Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη της Διυπουργικής για τους Ολυμπιακούς
  • [02] Σύσκεψη για τη λαθρομετανάστευση
  • [03] Παραβιάσεις του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά
  • [04] Το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε ψήφισμα για το Ιράκ
  • [05] Σύσταση υπηρεσίας για την αλιεία ζητά η Επιτροπή
  • [06] Βροντερό ''όχι'' των Γερμανών στον πόλεμο
  • [07] Βαριά ήττα του ΠΑΟ στην Μπολόνια
  • [08] Πιο κοντά στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός
  • [09] Υπογράφεται η απόφαση για τις κάμερες στα γήπεδα
  • [10] Ελληνικά βραβεία πολυμέσων και Inernet Mobius

    [01] Σύσκεψη της Διυπουργικής για τους Ολυμπιακούς

    27/3/2003 11:25:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Η προετοιμασία για την επόμενη επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ βρέθηκε στο επίκεντρο της Διυπουργικής Επιτροπής για την Ολυμπιακή προετοιμασία, που συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Με φανερή την ικανοποίηση για την πορεία των έργων εξήλθαν του Μεγάρου Μαξίμου, τόσο ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Καμία ανησυχία για την πορεία των Ολυμπιακών έργων

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης επιβεβαίωσε τη γενική εκτίμηση που υπήρξε στην Επιτροπή, ότι πλέον όλα τα έργα βρίσκονται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

    Αλλωστε, όπως διαπίστωσε, νωρίτερα, το ολιγομελές κλιμάκιο τεχνοκρατών της ΔΟΕ, που βρίσκεται στην Αθήνα για να προετοιμάσει την επόμενη επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην Ολυμπιακή προετοιμασία, σε όλους τους τομείς και κυρίως σε ορισμένα έργα που παρουσίαζαν κάποια καθυστέρηση.

    Μοναδικά έργα που προβληματίζουν την κυβέρνηση είναι το Τραμ, λόγω των αντιδράσεων των δημοτών στο Παλαιό Φάληρο, αλλά και το Στάδιο Καραϊσκάκη για το αν θα είναι εγκαίρως έτοιμο για το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου.

    Όσον αφορά στον αν ο πόλεμος στο Ιράκ θα επηρεάσει τους Αγώνες, ο Επίσης, όπως σημείωσε ο κ.Χυτήρης σημείωσε ότι οι Ολυμπιακοί θα γίνουν σε 16 μήνες από σήμερα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής.

    Να σημειώσουμε ότι ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον κ. Οσβαλντ, στις 10 Απριλίου.

    [02] Σύσκεψη για τη λαθρομετανάστευση

    27/3/2003 8:12:00 μμ

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με αντικείμενο την πολιτική για τη λαθρομετανάστευση, είχε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης, ενόψει της Ατυπης Συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης που αρχίζει αύριο στη Βέροια. Τα θέματα της συνόδου που είχαν προγραμματιστεί από καιρό, είναι η λαθρομετανάστευση, η παροχή ασύλου σε διάφορες κατηγορίες ατόμων, καθώς και η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Εκ των πραγμάτων, θα τεθεί θέμα στην άτυπη σύνοδο και για τις συνέπειες του πολέμου στο Ιράκ. Για όλα αυτά ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και αποφασίστηκαν οι τελικές θέσεις και προτάσεις στην Ατυπη Σύνοδο, η οποία θα διαρκέσει δύο ημέρες.

    [03] Παραβιάσεις του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά

    27/3/2003 7:56:00 μμ

    Δέκα σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών προέβησαν την Πέμπτη σε ισάριθμες παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, οι οποίες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εξελίχθηκαν σε πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, καθώς και ανατολικά της Ρόδου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα 25 τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε οκτώ περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Όπως έγινε γνωστό τα οκτώ τουρκικά αεροσκάφη που αναχαιτίσθηκαν μετά από εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

    [04] Το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε ψήφισμα για το Ιράκ

