Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-05-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ατύχημα σε εκπαίδευση των ΟΥΚ
  • [02] Στην Πολωνία ο Σημίτης
  • [03] Αρθρο για τον αθλητισμό στο Σύνταγμα της Ε.Ε.
  • [04] Βρετανία: Συλλήψεις για την επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ
  • [05] Ανησυχία Μπους για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
  • [06] Δυο Παλαιστίνιοι νεκροί σε αιματηρά επεισόδια στη Γάζα
  • [07] Ντέρμπι... με τα όλα του

    [01] Ατύχημα σε εκπαίδευση των ΟΥΚ

    Πηγή: NET 105,8 fm 8/5/2003 10:46:00 μμ

    Τρεις υπαξιωματικοί των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών τραυματίσθηκαν λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα από έκρηξη βλήματος μικρού διαμετρήματος, την ώρα εκπαίδευσης στην περιοχή του νησιού Φλέβες του Αργοσαρωνικού. Οι δύο υπαξιωματικοί, ανθυπασπιστής Δ. Αναπλιώτης και επικελευστής Σ. Σινάπης έχουν τραυματισθεί ελαφρά, ενώ ο τρίτος, κελευστής Χ. Ιερεμίας, σοβαρότερα στο μάτι, ωστόσο, το ΓΕΝ εκτιμά ότι δεν κινδυνεύει να χάσει την όρασή του. Και οι τρεις νοσηλεύονται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

    Η έκρηξη έγινε κατά τη διάρκεια πυρών από σκάφος ανορθόδοξου πολέμου και οι τρεις υπαξιωματικοί αποτελούσαν το πλήρωμα του σκάφους.

    Στο μεταξύ, αρμόδιες πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού χαρακτήρισαν το συμβάν ατύχημα και το απέδωσαν σε αστοχία υλικού.

    Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος παρέμεινε στο γραφείο του μέχρι νωρίς το βράδυ, οπότε αποσαφηνίστηκε η κατάσταση της υγείας των τριών υπαξιωματικών.

    [02] Στην Πολωνία ο Σημίτης

    8/5/2003 8:18:00 μμ

    Με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Λέτσεκ Μίλερ συναντήθηκε την Πέμπτη στη Βαρσοβία ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης, συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του "γύρου των πρωτευουσών", ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. ''Θέλω να συγχαρώ το λαό της Πολωνίας και την πολιτική ηγεσία για τις πολύ πετυχημένες προσπάθειες για την ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ , είπε ο Κώστας Σημίτης μετά τις συνομιλίες και αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στην Πολωνία όπου όλοι οι πολίτες της θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα, αν είναι ωφέλιμο ή όχι η Πολωνία να γίνει μέλος της ΕΕ. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε στις εμπειρίες της Ελλάδος και διαβεβαίωσε ότι η ένταξη στην ΕΕ είχε πολύ θετικά αποτελέσματα.

    Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός από τη Βίλνιους μετά τη συνάντηση του με τον Λιθουανό ομόλογό του τόνισε ότι "κρίσεις όπως η εξάπλωση της άτυπης πνευμονίας και η παράνομη μετανάστευση δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει καμιά χώρα μόνη της". Επίσης υπογράμμισε πως η διεθνής τρομοκρατία παραμένει κίνδυνος και πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί γιατί έχει ιδεολογικές και οικονομικές αιτίες.

    Ο κ. Σημίτης δεσμεύτηκε ότι η ελληνική προεδρία θα προσπαθήσει να λάβει τέλος η ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη, ώστε να εφαρμοστεί το σχέδιο ΗΠΑ-ΟΗΕ-ΕΕ και Ρωσίας που προβλέπει ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

    [03] Αρθρο για τον αθλητισμό στο Σύνταγμα της Ε.Ε.

