Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eρχονται βροχές έρχονται μπόρες....
  • [02] Κόντρα Σκανδαλίδη-Παυλόπουλου για τις μετατάξεις
  • [03] Νέα απάτη στην Ε.Ε.
  • [04] Καραμανλής: ''Ευρώπη ισότιμη και ισχυρή''
  • [05] Βολιβία:Διαδηλωτές έριξαν τρένο από γέφυρα-Δύο νεκροί
  • [06] Ανεπαρκή τα μέτρα ασφαλείας σε πέντε ιταλικά αεροδρόμια
  • [07] Θετικός ο Κουλούρης για παράταση ωραρίου των λαϊκών αγορών
  • [08] Αρης: Καρδιοχτύπησε αλλά προκρίθηκε
  • [09] ΠΑΟΚ: Ενα ημίχρονο έφτανε για την πρόκριση
  • [10] Δίπλωσε τις νίκες ο Πανιώνιος
  • [11] ΑΕΚ: Με Καψή και Λάκη με Αρη
  • [12] Ο Βασίλης Χατζηπαναγής πρώτος των πρώτων
  • [13] Οι Έλληνες ''ξεχνούν'' τη Μεσογειακή Διατροφή
  • [14] Μέτρα για την spam mail
  • [15] Πέθανε ο Μπερνάρ Λεβί, ιδιαίτερος γραμματέας του Σαρτρ

    [01] Eρχονται βροχές έρχονται μπόρες....

    15/10/2003 11:23:00 μμ

    Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τις επόμενες ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά Ελλάδα και πιθανότατα στην Θεσσαλία και την Δυτική Πελοπόννησο. Ήδη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζήτησε από τις Περιφέρειες της χώρας καθώς και από τις Νομαρχιακές και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, τη λήψη μέτρων αυξημένης ετοιμότητας για την αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία είναι πιθανό να δημιουργηθούν από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

    [02] Κόντρα Σκανδαλίδη-Παυλόπουλου για τις μετατάξεις

    15/10/2003 10:56:00 μμ

    Κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη να αποσύρει από τις διατάξεις του νομοσχεδίου που κατέθεσε την Τετάρτη για την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, το εδάφιο σχετικά με τις μετακινήσεις υπαλλήλων από το Γραφείο του πρωθυπουργού προς άλλες υπηρεσίες. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ''ετεροχρονισμένο πανικό μπροστά στην επερχόμενη εκλογική ήττα της, αλλά και για επιχείρηση θεσμοθέτησης ενός πολιτικώς φαύλου και συνταγματικώς απαράδεκτου κομματικού νεποτισμού στο χώρο της δημόσιας διοίκησης". ''Δεν έχει καμία σχέση με προεκλογικούς σχεδιασμούς ή αποκαταστάσεις ημετέρων, αλλά με αποσπασμένους μόνιμους υπαλλήλους", διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, που τόνισε ότι θα επαναφέρει τη συγκεκριμένη στο συνολικό νομοσχέδιο περί μετατάξεων που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου, καθώς την συγκεκριμένη στιγμή γίνεται έρμαιο ψευδών εντυπώσεων.

    Οπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου στο επίκεντρο της επιχειρούμενης διοικητικής μεταρρύθμισης τοποθετείται η αναβάθμιση των δομών κατάρτισης και εκπαίδευσης των διοικητικών στελεχών, με σκοπό την προσαρμογή και την αποτελεσματικότερη απόδοσή τους στο σύγχρονο περιβάλλον της Δημόσιας Διοίκησης.

    Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώθηκε η πιεστική ανάγκη του ανασχεδιασμού του ρόλου και των υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, με γνώμονα την επίτευξη μεγαλύτερης λειτουργικότητας.

    Μεταξύ των ρυθμίσεων που προβλέπει είναι και η δυνατότητα απόσπασης στα γραφεία των βουλευτών των υπαλλήλων που έχουν διοριστεί κατ'εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 114 Α του Κανονισμού της Βουλής και διανύουν τη δοκιμαστική τους υπηρεσία. Επίσης παρέχεται η εξουσιοδότηση για τη σύσταση, με κοινή υπουργική απόφαση στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού, θέσεων μονίμου προσωπικού των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, στον κλάδο Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, για τις ανάγκες λειτουργίας των ΚΕΠ. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται και οι ειδικότητες του κλάδου αυτού.

    Με άλλη διάταξη παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς και των υπαλλήλων φορέων του υπουργείου Μεταφορών, οι οποίοι υπηρετούσαν με απόσπαση σε γραφεία βουλευτών και ευρωβουλευτών κατά την ημερομηνία που οι φορείς αυτοί έπαψαν να υπάγονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι εν λόγω υπάλληλοι μεταφέρονται στο υπουργείο και τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς, ύστερα από σχετική αίτηση, που υποβάλλεται εντός της οριζόμενης προθεσμίας.

