Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-06-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνεται η ανάρτηση των βαθμολογιών
  • [02] Ευρωπαϊκό Συνέδριο για άτομα με αναπηρία
  • [03] Συνεχίζονται οι καταθέσεις υπέρ Καρατσώλη-Κωστάρη
  • [04] Σε απεργιακό κλοιό η Νιγηρία
  • [05] Κατάρρευση διώροφου κτηρίου στο Τελ Αβίβ
  • [06] Ινδονησία: Σύλληψη υπόπτου για την επίθεση στο Μπαλί
  • [07] Επίθεση μασκοφόρων σε ταχυδρομείο στην Τσετσενία
  • [08] Δυστύχημα με λεωφορείο στην Κολομβία
  • [09] Τραγωδία στο Σικάγο από κατάρρευση μπαλκονιού
  • [10] Συλλήψεις υποστηρικτών του Σαντάμ
  • [11] Παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ μικτής ατομικής
  • [12] Παρέμεινε στη Μπάγερ Λεβερκούζεν ο Λούσιο
  • [13] ''Τρικολόρ'' τιτλος με φόντο γκρίζο
  • [14] Τέσσερα μετάλλια για τους Ελληνες έφηβους πυγμάχους
  • [15] Βρετανοί επιστήμονες παρασκεύασαν ισχυρό παυσίπονο
  • [16] Νέος θάνατος από τον SARS στο Τορόντο
  • [17] Στη δημοσιότητα τα οικονομικά του πρίγκηπα Καρόλου
  • [18] Αναβλήθηκε η εκτόξευση του ''Opportunity''
  • [19] Κίνα: Δωροδοκία κρατικών υπαλλήλων με... αφροδισιακό

    [01] Ολοκληρώνεται η ανάρτηση των βαθμολογιών

    30/6/2003 9:13:00 πμ

    Ολοκληρώνεται, μέχρι το απόγευμα στα λύκεια η ανάρτηση των καταλόγων με τις βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις. Τα μηχανογραφικά δελτία πρέπει να υποβληθούν από τις 14 έως τις 25 Ιουλίου. Εντός της προθεσμίας αυτής πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και όσοι δεν έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις, αλλά έχουν βεβαίωση από προηγούμενο έτος προκειμένου να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις σχολές για το 10% των θέσεων. Η ανακοίνωση των βάσεων καθώς και τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται στο τέλος Αυγούστου.

    Αρχισε η υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές καθηγητές

    Από σήμερα αρχίζει εξάλλου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών ή ωρομίσθιων καθηγητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δηλώσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν έως και τις 10 Ιουλίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο όσοι έχουν πετύχει τη βαθμολογική βάση στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2002, και όσοι έχουν προϋπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομίσθιου στη δημόσια εκπαίδευση.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου σε μία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    [02] Ευρωπαϊκό Συνέδριο για άτομα με αναπηρία

    29/6/2003 8:19:00 μμ

    Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και της ανακήρυξης του 2003 ως ''Ευρωπαϊκού έτους για τα Ατομα με Αναπηρία'', διοργανώνει ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα ''Επιχειρηματικότητα και Ατομα με Αναπηρία''. Οι εργασίες του Συνεδρίου, στο οποίο θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος, θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Χίλτον.

    Στο πλαίσιο της ''Επιχειρηματικότητας για όλους''

    Το συνέδριο έχει ως στόχο από τη μια πλευρά την ενθάρρυνση και την ενίσχυση της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των ατόμων με αναπηρία, για την απόκτηση της δυνατότητας για αυτοτροφοδοτούμενη και αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη με εργαλείο την ανάληψη επιχειρηματικής δράσης, και επιπλέον την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την αντιμετώπιση των φαινομένων περιθωριοποίησης, κοινωνικών φραγμών και προκαταλήψεων, καθώς και τη διασφάλιση της παροχής ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων συμμετοχής στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι σε όλους τους πολίτες.

    Η προσπάθεια εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής της ''Επιχειρηματικότητας για όλους'', η οποία έχει ως αποδέκτες όλες τις ομάδες του πληθυσμού που διαθέτουν δημιουργικό ταλέντο.

    Με την υποστήριξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος ''Ανταγωνιστικότητα'' του Γ' ΚΠΣ και ειδικότερα, του Μέτρου 2.8.3, ''Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ)'', που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, μπορεί να μεταστοιχειωθεί σε ενεργό και αποτελεσματική επιχειρηματική δραστηριότητα.

    Στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό συνέδριο θα επιδιωχθεί ο εντοπισμός και η διάδοση καλών πρακτικών για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας από άτομα με αναπηρία, καθώς και η διερεύνηση και ο καθορισμός των απαραιτήτων προϋποθέσεων, μέτρων και ενεργειών, που πρέπει να λαμβάνονται για τη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό του φάσματος των επιχειρηματικών δράσεων που μπορούν να ασκήσουν τα άτομα με αναπηρία.

    Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι Υπουργείων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και φορέων στήριξης και οργανώσεων, επιχειρήσεων, εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες.

    [03] Συνεχίζονται οι καταθέσεις υπέρ Καρατσώλη-Κωστάρη

    30/6/2003 9:59:00 πμ

    Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των Κώστα Καρατσώλη και Ηρακλή Κωστάρη, συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17Ν ενώπιον του Τριμελούς Εφετειου Κακουργημάτων της Αθήνας. Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε η κυρία Μαρία Μαστραντώνη, η οποία υποστήριξε ότι ο Κώστας Καρατσώλης εργαζόταν στην εταιρία της για μεγάλο χρονικό διάστημα χαρακτηρίζοντας τον κατηγορούμενο, καλό και έντιμο παιδί.

    Η κυρία Μαστραντώνη επιβεβαίωσε επίσης τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι η λαμαρίνα από τσίγκο πάνω στην οποία φέρονται ότι βρέθηκαν αποτυπώματά του, είχε κλαπεί το 1998 κατά τη διάρκεια ληστείας στο τυπογραφείο όπου εργαζόταν ο Κώστας Καρατσώλης.

    Στη συνέχεια κατέθεσε ο έμπορος Χρήστος Ιωάννου, ο οποίος γνώρισε τον Κώστα Καρατσώλη όταν εκείνος μαζί με τον Ηρακλή Κωστάρη εργαζόταν σε κτηματομεσιτικό γραφείο και ο μάρτυρας ενδιαφερόταν για την αγορά ενός οικοπέδου.

    [04] Σε απεργιακό κλοιό η Νιγηρία

    30/6/2003 9:42:00 πμ

    Γενική απεργία από σήμερα στην Νιγηρία λόγω των αυξημένων τιμών καυσίμων. "Η απεργία θα είναι ολοκληρωτική και διαρκείας", προειδοποιεί ο πρόεδρος του Εθνικού Εργατικού Κογκρέσου (NLC), Ανταμς Οσιομχόουλ, εκτός και εάν ο πρόεδρος της χώρας, Ολουσέγκουν Ομπασάντζο "βάλει φρένο στις ξέφρενες αυξήσεις των καυσίμων", η τιμή των οποίων έχει σχεδόν διπλασιαστεί! Η γενική απεργία δεν φαίνεται να τρομάζει τον νιγηριανό πρόεδρο, ο οποίος επιμένει ότι θα διατηρήσει τις αυξήσεις των τιμών.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ισχυρίζονται πως η επανεκλογή του Ομπασάντζο τον περασμένο Απρίλιο ήταν στημένη, απειλούν με ''μαζικές κινητοποιήσεις''. Αυτό το ενδεχόμενο προκαλεί φόβους σε αρκετούς Νιγηριανούς, καθώς πιστεύουν ότι η γενική απεργία μπορεί να προκαλέσει νέα βίαια επεισόδια.

    Από τις 20 Ιουνίου η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί από 20 σεντς το λίτρο σε περίπου 35 σεντς, εξέλιξη που έχει ενοχλήσει την πλειοψηφία των πολιτών της Νιγηρίας, οι οποίοι θεωρούν τις χαμηλές τιμές πετρελαίου ως το μοναδικό προνόμιο που τους δίνει η πλούσια σε 'μαύρο χρυσό' χώρα τους.

    [05] Κατάρρευση διώροφου κτηρίου στο Τελ Αβίβ

    30/6/2003 9:35:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Τέσσερις Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και η πεντάχρονη κόρη της, έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση διώροφου κτηρίου στο νότιο τμήμα του Τελ Αβίβ, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο. Η κατάρρευση του κτηρίου προκλήθηκε από έκρηξη λόγω διαρροής αερίου, ανακοίνωσε η αστυνομία. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό άλλοι πέντε ένοικοι του κτηρίου αγνοούνται.