    8/5/2003 7:51:00 μμ

    Η επιδίωξη της Ελληνικής προεδρίας να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρθρο για τον αθλητισμό, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και ΜΜΕ, Βίβιαν Ρέντινγκ, που πραγματοποιήθηκε στην ΓΓΑ. Επίσης η κ. Ρέτινγκ έκανε ειδική μνεία στον εθελοντισμό, αλλά και στην ελεύθερη διακίνηση αθλητών.

    Αναζητείται διεθνής κώδικας για το ντόπινγκ

    Η ευρωπαία Επίτροπος έκανε λόγο για ανάγκη ύπαρξης ενός άρθρου για τον αθλητισμό στο νέο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, με κοινωνική κατεύθυνση στην εκπαίδευση και στην αλληλεγγύη.

    Επίσης, επισήμανε ότι αν η κοινωνική διάσταση του αθλητισμού καταχωρηθεί στην επόμενη συμφωνία, αυτό θα επιτρέψει πρωτοβουλίες, όπως το ευρωπαϊκό έτος εκπαίδευσης μέσω του αθλητισμού που είναι σχεδιασμένο σε όλη την Ευρώπη, στα σχολεία, στους αθλητικούς ομίλους, στις πόλεις και στα χωριά.

    Όσον αφορά στον εθελοντισμό, η κ. Ρέτινγκ υποστήριξε πως ο αθλητισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τους εθελοντές, ενώ σημείωσε ότι η Ευρώπη, ως σύμβολο της νεότητας, θα φέρει στην Ελλάδα μία ομάδα 100 εθελοντών, που θα βοηθήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Στο θέμα της ελεύθερης μετακίνησης των αθλητών, η ευρωπαία Επίτροπος υπογράμμισε ότι έχει κατακυρωθεί η ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων και ότι δεν πρόκειται να γίνει εξαίρεση ούτε για το ποδόσφαιρο.

    Ακόμη, η κ. Ρέτινγκ τόνισε ότι τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα πρέπει να δίδονται στα ελευθέρα κανάλια, κρατικά ή ιδιωτικά τηρουμένων βέβαια των κανόνων του ανταγωνισμού, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να τους παρακολουθούν δωρεάν.

    Τέλος, η Επίτροπος μίλησε και για το ντόπινγκ, σημειώνοντας ότι αναζητείται ένας διεθνής κώδικας που θα έχει νομική ισχύ και θα είναι μια διεθνής δεσμευτική συμφωνία.

    Η καταλληλότερη για μια τέτοια συμφωνία, σύμφωνα με την κ. Ρέτινγκ είναι η UNESCO, στη γενική συνέλευση της οποίας, που θα γίνει το Σεπτέμβριο, το θέμα αυτό θα συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

    Στο σημείο αυτό, ο κ. Λιάνης συμπλήρωσε ότι το θέμα του ντόπινγκ συζητήθηκε στην Κοπεγχάγη και κατά κάποιον τρόπο επιτεύχθηκε ο στόχος να πειστούν οι δέκα χώρες να δεχθούν μια κοινή θέση.

    [04] Βρετανία: Συλλήψεις για την επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ

    8/5/2003 10:30:00 μμ

    Στα χέρια των βρετανικών Αρχών βρίσκονται τρεις άνθρωποι, κατηγορούμενοι για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, που έγινε από έναν μουσουλμάνο Βρετανό στο Τελ Αβίβ στις 30 Απριλίου. Από την επίθεση αυτή τρεις άνθρωποι, εκτός από τον καμικάζι, βρήκαν τα θάνατο και δεκάδες τραυματίστηκαν. Στους τρεις συλληφθέντες απαγγέλθηκε κατηγορία για τρομοκρατία, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Σκότλαντ Γιάρντ. Πρόκειται για έναν άνδρα 46 ετών, και δυο γυναίκες ηλικίας 35 και 27 ετών, όλοι κατάγονται από το Ντέρμπι, όπως και ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης.