    [03] Νέα απάτη στην Ε.Ε.

    15/10/2003 9:46:00 μμ

    Νέο οικονομικό σκάνδαλο, το οποίο αφορά την αγορά σιτηρών και στο οποίο ενέχονται ακόμα και στελέχη της OLAF της ευρωπαϊκής υπηρεσίας πάταξης της διαφθοράς φέρνουν στο φως οι βελγικές αρχές. Όπως υποστηρίζουν, κάποιες εταιρείες σιτηρών, γνώριζαν το ύψος των τιμών σιτητών που θα ανακοίνωνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δυο ώρες, πριν την επίσημη ανακοίνωση τους. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, σε ταυτόχρονες έρευνες που έγιναν στη Γαλλία, την Ολλανδία αλλά και το τμήμα Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν συλληφθεί αρκετά άτομα.

    Πηγή: Reuters

    [04] Καραμανλής: ''Ευρώπη ισότιμη και ισχυρή''

    15/10/2003 9:30:00 μμ

    Υπέρ της ισότιμης συμμετοχής όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα κέντρα λήψης των κοινοτικών αποφάσεων τάχθηκε την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες ο Κ. Καραμανλής. Σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου λίγο πριν από την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι στη διευρυμένη Ευρώπη θα πρέπει όλες οι χώρες μέλη να εκπροσωπούνται επί ίσοις όροις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία, όπως τόνισε, θα πρέπει να είναι ισχυρή.

    Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στην κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική άμυνας της ΕΕ σημείωσε το ιδιαίτερο βάρος που αποδίδει η ΝΔ στην ύπαρξη μιας ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής και αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών χωρών.

    Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει από κοινού να αναλάβουν την αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών κοινοτικών συνόρων και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκής ακτοφυλακής.

    Τέλος, ο κ. Καραμανλής αφού επισήμανε και την ανάγκη καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας κοινής πολιτικής της ΕΕ στα θέματα παροχής ασύλου.

    [05] Βολιβία:Διαδηλωτές έριξαν τρένο από γέφυρα-Δύο νεκροί

    15/10/2003 8:38:00 μμ

    Οργισμένοι διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση του προέδρου της Βολιβίας, Γκονζάλο Σάντσες ντε Λοσάντα, έριξαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης πέντε βαγόνια από σιδηροδρομική γέφυρα που βρίσκεται πάνω από την οδική αρτηρία Λα Πας-Ελ Αλτο. Οι διαδηλωτές κατάφεραν και έθεσαν σε κίνηση συρμό που ήταν ακινητοποιημένος σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων σε "βοηθητική γραμμή" και όταν ο συρμός έφθασε στη γέφυρα έριξαν τα βαγόνια του στην οδική αρτηρία.

    Νεκροί δύο εργάτες ορυχείου

    Σάντσες ντε Λοσάντα

    Εκπρόσωπος τοπικής ανθρωπιστικής οργάνωσης ανέφερε ότι από τις συγκρούσεις διαδηλωτών και δυνάμεων ασφάλειας στην βολιβιανή πόλη Πατακαμάγια δύο εργάτες ορυχείου σκοτώθηκαν ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν. Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι 1.000-1.500 διαδηλωτές είχαν σχηματίσει αυτοκινητοπομπή κατευθυνόμενοι από την ορεινή Πατακαμάγια προς την Λα Παζ, όταν παρενέβησαν οι δυνάμεις ασφάλειας βοηθούμενες από δύο άρματα μάχης και ένα ελικόπτερο με το παραπάνω αποτέλεσμα.

    ''Πόλεμος'' για το φυσικό αέριο

    Η κοινωνική αναταραχή του τελευταίου μήνα, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 58 άτομα, οφείλεται στον αποκαλούμενο από τον βολιβιανό τύπο "πόλεμο του φυσικού αερίου". Με αυτή την έκφραση χαρακτηρίζεται το κυβερνητικό σχέδιο να φθάσει το βολιβιανό φυσικό αέριο στη γειτονική Χιλή μέσω αγωγού. Ειδικά τα τελευταία 24ωρα η κοινωνική αναταραχή έχει ενταθεί στην περιοχή μεταξύ της πρωτεύουσας αλλά και της γειτονικής μεγαλούπολης Ελ Αλτο όπου βρίσκεται και το μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο της Βολιβίας.