    [06] Ινδονησία: Σύλληψη υπόπτου για την επίθεση στο Μπαλί

    30/6/2003 11:38:00 πμ

    Τη σύλληψη ενός εκ των πέντε καταζητούμενων υπόπτων για την τρομοκρατική επίθεση στο Μπαλί τον περασμένο Οκτώβριο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Αστυνομία της Ινδονησίας. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 30 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων και ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος της επίθεσης αυτοκτονίας ενός καμικάζι σε ντισκοτέκ στο θέρετρο του Μπαλί, που προκάλεσε τον θάνατο 202 ατόμων, στην πλειοψηφία τους ξένων τουριστών.

    [07] Επίθεση μασκοφόρων σε ταχυδρομείο στην Τσετσενία

    30/6/2003 11:12:00 πμ

    Tέσσερις άνθρωποι, μεταξύ τους ένας αστυνομικός και ένα μέλος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας (FSB) σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν την Κυριακή στην Τσετσενία σε επίθεση που έγινε σε ταχυδρομείο στην περιοχή Στάριε Ατάγκι, κοντά στο Γκρόζνι, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Τέσσερις μασκοφόροι που έφτασαν με αυτοκίνητο, επιχείρησαν να εισχωρήσουν στο ταχυδρομείο και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα μόλις ένας αστυνομικός προέβαλε αντίσταση.

    Σύμφωνα με τον αρχηγό της διοίκησης της περιοχής, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ιντερφαξ, η επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που στο ταχυδρομείο γινόταν η διανομή των επιδομάτων ανεργίας. Δύο κάτοικοι στο Στάριε Ατάγκι, ένας νέος άνδρας και μια μεσήλικη γυναίκα επίσης έχασαν τη ζωή τους σε ανταλλαγή πυρών, ενώ άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν.

    Οι δράστες της επίθεσης εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους και διέφυγαν με άλλο όχημα προς την κατεύθυνση Γκρόζνι-Τσατόι.

    [08] Δυστύχημα με λεωφορείο στην Κολομβία

    30/6/2003 8:57:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα στη βόρεια Κολομβία. Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο χωριό Σοάτα, 220 χιλιόμετρα βόρεια της κολομβιανής πρωτεύουσας, Μπογκοτά. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές γιατί το λεωφορείο βγήκε από την πορεία του και ενώ κινούνταν σε επαρχιακό δρόμο.

    [09] Τραγωδία στο Σικάγο από κατάρρευση μπαλκονιού

    29/6/2003 8:00:00 μμ

    Φοιτητικό πάρτυ με περισσότερους από εκατό καλεσμένους κατέληξε σε τραγωδία στο Σικάγο. Τουλάχιστον 12 φοιτητές σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι δέκα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, όταν κατέρρευσαν τρία ξύλινα μπαλκόνια του κτηρίου όπου γινόταν το πάρτυ. Οπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές το μπαλκόνι κατέρρευσε, γιατί δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος των ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί σε αυτό. "Με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου κατέρρευσε και παρέσυρε τα μπαλκόνια του δεύτερου και του πρώτου ορόφου", δήλωσε ο Κορτέζ Κένεντι επικεφαλής της υπηρεσίας Χειρισμού Κρίσεων του Σικάγου.

    [10] Συλλήψεις υποστηρικτών του Σαντάμ

    29/6/2003 8:32:00 μμ

    Οι Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ, με την υποστήριξη αεροσκαφών και θωρακισμένων οχημάτων, πραγματοποίησαν περισσότερες από 20 επιδρομές στο πλαίσιο επιχείρησης για την εξόντωση υποστηρικτών του Σαντάμ Χουσεΐν. Οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν περισσότερους από 60 ανθρώπους και κατέσχεσαν όπλα και στρατιωτικά έγγραφα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης.

    Ο Σαντάμ κρύβεται στην έρημο, αναφέρει πρώην Ιρακινός αξιωματούχος

    Οι επικεφαλής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ πιστεύουν πως ο βασικός πυρήνας των παραστρατιωτικών δραστηριοτήτων στο κεντρικό Ιράκ εντοπίζεται κατά μήκος του Τίγρη από τη Βαγδάτη ως την πόλη της Σαμάρας.

    "Οι επιδρομές έχουν στόχο πρώην μέλη του κόμματος Μπαάθ που θεωρούνται ύποπτα ότι σχεδιάζουν και πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων", προστίθεται στην ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης.

    Στο μεταξύ, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του ιρακινού στρατού δήλωσε πως ο Σαντάμ Χουσεΐν κρύβεται στην έρημο κοντά στη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης.

