Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ
  • [02] Στις πληγείσες περιοχές της Καλιφόρνιας ο Μπους
  • [03] Απειλητικά τηλεφωνήματα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο
  • [04] Συνάντηση Κουλούρη - Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας
  • [05] Τιμητική διάκριση της ΕΡΤ

    [01] Πυρκαγιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ

    31/10/2003 7:45:00 μμ

    Ογδόντα επιβάτες διώροφου λεωφορείου του ΚΤΕΛ Λάρισας, κυρίως φοιτητές, κινδύνεψαν σοβαρά το απόγευμα όταν το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες. Το περιστατικό έγινε στο ύψος του Καραβόμυλου και ευτυχώς οι επιβάτες πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το πούλμαν, λίγο πριν παραδοθεί στις φλόγες και καταστραφεί ολοσχερώς. Η κυκλοφορία στην εθνική οδό διακόπηκε για περίπου μια ώρα.

    [02] Στις πληγείσες περιοχές της Καλιφόρνιας ο Μπους

    31/10/2003 11:13:00 μμ

    Την απόλυτη καταστροφή ζουν οι κάτοικοι στην Καλιφόρνια, καθώς μέσα σε 10 ημέρες η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε 3.000 στρέμματα γης από τη μεξικανική μεθόριο μέχρι το Λος Αντζελες. Από τις φωτιές 22 πολίτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ 100.000 έμειναν άστεγοι. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους αναμένεται να επισκεφτεί την πολιτεία της Καλιφόρνιας πιθανότατα την Τρίτη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλίλαν, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο κ. Μπους θα σταθμεύσει ενδιάμεσα στην πολιτεία της Αλαμπάμα και θα επιστρέψει τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο.

    [03] Απειλητικά τηλεφωνήματα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο

    31/10/2003 10:59:00 μμ

    Η αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο έκλεισε απόψε το κέντρο εξυπηρέτησης των Αμερικανών υπηκόων και ζήτησε αστυνομική προστασία από τις γερμανικές αρχές για τα σχολεία όπου φοιτούν Αμερικανοί μαθητές, μετά από απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχτηκε από άγνωστο. Οι απειλές είχαν σχέση με τα παιδιά, αναφέρει σε μύνημά της προς τους Αμερικανούς πολίτες η πρεσβεία που τονίζει ότι τα μέτρα έχουν προληπτικό χαρακτήρα.

    [04] Συνάντηση Κουλούρη - Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας

    31/10/2003 10:14:00 μμ

    Το αίτημα τους να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα τις δυο τελευταίες Κυριακές του χρόνου, έθεσαν στον Κίμωνα Κουλούρη, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, δεν έδωσε απάντηση στο αίτημα τους και περιορίστηκε να αναφέρει το θέμα στους συναρμόδιους υπουργούς. Στη συνάντηση με τον Κίμωνα Κουλούρη, κυριάρχησε πάντως, η σύσταση της επιτροπής που υποσχέθηκε ο υφυπουργός και η οποία θα ασχολείται με προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος.

    Το έργο της επιτροπής

    H επιτροπή αυτή, στην οποία θα μετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και θα ασχοληθεί με θέματα όπως τα προβλήματα που εντοπίζονται στην επαγγελματική στέγη, στην οριοθέτηση του δικαιώματος πραγματοποίησης προσφορών, στην σμίκρυνση του χρονικού διαστήματος διενέργειας εκπτώσεων και κυρίως στην λήψη συμπληρωματικών μέτρων για την πάταξη του παρεμπορίου

    [05] Τιμητική διάκριση της ΕΡΤ

    31/10/2003 8:58:00 μμ

    Με το δεύτερο βραβείο "Ασημένιος Γλάρος" τιμήθηκε το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ "ΑΙΓΑΙΟ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ", σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Κολόζη, στον 5ο Διεθνή Τηλεοπτικό και Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό "Ενωμένη Ουκρανία" που πραγματοποιήθηκε στην Οδησσό, από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα διαγωνίστηκε στην ενότητα "Από θάλασσα σε θάλασσα". Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που η ΕΡΤ βραβεύεται στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

    Προβολή ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων

    Το 2001 βραβεύτηκε για το τηλεοπτικό πρόγραμμα "Μίκης Θεοδωράκης", σε σκηνοθεσία Γιώργου Σγουράκη και το 2002 για τις "Ολυμπιακές Διαδρομές", σε σκηνοθεσία Στάμου Μπιρσίμ και Δημήτρη Παπαλάμπρου, στην ενότητα "Ο αθλητισμός είναι ζωή".

    Στόχος του Διεθνούς Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού αυτού διαγωνισμού, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ουκρανία από το 1999, είναι η υποστήριξη και η προβολή της παραγωγής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων, που προέρχονται από τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς διαφόρων περιοχών του κόσμου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 31 October 2003 - 21:54:54 UTC