Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Tετραετία υψηλού πολιτικού ρίσκου''
  • [02] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Ο.Α.
  • [03] Έγκλημα στον Κόκκινο Μύλο
  • [04] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ
  • [05] Πρόταση για ευρωάμυνα από Βρετανία - Γερμανία - Γαλλία
  • [06] Ισραήλ: Αποδοκιμασία δηλώσεων Ανάν για το ''τείχος''
  • [07] Αυστραλία: Λάθος... εθνικός ύμνος
  • [08] Νέα μέτρα ασφαλείας στη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο
  • [09] Τραυματίστηκε 7χρονος Ιρακινός στο Ραμάντι
  • [10] Ιαπωνική στρατιωτική δύναμη στο νότιο Ιράκ
  • [11] Ιαπωνία: Απέτυχε η εκτόξευση κατασκοπευτικών δορυφόρων
  • [12] Απαγόρευση δημοσιοποίησης γυμνών φωτογραφιών της Ντίαζ

    [01] ''Tετραετία υψηλού πολιτικού ρίσκου''

    29/11/2003 10:00:00 πμ

    Σφοδρή επίθεση κατά της Ν.Δ. εξαπέλυσε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας το νέο νοσοκομείο της Θήβας. Η τετραετία 2004 - 2008 είναι υψηλού πολιτικού ρίσκου και στο διάστημα αυτό δεν έχουν θέση οι νεοφιλελεύθεροι σχεδιασμοί για το κοινωνικό κράτος, υποστήριξε ο κ. Σημίτης. Παράλληλα, καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύγχυση και ανασφάλεια και κάλεσε σε συσπείρωση τις προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις από όλους τους πολιτικούς χώρους. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας στην Κ.Ε. του κόμματός του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αγοράσει κομματικό χρόνο σε βάρος του τόπου. Ο κ. Καραμανλής έκανε άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων επισημαίνοντας ότι στην παράταξή του δεν χωρούν αλαζονείες, εγωκεντρισμοί και ιδιοτελείς προσωπικές φιλοδοξίες.

    Ανεβαίνουν οι τόνοι

    Επιπλέον, ο κ. Σημίτης εγγυήθηκε το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, επισημαίνοντας ότι η χρηματοδότησή του θα ανέλθει από 2,7 στο 4% του ΑΕΠ το 2008 και ότι το νοσηλευτικό προσωπικό θα αυξηθεί κατά 10.000 άτομα.

    Ο κ. Σημίτης υποστήριξε ότι σε σχέση με το 1995 έχουν σχεδόν διπλασιαστεί οι δαπάνες για την υγεία και, παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι το ΕΣΥ θα παραμείνει περιουσία του πολίτη. Τέλος, χαρακτήρισε την ερχόμενη τετραετία περίοδο υψηλού ρίσκου γιατί θα κριθούν, όπως είπε, μεγάλοι εθνικοί και κοινωνικοί στόχοι μέσα σε ένα ρευστό και αβέβαιο κοινωνικό περιβάλλον.

    "Ο Πρωθυπουργός σκέφτεται και ενεργεί με την αίσθηση του τέλους", υποστήριξε στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. ο Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί αξιακές υποχωρήσεις και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις διορισμών εκτός ΑΣΕΠ, ενόψει των εκλογών.

    "Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι τα "ρίσκα" που επισείει ο κύριος Σημίτης αφορούν μόνον τον ίδιο, την άρχουσα ομάδα και τους λίγους κερδισμένους του συστήματος εξουσίας", σχολίασε η Ν.Δ.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Σημίτης: "Η Ελλάδα αλλάζει εντυπωσιακά"

    Σφοδρή επίθεση Καραμανλή εναντίον της κυβέρνησης

    [02] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Ο.Α.

