Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα κατά των κινήσεων Ντενκτάς παίρνει η Κύπρος
  • [02] Προκαταρκτική εξέταση για τη σαλμονέλα
  • [03] Αρχίζει η καταγραφή των ζημιών από το χαλάζι
  • [04] Αγγλοι τουρίστες σκότωσαν ομοεθνή τους στη Ρόδο
  • [05] Απίστευτη ταλαιπωρία εν πλω
  • [06] Test event για τις συγκοινωνίες
  • [07] Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για προεδρικές εκλογές
  • [08] Συμπλοκή Αλβανών στην Κόρινθο-Eνας τραυματίας
  • [09] Σύσκεψη για ελαιόλαδο στο Υπουργείο Γεωργίας
  • [10] Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις για την τελωνειακή ένωση
  • [11] Αύριο η απόφαση για αποφυλάκιση του Α. Παπαναστασίου
  • [12] Κόλαση η Ευρώπη από καύσωνα και φωτιές
  • [13] Απαιτούν την εξουσία οι αντάρτες στη Λιβερία
  • [14] Επενδύσεις εκατομμυρίων στα κατεχόμενα από Τούρκους
  • [15] Τοξοβολία: Η Γιουν πήρε τη χρυσό μετάλλιο
  • [16] Αναζητά αμυντικό η Ρεάλ
  • [17] Μπάσκετ: Στον Παναθηναϊκό ο Αρτέμης Κούβαρης

    [01] Μέτρα κατά των κινήσεων Ντενκτάς παίρνει η Κύπρος

    12/8/2003 12:35:00 μμ

    Νομική επιτροπή από διεθνείς προσωπικότητες και εμπειρογνώμονες συνέστησε η κυπριακή κυβέρνηση, προκειμένου να εξετάσει το θέμα των προσφυγών Ελληνοκυπρίων στη λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων του ψευδοκράτους του Ντενκτάς. Όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου η επιτροπή θα παραδώσει σύντομα στην κυπριακή κυβέρνηση την πρώτη της γνωμάτευση. Ο Ιακώβου τόνισε, ότι οι μάχες των Ελληνοκυπρίων θα δοθούν στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα οποία ο Ντενκτάς προσπαθεί να επηρεάσει με διάφορα τεχνάσματα. Ο κ. Ιακώβου εξέφρασε επίσης την ανησυχία του, αφού, όπως είπε, από επιπολαιότητα και μόνο κάποιοι πιθανόν να πλήξουν γενικά τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων, προσφεύγοντας σε τέτοιου είδους όργανα στα κατεχόμενα.

    Παρελκυστικές κινήσεις από Αγκυρα και Ντενκτάς

    Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

    Τον Νοέμβριο αναμένεται να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το θέμα των λεγόμενων "εσωτερικών ένδικων μέσων", που επιχειρεί να εισάγει η Τουρκία προκειμένου να παρεμποδίσει τη χιονοστιβάδα προσφυγών από Ελληνοκυπρίους για τις περιουσίες τoυς στα κατεχόμενα και παράλληλα να επιτύχει έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε, ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η Κυβέρνηση θα έχει στα χέρια της τα βασικά σημεία της νομικής επιχειρηματολογίας για να στηρίξει τις θέσεις της, όταν παρέμβει ενώπιον του ΕΔΑΔ, ότι δεν υπάρχουν "εσωτερικά ένδικα" στα κατεχόμενα. Το θέμα, που θα συζητηθεί ενώπιον του ΕΔΑΔ αφορά ατομικές προσφυγές και η Τουρκία θα έχει πίστωση χρόνου να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της, τα οποία στη συνέχεια θα σταλούν στο δικηγόρο της υπόθεσης Αχιλλέα Δημητριάδη για να απαντήσει.

    "Η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να ζητήσει να παρέμβει στην υπόθεση και φαίνεται, πως το θέμα αυτό θα φθάσει στο αποκορύφωμά του τον προσεχή Νοέμβριο", είπε ο κ. Ιακώβου. Το ΕΔΑΔ έχει καλέσει την Τουρκία να υποβάλει "περαιτέρω γραπτές παρατηρήσεις" πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου 2003 για το κατά πόσο έχουν εξαντληθεί "οι εσωτερικές θεραπείες".

    Η πρόσκληση του Δικαστηρίου προς την τουρκική κυβέρνηση έγινε μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος της Αγκυρας, στο οποίο προέβαλε τον ισχυρισμό, ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν και λειτουργούν εσωτερικά ένδικα μέσα, που οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να εξαντλούν πριν προσφεύγουν στο ΕΔΑΔ.

    ''Όλα τα όργανα του ψευδοκράτους είναι παράνομα''

    Αναφορικά με τη συνεργασία με την Αθήνα για αντιμετώπιση των τουρκικών κινήσεων, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών τόνισε, πως δεν πρόκειται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις, που λήφθηκαν και που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της τουρκικής προσπάθειας να πείσει το ΕΔΑΔ ότι υπάρχουν "εσωτερικά ένδικα" στα κατεχόμενα για το θέμα των περιουσιών, ωστόσο τόνισε, πως "υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ιακώβου τόνισε, πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς και του κατοχικού ηγέτη στο θέμα των περιουσιών "σοβαρά, γιατί υπάρχει πιθανότητα παραπλάνησης ακόμα και του ΕΔΑΔ". Καταβάλλεται, υποστήριξε, μια συντονισμένη προσπάθεια για να διαφυλαχθούν τα δικαιώματα των πολιτών και το δικαίωμα, που δίδει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για ατομική προσφυγή.