    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

    Πολύνεκρες συγκρούσεις στη Βολιβία

    [06] Ανεπαρκή τα μέτρα ασφαλείας σε πέντε ιταλικά αεροδρόμια

    15/10/2003 9:16:00 μμ

    Αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Ιταλίας (Enac) χαρακτήρισαν τα μέτρα ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης Λεονάρντο Ντα Βίντσι ως "ανεπαρκή" μετά το μη εντοπισμό εκρηκτικών και μαχαιριών που μετέφερε ομάδα επιθεωρητών σε τρία διαφορετικά σημεία του αεροδρομίου, γράφει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Κοριέρε ντελα Σέρα. Σε έκθεση που υπέβαλαν στο υπουργείο Μεταφορών, αξιωματούχοι της Enac χαρακτηρίζουν επίσης "χαμηλό το επίπεδο ασφαλείας" και σε άλλα ιταλικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων του Μαλπένσα στο Μιλάνο και της Κατάνης στη Σικελία.

    Πέρασαν ανενόχλητοι εκρηκτικά και μαχαίρια

    Στη διάρκεια μιας δοκιμής που πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ιταλίας της Ρώμης κατόρθωσαν να περάσουν εκρηκτικά και μαχαίρια που είχαν κρυμμένα στις αποσκευές τους χωρίς να εντοπιστούν στους ελέγχους σε τρία διαφορετικά σημεία εισόδου, ένα από τα οποία είναι για το προσωπικό του αεροδρομίου. Οι ανιχνευτές μετάλλων δεν εντόπισαν τα επικίνδυνα αντικείμενα και το προσωπικό ασφαλείας δεν επιθεώρησε τις αποσκευές τους.

    Μετά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, δεκάδες ισλαμιστές τρομοκράτες έχουν συλληφθεί στην Ιταλία συμπεριλαμβανομένων επτά Τυνήσιων που κρίθηκαν ένοχοι ότι βοηθούσαν την Αλ Κάιντα στην στρατολόγηση νέων μελών.

    [07] Θετικός ο Κουλούρης για παράταση ωραρίου των λαϊκών αγορών

    15/10/2003 7:46:00 μμ

    Yπέρ του εκσυγχρονισμού των λαϊκών αγορών, ώστε να καταστούν πιο ελκυστικές για τον καταναλωτή, τάχθηκε ο υφυπουργός Aνάπτυξης Kίμων Kουλούρης κατά τη συνάντησή του την Τετάρτη, με το Σωματείο Λαϊκών Aγορών Aθήνας. O Υφυπουργός δήλωσε ότι είναι έτοιμος να στηρίξει με προσωπική παρέμβαση το αίτημα τους για πιλοτική παράταση του ωραρίου των λαϊκών αγορών, δύο φορές την εβδομάδα, μετά από συνεννόηση με τους Δήμους.

    Θέλουμε λαϊκές με χαμηλές τιμές και υψηλή ποιότητα.

    "Θέλουμε λαϊκές αγορές σύγχρονες, καθαρές με χαμηλές τιμές και υψηλή ποιότητα. Σας το λέω απερίφραστα, δεν είμαι ικανοποιημένος από τις τιμές στη λαϊκή. Yπάρχουν μεγάλα περιθώρια συμπίεσης των τιμών και θεωρώ απαράδεκτο όλες σχεδόν οι τιμές να είναι σημαντικά υψηλότερες από ό,τι στα σούπερ μάρκετ. Kάτι τέτοιο ακυρώνει την έννοια της λαϊκής και οδηγεί τους καταναλωτές μακριά από το θεσμό" τόνισε ο κ. Kουλούρης.

    [08] Αρης: Καρδιοχτύπησε αλλά προκρίθηκε

    15/10/2003 11:37:00 μμ

    Το "χρυσό" γκολ του Γιάννη Λαζανά στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης της Πολίχνης ήταν αυτό που έδωσε την νίκη στον Αρη με 2-1 κόντρα στην Ζίμπρου Κισινάου από την Μολδαβία. Η συγκεκριμένη νίκη σε συνδυασμό με το ισόπαλο 1-1 του πρώτου αγώνα έδωσε στους "κίτρινους" την πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η Ζίμπρου προηγήθηκε στο 19΄ με γκολ του Σισέλοφ ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 44΄ με κεφαλιά του Κολτσίδα.

    Ο Αρης ήταν θεωρητικά στην καλύτερη θέση από τις τρεις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αυτό γιατί το 1-1 του πρώτου αγώνα της Μολδαβίας έδινε σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έπαιρνε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού ακόμα και με 0-0. Βέβαια, οι παίκτες του Γιώργου Παντζιαρά ξεκίνησαν επιθετικά τον αγώνα και πήραν νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, σε μία προσπάθεια να πετύχουν κάποιο γκολ που λειτουργεί ως αγχολυτικό σε ανάλογες περιστάσεις.

