Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δράση της ''Αλ Κάιντα''
  • [02] Παράταση κράτησης για τους τρεις του ΕΛΑ;
  • [03] Αυτοτραυματισμός έφεδρου δεκαννέα
  • [04] Διπλή βομβιστική επίθεση στο Ισραήλ
  • [05] Συντριβή αμερικανικού αεροπλάνου στη Ν. Κορέα
  • [06] Ινδονησία: Την καταδίκη Μπασίρ ζητά ο εισαγγελέας
  • [07] Ελλείψεις ασφαλείας στο αεροδρόμιο Χίθροου
  • [08] Διχάζει τους Κένεντι η υποψηφιότητα Σβαρτσενέγκερ
  • [09] ΗΠΑ: Πρόστιμα σε ειρηνιστές
  • [10] Το Κανόε Καγιάκ παίρνει τη σκυτάλη στο Σχοινιά
  • [11] Κωπηλασία: Προετοιμασία Εθνικής για το Παγκόσμιο
  • [12] Επίλεκτες δυνάμεις θα προστατεύσουν την αυστραλιανή ομάδα το 2004
  • [13] ''Χάλασε'' η μεταγραφή Κολίερ στον Ολυμπιακό
  • [14] Νέο θύμα του SARS στον Καναδά
  • [15] Ηλικιωμένοι ψαράδες γλίτωσαν από ναυάγιο
  • [16] Όπου φύγει φύγει οι διαρρήκτες, εξαιτίας του παπαγάλου
  • [17] Περισσότερα χρήματα αποφέρει στους εργαζόμενους το αλκοόλ

    [01] ΗΠΑ: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δράση της ''Αλ Κάιντα''

    12/8/2003 10:45:00 πμ

    Αποστάσεις από το πρόσφατο δημοσίευμα των 'ΝΥ TIMES" για δράση της ''Αλ Κάιντα'' στην Ελλάδα πήρε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, που επαινεί τη χώρα μας για την πρόοδο που σημείωσε στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Φίλιπ Ρίκερ, κληθείς να σχολιάσει το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας παρέπεμψε στην ετήσια έκθεση του Στεητ Ντηπαρτμεντ, όπου δεν υπάρχει καμία αναφορά για δράση της οργάνωσης στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι απόψεις των ΗΠΑ για την τρομοκρατία εκφράζονται στην έκθεση αυτή και όχι σε δημοσιεύματα εφημερίδων.

    Ελλάδα - ΗΠΑ συνεχίζουν να συνεργάζονται για την πάταξη της τρομοκρατίας

    Τη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και την ανυπαρξία συγκεκριμένων στοιχείων γύρω από δράση της "Αλ Κάιντα" στη χώρα μας, επαναλαμβάνει ενημερωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συμπληρωματική της χθεσινής ενημέρωσης Τύπου, η οποία αναφέρει: "Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συνεχίζουν να συνεργάζονται πλήρως για την πάταξη της τρομοκρατίας που αποτελεί η Αλ Κάϊντα και άλλες διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις. Η Αλ Κάϊντα συνεχίζει να είναι διεθνής απειλή. Μολονότι οι σημαντικές επιτυχίες των διεθνών υπηρεσιών ασφάλειας έχουν διαβρώσει την ικανότητα της Αλ Κάϊντα, πυρήνες της παραμένουν ενεργοί σ' ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν έχουμε καμία πληροφορία που να τεκμηριώνει δημοσιογραφικούς ισχυρισμούς ότι υπάρχει εξακριβωμένη παρουσία της Αλ Κάϊντα στην Ελλάδα. Για πληροφορίες σχετικά με την εκτίμηση των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση από την Ελλάδα της τρομοκρατικής απειλής να ανατρέξετε στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία".

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, για την αποστολή Αμερικανών επιθεωρητών ασφάλειας στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'', που διενήργησαν ελέγχους για πιθανή τρομοκρατική επίθεση με πυραύλους "στίνγκερ" εναντίον επιβατικών, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρέπεμψε τον δημοσιογράφο στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών (FAA) και στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ.

    Ο κ. Ρίκερ υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν χειρίζεται θέματα ασφάλειας αεροδρομίων, καθώς και στις ταξιδιωτικές οδηγίες και προξενικές ενημερώσεις που εκδίδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    [02] Παράταση κράτησης για τους τρεις του ΕΛΑ;

    12/8/2003 9:58:00 πμ

    Για την παράταση της προσωρινής κράτησης των τριών κατηγορουμένων για συμμετοχή στον ΕΛΑ αποφασίζει σήμερα το Συμβούλιο Εφετων Αθηνών καθώς στις 2 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 6 μήνες απο την προφυλάκισή τους. Οι Κωνσταντίνος Αγαπίου, Αγγελος Κανάς και Ειρήνη Αθανασάκη αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκάδες κακουργηματικες πράξεις που αφορούν τη δράση του ΕΛΑ και της 1ης Μάη.

