Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέντε νεκροί και 13 τραυματίες Αναζωπύρωση της βίας στο Αφγανιστάν
  • [02] Πέθανε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Φιλανδίας
  • [03] Εντονες αντιδράσεις Προκαλεί και πάλι ο δρ. Ζαββός
  • [04] Κατά της παγκοσμιοποίησης Παγκόσμιο Φόρουμ στη Βομβάη
  • [05] Ομιλία Καραμανλή στον Πύργο Σκληρή επίθεση εναντίον Σημίτη και
  • [06] Ισοπαλία 0-0 στον αγώνα Αιγάλεω -ΠΑΟΚ

    [01] Διεθνή

    Πέντε νεκροί και 13 τραυματίες Αναζωπύρωση της βίας στο Αφγανιστάν

    (17/1/2004 7:31:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΑΠΕ

    Το νέο κύμα βίας, που πλήττει το Αφγανιστάν από τον Αύγουστο, έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή περισσότερων από 450 ανθρώπων.

    Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν το Σάββατο στην Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν σε συμπλοκή με μαχητές των Ταλιμπάν, οι οποίοι είχαν στήσει ενέδρα σε οχήματα του αφγανικού κυβερνητικού στρατού, δήλωσε αξιωματούχος της Κανταχάρ. "Τρεις Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν στη συμπλοκή, που διήρκεσε 50 λεπτά", δήλωσε ο Χάλι Παστούνα, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Κανταχάρ.

    "Από την κυβερνητική πλευρά σκοτώθηκαν δύο και τραυματίστηκαν εννέα", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι, περίπου 40 Ταλιμπάν επιτέθηκαν στα οχήματα του κυβερνητικού στρατού, στα οποία επέβαιναν 13 στρατιώτες. Ένα νέο κύμα βίας πλήττει το Αφγανιστάν από τον Αύγουστο, κυρίως τις νότιες και ανατολικές επαρχίες του, το οποίο έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή περισσότερων από 450 ανθρώπων.

    [02] Διεθνή

    Πέθανε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Φιλανδίας

    (17/1/2004 8:12:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ο Καλέβι Σόρσα, που υπήρξε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Φιλανδίας, πέθανε σήμερα σε ηλικία 73 χρόνων μετά από μακρόχρονη ασθένεια, ανακοινώθηκε από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Φιλανδίας. Ο Σόρσα ηγήθηκε τεσσάρων κυβερνήσεων, ενώ υπήρξε και υπουργός Εξωτερικών επί τρεις φορές στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ο εκλιπών διετέλεσε πρωθυπουργός τα διαστήματα 1972-75, 1977-79 και 1982-87. Στη διάρκεια της πλούσιας πολιτικής του θητείας υπήρξε και πρόεδρος του φιλανδικού κοινοβουλίου ενώ πριν συνταξιοδοτηθεί το 1996 διετέλεσε και στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας της Φιλανδίας.

    [03] Υγεία

    Εντονες αντιδράσεις Προκαλεί και πάλι ο δρ. Ζαββός

    (17/1/2004 8:33:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή ΠαπαστεφάνουΠηγή: BBC

    Έντονα αντιδρά η επιστημονική κοινότητα στις ανακοινώσεις του καθηγητή Παναγιώτη Ζαββού, ότι εμφύτευσε κλωνοποιημένο έμβρυο στη μήτρα 35χρονης γυναίκας. Ο αμφιλεγόμενος για πολλούς- γενετιστής κυπριακής καταγωγής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε μεγάλο ξενοδοχείο στο κεντρικό Λονδίνο, ισχυρίστηκε πως δημιούργησε ή είναι πολύ κοντά στο να δημιουργήσει τον πρώτο κλώνο. Το κλωνοποιημένο έμβρυο, όπως ανέφερε ο καθηγητής Ζαββός, προέρχεται από ωάριο της 35χρονης γυναίκας και από κύτταρα του δέρματος του άντρα της. Το ζευγάρι, που δεν κατονομάζεται, παρουσίαζε προβλήματα γονιμότητας. Ο ίδιος πάντως, τόνισε ότι οι πιθανότητες για να καταλήξει η δοκιμή αυτή σε εγκυμοσύνη, είναι μόνον 30%.