    "Οφείλουμε να δώσουμε αυτή τη μάχη και να εξηγήσουμε ότι όχι μόνο τα δικαστήρια και το ψευδοκράτος είναι μη αναγνωρισμένα αλλά είναι παράνομα, έχουν καταδικαστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας και όλα τα όργανα του ψευδοκράτους είναι παράνομα", πρόσθεσε, για να τονίσει, πως "δεν μπορεί να αναμένεται κανένας πολίτης καμιάς χώρας να προσφύγει σε ένα όργανο, που είναι σαφώς παράνομο και καταδικασθέν από το Συμβούλιο Ασφαλείας".

    Εξάλλου δεν θέλησε να επιβεβαιώσει πληροφορίες, ότι Ελληνοκύπριοι έχουν στείλει επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο ζητώντας οικονομική βοήθεια και προειδοποιώντας, πως είναι δυνατό να απευθυνθούν στο κατοχικό καθεστώς εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

    Ο κ. Ιακώβου απέρριψε τέλος τις επικρίσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού για αδράνεια της Κυβέρνησης στο θέμα.

    Δρομολογείται η ναρκαλίευση στη νεκρή ζώνη

    Στο μεταξύ εντός των δύο προσεχών μηνών αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών για την ναρκαλίευση της νεκρής ζώνης με στόχο το συντονισμό των δύο πλευρών στο θέμα αυτό. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Μπράιαν Κέλι δήλωσε, ότι "το θέμα συζητείται με τις δύο πλευρές, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να προχωρήσει το θέμα".

    Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως η άφιξη του εμπειρογνώμονα θα οδηγήσει το θέμα της ναρκαλίευσης στο επόμενο στάδιο, σημειώνοντας, πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα καλωσορίσει οποιαδήποτε κίνηση οδηγεί στην ομαλοποίηση της κατάστασης στη νεκρή ζώνη. Ο Κέλι απέρριψε τη θέση, ότι οι κινήσεις για ναρκαλίευση αυτή την περίοδο έχουν σχέση με τη στασιμότητα, που παρατηρείται στο Κυπριακό. "'Θα ήταν σφάλμα να υποθέσει κάτι τέτοιο κάποιος", πρόσθεσε.

    [02] Προκαταρκτική εξέταση για τη σαλμονέλα

    12/8/2003 7:02:00 μμ

    Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθούν οι καταγγελίες περί ελλιπούς τήρησης των κανονισμών υγιεινής στο εστιατόριο του ξενοδοχείου "Νηρεύς" της Νέας Μάκρης και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι, διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημ. Λινός. Αφορμή στάθηκε η εκδήλωση συμπτωμάτων σαλμονέλας στα μέλη της γερμανικής ομάδας κωπηλασίας που βρισκόταν στη χώρα μας, προκειμένου να λάβει μέρος στους προολυμπιακούς αγώνες στο Σχινιά και είχε καταλύσει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

    Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα θα επεκταθεί και στους αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο κ. Λινός οι εν λόγω υπάλληλοι δεν ενημέρωσαν ούτε το υπουργείο Υγείας, ούτε την ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 για τις παρατυπίες που εντόπισαν κατά τη διενέργεια ελέγχων, τους οποίους διενήργησαν στις 23 και τις 30 Ιουλίου 2003 στο ξενοδοχείο, ενόψει της αθλητικής διοργάνωσης.

    [03] Αρχίζει η καταγραφή των ζημιών από το χαλάζι

    12/8/2003 4:22:00 μμ

    Τις πληγείσες, από την προχθεσινή νεροποντή και χαλαζόπτωση, περιοχές των νομών Λάρισας και Μαγνησίας επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο του υπουργείου Γεωργίας και του ΕΛΓΑ. Ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης δεσμεύτηκε ότι οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών θα ξεκινήσουν άμεσα, ώστε να δοθούν τους επόμενους μήνες οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς.

    Δέσμευση της κυβέρνησης η άμεση αποζημίωση των παραγωγών

    Τα χωριά των Φαρσάλων και της Κοιλάδας Λάρισας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης, συνοδευόμενος από τον διοικητή του ΕΛΓΑ Μιλτιάδη Τσόγκα.

    Οι παραγωγοί τούς υποδέχτηκαν, κρατώντας στα χέρια τους την κατεστραμμένη σοδειά. Καρύδια, βιομηχανική ντομάτα και βαμβάκι είναι οι καλλιέργειες που κυρίως έπληξε η προχθεσινή χαλαζόπτωση.

    Ο κ. Χατζημιχάλης διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι θα αρχίσει άμεσα η αντικειμενική καταγραφή των ζημιών και επομένως άμεση θα είναι και η καταβολή των αποζημιώσεων.

    Οι παραγωγοί πάντως θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση της ζημιάς που έχουν υποστεί.

    Την Τετάρτη, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα επισκεφτεί περιοχές της Φθιώτιδας όπου επίσης παρατηρήθηκαν ζημιές από την τελευταία νεροποντή.

    [04] Αγγλοι τουρίστες σκότωσαν ομοεθνή τους στη Ρόδο

    Πηγή: ΝΕΤ 12/8/2003 3:37:00 μμ

    Στις 3.00 π.μ., στο Φαληράκι της Ρόδου, τα αίματα άναψαν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε ένα από νυκτερινά κέντρα της περιοχής. Οκτώ Βρετανοί τουρίστες επιτέθηκαν σε δυο ομοεθνείς τους. Ο ένας κρατούσε σπασμένο μπουκάλι. Το κακό δεν άργησε να γίνει και από τη συμπλοκή που ακολούθησε. Ενας από τους δύο Βρετανούς έπεσε νεκρός με κομμένη την καρωτίδα. Λίγα λεπτά αργότερα η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα ενώ δύο από τους Βρετανούς αναζητούνται. Ο άτυχος άντρας διακομίστηκε στο νομαρχιακό νοσοκομείο της Ρόδου όπου και έγινε νεκροψία-νεκροτομή.