    [03] Αυτοτραυματισμός έφεδρου δεκαννέα

    12/8/2003 8:47:00 πμ

    Εφεδρος δεκαννέας αυτοτραυματίστηκε με το υπηρεσιακό του όπλο χθες το βράδυ, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού σε μονάδα της Λέσβου. Ο 20χρονος δεκαννέας φέρει διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα, και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του νησιού. Οι θεράποντες ιατροί εκφράζουν αισιοδοξία για την εξέλιξη της υγείας του. Η πράξη του αποδίδεται σε προσωπικούς λόγους.

    [04] Διπλή βομβιστική επίθεση στο Ισραήλ

    12/8/2003 11:29:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Σημαντικό πλήγμα δέχτηκε η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή μετά την διπλή επίθεση αυτοκτονίας, μέσα σε μισή ώρα σε Ισραήλ και Δυτική Όχθη. Η πρώτη έγινε σε σούπερ-μάρκετ στην πόλη Ρος Χααγίν στο κεντρικό Ισραήλ, όπου τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν, ο βομβιστής και ένας Ισραηλινός, ενώ έντεκα τραυματίστηκαν. Λίγη ώρα αργότερα, σε μια στάση λεωφορείου, κοντά στην είσοδο του εβραϊκού οικισμού Αριέλ της Δυτικής Όχθης, έγινε μια ακόμη επίθεση αυτοκτονίας. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν ένας Ισραηλινός και ο καμικάζι, ενώ δύο ακόμα Ισραηλινοί τραυματίστηκαν.

    Στελέχη των οργανώσεων Χαμάς και Τζιχάντ με δηλώσεις τους προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επέρριψαν στο Ισραήλ την ευθύνη για τη διακοπή της εκεχειρίας, αλλά δεν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του εμπορικού κέντρου κοντά στο Τελ Αβίβ.

    Στην Ιερουσλαήμ ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Αβι Παζνέρ δήλωσε: "Είχαμε προειδοποιήσει την Παλαιστινιακή Αρχή ότι παλαιστινιακές τρομοκρατικές οργανώσεις ετοιμάζουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και δεν έκανε τίποτε για να τις εμποδίσει".

    Η οργάνωση Χαμάς απείλησε τις προηγούμενες ημέρες να εκδικηθεί τον θάνατο δύο μελών της κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Ναμπλούς την περασμένη Παρασκευή.

    Πρόκειται για τις πρώτες επιθέσεις, που εκδηλώνονται στο Ισραήλ από την κήρυξη της εκεχειρίας στις 29 Ιουνίου από τις κυριότερες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

    [05] Συντριβή αμερικανικού αεροπλάνου στη Ν. Κορέα

    12/8/2003 10:22:00 πμ

    Ένα στρατιωτικό Αμερικανικό αεροπλάνο, συνετρίβη την Τρίτη σε κατοικημένη περιοχή στην Νότια Κορέα 40 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σεούλ, χωρίς να έχουν αναφερθεί έως τώρα θύματα, ή η αίτια της πτώσης. Στο σημείο της συντριβής έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και διασώστες.

    [06] Ινδονησία: Την καταδίκη Μπασίρ ζητά ο εισαγγελέας

    12/8/2003 9:27:00 πμ

    Την καταδίκη του κατηγορουμένου ηγέτη της οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια, Αμπού Μπάκαρ Μπασίρ, σε κάθειρξη 15 ετών, ζήτησε την Τρίτη από το δικαστήριο, ο εισαγγελέας της έδρας, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι υποψίες ότι το τρομοκρατικό δίκτυο της Ινδονησίας βρίσκεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου Μάριοτ στη Τζακάρτα. Ο Αμπού Μπάκαρ Μπασίρ κατηγορείται για προδοσία, διότι χρησιμοποίησε το δίκτυο της Τζεμάα Ισλαμίγια για την ανατροπή της κυβέρνησης κατά την περίοδο 1993-2001. Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται η έγκριση της διάπραξης βομβιστικών επιθέσεων εναντίον ναών σε ολόκληρη την Ινδονησία το 2000, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι. Ο Μπασίρ κατηγορείται επίσης για συμμετοχή σε συνωμοσία για τη δολοφονία της προέδρου Μαγκαβάτι Σουκαρνοπούτρι όταν ήταν αντιπρόεδρος της χώρας.

