Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντικές αλλαγές στο κυκλοφοριακό
  • [02] Ισχυρή σεισμική δόνηση στα Δαρδανέλια
  • [03] Από σήμερα η κατανομή πιστώσεων για νέους αγρότες
  • [04] Βαρύ πρόστιμο για τη καθίζηση στο Χαλάνδρι
  • [05] Πνιγμός 20χρονου στην Πιερία
  • [06] Καταθέσεις μαρτύρων του Αν. Παπαναστασίου
  • [07] Ισχυρός σεισμός στη δυτική Τουρκία
  • [08] Σύλληψη νεαρής Παλαιστίνιας καμικάζι
  • [09] Ιράν: Επιτυχής και η τελευταία εκτόξευση του Σαχάμπ -3
  • [10] Περού: Σύλληψη στελέχους μαοϊκής οργάνωσης
  • [11] Βελιγράδι: Βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο Σέρβου εκδότη
  • [12] Τέσσερις νεκροί από κατολισθίσεις στο Περού
  • [13] Μεξικό: Βουλευτικές εκλογές
  • [14] Time: Αμερικανικά στρατεύματα λεηλάτησαν το αεροδρόμιο Σαντάμ
  • [15] Βαγδάτη: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί
  • [16] Πέθανε Αυστραλός δημοσιογράφος που είχε τραυματισθεί στο Ιράκ
  • [17] Aρχισαν οι θερινές εκπτώσεις
  • [18] Διεθνές μίτινγκ ''19α Βαρδινογιάννεια''
  • [19] Οι πονοκέφαλοι μειώνουν την ποιότητα ζωής των παιδιών
  • [20] Συμφωνία του BBC με Universal

    [01] Σημαντικές αλλαγές στο κυκλοφοριακό

    Πηγή: NET 105,8 fm 7/7/2003 9:59:00 πμ

    Σημαντικές αλλαγές στις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στην πρωτεύουσα υπόσχεται από το φθινόπωρο το ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς παραδίδονται σταδιακά μεγάλα οδικά έργα, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στο δακτύλιο και στον έλεγχο της στάθμευσης. Όπως αναφέρει τη Δευτέρα η Ελευθεροτυπία, η "πρόβα τζενεράλε" των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, σε συνδυασμό με τα τεστ των Ολυμπιακών υποδομών. Από το Σεπτέμβριο, όμως, και έως την άνοιξη του 2004, θα αρχίσει η σταδιακή παράδοση σημαντικών έργων συγκοινωνιακής υποδομής που θα αλλάξουν άρδην το κυκλοφοριακό τοπίο στην Αθήνα. Επίσης, μια νέα σημαντική οδική αρτηρία, την Περιφερειακή Υμηττού, αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

    Έως τον Οκτώβριο θα λειτουργήσει το νέο υπόγειο πάρκινγκ 660 θέσεων στην οδό Ριζάρη, ενώ αναμένεται να παραδοθεί και το γκαράζ του Μεγάρου Μουσικής.

    Μέχρι τότε θα λειτουργήσει ο υπαίθριος χώρος 20 στρεμμάτων δίπλα στο σταθμό Εθνική Αμυνα, όπου θα μεταφερθούν οι αφετηρίες των λεωφορείων που τώρα βρίσκονται στον παράδρομο της Μεσογείων.

    Ως το φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα πεζοδρόμησης στους μικρούς κάθετους δρόμους γύρω από την Ερμού, στο τελευταίο τμήμα της Αιόλου, αλλά και οι διαπλατύνσεις πεζοδρομίων στη Μητροπόλεως, στην Κολοκοτρώνη και στην Αθηνάς.

    Στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκεται η κατάργηση της δωρεάν στάθμευσης στο κέντρο, με νέα μορφή και υπό τον έλεγχο δημοτικής επιχείρησης. Πάντως, η επαναφορά των παρκομέτρων αναμένεται να συναντήσει προσφυγές οδηγών στα δικαστήρια και το ΣτΕ.

    Επί πληρωμή θα είναι η στάθμευση και στους ειδικούς χώρους που βρίσκονται δίπλα σε σταθμούς του μετρό.

    Το σχετικό κόστος θα ενσωματώνεται στο εισιτήριο, ώστε να δίνεται κίνητρο για τη συνέχιση της διαδρομής με μετρό ή άλλα συγκοινωνιακά μέσα.

    Ουσιαστικότερο γίνεται το μέτρο του δακτυλίου, με συστηματική και αυστηρότερη επιτήρηση, αλλά και επανεξέταση όλων των αδειών για ελεύθερη κυκλοφορία.

    Δεν αντιμετωπίζεται, τουλάχιστον προς το παρόν, θέμα διεύρυνσης του δακτυλίου.

    Επίσης, δεν υπάρχει θέμα επιβολής διοδίων πόλης, εάν εξαιρεθεί η Αττική Οδός όπου το μέτρο ισχύει ήδη.

    [02] Ισχυρή σεισμική δόνηση στα Δαρδανέλια

    7/7/2003 8:04:00 πμ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 22:10 στoν κόλπο του Ξηρού (Σάρου στα Τουρκικά), βόρεια των στενών των Δαρδανελίων. Σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του Σεισμολογικού Ινστιτούτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργο Καρακαϊση, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας (που βρίσκεται νότια) αλλά οφείλεται σε τάφρο που υπάρχει στον συγκεκριμένο κόλπο. Το 1975 στον κόλπο του Ξηρού σημειώθηκε πάλι ισχυρός σεισμός, που είχε μέγεθος 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ιδιαίτερα στην Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη, όπου οι κάτοικοι βγήκαν ανήσυχοι έξω από τα σπίτια τους.