    Ο Ουαφίκ αλ-Σαμαρράι τόνισε πως γνωρίζει ότι ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ κρύβεται στην περιοχή αυτή, ακόμα και αν δεν τον έχει δει κανείς. "Εχουμε πολλές πληροφορίες πως βρίσκεται εκεί", είπε και επισήμανε πως σκοπεύει να ψάξει να τον βρει ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε πως πιστοί του Σαντάμ ευθύνονται για την επίθεση στο σπίτι του με αντιαρματικό πύραυλο.

    [11] Παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ μικτής ατομικής

    30/6/2003 10:59:00 πμ

    Το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ μικτής ατομικής, κατέρριψε σε αγώνες στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, με χρόνο 1:57.94,ο Αμερικανός πρωταθλητής της κολύμβησης, Μάικλ Φελπς. Το προηγούμενο ρεκόρ με 1:58.16 ανήκε στον Φιλανδό Γιάνι Σιεβίνεν από το Σεπτέμβριο του 1994.

    [12] Παρέμεινε στη Μπάγερ Λεβερκούζεν ο Λούσιο

    30/6/2003 10:54:00 πμ

    Παρά τις δελεαστικές προτάσεις που είχε από την Ιταλία και συγκεκριμένα από τη Γιουβέντους και την Ρόμα, ο Λούσιο συμφώνησε να μείνει για ένα ακόμη χρόνο στη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο Βραζιλιάνος διεθνής αμυντικός απέρριψε τις προτάσεις από το καμπιονάτο και δέχτηκε την πρόταση της Μπάγερ να παραμείνει και την επόμενη χρονιά στο "Μπάι Αρίνα". "Πιστεύω πως ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα και την οικογένεια μου. Θα μείνω για ένα ακόμη χρόνο στη Μπάγερ και θα τη βοηθήσω να ξαναβρεί το δρόμο προς τις επιτυχίες. Η μεταγραφή μου σε ομάδα του εξωτερικού μπορεί να περιμένει", δήλωσε σχετικά ο Βραζιλιάνος αμυντικός.

    [13] ''Τρικολόρ'' τιτλος με φόντο γκρίζο

    30/6/2003 9:49:00 πμ

    Μπορεί στα 90 λεπτά να παρέμεινε "άσφαιρη", όμως η Γαλλία, κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών για δεύτερη σερί διοργάνωση. Στον τελικό που έγινε στο "Σταντ ντε Φρανς" παρουσία περίπου 52.000 θεατών, οι "τρικολόρ" χάρη στο "χρυσό" γκολ του Ανρί στο 97ο λεπτό της συνάντησης, νίκησαν 1-0 το Καμερούν και κατέκτησαν τον τίτλο, για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού, μετά το 2001.Ο αγώνας έγινε στη σκιά του θανάτου του Μαρκ Βιβιέν Φοέ και γι΄αυτό το λόγο οι παίκτες των δύο ομάδων παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με μαύρα περιβραχιόνια, ενώ στις φανέλες των Αφρικανών υπήρχε τ΄όνομα του άτυχου ποδοσφαιριστή.

    Σε μια από τις λιγοστές φάσεις στον αγώνα, οι "τρικολόρ" κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Επτά λεπτά μετά την έναρξη της παράτασης, ο Ανρί βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής και με ψύχραιμο πλασέ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Καμένι και ταυτόχρονα τη Γαλλία στο πρώτο σκαλί του βάθρου στη διοργάνωση, αφού το ματς σταμάτησε αμέσως βάση του κανονισμού του "χρυσού" γκολ.

    Διαιτητής: Βαλεντίν Ιβάνοφ (Ρωσία).

    ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Καμένι, Ντουμπέ, Σονγκ, Ατούμπα, Μετόμο, Γκέρεμι, Μπαμί, Μεζαγκέ (91` Εμανά), Ιντρισου, Ντιέφι (68` Ετο), Ντζεμπά Ντζεμπά.