    [07] Ελλείψεις ασφαλείας στο αεροδρόμιο Χίθροου

    12/8/2003 9:17:00 πμ

    Έρευνες για να διαπιστωθεί με ποιόν τρόπο ένας δημοσιογράφος κατόρθωσε να περάσει μαχαίρια και λεπίδες ξυραφιών μέσα στο αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο, ξεκίνησε, η βρετανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων. Η έρευνα κατέστη επιτακτική μετά την παρουσίαση από τις στήλες της εφημερίδας Ντέιλι Εξπρές ενός άρθρου, όπου ένας από τους δημοσιογράφους της απεκάλυπτε πως κατόρθωσε πολλές φορές να ξεγελάσει όλα τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν στο λονδρέζικο αεροδρόμιο, καταγγέλλοντας τις "ανησυχητικές ελλείψεις", τονίζει η εφημερίδα.

    Στη σημερινή έκδοση ο δημοσιογράφος Ντένις Ράις αποκαλύπτει πως παρουσίασε ένα ψεύτικο βιογραφικό για να προσληφθεί ως φορτωτής αποσκευών στο αεροδρόμιο.

    Σύμφωνα με τον Ράις, ο οποίος εργάσθηκε επί δυόμισι εβδομάδες στο Χίθροου, τα στελέχη της ασφάλειας του αεροδρομίου αγνοούσαν τα προειδοποιητικά ηχητικά σήματα κάθε φορά που περνούσε από το μηχάνημα ελέγχου μετάλλων, καθώς έκρυβε τις λάμες ξυραφιών στα παπούτσια του.

    "Σκοπεύουμε να ερευνήσουμε αμέσως τις αιτιάσεις και το γεγονός ότι εισήλθαν λάθρα δυνητικά επικίνδυνα όπλα, παρά τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας", τόνισε εκπρόσωπος της ΒΑΑ.

    "Τα μέλη των ομάδων εργασίας υπόκεινται στους ίδιους ελέγχους όπως και οι επιβάτες κάθε φορά που προσέρχονται στο αεροδρόμιο", υπογράμμισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

    [08] Διχάζει τους Κένεντι η υποψηφιότητα Σβαρτσενέγκερ

    12/8/2003 8:54:00 πμ

    Η υποψηφιότητα του γνωστού ηθοποιού Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ για το αξίωμα του κυβερνήτη της Πολιτείας της Καλιφόρνια διχάζει την οικογένεια Κένεντι, της οποίας είναι μέλος λόγω του γάμου του με την Μαρία Σράιβερ, ανεψιάς του πρώην προέδρου Τζον Φ. Κένεντι. Η ίδια η Σράιβερ ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει τις πολιτικές φιλοδοξίες του συζύγου της, όμως η υπόλοιπη οικογένεια δείχνει σαφώς μεγαλύτερες επιφυλάξεις, επιδιδόμενη μάλιστα σε κάπως καυστικά σχόλια έναντι του θρυλικού ''Εξολοθρευτή''.

    ''Είμαι Δημοκρατικός και ουδόλως υποστηρίζω τις προσπάθειες'' που καταβάλλονται για να έλθει σε αμηχανία ο νυν δημοκρατικός κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκρέι Ντέιβις, τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο πατριάρχης της οικογένειας Γερουσιαστής Τεντ Κένεντι. Ερωτηθείς από το περιοδικό Τάιμ προτού ο Σβαρτσενέγκερ ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ο Τεντ Κένεντι είχε δηλώσει εξάλλου: ''είναι έξοχος ηθοποιός, όμως τι είναι αυτό που κάνει τους Ρεπουμπλικανούς να πιστεύουν ότι μπορεί να επιτύχει στην πολιτική;''

    Η Μαρία Σράιβερ σύζηγος του Σβαρτσενέγκερ , η μητέρα της οποίας είναι αδελφή του Τεντ Κένεντι, δήλωσε το περασμένο Σάββατο, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, πως είναι ''περήφανη για το θάρρος'' του συζύγου της να κατέλθει στον πολιτικό στίβο και χαρακτηρίζει τον Αρνι ''ως έναν σοβαρό, ευαίσθητο, πνευματώδη, ήρεμο, που θα αντιπροσωπεύσει εξίσου και τους Δημοκρατικούς και τους ανέντακτους και τους Ρεπουμπλικανούς''.

    Ο δε εξάδελφος της Μαρία, Πάτρικ Κένεντι, ο οποίος έχει ακολουθήσει κι αυτός κοινοβουλευτική σταδιορδρομία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εξέφρασε τις ευχές του για τον Σβαρτσενέγκερ, αλλά με σφιγμένα δόντια και μέσω αντιπροσώπου του. Δήλωσε πως ναι μεν ''είναι περήφανος για τον Αρνολντ και χαρούμενος γι΄αυτόν, αλλά θα υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς''.