    Ο κόλπος στο Ξηρού, βρίσκεται 30 περίπου ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης. Ζημίες σε σπίτια δεν αναφέρθηκαν.

    [03] Από σήμερα η κατανομή πιστώσεων για νέους αγρότες

    7/7/2003 10:15:00 πμ

    Αρχισε η κατανομή των πιστώσεων από το υπουργείο Γεωργίας, για την οικονομική ενίσχυση των νέων αγροτών μέχρι 40 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν τους φακέλλους υποψηφιότητάς τους στους δήμους ή στις κοινότητες της μόνιμης κατοικίας τους μέχρι τις 21 Ιουλίου. Τους φακέλους μπορούν να προμηθευτούν από το δήμο ή την κοινότητα όπου διαμένουν, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην οποία ανήκουν, από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ή, από τη Δ/νση Προγραμματισμού του υπουργείου Γεωργίας.

    [04] Βαρύ πρόστιμο για τη καθίζηση στο Χαλάνδρι

    7/7/2003 9:50:00 πμ

    Πρόστιμο ύψους 2,873 εκατ. ευρώ επέβαλε στην κοινοπραξία "ΑΕΓΕΚ-Ακτωρ-J&amp;P-SELI-Αβαξ", που κατασκευάζει την επέκταση της γραμμής του μετρό προς τον Σταυρό, η κρατική εταιρεία "Αττικό Μετρό", θεωρώντας την υπαίτια για την καθίζηση στη σήραγγα του έργου, στο ύψος της οδού Δ.Πλακεντίας στο Χαλάνδρι. Όπως αναφέρεται στην απόφαση της "Αττικό Μετρό", το ποσό θα παρακρατηθεί από τον αμέσως επόμενο λογαριασμό του έργου. Στην απόφαση επισημαίνεται επίσης, ότι εξαιτίας της καθίζησης η κοινοπραξία, με δική της μόνο ευθύνη, έχει καθυστερήσει στο χρονοδιάγραμμα του έργου κατά 94 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή περισσότερο από τρεις μήνες. Η καθίζηση σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και ένας οδηγός κινδύνευσε, όταν το αυτοκίνητό του έπεσε μέσα στον "κρατήρα" που δημιουργήθηκε.

    [05] Πνιγμός 20χρονου στην Πιερία

    7/7/2003 10:22:00 πμ

    Ένας εικοσάχρονος πνίγηκε την Κυριακή ενώ κολυμπούσε στους Νέους Πόρους Πιερίας και ένας άλλος κινδύνευσε, στην ίδια την παραλία, λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε. Νεκρός είναι ο Ηλίας Κράτσιος από τον Τύρναβο, ο οποίος παρασύρθηκε από τα κύματα, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ. Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξε και ο δεκαεφτάχρονος Δημήτριος Σουλεμετζίδης, από τον Τύρναβο, που σώθηκε την ύστατη στιγμή από άλλους λουόμενους και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    [06] Καταθέσεις μαρτύρων του Αν. Παπαναστασίου

    7/7/2003 10:10:00 πμ

    Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης του Ανέστη Παπαναστασίου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της 17Ν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Στο δικαστήριο κατέθεσε και η Γαλλίδα καθηγήτρια Φιλολογίας Ανι Προυσάρ, η οποία υποστήριξε ότι τον Φεβρουάριο του 1985 ήταν διακοπές στα Ζαγοροχώρια, με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο. Η μάρτυρας παρόλο που ρωτήθηκε επίμονα δεν θυμόταν να προσδιορίσει τις ακριβείς ημέρες που ήταν στα Ζαγοροχώρια, κάτι που για το δικαστήριο είχε μεγάλη σημασία καθώς στις 21 Φεβρουαρίου 1985 είχε γίνει η δολοφονία του εκδότη Νίκου Μομφεράτου και του οδηγού του Παναγιώτη Ρουσέτη. Σύμφωνα με την μάρτυρα, οι διακοπές τους είχαν διαρκέσει πέντε εως έξι ημέρες.

    [07] Ισχυρός σεισμός στη δυτική Τουρκία

    7/7/2003 8:50:00 πμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακος Ρίχτερ σημειώθηκε αργά την Κυριακή το βράδυ τη δυτική Τουρκία, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους, ανακοίνωσε το πρακτορείο "Ανατολή". Τουλάχιστον οχτώ μετασεισμοί έντασης έως και 4.9 Ρίχτερ ανάγκασαν τους κατοίκους του Τσανάκαλε να βγούν από τα σπίτια τους, έπειτα κι από την αλγεινή έκπληξη του πρώτου κύριου σεισμού, προσθέτει το πρακτορείο. Η δόνηση έγινε γνωστή στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις σε απόσταση πολλών χλμ ανατολικά του Τσανάκαλε. Το επίκεντρό της εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο του κόλπου Σάρος στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

    [08] Σύλληψη νεαρής Παλαιστίνιας καμικάζι

    7/7/2003 11:45:00 πμ

    Την σύλληψη μίας νεαρής Παλαιστίνιας καμικάζι από τη Λωρίδα της Γάζας που σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ, ανακοίνωσαν την Δευτέρα οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας. Η 18χρονη επίδοξη καμικάζι συνελήφθη κοντά σε περιοχή που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι για να εισέλθουν στο εβραϊκό κράτος, ενώ οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να αναζητούν τη νεαρή παλαιστίνια όταν έγινε γνωστό ότι άφησε ένα σημείωμα στην οικογένειά της ανακοινώνοντας την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η συλληφθείσα ανήκει σε κάποια από τις τρεις παλαιστινιακές οργανώσεις που κήρυξαν τρίμηνη εκεχειρία στις επιθέσεις κατά του Ισραήλ ή αν δρούσε ανεξάρτητα, δήλωσε Παλαιστίνιος εκπρόσωπος.