    Ανησυχεί η κοινωνία της Ρόδου

    Είναι το δεύτερο τραγικό περιστατικό που συμβαίνει στο Φαληράκι μέσα σε μια εβδομάδα με πρωταγωνιστές Βρετανούς τουρίστες. Το ξημέρωμα της προηγούμενης Τρίτης ένας 30χρονος υπό την επήρεια αλκοόλ έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να περάσει κάτω από ένα απορριμματοφόρο του δήμου Καλλιθέας.

    Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και οι καταστηματάρχες της περιοχής εκφράζουν την ανησυχία τους.

    Οι επτά Βρετανοί κρατούνται στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου διεξάγεται προανάκριση. Οι επτά κρατούμενοι είναι οι εξής: David Bramall, 32 χρόνων, John Graham 23 χρόνων, Paul Donn, 26 χρόνων, Steven Renshaw, 34 χρόνων, Warren Sandalis, 22 χρόνων, Malais Brain, 25 χρόνων και Tomas Delangy, 27 χρόνων.

    [05] Απίστευτη ταλαιπωρία εν πλω

    Πηγή: ΝΕΤ 12/8/2003 3:28:00 μμ

    Με 5,5 ώρες και 4 ώρες καθυστέρηση αντίστοιχα έφθασαν, χθες, στο λιμάνι του Πειραιά τα πλοία "Εξπρές Ποσειδών" και "High Speed I". Η υπερβολική κίνηση στα λιμάνια, αλλά και βλάβη στις μηχανές του High Speed I έφερε στα όρια της υπομονής τους,τους επιβάτες των δύο σκαφών.

    Δεμένο το High Speed I λόγω βλάβης

    Το ''HIGH SPEED 1'' με 707 επιβάτες ξεκίνησε στις 7.45 π.μ. χθες από το λιμάνι του Πειραιά για κυκλικό δρομολόγιο Πάρο-Θήρα-Κέα και Μακρόνησο.

    Στις 9.30 π.μ. εκδηλώθηκε μηχανοηλεκτρολογική βλάβη στο πρώτο waterjet και μείωσε ταχύτητα.

    Στην Πάρο επιθεωρήθηκε και έφυγε για Θήρα με τις τρεις άλλες μηχανές, κάνοντας το υπόλοιπο δρομολόγιο. Στο λιμάνι του Πειραιά του απαγορεύτηκε ο απόπλους.

    Σύμφωνα με το Υπουργείο το ''HIGH SPEED 1'' δεν θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι την Παρασκευή.

    Στη θέση του από σήμερα θα βρίσκεται το ''Παναγιά Εκατονταπυλιανή'', που έκανε, ήδη, το πρώτο δρομολόγιο στις 8.00 π.μ. χωρίς καθυστέρηση.

    Η υπερβολική κίνηση στα λιμάνια καθυστέρησε το ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ''

    Με 5,5 καθυστέρηση κατέπλευσε τελικά στο λιμάνι του Πειραιά το ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ'', το οποίο έπρεπε να είχε φθάσει από τις 8.00 π.μ. και να έχει αναχωρήσει ξανά στις 10.00 π.μ. για Πάρο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη.

    Αιτία της καθυστέρησης σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ήταν η υπερβολική κίνηση στα λιμάνια.

    Αποτέλεσμα ήταν να περιμένουν για τέσσερις ώρες οι επιβάτες που θα ταξίδευαν με το πλοίο. Οταν το είδαν να φτάνει στο λιμάνι, με ανυπομονησία πήγαν να μπουν μέσα, εμποδίζοντας επιβάτες και αυτοκίνητα να βγουν.

    [06] Test event για τις συγκοινωνίες

    12/8/2003 12:31:00 μμ

    Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει το κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 17 Αυγούστου, στη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα. Αντίθετα, θα λειτουργούν κανονικά ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό. Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας έχει προγραμματίσει ειδικά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των αθλητικών διοργανώσεων που θα γίνουν στην πρωτεύουσα τις επόμενες μέρες, πρόγραμμα που αποτελεί πρόκριμα για την εξυπηρέτηση των μεταφορών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    [07] Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για προεδρικές εκλογές

    12/8/2003 5:15:00 μμ

    Αντιπαράθεση Πρωτόπαππα-Ρουσσόπουλου μετά από δημοσιεύματα στα οποία στελέχη της ΝΔ σχολίαζαν την πιθανότητα πρόωρων εκλογών σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας το 2005. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για προσχηματική ενασχόληση που πηγάζει από την αδυναμία των στελεχών της ΝΔ να συζητήσουν τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

    Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μίλησε γι' αυτούς που επί 20 χρόνια κυβερνούν, δημιούργησαν τα προβλήματα του τόπου και σήμερα με τεχνάσματα κάθε είδους προσπαθούν ν' αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους.

    [08] Συμπλοκή Αλβανών στην Κόρινθο-Eνας τραυματίας

    Πηγή: ΝΕΤ 12/8/2003 3:41:00 μμ

    Σκηνές Φαρ-Γουέστ εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες το βράδυ στο κέντρο της Κορίνθου. Τέσσερις Αλβανοί που δειπνούσαν σε εστιατόριο της πόλης άρχισαν να διαπληκτίζονται και ένας από αυτούς πυροβόλησε ομοεθνή του με κοντόκανη καραμπίνα και τον τραυμάτισε στο χέρι. Στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτος από κόσμο, το μπαράζ των πυροβολισμών προκάλεσε πανικό.

    Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

    Οι τέσσερις Αλβανοί έτρωγαν σε κεντρικό εστιατόριο της οδού Πυλαρινού όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν για λόγους ερωτικής αντιζηλίας. Ένας από αυτούς οπλισμένος με δίκαννο δεν δίστασε να στρέψει το όπλο τις κάνες εναντίον του ομοεθνούς του. Οι σφαίρες τραυμάτισαν σοβαρά τον 27χρονο Χοχα Φατος στο αριστερό μπράτσο.

    Αμέσως έσπευσε για βοήθεια προς το αστυνομικό τμήμα τρέχοντας τραυματισμένος στους δρόμους της πόλης.

    Οι άλλοι δύο Αλβανοί τον ακολούθησαν, πυροβολώντας ανάμεσα στο πλήθος. Οι σφαίρες ευτυχώς δεν τραυμάτισαν αθώους, προκάλεσαν όμως φθορές σε σταθμευμένο ΙΧ.

    Ο τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

    Οι αστυνομικοί αναζητούν τους δύο δράστες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή πετώντας το κλεμμένο όπλο, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

    Η κλοπή του είχε δηλωθεί στο Α.Τ Μυκόνου το καλοκαίρι του 2001.

    [09] Σύσκεψη για ελαιόλαδο στο Υπουργείο Γεωργίας

    12/8/2003 3:09:00 μμ

    Προβληματίζει τόσο το Υπουργείο Γεωργίας όσο και τους ελαιοπαραγωγούς η επικείμενη, μέχρι το τέλος του μήνα, απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ύψος των επιδοτήσεων του ελαιολάδου και των αλλαγών στην οργάνωση της αγοράς των μεσογειακών προϊόντων ελαιολάδου, βάμβακος και καπνού. Η μάχη αναμένεται σκληρή μεταξύ των μεσογειακών χωρών αλλά και των χωρών Βορρά-Νότου, ενώ η αυξημένη φετινή παραγωγή, που ξεπερνά τους 600 χιλιάδες τόνους ενδέχεται να οδηγήσει σε αισθητά μειωμένες επιδοτήσεις των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών. Εν όψει, λοιπόν, των αλλαγών, που προωθεί η Ε.Ε στην Κοινή Οργάνωση Αγοράς του Ελαιολάδου οι εκπρόσωποι των παραγωγικών οργανώσεων συμφώνησαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Υπουργείο Γεωργίας, υπό τον υπουργό Γιώργο Δρυ στη διαμόρφωση μίας κοινής διαπραγματευτικής θέσης.

    Οι εκπρόσωποι των θεσμοθετημένων οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, όπως επίσης και η Διοίκηση της Ελαιουργικής, αποδέχθηκαν την πρόταση του Δρυ για τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής, υπό το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Γεωργίας Ανδρέα Κόρακα, η οποία θα μελετήσει σε βάθος όλα τα δεδομένα και θα προτείνει κοινή διαπραγματευτική θέση, με βάση τα συμφέροντα των Ελλήνων ελαιοκαλλιεργητών και το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για την εθνική μας οικονομία.

    "Εάν θέλουμε να πάρουμε όλο το ποσό της επιδότησης ανά κιλό, που δικαιούται η χώρα μας από την Ε.Ε, δεν θα πρέπει να αυξηθεί η παραγωγή ελαιολάδου", δήλωσε στην ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς.

    Στο μεταξύ, την άμεση και έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, υποσχέθηκε ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης που επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές στο νομό Λάρισας. Ο κ. Χατζημιχάλης το απόγευμα θα μεταβεί στο Πήλιο και αύριο θα επισκεφθεί τη Φθιώτιδα.

    [10] Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις για την τελωνειακή ένωση

    12/8/2003 12:53:00 μμ

    Ως το "πρώτο βήμα" για την τελωνειακή ένωση, "η οποία είναι μια μακρά διαδικασία" χαρακτήρισε τη συμφωνία - πλαίσιο, που υπεγράφη με το ψευδοκράτος ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αμπτουλατίφ Σενέρ. Όπως αναφέρει ο τουρκοκυπριακός Τύπος, ο Σενέρ δήλωσε, ότι με την συμφωνία σκοπείται η ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Τουρκίας-ψευδοκράτους ενώ τόνισε, ότι όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση συνάπτει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με κράτη όπως ο Καναδάς, το Μεξικό, η Αλγερία, η Αίγυπτος και δεν ζητεί την άποψη της Τουρκίας, έτσι και η Τουρκία προχώρησε στην συμφωνία-πλαίσιο με το ψευδοκράτος. Ο σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων επιχειρηματιών ανακοίνωσε, ότι η συμφωνία θα φέρει σε δύσκολη θέση την Τουρκία, ενώ δεν θα έχει θετικές επιπτώσεις στην τουρκοκυπριακή οικονομία.

    ''Να πούμε όχι στον Ντενκτάς''

    Ο Τύπος στα κατεχόμενα αναφέρεται και σε δηλώσεις του αρχηγού του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μεχμέτ Αλή Ταλάτ, σε απάντηση προς τον Ραούφ Ντενκτας, ο οποίος είχε πει, ότι οι εκλογές του Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν μεταξύ των δυνάμεων, που υπερασπίζονται το ψευδοκράτος του και αυτών, που δεν το υπερασπίζονται. "Ο μόνος τρόπος διεξόδου από τα αδιέξοδα, δήλωσε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, είναι να πούμε με την ψήφο μας "όχι" στην γραμμή, που ακολουθεί ο Ντενκτάς".