    29/11/2003 10:11:00 πμ

    Δεν θα πραγματοποιηθούν 21 από τις 52 προγραμματισμένες σημερινές πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς συνεχίζεται μέχρι τη Δευτέρα η απεργία των ιπτάμενων συνοδών και φροντιστών της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο την κήρυξε παράνομη και καταχρηστική. Οι υπόλοιπες 31 πτήσεις θα γίνουν με πληρώματα των Μακεδονικών Αερογραμμών, και με δύο αεροσκάφη ξένων αεροπορικών εταιρειών που ναύλωσε η Ολυμπιακή η οποία, την Παρασκευή, προσέλαβε 17 εποχικούς ιπτάμενους συνοδούς και φροντιστές, ενώ ζητά και την επαναπρόσληψη συνολικά 40 εποχικών υπαλλήλων, για την πραγματοποίηση των δρομολογίων των επομένων ημερών. Ενημερωθείτε σε πραγματικό χρόνο για τις αφίξεις αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, από το site του αεροδρομίου. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας στα τηλέφωνα 210-9666666 και 801-11-44444.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε Ο.Α., ΟΛΜΕ, ΙΚΑ

    [03] Έγκλημα στον Κόκκινο Μύλο

    Πηγή: ΑΠΕ 29/11/2003 10:31:00 πμ

    Ενέδρα θανάτου είχε στήσει άγνωστος στο ιδιοκτήτη καταστήματος αλουμινοκατασκευών στην οδό Κρυστάλλη 3, στον Κόκκινο Μύλο. Την ώρα που ο ιδιοκτήτης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, έβγαινε από το κατάστημά του ο άγνωστος τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα, και του πήρε μία τσάντα που μετέφερε και διέφυγε με μοτοσικλέτα. Αξιωματικοί στης Ασφάλειας Αττικής διερευνούν την υπόθεση.

    [04] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

    29/11/2003 10:30:00 πμ

    Διακόπτεται σήμερα και αύριο, η κυκλοφορία των συρμών του ΗΣΑΠ στο τμήμα Πειραιάς - Ταύρος, λόγω έργων. Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με λεωφορεία της ΕΘΕΛ.

    [05] Πρόταση για ευρωάμυνα από Βρετανία - Γερμανία - Γαλλία

    29/11/2003 10:33:00 πμ

    Σε κοινή πρόταση για την ανάπτυξη ανεξάρτητης ευρωπαϊκής δύναμης κατέληξαν Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία και αναμένεται να την παρουσιάσουν στους εταίρους τους, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου για δεύτερη ημέρα διεξάγονται έντονες διαβουλεύσεις για το υπό δημιουργία ευρωπαϊκό σύνταγμα. Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν σχέδια για τη στενότερη συνεργασία στον αμυντικό τομέα και προβλέπεται η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατιωτικού αρχηγείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ θα εκφράσουν την απογοήτευσή τους για τη συμφωνία. Για την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα εξελίσσεται διατλαντικός διάλογος για συνεργασία με το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

    Διαφωνίες για το σύνταγμα

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην συνάντησή τους στη Νάπολη, θα προσπαθήσουν να επιλύσουν τις διαφορές που υπάρχουν όσον αφορά το μελλοντικό σύνταγμα της Ε.Ε.

    Οι συνομιλίες γίνονται δύο εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στην οποία θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το σύνταγμα.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε ότι οι συνομιλίες μπορεί να καταλήξουν σε αποτυχία καθώς τα κράτη μέλη έχουν μεγάλες διαφορές για σημαντικά θέματα. Σημαντικές διαφορές, μεταξύ άλλων, υπάρχουν σε θέματα άσκησης βέτο εθνικών κρατών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και την κατανομή των ψήφων όταν θα ενταχθούν τα νέα κράτη μέλη.

    Συμβιβαστική πρόταση από τη μεριά της Ιταλικής προεδρίας έχει ήδη επικριθεί από πολλές χώρες. Την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζακ Στρο, σχεδόν απείλησε ότι δεν θα συμφωνήσει.

    Η Ε.Ε. προσπαθεί να προσαρμόσει τους θεσμούς της στο γεγονός ότι το 2004 τα 15 μέλη της θα γίνουν 25.

