Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κάλεσμα για ενότητα στο φεστιβάλ νεολαιών
  • [02] Κατά του δ. Αθηναίων οι εκδιδόμενες γυναίκες
  • [03] Πρόταση για τον αριθμό κλήσης έκτακτων καταστάσεων
  • [04] Πρόσκληση Καρζάι σε Μουσάραφ για επίσκεψη στην Καμπούλ
  • [05] Ευρωπαϊκό Παίδων Μπάσκετ: Τουρκία-Ελλάδα 79-71
  • [06] Εκατομμύρια Ινδοί μολυσμένοι από τον ιό του AIDS
  • [07] Ευκολία ή τρέλα, η χρήση των κινητών;

    [01] Κάλεσμα για ενότητα στο φεστιβάλ νεολαιών

    25/7/2003 9:27:00 μμ

    Η κοινή εμφάνιση της Βάσως Παπανδρέου και του Γιώργου Παπανδρέου στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαιών, που πραγματοποιείται στα Καμένα Βούρλα, έδωσε την ευκαιρία στα δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να επισκεφθούν την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, τη Λαμία. Οι δύο Υπουργοί, μιλώντας σε εκδήλωση των νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, κάλεσαν τα στελέχη να συσπειρωθούν και να δώσουν τη μάχη για τη νίκη στις επόμενες εκλογές, αφού, όπως τόνισαν, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημοσκοπήσεις είναι αρνητικές για το Κίνημα.

    Γιώργος Παπανδρέου: ''Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις''.

    ''Ο Πρωθυπουργός πήρε πρωτοβουλίες και άλλαξε τους ρόλους για κάποια στελέχη. Πρέπει να σταματήσει η εσωστρέφεια. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν περισσεύει κανένας. Είναι μια μάχη που πρέπει αν δώσουμε όλοι μαζί'', ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας αργά το μεσημέρι σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε για μια ακόμη φορά το Ευρωπαϊκό πρόσωπο της χώρας και το κύρος που έχει αποκτήσεις τονίζοντας ''ακούω να λένε ότι έξω πάμε καλά μέσα όμως δεν πάμε. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η Ελληνική προεδρεία αναγνωρίζεται πλέον από όλους ότι ήταν πετυχημένη'' τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών σημειώνοντας παράλληλα ότι πολλά από τα θέματα της χώρας ακόμα και αυτά της καθημερινότητας περνούν πλέον μέσα από μια ευρωπαϊκή πολιτική.

    ''Το ΠΑΣΟΚ έχει την δυνατότητα να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις'', είπε ο Γιώργος Παπανδρέου ζητώντας συνεργασία, ενότητα, αγώνα, συντονισμό και αποτέλεσμα από όλα τα στελέχη ενώ κατηγόρησε την ΝΔ ότι "αναδεικνύει μόνο τα προβλήματα χωρίς λύσεις. Η διαφορά είναι ότι εμείς έχουμε προτάσεις. Εμείς είναι που περιμένουμε απαντήσεις και όχι άρνηση'', είπε χαρακτηριστικά.

    Βάσω Παπανδρέου: ''Θα δώσουμε την μάχη και θα κερδίσουμε''

    Νωρίτερα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου σημείωσε ότι "το ίδιο κλίμα το έχει ξαναδεί το ΠΑΣΟΚ" και πρόσθεσε ότι το καινούργιο στοιχείο είναι ότι κυριαρχεί η ηττοπάθεια στα στελέχη. Η κα Παπανδρέου μιλώντας στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωσε την ανάγκη ''να σπάσει ο κύκλος της αυτοκαταστροφής και τις μιζέριας και επανέλαβε πολλές φορές ότι οι εκλογές δεν είναι χαμένες. ''Θα δώσουμε την μάχη και θα κερδίσουμε", είπε η κα Παπανδρέου.

    Η Υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην επικαιρότητα και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και προβάλλει το θέμα της διαφάνειας. ''Δεν την ενδιαφέρει η διαφάνεια αλλά θέλει να απαξιώσει τα πάντα και του πάντες. Θέλει να απαξιώσει το σύνολο της προσπάθειας και αναζητούν έμμεσους τρόπους για να αρνηθούν", είπε η κα Παπανδρέου.

