Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-01-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι επαφές Ντε Σοτο για το Κυπριακό
  • [02] Επιστροφή Τσάρτα στην ΑΕΚ
  • [03] ΠΑΟ: Απόντες Γήττας και Βόκολος

    [01] Συνεχίζονται οι επαφές Ντε Σοτο για το Κυπριακό

    30/1/2003 9:35:00 μμ

    Η πορεία των συζητήσεων που έχει ο Αλβάρο ντε Σότο με την Ελληνοκυπριακή και την Τουρκοκυπριακή πλευρά θα είναι το κριτήριο, για το αν ο ΟΗΕ θα παρουσιάσει ένα νέο αναθεωρημένο σχέδιο για το Κυπριακό, τόνισε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη. Στόχος παραμένει η επίτευξη λύσης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, επισήμανε ο απεσταλμένος του Κοφι Αναν, που σε συνέντευξη στο ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ΤV8, δήλωσε πως το αναθεωρημένο σχέδιο Ανάν επιδέχεται μόνο επουσιώδεις και αμοιβαία συμφωνημένες αλλαγές.

    Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου απηύθυνε σαφές μήνυμα προς τους στρατηγούς της Αγκυρας, πως η Κύπρος πρέπει να αποφασίσει μόνη της. "Η Ελλάδα και η Τουρκία δεν είναι κηδεμόνες της Κύπρου" είπε χαρακτηριστικά.

    Ο υπουργός Εξωτερικών, κάλεσε τους στρατιωτικούς της Τουρκίας να ξεφύγουν από ιδεοληψίες και στερεότυπα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν κάνει λάθη στο Κυπριακό και ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να ανοίξουν ένα δρόμο προς το μέλλον, εκφράζοντας την ανάγκη να λυθεί ακόμα νωρίτερα το Κυπριακό εξαιτίας της κρίσης στο Ιράκ.

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ ενός περιορισμένου αριθμού στρατευμάτων στην Κύπρο, λέγοντας ότι δεν έχει λογική και είναι σπατάλη χρημάτων η διατήρηση σημαντικού αριθμού στρατευμάτων στο νησί, μετά την επίλυση του Κυπριακού.

    [02] Επιστροφή Τσάρτα στην ΑΕΚ

    30/1/2003 8:06:00 μμ

    Μετά τον Ντέμη Νικολαΐδη και ο Βασίλης Τσάρτας δέχθηκε να επιστρέψει στην ομάδα της ΑΕΚ, υπογράφοντας συμβόλαιο έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Μολονότι οι οικονομικές λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ENIC μέσω του εκπροσώπου της Πέτρου Στάθη (βρίσκεται από χθες στην Αθήνα), εγγυήθηκε ότι ο Τσάρτας θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα που του οφείλονται, υπό τη μορφή διακανονισμού έως το τέλος της σεζόν. "Toν τελευταίο καιρό πράγματι υπήρχαν προβλήματα. Ποτέ δεν είχα θελήσει να φύγω από την ΑΕΚ, όμως η κατάσταση είχε ξεπεράσει τα όρια. Τώρα όμως επέστρεψα και στην απόφασή μου αυτή, μεγάλο ρόλο έπαιξαν η διοίκηση και ο κόσμος. Υπάρχουν οι δυνατότητες να βγάλουμε την ΑΕΚ από δύσκολη θέση. Η νέα διοίκηση θέλει να βοηθήσει κι αυτό είναι σημαντικό", είπε ο 31χρονος άσος, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας.

    [03] ΠΑΟ: Απόντες Γήττας και Βόκολος

    30/1/2003 8:32:00 μμ

    Με απόντες τους Γήττα (επιστρέφει αύριο στην Αθήνα) και Βόκολο ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση της ομάδας του Παναθηναικού. Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είχε στη διάθεσή του και τους διεθνείς ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμμετείχαν στο φιλικό παιχνίδι Κύπρου-Ελλάδος. Κανονικά γυμνάστηκε και ο Μηνάς Πίτσος, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μπασινάς, Καραγκούνης και Κωνσταντίνου, οι οποίοι αγωνίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Λάρνακα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 January 2003 - 21:53:11 UTC