Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυλαία στη δίκη του αιώνα Βαριές ποινές για τους κατηγορούμενους της
  • [02] Το Spirit στέλνει χαιρετίσματα από τον Άρη (4-1)

    [01] 17Ν

    Αυλαία στη δίκη του αιώνα Βαριές ποινές για τους κατηγορούμενους της "17Ν"

    (17/12/2003 1:00:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με βαρύτατες ποινές και χωρίς μεγάλες διαφοροποιήσεις από την πρόταση του Εισαγγελέα Χρήστου Λάμπρου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δίκη της 17Ν. Σύμφωνα με την απόφαση, στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο επιβάλλονται 21 φορές ισόβια, στον Δημήτρη Κουφοντίνα 13 φορές ισόβια, στον Χριστόδουλο Ξηρό 10 φορές, στον Σάββα Ξηρό 6 φορές ισόβια, στον Βασίλη Τζωρτζάτο 4 φόρες και στον Ηρακλή Κωστάρη μία φορά ισόβια. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να κάνει δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του Κώστα Τέλιου Ο κατηγορούμενος αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής κανενός άλλου από τους κατηγορούμενους.

    Ξανά σε δίκη Αγγελική Σωτηροπούλου και Γιάννης Σερίφης

    Ευνοϊκή ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον Θωμά Σερίφη, στον οποίο τα 29 συνολικά χρόνια ποινής που του επιβλήθηκαν, συγχωνεύτηκαν σε 17 χρόνια, ενώ η 17ετή κάθειρξη του Διονύση Γεωργιάδη, συγχωνεύτηκε σε κάθειρξη 9 ετών.

    Ο κ. Χρήστος Λάμπρου, όπως αναμενόταν, άσκησε έφεση υπέρ του νόμου για δύο από τους αθωωθέντες τους Αγγελική Σωτηροπούλου και Γιάννη Σερίφη, για τους οποίους θα οριστεί νέα δικάσιμος.

    Ασκησε επίσης έφεση υπέρ του νόμου για τον Νίκο Παπαναστασίου σε ότι αφορά την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Ρόμπερτ Τσάαντ το 1984 και για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του αστυνομικού φρουρού της Εθνικής Τράπεζας Πετραλώνων Χρήστου Μάτη το 1984, καθώς και για την αθώωση του Πάτροκλου Τσελέντη στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Ρόμπερτ Τσάντ.

    Οι τελικές ποινές

    Οι τελικές ποινές για τους κατηγορούμενους διαμορφώνονται ως εξής:

    Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: 21 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης. Δημήτρης Κουφοντίνας: 13 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης. Χριστόδουλος Ξηρός: 10 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης. Σάββας Ξηρός: 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης. Βασίλης Τζωρτζάτος: 4 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης. Ηρακλής Κωστάρης: 1 φορά ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης. Κώστας Καρατσώλης: 25 χρόνια κάθειρξης. Βασίλης Ξηρός: 25 χρόνια κάθειρξης. Διονύσης Γεωργιάδης: 9 χρόνια κάθειρξης. Θωμάς Σερίφης: 17 χρόνια κάθειρξης. Παύλος Σερίφης: 8 χρόνια κάθειρξης. Κώστας Τέλιος: 25 χρόνια κάθειρξης. Νίκος Παπαναστασίου: 8 χρόνια κάθειρξης. Πάτροκλος Τσελέντης: 25 χρόνια κάθειρξης. Σωτήρης Κονδύλης: 25 χρόνια κάθειρξης.

    Επιπλέον, το δικαστήριο επέβαλε και τα εξής χρηματικά πρόστιμα που αφορούν τις εκρήξεις που είχε αναλάβει η ''17 Νοέμβρη'' στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο 21.000 ευρώ, στον Δημήτρη Κουφοντίνα 23.500 ευρώ, στον Χριστόδουλο Ξηρό 5.000 ευρώ, στον Σάββα Ξηρό 23.500 ευρώ, στον Βασίλη Τζωρτζάτο 6.500 ευρώ και στον Βασίλη Ξηρό 7.500 ευρώ.

    Την απόφαση σχολίασε γελώντας ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος που απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του BBC για το εάν έχει μετανιώσει, τόνισε ότι η απόφαση είναι για γέλια, ενώ έκανε λόγο πάλι για παρέμβαση των Αμερικανών.

    [02] Τεχνολογία

    Το Spirit στέλνει χαιρετίσματα από τον Άρη (4-1)

    (7/1/2004 11:44:00 πμ)

    Το αμερικανικό διαστημικό ρομπότ Σπίριτ(Πνεύμα) που προσεδαφίστηκε τα ξημερώματα στον Αρη έστειλε ήδη τις πρώτες φωτογραφίες. Το αμερικανικό διαστημικό ρομπότ Σπίριτ(Πνεύμα) που προσεδαφίστηκε τα ξημερώματα στον Αρη έστειλε ήδη τις πρώτες φωτογραφίες από την επιφάνεια του Κόκκινου πλανήτη,ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της ΝΑΣΑ σε συνέντευξη Τύπου στην Πασαντίνα της Καλιφόρνιας. Οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικές δήλωσε ο διεθυντής του επιστημονικού προγράμματος Τζον Κάλας.Η ποιότητα των φωτογραφιών είναι η καλύτερη που έχουμε λάβει .Είναι απίστευτο.Δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερεςπρόσθεσε. Ο διευθυντής της ΝΑΣΑ ,Σον Ο` Κίφι συνεχάρη την επιστημονική ομάδα της υπηρεσίας που εργάστηκε επί τρισήμισι χρόνια για την επιτυχία της αποστολής του Σπίριτ. Είναι μιά μεγάλη νύχτα για την ΝΑΣΑ,επιστρέψαμε τόνισε ο Ο` Κίφι και πρόσθεσε ότι πρόκειται γι ένα απίστευτο επίτευγμα,καθώς μέχρι τώρα υπήρξαν έξι αποτυχημένες προσπάθειες στον Αρη. Το Σπίριτ που έφτασε στον Αρη μετά από διαστημικό ταξίδι επτά μηνών , είχε στείλει νωρίτερα σήμα ότι λειτουργεί,γεγονός που έγινε δεκτό με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα ς στην αίθουσα ελέγχου του Εργαστηρίου Πρόωσης της διαστημικής υπηρεσίας στην Πασαντίνα. Κατά την επιχείρηση προσεδάφισης του διαστημοπολοίου που μετέφερε το Σπίριτ στον Αρη προέκυψαν μεγάλες δυσκολίες καθώς στην επιφάνεια του Κόκκινου πλανήτη επικρατούσε αμμοθύελλα. Τα έξι λεπτά που πέρασαν μέχρι την προσεδάφιση ήταν... κόλαση και κάναμε πολλές προσευχές που έπιασαν τόπο τόνισε ο Εντ Γουίλερ,στέλεχος της ΝΑΣΑ. Το ρομπότ έστειλε τις φωτογραφίες στη γη μέσω του διερχόμενου δορυφόρου Οδυσσέας Ενα δεύτερο ρομπότ ,με την κωδική ονομασία Ευκαιρία αναμένεται να προσεδαφιστεί στην άλλη πλευρά του Κόκκινου πλανήτη σε τρεις εβδομάδες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 7 January 2004 - 9:50:43 UTC