Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολυάριθμες συλλήψεις στο Ιράκ το τελευταίο 24ωρο
  • [02] Με 7-2 σύντριψε η ΑΕΚ τον Ακράτητο
  • [03] Αποτελέσματα Α' εθνικής
  • [04] Μπασκετ Α1: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 66-63
  • [05] Μπάσκετ: Αποτελέσματα και βαθμολογία της Α1
  • [06] Ιωνικός-ΠΑΟΚ 0-1
  • [07] Ολυμπιακός-Ηρακλής 3-1

    [01] Πολυάριθμες συλλήψεις στο Ιράκ το τελευταίο 24ωρο

    9/11/2003 9:17:00 μμ

    Eντάθηκαν το τελευταίο 24ωρο οι επιδρομές των Αμερικανών στρατιωτών σε περιοχές όπου αναπτύσσεται ανταρτική δράση και οι συλλήψεις έφθασαν περίπου τις 90, ανέφερε στρατιωτική πηγή. Αναφέρθηκε η σύλληψη Ιρακινού νοσταλγού του προηγούμενου καθεστώτος, που όμως διατηρούσε επαφές με το σημερινό δημοτικό συμβούλιο στη Φαλούτζα. Χειροβομβίδες, αντιαρματικές ρουκέτες, όλμοι, ανταλλακτικά πυροβόλων όπλων, ηλεκτρολογικό υλικό, στρατιωτικές διόπτρες νυκτός και άλλα πολεμοφόδια είναι εξάλλου τα ευρήματα που εντοπίστηκαν σε διάφορες κρυφές αποθήκες οπλισμού, ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανοβρετανικού συνασπισμού στην ιρακινή πρωτεύουσα.

    [02] Με 7-2 σύντριψε η ΑΕΚ τον Ακράτητο

    9/11/2003 10:13:00 μμ

    Παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο, η ΑΕΚ σύντριψε 7-2 τον Ακράτητο στα Ανω Λιόσια, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Λυμπερόπουλο που σημείωσε τρία γκολ. Στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα, οι φίλοι της ΑΕΚ τα... είδαν όλα! Κατ' αρχάς την ομάδα τους να "πιάνει πάτο" και να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0, τον Μιχαηλίδη να σώζει το 3-0 με μία απίστευτη απόκρουση και στη συνέχεια την "Ένωση" να ανακάμπτει και να ισοφαρίζει. Μόλις στο 4' ο Σκούφαλης εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ. Η άμυνα της ΑΕΚ έμπαζε από παντού και δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Ηλιόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής δεν έχασε την ευκαιρία και έγραψε το 2-0. Στο 25' η ομάδα του Μπάγεβιτς βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν πρωτοφανή διασυρμό, όμως ο Μιχαηλίδης πραγματοποίησε απίστευτη απόκρουση στο εξ επαφής σουτ του Ζιάκα.

    Μονόλογος της ΑΕΚ το β' ημίχρονο

    Φαίνεται πως αυτό ήταν ό,τι χρειαζόταν η ΑΕΚ, για να ξυπνήσει. Στο 26' ο Λάκης με εξαιρετική ενέργεια πέρασε τη μπάλα στο Νίκο Λυμπερόπουλο που από κοντά μείωσε σε 2-1. Πέρασαν οκτώ λεπτά και στο 34' μετά το κόρνερ η μπάλα βρήκε με δύναμη στο πρόσωπο του Μπλέτσα και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Αγγελου Γεωργίου.

    Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε μονόλογο της ΑΕΚ, που εξασφάλισε τη νίκη πριν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο. Στο 51' από κόρνερ του Τσάρτα δημιουργήθηκε σύγχυση στην περιοχή του Ακράτητου και το μόνο που είχε να κάνει ο Λυμπερόπουλος ήταν να την σπρώξει στα δίχτυα... 2-3. Στο 57' από την κάθετη πάσα του Ζαγοράκη, ο Βασίλης Λάκης βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Γεωργίου και πέτυχε το δεύτερο φετινό του γκολ. Μετά από έξι λεπτά (63'), και πάλι μετά από κόρνερ του Τσάρτα, ο Λυμπερόπουλος σηκώθηκε πιο ψηλά απ΄ όλους στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά πέτυχε το τρίτο του γκολ απόψε.