    Από την πλευρά τους, οι Μολδαβοί προσπαθούσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα παίζοντας με βαθιές μπαλιές και με την μέθοδο των αντεπιθέσεων. Η υπεροχή του Αρη όμως ήταν φλύαρη και οι "κίτρινοι" είχαν μονάχα δύο αξιόλογες φάσεις στο πρώτο εικοσάλεπτο με τον Φραντζέσκο (4΄, 13΄). Αντίθετα, οι Μολδαβοί κατάφεραν να "παγώσουν" το γήπεδο της Πολίχνης στο 19΄, όταν ο Ολεξιτς έβγαλε μια σέντρα από τα δεξιά, ο Κβαζάβα έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ο Γκίτκος απέκρουσε προσωρινά αλλά ο επερχόμενος Σισέλοφ πήρε το "ριμπάουντ" και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

    Κάπου εκεί θα περίμενε κανείς τον Αρη να ανεβάσει την απόδοση του και να κυνηγήσει το γκολ. Ομως κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε, αλλά η Ζίμπρου παραλίγο να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στο 35΄. Ο Πίζνικ έφυγε στην κόντρα, όμως ο Μαλλούς την τελευταία στιγμή με προβολή έβαλε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ.

    Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα έληγε 1-0, ο Κώστας Φραντζέσκος εκτέλεσε φάουλ το οποίο πολύ δύσκολα απέκρουσε σε κόρνερ ο Μουλτέσκου. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Κυζερίδης και ο Κολτσίδας με κεφαλιά έγραψε το 1-1 πετυχαίνοντας παράλληλα και το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης ήταν πολύ προσεκτικός αφού, ναι μεν κυνηγούσε το δεύτερο γκολ που θα του έδινε και την πρόκριση, ωστόσο έπρεπε να προσέχει να μην δεχθεί γκολ, αφού τότε θα χρειαζόταν δύο γκολ επιπλέον για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ετσι, η καλύτερη φάση του Αρη έγινε στο 63΄, όταν σε ένα μακρινό σουτ Παπαδόπουλου, η μπάλα κόντραρε σε παίκτη της Ζίμπρου και πριν καταλήξει στα δίχτυα, ο Μουλτέσκου απέκρουσε με υπερπροσπάθεια.

    Ομως οι ποδοσφαιριστές του Αρη χρειαζόντουσαν αυτή την πρόκριση τόσο όσον αφορά τον οικονομικό τομέα όσο και στον ψυχολογικό για την δύσκολη συνέχεια. Την λύση έδωσε στο 86΄ ο Λαζανάς όταν μετά από σέντρα του Πασσαλή, ο νεαρός επιθετικός κατέβασε την μπάλα με το δεξί πόδι και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μουλτέσκου διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

    Διαιτητής: Αλόν Γιεσέτ (Ισραήλ)

    Κίτρινες: Ολεκσιτς, Διγκόζης, Σελάντερ, Μπουρχόφσκι, Κουκοβέι Οι συνθέσεις:

    ΑΡΗΣ: Γκίτκος, Μαλλούς (46΄ Κατσιαρός), Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Κυζερίδης, Αμπελάς (81΄ Κούσας), Πασσαλής (90΄ Καραλιόπουλος), Φραντσέσκος, Σελάντερ, Διγκόζης, Λαζανάς.

    ΖΙΜΠΡΟΥ ΚΙΣΙΝΑΟΥ: Μουλτέσκου, Ολεκσιτς, Μπουλγκάρου, Οπρέα (38΄ Κουκοβέι), Κβαζάβα, Τσιομποτάρι, Κισέλοφ (80΄ Ντραγκονόζοφ), Μπάλασα, Μπουρχόφσκι, Πίζνικ (55΄ Επουρεάνου), Μπαστίνα.

    [09] ΠΑΟΚ: Ενα ημίχρονο έφτανε για την πρόκριση

    15/10/2003 9:53:00 μμ

    Ενα "δαιμονισμένο" επτάλεπτο, ήταν αρκετό για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ στον β΄ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" νίκησε 3-0 στο Οσλο τη Λιν, από την οποία είχε χάσει 1-0 στην Τούμπα, καθαρίζοντας το παιχνίδι στο διάστημα 53΄-60΄ όταν πέτυχε και τα τρία τέρματά του με τους Γιασεμή, Κούτση και Βόκολο. Στο πρώτο ημίχρονο η παρουσία του ΠΑΟΚ ηταν απογοητευτική. Πραγματοποίησε εμφάνιση χειρότερη από αυτή της Τούμπας και η δικαιολογία της έδρας δεν υφίσταται, αφού σήμερα στο "Ούλεβααλ" δεν βρέθηκαν περισσότεροι από 2.000 φίλοι των γηπεδούχων.

    Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να διασπάσει την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, μέσα σε επτά λεπτά "εκτέλεσε" τη Λιν και καθάρισε την πρόκριση. Πρώτος "μίλησε" ο Γιασεμή που με ένα απίστευτο βολ πλανέ μέσα από την περιοχή στο 53΄ άνοιξε το σκορ και μαζί το δρόμο της πρόκρισης για την ελληνική ομάδα. Μια πρόκριση που ουσιαστικά "σφραγίστηκε" τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Κούτσης έπιασε ένα ακίνδυνο σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Νορβηγού τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα.

    Ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε στο 60΄ όταν μετά από σέντρα του Αρμάντο Φουτσίνι, ο Λεωνίδας Βόκολος έγραψε το 0-3 δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα στην πρόκριση της ελληνικής ομάδας.

    Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή και ο ΠΑΟΚ θα βρίσκεται ανάμεσα στους 24 "ισχυρούς" κάτι που σημαίνει ότι και στον β΄γύρο της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει μια ομάδα "στα μέτρα" του.

    Διαιτητής: Σέφεριν (Σλοβενία)

    Κίτρινες: Ούσεμπ, Χασιώτης

    ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Φουτσίνι, Ουντέζε, Χασιώτης (46΄ Σπάσιτς), Βόκολος, Κουτσόπουλος, Μάρκος, Κούτσης, Χάγκαν, Γιασεμή (85΄ Βοσκαρίδης), Σαλπιγγίδης (73΄ Γιαννιτσανάκης)

    ΛΙΝ: Οντεγκααρντ, Λουστό, Ονσταντ, Αουγκουστσον, Μπέρντσεν, Σουίφτ, Ούσεμπ, Λάγκερλοφ (46΄ Χάκονσεν), Σοκολόβσκι (61΄ Σίγκουρντσον), Χάνσεν (65΄ Ερικσεν), Σόρενσεν

    [10] Δίπλωσε τις νίκες ο Πανιώνιος

    15/10/2003 9:11:00 μμ

    Μ΄ ένα γκολ του Ραγκουέλ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (95΄), ο Πανιώνιος πήρε την νίκη αλλά και την πανηγυρική πρόκριση για τον επόμενο γύρο του UEFA. O Πανιώνιος ήταν καλύτερος από την Νόρτζελαντ, κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήρε δίκαια την πρόκριση. Στον πρώτο αγώνα, οι "κυανέρθυροι" είχαν επιβληθεί των Δανών με 2-1 στη Νέα Σμύρνη και πλέον περιμένουν να μάθουν την Παρασκευή τον επόμενο αντίπαλο τους στη διοργάνωση.

    Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο παρέταξε την ελληνική ομάδα με ενισχυμένο κέντρο και τρία αμυντικά χαφ (Κόντης, Ραγκουέλ, Μαγέφσκι), αλλά χωρίς κλασικό παίκτη περιοχής, με τους Πίνο και Παρόντι να εναλάσσονται σε ρόλο "φουνταριστού". Η διάταξη αυτή έδωσε τη δυνατότητα στους Δανούς, που μπήκαν ιδιαίτερα δυνατά στο παιχνίδι, να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και να πλησιάσουν δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο στο "χρυσό" γκολ. Στο όγδοο λεπτό, ο Χίντσμπεργκ πέρασε από αριστερά, έκανε την παράλληλη σέντρα, όμως το κοντινό σουτ του Αντρέασεν πέρασε μόλις αουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σόρενσεν σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, έστειλε όμως τη μπάλα ψηλά άουτ.

    Με την παροδο του χρόνου ο Πανιώνιος σοβαρεύτηκε, μπήκε στο πνεύμα του αγώνα και ισορρόπησε τα πράγματα. Ομως, η πρώτη του προτεραιότητα παρέμεινε το "μηδέν" στην άμυνα κι έτσι δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Καβαγκούτσι. Χρειάστηκε μάλιστα μια πολύτιμη επέμβαση του Ραγκουέλ σε προσπάθεια του Αντρέασεν στο 24΄, για να πάει στα αποδυτήρια με αποτέλεσμα που του έδινε την πρόκριση.

    Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Νόρντζελαντ έχασε μια καλή ευκαιρία, στο 54΄, όμως ο Σόρενσεν δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στη σέντρα του Ρασμούσεν. Δύο λεπτά αργότερα, οι "κυανέρυθροι" έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο γκολ, όμως ο Τζιωρτζόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καβαγκούτσι.

    Ο Πανιώνιος έδειχνε να "ψάχνει" περισσότερο τις αντεπιθέσεις και στο 61΄ "άγγιξε" το 1-0, όμως ο Ιάπωνας τερματοφύλακας είπε "όχι" στα διαδοχινά δυνατά σουτ του Ραγκουέλ και του Παρόντι. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 68΄ με ωραία προσπάθεια του Ρασμούσεν, που γύρισε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ντρόμπνι.

    Το παιχνίδι πήρε "δαιμονισμένο" ρυθμό, με την ελληνική ομάδα να έχει δοκάρι σε συρτό σουτ του Τζουλιάνο έξω από την περιοχή στο 69΄, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ντρόμπνι έδιωξε με υπερένταση την κοντινή σέντρα-σουτ του Ρασμούσεν. Ο Πανιώνιος ήλεγξε το ματς ως το τέλος, είχε δύο ακόμα καλές στιγμές με τον Κλίμεκ και τελικά πήρε και τη νίκη χάρη σε ένα γκολ του (κορυφαίου) Αλέν Ραγκουέλ σε αντεπίθεση, ακριβώς στην εκπνοή του αγώνα και συγκεκριμένα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

    Διαιτητής: Λεμπά (Ελβετία)

    Κίτρινες: Παρόντι, Σμίλιανιτς, Ραγκουέλ

    Νόρντζελαντ: Καβαγκούτσι, Χάρτμαν (71΄ Ζιμπέρι), Μάρβιτς, Ντίκοχ, Βίνζεντς, Αλντινγκ, Ρασμούσεν, Αντρέασεν, Φρέντγκααρντ (51΄ Κόντεχ), Χίντσμπεργκ (85΄ Κάις), Σόρενσεν.

    Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Σμίλιανιτς, Γιαννόπουλος, Βλτσεκ, Τζιωρτζόπουλος (75΄ Χασιώτης), Τζουλιάνο, Ραγκουέλ, Κόντης, Πίνο (79΄ Κλίμεκ), Παρόντι (87΄ Λιολίδης), Μαγέφσκι.

    [11] ΑΕΚ: Με Καψή και Λάκη με Αρη

    15/10/2003 11:40:00 μμ

    Με τον Μιχάλη Καψή στη σύνθεσή της θα παραταχθεί, εκτός απρόοπτου, η ΑΕΚ στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη. Ο διεθνής αμυντικός, που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στον δικέφαλο του ποδιού, προπονήθηκε χωρίς να νιώσει την παραμικρή ενόχληση και τέθηκε στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο τεχνικός της Ενωσης δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει κόντρα στον Αρη και τον Βασίλη Λάκη, που έχει μπει πλέον στο κανονικό πρόγραμμα, αν και ακόμα είναι πίσω στη φυσική κατάσταση.

    Mε Παρτιζάν για τα 80 χρόνια

    Εν τω μεταξύ, η Παρτιζάν απάντησε θετικά στην ΠΑΕ ΑΕΚ και θα έρθει τον Απρίλιο στην Αθήνα, για φιλικό παιχνίδι με τον "Δικέφαλο", με το οποίο θα γιορταστούν τα 80 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Το ματς αυτό θα αποτελέσει και μια άτυπη ρεβάνς για τον αγώνα του 1999, που είχε διεξαχθεί στο Βελιγράδι εν μέσω των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Η ακριβής ημερομηνία του παιχνιδιού θα οριστεί προσεχώς.

    Αλλη μια εμπορική συμφωνία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ. Από σήμερα, στους χορηγούς της ΑΕΚ περιλαμβάνεται και η αεροπορική εταιρία "Hellas Jet", που θα διαφημίζεται στη φανέλα της ομάδας. Λεπτομέρειες της συμφωνίας θα δημοσιοποιηθούν σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