    27/3/2003 8:33:00 μμ

    Το Ευρωκοινοβούλιο απέτυχε να βρει έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή, προκειμένου να εκφράσει έστω τη λύπη του για τον πόλεμο στο Ιράκ και κατέγραψε το διχασμό του, απορρίπτοντας (με 250 υπέρ, 218 κατά και 46 αποχές) το σχετικό συμβιβαστικό ψήφισμα. Διαφωνίες πολιτικού ή εθνικού χαρακτήρα διαίρεσαν τις πολιτικές ομάδες και εμπόδισαν τη διαμόρφωση μιας πλειοψηφίας στη βάση μιας κοινής πρότασης ψηφίσματος, που εισηγήθηκαν οι σοσιαλιστές, οι φιλελεύθεροι και οι πράσινοι. Στο προτεινόμενο ψήφισμα το ευρωκοινοβούλιο εξέφραζε τη "βαθιά απογοήτευση του για το γεγονός ότι δεν καταβλήθηκαν περαιτέρω προσπάθειες προκειμένου να ακολουθηθεί μέχρι τέλους ο δρόμος της ειρήνης και να αποφευχθεί αυτός ο πόλεμος".

    Πολύ αυστήρο για τους Συντηρητικούς, πολύ μετριοπαθές για τους Αριστερούς

    Εξέφραζε ιδίως τη λύπη του για "το ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα στους επιθεωρητές να παρατείνουν τις επιθεωρήσεις, όπως είχαν οι ίδιοι ζητήσει και κατά συνέπεια εξέφραζε τη βαθιά λύπη του για τη μονομερή απόφαση που ελήφθη υπέρ του πολέμου".

    Οι Βρετανοί Εργατικοί και οι συντηρητικοί χριστιανοδημοκράτες βρήκαν το συμβιβαστικό ψήφισμα πολύ ''αυστηρό'' έναντι των ΗΠΑ, ενώ αντιθέτως η Ενιαία Ευρωπαϊκή Αριστερά (GUE) το καταψήφισε ως πολύ ''μετριοπαθές''.

    Ο εκπρόσωπος των Πράσινων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, διαμαρτυρήθηκε επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την καταψήφιση στην Αριστερά.

    ''Ακόμη κι αν το ψήφισμα δεν καταδίκαζε κατηγορηματικά την εισβολή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, τουλάχιστον ήταν κατά της λογικής του πολέμου'', υπογράμμισε.

    Σύμφωνα με τον κατάλογο ψηφοφορίας του Ευρωκοινοβουλίου, από τους Ελληνες, οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν όλοι υπέρ, όπως και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Αντώνης Τρακατέλλης, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Χρήστος Ζαχαράκης και Ρόδη Κράτσα. Καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης, Κώστας Αλυσσανδράκης και Στρατής Κόρακας, του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και Μιχάλης Παπαγιαννάκης και του ΔΗΚΚΙ Εμμανουήλ Μπακόπουλος. Απείχαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Χρήστος Φώλιας, Γιάννης Μαρίνος, Γιάννης Αβέρωφ και Σταύρος Ξαρχάκος και ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Κουλουριάνος.

    Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση ψηφισμάτων από την κάθε πολιτική ομάδα χωριστά, που δεν είχαν πιθανότητες να γίνουν ευρύτερα αποδεκτά.

    Πριν από την έναρξη του πολέμου ωστόσο, στις 30 Ιανουαρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε υιοθετήσει ανάλογο ψήφισμα (με 287 υπέρ, 209 κατά και 26 αποχές) που καταδίκαζε απερίφραστα ''κάθε μονομερή στρατιωτική επιχείρηση'' στο Ιράκ, υπογραμμίζοντας ότι ''προληπτική επίθεση θα ήταν αντίθετη με το διεθνές δίκαιο''.

    [05] Σύσταση υπηρεσίας για την αλιεία ζητά η Επιτροπή

    27/3/2003 9:39:00 μμ

    Τη δημιουργία μιας κοινοτικής υπηρεσίας για τον έλεγχο της αλιείας και την καλύτερη συντήρηση και διαχείριση των αλιευτικών πόρων, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες. Στόχος της νέας αυτής υπηρεσίας θα είναι, σύμφωνα με την Επιτροπή, να εξασφαλίσει μια πιο αποτελεσματική χρήση των κοινοτικών και εθνικών μέσων για την επιθεώρηση της αλιευτικής δραστηριότητας, θέτοντας τα διαθέσιμα μέσα σε ένα κοινό πλαίσιο. Η υπηρεσία θα οργανώσει αυτά τα μέσα με βάση την ευρωπαϊκή στρατηγική για την αλιεία και η ακριβής δράση της θα προσδιοριστεί σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη.

    Η Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει μια πιο αναλυτική πρόταση για το θέμα στο τέλος του τρέχοντος έτους, στη βάση έρευνας σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για την πραγματοποίηση του σχεδίου.