    ΓΑΛΛΙΑ: Μπαρτέζ, Σανιόλ, Ντεσαγί, Γκαλάς, Λιζαραζού, Ζιουλί, Πεντρετί, Ντακούρ (90` Καπό), Βιλτόρ (65` Πιρές), Σισέ, Ανρί

    [14] Τέσσερα μετάλλια για τους Ελληνες έφηβους πυγμάχους

    30/6/2003 9:10:00 πμ

    Με τέσσερα μετάλλια στις αποσκευές της, ένα χρυσό και τρία ασημένια, θα επιστρέψει το μεσημέρι στην Ελλάδα η αποστολή των εφήβων που συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά της Ουγγαρίας, "Heracles Balaton". Ο Γιώργος Χοτζ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 91κ., ενώ οι Γκεβόργκ Γκαλστιάν, Εμμανουήλ Αρμάγος και Αριστοτέλης Μπερδές περιορίστηκαν στο ασημένιο μετάλλιο των κατηγοριών τους. Στον τελικό των 91 κιλών, όπου μετείχαν 5 πυγμάχοι, ο Γιώργος Χοτζ του Εθνικού Κοζάνης νίκησε με 23-12 στα σημεία τον Τυνήσιο Μοχάμεντ Ζιταλί και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Αντίθετα, οι υπόλοιποι τρεις πυγμάχοι μας που μετείχαν στους τελικούς των κατηγοριών τους γνώρισαν την ήττα, και οι τρεις στα σημεία, και πήραν το ασημένιο μετάλλιο.

    Στα 64 κιλά (11 πυγμάχοι σύνολο) ο πυγμάχος του ΠΑΟΚ, Γκεβόργκ Γκαλστιάν έχασε από τον Ούγγρο Aνταμ Κις με 15-16 στα σημεία.

    Στα 81κ. (7 πυγμάχοι) ο Εμμανουήλ Αρμάγος του Αίολου Θεσσαλονίκης ηττήθηκε από τον επίσης Ούγγρο Τζόζεφ Κάμος με 16-19 στα σημεία, ενώ στα +91 κιλά (3 πυγμάχοι), ο Αριστοτέλης Μπερδές του Τόφαλου Πατρών έχασε από τον Ρουμάνο Γκεόργκι Καφίλε με 7-17 στα σημεία.

    Ο μοναδικός πυγμάχος μας που θα επιστρέψει στην Ελλάδα χωρίς διάκριση είναι ο Αριστοτέλης Δεληζήσης, που αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, όπου συνολικά μετέχουν 92 πυγμάχοι από 16 χώρες.

    Τους νεαρούς πρωταθλητές μας, οι οποίοι προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων (22-31/8, Πολωνία), συνόδεψαν στην πόλη Σιόφοκ ο προπονητής Βλαδίμηρος Ορκουντίνοφ και ο διαιτητής-κριτής Γιώργος Μιχαηλίδης. Αρχηγός αποστολής ήταν ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Γασπαρινάτος.

    [15] Βρετανοί επιστήμονες παρασκεύασαν ισχυρό παυσίπονο

    30/6/2003 9:26:00 πμ

    Επιστήμονες συνδύασαν το γνωστό Botox με εκχύλισμα από κοράλι που βρίσκεται στη Μεσόγειο και παρασκεύασαν ένα πανίσχυρο παύσιπονο, το οποίο είναι πιο αποτελεσματικό ακόμα και από την μορφίνη! Δημοσίευμα του επιστημονικού περιοδικού New Scientist αναφέρει ότι η πρωτεΐνη που λαμβάνεται από το κοράλι επιλεκτικά σκληραίνει την επιφάνεια των νευρικών κυττάρων, τα οποία 'καθορίζουν' τον πόνο, ενώ το Botox μπλοκάρει τα μηνύματα 'συστολής' από τα νεύρα στους μύες.

    Θα σταματάει τον πόνο χωρίς να επηρεάζει άλλες νευρικές λειτουργίες

    Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας και Έρευνας με επικεφαλής τον Κηθ Φόστερ ελπίζει ότι σύντομα θα μπορέσει να παρασκευάσει το φάρμακο που θα σταματάει τον πόνο χωρίς να επηρεάζει άλλες νευρικές λειτουργίες, όπως είναι η αφή.

    ''Τα αποτελέσματα από τα πειράματα στα ποντίκια ήταν εντυπωσιακά. Κατά τη διάρκεια τριών πειραμάτων τα παυσίπονα του Φόστερ λειτούργησαν το ίδιο καλά στην αποφυγή του πόνου, όπως η μορφίνη. Μάλιστα ήταν το ίδιο αποτελεσματικά και μετά από εννέα μέρες. Σε ανάλογη περίπτωση η μορφίνη θα είχε σταματήσει να επιδρά λίγες ώρες μετά την λήψη'', σημειώνει το επιστημονικό περιοδικό.