    Η Υπουργός κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να σταματήσουν να αναπαράγουν μιζέρια και ζήτησε να βαθύνει η ενημέρωση και η συζήτηση στην κοινωνία και σημείωσε ότι ''συνήθως συζητάμε μεταξύ μας για δευτερεύοντα θέματα και δεν ακούμε του πολίτες που έχουν κάτι να μας πουν''.

    Η κα Βάσω Παπανδρέου αναφερόμενη στις αλλαγές ρόλων υποστήριξε ότι πρέπει να σταματήσει η γκρίνια και η εσωστρέφεια τονίζοντας ότι ''όλοι μας χρωστάμε στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν χρωστά σε κανέναν από εμάς''.

    [02] Κατά του δ. Αθηναίων οι εκδιδόμενες γυναίκες

    25/7/2003 9:33:00 μμ

    Ο εκπρόσωπος του "Κινήματος Εκδιδομένων Γυναικών Ελλάδος", η αντιπρόεδρος, η γενική γραμματέας και η ταμίας του ίδιου κινήματος, όπως και δύο εκδιδόμενες γυναίκες κατέθεσαν προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητούν να ακυρωθεί η από 17.5.2003 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για τις προϋποθέσεις λειτουργίας των οίκων ανοχής στα όρια του Δήμου Αθηναίων. Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του Δήμου είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το Σύνταγμα και την νομοθεσία.

    ''Συντρίβει'' συνταγματικές ελευθερίες τους

    Οι γυναίκες υποστηρίζουν, επίσης ότι η απόφαση του Δήμου Αθηναίων λαμβάνει πρόνοια για την άσκηση του επαγγέλμάτος των εκδιδομένων προσώπων και σε ξενοδοχεία ή ανάλογους χώρους, ενώ ο νόμος αναφέρεται σε οικήματα με "την νομοθετική κατεύθυνση της στέγης αυτής της δραστηριότητας" και όχι σε "τουριστικά καταλύματα προσπελάσιμα από πολύ κόσμο", αλλά δεν προβλέπει και συγκεκριμένες περιοχές για την εγκατάσταση οίκων ανοχής. Τέλος, υπογραμμίζουν ότι η δημοτική απόφαση εξαφανίζει την επαγγελματική τους υπόσταση, ενώ "συντρίβει" σειρά συνταγματικών ελευθεριών τους.

    [03] Πρόταση για τον αριθμό κλήσης έκτακτων καταστάσεων

    25/7/2003 8:11:00 μμ

    Πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος λειτουργίας των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματική η λειτουργία του πανευρωπαϊκού αριθμού κλήσης για έκτακτες καταστάσεις (112), υιοθέτησε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Η Επιτροπή θεωρεί ότι το προτεινόμενο σύστημα θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας αφού θα επιτρέπει στα κέντρα εκτάκτων περιστατικών να έχουν "εικόνα" σχετικά με τον τόπο από όπου τους καλεί κάποιος που τους ζητά βοήθεια. Η αυτόματη πληροφορία σχετικά με την τοποθεσία από την οποία γίνεται η κλήση θα επιτρέπει την ταχύτατη επέμβαση των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας ακόμα και αν ο καλών δεν μπορεί να προσδιορίσει που ακριβώς βρίσκεται.

    Προέχει η προστασία της ζωής

    Από σήμερα, και στο πλαίσιο σχετικής κοινοτικής Οδηγίας, οι υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας καλούνται να διαθέτουν στα κέντρα εκτάκτων περιστατικών που δέχονται τις κλήσεις του "112" στοιχεία για τον τόπο απ' όπου γίνεται η κλήση.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, η αξίωση αυτή αποτελεί εξαίρεση του γενικού κανόνα που ισχύει στην ΕΕ σε ότι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ο οποίος δεν επιτρέπει τη μεταφορά της πληροφορίας σχετικά με τον τόπο της κλήσης, παρά μόνο με τη συναίνεση αυτού που καλεί.