    [09] ΗΠΑ: Πρόστιμα σε ειρηνιστές

    12/8/2003 9:44:00 πμ

    Οι Αμερικανοί που είχαν μεταβεί στο Ιράκ ως ''ανθρώπινες ασπίδες'' θα πρέπει να καταβάλουν 10,000 δολάρια ως πρόστιμο για την παραβίαση του αμερικανικού νόμου, ο οποίος απαγορεύει τις σχέσεις με το Ιράκ του Σαντάμ Χουσέιν, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Σαρασότα Χέραλντ Τρίμπιουν. Η εφημερίδα επικαλείται την 62-χρονη Φέιθ Φίπινγκερ, κάτοικο της Σαρασότα, στη Φλόριδα, η οποία διετέλεσε ''ανθρώπινη ασπίδα'' στο Ιράκ και δηλώνει πως θα αρνηθεί να καταβάλει το πρόστιμο. Σύμφωνα με την Φίπινγκερ, το υπουργείο Οικονομικών της ζήτησε να πληρώσει τα 10,000 δολάρια, αλλιώς μπορεί να εμπλακεί σε μία χρονοβόρα δικαστική διαμάχη που μπορεί να της κοστίσει πάνω από ένα εκατ. δολάρια. ''Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω για να ενισχύσω το στρατιωτικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ'', τόνισε η ίδια.

    [10] Το Κανόε Καγιάκ παίρνει τη σκυτάλη στο Σχοινιά

    12/8/2003 11:10:00 πμ

    Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Eφήβων και Νεανίδων πέρασε στην ιστορία, αλλά οι έντονοι αγωνιστικοί ρυθμοί συνεχίζονται στο Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας και Κανόε / Καγιάκ στο Σχινιά. Από την Παρασκευή (15/8) έως και την Κυριακή (17/8), το Κωπηλατοδρόμιο θα φιλοξενήσει την Αθλητική Διοργάνωση του Κανόε / Καγιάκ Σπριντ. Συνολικά σε αυτόν τον διεθνή αγώνα θα συμμετάσχουν 159 αθλητές και αθλήτριες από 21 χώρες. Η ελληνική αποστολή στελεχώνεται από 12 άνδρες και 8 γυναίκες, με επικεφαλής τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, ο οποίος έχει σημειώσει επιτυχίες σε διοργανώσεις παγκοσμίου βεληνεκούς, ενώ είχε συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, στο Σίδνεϋ. Η ΕΤ-1 θα μεταδώσει και τα επτά sport events.

    Κανόε Καγιάκ: Διακρίνονται για τον εντυπωσιακό τερματισμό τους

    Οι συγκεκριμένοι αγώνες εντάσσονται στο πλαίσιο των Αθλητικών Διοργανώσεων (Sport Events).

    Επίσης, πέραν του καθαρά αγωνιστικού σκέλους, θα δοκιμασθεί και η μετατροπή του υδάτινου στίβου, όπως επιβάλλεται λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών του Κανόε/ Καγιάκ.

    Από το Σάββατο μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Εφήβων και Νεανίδων, ο στίβος έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα του Κανόε / Καγιάκ.

    Οι προσαρμογές και η εν γένει μετατροπή διήρκεσαν συνολικά επτά ώρες και 15 λεπτά, χρόνος που κρίνεται απολύτως ικανοποιητικός, δεδομένων και των καιρικών συνθηκών.

    Η μετατροπή πραγματοποιήθηκε από τρία τριμελή συνεργεία, που εισήλθαν στο στίβο με ισάριθμες λέμβους, άλλαξαν τα συρματόσχοινα και τοποθέτησαν σημαδούρες ανά 12.5 μέτρα.

    Επίσης, ένωσαν τις αυτόματες εκκινήσεις στην αφετηρία των 1.000 μέτρων, τις πόντισαν (βύθισαν) και τις ευθυγράμμισαν με τη βοήθεια δυτών, ενώ την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολούθησαν και για τις αφετηρίες των 500 μέτρων.

    Στην Κωπηλασία η αφετηρία βρισκόταν στα 2.000 μέτρα και δεν άλλαξε, ακόμη και όταν μειώθηκε η απόσταση των αγώνων στο ήμισυ, καθώς μετακινήθηκε η γραμμή τερματισμού.

    Τα αγωνίσματα του Κανόε/Καγιάκ, διεξάγονται σε αποστάσεις 500 και 1.000 μέτρων, συνεπώς έπρεπε να μετακινηθεί η γραμμή της εκκίνησης και να τοποθετηθούν οι λεγόμενες "χούφτες" εκκίνησης, οι οποίες ανεβοκατεβαίνουν υδραυλικά με κομπρεσέρ.

    Μόλις εκκινούν τα σκάφη, οι "χούφτες" βυθίζονται και ανεβαίνουν πάλι πριν από την έναρξη του επόμενου αγωνίσματος.

    Τα Κανόε / Καγιάκ διακρίνονται για τον εντυπωσιακό τερματισμό τους, καθώς οι αθλητές για να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα κοντά στη γραμμή τερματισμού δίνουν τόσο μεγάλη ώθηση (με την τελευταία κουπιά), ώστε μετά τη γραμμή τερματισμού τα σκάφη συχνά αναποδογυρίζουν.