    Μικρά τα ποσοστά επιτυχίας

    "Εμφυτεύσαμε το πρώτο κλωνοποιημένο έμβρυο στη μήτρα μιας 35χρονης γυναίκας. Καθώς έχουν περάσει μόνον δύο εβδομάδες από τότε που εμφυτεύσαμε το έμβρυο, αναμένουμε τα αποτελέσματα την ερχόμενη εβδομάδα", διευκρίνισε ο δρ. Ζαβός

    Ο καθηγητής Ζαββός δεν αποκάλυψε πού έγινε η εμφύτευση, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε στη Βρετανία, ούτε στην Ασία. Ο Κύπριος γενετιστής δήλωσε πως επισκέφτηκε τη Βρετανία για να βρει γυναίκες-εθελόντριες που θα δεχτούν τους εμφυτευτούν κλωνοποιημένα έμβρυα. Παράλληλα, δήλωσε πως είναι έτοιμος να προβεί και στο "διαχωρισμό" κλωνοποιημένου εμβρύου, από το οποίο θα προκύψει ένα μωρό-κλώνος και το άλλο είτε θα καταψυχθεί για να γίνει και αυτό μωρό που θα χρησιμοποιηθεί για "θεραπευτικές χρήσεις".

    Υπενθυμίζεται ότι ο δρ. Ζαββός είχε ανακοινώσει το Μάιο του 2003 ότι κατάφερε να δημιουργήσει με τη μέθοδο της κλωνοποίησης ένα έμβρυο , το οποίο σκόπευε να εμφυτεύσει στη μήτρα κάποιας γυναίκας έπειτα από μία σειρά εξετάσεων.

    [04] Διεθνή

    Κατά της παγκοσμιοποίησης Παγκόσμιο Φόρουμ στη Βομβάη

    (17/1/2004 8:49:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΑΠΕ, BBC Greek

    Οι αντίπαλοι της παγκοσμιοποίησης καταγγέλλουν την καπιταλιστική κυριαρχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

    Δεκάδες χιλιάδες αντίπαλοι της παγκοσμιοποίησης συγκεντρώθηκαν στη Βομβάη της Ινδίας, στο εξαήμερο 4ο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ, των πρωτοβουλιών κατά της παγκοσμιοποίησης, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ασία. Υπερασπίζονται την πρόσβαση σε πόσιμο νερό, το δικαίωμα του ανθρώπου στην καλλιέργεια της γης και στη διατροφική αυτάρκεια καταγγέλλοντας παράλληλα την καπιταλιστική κυριαρχία'' του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). Σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Βομβάη διαδήλωση ενώ σήμερα και αύριο συνεδριάζει το Παγκόσμιο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ, με τη συμμετοχή 400 βουλευτών απ' όλο τον κόσμο.

    Γη, το νερό και διατροφική αυτάρκεια

    "Να αναγνωριστεί η πρόσβαση όλων σε πόσιμο νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα". Μοντ Μπαρλό, Καναδή αγωνίστρια

    Στο φόρουμ θα εξετασθεί μια τεράστια σειρά θεμάτων, μεταξύ άλλων ο μιλιταρισμός και πόλεμος, αειφόρος και δημοκρατική ανάπτυξη, εργατικά δικαιώματα και θρησκεία, πολιτισμός και ταυτότητα. Οι συζητήσεις και οι συναντήσεις θα συνοδευτούν από θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, χορούς και περιοδικές εκθέσεις.

    Υποδοχή σταρ επεφύλαξε το Φόρουμ στο Γάλλο συνδικαλιστή αγρότη και πολέμιο της παγκοσμιοποίησης Ζοζέ Μποβέ, ο οποίος θέλησε να "σημάνει συναγερμό για τη σημερινή κατάσταση χρεοκοπίας" και να αξιώσει η γεωργία να μην αποτελεί θέμα διαπραγμάτευσης του ΠΟΕ.

    "Οι αγρότες είναι τα πρώτα θύματα της πολιτικής του ΠΟΕ. Το 60% των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα στον κόσμο είναι αγρότες. Ζητούμε ο ΠΟΕ να μην ασχολείται με το θέμα της σίτισης", δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Φόρουμ, που ήταν αφιερωμένη στη "γη, το νερό και τη διατροφική αυτάρκεια".