    Η εξαίρεση, σύμφωνα με την Επιτροπή, νομιμοποιείται επειδή σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, η προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών είναι πιο σημαντική από την προστασία της "ιδιωτικής σφαίρας" της ζωής των πολιτών.

    [04] Πρόσκληση Καρζάι σε Μουσάραφ για επίσκεψη στην Καμπούλ

    25/7/2003 8:42:00 μμ

    Χαμίντ Καρζάι

    Ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι προσκάλεσε την Παρασκευή τον πρόεδρο του γειτονικού Πακιστάν, στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ, να επισκεφθεί την Καμπούλ, μετέδωσαν τα αφγανικά ΜΜΕ. Η τηλεόραση της Καμπούλ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος του Πακιστάν απεδέχθη την πρόσκληση αλλά δεν ανακοίνωσε πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί. Η πρόσκληση έγινε σε μια ευαίσθητη στιγμή για τις σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών, με το Αφγανιστάν να προτρέπει το Πακιστάν να πατάξει τους εναπομείναντες Ταλιμπάν αντάρτες και να τους αποτρέψει από το να κρύβονται σε ορεινές πακιστανικές περιοχές, από όπου πραγματοποιούν επιθέσεις κατά του Αφγανιστάν.

    ''Μεγαλύτερος έλεγχος στα κοινά σύνορα των δύο χωρών''

    Η τηλεόραση της Καμπούλ μετέδωσε ακόμα ότι οι δύο άνδρες ''μίλησαν στο τηλέφωνο για όλα τα θέματα και συμφώνησαν ο ένας με τον άλλο''.

    Ο Αφγανός υπουργός Εσωτερικών, Αλι Αχμαντ Τζαλαλί, επισκεπτόμενος το Πακιστάν, δήλωσε στο μεταξύ ότι η Καμπούλ αναμένει περισσότερη βοήθεια από το Πακιστάν για την πάταξη των Ταλιμπάν ανταρτών και μεγαλύτερη προσπάθεια από τη γείτονα χώρα για να αποτραπεί το πέρασμά τους από τα κοινά τους σύνορα στο αφγανικό έδαφος, όπου προχωρούν σε επιθέσεις.

    Ο κ. Τζαλαλί εξέφρασε ικανοποίηση για τις πακιστανικές διαβεβαιώσεις ότι η χώρα θα κάνει παν το δυνατόν για να αποτραπεί η παράνομη διακίνηση ανταρτών στο αφγανικό έδαφος.

    Υπενθυμίζεται ότι το Πακιστάν ήταν ο σημαντικότερος υποστηρικτής των Ταλιμπάν μέχρι τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου κατά των ΗΠΑ, οπότε και επέλεξε να υποστηρίξει τις ΗΠΑ και τις προσπάθειές τους να εκδιώξουν τους φανατικούς Ταλιμπάν από την εξουσία στο Αφγανιστάν.

    [05] Ευρωπαϊκό Παίδων Μπάσκετ: Τουρκία-Ελλάδα 79-71

    25/7/2003 9:36:00 μμ

    Η Εθνική ομάδα Παίδων δεν θα μπορέσει τελικώς να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Μαδρίτη. Στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Τουρκία για τη προημιτελική φάση γνώρισε την ήττα με σκορ 79-71, καθώς δεν είχε τις λύσεις στο τελευταίο λεπτό. Παρά το ότι προηγήθηκε στο ημίχρονο με 36-33, στο τρίτο 10λεπτο παρουσίασε και πάλι τα ίδια συμπτώματα, έχασε τον έλεγχο του αγώνα και οι Τούρκοι πήραν το προβάδισμα με 61-55 στο 30'. Στη τελευταία περίοδο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Οι Τούρκοι είχαν μια διαφορά 3-4 πόντων, όμως δεν μπορούσαν να ξεφύγουν. Στο τελευταίο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 73-71 για τη τούρκικη ομάδα, η Εθνική δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, είχε κακές επιλογές στην επίθεση και έτσι γνώρισε την ήττα.

    Η ελληνική ομάδα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της, που θα προκύψει από το ζευγάρι Ισπανία-Γαλλία. Η Εθνική θα παίξει με τον χαμένο. Αν είναι η Ισπανία το παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 21.30, αν είναι η Γαλλία στις 16.30.