    Με τις εγκαταστάσεις να είναι πλέον έτοιμες προς χρήση και απολύτως λειτουργικές, αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση των σκαφών.

    Ήδη από την Δευτέρα άρχισαν να επισκέπτονται την εγκατάσταση του Σχοινιά οι πρώτες αποστολές, μάλιστα πραγματοποιήθηκαν απρόσκοπτα και οι πρώτες προπονήσεις, αφού ο Αίολος είχε τα κέφια του.

    [11] Κωπηλασία: Προετοιμασία Εθνικής για το Παγκόσμιο

    12/8/2003 11:04:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Στο Χαζεβίνγκελ του Βελγίου βρίσκεται από την Δευτέρα το βράδυ η Εθνική ομάδα κωπηλασίας, όπου και θα πραγματοποιήσει το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της πριν πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών γυναικών, που ξεκινά στις 25 Αυγούστου στο Μιλάνο και αποτελεί την πρώτη ευκαιρία για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν 18 αθλητές κι αθλήτριες που θα δώσουν το παρών σε δέκα αγωνίσματα. Στο Χαζεβίνγκελ, όπου τους περίμεναν οι τεχνικοί σύμβουλοι Θόρ Νίλσεν και Τζουζέπε Ντε Κάπουα θα παραμείνουν ως και τις 21 Αυγούστου και στη συνέχεια θα μεταβούν απευθείας στο Μιλάνο. Στον ίδιο προπονητικό στίβο τις ημέρες αυτές θα βρίσκονται και οι Εθνικές ομάδες της Κίνας, της Ιρλανδίας, της Νοτίου Αφρικής και της Νέας Ζηλανδία.

    Τα ελληνικά πληρώματα

    Αναλυτικά τα ελληνικά πληρώματα που συνοδεύουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Ευθύμιος Βλάχος, Γιώργος Κουρκούμπας και Βαγγέλης Στεραιόπουλος είναι:

    ΑΝΔΡΕΣ

    Σκίφ(Μ1x): Νίκος Παγούνης Σκίφ ελ βαρών (LM1x): Ηλίας Παππάς Διπλό σκίφ ελ βαρών(LM2x) : Βασίλης Πολύμερος-Νίκος Σκιαθίτης Διπλό σκίφ(M2x): Γιώργος Δημητρίου- Δημήτρης Λέκκος Τετράκωπος ελ βαρών άνευ πηδαλιούχου(LM4-): Ευάγγελος Κουλουρίζος- Απόστολος Σώτης- Νεκτάριος Λουκίδης- Τάσος Μαρίνος Τετραπλό σκίφ(M4x): Βασίλης Καφετζάκης-Διονύσης Νικολούζος- Αλέξανδρος Σαββάτης- Πρόδρομος Χατζηιωαννίδης

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

    Διπλό σκίφ ελ βαρών(LW2x): Χρύσα Μπισκιτζή- Μαρία Σακελλαρίδου Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου(W2-): Αγγελική Γκρέμου- Ελπίδα Γρηγοριάδου Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου ελ βαρών (LW2-): Αγγελική Γκρέμου- Ελπίδα Γρηγοριάδου

    [12] Επίλεκτες δυνάμεις θα προστατεύσουν την αυστραλιανή ομάδα το 2004

    12/8/2003 10:26:00 πμ

    Οι Αυστραλοί δεν είναι ικανοποιημένοι με τα μέτρα ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και θα στείλουν επίλεκτες δυνάμεις τους για να προστατεύσουν τους αθλητές τους, αναφέρει σε πρωτοσέλιδο αποκλειστικό δημοσίευμά της η εφημερίδα ''Herald Sun'' της Μελβούρνης. Με τίτλο ''Ο Ατσάλινος Κύκλος των Αγώνων'' και με υπότιτλο ''Επίλεκτες δυνάμεις θα προστατεύσουν την αυστραλιανή ομάδα στην Αθήνα'' η εφημερίδα αφιερώνει ολόκληρη την πρώτη της σελίδα για να ενημερώσει το ενάμιση εκατομμύριο αναγνώστες της (είναι πρώτη σε ημερήσια κυκλοφορία στην Αυστραλία) ότι ''η απόφαση πάρθηκε μετά από εμπιστευτική αξιολόγηση των μέτρων ασφαλείας της Αθήνας''. Η αξιολόγηση αυτή φέρεται να έγινε από τον επικεφαλής ασφάλειας της αυστραλιανής ολυμπιακής ομάδας, Μπομπ Μάγιερς, ο οποίος παρέμεινε στην ελληνική πρωτεύουσα για μια βδομάδα, μετά από το πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βαρκελώνης.