    Αυστηροί όροι Σαρόν για την απελευθέρωση Παλαιστινίων

    Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωνε τη σύλληψη του Χάσαν Χαμάισεχ, ενός τοπικού στρατιωτικού ηγέτη της ισλαμικής Τζιχάντ κοντά στο Τζενίν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

    Η σύλληψη του Χαμάισεχ, έφερε την άμεση αντίδραση του ηγέτη της οργάνωσης στην περιοχή σεΐχη Μπάσαμ Σαάντι που προειδοποίησε το Ισραήλ ότι ''αν συνεχιστούν οι ισραηλινές επιδρομές, η Τζιχάντ δεν θα σεβαστεί την εκεχειρία''.

    Χθες Κυριακή, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο έθεσε αυστηρούς όρους για την απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων, θέτοντας την εκεχειρία σε κίνδυνο. ''Δεν υπάρχει περίπτωση φυλακισμένοι που έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα να αφεθούν ελεύθεροι'', δήλωσε ο πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, κατά την ανάγνωση του καταλόγου των κριτηρίων.

    Σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια, οι Παλαιστίνιοι που έχουν φυλακισθεί επειδή έστειλαν άλλους να επιτεθούν εναντίον Ισραηλινών και τα μέλη των μαχητικών οργανώσεων όπως η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ θα παραμείνουν φυλακισμένοι.

    Ο αριθμός των κρατουμένων που πρόκειται να αποφυλακισθούν δεν ανακοινώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως 400 πληρούν τα κριτήρια. Ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος από τα αιτήματα των Παλαιστινίων που ζητούν την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων που έχουν συλληφθεί από το Ισραήλ, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται μεταξυ 6-8.000.

    Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο, λέγοντας ότι επιθυμούν πρώτα να δουν τον κατάλογο των ονομάτων που ετοιμάζει ισραηλινή υπουργική επιτροπή και ο οποίος είναι πιθανόν να υποβληθεί προς τους Παλαιστινίους αργότερα αυτή την εβδομάδα.

    [09] Ιράν: Επιτυχής και η τελευταία εκτόξευση του Σαχάμπ -3

    7/7/2003 10:18:00 πμ

    Την τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Σαχάμπ -3 πριν την παράδοσή του στις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, πραγματοποίησε η Τεχεράνη την Κυριακή. Ο πύραυλος είναι μία βελτιωμένη εκδοχή του βορειοκορεατικού πυραύλου "No Dong-1",που μπορεί να μεταφέρει 800 κιλά εκρηκτικών υλών και σύμφωνα με ιρανούς αξιωματούχους, το βεληνεκές του είναι 1300 χιλιόμετρα. Η επιτυχημένη εκτόξευση όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει ανησυχία στις γείτονες χώρες, καθώς μπορεί να πλήξει στόχους στο ισραηλινό έδαφος, την Τουρκία, την Ινδία, αλλά και τις αμερικανικές δυνάμεις στον Κόλπο.

    [10] Περού: Σύλληψη στελέχους μαοϊκής οργάνωσης

    7/7/2003 10:01:00 πμ

    Το τελευταίο μέλος της κεντρικής επιτροπής της μαοϊκής οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι που παρέμενε ασύλληπτος Φλορεντίνο Σερόν Καρντόσο, συνέλαβαν το Σάββατο οι αρχές του Περού, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο στρατηγός Μάρκο Μιγιασίρο, αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας. Η σύλληψη του Καρντόσο, που ήταν γνωστός επίσης με τις ονομασίες "Μαρσέλο", "Κάρλος" ή "Ραούλ", πραγματοποιήθηκε έπειτα από μακρά παρακολούθησή του από την αστυνομία και συμπίπτει με μία χρονική στιγμή, που παρουσιάζεται έξαρση των ένοπλων επιθέσεων, οι οποίες αποδίδονται στη μαοική οργάνωση. Την Παρασκευή είχε σκοτωθεί ένας από τους επικεφαλής του στρατιωτικού βραχίονα της οργάνωσης σε ένοπλο επεισόδιο με περίπολο στην επαρχία Χουνίν. Ως μέλος της κεντρικής επιτροπής, ο Καρντόσο είχε συμμετάσχει το 1989 στο πρώτο συνέδριο της οργάνωσης.

    [11] Βελιγράδι: Βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο Σέρβου εκδότη

    7/7/2003 9:18:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Βόμβα εξερράγη χθες το βράδυ στο αυτοκίνητο του Σέρβου εκδότη εφημερίδων Ράντισαβ Ρόντιτς στο κέντρο του Βελιγραδίου με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το όχημα, δίχως όμως να υπάρξουν τραυματισμοί. Τη στιγμή της έκρηξης ο Ρόντιτς δειπνούσε σε γειτονικό εστιατόριο. Από την έκρηξη καταστράφηκε άλλο ένα αυτοκίνητο. Καμια οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση. Ο Ρόντιτς είναι εκδότης των εφημερίδων "Γκλας Γιαβνόστι" και "Κουρίρ" που θεωρούνται επικριτικές προς την κυβέρνηση της Σερβίας.