    Εκτός από τη Βρετανία, μεγάλες επιφυλάξεις έχουν η Ισπανία και η Πορτογαλία που αντιστέκονται στις προσπάθειες να μειωθεί ο αριθμός των ψήφων που διαθέτουν ενώ οι μικρές χώρες μέλη αγωνίζονται να διατηρήσουν την εκπροσώπηση τους στην Ένωση.

    Ένα άλλο θέμα που προκαλέσει διαφωνίες είναι αν στο ευρωπαϊκό σύνταγμα θα υπάρχει αναφορά στις χριστιανικές καταβολές της Ευρώπης.

    Παπανδρέου: Να αποφευχθούν οι διακρίσεις

    "Θέλουμε μία Ευρώπη ισχυρή, με κοινωνικό και ομοσπονδιακό χαρακτήρα", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας τη συναίνεση που συγκεντρώνουν οι προτάσεις για την υιοθέτηση ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής για κοινωνικά θέματα, φυσικές καταστροφές ή τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και σε θέματα ασφάλειας και άμυνας.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα της αναφοράς στη χριστιανική παράδοση της Ευρώπης στο προοίμιο του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, ο κ. Παπανδρέου είπε πως το ζήτημα έχει διχάσει τους εταίρους, παρατηρώντας πως θα πρέπει να αποφευχθούν διακρίσεις μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών διαφορετικού θρησκεύματος.

    Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της συνόδου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, στον οποίο επεσήμανε την ανάγκη εφαρμογής της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για την υπόθεση Λοϊζίδου.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, BBC GREEK

    Σχετικές ειδήσεις:

    Σημαντικές αποφάσεις στη Νάπολη

    [06] Ισραήλ: Αποδοκιμασία δηλώσεων Ανάν για το ''τείχος''

    Πηγή: ΑΠΕ 29/11/2003 11:41:00 πμ

    Με έντονο τρόπο απέρριψε το Ισραήλ την καταγγελία της γραμμής ασφάλειας που κατασκευάζει στη Δυτική Όχθη από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, επιχειρηματολογώντας για τον αναγκαίο χαρακτήρα της, καθ' όσον η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θέτει τέλος στην "τρομοκρατία". "Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική δίοδος για την κατασκευή της περιβόλου ασφαλείας, όσο δεν υπάρχει κάποια αποτελεσματική και συγκεντρωμένη προσπάθεια από την Παλαιστινιακή Αρχή για να αντιμετωπισθούν οι Παλαιστινιακές Τρομοκρατικές Οργανώσεις", τονίζεται σε ανακοινωθέν του ισραηλινού ΥΠΕΞ. Στο μεταξύ, το δεύτερο κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης μετέδωσε νωρίτερα την πρόθεση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού να αποσύρει τα ισραηλινά στρατεύματα από τις παλαιστινιακές πόλεις στη Δυτική Όχθη και να διαλύσει προκεχωρημένους οικισμούς.

    ''Απορρίπτουμε την προπαγάνδα''

    Όπως τονίζεται στο ανακοινωθέν του ισραηλινού ΥΠΕΞ, "η περίβολος ασφαλείας που υψώνει το Ισραήλ αποτελεί ένα μέτρο για την άμυνα των Ισραηλινών πολιτών έναντι του κύματος των παλαιστινιακών τρομοκρατιών επιθέσεων με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, πράγμα που δεν είναι απλώς δικαίωμά του, αλλά καθήκον του".

    "Δεν πρόκειται για έναν πολιτικό αποκλεισμό, ο οποίος αποσκοπεί να δημιουργήσει μονομερώς τετελεσμένα γεγονότα επί του εδάφους, αλλά για μία περίβολο ασφαλείας, ένα μέσο αυτοάμυνας, που έχει ως απώτερο στόχο την υπεράσπιση αθώων ζωών", προστίθεται.