    Η αυστραλιανή ολυμπιακή ομάδα θα αποτελείται από 520 αθλητές

    Ο κ. Μάγιερς, πρώην αξιωματούχος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, διετέλεσε υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού Χωριού του Σίδνεϊ και θεωρείται ''αυθεντία'' σε θέματα αντιτρομοκρατικής τακτικής, αντικατασκοπείας και ''εκτάκτων περιστάσεων''.

    Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή υιοθέτησε την εισήγηση του κ. Μάγιερς παρά τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων διοργανωτών ότι οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου θα είναι απόλυτα ασφαλείς, όταν θα ξεκινήσουν οι αγώνες, σε ένα χρόνο από σήμερα.

    Στην αυστραλιανή ολυμπιακή ομάδα, που θα αποτελείται από 520 αθλητές και ανάμεσά τους αστέρια, όπως ο Ίαν Θορπ, η Τζάνα Πίτμαν, η Λόριν Τζάκσον, ο Γκραντ Χάκετ κ.α., ενδέχεται να μην επιτραπούν οι δημόσιες εμφανίσεις, εκτός αθλητικών διοργανώσεων.

    Σε αντίθεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, όπου οι αθλητές κυκλοφορούσαν ελεύθερα μέσα στο πλήθος, στην Αθήνα οι Αυστραλοί αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν στους αθλητές τους να δουν τα αξιοθέατα της πόλης, να πάνε για ψώνια ή να βγουν για φαγητό και διασκέδαση.

    Οι Αυστραλοί έχουν έτοιμο και ένα σενάριο για τα χειρότερα: Αν χρειαστεί θα έχουν έτοιμο αεροσκάφος της Qantas για να απομακρύνουν τους αθλητές τους από την ελληνική πρωτεύουσα σε περίπτωση που θεωρήσουν ότι αυτοί κινδυνεύουν.

    Ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας και νυν σύμβουλος ασφαλείας του ''Αθήνα 2004'', Πίτερ Ράϊαν, φέρεται να ομολογεί πως ''ο κόσμος άλλαξε από τότε (το 2000), που η Αυστραλία οργάνωσε τους φιλικούς Ολυμπιακούς Αγώνες''.

    Ο κ. Ράϊαν δηλώνει: ''Είχαμε την 11η Σεπτεμβρίου, την πολύνεκρη επίθεση στο Μπαλί, τον πόλεμο στο Ιράκ, τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία και μεγάλες δυσκολίες στον αραβικό κόσμο. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι αγώνες δε θα απειληθούν από τρομοκρατικές οργανώσεις, που δεν έχουμε ακούσει έως σήμερα. Συνεργαζόμαστε με διεθνείς οργανώσεις για να κάνουμε τους αγώνες όσο πιο ασφαλείς γίνεται''.

    Ο πρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζον Κότς, επιβεβαίωσε πως θα υπάρχει αυξημένη ασφάλεια για την αυστραλιανή αποστολή.

    ''Πριν την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου είχαμε αποφασίσει να έχουμε τη δική μας δύναμη ασφαλείας στην Αθήνα. Στους χειμερινούς αγώνες του 2002 στο Σολτ Λέϊκ κάπου 14 χώρες είχαν την δική τους ασφάλεια'', είπε ο κ. Κοτς.

    Επίσης, πρόσθεσε ότι λόγω της ''ιδιαίτερης μορφής'' της Αθήνας με τα στενά σοκάκια της ίσως υποχρεωθούν οι Αυστραλοί να ενοικιάσουν, με δικά τους έξοδα, κάποια ξενοδοχεία για ορισμένους αθλητές τους και ίσως οι αθλητές επιστρέφουν στην Αυστραλία αμέσως μόλις διεξαχθούν τα αγωνίσματά τους κάτι που ο ίδιος εύχεται να μην συμβεί.

    Η εφημερίδα καταχωρεί και δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη, τον οποίο αναφέρει ως υπουργό Δημόσιας Τάξης, που διαβεβαιώνει ότι οι αγώνες θα είναι απόλυτα ασφαλείς και εξηγεί πως για την ασφάλειά τους η Ελλάδα θα δαπανήσει ενάμιση δισεκατομμύριο δολάρια.

    Ο κ. Χρυσοχοϊδης φέρεται να δηλώνει ότι η Ελλάδα δε θα αποδεχθεί οι αποστολές διαφόρων χωρών να έχουν τους δικούς τους άνδρες ασφαλείας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Αθήνα 150 ''ειδικούς πράκτορες'', πληρώνοντας κάπου οχτώ εκατομμύρια δολάρια.