    Οι πρώτοι ασθενείς που θα δοκιμάσουν το νέο φάρμακο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα άτομα, τα οποία πάσχουν από καρκίνο ή ασθενείς που αναρρώνουν από εγχείρηση.

    [16] Νέος θάνατος από τον SARS στο Τορόντο

    30/6/2003 9:06:00 πμ

    Μια 51χρονη νοσοκόμα, η οποία εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Νορθ Γιορκ του Τορόντο, πέθανε από Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS). Το υπουργείο Υγείας του Καναδά ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων από το SARS ανέρχεται στους 39, μετά και το θάνατο της νοσοκόμας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των καναδικών αρχών 23 άτομα φαίνεται ότι έχουν προσβληθεί από την άτυπη πνευμονία μέσα στην πόλη του Τορόντο αλλά και έξω από αυτή. Περίπου 13 από αυτούς νοσηλεύονται και η κατάσταση τους είναι κρίσιμη. Ωστόσο όπως σημειώνουν αξιωματούχοι του Τορόντο ο αριθμός των ατόμων που μολύνονται καθημερινά από τον θανατηφόρο υιό μειώνεται συνεχώς.

    [17] Στη δημοσιότητα τα οικονομικά του πρίγκηπα Καρόλου

    30/6/2003 9:57:00 πμ

    Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος απασχολεί 97 άτομα και κοστίζει 4,2 εκατομμύρια ευρώ στον βρετανικό λαό. Έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του αναφέρει πως ο Βρετανός πρίγκιπας είχε εισόδημα 14,2 εκατομμυρίων ευρώ από το δουκάτο της Κορνουάλης, το οποίο ήταν προσαυξημένο κατά 27% σε σχέση με πέρυσι. Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει στην κατοχή του τρία πολυτελή σπίτια, που τα συντηρούν 97 υπάλληλοι του, εκ των οποίων 17 ασχολούνται με οικιακές εργασίες (υπηρέτες, μάγειροι, αρχιθαλαμηπόλοι) κλπ.

    Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται τα οικονομικά του πρίγκιπα Κάρολου και αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια του παλατιού να αποδείξει ότι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου δεν διάγει πολυτελή βίο εις βάρος των φορολογουμένων, αλλά και ότι επιμένει να κάνει σημαντικό φιλανθρωπικό έργο.

    Μόνο την περασμένη χρονιά κατάφερε να συγκεντρώσει 70 εκατομμύρια λίρες, ποσό που διατέθηκε σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα! Προσφάτως ο βρετανικός Τύπος είχε θέσει πολλά ερωτήματα για το υπερβολικό κόστος ανακαίνισης του Κλαρένς Χάουζ -ήταν η επίσημη κατοικία της βασιλομήτωρος μέχρι και το θάνατο της- αλλά και για την μεταπώληση δώρων που έλαβε λόγω του αξιώματος του.

    [18] Αναβλήθηκε η εκτόξευση του ''Opportunity''

    30/6/2003 9:47:00 πμ

    Η αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται για την Τετάρτη η -προγραμματισμένη για σήμερα- εκτόξευση του διαστημικού οχήματος ''Opportunity'', που μεταφέρει το δεύτερο από τα δύο ρομπότ τα οποία θα κινηθούν στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα μόνωσης στην βάση εκτόξευσης και θα χρειαστούν λίγα 24ωρα για την επισκευή του.

    [19] Κίνα: Δωροδοκία κρατικών υπαλλήλων με... αφροδισιακό

    30/6/2003 9:16:00 πμ

    Ερευνες διεξάγουν Κινέζοι αξιωματούχοι για έναν πρώην επικεφαλής γραφείου οικογενειακού προγραμματισμού στην Κίνα, ο οποίος κατηγορείται ότι δωροδοκούσε κρατικούς υπαλλήλους με... αφροδισιακό! Ο Τάο Γκουοφάνγκ φέρεται να καταχράστηκε 8.841 δολάρια για να αγοράσει το αφροδισιακό προϊόν, που στη συνέχεια χάρισε σε κρατικούς υπαλλήλους της επαρχίας Ζετζιάνγκ στην ανατολική Κίνα ως αντάλλαγμα για "χάρες που του είχαν κάνει". Σύμφωνα με την κινέζική εφημερίδα 'South China Morning Post' ήδη έχουν τιμωρηθεί αρκετοί από τους αξιωματούχους, οι οποίοι δέχθηκαν να δωροδοκηθούν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 30 June 2003 - 9:49:09 UTC