    Καταζητείται ο συνεργός του δράστη

    Δράστης της επίθεσης ήταν ένας μουσουλμάνος με βρετανικό διαβατήριο, ο Ασίφ Μοχάμεντ Χανίφ, που ανατινάχτηκε τη νύχτα της 29ης προς την 30η Απριλίου σε ένα μπαρ του Τελ Αβίβ.

    Ο πιθανολογούμενος συνένοχός του, Ομαρ Χαν Σαρίφ, επίσης Βρετανός, διέφυγε τη σύλληψη.

    Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, συνελήφθησαν έξι άτομα από την Σκότλαντ Γιάρντ βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου του 2000.

    Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, πρόκειται για τις δύο αδελφές του Ομαρ Σαρίφ, έναν από τους αδελφούς του και την σύζυγό του Ταχίρα, τον αδελφό της Ταχίρα, και έναν φίλο της οικογένειας.

    [05] Ανησυχία Μπους για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    8/5/2003 10:17:00 μμ

    Την ανησυχία ότι το Ιράν μπορεί να αναπτύσσει πυρηνικά όπλα, εξέφρασε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, που σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν υπό την ηγεσία τους την πρόληψη της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλάισερ τόνισε ότι οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ ενός "αυστηρού" καθεστώτος επιθεωρήσεων του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος από την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), που συναντάται τον Ιούνιο.

    Οι ΗΠΑ επικεφαλής κατά της διάδοσης των πυρηνικών όπλων

    Ο κ. Μπους σημείωσε ότι πάντα εξέφραζε την ανησυχία ότι οι Ιρανοί μπορεί να αναπτύσσουν ένα πυρηνικό πρόγραμμα, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία για να σταματήσει η διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής.

    "Το ζήτημα αυτό που αντιμετωπίζει ο κόσμος είναι πολύ σημαντικό και είναι ένα ζήτημα στο οποίο οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να είναι επικεφαλής", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Στο μεταξύ, ο Αρι Φλάισερ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει σαφώς στην ΙΑΕΑ και σε κυβερνήσεις ότι τάσσονται σθεναρά υπέρ ενός αυστηρού καθεστώτος επιθεωρήσεων του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος από την ΙΑΕΑ.

    "Η ΙΑΕΑ πήγε στο Ιράν, είδε πολλά πράγματα και αναμένουμε τώρα την πλήρη έκθεση που θα παρουσιάσει ο γενικός της διευθυντής στη σύνοδο των διοικητών τον Ιούνιο", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

    Η εφημερίδα "Νιού Γιόρκ Τάιμς" γράφει ότι η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη ότι επιταχύνει το πυρηνικό της πρόγραμμα και ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν την καταδίκη του Ιράν σε διεθνές επίπεδο για παραβίαση της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

    [06] Δυο Παλαιστίνιοι νεκροί σε αιματηρά επεισόδια στη Γάζα

    8/5/2003 9:12:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, με θύμα τον Παλαιστίνιο καμικάζι, σημειώθηκε στον ισραηλινό οικισμό Κφάρ Νταρόμ στη Λωρίδα της Γάζας. Στην ίδια περιοχή τις πρώτες πρωινές ώρες Ισραηλινοί στρατιώτες σε επιδρομή που πραγματοποίησαν πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο. Λίγο αργότερα, ακόμα ένας Παλαιστίνιος μαχητής - αυτή τη φορά μέλος της οργάνωσης Χαμάς, σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε από τα πυρά ισραηλινού ελικοπτέρου. Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ, ισραηλινά πυρά στοίχισαν τη ζωή του Βρετανού δημοσιογράφου Τζέμις Μίλερ, την περασμένη Παρασκευή στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Γάζας.

    Οι Ισραηλινοί παραδέχονται το θάνατο Βρετανού δημοσιογράφου

    Η νεκροψία που έγινε στο ιατροδικαστικό ινστιτούτο Αμπου Χαμπίρ κοντά στο Τελ Αβίβ, παρουσία Βρετανού γιατρού, έδειξε ότι ο άτυχος δημοσιογράφος χτυπήθηκε από πυροβόλο όπλο τύπου Μ-16 που χρησιμοποίησαν Ισραηλινοί στρατιώτες.