    Τέλος, η Επιτροπή πρότεινε σχέδιο δράσης για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων σε ό,τι αφορά την αλιευτική δραστηριότητα.

    Το σχέδιο δράσης προτείνει να δοθεί προτεραιότητα στους ελέγχους για τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, συγκεκριμένα και διαφανή προγράμματα παρακολούθησης των αλιευτικών δραστηριοτήτων, καθώς και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής και των κρατών μελών της ΕΕ στον τομέα αυτό.

    [06] Βροντερό ''όχι'' των Γερμανών στον πόλεμο

    27/3/2003 8:49:00 μμ

    Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών (83%) είναι αντίθετοι με τον διεξαγόμενο πόλεμο στο Ιράκ, ενώ μόλις το 12% κρίνουν δικαιολογημένη την επέμβαση των συμμαχικών δυνάμεων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που μετέδωσε την Πέμπτη το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR. Το 61% των ερωτηθέντων επιθυμούν η Γερμανία να συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση του Ιράκ.

    Όσον αφορά στην τηλεοπτική κάλυψη του πολέμου, το 46% των ερωτηθέντων την χαρακτηρίζει ως υπερβολική. Αντίθετα, το 43% θεωρεί πως καλύπτεται κατάλληλα από τη γερμανική τηλεόραση στο σύνολό της.

    [07] Βαριά ήττα του ΠΑΟ στην Μπολόνια

    27/3/2003 11:35:00 μμ

    Στη Μπολόνια σταμάτησε απότομα η ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού, που γνώρισε τη συντριβή 88-63 από την τοπική Σκίπερ στο πλαίσιο της Β' φάσης της Ευρωλίγκα. Μετά την ήττα τους αυτή, οι κάτοχοι του τίτλου ουσιαστικά αποχαιρετούν τις ελπίδες για πρόκριση στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, αφού πλέον ελπίζουν σε έναν πολύ... τραβηγμένο συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προλάβουν τη Σιένα του Μιχάλη Κακιούζη, που έχει αγκαλιάσει την πρώτη θέση του Ε' ομίλου.

    Χάθηκαν τα ευρωπαϊκά όνειρα για τους ''πράσινους''

    Για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του, το βράδυ της 27ης Μαρτίου θα μείνει ως μια από τις χειρότερες αναμνήσεις της καριέρας τους. Η απόλυτη "αιχμαλωσία" στο "Παλαντότσα" της Μπολόνια, όπου η Σκίπερ πήρε πολύ εύκολα διαφορά ασφαλείας (31-13 στο 13') και ακόμη πιο εύκολα τη συντηρούσε.

    Στο 18' με πρωταγωνιστή τον Μπαζίλε το σκορ ανέβηκε στο "στρογγυλό" 40-20, ενώ στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +25 (53-28). Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να συνέλθει και το μόνο που προσπάθησε ήταν να διασώσει τα προσχήματα.

    Ούτε αυτό δεν κατάφερε, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο 29' το σκορ είχε γίνει 71-38. Οι "πράσινοι" έφυγαν με το βαρύ 88-63 και με σκυμμένο το κεφάλι, από την πόλη στην οποία πέρσι πανηγύρισαν τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    ΣΚΙΠΕΡ: Φουλτζ 13 (4), Μπαζίλε 10 (3), Κόβασιτς 9, Μπάρτον 9 (1), Σκεπάνοβιτς 14 (3), Σκέλιν 6, Ποτσέκο 6, Γκαλάντα 11 (1), Βαν ντερ Σπίγκελ 10

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Αλβέρτης 9 (1), Λάκοβιτς 6, ΜακΝτόναλντ 17 (1), Φώτσης 7, Μπαλογιάννης 2, Μίντλετον, Καλαϊτζής 4, Κουτλουάι 6 (2), Τσαρτσαρής 12, Παπαδόπουλος.

    [08] Πιο κοντά στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός

    27/3/2003 11:08:00 μμ

    Μειώνει την απόσταση που τον χωρίζει από τη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν στο κλειστό του Κορυδαλλού της Ολίμπια Λιουμπλιάνα με 73-61 (ημίχρονο 36-35) και παρέμειναν στην κορυφή του Ζ' ομίλου της Ευρωλίγκα, μετά από τέσσερις αγώνες στη Β' φάση. Παράλληλα, οι Πειραιώτες άφησαν εκτός μάχης τους Σλοβένους και θα μονομαχήσουν πλέον για την πρώτη θέση με τη Μπαρτσελόνα.