    [12] Τέσσερις νεκροί από κατολισθίσεις στο Περού

    7/7/2003 8:48:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Τέσσερις άνθρωποι επιβεβαιώνεται πως βρήκαν τον θάνατο σε κατολισθίσεις εδαφών που σημειώθηκαν σε ορεινή κοινότητα της επαρχίας Λα Λιμπερτάδ, βόρεια της πρωτεύουσας του Περού Λίμα, όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρχές. Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 20 αγνοουμένους και εκφράζονταν φόβοι πως όλοι τους είναι νεκροί. Ευτυχώς όμως οι τόσο δυσοίωνες προβλέψεις δεν επιβεβαιώθηκαν όταν άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι της κοινότητας Πατάς, οι οποίοι είχαν καταφύγει στις βουνοκορφές για να αποφύγουν τις κατολισθίσεις. Οι κατολισθίσεις εδαφών και οι πλημμύρες λάσπης, που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις νωρίς το πρωΐ χθες, έθαψαν περίπου 40 καλύβες, αφήνοντας άστεγους περίπου 90 ανθρώπους στο Πάτας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Πολιτικής Αμύνης.

    [13] Μεξικό: Βουλευτικές εκλογές

    7/7/2003 8:39:00 πμ

    Το Επαναστατικό Θεσμικό Κόμμα (PRI) της αντιπολίτευσης κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 34% έναντι 30.5% του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΡΑΝ) του προέδρου Βισέντε Φοξ, σύμφωνα με μία "πρόχειρη καταμέτρηση" του συνόλου των ψήφων, όπως τόνισε ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής. Σύμφωνα με αυτήν την καταμέτρηση το PRI θα συγκεντρώσει 222 με 227 έδρες στο νέο Κοινοβούλιο της χώρας, έναντι 148 με 158 του ΡΑΝ, τόνισε ο Χοσέ Βόλντενμπεργκ. Το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα, το κεντροαριστερό Κόμμα της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD) αναμένεται να κάνει ένα μεγάλο εκλογικό άλμα κερδίζοντας 93 με 100 έδρες. Ο πρόεδρος του PRI Ρομπέρτο Μαδράσο, που είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων τη νίκη του κόμματός του, κάλεσε τον πρόεδρο Φοξ και "τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις" της χώρας, να σχηματίσουν "την απαραίτητη συναίνεση για να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, να επιτευχθεί ασφάλεια και οικονομική ανάπτυξη.

    [14] Time: Αμερικανικά στρατεύματα λεηλάτησαν το αεροδρόμιο Σαντάμ

    7/7/2003 10:28:00 πμ

    Τα αμερικανικά στρατεύματα και εξόριστοι Ιρακινοί λεηλάτησαν το διεθνές αεροδρόμιο Σαντάμ της Βαγδάτης, μετά την καταληψή του, στις 2 Απριλίου, προκαλώντας ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, γράφει το περιοδικό Time στο τεύχος του που κυκλοφόρησε χθές Κυριακή. Οι διαρήξεις και οι βανδαλισμοί ήταν σε μεγάλο βαθμό έργο των νικητών Αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι "χωρίς λόγο πυροβόλησαν με αυτόματα όπλα το αεροδρόμιο και λεηλάτησαν πέντε αεροσκάφη Μπόινγκ των ιρακινών αερογραμμών" διευκρινίζει το περιοδικό επικαλούμενο του υπολοχαγού Τζόν Ουέλς, που είναι υπεύθυνος για τα έργα αποκατάστασης του αεροδρομίου.

    ''Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτό να έγινε απο Ιρακινούς''

    Ο υπολοχαγός Τζόν Ουέλς, που έφθασε στην Βαγδάτη στα τέλη Απριλίου εξεπλάγη όταν είδε οτι τα οινοπνευματώδη, τα αρώματα και τα τσιγάρα είχαν εξαφανιστεί απο τα καταστήματα duty free του αεροδρομίου.

    Ο ίδιος ασφάλισε αυτά που είχαν απομείνει και τα παρέδωσε στους ιδιοκτήτες τους. Αμερικανοί αξιωματούχοι και υπεύθυνοι του ιρακινού αεροδρομίου δήλωσαν οτι οι λεηλασίες εγιναν σε χρονικό διάστημα δυο εβδομάδων.

    Τα παράθυρα και σχεδόν όλες οι πόρτες του αεροδρομίου είχαν καταστραφεί και πολλά γκράφιτι στα αγγλικά κάλυπταν τους τοίχους, σύμφωνα με το περιοδικό Time.

    Πέντε απο τα δέκα Μπόνγκ που βρίσκονταν στους χώρους του αεροδρομίου ένα 737 ένα 747 και τρία 727 λεηλατήθηκαν απο τους αμερικανούς στρατιωτικούς που αφαιρεσαν πολύθρονες και όργανα απο το πιλοτήριο ως τρόπαια, σύμφωνα με το περιοδικό.