    Λίγο νωρίτερα η Βραζιλιάνα Ιτεβίνα Μασιόλι, μέλος του διεθνούς δικτύου Via Campesina, είχε ορίσει από το βήμα του Φόρουμ τη διατροφική αυτάρκεια ως το δικαίωμα "των πληθυσμών να παράγουν τη δική τους σοδειά, βάσει των διατροφικών τους αναγκών".

    Για να γίνει αυτό, "είναι επιτακτική ανάγκη για αναδιανομή της γης στη Βραζιλία, στη Λατινική Αμερική και σε όλες τις χώρες του Τρίτου Κόσμου", σημείωσε, καταγγέλλοντας το καπιταλιστικό σύστημα και τις πολυεθνικές εταιρείες, "που ηγεμονεύουν τα αγροτικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο".

    Ένας Ταϊλανδός αγρότης συμπλήρωσε, "η παραγωγή μας δεν θα πρέπει να εξαρτάται από την αγορά, αλλά από τις ανάγκες των πληθυσμών" και ζήτησε μια "'δίκαιη αναδιανομή του φυσικού πλούτου".

    Η Καναδή αγωνίστρια Μοντ Μπαρλό επέμεινε στους φυσικούς πόρους των φτωχών χωρών και κυρίως στο θέμα του νερού. "Δεν έχουμε αρκετό νερό. Το μολύνουμε αρκετά ώστε να μην μπορεί να ανακυκλωθεί. Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, ένα παιδί πεθαίνει στον κόσμο επειδή το νερό είναι μολυσμένο", τόνισε και καταδίκασε τον ΠΟΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα που θεωρούν το νερό είδος πολυτελείας και θέλουν να σφετεριστούν τη διαχείρισή του.

    Θα πρέπει "η πρόσβαση όλων σε πόσιμο νερό να αναγνωριστεί ως ανθρώπινο δικαίωμα", κατέληξε, φωνάζοντας ''το νερό μας δεν είναι προς πώληση".

    Ο Ζοζέ Μποβέ προέβλεψε ότι και στην προσεχή σύνοδο του ΠΟΕ, τον Οκτώβριο στο Χονγκ Κονγκ, "θα είμαστε εκεί και θα νικήσουμε", όπως και σε αυτή στο Κανκούν, όπου οι διαπραγματεύσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου κατέληξαν σε αποτυχία.

    Ποιοι συμμετέχουν

    Η "Βομβάη-Αντίσταση 2004", δημιουργήθηκε ως αντιπολίτευση προς το φόρουμ από αριστερές οργανώσεις, που θεωρούν ότι, το κεντρικό φόρουμ δεν είναι αρκετά αριστερό.

    Στο φόρουμ συμμετέχουν πλήθος πολιτικών, μη κυβερνητικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως επίσης θρησκευτικές και αντικαπιταλιστικές ομάδες. Ομάδες που θα εμφανίζονται στο εφετικό φόρουμ, εκτός από την ΑΤΤΑC, την Οργάνωση κατά της παγκοσμιοποίησης, είναι το Πανϊνδικό Συνδικαλιστικό Συνέδριο, η Χριστιανική Βοήθεια, η Επαναστατική Ένωση Γυναικών του Αφγανιστάν και η οργάνωση αγροτών, Βϊα Καμπεσίνα.

    Ομιλητές θα είναι η Ιρανή αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Σιρίν Εμπαντί,η οποία τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2003, ο Ινδός συγγραφέας, Αρουντχατί Ροϊ, ο Γάλλος ακτιβιστής κατά της παγκοσμιοποίησης, Ζοζέ Μποβέ, η πρώην πρόεδρος της Ιρλανδία, Μέρι Ρόμπινσον και ο Βολιβιανός ηγέτης των ιθαγενών, Έβο Μοράλες.

    Παρά την πλατειά συμφωνία μεταξύ των αντιπροσωπειών σε πολλά ζητήματα, έχει εμφανισθεί ήδη ένα εναλλακτικό φόρουμ. Η "Βομβάη-Αντίσταση 2004", δημιουργήθηκε ως αντιπολίτευση προς το φόρουμ από αριστερές οργανώσεις, που θεωρούν ότι, το κεντρικό φόρουμ δεν είναι αρκετά αριστερό. Ορισμένοι ακτιβιστές κατά της παγκοσμιοποίησης έχουν ασκήσει κριτική, κάνοντας λόγο για έλλειμμα "συγκεκριμένων αποτελεσμάτων".