    Ματς για γερά νεύρα

    Παρά την εντυπωσιακή παρουσία των οπαδών του, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νευρικά και μουδιασμένα το παιχνίδι, καθώς η πιεστική άμυνα των Σλοβένων υποχρέωσε τους γηπεδούχους σε πολλά λάθη. Αυτό το εκμεταλλεύθηκαν οι παίκτες του Τόμο Μάχοριτς, που έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι 16-11.

    Στη συνέχεια, η είσοδος των Μπουντούρη και Γιαννουζάκου έδωσε στους "ερυθρόλευκους" την ώθηση που χρειάζονταν για να περάσουν μπροστά (34-27 στο 18'). Οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι από την περιφέρεια, όμως η καλή παρουσία του Γιούρακ κάτω από το καλάθι τους επέτρεψε να μειώσουν 36-35 στη λήξη του ημιχρόνου.

    Το ντέρμπι συνεχίστηκε με αμείωτο ενδιαφέρον, ανάμεσα σε δύο ομάδες που ήξεραν ότι η νίκη θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης.

    Ο Σλόμπονταν Σούμποτιτς είδε τον ΝτεΜάρκο Τζόνσον να "ξυπνάει" μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, όμως οι Σλοβένοι βελτίωσαν την περιφερειακή άμυνά τους και κατέφεραν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα.

    Το "γόρδιο δεσμό" ανέλαβε να λύσει ο Μορίς Εβανς, σε συνδυασμό με την πιεστική άμυνα των Χαρίση και Τόμιτς, έδωσαν στον Ολυμπιακό προβάδισμα οκτώ πόντων(56-48 στο 33'). Η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +14 (67-53) και, παρά τα τρίποντα απελπισίας της Ολίμπια, οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν στη νίκη με 73-61, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς τους, που ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ματς-τελικό με τη Μπαρτσελόνα, σε δύο εβδομάδες στο ίδιο γήπεδο.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χαρίσης 7, Τόμιτς 7 (1), Γιαννουζάκος 10 (2), Εβανς 23 (2), Τζόνσον 13, Μάρκοβιτς 6 (1), Μπουντούρης 3, Ντε Μιγκέλ 4

    ΟΛΙΜΠΙΑ: Ιλιέφσκι 9 (1), Στελμάχερς 8 (1), Μπόισα 11 (2), Πόλιακ 7, Γιούρακ 13, Μόντριτς 5, Ντούμοβιτς 4, Χούκιτς 2, Ζάγκορατς, Μπάζνταριτς 2

    [09] Υπογράφεται η απόφαση για τις κάμερες στα γήπεδα

    27/3/2003 8:51:00 μμ

    Η Πολιτεία δρομολογεί τις διαδικασίες για να μπουν πλέον οι πολυσυζητημένες κάμερες στα γήπεδα ομάδων της Α' Εθνικής του ποδοσφαίρου και της Α1 του μπάσκετ. Κάμερες που θα καταγράφουν οτιδήποτε γίνεται στα γήπεδα και οι οποίες αναμένεται να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στον αγώνα κατά της βίας. Η σχετική κανονιστική υπουργική απόφαση πρόκειται να εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες, όπως τονίστηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Την απόφαση αυτή θα υπογράψουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Δημοσίας Τάξεως, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης.

    Αποφάσεις και για τους Συνδέσμους Φιλάθλων

    Παράλληλα, η δεύτερη κοινή απόφαση του κ. Χρυσοχοϊδη και του κ. Λιάνη αφορά στις αναγκαίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του σχετικού άρθρου για τη λειτουργία και την εποπτεία των Συνδέσμων Φιλάθλων, ενώ η τρίτη που θα υπογράψει ο υφυπουργός Αθλητισμού προβλέπει την ανάθεση του ελέγχου των στοιχείων, τα οποία θα υποβάλλουν οι Σύνδεσμοι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

    Η Πολιτεία, η οποία θέλει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό ποιοι Σύνδεσμοι Φιλάθλων τηρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους, συστήνει στην ΓΓΑ Γραφείο Εποπτείας τους.