    "Το Ισραήλ απορρίπτει μετά βδελυγμίας την προπαγάνδα που αποσκοπεί να παρουσιάσει με λανθασμένο τρόπο την πραγματική σημασία της περιβόλου", καταλήγει το ανακοινωθέν, το οποίο καταγγέλλει την "κυνική εκμετάλλευση" του θεσμού των Ηνωμένων Εθνών για να καταγγελθεί το Ισραήλ.

    ''Τελευταία ευκαιρία για τους Παλαιστινίους''

    Ο Σαρόν δήλωσε στην ισραηλινή τηλεόραση πως το Ισραήλ θα πρέπει να δώσει ένα μέρος των κατεχομένων εδαφών ως αντάλλαγμα για την ειρήνη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να κάνει κάποια ''μονομερή βήματα'' στην περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες με τους Παλαιστινίους για την προώθηση του ειρηνευτικού σχεδίου που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με το Κανάλι 2, σε μία πρώτη φάση ο Σαρόν θα προσπαθήσει να προχωρήσει ο ''οδικός χάρτης'' για την ειρήνη, διαλύοντας προκεχωρημένους οικισμούς, απομακρύνοντας τα σημεία ελέγχου και αποσύροντας το στρατό από τις πόλεις της Δυτικής Όχθης.

    Σε μία δεύτερη φάση, που έχει σχεδιαστεί για την περίπτωση που ο "οδικός χάρτης" αποτύχει να φέρει την ειρήνη, ο Σαρόν θα καθορίσει μονομερώς τα σύνορα, αφήνοντας στους Παλαιστινίους λιγότερο από το 40% των κατεχομένων εδαφών και θα συμπληρώσει την επέκταση ενός τείχους γύρω από την ανατολική Δυτική Όχθη.

    Το Κανάλι 2 μετέδωσε πως ο Σαρόν λέει ουσιαστικά στον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Αχμεντ Κορέι: ''Αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία να διαπραγματευθείτε μαζί μου''.

    Ισραηλινοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

    [07] Αυστραλία: Λάθος... εθνικός ύμνος

    29/11/2003 11:31:00 πμ

    "Διπλωματικό επεισόδιο" μεταξύ Αυστραλίας και Ισπανίας προκλήθηκε κατά την εναρκτήρια τελετή του τελικού του τένις στη Μελβούρνη όταν οι Αυστραλοί οργανωτές χρησιμοποίησαν ως εθνικό ύμνο της Ισπανίας έναν ύμνο που έχει αντικατασταθεί εδώ και 60 χρόνια! Εξαγριωμένοι οι Ισπανοί, με επικεφαλής τον υπουργό Αθλητισμού, τον πρέσβη τους κι άλλους αξιωματούχους, ζήτησαν να διεξάγει έρευνα η αυστραλιανή κυβέρνηση για να διαπιστωθεί ποιοι ευθύνονται "για την πρωτοφανή προσβολή του ισπανικού έθνους" ενώ απαιτούν και δημόσια συγγνώμη.

    ''Δεν κατάλαβα το λάθος μου''

    Τον ισπανικό ύμνο έπαιξε με την τρομπέτα του ο καλλιτέχνης Τζέϊμς Μόρισον, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι από κατάστημα μουσικής του έδωσαν τον λάθος ύμνο. Ο Μόρισον έπαιξε τον ύμνο Himno De Riego, που ήταν ο εθνικός ύμνος της Ισπανίας από το 1931 έως το 1939 όταν ο βασιλιάς Αλφόνσο, 13 ετών, έχασε τον θρόνο του.

    Ο σημερινός βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, είναι εγγονός του Αλφόνσο και οι Ισπανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι "η επιλογή του λανθασμένου ύμνου προσέβαλε και τον βασιλέα".

    "Δεν κατάλαβα το λάθος μου. Έβλεπα τους Iσπανούς αγριεμένους που με αποδοκίμαζαν αλλά δεν ήξερα ποιο ήταν το πρόβλημα", είπε ο Μόρισον ο οποίος δήλωσε ότι ήταν "η πιο ντροπιαστική ημέρα της ζωής του" και ζήτησε συγγνώμη.