    [13] ''Χάλασε'' η μεταγραφή Κολίερ στον Ολυμπιακό

    12/8/2003 8:13:00 πμ

    Τέλος... πριν αρχίσει ο Τζέισον Κολίερ στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός φόργουορντ (25, 2.13εκ.) -στον οποίο είχαν επενδύσει στο "λιμάνι"- επικοινώνησε τηλεφωνικά αργά τη νύχτα της Δευτέρας και ενημέρωσε τον Σλόμπονταν Σούμποτιτς πως παρά την αρχική συμφωνία αποφάσισε να παραμείνει στις ΗΠΑ και να αναζητήσει σε μία άλλη ομάδα το μέλλον του λόγω εγκυμοσύνης της συζύγου του. Σίγουρα, η είδηση ήταν δυσάρεστη για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Σλοβένος τεχνικός έχει ήδη υπ' όψη του την εναλλακτική λύση, την οποία και αναμένεται να ενεργοποιήσει από αύριο.

    [14] Νέο θύμα του SARS στον Καναδά

    12/8/2003 8:07:00 πμ

    Μία 44χρονη γυναίκα, που έπασχε από Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) κατέληξε χθες στην περιοχή του Τορόντο, ανεβάζοντας στα 43 τον αριθμό των θυμάτων της νόσου της άτυπης πνευμονίας στον Καναδά, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της πολιτείας του Οντάριο. Το θύμα ανήκε σε μία ομάδα 10 ατόμων με άτυπη πνευμονία, που εξακολουθεί να νοσηλεύονται από τα τέλη Ιουλίου. Από τις απαρχές της επιδημίας τον περασμένο Μάρτιο, οι υγειονομικές αρχές στον Καναδά έχουν καταγράψει 251 πιθανά και 187 ύποπτα κρούσματα άτυπης πνευμονίας. Ο τελευταίος θάνατος από την ίδια νόσο χρονολογείται από τις 19 Ιουλίου, όταν εξέπνευσε μία 58χρονη γυναίκα.

    [15] Ηλικιωμένοι ψαράδες γλίτωσαν από ναυάγιο

    12/8/2003 9:55:00 πμ

    Δύο αυστραλοί ψαράδες, ηλικίας 82 και 77 ετών, βγήκαν σώοι και αβλαβείς το Σαββατοκύριακο έπειτα από μεγάλη περιπέτεια όταν το φουσκωτό τους ανατράπηκε σε θάλασσα, όπου βρίσκονται κροκόδειλοι και καρχαρίες, ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Αυστραλίας. Ευγνωμονώντας το Θεό που τους έσωσε, οι δύο άνδρες διηγήθηκαν πώς ένα τεράστιο κύμα ανέτρεψε τη βάρκα τους, ενώ ψάρευαν βόρεια της Κουίνσλαντ το βράδυ της Παρασκευής. Ο 82χρονος Ρος Πεσίνι και ο 77χρονος Φίλιπ Σορμπέλο είπαν ότι επί δύο ώρες κρέμονταν από τη βάρκα τους η οποία κατευθυνόταν σε νερά γεμάτα καρχαρίες και οι ίδιοι προβάλλοντας μεγάλη αντίσταση κατάφεραν να την οδηγήσουν σε ρηχά νερά και σε θάμνους ώστε εκεί να βρούν βοήθεια, παρό,τι ήταν βαθύ σκοτάδι. Αφού πάτησαν στη στεριά και διέσχισαν περίπου τέσσερα χιλιόμετρα, οι ταλαίπωροι ναυαγοί αναγκάστηκαν να σταματήσουν σε έναν ορμίσκο γνωστό ως φωλιά κροκοδείλων.

    ''Υπήρχαν εκεί μεγάλοι και πολύ πεινασμένοι κροκόδειλοι'', διηγείται ο Πενίσι.

    Τελικά ένα ελικόπτερο που είχε ειδοποιηθεί για την εξαφάνισή τους τους περισυνέλεξε έξι ώρες αφότου βρέθηκαν στην ξηρά.

    ''Νόμιζα ότι δεν θα τα καταφέρναμε αλλά πιστεύω ότι ο Θεός μας είδε και δύο ώρες μετά το ναυάγιο φτάσαμε στα ρηχά και βγήκαμε έξω. Στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχει χρόνος για να προσευχηθείς, αλλά σκέφτεσαι το Θεό και του ζητάς βοήθεια'', πρόσθεσε ο Πεσίνι.