    [11] Αύριο η απόφαση για αποφυλάκιση του Α. Παπαναστασίου

    12/8/2003 7:13:00 μμ

    Ο Ανέστης Παπαναστασίου, ο τελευταίος συληφθείς με την κατηγορία της συμμετοχής στη 17 Νοέμβρη, υπάρχει το ενδεχόμενο να αφεθεί ελεύθερος, αύριο Τετάρτη. Και αυτό γιατί το Συμβούλιο Εφετών δεν πήρε απόφαση για παράταση της προσωρινής κράτησής του. Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου υποστηρίζουν, ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, έπρεπε να είχε αποφυλακιστεί πριν απο τρείς μέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Ανέστης Παπαναστασίου 41 ετών, συνελήφθη στις 9 Ιανουαρίου, ενώ είχε ήδη εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα για τους 18 κατηγορούμενους για συμμετοχή στη ''17 Νοέμβρη''. Ετσι, σε βάρος του είχε σχηματιστεί χωριστή δικογραφία για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

    Σήμερα η απόφαση για Αγαπίου, Κανά και Αθανασάκη

    Για την παράταση της προσωρινης κράτησης των τριών κατηγορουμένων για συμμετοχή στον Ε.Λ.Α -Κωνσταντίνου Αγαπίου, Αγγελέτου Κανά και Ειρήνης Αθανασάκη- αποφασίζει σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

    Στις 2 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 6 μήνες από την προφυλάκισή τους

    [12] Κόλαση η Ευρώπη από καύσωνα και φωτιές

    12/8/2003 4:49:00 μμ

    Τους εκατό έφτασαν οι νεκροί από τη θερμοπληξία στη Γαλλία ενώ για τέταρτη μέρα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στην νότια Πορτογαλία. Οκτώ ελικόπτερα, τρία από τα οποία γερμανικά, μετέχουν στο έργο της κατάσβεσης, που καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που πνέουν στην περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν επίσης 345 πυροσβέστες και 90 στρατιώτες. Η θερμοκρασία συνεχίζει να είναι υψηλή, αφού ο υδράργυρος έχει "κολλήσει" στους 40 βαθμοί Κελσίου. Βορειότερα, κυρίως στο εθνικό πάρκο της Σέρα ντα Εστρέλα, συνεχίζουν να μαίνονται τρεις πυρκαγιές σε δύσβατες περιοχές, ενώ δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο προς το παρόν πυρκαγιές στην περιοχή του Πόρτο στα βόρεια και στην περιοχή Βίλα Ρεαλ στα βορειοανατολικά.

    Επιδεινώνεται η κατάσταση

    Από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία, από το τέλος Ιουλίου, έχουν χάσει την ζωή τους 15 άνθρωποι και έχουν αποτεφρωθεί εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, 240 άτομα έχουν μείνει χωρίς εργασία.

    Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Περιστατικών Πατρίκ Πελού δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών απο το κύμα καύσωνα στη Γαλλία έχει ήδη ξεπεράσει τους εκατό και πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένα άτομα. "Ξεπεράσαμε τους εκατό ...σε όλη την χώρα", ανέφερε προς τους δημοσιογράφους.

    Χθες είχε δηλώσει, ότι μόνο στην περιοχή του Παρισιού έχουν χάσει την ζωή τους τις τελευταίες τέσσερις ημέρες σε περιστατικά σχετιζόμενα με τις υψηλές θερμοκρασίες πενήντα άτομα. Παράλληλα στο Νανσί τρεις νεαροί άνθρωποι, που έπαθαν θερμοπληξία, παραμένουν σε κώμα σε νοσοκομείο.

    Η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να πέσει κάτω απο τους 35 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο τμήμα της Γαλλίας για έννατη συνεχή ημέρα σήμερα, ενώ την Πέμπτη είναι πιθανόν να σημειώσει μικρή κάμψη στην βόρεια Γαλλία.

    Στο μεταξύ σε απεργία απειλούν να κατέβουν αύριο Τετάρτη οι οδηγοί λεωφορείων στην πόλη Μπεζανσόν, εάν δεν τοποθετηθεί κλιματισμός στα λεωφορεία ή δεν τους επιτραπεί να φορούν κατά την ώρα της εργασίας σόρτς και γυαλιά ηλίου, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του συνδικάτου τους.

    "Οι συνθήκες στις δημόσιες μεταφορές έχουν γίνει αφόρητες με τις θερμοκρασίες να φθάνουν ακόμη και τους 48 βαθμούς μέσα στο αυτοκίνητο", δήλωσε ο Γκι Σερβέν συνδικαλιστικό στέλεχος της CGT. Το συνδικάτο έχει προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει αύριο σε απεργία, εάν δεν τοποθετηθούν κλιματιστικά στα 150 λεωφορεία της εταιρείας CTB και εάν δεν επιτραπεί στους 400 οδηγούς της να φορούν σόρτς και γυαλιά ηλίου. Απο την εταιρεία ανακοινώθηκε ότι προς το παρόν θα τους επιτραπεί να οδηγούν έχοντας ανοικτές τις πόρτες των λεωφορείων.

    Στην Ισπανία, στην επαρχία της Βαρκελώνης στην Καταλωνία, στη βορειοανατολική Ισπανία έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές 36.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων.

    Στην ίδια περιοχή αναφέρθηκαν προχθές από τις Αρχές πέντε θάνατοι ενώ εξαιτίας των πυρκαγιών ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις εστίες του. Τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη πυροσβέστες και εθελοντές κατόρθωσαν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τις πυρκαγιές δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Αρτουρ Μας, αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Καταλωνίας.