    Τα δεκάλεπτα: 21-21, 33-36, 61-55, 79-71.

    [06] Εκατομμύρια Ινδοί μολυσμένοι από τον ιό του AIDS

    25/7/2003 8:01:00 μμ

    H Ινδία είχε καταγράψει στα τέλη του 2002 περίπου 4,58 εκατομμύρια άτομα, μολυσμένα από τον ιό του AIDS, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με τo 2001, όταν τα κρούσματα ανέρχονταν σε 3,97 εκατομμύρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το 65% των φορέων του ιού HIV είναι άνδρες, το 38,5% είναι γυναίκες και μεταξύ αυτών το 1% είναι γυναίκες σε ενδιαφέρουσα, διευκρίνισε ο Μεενακσί Ντάτα Γκος, επικεφαλής της εθνικής οργάνωσης για τον έλεγχο του AIDS (NACO), σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί. Οι γυναίκες πρέπει ν' αρνούνται τη σεξουαλική επαφή με το σύζυγο, αν αυτός είναι φορέας, δήλωσε υπουργός στη Μαλαισία.

    Εθνική συνέλευση για τη μάστιγα στην Ινδία

    Τα στοιχεία αυτά αφορούν μόνο τον ινδικό πληθυσμό ηλικίας 15 έως 49 ετών και δείχνουν μια υπερίσχυση της μάστιγας στις αστικές περιοχές (76,8%) σε σχέση με τις αγροτικές (23,2%). ''Το AIDS δεν είναι πια ένα ιατρικό πρόβλημα, ή θέμα δημόσιας υγείας. Είναι περισσότερο πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανθρώπινης ανάπτυξης. Χρειαζόμαστε συλλογική ανταπόκριση για να το καταπολεμήσουμε'', τόνισε ο Μεενακσί Ντάτα Γκος.

    Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της νόσου (UNAIDS) κάλεσε την Ινδία ''να δράσει τώρα'' κατά της νόσου, ώστε να μην επαληθευτούν οι πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις για 25.000.000 μολυσμένους με τον ιό ανθρώπους έως το 2010.

    ''Είναι ένα πρόβλημα που έχει λύση. Η Ασία δεν πρέπει να κάνει τα ίδια λάθη που έκαναν άλλες χώρες. Αυτό που μάθαμε στη σύντομη ιστορία της επιδημίας είναι ο αποφασιστικός ρόλος της πολιτικής ηγεσίας. Πρέπει να σπάσει η σιωπή για το AIDS γιατί το στίγμα σκοτώνει'', είπε ο Πέτερ Πιότ, επικεφαλής της UNAIDS σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρώτης συνέλευσης σε εθνικό επίπεδο για το AIDS το Σαββατοκύριακο, στο Νέο Δελχί, με σκοπό να ενισχύσει τη δέσμευση της πολιτείας στην καταπολέμηση της πανδημίας. ''Η πολιτική ηγεσία είναι το κλειδί για τον περιορισμό των λοιμώξεων όπως είδαμε στην Ταϊλάνδη και την Καμπότζη'', πρόσθεσε.

    Η συνέλευση, τις εργασίες της οποίας θα κηρύξει το Σάββατο ο πρωθυπουργός Ατάλ Μπιχάρι Βατζπαγί, οργανώνεται από το Κοινοβουλευτικό Φόρουμ για το AIDS, το υπουργείο Υγείας, τη NACO και την UNAIDS.

    Η Ινδία, η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο μετά την Κίνα, έχει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο κατοίκους. Η Νότια Αφρική, ωστόσο, είναι η περισσότερο πληγείσα χώρα από το θανατηφόρο ιό: πέντε εκατομμύρια φορείς του ιού HIV και νοσούντες με AIDS.