    [16] Όπου φύγει φύγει οι διαρρήκτες, εξαιτίας του παπαγάλου

    12/8/2003 9:51:00 πμ

    Διαρρήκτες που μπήκαν σ' ένα απομακρυσμένο σπίτι, κοντά στο Μίντλσμποροου της βόρειας Αγγλίας έφυγαν τρέχοντας τρομοκρατημένοι από τον παπαγάλο του σπιτιού που τους μίλησε σε αυταρχικό τόνο, σύμφωνα με την αστυνομία. Το περασμένο Σάββατο άγνωστοι εισέβαλαν στην εν λόγω μονοκατοικία από το γκαράζ απ' όπου πήραν εργαλεία πριν μπουν στο σπίτι, στο οποίο δεν υπήρχε κανείς. Ωστόσο έγιναν δεκτοί από τη Ματίλντα, ένα γκρίζο αφρικάνικο παπαγάλο, που τους αιφνιδίασε λέγοντάς τους: Καλημέρα, ποιοί είστε; Καθώς δεν πήρε απάντηση το πουλί τους απηύθυνε το λόγο με πιο αυστηρό ύφος: ''Ε, εσείς εκεί, για ελάτε από δώ''. Οι διαρρήκτες τράπηκαν σε φυγή χωρίς ν' αγγίξουν τίποτε. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού Τζέισι Μπάρνετ εξήγησε ότι ο παπαγάλος ήταν ένα δώρο που πήρε σε ηλικία 14 ετών. Τον εκπαίδευσε για να προφέρει τις φράσεις αυτές μόλις κάποιος μπαίνει στο σπίτι.

    ''Η Ματίλντα έχει προσωπικότητα''

    ''Η Ματίλντα έχει προσωπικότητα. Αντιδρά πάντα μόλις κάποιος ανάψει ή σβήσει το φως. Λατρεύει τη μπύρα και το ιταλικό σπαγγέτι, ενώ απεχθάνεται την αγένεια'', σύμφωνα με την ιδιοκτήτριά της.

    ''Εάν μπείτε στο σπίτι πρέπει οπωσδήποτε να της πείτε ''καλημέρα Ματίλντα'', αλλιώς εξοργίζεται'', είπε η Μπάρνετ, περήφανη που η Ματίλντα έγινε καλός φύλακας του σπιτιού τους.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για την υπόθεση αλλά ''σε αυτό το στάδιο δεν προτίθεται ν'ανακρίνει τη Ματίλντα''.

    [17] Περισσότερα χρήματα αποφέρει στους εργαζόμενους το αλκοόλ

    12/8/2003 9:40:00 πμ

    Οι εργαζόμενοι που πίνουν ένα ποτό με τους συναδέλφους τους μετά τη δουλειά, κερδίζουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους συναδέλφους τους που απέχουν από το αλκοόλ, επισημαίνει νέα πανεπιστημιακή μελέτη. Ομάδα οικονομολόγων του πανεπιστημίου Στίρλινγκ στη Σκωτία διενήργησε την έρευνα σε δείγμα 17.000 ατόμων, ηλικίας 45 ετών σήμερα και συνέκρινε την επιτυχία στην καριέρα τους σε σχέση με τις προτιμήσεις τους στο αλκοόλ. Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι ένα ποτό παρέα με συναδέλφους, χτίζει τη μεταξύ τους εμπιστοσύνη και συντροφικότητα και συμβάλλει στην επαγγελματική τους ανέλιξη γεγονός που τους αποφέρει περισσότερα χρήματα. "Η έρευνα δείχνει ότι όσοι πίνουν έστω και λίγο φαίνεται πως κερδίζουν περισσότερα'', δήλωσε ο οικονομολόγος Ντέιβιντ Μπελ.

    "Τα οφέλη μειώνονται όταν η κατανάλωση αλκοόλ ξεπερνά τις κυβερνητικές συστάσεις για την εβδομαδιαία κατανάλωση αλκοόλ. Αλλά πρέπει κάποιος να πίνει πολύ, ώστε αυτό να καταστεί πρόβλημα'', εξήγησε ο καθηγητής.

    Σύμφωνα με τη μελέτη, κατά μέσο όρο όσοι πίνουν με μέτρο κερδίζουν στατιστικά 17% περισσότερα σε σχέση με τους συναδέλφους που δεν πίνουν καθόλου.

    Ακόμη και οι λάτρεις του αλκοόλ, όπως χαρακτηρίζονται στη μελέτη οι άνδρες που πίνουν τουλάχιστον 25 μπύρες την εβδομάδα και οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερες από 18 μπύρες, κερδίζουν 6% λιγότερα σε σχέση με όσους πίνουν με μέτρο και 5% περισσότερα σε σχέση με όσους δεν πίνουν.

    Τα συμπεράσματα αυτά περιλαμβάνονται σε κυβερνητική μελέτη που είχε γίνει σε δείγμα τουλάχιστον 17.000 παιδιών που γεννήθηκαν στη Βρετανία μια συγκεκριμένη εβδομάδα του 1958.

    Η πρόοδος των παιδιών αυτών στην εφηβεία καταγράφηκε στη διάρκεια τακτικών συνεντεύξεών τους για διάφορες πλευρές της ζωής τους.

    Οι ερευνητές δημοσιοποίησαν τη μελέτη, καθώς πολύ πρόσφατα ολοκλήρωσαν την ανάλυση και των τελευταίων δεδομένων που είχαν από το 2000.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 August 2003 - 8:59:43 UTC