    Οι Σύνδεσμοι θα πρέπει να υποβάλλουν ονομαστικές καταστάσεις των μελών τους, αντίγραφα των ποινικών μητρώων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων τους, υπεύθυνες δηλώσεις των νομίμων εκπροσώπων των συνδέσμων ότι κανένα μέλος τους δεν έχει κώλυμα από τα προβλεπόμενα από το νόμο, καθώς και συναίνεση του αθλητικού σωματείου για τη λειτουργία του κάθε συνδέσμου που τα αφορά.

    Οσον αφορά στο Καραϊσκάκη, με απόφαση του κ. Λιάνη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πλήρης νομιμότητα των όρων της σύμβασης, η οποία πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ της ΓΓΑ και του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού για την παραχώρηση του γηπέδου, στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος. Στην απόφαση επισημαίνεται ότι πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία, ως εξαιρετικά επείγουσα, δεδομένου ότι το στάδιο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου του 2004.

    [10] Ελληνικά βραβεία πολυμέσων και Inernet Mobius

    27/3/2003 8:21:00 μμ

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η διοργάνωση των ελληνικών βραβείων πολυμέσων και Inernet Mobius, που διοργανώθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών από το κέντρο Εφηρμοσμένου Βιομηχανικού Σχεδίου (CAID) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και υπό την εποπτεία του Τμήματος ΕΜΜΕ, Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα βραβευμένα έργα θα συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό Mobius 2003 στην Αθήνα.

    Τα βραβεία έχουν ως εξής:

    Βραβείο Πολιτισμού: www.cultureguide.gr -Ηλίας Βεργίτσης- Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού ΑΕ- ΥΠΠΟ

    Ειδική Μνεία: www.shortfilm.gr- Χατζημιχαλίδης Κυριάκος-t-shOrt

    www.snikolaidou.gr -Πλανήτης Πρέσπα -Γιακουμάτου Τερέζα "Η ελλάδα του Μουσείου Μπενάκη"- Χρυσάνθη Κοντάκη- Μουσείο Μπενάκη

    Βραβείο Εκπαίδευσης: "Διαδίκτυο και Διδασκαλία" -Γιακουμάτου Τερέζα

    Ειδική Μνεία: "Εγκυκλοπαίδεια Τομή- Gold" Δημήτρης Μελίδης, MLS Πληροφορική Α.Ε.

    Βραβείο Επιστημών: "Breast Ultrasound and US-Guided International Techniques" -Γκατζούλης Θεμιστοκλής-Limebyte

    Βραβείο Μυθοπλασίας: "Συνωμοσίες"-Ανέστης Κοκκινίδης-Anima ppd Interactive

    Ειδική Μνεία: "L' histoire Bleue"- Δανάη Puyguiraud

    Ειδικό Βραβείο Επιτροπής: "Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία"- Καραθάνος Μ., Κριθαράς Ελ., Σπανάκος Γ., Τσιάβου Κ. και

    "Urban Emotions" Αντωνιάδου Κ. , Πατέρα Γ. , Πρινιάς Δ., Ψωμάς Π. Σχολή Προηγμένης Τεχνολογίας και Νέων Μέσων Αμαρουσίου

    Μεγάλο Βραβείο: "Ακρόπολις, τα Ανθη της Πέτρας"- Πανεπιστήμιο Πατρών-Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων Υψηλών Επιδόσεων.

    Τα βραβεία επέλεξε ειδική επιτροπή που την αποτελούσαν οι:

    Καθηγητής Μιχάλης Μεϊμάρης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα ΕΜΜΕ, Πρόεδρος Επιτροπής Δρ. Παναγιώτης Κυριακουλάκος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου Γιάννης Ριζόπουλος, Δημοσιογράφος Πανδώρα Μουρίκη, Σκηνοθέτης Χρίστος Σταθακόπουλος, ΕΡΤ Δημήτρης Αντζουλίδης, Finatec Α.Ε. Γιώργος Χαρβαλιάς, Σχολή Καλών Τεχνών

    Τα βραβεία απονεμήθηκαν αντίστοιχα από τους:

    Βασίλη Λαοπόδη, Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας Μαρία Θεοδώρου, Συντονίστρια Δικτύου Αρχιτεκτονικής, ΥΠΠΟ Κιτριλάκη Ανδρέα, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή ΣΕΠΕ Μιχάλη Μεϊμάρη, Καθηγητή, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα ΕΜΜΕ, Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών Σοφία Χρονοπούλου, Πρόεδρο, Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ Όλγα Κλειαμάκη, Πρόεδρο, Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 March 2003 - 21:53:38 UTC