    [12] Ο Βασίλης Χατζηπαναγής πρώτος των πρώτων

    15/10/2003 10:26:00 μμ

    Ο "Νουρέγιεφ της μπάλας", "ο μάγος" του Ηρακλή και του ελληνικού ποδοσφαίρου τις δεκαετίες του 70΄και του 80΄, ο Βασίλης Χατζηπαναγής αναδείχθηκε πρώτος στην ψηφοφορία που οργάνωσε η ΕΠΟ, για την ανάδειξη του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή των τελευταίων πενήντα (50) χρόνων. Η διαδικασία που αποτελεί μέρος του επίσημου σχεδιασμού και προγράμματος της UEFA για τον εορτασμό του Ιωβηλαίου της, το 2004. Συγκεκριμένα, κάθε χώρα-μέλος της θα αναδείξει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της την τελευταία πεντηκονταετία. Οι 52 παίκτες θα παρουσιαστούν σε ειδική φαντασμαγορική τελετή στο "σπίτι του ποδοσφαίρου", στη Νιόν, και θα τους απονεμηθεί ειδική τιμητική διάκριση. Mέσα στους δέκα πρώτους βρέθηκαν ακόμα και οι Δομάζος, Παπαϊωάννου Μ., Δεληκάρης, Κούδας, Σαραβάκος, Αναστόπουλος, Μαύρος, Σιδέρης, Λουκανίδης.

    [13] Οι Έλληνες ''ξεχνούν'' τη Μεσογειακή Διατροφή

    15/10/2003 8:46:00 μμ

    Παγκόσμια ημέρα Διατροφής η 16η Οκτωβρίου και ενδιαφέροντα στοιχεία για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων φέρνει στο φως η Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών Ελλάδας. Σύμφωνα με αυτά, οι Έλληνες φαίνεται να απομακρύνονται από τη μεσογειακή διατροφή και να τρώνε ως επί το πλείστον εκτός σπιτιού. Αιτία για την αλλαγή των διατροφικών τους συνηθειών, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις του εργασιακού τους χώρου.

    Προτιμούν τις τηγανιτές πατάτες και τα γλυκά

    Απορρίπτουν όσπρια και ψάρια

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Νίκος Τσεμπερλίδης, το 35% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι "τρώει έξω" 2 - 3 φορές την εβδομάδα, καταφεύγοντας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στη λύση του γρήγορου φαγητού(38%).

    Σε ποσοστό 26% παραδέχονται ότι οι διατροφικές τους συνήθειες άλλαξαν προς το ανθυγιεινότερο...αποδίδοντας μάλιστα την τάση τους αυτή, στον τρόπο ζωής και τις απαιτήσεις του εργασιακού τους χώρου.

    Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες δείχνουν να απομακρύνονται από τη μεσογειακή δίαιτα, προσθέτοντας, στο διαιτολόγιο τους γλυκά, αναψυκτικά και τηγανιτές πατάτες και απορρίπτοντας τροφές που είναι εξαιρετικά σημαντικές όπως τα όσπρια, τα λαχανικά και τα φρούτα αλλά και τα ψάρια.

    Υπάρχει βέβαια, και ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό 58% που δηλώνει ότι οι διατροφικές τους συνήθειες έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, δίνοντας έμφαση στην υγιεινή διατροφή, τις σαλάτες και τα ισορροπημένα γεύματα.

    Μάλιστα σε ποσοστό 30% δηλώνουν ότι συνειδητά αποφεύγουν τα καταστήματα γρήγορου φαγητού.

    Ποιοι παράγοντες υποβαθμίζουν την ποιότητα διατροφής;

    Ψηφοφορία πολιτών

    Το εξαιρετικά υψηλό κόστος διατροφής είναι πολλές φορές η αιτία για την υποβάθμιση στην ποιότητα διατροφής, επισημαίνουν πολλοί καταναλωτές.

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής το Ινστιτούτο Καταναλωτών καλεί τους καταναλωτές σε συνεχή αγώνα κατά της ακρίβειας και της κακής ποιότητας ζωής.

    Το ΙΝΚΑ, σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΕ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις πραγματοποιεί την Πέμπτη στις 7 μμ ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι καταναλωτές μπορούν να συμμετάσχουν σε ψηφοφορία για να αναδείξουν τους παράγοντες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και διατροφής.

    Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές και μετά τη δύση του Ηλίου.

    Ενημερωτική εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, διοργανώνει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, στο λιμάνι του Πειραιά και η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος.

    Παράλληλα δυο κινητές μονάδες της Ένωσης με ηχητικά μηνύματα θα περιοδεύουν σε περιοχές της Αττικής ενημερώνοντας το καταναλωτικό κοινό.

    Αφιέρωμα από την ΕΡΤonline

    Οι σωστές διατροφικές συνήθειες, "χτίζονται" μέσα από την οικογένεια και σε συνδυασμό με τη σωματική άσκηση αποτελούν εγγύηση για μία καλή ποιότητα ζωής.

    Στο ειδικό αφιέρωμα της ΕΡΤonline για τη Διατροφή, μπορείτε να βρείτε έναν χρήσιμο και περιεκτικό οδηγό με συμβουλές, για να είστε πάντα υγιείς και σε φόρμα.

