ. Καραμανλής πρότεινε ένα ιδιότυπο ολυμπιακό αγώνισμα με βάση την ιδέα του δημοσιογράφου Κώστα Καββαθά για έναν αγώνα, που θα ξεκινά από την Αρχαία Ολυμπία και θα καταλήγει στην εκάστοτε ολυμπιακή πόλη, η οποία θα διοργανώνει τους αγώνες. Θα μετέχουν διθέσια οχήματα, που θα κινούνται με καθαρές μορφές ενέργειας δηλαδή ηλιακή, ηλεκτρική και υδρογόνου.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι, έτσι θα σταλεί ένα μήνυμα για καθαρό περιβάλλον μέσα στο πνεύμα των ολυμπιακών αγώνων, ενώ σημείωσε, πως τα οχήματα αυτά θα κατασκευάζονται από φοιτητές και σπουδαστές τεχνικών και πολυτεχνικών σχολών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 18 January 2004 - 9:50:34 UTC