    Από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών επλήγησαν ιδιαίτερα οι δυτικές και νοτιοδυτικές περιοχές της Ισπανίας και κυρίως η επαρχία Εστρεμαδούρα, όπου τις πέντε πρώτες ημέρες του Αυγούστου κάηκαν 150.000 στρέμματα δασικών κυρίως εκτάσεων.

    Το θερμότερο καλοκαίρι της ζει η Αυστρία

    Στη Βιέννη εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας δήλωσε σήμερα ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν το πιο θερμό στην Αυστρία από το 1768, που άρχισε η μέτρηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Η προηγούμενη υψηλότερη θερμοκρασία είχε σημειωθεί στην Βιέννη το καλοκαίρι του 1811 με 22,5 βαθμούς, ενώ η υψηλότερη θερμοκρασία, που έχει μέχρι σήμερα καταγραφεί στην Αυστρία ήταν το καλοκαίρι του 1985 στα νότια της χώρας με 39,7 βαθμούς. Το ρεκόρ για την πρωτεύουσα ήταν 38,3 βαθμούς το καλοκαίρι του 1957.

    Στην Ιταλία και κυρίως στις βόρειες και κεντρικές περιοχές της, συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες ενώ η υγρασία, που σε ορισμένες περιπτώσεις πλησιάζει ακόμη και το 100% καθιστά αφόρητη τη ζωή κατοίκων και τουριστών. Στο Μιλάνο χθες το θερμόμετρο έδειξε 39,3 βαθμούς, ενώ η υγρασία άγγιξε το 95%. Στη Βενετία το θερμόμετρο έδειχνε 35,6 βαθμούς και στο Τορίνο 37,1 βαθμούς Κελσίου.

    [13] Απαιτούν την εξουσία οι αντάρτες στη Λιβερία

    12/8/2003 3:43:00 μμ

    Σαφές κατέστησαν σήμερα για πρώτη φορά οι αντάρτες της Λιβερίας ότι θέλουν να ηγηθούν μίας προσωρινής κυβέρνησης τώρα, που ο παραιτηθείς Τσαρλς Τέιλορ μετέβη στην εξορία. "Είμαστε υπεύθυνοι για την πτώση του Τσαρλς Τέϊλορ... Θέλουμε να υπηρετήσουμε στα ύπατα αξιώματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε την προεδρία στην προσωρινή κυβέρνηση", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στη Μονρόβια ο Σέκου Φοφάνα, ανώτερο στέλεχος της ανταρτικής οργάνωσης Ενωμένοι Λιβεριανοί για τη Συμφιλίωση και τη Δημοκρατία (LURD). Νωρίτερα ο νέος Πρόεδρος της χώρας, που κατασπαράζεται από τον εμφύλιο πόλεμο τα τελευταία 14 χρόνια, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την ειρήνη κάλεσε τις ανταρτικές δυνάμεις να καταθέσουν τα όπλα και να συνεργαστούν με τη νέα εξουσία ώστε ''η Λιβερία να ειρηνεύσει'', ενώ τους πρόσφερε και την θέση του αντιπρόεδρου στην μεταβατική κυβέρνηση. Ο νέος πρόεδρος ζήτησε επίσης ενισχύσεις από τη διεθνή κοινότητα, ειδικά δε από τον ΟΗΕ και τον Οργανισμό Αφρικανικής Ενότητας. Η πρώτη αντίδραση των ανταρτών είχε έρθει από τον ηγέτη της κύριας ανταρτικής οργάνωσης της Λιβερίας ''Ενωμένοι Λιβεριανοί για τη Συμφιλίωση και τη Δημοκρατία'' (LURD) που δήλωσε ότι, δεν επιθυμεί την παραμονή του νέου προέδρου ως τον Οκτώβριο, οπότε και θα γίνουν εκλογές στη χώρα.

    Έφθασε στη Νιγηρία ο Τέιλορ

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Αμυνας της Λιβερίας Ντάνιελ Σι δήλωσε, ότι οι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον κυβερνητικών θέσεων κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, λίγο μετά την παραίτηση του Τέϊλορ. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση κάλεσε τις αφρικανικές ειρηνευτικές δυνάμεις να μεσολαβήσουν για να σταματήσουν οι συγκρούσεις, για τις οποίες ευθύνεται, σύμφωνα με τον υπουργό, μία άλλη οργάνωση ανταρτών, γνωστή ως Model.

    "Οι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον θέσεών μας ενώ γινόταν η τελετή παράδοσης-παραλαβής. Απευθύνουμε έκκληση προς τις ειρηνευτικές δυνάμεις να κάνουν κάτι να τους σταματήσουν. Ο Τέϊλορ έφυγε, αυτό ήθελαν", παρατήρησε.

    Χθες η LURD είχε ανακοινώσει ότι η παραίτηση και αναχώρηση του Τέιλορ σημαίνει ότι ο πόλεμος τερματίστηκε. Οι ηγέτες της LURD είχαν ανακοινώσει ότι αποκλειστικός σκοπός του πολέμου, που διεξήγαγαν τα τρία τελευταία χρόνια ήταν η απομάκρυνση του Τέιλορ. Στο μεταξύ ο έκπτωτος Λιβεριανός Πρόεδρος έφθασε σήμερα στην πόλη Καλαμπάρ της νοτιοανατολικής Νιγηρίας, όπου οι αρχές έχουν θέσει στη διάθεσή του μία τριώροφη πολυτελέστατη βίλα για τον ίδιο και τα δεκάδες μέλη της οικογένειας και για τους συνεργάτες του.