    Συγγνώμη ζήτησαν και οι Αυστραλοί, μαζί με την διαβεβαίωση πως τόσο σήμερα όσο και την Κυριακή, που τελειώνει το Davis Cup, θα παιχθούν οι σωστοί εθνικοί ύμνοι των δυο χωρών.

    Σημειώνεται ότι στην πρεμιέρα των τελικών, ο Αυστραλός Χιούιτ νίκησε τον Ισπανό Φερέρο, ενώ ο ομογενής Φιλιππούσης έχασε από τον Μόγια.

    Αξιοσημείωτο, που το παρατήρησαν και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης: Κάθε φορά που κάτι δεν πήγαινε καλά για τον Φιλιππούση, έβριζε στα... ελληνικά, ενώ για τις καλές του στιγμές μιλούσε στην αγγλική!

    [08] Νέα μέτρα ασφαλείας στη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο

    28/11/2003 11:59:00 μμ

    Ακύρωσε την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γιορτή για λόγους ασφαλείας η βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο. Η ανακοίνωσε έγινε την Παρασκευή μετά από την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας του κτηρίου τρεις φορές μέσα σε μία εβδομάδα. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από διαβουλεβύσεις με τη γερμανική αστυνομία, ανέφερε στη ανακοίνωσή της η πρεσβεία, υπογραμμίζοντας πως όφειλε να πάρει "αξιόπιστα μέτρα ασφαλείας". Τα μέτρα ελήφθησαν έπειτα από τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον του βρετανικού προξενείου και βρετανικής τράπεζας στην Κωνσταντινούπολη. Συνέπεια των επιθέσεων ήταν ο δρόμος όπου βρίσκεται η βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο, κοντά στην Πύλη του Βραδεμβούργου, να κλείσει για την κυκλοφορία.

    [09] Τραυματίστηκε 7χρονος Ιρακινός στο Ραμάντι

    29/11/2003 11:37:00 πμ

    Ένα επτάχρονο αγόρι που κρατούσε ένα Καλάσνικοφ τραυματίσθηκε στα πόδια από Αμερικανούς στρατιώτες, κατά τη διάρκεια μίας εκκαθαριστικής επιχείρησης στο Ραμάντι, 100 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός. Στρατιώτες της 1ης Μεραρχίας Πεζικού "βρίσκονταν σε επιχείρηση στη ζώνη του Ραμάντι όταν είδαν δύο άνδρες με όπλα να τρέχουν προς ένα σπίτι. Οι στρατιώτες ακολούθησαν τους άνδρες για να τους συλλάβουν και κατόπιν να τους ανακρίνουν", αναφέρεται στο ανακοινωθέν του αμερικανικού επιτελείου. "Ενώ προσέγγιζαν το σπίτι, ένα επτάχρονο παιδί βγήκε από το σπίτι με ένα όπλο ΑΚ-47 σκοπεύοντας προς τους στρατιώτες. Ένας εξ αυτών άνοιξε πυρ και τραυμάτισε το παιδί στο πόδι", τονίζεται στο ίδιο κείμενο. Το τραυματισμένο παιδί δέχθηκε τις πρώτες φροντίδες επί τόπου κι έπειτα μεταφέρθηκε στη Βαγδάτη.

    [10] Ιαπωνική στρατιωτική δύναμη στο νότιο Ιράκ

    29/11/2003 11:12:00 πμ

    Τουλάχιστον 500 μη μάχιμοι Ιάπωνες στρατιώτες μπορεί να σταλούν στο νότιο Ιράκ τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, σύμφωνα με ένα προσχέδιο της αποστολής που μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο Κιόντο. Η Ιαπωνία, ένας από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ασία, δεν έχει ακόμη αποφασίσει πότε θα στείλει στρατεύματα στο Ιράκ, καθώς η κοινή γνώμη ανησυχεί ιδιαίτερα για τους κινδύνους που συνεπάγεται μια τέτοια αποστολή. Ωστόσο, την Παρασκευή, ο υπουργός Αμυνας, Σιγκέρου Ισίμπα, δήλωσε ότι μια αποστολή συγκέντρωσης πληροφοριών ανέφερε πρόσφατα ότι στο νότιο τμήμα του Ιράκ επικρατεί σχετική σταθερότητα.