    Η Νοαμί Κλαϊν, συγγραφέας του βιβλίου "Nο Logo", κατήγγειλε ότι, το τελευταίο φόρουμ "καπελώθηκε" από τα κόμματα της παραδοσιακής αριστεράς. Εναντίον του τελευταίου φόρουμ ασκήθηκε επίσης κριτική για την αποδοχή χορηγίας από πολυεθνικούς ομίλους, όπως τη Φορντ. Στο φετινό φόρουμ δεν υπάρχουν χορηγοί.

    Η κριτική που ασκείται στο φόρουμ από φορείς έξω από το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, επικεντρώνεται στο ότι εκείνοι που συμμετέχουν σ' αυτό θα πρέπει να έχουν ευρύτερη οπτική των θεμάτων που συνδέονται με την ανάπτυξη. Θα εξετασθεί μια τεράστια σειρά θεμάτων, μεταξύ άλλων μιλιταρισμός και πόλεμος, αειφόρος και δημοκρατική ανάπτυξη, εργατικά δικαιώματα και θρησκεία, πολιτισμός και ταυτότητα.

    Οι συζητήσεις και οι συναντήσεις θα συνοδευτούν από θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, χορούς και περιοδικές εκθέσεις.

    Τι είναι το Φόρουμ

    Στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου για τη συζήτηση εναλλακτικών προτάσεων, έναντι της πολιτικής της "ελεύθερης αγοράς" των δυτικών χωρών.

    Το Φόρουμ είναι η διάσκεψη ομάδων και ατόμων που αντιτίθενται στην παγκοσμιοποίηση, υπό το σύνθημα: "Είναι δυνατός ένας διαφορετικός κόσμος". Πραγματοποιείται κάθε χρόνο, λίγο πριν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τη συνάντηση των επιφανών στελεχών του πολιτικού και οικονομικού κόσμου.

    Σύμφωνα με τους διοργανωτές του, το Φόρουμ στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου για τη συζήτηση εναλλακτικών προτάσεων, έναντι της πολιτικής της "ελεύθερης αγοράς" των δυτικών χωρών.

    Το πρώτο Φόρουμ πραγματοποιήθηκε το 2001. Οι διοργανωτές ευελπιστούν να διευρύνουν τη βάση του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης, με την πραγματοποίηση του Φόρουμ εφέτος στη Βομβάη της Ινδίας.

    Τοπικά παρακλάδια του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ εμφανίσθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν πάνω από 300 σε 20 χώρες, μεταξύ άλλων στην Κολομβία, την Ιαπωνία και τη Βρετανία.

    [05] Εσωτερικά

    Ομιλία Καραμανλή στον Πύργο Σκληρή επίθεση εναντίον Σημίτη και Παπανδρέου

    (17/1/2004 9:16:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Διμέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε απόψε από τον Πύργο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στους νομούς Ηλείας και Αρκαδίας, σε συγκέντρωση στο δημοτικό γυμναστήριο του Πύργου, χαρακτήρισε παρασκηνιακές διεργασίες τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ, ενώ κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για καθεστωτική νοοτροπία. Ο κ. Καραμανλής, επανέλαβε τη θέση του για επανίδρυση του κράτους, τονίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία νέα οικονομική πολιτική. Επίσης, υπογράμμισε ότι η ΝΔ είναι πανέτοιμη για να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.

    Για έλλειμα δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση

    "Η πολιτική υπεροχή της ΝΔ αποδεικνύεται σίγουρη, η πορεία για τη νέα εποχή έχει ξεκινήσει και τίποτα δεν μας σταματά"

    Κώστας Καραμανλής, πρόεδρος της ΝΔ

    Ο κ. Καραμανλής, στην πρώτη ουσιαστικά προεκλογική συγκέντωση στην περιφέρεια, χαρακτήρισε τον Γιώργο Παπανδρέου σαν "ανεύθυνο ξένο" που καταγγέλλει το κόμμα του και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. "Ενας από τους μακροβιότερους υπουργούς παριστάνει τον καινούριο, ξέχασε όμως να διερωτηθεί πόσο δίκιο έχει η ΝΔ που επισημαίνει χρόνια τώρα τις αλήθειες αυτές", υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - παλιά και διάδοχη - για έλλειμμα δημοκρατίας και απόπειρα καπηλείας κάθε έννοιας δημοκρατίας, ενώ κατήγγειλε ότι υπάρχει σχέδιο και παρασκηνιακή συμφωνία από το ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχει να περιορίσει τη δυναμική της Ν.Δ. και να αφανίσει την Αριστερά.