    Ο Μίλερ που φορούσε κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο πυροβολήθηκε στο λαιμό. Αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες από Ισραηλινούς στρατιώτες, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε στρατόπεδο όπου και υπέκυψε.

    Ο 35χρονος Βρετανός έχασε τη ζωή του, ενώ βρισκόταν κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα, τη στιγμή που μονάδα του ισραηλινού στρατού κατέστρεφε σήραγγα που συνδέει την Αίγυπτο με τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία χρησιμοποιείται, σύμφωνα με το στρατό, για λαθρεμπόριο όπλων.

    Ο Τζέιμς Μίλερ είναι ο τέταρτος δημοσιογράφος που σκοτώνεται από Ισραηλινούς στρατιώτες την ώρα που ασκεί το καθήκον μετά την έναρξη της Ιντιφάντα.

    Ετοιμος για διαπραγματεύσεις με τη Συρία ο Σαρόν

    Έτοιμος για διαπραγματεύσεις δίχως όρους με τη Συρία, εμφανίσθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν.

    "Είμαι έτοιμος να κάνω διαπραγματεύσεις με το οποιοδήποτε αραβικό έθνος" είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι τόσο η Συρία, όσο και το Ισραήλ έχουν συγκεκριμένα αιτήματα και θέματα που πρέπει να συζητήσουν.

    Η Συρία επιμένει οτι οι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις πρέπει να βασίζονται στα αποτελέσματα προηγούμενων ειρηνευτικών προσπαθειών και στις αποφάσεις του ΟΗΕ, όροι που απορρίπτονται από το Ισραήλ.

    Οι ειρηνευτικές συνομιλίες κατέρρευσαν το 2000 μετά τις διαφωνίες σχετικά με το μέλλον των υψωμάτων του Γκολάν, που κατέλαβε το Ισραήλ από την Συρία στον πόλεμο του 1967.

    Αισιοδοξία Μπους για λύση του Μεσανατολικού

    Στο μεταξύ, την Πέμπτη ο Τζωρτζ Μπους εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόοδο στη διευθέτηση της σύγκρουσης ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Λευκό Οίκο, του Εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ Μπέν Χαλίφα αλ Θάνι.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί κατά την προσεχή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στη Μέση Ανατολή.

    Ο κ. Πάουελ αναμένεται στο Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Σιλβάν Σαλόμ. Την Κυριακή θα έχει επαφές με τον υπουργό Αμυνας Σαούλ Μοφάζ, τον πρόεδρο Μοσέ Κατσάβ και τον πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν.

    Εν συνεχεία ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα μεταβεί στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, προκειμένου να συναντηθεί με τον νέο Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μαχμοbύντ Αμπάς.

    [07] Ντέρμπι... με τα όλα του

    8/5/2003 9:46:00 μμ

    Με την αγωνία των οπαδών των δύο "αιωνίων" να κορυφώνεται ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής που θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλήματος ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, έστειλε το δικό του χαρακτηριστικό μήνυμα στις δύο ομάδες. "Ειρήνη υμίν", τόνισε ο υφυπουργός, ενώ την ίδια ώρα η αστυνομία λαμβάνει ειδικά μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Το πρωτάθλημα από τους παίκτες τους ζήτησε ο Σέρτζιο Μαρκαριάν, που δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Κάρλος Σαϊνιο. Πρόβα ντέρμπι έκαναν σήμερα στην Ριζούπολη οι φίλοι του Ολυμπιακού. Η προπόνηση των "ερυθρολεύκων", άρχισε παρουσία 3.000 φιλάθλων, οι οποίοι αποθέωσαν παίκτες και τεχνική ηγεσία, ζητώντας νίκη επί του Παναθηναϊκού και κατάκτηση του 7ου συνεχούς πρωταθλήματος.