    Μαλαισία: ''Να αρνείστε την επαφή εάν ο σύζυγός σας είναι φορέας''

    Στη Μαλαισία, η υπουργός Γυναικείων Θεμάτων και Οικογενειακής Ανάπτυξης κάλεσε σήμερα τις συμπατριώτισσές της ν΄αρνούνται την σεξουαλική επαφή εάν ξέρουν ότι ο σύζυγος είναι φορέας του ιού του AIDS, γράφουν οι τοπικές εφημερίδες. ''Υπάρχουν περιπτώσεις όπου γυναίκες εξαναγκάζονται στη σεξουαλική επαφή παρότι ξέρουν ότι κινδυνεύουν με τη σειρά τους να μολυνθούν από τον ιό'', δήλωσε η Σαριζάτ Αμπντούλ Ζταλίλ.

    Η πρόεδρος του εθνικού συμβουλίου για την καταπολέμηση του AIDS Μαρίνα Μαχατίρ είπε ότι η πρόταση αυτή πρέπει να υποστηριχθεί από τους θρησκευτικούς αξιωματούχους της μουσουλμανικής χώρας. ''Η δυσκολία έγκειται στο ότι η κουλτούρα μας δεν επιτρέπει στις συζύγους ν' αρνούνται τη σεξουαλική επαφή αλλά αυτό πρέπει ν΄ αλλάξει'', υπογράμμισε.

    Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στις γυναίκες στη Μαλαισία αυξήθηκε κατά 35% το 2002 σε σχέση με το 2001.

    [07] Ευκολία ή τρέλα, η χρήση των κινητών;

    25/7/2003 9:39:00 μμ

    Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από τότε που το πρώτο κινητό τηλέφωνο χτύπησε στην Ελλάδα και εξακολουθεί ν' αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς ο αριθμός όσων υποκύπτουν στη γοητεία και την ευκολία επικοινωνίας που παρέχει η μικροσκοπική συσκευή. Σε μια χώρα περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι ήδη παραπάνω από δέκα εκατομμύρια οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις συνδέσεις για σταθερό τηλέφωνο. Πρόκειται για "κινητή" τρέλα ή για ανάγκη συχνής επικοινωνίας;

    Συνολικά 10.375.739 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας

    'Ολοι μιλούν στο κινητό τους επί ώρες για μπίσνες, έρωτες, ποδόσφαιρο, ακόμη και για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες του βραδινού. Στην Ελλάδα, τη χώρα που την πόρτα της χτύπησε με μεγάλη καθυστέρηση η κινητή τηλεφωνία, τίποτα δε μοιάζει ικανό να ανακόψει την αλματώδη αύξηση όσων υποκύπτουν στη γοητεία της μικροσκοπικής συσκευής.

    Μιλάμε κατά μέσο όρο 250 λεπτά το μήνα στο κινητό και κοντεύουμε να ξεπεράσουμε ακόμη και τις σκανδιναβικές χώρες, χώρες παραδοσιακά εθισμένες στη τρέλα του κινητού.

    Οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 18 % μέσο όρο. Οι τέσσερις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ΚΟΣΜΟΤΕ, ΒΟΝΤΑΦΟΝ, ΤΕΛΕΣΤΕΤ και ΚΙΟΥ ΤΕΛΕΚΟΜ, μετρούν συνολικά 10.375.739 συνδέσεις.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, ποσοστό 68%, προτιμούν τη σύνδεση με κάρτα που απαλλάσσει από τα πάγια και τις δεσμεύσεις του.

    Κοινό μυστικό αποτελεί πάντως ότι το 30% των συνδέσεων είναι ανενεργές, δηλαδή πραγματοποιείς μια νέα σύνδεση για να αποκτήσεις τη συσκευή που σου έχει κλέψει την καρδιά, αλλά εξακολουθείς να χρησιμοποιείς τον αριθμό που ήδη είχες.

    Ο Γκάι Φιλντινγκ, Βρετανός ψυχολόγος επικοινωνίας ισχυρίζεται ότι οι επιπλοκές από την κατάχρηση του κινητού εκκινούν από το εξής πρόβλημα: στα 150 χρόνια από τότε που εφευρέθηκε το τηλέφωνο δεν έχουμε καταφέρει να απαντήσουμε επαρκώς στο ερώτημα: ποιο από τα δύο, ο άνθρωπος που στέκεται μπροστά μας ή μια εισερχόμενη τηλεφωνική κλήση είναι πιο σημαντικά για μας;


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 July 2003 - 20:54:17 UTC