    Μιλώντας για το πρόγραμμα του κόμματός του έκανε λόγο για τρεις πυλώνες νέας διακυβέρνησης: την παιδεία και τον πολιτισμό, την επανίδρυση του κράτους και τη νέα οικονομική πολιτική. "Η πολιτική υπεροχή της Ν.Δ. αποδεικνύεται σίγουρη, η πορεία για τη νέα εποχή έχει ξεκινήσει και τίποτα δεν μας σταματά", κατέληξε ο κ. Καραμανλής ζητώντας τη συνδρομή όλων των Ελλήνων για μια νέα προοπτική.

    Αναγκαία μία νέα οικονομική πολιτική

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι το μήνυμα που έρχεται απο κάθε περιοχή της Ελλάδας είναι ότι η χώρα αλλάζει σε λίγο σελίδα, γιατί αυτό είναι το καθολικό αίτημα της κοινωνίας και το ίδιο δεν μπορεί να φέρει το διαφορετικό.

    Παράλληλα, τόνισε ότι η νέα χρονιά, βάζει τέλος στο παρελθόν και στον κύκλο της μεταπολίτευσης και οριοθετεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την ελληνική κοινωνία με πιεστικά αιτήματα της κοινωνίας για την υγεία, την παιδεία, την απασχόληση και την ακρίβεια, αλλά αξιώνει αλλαγές και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινής ζωής. Επεσήμανε πως αναγνωρίζει ότι θετικό έγινε χωρίς να ισοπεδώνει και να μηδενίζει τίποτα, αλλά διαπίστωσε ότι όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά τα ξέχασαν μετεκλογικά.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Πελλοπόνησος βρίσκεται ανάμεσα στις 11 πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης. Αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα της Ηλείας και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικής , λέγοντας χαρακτηριστικά: "θέλουμε οι πολίτες να εμπιστεύονται τη νέα κυβέρνηση και όχι να την βρίσκουν αποστασιωποιημένη καιροσκοπική και αναξιόπιστη. Εμείς εργαζόμαστε για ένα κράτος που να μην το βρίσκουν οι πολίτες απεναντί τους και οραματιζόμαστε μια κοινωνία συνοχής, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης".

    Επίσης, παρουσίασε τις προτεραιότητες του κόμματός του, οι οποίες -όπως είπε-διαμορφώθηκαν μετά από ευρύτατο διάλογο, τονίζοντας ότι προσωπικό του όραμα είναι η επένδυση στην παιδεία και πολιτισμό. Μιλησε και πάλι για την ανάγκη μιας νέας οικονομικής πολιτικής με επιθετική αγροτική πολιτική, ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας, εθνική στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης και για ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος με αναβαθμισμενες υπηρεσίες υγείας για όλους, ενίσχυση και προστασία των κοινωνικά αδυνάμων και οικονομικά ασθενεστέρων, μέσα του ενιαίου ταμείου κοινωνικής μέριμνας που θεσμοθετεί το κόμμα του. Αντιμετώπιση της ανεργίας, της ακρίβειας και οριστική επίλυση του προβλήματος με τα πανωτόκια.

    Το δίλημμα στις εκλογές της 7ης Μαρτίου κατέληξε ο κ. Καραμανλής, είναι αν θέλουμε να παίρνουν τις αποφάσεις για την ζωή μας οι ίδιοι ανθρωποι που κυβέρνησαν 20 χρόνια ή μια νέα διακυβέρνηση με φρέσκια ομάδα ανθρώπων και ιδέες βγαλμένες μέσα από την κοινωνία. Αν θέλουμε να συνεχιστεί η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ή να υπάρξει μια νεά πολιτική με επίκεντρο την οικογένεια, τον ανθρωπο, τη νεα γενιά και αν θέλουμε να μείνουμε στο χθες της συντηρητικής και αρτηριοσκληρωμένης διαχείρισης, της ασυδωσίας και της αλλαζονείας ή να πραγματώσουμε μια δημοκρατία ίσων ευκαιριών και μεγαλύτερων δυνατοτήτων για όλους τους πολίτες.