    [14] Μέτρα για την spam mail

    15/10/2003 10:08:00 μμ

    Φραγμό στις ενοχλήσεις που δέχονται οι καταναλωτές από διαφημίστηκες εταιρείες προσπαθεί να θέσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που θεσπίζει από εδώ και στο εξής ειδικό μητρώο στο οποίο μπορούν να εγγραφούν όλοι οι πολίτες με μια απλή αίτηση έτσι ώστε να απαλλαγούν από τα ανεπιθύμητα διαφημιστικά τηλεφωνήματα και αλληλογραφία. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Αρχής, Δημήτριος Γουργουράκης, απευθυνόμενος προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών &amp; Διαφάνειας, οι διαφημιστικές εταιρείες πολίτες υποχρεούνται να συμβουλεύονται τις εγγραφές στο ειδικό μητρώο, πριν ενοχλήσουν το κοινό και να αποκλείουν όλους όσους έχουν εγγραφεί. Σε περίπτωση που το αγνοήσουν, υπέχουν ευθύνης και μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο.

    Ποινική δίωξη και για τους καταλόγους βουλευτών

    Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ι. Καψής είχε εκφράσει τη δυσφορία του για την τακτική πολλών διαφημιστικών εταιρειών να καλούν ανυποψίαστους πολίτες ακόμα και σε ώρες κοινής ησυχίας.

    Η αίτηση "προκειμένου να μην λαμβάνετε διαφημιστική αλληλογραφία":

    http://www.dpa.gr/gnostop.html

    Αλληλογραφία: contact@dpa.gr,

    Διεύθυνση: Ομήρου 8, 6ος όροφος, 105-64 Αθήνα

    Τηλ: 210-335 2605, 335 2628-43 Φαξ: 210-335 2617

    Στην επιτροπή τέθηκε επίσης και το θέμα απόκτησης αρχείων των δημοσίων φορέων από ιδιωτικές εταιρείες, καθώς όπως κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλος ότι κατά την περίοδο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2002, εταιρεία τηλεμάρκετιγκ χρησιμοποίησε το αρχείο του ΟΑΕΔ για να εντοπίζει τους ανέργους του Περιστερίου Αττικής και να υπόσχεται επαγγελματική αποκατάσταση σε περίπτωση εκλογής συγκεκριμένου υποψηφίου.

    Σε άλλη περίπτωση μάλιστα όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φ. Ιωαννίδης κατάλογοι Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες έφτασαν στα χέρια βουλευτών.

    Απαντώντας ο κ. Γουργουράκης είπε ότι "η διαρροή στοιχείων σε τρίτους συνιστά ενδεχομένως και ποινικό αδίκημα" ενώ σημείωσε την ανάγκη για τέτοιες περιπτώσεις να γίνονται καταγγελίες προς την Αρχή.

    [15] Πέθανε ο Μπερνάρ Λεβί, ιδιαίτερος γραμματέας του Σαρτρ

    15/10/2003 10:12:00 μμ

    Πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 58 ετών ο συγγραφέας και φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, ο πρώην ιδιαίτερος γραμματέας του φιλόσοφου Ζαν-Πολ Σαρτρ, μετά από οξύ έμφραγμα, όπως ανέφεραν συγγενείς του και ο εκδοτικός οίκος του στο Παρίσι. Ο Λεβί έγινε ιδιαίτερος γραμματέας του Ζαν-Πολ Σαρτρ το Σεπτέμβριο του 1974 και παρέμεινε μέχρι το θάνατο του φιλόσοφου το 1980. Στο πλούσιο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγεται η βιογραφία του φιλοσόφου Σαρτρ, "Ο αιώνας του Σαρτρ".

    Ο Λεβί, που ζούσε στο Ισραήλ από την περασμένη δεκαετία, γεννήθηκε στο Κάιρο και ήταν απόφοιτος της ''Εκόλ Νορμάλ Σιπεριέρ'' του Παρισιού. Εντρύφησε στο μαρξισμό μέσα από σεμινάρια του φιλοσόφου Λουί Αλτουσέρ. Ανέπτυξε δράση το Μάιο του 1968 στο Παρίσι και απέκτησε το προσωνύμιο "Πιέρ Βικτόρ" εντασσόμενος στη μαρξιστική-λενινιστική οργάνωση της εποχής ''Προλεταριακή Αριστερά''. Φιλόσοφος και συγγραφέας, ο Μπερνάρ - Ανρί Λεβί υπήρξε μαθητής του Ντερριντά καθώς και συνεργάτης του Φρανσουά Μιττεράν κατά τη χρονική περίοδο 1973-1976.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 15 October 2003 - 20:54:20 UTC