    "Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτό να έγινε απο Ιρακινούς. Το αεροδρόμιο ήταν ασφαλισμένο όταν έγιναν όλα αυτά ", δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του Πανταγώνου στο περιοδικό και πρόσθεσε οτι οι υπεύθυνοι για την λεηλασία ήταν στρατιωτικοί της τρίτης μεραρχίας πεζικού που ελευθέρωσε το αεροδρόμιο.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους του αεροδρομίου που επικαλείται το περιοδικό πολλοί ιρακινοί εξόριστοι που συνόδευαν τις αμερικανικές δυνάμεις συμμετείχαν στις καταστροφές αυτές.

    [15] Βαγδάτη: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί

    7/7/2003 9:15:00 πμ

    Δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ισάριθμες επιθέσεις στη Βαγδάτη κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού. Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης αναζήτησης Ιρακινών ενόπλων στην συνοικία Αζανίγια. Ένας Ιρακινός ένοπλος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε στη συμπλοκή που ακολούθησε. Αλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε από επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαινε στην περιοχή Καντιμίγια της ιρακινής πρωτεύουσας. Νωρίτερα, άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης που είχε τραυματισθεί σοβαρά από πυρά αγνώστων, υπέκυψε στα τραύματά του. Ο στρατιώτης που ανήκε στην 1η Μηχανοκίνητη Μεραρχία πυροβολήθηκε από ενόπλους, καθώς φρουρούσε το Πανεπιστήμιο της Βαγδάτης.

    Σκοτώθηκαν δύο Ιρακινοί από αμερικανικά πυρά

    Από την 1η Μαίου, που ο πρόεδρος Μπους κήρυξε επισήμως το τέλος των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ, έχουν σκοτωθεί 29 Αμερικανοί και έξι Βρετανοί στρατιώτες.

    Δύο Ιρακινοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους από πυρά Αμερικανών στρατιωτών κατά τη διάρκεια ενέδρας από Ιρακινούς αντάρτες στην πόλη Ραμάντι, δυτικά της Βαγδάτης, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

    Αγνωστοι ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτα εναντίον αμερικανικής περιπόλου στην είσοδο της πόλης. Ενα απο τα στρατιωτικά οχήματα της αμερικανικής περιπόλου πήρε φωτιά και οι Αμερικανοί στρατιώτες απάντησαν στα πυρά σκοτώνοντας δύο Ιρακινούς.

    [16] Πέθανε Αυστραλός δημοσιογράφος που είχε τραυματισθεί στο Ιράκ

    7/7/2003 8:54:00 πμ

    Εχασε τη μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο της Γερμανίας ένας Αυστραλός δημοσιογράφος, ο οποίος είχε τραυματισθεί από έκρηξη προ μίας εβδομάδος στο Ιράκ, όπως μεταδίδουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα του. Ο τηλεοπτικός ηχολήπτης Τζέρεμι Λίτλ, 27 ετών, τραυματίσθηκε κατά την επίθεση κατά αμερικανικής φάλαγγας οχημάτων στη Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης. Ο Λιτλ εργαζόταν για λογαριασμό του αμερικανικού δικτύου ΝΒC και τραυματίσθηκε σοβαρά, όταν μία οπλοβομβίδα έπληξε το όχημα στο οποίο επέβαινε.

    [17] Aρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

    7/7/2003 10:21:00 πμ

    Αρχισαν από σήμερα Δευτέρα, στα εμπορικά καταστήματα οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 30 Αυγούστου. Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν τις τιμές πριν και μετά την έκπτωση σε όλα τα πωλούμενα είδη. Το ΙΝΚΑ συνιστά στους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί ως προς τη χρήση των πιστωτικών καρτών τους και να αγοράζουν προϊόντα με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι το ποσοστό έκπτωσης ούτως ώστε να μην παρασυρθούν αγοράζοντας πράγματα μόνο και μόνο επειδή είναι φτηνά. Επίσης πρέπει να είναι επιφυλακτικοί στις μεγάλες εκπτώσεις και να εξετάζουν την ποιότητα των προϊόντων. Καθόλη τη διάρκεια των εκπτώσεων κλιμάκια του ΣΔΟΕ και της αγορανομίας θα διενεργούν ελέγχους στην αγορά.

    [18] Διεθνές μίτινγκ ''19α Βαρδινογιάννεια''

    7/7/2003 9:40:00 πμ

    Κορυφαίες επιδόσεις από σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες σημειώθηκαν στο Διεθνές μίτινγκ "19α Βαρδινογιάννεια", που διεξήχθη στο στάδιο Γάλλου στο Ρέθυμνο, όπου από ελληνικής πλευράς ξεχώρισαν η Νίκη Ξάνθου στο μήκος, ο Παναγιώτης Σαρρής και ο Γιώργος Ντούπης στα 400μ και η Γεωργία Κοκλώνη στα 100μ. Το μίτινγκ εξελίχθηκε για μία ακόμη χρονιά σε κορυφαίο αθλητικό γενονός για την πόλη των Ρεθύμνου, όπου συγκεντρώθηκε, ένα πλήθος μεγάλων αστέρων του στίβου που κράτησαν με τις επιδόσεις και το πλούσιο συναγωνισμό που πρόσφεραν, αμείωτο το ενδαφέρον των θεατών οι οποίοι κατέκλυσαν το στάδιο.

    Οι επιδόσεις που ξεχώρισαν ...