    Το 6-2 σημείωσε διαμόρφωσε ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης μετά από ασίστ του Λάκη στο 77', ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Δημήτρης Ναλιτζής στις καθυστερήσεις. Τελικά, αποδείχθηκε ότι οι πολλές απουσίες (Οκκάς, Ιβιτς, Γεωργάτος, Αμπονσά, Ρούσεφ, Μπορμπόκης) επηρέασαν στην αρχή του αγώνα την ΑΕΚ, που όταν αφυπνίστηκε έφτασε εύκολα στη νίκη, συνεχίζοντας την προσπάθειά της για γενικότερη ανάκαμψη.

    [03] Αποτελέσματα Α' εθνικής

    9/11/2003 10:08:00 μμ

    Στους αγώνες για την 10η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' Εθνικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Προοδευτική-Καλλιθέα 1-1

    Ξάνθη-Αιγάλεω 1-2

    Πανηλειακός-ΟΦΗ 1-1

    Πανιώνιος-Χαλκηδόνα 0-0

    Παναθηναϊκός-Αρης 1-0

    Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-3

    Ιωνικός-ΠΑΟΚ 0-1

    Ακράτητος-ΑΕΚ 2-7

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)

    Ολυμπιακός 25

    Παναθηναϊκός 23

    Αιγάλεω 20

    ΠΑΟΚ 20

    ΑΕΚ 18

    Πανιώνιος 15

    ΟΦΗ 14

    Χαλκηδόνα 14

    Ηρακλής 10

    Πανηλειακός 10

    Αρης 9

    Ξάνθη 9

    Προοδευτική 8

    Καλλιθέα 8

    Ακράτητος 6

    Ιωνικός 5

    [04] Μπασκετ Α1: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 66-63

    9/11/2003 9:50:00 μμ

    Σε μία φάση... καρμπόν του αποκλεισμού της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, στο Κύπελλο Ελλάδος, οι "ερυθρόλευκοι" αναδείχθηκαν νικητές του μεταξύ τους ντέρμπι, καθώς επικράτησαν 66-63, χάρη σε τρίποντο του Χρήστου Χαρίση με την εκπνοή του αγώνα, κάτι που έχει πετύχει συνολικά άλλες δύο φορές (Ευρωμπάσκετ και Κύπελλο). Ο Ολυμπιακός μετά τη σημερινή του επιτυχία, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, έφτασε στις 4 νίκες για φέτος. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 16-24, 36-34, 50-46.

    Μπροστά σε 2000 φιλάθλους του Ολυμπιακού, που βρέθηκαν κοντά στην ομάδα τους, οι "ερυθρόλευκοι" παραδόθηκαν στην άμυνα ζώνης που εφάρμοσε ο Φώτης Κατσικάρης μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στην δυναμική παρουσία του Γλυνιαδάκη.

    Πιο συγκεκριμένα, ο "κιτρινόμαυρος" σέντερ είχε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, ενώ με διαδοχικές ενέργειες κάτω από τα καλάθια του Ολυμπιακού, διαμόρφωσε το 9-2, στο 5ο λεπτό. Η διαφορά μέχρι τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου έφτασε και στο +8 (24-16). Η είσοδος όμως του αμφισβητούμενου, Γιώργου Διαμαντόπουλου, του οποίου δύσκολα του χαρίζεται χρόνος συμμετοχής από τον Σούμποτιτς, έφερε νέα πνοή στην ομάδα.

    Ο νεαρός διεθνής διέλυσε την άμυνα ζώνης της ΑΕΚ από τη γραμμή των 6μ. και 25εκ. και με δύο στα δύο τρίποντα συνέβαλλε τα μέγιστα στην ανατροπή, καθώς οι "ερυθρόλευκοι", οι οποίοι έχαναν με 11-20 στο 8', πέτυχαν σερί 15-4 και διαμόρφωσαν το 26-24 (13'), υπέρ τους.

    Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου κύλησαν με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ, ενώ πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα του Κορρυδαλού να γράφει το "εύθραυστο" 36-34, υπέρ των παικτών του Ολυμπιακού.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγωνιστική άνοδος των γηπεδούχων οφείλεται και στην απουσία τριών βασικών παικτών της ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα των Τζένκινς, Αντιτς και Ταπούτου. Στο τρίτο δεκάλεπτο, η "μηχανή σκοραρίσματος" της ΑΕΚ έδειχνε μπλοκαρισμένη, κυρίως χάρη στις αμυντικές προσπάθειες του Γιαννουζάκου, ενώ από το αντίπαλο στρατόπεδο ο Διαμαντόπουλος έδειχνε ασταμάτητος.

    Ωστόσο, στο 34' η ΑΕΚ, η οποία βρήκε και πάλι λύσεις προς το αντίπαλο καλάθι, στο πρόσωπο του Γλυνιαδάκη μείωσε προσωρινά στο 55-54, ενώ μετά από δύο λεπτά οι "κιτρινόμαυροι" πέρασαν και πάλι μπροστά, μετά από 23 λεπτά (57-58). Στα τελευταία λεπτά του αγώνα πάντως η κακοτυχία της ΑΕΚ χτύπησε κόκκινο.

    Η αρχή έγινε με τον Γλυνιαδάκη, ο οποίος όταν το σκορ ήταν 60-60 και είχε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, δεν τα κατάφερε αφού αστόχησε στη δεύτερη ελεύθερη βολή από τη γραμμή του φάουλ. Την αστοχία του παίκτη εκμεταλεύτηκε ο Ολυμπιακός, καθώς στην αμέσως επόμενη αντεπίθεση βρήκε το δρόμο προς το καλάθι και πήρε και πάλι την πρωτοπορεία (63-60).

    Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Χατζής κέρδισε καλάθι και φάουλ διαμορφώνοντας το 63-63 και όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα συνεχιζόταν στην παράταση. Ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς τον... Χαρίση, καθώς ο παίκτης από τη γραμμή των 6,25εκ. ήταν πιο γρήγορα και από την... κόρνα της γραμματείας και ευστοχώντας διαμόρφωσε το τελικό 66-63.

    [05] Μπάσκετ: Αποτελέσματα και βαθμολογία της Α1

    9/11/2003 9:28:00 μμ

    Σε αγώνες της 7ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ιωνικός Ν.Φ.-Πανιώνιος 79-80

    Ηρακλής-Ηράκλειο 77-79

    Ηλυσιακός-Απόλλων Π. 80-71

    Μαρούσι-Περιστέρι 99-94 (κ.α 83-83)

    Παναθηναϊκός-Αρης 84-74

    Μακεδονικός-ΠΑΟΚ 93-90

    Ολυμπιακός-ΑΕΚ 66-63

    Βαθμολογια (σε 7 αγώνες)

    Μαρούσι 12 (6αγ)

    ΑΕΚ 12

    ΠΑΟΚ 11

    Παναθηναϊκός 11 (6αγ)

    Ολυμπιακός 11

    Περιστέρι 10

    Ηρακλής 10

    Ιωνικός ΝΦ 10

    Ηράκλειο 10

    Πανιώνιος 10

    Ηλυσιακός 10

    Μακεδονικός 10

    Αρης 9

    Απόλλων Πατρ. 8

    [06] Ιωνικός-ΠΑΟΚ 0-1

    9/11/2003 9:10:00 μμ

    Ένα γκολ από το 9ο λεπτό, αποδείχθηκε αρκετό για να κρατήσει ο ΠΑΟΚ την πολύτιμη νίκη επί του Ιωνικού στη Νεάπολη. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 1-0 χάρη στο τέρμα του Κούτση κι έτσι παραμένουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μετά τη συμπλήρωση 10 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα Α' εθνικής. Ο Αγγελος Αναστασιάδης ήξερε καλά ότι "κλειδί" για τον ΠΑΟΚ θα ήταν να ξεχάσουν οι παίκτες το συντομότερο δυνατό το ματς με τη Ντέμπρετσεν. Σ΄αυτό βοήθησε και η τύχη, αφού οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στην πρώτη τους "επίσκεψη" στην περιοχή του Μπεκιάι, όταν στο 9' ο Σαλπιγγίδης πέρασε την ασίστ στον Κούτση κι αυτός δεν δυσκολεύθηκε να ανοίξει το σκορ.

