Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-05-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Στο κόκκινο'' η πειρατεία λογισμικού στην Ελλάδα

    [01] ''Στο κόκκινο'' η πειρατεία λογισμικού στην Ελλάδα

    10/5/2003 8:07:00 μμ

    Το 2001 η Ελλάδα παρέμενε η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό πειρατείας επιχειρηματικού λογισμικού στη Δυτική Ευρώπη (64%) επισημαίνει στην μελέτη της η Business Software Alliance (BSA), που δραστηριοποιείται διεθνώς κατά της σχετικής "πειρατείας". Η Δανία και η Μεγάλη Βρετανία είναι οι δύο χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά, 26% και 25% αντίστοιχα, ενώ ο μέσος όρος για τη Δυτική Ευρώπη κυμαίνεται γύρω στο 37%. Αντίστοιχα, το μέσο ποσοστό πειρατείας στην Ανατολική Ευρώπη είναι 67%, στη Μέση Ανατολή 51%, ενώ η Βόρεια Αμερική εξακολουθεί να έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά πειρατείας (25%). Η παραπάνω μελέτη αφορά μόνο τη χρήση επιχειρηματικού λογισμικού, καθώς τα ποσοστά αυξάνονται σημαντικά στην περίπτωση του ψυχαγωγικού λογισμικού και των παιχνιδιών. Μολαταύτα, η BSA εκφράζει την ικανοποίηση της για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα στον τομέα καταπολέμησης της πειρατείας λογισμικού.

    Εξάρθρωση κυκλώματος από τις ελληνικές αρχές

    Στο πλαίσιο της εξάλειψης του φαινομένου, μια ακόμη περίπτωση παραβίασης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας αντιμετωπίστηκε με επιτυχία ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας, με την υποστήριξη της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ) και της Business Software Alliance Inc (BSA).

    Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες εξάρθρωσης των κυκλωμάτων εμπορίας και λαθρεμπορίας παράνομου λογισμικού και οπτικοακουστικών έργων που δρουν στην Ελλάδα, φέρνοντας στο φως μία ακόμη υπόθεση πειρατικής διακίνησης προϊόντων μέσω Ιντερνετ.

    Πρόσφατα, το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβε τρία άτομα ως υπεύθυνα για τη διακίνηση και διάθεση παράνομου λογισμικού και άλλων προϊόντων μέσω Ιντερνετ, τα οποία διατηρούσαν την τοποθεσία www.kypcom.gr και μέσω αυτής αναπαρήγαγαν, διακινούσαν και πωλούσαν σε όλη την Ελλάδα, κυρίως μέσω διαδικτύου, τίτλους λογισμικού για επιχειρηματικές εφαρμογές, PC games, video &amp; audio CDs.

    Στο εργαστήριο κατασχέθηκαν συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, πολλά CD και DVD recorders που χρησιμοποιούνταν για αναπαραγωγή, εκτυπωτές και 19.505 CDs, εκ των οποίων 2.500 περιείχαν προϊόντα λογισμικού καθώς και multimedia. Ανάμεσα σε αυτά εντοπίστηκαν συνολικά 450 προϊόντα των εταιριών-μελών της BSA, τα περισσότερα από τα οποία χρησιμοποιούνταν ως μήτρες για την αναπαραγωγή νέων ψηφιακών δίσκων.

    Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας στη μάχη για την πάταξη της παράνομης χρήσης λογισμικού μετά τη σύλληψη των υπευθύνων που διατηρούσαν τις τοποθεσίες www.novamaster.com, www.biosyss.com και www.gamesclub.gr τον Ιούνιο του 2002.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 10 May 2003 - 21:08:33 UTC