    Έτσι οι επιδόσεις που ξεχώρισαν ήταν του Αμερικανού Τζον Κάπελ στα 100μ με 10.02 (κέρδισε και στα 200μ με 20.21), του Κενυάτη Τίμοθι Κιπτανούι στα 1.000μ με 2.16.19, του Σουηδού Στέφαν Χολμ στο ύψος με 2.34μ (ο Λάμπρος Παπακώστας στην πρώτη του εμφάνιση μετά από πολύμηνη απουσία πέρασε τα 2.21μ), του συμπατριώτη του Κρίστιαν Ολσον στο τριπλούν με 17.55 (ο Χρήστος Μελέτογλου είχε 16.63μ), του Ιάπωνα Μοροφούσι στη σφύρα με 82.57μ (ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου έμεινε στα 77.23μ) και του Ούγγρου Ρόμπερτ Φαζέκας στο δίσκο με 70.00μ.

    Στις γυναίκες, η Αμερικανίδα Κρίστι Γκλεινς πρώτευσε στα 100μ με το πολύ καλό 11.08 (η Κοκλώνη 5η με 11.36 που είναι ατομικό ρεκόρ), η συμπατριώτισσά της Τόρι Εντουαρτς στα 200μ με 22.56, η Ισπανίδα Γκλόρι Αλόζι στα 100μ εμπόδια με 12.75 (η Φλώρα Ρεντούμη 4η με 13.02 που είναι η καλύτερη φέτος επίδοση στην Ελλάδα), η Ρωσίδα Γκουλνάρα Σαμίτοβα στα 3.000μ στηπλ με 9.25.87, οι επίσης Ρωσίδες Σβετλάνα Φεοφάνοβα στο επί κοντώ με 4.62μ και Τατιάνα Κότοβα στο μήκος με 6.94μ (η Ξάνθου 2η με 6.76μ, η Παπαβασιλάκη 6η με 6.42μ και η Πιλάτου 7η με 6.37μ), ενώ στο δίσκο η Τσέχα Ποσπισίλοβα είχε βολή στα 67.71μ (6η η Τσικούνα με 61.67μ).

    Αποτελέσματα

    Τα αποτελέσματα:

    Σφυροβολία ανδρών:

    Μοροφούσι (Ιαπωνία) 82.57μ Ανους (Ουγγαρία) 81.94μ Χαρφράιτανγκ (Σλοβακία) 79.14μ Κομπς (Γερμανία) 78.00μ Αλέξανδρος Παπαδημητρίου 77.23μ Πισκούνοφ (Ουκρανία) 75.73μ Κρικούν (Ουκρανία) 74.65μ Σταμάτης Παπαντωνίου 66.81μ

    Μήκος ανδρών:

    Ζιούσκοφ (Ουκρανία) 8.18μ (άν. +1.0) Τάρους (Ρουμανία) 8.06μ (άν. 0.5) Βασίλιεφ (Ουκρανία) 8.01μ (άν. +2.0) Λαμέλα (Ισπανία) 8.00μ (άν +2.0) Λόου (Ναμίμπια) 7.84μ (άν +1.0) Κώστας Βασιλειάδης 7.80μ (άν. +0.6) Θόδωρος Μουρατίδης 7.39μ (άν. +1.0) Κώστας Παπαδόπουλος 7.28μ. (άν. +1.0)

    100μ ανδρών

    Α' σειρά - άν. +1.0

    Παναγιώτης Σαρρής 10.30 Αλέξανδρος Τερζιάν 10.34 Βασίλης Σέγκος 10.40 Αλέξανδρος Γενοβέλης 10.46 Κώστας Βογιατζάκης 10.59 Βαγγέλης Χαλαστάρας 10.85

    100μ ανδρών

    Β' σειρά - άν. +1.9

    Τζον Καπέλ (ΗΠΑ) 10.02 Φρέντι Μαγιόλα (Κούβα) 10.20 Μπράιαν Λιούις (ΗΠΑ) 10.20 Αρης Γκαβέλας 10.21 Σέργουιν Βρίες (Ν. Αφρική) 10.27 Ρέιμον Κλέι (ΗΠΑ) 10.42 Αννινος Μαρκουλίδης (Κύπρος) 10.65

    Δισκοβολία γυναικών:

    Βέρα Ποσπισίλοβα (Τσεχία) 67.71μ Φράνκα Ντιτς (Γερμανία) 66.00μ Σούζι Πάουελ (ΗΠΑ) 65.38μ Αριθα Χιλ (ΗΠΑ) 64.05μ Μελίνα Ρομπέρ-Μιχόν (Γαλλία) 61.85μ Στέλλα Τσικούνα 61.67μ

    100μ γυναικών (άν. +0.0):

    Κρίστι Γκέινς (ΗΠΑ) 11.08μ Μαρίνα Κισλόβα (Ρωσία) 11.11 Μπέβερλι Μακ Ντόναλντ (Τζαμάικα) 11.27 Μέρι Ονιάλι-Ομαγκμπέμι (Νιγηρία) 11.32 Γεωργία Κοκλώνη 11.36 Γιάννα Καφετζή 11.62 Μάγδα Πανταλέων 11.74

    1.000μ ανδρών:

    Τίμοθι Κιπτανούι (Κένυα) 2.16.19 Τζάφεθ Κιμουτάι (Κένυα) 2.16.83 Μάικλ Ποτιτς (Κένυα) 2.17.73 Πάτρικ Ντουβαμανα (Μπουρούντι) 2.18.10 Ντέιβειντ Λελέι (Κένυα) 2.21.14 Σωτήρης Παπαδέας 2.23.17 Κώστας Καρακατσάνης 2.23.90

    Μήκος γυναικών:

    Τατιάνα Κότοβα (Ρωσία) 6.94μ (άν. +1.2) Νίκη Ξάνθου 6.76μ (άν. +1.8) Όλγα Ρουμπλιόβα (Ρωσία) 6.74μ (άν. +1.5) Ιρινα Σιμάγκινα (Ρωσία) 6.71μ (άν. +1.2) Τατιάνα Τερ-Μεσρομπιάν (Ρωσία) 6.47μ (άν. 0.0) Δέσποινα Παπαβασιλάκη 6.42μ (άν. +1.4) Στέλλα Πιλάτου 6.37μ (άν. +2.1) Παναγιώτα Κουτσιομάρη 6.21μ (άν. 1.3)

    100μ εμπόδια γυναικών (άν. +0.1):

    Γκλόρι Αλόζι (Ισπανία) 12.75 Λασένα Γκόλντιρκ-Κλαρκ (Τσαμάικα) 12.99 Σουζάνα Καλούρ (Σουηδία) 13.00 Φλώρα Ρεντούμη 13.02 Ιρινα Λένσκι (Ισραήλ) 13.07 Χριστίνα Ταμπάκη 13.48 Τζενι Ανταμς (ΗΠΑ) 13.88

    400μ ανδρών (Α' σειρά):

    Γιώργος Ντούπης 46.62 Στέλιος Κοπάνου 47.30 Γιώργος Οικονομίδης 47.30 Παναγιώτης Ανδριόπουλος 47.76 Σταύρος Βαθύστας 48.07

    400μ ανδρών (Β' σειρά):

    Μάικλ Μπλάκγουντ (Τζαμάικα) 44.87 Μάικλ Μακ Ντόναλντ (Τζαμάικα) 45.46 Μάρκους Λα Γκράντε (Ν. Αφρική) 45.88) Λέοναρντ Μπερτ (ΗΠΑ) 45.94 Στέλιος Δημότσιος 46.14 Μπερσαντέν Τζάκσον (ΗΠΑ) 46.25 Γκρέγκορι Χάουτον (Τζαμάικα) 46.38

    Επί κοντώ γυναικών:

    Σβετλάνα Φεοφάνοβα (Ρωσία) 4.62μ Γιέλενα Μπελιάκοβα (Ρωσία) 4.52μ Ελενα Ισινμπέγιεβα (Ρωσία) 4.52μ Πάβλα Χαμάκοβα (Τσεχία) 4.52μ Τόρεϊ Ελισντοτίρ (Ισλανδία) 4.41μ Θάλεια Ιακωβίδου 4.15μ Αφροδίτη Σκαφιδά 4.15μ Τάνια Κόλεβα (Βουλγαρία) 4.15μ Γεωργία Τσιλιγκίρη 4.15μ Κατερίνα Στεφανίδου 3.75μ

    3.000μ στηπλ γυναικών:

    Γκουλνάρα Σαμίτοβα (Ρωσία) 9.25.87 Αλλεσια Τούροβα (Λευκορωσία) 9.32.80 Κριστίνα Κασλαντρα (Ρουμανία) 9.44.44 Κατερίνα Βόλκοβα (Ρωσία) 9.51.27 Ανάλια Ρόσα (Πορτογαλία) 10.00.72 Κλάρις Κρουζ (Πορτογαλία) 10.14.56

    200μ ανδρών (2η σειρά):

    Τζον Κάπελ (ΗΠΑ) 20.21 Σέργουιν Βρίες (Ν. Αφρική) 20.53 Παναγιώτης Σαρρής 20.53 Ρέιμον Κλέι (ΗΠΑ) 20.63 Κλαούντιο Σόουζα (Βραζιλία) 20.82 Αννινος Μαρκουλίδης (Κύπρος) 21.08 Χρήστος Φιωτάκης 21.89

    200μ ανδρών (3η σειρά):

    Χρήστος Λέγουρας 21.48 Δημήτρης Τσώμος 21.68 Βαγγέλης Ασσαριωτάκης 21.92 Βαγγέλης Χαλαστάρας 21.98

    200μ ανδρών (1η σειρά):

    Μάκης Κατσαντώνης (Κύπρος) 20.70) Τάσος Γκούσης 20.74 Φρέντι Μαγιόλα (Κούβα) 21.12 Ευγένιος Παπαδόπουλος 21.36 Αλέξανδρος Τερζιάν 21.53 Θωμάς Ιακωβάκης 21.88

    200μ γυναικών (1η σειρά):

    Μπέβερλι Μακ Ντόναλντ (Τζαμάικα) 22.67 Ναταλία Σαφρονίκοβα (Λευκορωσία) 22.71 Ινγκερ Μίλερ (ΗΠΑ) 23.06 Μαίρι Ονιάλι Ομαγκμπένι (Νιγηρία) 23.12 Χρύσα Γκουντενούδη 24.04

    200μ γυναικών (2η σειρά):

    Τόρι Εντουαρντς (ΗΠΑ) 22.56 Αναστάσια Καπαντσίνσκαγια (Ρωσία) 22.68 Όλγα Καϊδατζή 23.60 Μαρίνα Βασαρμίδου 23.65

    Δισκοβολία ανδρών:

    Ρόμπερτ Φάζεκας (Ουγγαρία) 70.00μ Λαρς Ρίντελ (Γερμανία) 65.16μ Ντιμίτρι Σεφτσένκο (Ρωσία) 64.63μ Γκερτ Καντέρ (Εσθονία) 64.60μ Λιμπόρ Μαλίνα (Τσεχία) 62.65μ Τζέισον Τανκς (Καναδάς) 62.55μ Στέφανος Κώνστας 56.88μ