    Τελευταίες προετοιμασίες για τον ''Θρύλο''

    Στην προπόνηση ο Ολεγκ Προτάσοφ δοκίμασε με τους βασικούς τον Γιώργο Αμανατίδη (δεξιός μπακ) και τον Θανάση Κωστούλα (παρτενέρ του Αντζα στο κέντρο της άμυνας) που μάλλον θα αποτελέσουν τις τελικές του επιλογές για τις δύο διεκδικούμενες θέσεις της ενδεκάδα. Οι υπόλοιποι ήταν οι Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι και Χούτος.

    Το βράδυ οι παίκτες έχουν κανονίσει να δειπνήσουν όλοι μαζί σε εστιατόριο των βορείων προαστίων, κάτι που συνηθίζουν πριν τους κρίσιμους αγώνες. Στο δείπνο αναμένεται να παραστεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος αναμένεται να επαναλάβει πως σε περίπτωση νίκη και κατάκτησης του τίτλου, τότε θα μοιράσει στους παίκτες 1.2 εκατομμύρια ευρώ, διπλάσιο ποσό από τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό.

    Στο μεταξύ εκπρόσωποι της Μίλαν και της Κιέβο Βερόνα ειδοποίησαν και θα βρίσκονται στο ντέρμπι-τίτλου του πρωταθλήματος για να παρακολουθήσουν παίκτες όπως οι Γιαννακόπουλος, Χούτος, Λυμπερόπουλος και Σεϊταρίδης.

    Μαρκαριάν: '' Θέλω το πρωτάθλημα''

    Την σημασία του αγώνα της Ριζούπολης κόντρα στον Ολυμπιακό τόνισε για τον Παναθηναϊκό ο Σέρτζιο Μαρκαριάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις εγκαταστάσεις των "πρασίνων" στην Παιανία. Ο Ουρουγουανός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του δεν έχει κερδίσει τίποτα μέχρι στιγμής, παρά μόνο την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή, υποστηρίζοντας ότι θα παίξει για τη νίκη, όπως σε κάθε ματς.

    Ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί στο ντέρμπι τον Κάρλος Σαϊνιο, ο οποίος υπέστη θλάση κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, κάτι για το οποίο ο Μαρκαριάν μίλησε με απογοήτευση, χαρακτηρίζοντας την απουσία του σημαντική. Έτσι, η παρουσία του Γιάν Μικάελσεν στη μεσαία γραμμή είναι πλέον επιτακτική.

    Για την ατμόσφαιρα του ντέρμπι, ο Μαρκαριάν θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους: "Πιστεύω ότι θα κυλήσει χωρίς προβλήματα. Είναι μόνο ένα ματς. Δεν είναι πόλεμος. Πόλεμος έγινε στο Ιράκ. Πόλεμος είναι τα παιδιά που δεν έχουν να φάνε. Πόλεμος είναι οι αδικίες στην ανθρωπότητα. Ολοι μας από το παιχνίδι κερδίζουμε λεφτά", τόνισε, ενώ δεν αναφερθεί καθόλου στη διαιτησία.

    Αρχισαν τα παρατράγουδα

    Στο μεταξύ, τρεις ημέρες πριν το ντέρμπι της Ριζούπολης ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, και άρχισαν τα παρατράγουδα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

    Συγκεκριμένα, φίλαθλοι των "ερυθρόλευκων" επιτέθηκαν σε σύνδεσμο των "πρασίνων", μετά την αποχώρησή τους από την Ριζούπολη, όπου παρακολούθησαν την σημερινή προπόνηση των παικτών του Ολεγκ Προτάσοφ.

    Ευτυχώς, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο μόνο για υλικές ζημιές, ενώ δύο άτομα φαίνεται να έχουν τραυματιστεί, όχι όμως σοβαρά. Μια διμοιρία αστυνομικής δύναμης που πήγε στον τόπο των επεισοδίων, δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού αυτά πήραν γρήγορα τέλος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 8 May 2003 - 20:58:00 UTC