    Μόνο το 10% των Ιαπώνων εγκρίνουν την αποστολή

    Σύμφωνα με το προσχέδιο, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο, μια προκεχωρημένη ομάδα αποτελούμενη από δέκα μέλη της ιαπωνικής αεροπορίας μπορεί να σταλεί στο Κουβέιτ και στο Ιράκ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

    Θα ακολουθήσουν αεροσκάφη τύπου C-130 στα μέσα Ιανουαρίου και στα τέλη του ίδιου μήνα πλοία θα μεταφέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για τις χερσαίες δυνάμεις.

    Περίπου 550 στρατιώτες θα σταλούν στη συνέχεια σε τέσσερις φάσεις, ξεκινώντας από το Φεβρουάριο.

    Απομένει να διευκρινιστεί το πότε θα εγκριθεί το σχέδιο.

    Μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις αρχές της εβδομάδας έδειξε ότι μόνο το 10% των Ιαπώνων εγκρίνουν την αποστολή στρατιωτών στο Ιράκ υπό τις παρούσες συνθήκες.

    [11] Ιαπωνία: Απέτυχε η εκτόξευση κατασκοπευτικών δορυφόρων

    29/11/2003 10:57:00 πμ

    Απέτυχε η προσπάθεια της Ιαπωνίας να εκτοξεύσει δύο κατασκοπευτικούς δορυφόρους, οι οποίοι είχαν ως στόχο να παρακολουθούν τις κινήσεις της Βόρειας Κορέας, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο από επίσημη πηγή. "Λίγο μετά την εκτόξευση ενεργοποιήσαμε το μηχανισμό αυτοκαταστροφής γιατί γνωρίζαμε ότι η αποστολή δεν θα είχε επιτυχία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης, Σόκο Γιαμαμότο. "Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η αποστολή αυτή απέτυχε", πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που είχε μεταδοθεί από το πρακτορείο Ζίζι.

    Όπως μεταδίδει το BBC, πρόκειται για εξέλιξη που "στοίχισε" στην Ιαπωνία, λίγες εβδομάδες μετά την επιτυχία της Κίνας, μίας λιγότερο αναπτυγμένης τεχνολογικά χώρας, να στείλει αστροναύτη της στο διάστημα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιαπωνία θα ξαναδοκιμάσει σύντομα να εκτοξεύσει κατασκοπευτικούς δορυφόρους.

    [12] Απαγόρευση δημοσιοποίησης γυμνών φωτογραφιών της Ντίαζ

    29/11/2003 11:01:00 πμ

    Δικαστής του Λος 'Αντζελες απαγόρευσε τη διάθεση των γυμνών φωτογραφιών της σταρ του Χόλυγουντ, Κάμερον Ντίαζ, τις οποίες είχε τραβήξει ένας φωτογράφος πριν ακόμη αυτή γίνει διάσημη. Με δικαστική απόφαση απαγορεύθηκε στον φωτογράφο Τζον Ράτερ να πουλήσει ή να δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες της σταρ που τράβηξε πριν απο 10 χρόνια. Ο Ράτερ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης εάν τεκμηριωθεί η κατηγορία ότι προσπάθησε να αποσπάσει από την πρωταγωνίστρια των ''Αγγέλων του Τσάρλι'' το ποσό των 3.000.000 δολαρίων με την απειλή ότι θα πουλήσει τις φωτογραφίες της σε μια ευρωπαϊκή εταιρία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 29 November 2003 - 10:14:52 UTC