    Ύψος ανδρών:

    Στέφαν Χολμ (Σουηδία) 2.34μ Γιάροσλαβ Ριμπακόφ (Ρωσία) 2.32μ Μαρκ Μπόσγουελ (Καναδάς) 2.27μ Ντράγκουτιν Τόπιτς (Σερβία/Μαυροβούνιο) 2.27μ Γκενάντι Μορόζ (Λευκορωσία) 2.21μ Λάμπρος Παπακώστας 2.21μ Αντρέι Τσούμπσα (Λευκορωσία) 2.18μ Νίκος Γκιόσης 2.15μ

    Τριπλούν ανδρών:

    Κρίστιαν Ολσον (Σουηδία) 17.55μ Ιβάιλο Ρουσένοφ (Βουλγαρία) 17.12μ Χρήστος Μελέτογλου 16.63μ Αλεξάαντρ Γκλαβάσκι (Λευκορωσία) 16.63μ Τζαντέλ Γκρεγκόριο (Βραζιλία) 16.60μ Κέντα Μπελ (ΗΠΑ) 16.26μ Τσαρλς Φρίντεκ (Γερμανία) 16.19μ

    [19] Οι πονοκέφαλοι μειώνουν την ποιότητα ζωής των παιδιών

    7/7/2003 9:21:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Τουλάχιστον 1 στα 10 παιδιά υποφέρουν απο χρόνιους πονοκεφάλους, οι οποίοι επηρεάζουν τη συναισθηματική τους ζωή και πλήττουν την αποδοσή τους στο σχολείο όπως κι άν έπασχαν από καρκίνο, αποκαλύπτουν ειδικοί ερευνητές. Μια μελέτη που διεξήχθη μεταξύ 572 παιδιών που πάσχουν απο πονοκεφάλους ηλικίας 2 έως 18 ετών στο Παιδιατρικό Κέντρο για τους πονοκεφάλους στο Σινσινάτι του Οχάιο κατέληξε ότι οι ξαφνικοί και πολλές φορές καθημερινοί πονοκέφαλοι μειώνουν την ποιότητα ζωής του ατόμου όπως ακριβώς ο καρκίνος ή άλλες σοβαρές ασθένειες.

    '' Ανακαλύψαμε ότι παιδιά με ημικρανίες παρουσιάζουν παρόμοια προβλήματα δυσλειτουργίας με τα παιδιά που πάσχουν απο ρευματισμούς ή καρκίνους", δήλωσε ο επικφαλής των ερευνητών Σκοτ Πάουερς, η έρευνα του οποίου δημοσιεύεται στο τεύχος της ιατρικής επιθεώρησης "Παιδιατρική" του Ιουλίου.

    Το 11% των παιδιών ηλικίας 5 έως 15 χρόνων και το 28% των εφήβων απο 15 έως 19 χρόνων υποφέρουν απο χρόνιους πονοκεφάλους και συχνές ημικρανίες που διαρκούν αρκετές ώρες.

    Το 40% των παιδιών που πάσχουν απο πονοκεφάλους υποφέρουν σχεδόν σε καθημερινή βάση.

    " Οι επαναλαμβανώμενοι πονοκέφαλοι έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή του παιδιού με πολλούς και διαφόρους τρόπους, όπως απουσίες απο το σχολείο, μείωση της απόδοσης του, αναταραχή στη λειτουργία του σπιτιού και της οικογένειας και περιορισμοί της κοινωνικής του ζωής και της συναναστροφής του με τους φίλους τους", αναφέρει η μελέτη.

    Ο Πάουερς δηλώνει ότι έχουν εξετασθεί πολλές στρατηγικές θεραπείων για την ανακούφιση απο τους πονοκεφάλους και τη μείωση της συχνότητας τους, μέθοδοι στις οποίες περιλαμβάνονται τεχνικές χαλάρωσης και χρήση ειδικών νευροδιεγερτικών μηχανικών (biofeddback).

    [20] Συμφωνία του BBC με Universal

    7/7/2003 11:19:00 πμ

    Την εισβολή του στα αμερικανικά τηλεοπτικά δρώμενα ετοιμάζει, το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, μετά την συμφωνία που υπέγραψε με την εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών παραγωγών Reveille, θυγατρική της Universal, για την παραγωγή προγραμμάτων που θα απευθύνονται στην αμερικανική τηλεόραση. Το ΒΒC υπέγραψε διετές συμβόλαιο, του οποίου οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδος, απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες του βρετανικού δικτύου για επέκτασή του στις ΗΠΑ.

    Επικρίσεις από την αντιπολίτευση

    Φιλοδοξίες που ίσως να είναι βάσιμες δεδομένου ότι οι εξαγωγές τηλεοπτικών παραγωγών του ΒΒC προς τις ΗΠΑ αυξήθηκαν το περασμένο έτος κατά 25% στα 151 εκατ. λίρες (220 εκατ. ευρώ), όπως τονίζει η εφημερίδα.

    Μολαταύτα η προοπτική αυτή, επικρίνεται έντονα από πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης, καθώς οι συντηρητικοί βουλευτές επιχειρηματολογούν ότι η επέκταση των δραστηριοτήτων του ΒΒC υπερβαίνει το πλαίσιο της λειτουργίας του ως κρατικού δικτύου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 July 2003 - 9:32:46 UTC