    "Κανένα πρόβλημα, είμαι καλά", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους. Νιγηριανοί αξιωματούχοι δεν έχουν επιδείξει μεγάλο ενθουσιασμό για την άφιξη του Τέϊλορ. Η Νιγηρία έχασε εκατοντάδες άνδρες, που μετείχαν σε ειρηνευτική δύναμη στην Λιβερία κατά την δεκαετία του '90, πολλούς από δυνάμεις του Τέϊλορ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της άφιξής του στη Νιγηρία.

    Νωρίτερα, στην τελευταία ομιλία του ως πρόεδρος της Λιβερίας, ο Τσαρλς Τέιλορ επανέλαβε ότι παραιτήθηκε για το καλό της χώρας και των κατοίκων της.

    Κατήγγειλε ότι ωθήθηκε σε αυτό από τους Αμερικανούς οι οποίοι, κατά τον πρωην Πρόεδρο, θέλουν να αποκτήσουν τον έλεγχο του φυσικού πλούτου της χώρας.

    Ο Τέιλορ είπε πως ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος και ευχήθηκε η θυσία του να φέρει αποτελέσματα. Κατέληξε δε την ομιλία του ως εξής: " Αν το θέλήσει ο Θεός, θα επιστρέψω".

    Ικανοποημένοι ΟΗΕ και ΗΠΑ

    Οι ΗΠΑ χαιρέτισαν την παραίτηση και την αποχώρηση από τη Λιβερία του πρώην προέδρου της Τσάρλς Τέιλορ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους εξέφρασε χθες βράδυ την ευαρέσκειά του για την αποχώρηση του Τσαρλς Τέιλορ, χαρακτηρίζοντάς την "σημαντικό βήμα για ένα καλλίτερο μέλλον για τον λαό της".

    Την ικανοποίησή του για την παραίτηση του Τέιλορ εξέφρασε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ενώ κάλεσε επίσης όλες τις χώρες-μέλη του ΟΗΕ να προσφέρουν κάθε βοήθεια στο λιβεριανό λαό για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας, κυρίως συμβάλλοντας στην πολυεθνή δύναμη που έχει εξουσιοδοτηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Χειρονομία ''προς τη σωστή κατεύθυνση'' για τον τερματισμό του εμφυλίου που μαστίζει τη Λιβερία από το 1989, χαρακτήρισε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αποχώρηση του Τέιλορ από την εξουσία.

    [14] Επενδύσεις εκατομμυρίων στα κατεχόμενα από Τούρκους

    12/8/2003 12:42:00 μμ

    Μεγάλα χρηματικά ποσά επενδύει στα κατεχόμενα η συνδικαλιστική οργάνωση των μεταλλωρύχων Τουρκίας. Όπως αναφέρει ο τουρκοκυπριακός Τύπος, η οργάνωση των μεταλλωρύχων Μεταλσέν, δημιούργησε το λεγόμενο Ίδρυμα Μέσων Επικοινωνίας «Ευρασία», τα εγκαίνια του οποίου τελέστηκαν χθες από τον Ραούφ Ντενκτάς. Σε ομιλία του ο Ντενκτάς είπε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός του ιδρύματος θα εκπέμπει σε 42 χώρες και ότι θα ενώνει τους Τουρκοκύπριους με ένα δισεκατομμύριο θεατές. Ο αντιπολιτευόμενος Τύπος διερωτάται σε ποιους θα δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους από το σταθμό και ποια γραμμή θα ακολουθηθεί, καθώς η ηγεσία της συνδικαλιστικής οργάνωσης και κυρίως ο πρόεδρός της, θεωρούνται εθνικιστές. Πριν από μερικές μέρες, η ίδια συντεχνία είχε ανακοινώσει, ότι σκοπεύει να ανεγείρει ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Κερύνεια, που θα στοιχίσει 15 εκατομμύρια δολάρια.

    [15] Τοξοβολία: Η Γιουν πήρε τη χρυσό μετάλλιο

    12/8/2003 7:19:00 μμ

    Σε Κορεάτικα χέρια κατέληξε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην αθλητική διοργάνωση τοξοβολίας που διεξάγεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στον τελικό της διοργάνωσης, η Μι Γιαν Γιουν, Νο-2 στην παγκόσμια κατάταξη της FITA, επικράτησε 107-105 της Κινέζας Νταν Γκουό (Νο-58 στον κόσμο) και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στη δεύτερη την αθλήτρια, η οποία στη φάση των "16" απέκλεισε την Ευαγγελία Ψάρρα. Την τρίτη θέση κατέκτησε η Κορέατισσα Παρκ, που νίκησε 109-103 την Λιούις (Ν. Αφρική).

    H Ψάρρα προσπάθησε αλλά δεν προκρίθηκε τελικά στις ''8''

    Δεν κατάφερε να προκριθεί η Ευαγγελία Ψάρρα, στα προημιτελικά της προ- Ολυμπιακής δοκιμασίας της τοξοβολίας. Η 29χρονη αθλήτρια ηττήθηκε από την Κινέζα Νταν Γκουό με 148-140.

    Ο αγώνας είχε δραματική εξέλιξη. Μετά τη ρίψη των 12 πρώτων βελών, η Γκουό προηγείτο με 101-98 βαθμούς. Στην 13η όμως προσπάθεια, η Ψάρρα, έκανε "εννιάρι", η αντίπαλος της "εξάρι" και ισοβάθμησαν (107-107). Η Ψάρρα, πήρε το προβάδισμα στην αμέσως επόμενη βολή με "δεκάρι" (117-116), αλλά η Γκουό ήταν καλύτερη στη 15η προσπάθεια και ισοφάρισε πάλι σε 124- 124.

