Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-06-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Αθήνα ''μετακομίζει'' στις παραλίες
  • [02] Κολομβία: Ενας νεκρός από έκρηξη μπάλας ποδοσφαίρου
  • [03] Γερμανία: Ανακτήθηκαν 27 κλεμμένοι πίνακες
  • [04] Σημαντικό ποσοστό Βρετανών αποδοκιμάζει τους χειρισμούς Μπλερ
  • [05] Σρι Λάνκα: Βυθίστηκε πλοίο με αντάρτες Ταμίλ
  • [06] Απολύθηκε από την Coca Cola γιατί έπινε... Pepsi

    [01] Η Αθήνα ''μετακομίζει'' στις παραλίες

    14/6/2003 10:39:00 πμ

    Με αεροπλάνα και βαπόρια, αλλά κυρίως με Ι.Χ. οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν μαζικά το κλεινόν άστυ με προορισμό τις δροσερές γωνιές της Ελλάδας. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τα θερμόμετρα θα χτυπήσουν "κόκκινο", αγγίζοντας στα ηπειρωτικά έως και τους 38 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Αυτήν την ώρα ιδιαίτερα αυξημένη παρατηρείται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ, τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας. Αυξημένη είναι η κίνηση και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, καθώς πολλοί εκδρομείς προτίμησαν τα νησιά του Αργοσαρωνικού και του Αιγαίου.

    Η Τροχαία που έχει ήδη λάβει από νωρίς το πρωί έκτακτα μέτρα, παραχώρησε μία επιπλέον λωρίδα στην εθνική ΑΘηνών-Κορίνθου και απαγόρευσε την κυκλοφορία των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου. Συγκεκριμένα, παραχωρήθηκε μια επιπλέον λωρίδα από τη διασταύρωση Δαφνίου έως τα διόδια της Ελευσίνας και στην Κακιά Σκάλα.

    Τα μέτρα αυτά θα είναι σε ισχύ το Σάββατο και την Κυριακή από τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και τη Δευτέρα από τις 7 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Στα ίδια σημεία θα παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα για την επιστροφή των εκδρομέων, την Κυριακή από τις 3 το μεσημέρι έως τις 12 τα μεσάνυχτα και τη Δευτέρα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

    Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, ανάλογα με την κίνηση, θα γίνουν και σε κεντρικές διασταυρώσεις της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στη γέφυρα του Σταυρού Αγίας Παρασκευής, στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα και στη λεωφόρο Σαλαμίνας στη Σαλαμίνα.

    Με στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και την αύξηση του βαθμού οδικής ασφάλειας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως κατωτέρω:

    Στη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο του Ρίου μέχρι τον κόμβο της Λεωφ. Κηφισσού, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2003 και από 15.00 έως 22.00 ώρας. Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον ισόπεδο κόμβο Μπράλου (Θερμοπύλες) μέχρι τον κόμβο Τατοΐου (Μεταμόρφωση), τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2003 και από 15.00 έως 22.00 ώρας. Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, από το 11ο χιλιομ. μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα, στο ρεύμα εισόδου, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2003 από 15.00 έως 22.00 ώρας. Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Ρυσίου μέχρι το 34ο χιλιομ. στο ρεύμα εισόδου, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2003 από 15.00 έως 22.00 ώρας. Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ρεύμα εισόδου την Δευτέρα 16 Ιουνίου 2003 και από 15.00 έως 22.00 ώρας. Σε όλες τις παραπάνω ημέρες και ώρες απαγορεύεται επίσης η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων και στην εθνική οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.

    Ο πρώτος μίνι καύσωνας πλέον προ των πυλών

    Όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι, οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν στις παρακάτω περιοχές:

    37 βαθμοί σε ΣΕΡΡΕΣ, ΔΡΑΜΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟ 36 βαθμοί σε ΑΘΗΝΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

    Ο καιρός για σήμερα Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα ηπειρωτικά από 19 έως 37 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

    Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη.

    [02] Κολομβία: Ενας νεκρός από έκρηξη μπάλας ποδοσφαίρου

    14/6/2003 11:22:00 πμ

    Ενας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από την έκρηξη μιας παγιδευμένης μπάλας, ενέργεια που αποδίδεται στις Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας. Η παγιδευμένη μπάλα ποδοσφαίρου εξερράγη τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή σε ένα δρόμο κοντά στην κοινότητα Ζαμπράνο, την ώρα που από εκεί περνούσε μία αστυνομική περίπολος, διευκρίνισε ο αστυνομικός διοικητής της επαρχίας Μπολίβαρ, Χέσους Γκόμες. Αμέσως μετά, στρατός και αστυνομία ξεκίνησαν μια επιχείρηση κατά των ανταρτών, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς. Στην ίδια περιοχή από τις αρχές του χρόνου έχουν γίνει άλλες δύο επιθέσεις με μπάλες παγιδευμένες με εκρηκτικά.