    Ήταν ένα δυνατό ματς με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, κάτι που φαίνεται άλλωστε κι από τις τρεις αναγκαστικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν. Παρότι οι δύο τερματοφύλακες είχαν ρόλο... θεατή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να "τελειώσει" την υπόθεση-νίκη, όμως στο 46' ο Σαλπιγγίδης αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση.

    Και ο Ιωνικός, όμως, θα μπορούσε να ισοφαρίσει έστω και από... σπόντα, αφού στο 50' από μακρινή σέντρα του Μακόρ η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Ατματσίδη, που είχε αιφνιδιαστεί.

    Τελικά τίποτα δεν άλλαξε (παρά μόνο... οι αριθμητικές ισορροπίες στο 88΄ με την αποβολή του Φρούσου) και ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από τη Νεάπολη, με κορυφαίο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Τον παίκτη που έχει εξελιχθεί σε "λίρα εκατό" για τον "Δικέφαλο του Βορρά", σε μία από τις πιο δύσκολες χρονιές της ιστορίας του.

    [07] Ολυμπιακός-Ηρακλής 3-1

    9/11/2003 8:52:00 μμ

    Σε περίπατο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός τον αγώνα με τον Ηρακλή στην Πολίχνη. Οι "ερυθρόλευκοι" του Ολεγκ Προτάσοφ πέρασαν εύκολα με νίκη 3-1 από το γήπεδο της Πολίχνης και εξακολουθούν να βρίσκονται μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά τη συμπλήρωση της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' εθνικής. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Τζιοβάνι (43΄), Γεωργιάδης (50') και Τζόρτζεβιτς (70'), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Ξενίδης στο 82'. Με την ψυχολογία στα ύψη από την εντυπωσιακή εμφάνιση και τη νίκη επί της Γαλατασαράι, ο Ολυμπιακός επέβαλε τον ρυθμό του από την αρχή του αγώνα. Χωρίς να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία, είχε κάποιες καλές στιγμές, με Τζιοβάνι στο 18' και Καστίγιο στο 20' και παράλληλα κρατούσε άνετα τους παίκτες των γηπεδούχων μακριά από την περιοχή του Κατεργιαννάκη.

    Στο 43' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Τζιοβάνι, μετά από ασίστ του... Δούρου! Σε μια προσπάθεια των παικτών του Ηρακλή, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Κορίνθιου διαιτητή κι έφτασε στον Βραζιλιάνο που πέρασε με "μεγαλοπρέπεια" τον Αμπάρη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Πριν καλά-καλά ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, κρίθηκε η νίκη.

    Στο 50ο λεπτό ο Τζιοβάνι με έξοχη ασίστ έβγαλε τον Γεωργιάδη μόνο του απέναντι στον Αμπάρη και ο έμπειρος άσος δεν δυσκολεύθηκε να γράψει το 2-0. Το 3-0 πέτυχε ο αρχηγός των φιλοξενούμενων Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, με εξαιρετική ενέργεια ("άδειασε" τους Νατσούρα και Αμπάρη και πλάσαρε στην κενή εστία) στο 70ο λεπτό. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ξενίδης στο 82' δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή.

    Γενικά οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν ακριβώς όσο χρειάστηκε για να φύγουν νικητές από μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα. Η απουσία του Αντζα δεν επηρρέασε καθόλου την αμυντική τους λειτουργία αφού ο Νίκος Μαχλάς συνέχισε και σήμερα τις μετριότατες εμφανίσεις του, ενώ ο Μάρτσιν Μίετσελ δεν ήταν σε καλή μέρα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 November 2003 - 21:56:57 UTC