    [06] Αθλητισμός

    Ισοπαλία 0-0 στον αγώνα Αιγάλεω -ΠΑΟΚ

    (17/1/2004 9:36:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν απόψε Αιγάλεω και ΠΑΟΚ, καθώς στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής έμειναν στο 0-0. Ένα αποτέλεσμα θετικό και για τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες παρέμειναν εντός στόχων, που είναι το Τσάμπιονς Λιγκ για τους Θεσσαλονικείς και το κύπελλο ΟΥΕΦΑ για το "Σίτι". Το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι, καθώς οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με πάθος και χωρίς να επιδιώξουν να ανοιχτούν. Με προσοχή στα μετόπισθεν και σταδιακές αντεπιθέσεις, τόσο το Αιγάλεω, όσο και ο ΠΑΟΚ προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ, χωρίς να το καταφέρουν στα πρώτα 45 λεπτά.

    Λιγοστές ευκαιρίες

    Οι ποδοσφαιρόφιλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο του Αιγάλεω παρακολούθησαν παιχνίδι κέντρου, με λιγοστές ευκαιρίες. Σε μία απ΄ αυτές και συγκεκριμένα στο 37', ο Γιασεμή δεν κατάφερε να σκοράρει αν και έπιασε κεφαλιά από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Σαλπιγγίδης έφυγε από ελεγχόμενη θέση, αλλά το πλασέ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή ήταν απελπιστικά άστοχο. Από την πλευρά των γηπεδούχων, ο Αγρίτης στο 17' δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τοχούρογλου, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Φωτάκης έπιασε δυνατό σουτ, που έφυγε έξω από την εστία του έμπειρου πορτιέρο.

    Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το πρώτο "αναγνωριστικό" τέταρτο, ο Άγγελος Αναστασιάδης, έριξε στο παιχνίδι τους Σπάσιτς και Θεοδωρίδη, σε μία προσπάθεια να ανοίξει την άμυνα του Αιγάλεω και να επαναλάβει τον θρίαμβο της περασμένης αγωνιστικής. Ομως το Αιγάλεω ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, αλλά στο 60' ο προωθημένος Ψωμάς δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Τοχούρογλου.

    Σταδιακά, οι παίκτες των δύο ομάδων που πραγματικά έδωσαν στον αγώνα έναν φρενήρη ρυθμό, άρχισαν να κουράζονται, με αποτέλεσμα να βγούν ορισμένες καλές φάσεις. Στο 61' ο Κουτσόπουλος έκανε σουτ που έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Κλάεβιτς, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Γιασεμή έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν και πάλι η κεφαλιά που επιχείρησε έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 66' με σουτ του Φωτάκη που απέκρουσε ο Τοχούρογλου, ενώ στο 74' ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή απείλησε έντονα την εστία του ΠΑΟΚ. Αλλη μία καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, σημειώθηκε στο 85ο λεπτό, όταν ο Γιασεμή βρήκε με κεφαλιά τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή, αλλά το γυριστό σουτ του νεαρού επιθετικού έφυγε λίγο έξω από την εστία του Τοχούρογλου.

    Διαιτητής: Κασναφέρης (Αργολίδας) Κίτρινες : Φουτσίνι, Αλεξόπουλος, Κούτσης

    Συνθέσεις: ΑΙΓΑΛΕΩ: Κλάεβιτς, Παπουτσής, Ψωμάς, Αλεξόπουλος, Χλωρός (79' Χατζής), Σκοπελίτης, Αγρίτης, Μπάρκογλου, Χρήστου, Φωτάκης (90' Αγγος), Μουστογιάννης (87' Γκουγκουλάκης). ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Ουντέζε, Κούτσης, Βόκολος, Φουτσίνι, Χασιώτης (89' Κοντέων), Χάγκαν (57' Σπάσιτς), Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης, Καρυπίδης (57' Θεοδωρίδης), Κουτσόπουλος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 17 January 2004 - 21:50:31 UTC