    [03] Γερμανία: Ανακτήθηκαν 27 κλεμμένοι πίνακες

    14/6/2003 11:08:00 πμ

    Η γερμανική αστυνομία εντόπισε στην Κολονία 27 κλεμμένους πίνακες, μεταξύ των οποίων και έργα των Εμίλ Νόλντε, Οσκαρ Κοκόσκα, Λιονέλ Φάινινγκερ και Αντι Γουόρχολ, που εκτιμάται ότι η αξία τους πλησιάζει το 1,8 εκ. ευρώ, και συνέλαβε τους δράστες, όπως αναφέρει σήμερα η γερμανική εφημερίδα "Κέλνερ Σταντ-Αντσάιγκερ". Επικαλούμενη εκπρόσωπο της αστυνομίας η εφημερίδα διευκρινίσει ότι οι δράστες - τρεις άνδρες και μία γυναίκα - συνελήφθηκαν το πρωί της Παρασκευής σε ένα πάρκινγκ της Κολονίας ενώ ετοιμάζονταν να πουλήσουν τα λάφυρα τους σε έναν υποψήφιο αγοραστή, που στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικός. Οι πίνακες είχαν κλαπεί τον Απρίλιο από ένα φορτηγό σταθμευμένο στο πάρκινγκ ενός αυτοκινητόδρομου κοντά στο Ολντενμπουργκ της βόρειας Γερμανίας.

    [04] Σημαντικό ποσοστό Βρετανών αποδοκιμάζει τους χειρισμούς Μπλερ

    14/6/2003 10:28:00 πμ

    Το ένα τρίτο των Βρετανών ψηφοφόρων φαίνεται ότι έχασαν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στον πρωθυπουργό της χώρας, Τόνι Μπλερ, λόγω των χειρισμών του στον πόλεμο του Ιράκ και στο ζήτημα των όπλων μαζικής καταστροφής, όπως υποστηρίζεται σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Times". Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 34% των ψηφοφόρων δύσκολα θα εμπιστευτούν ξανά τον Μπλερ σε άλλα ζητήματα στο μέλλον, μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν ότι υπερέβαλε όσον αφορά τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ -που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη- για να δικαιολογήσει τον πόλεμο. Η δημοσκόπηση της εταιρείας Populus, σε δείγμα 1.003 ενηλίκων, έδειξε επίσης ότι το 58% των πολιτών πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας συνειδητά υπερέβαλαν για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο. Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς πάντως (58% από 64% τον περασμένο Απρίλιο) εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης στο Ιράκ ήταν δικαιολογημένη.

    [05] Σρι Λάνκα: Βυθίστηκε πλοίο με αντάρτες Ταμίλ

    14/6/2003 10:23:00 πμ

    Το πολεμικό ναυτικό της Σρι Λάνκα βύθισε σήμερα το πρωί ένας πλοίο για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι μετέφερε αντάρτες Ταμίλ και αξιωματούχοι είπαν ότι πιστεύεται πως και τα δώδεκα άτομα που επέβαιναν σε αυτό σκοτώθηκαν. "Το ναυτικό ανέφερε ότι το πλοίο δεν απάντησε στις κλήσεις μέσω του ασύρματου, προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του ναυτικού και δεν αντέδρασε όταν το τελευταίο έριξε προειδοποιητικές βολές" είπε ένας αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

    [06] Απολύθηκε από την Coca Cola γιατί έπινε... Pepsi

    14/6/2003 11:31:00 πμ

    Ενας οδηγός της εταιρείας αναψυκτικών Coca Cola απολύθηκε από τη δουλειά του όταν εντοπίστηκε να πίνει Pepsi εν ώρα εργασίας, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο των οδηγών φορτηγών των ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενο για την απόφαση αυτή. Ο Ρικ Μπόνσον, που εργαζόταν επί δώδεκα χρόνια για τη μεγαλύτερη εταιρεία αναψυκτικών του κόσμου έχασε τη δουλειά του με την κατηγορία ότι υποστήριζε τους ανταγωνιστές. Ο υπεύθυνος του συνδικάτου των "Teamsters" της περιοχής του Ελ Μόντε στο Λος Αντζελες, Τζιμ Σαντάτζελο, υποστήριξε ότι με την απόλυση η εταιρεία "προσπάθησε να ξεφορτωθεί έναν συνδικαλιστή" σημειώνοντας ότι ο συνάδελφος του "δεν ήπιε ένα μπουκάλι Pepsi στην τηλεόραση". Ο εσωτερικός κανονισμός της Κόκα Κόλα απαγορεύει στους υπαλλήλους να δυσφημούν την εταιρεία. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Μπομπ Φίλιπς, αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση, διαβεβαιώσε ότι η Coca Cola δεν αναζητούσε κάποιο πρόσχημα για να απολύσει ένα συνδικαλιστή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 14 June 2003 - 8:54:50 UTC