    Οι δυο αθλήτριες, είχαν ίδια βαθμολογία τόσο στη 16η (αμφότερες με οκτάρι) όσο και στη 17η (επίσης με οκτάρι) και πλέον όλα κρίθηκαν στη 18η και τελευταία προσπάθεια.

    Η Ψάρρα, νικήθηκε από τον άνεμο, πιέστηκε από το χρόνο και δεν βρήκε στόχο, ενώ η Γκουό πήρε "οκτάρι", νίκησε και προκρίθηκε.

    Δηλώσεις Αγγελοπούλου, Λιάνη, Εξαρχου

    Τον συγκλονιστικό αγώνα της Ελληνίδας Πρωταθλήτριας και Νο-3 στην παγκόσμια κατάταξη παρακολούθησαν από τις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Νίκος Εξαρχος.

    Η πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία παρακολουθούσε τους αγώνες δήλωσε ότι "το Παναθηναϊκό Στάδιο λειτουργεί εξαιρετικά καλά, όπως παρακολουθούμε αυτές τις μέρες στο Sport Event που διεξάγεται εδώ. Από την Τοξοβολία είμαι πολύ ευχαριστημένη. Είμαστε εδώ για να μάθουμε και να δούμε πού δεν έχουμε οργανώσει τα πράγματα όπως θα έπρεπε. Γι αυτό άλλωστε ένα χρόνο πριν τους Αγώνες οργανώνουμε τα Sport Events, είπε η κ. Αγγελοπούλου, για να εστιάσουμε την προσοχή μας στην επιτυχή οργανωτική δομή όλων των Αθλητικών Διοργανώσεων και να καταλάβουμε από τα λάθη μας, όλα όσα πρέπει να διορθώσουμε, ώστε να είμαστε καλύτεροι και σωστότεροι στους Αγώνες.

    Η Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε και στον αγώνα της Ψάρρα, τον οποίο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει. "Η πιο σημαντική στιγμή της σημερινής ημέρας ήταν η ευκαιρία που είχαμε να χειροκροτήσουμε μεγάλους Ελληνες αθλητές, σαν την Ευαγγελία Ψάρρα, και όπως ξέρετε υπάρχουν σε τόσα αθλήματα πολλές τέτοιες ευκαιρίες. Είναι μοναδικό για εμάς τους Ελληνες, να προστατεύσουμε τη μεγάλη αυτή υπόθεση. Η Ελλάδα είναι μια συναρπαστική χώρα που ασφαλώς θα διοργανώσει εξαιρετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ολες οι υποδομές θα λειτουργήσουν άψογα και η οργάνωση θα είναι πολύ καλή. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε ανεβασμένο ηθικό και αυτοπεποίθηση εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων".

    Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Λιάνης δήλωσε ότι η Ελλάδα σε αυτή τη Αθλητική Διοργάνωση "με άριστα το 10 παίρνει 10!". Ο κ. Λιάνης επεσήμανε ότι το sport event που παρακολούθησε ήταν εξαιρετικό και νομίζω ότι όλοι, προεξαρχούσης της προέδρου, έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά".

    Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γ. Εξαρχος από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα απέδειξε σήμερα ότι έχει σημαντικές ελπίδες διάκρισης στο άθλημα της τοξοβολίας. "Βρισκόμαστε εδώ, στο Καλλιμάρμαρο, διότι μας ενδιαφέρει η πορεία της προετοιμασίας των Ελλήνων αθλητών κι αθλητριών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και το οργανωτικό κομμάτι", είπε ο κ. Εξαρχος.

    [16] Αναζητά αμυντικό η Ρεάλ

    12/8/2003 12:43:00 μμ

    Σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ο Κάρλος Κεϊρόζ έχει εντοπίσει πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία της "Βασίλισσας". Ο Πορτογάλος τεχνικός, είχε αυτήν την άποψη όταν ανέλαβε τα ηνία των πρωταθλητών Ισπανίας και δεν την άλλαξε, μετά την περιοδία της Ρεάλ στην Απω Ανατολή. Για να γίνει όμως πράξη η επιθυμία του Κεϊρόζ, χρειάζεται να αποδεσμευθούν ορισμένοι παίκτες με πρώτους επιλαχόντες τον Στιβ ΜακΜάναμαν και τον Πέδρο Μουνίτις, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ασία, όμως δεν έπαιξαν σε κανένα από τα φιλικά προετοιμασίας. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της Ρεάλ, Χόρχε Βαλντάνο: "Περιμένουμε την αποχώρηση ορισμένων παικτών, για να προχωρήσουμε στην απόκτηση ενός αμυντικού. Δεν θέλω να είμαι σκληρός με αυτούς που δεν έπαιξαν καθόλου στην περιοδία που κάναμε στην Ασία, όμως γνωρίζουν ακριβώς την κατάσταση, όπως ξέρουν και το ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να δημιουργήσουμε την ομάδα που θέλουμε".

    [17] Μπάσκετ: Στον Παναθηναϊκό ο Αρτέμης Κούβαρης

    12/8/2003 12:37:00 μμ

    Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού, καθώς ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα έχει στην διάθεση του για την νέα περίοδο και τον Αρτέμη Κούβαρη. Πριν από λίγο η "πράσινη" ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του νεαρού σέντερ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1+1 χρόνια. Ο Κούβαρης που έχει ύψος 2.17 μέτρα, αγωνιζόταν στην ομάδα του Ηρακλείου και θεωρείται ιδανική λύση κάτω από το καλάθι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 August 2003 - 16:55:11 UTC