Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-01-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσταση Αρχής για το απόρρητο των Επικοινωνιών
  • [02] Νέο κανονισμό στη Βουλή φέρνει ο Α. Κακλαμάνης
  • [03] Σημαντικές αποφάσεις στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας
  • [04] ''Επιχείρηση Οδυσσέας'' κατά λαθρομετανάστευσης
  • [05] Η Ελλάδα ''στο εδώλιο'' για τις εκπομπές βιομηχανικών ρύπων
  • [06] Η Ελλάδα κατά ρατσισμού και ξενοφοβίας στον κυβερνοχώρο
  • [07] Οδηγία για περιορισμό επικίνδυνης χρωστικής στις ζωοτροφές
  • [08] Οικονομικά προβλήματα ''απειλούν'' το διαγωνισμού Γιουροβίζιον

    [01] Σύσταση Αρχής για το απόρρητο των Επικοινωνιών

    28/1/2003 11:16:00 μμ

    Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου, για τη σύσταση ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Το εν λόγω σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών, υλοποιεί σχετική πρόβλεψη του νέου Συντάγματος, συστήνοντας μια ακόμα ανεξάρτητη διοικητική Αρχή, συγκροτούμενη από πέντε άτομα και στελεχιακό προσωπικό 40 ατόμων, η οποία θα μπορεί να διενεργεί αυτεπαγγέλτως, ή κατόπιν καταγγελίας, ελέγχους σε εγκαταστάσεις της ΕΥΠ, ή άλλων δημοσίων υπηρεσιών και ιδιωτικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με ταχυδρομικές, ή τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστώσει ενδεχόμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί του απορρήτου των επικοινωνιών.

    Με στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

    Επίσης, στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και διάταξη που προβλέπει την έκδοση προεδρικού διατάγματος, το οποίο, κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης και της Αρχής, θα ρυθμίζει τις διαδικασίες και τεχνικές και οργανωτικές εγγυήσεις για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, όταν αυτή διατάσσεται από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές και ειδικότερα ο καθορισμός των στοιχείων στα οποία επιτρέπεται η πρόσβαση, η τεχνική μέθοδος πρόσβασης στα στοιχεία και το είδος του χρησιμοποιούμενου τεχνολογικού εξοπλισμού.

    Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα κατάρτισης ενός τέτοιου νομοσχεδίου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη νομοθέτηση της εξαιρετικής εκείνης περίπτωσης που θεωρηθεί αναγκαία η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των ατόμων.

    Ο εισηγητής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης, διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο και επεσήμανε επίσης, ότι χρειάζεται επιτάχυνση των διαδικασιών πιστοποίησης της ηλεκτρονικής υπογραφής και αντιμετώπιση του προβλήματος που υπάρχει με την κυκλοφορία στην αγορά, τεχνικών συστημάτων που επιτρέπουν στον καθένα την αυθαίρετη παρακολούθηση συνομιλιών από τα σταθερά τηλέφωνα.

    Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης, αντιπρότεινε, η προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και των επιστολών να γίνεται από διακομματική επιτροπή της Βουλής με διευρυμένα δικαιώματα και όχι από ανεξάρτητη Αρχή, ζήτησε την καθιέρωση του δικαιώματος προσφυγής ενάντια στην άρση του απορρήτου με δικαστική εντολή, ενώ στηλίτευσε την δυνατότητα παρέμβασης της κυβέρνησης στην Επιτροπή, είτε με τη διαδικασία διορισμού, είτε με τη διάταξη που προβλέπει, ότι "τουλάχιστον ένα μέλος της Αρχής, θα πρέπει να έχει διατελέσει προϊστάμενος επιτελικής θέσης επί θεμάτων εθνικής άμυνας ή ασφάλειας".

    Η εισηγήτρια του ΣΥΝ, Ασημίνα Ξυροτήρη, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο δεν προσδιορίζει την μεταχείριση που θα τύχουν τα προϊόντα της νόμιμης αυτής παρακολούθησης του πολίτη. "Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι συμφωνίες συνεργασίας που υπογράφουμε με τις ΗΠΑ, δεν συνδέονται με το έλλειμμα αυτό του νομοσχεδίου" ανέφερε η κ. Ξυροτήρη.

    [02] Νέο κανονισμό στη Βουλή φέρνει ο Α. Κακλαμάνης

    28/1/2003 10:56:00 μμ

    Πρόταση αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής ''ώστε κάθε βουλευτής να αναλαμβάνει τις ευθύνες του'' προτίθεται να φέρει στη Βουλή ο πρόεδρός της Απόστολος Κακλαμάνης, σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο Τύπου της Βουλής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κακλαμάνης είναι έντονα δυσαρεστημένος με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την άρση των βουλευτικών ασυλιών, διότι είχε διαβεβαιώσεις από όλα τα κόμματα ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο οι βουλευτές, άλλα να δηλώνουν όταν τοποθετούνται και άλλα να ψηφίζουν. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό της Βουλής η ψηφοφορία για την άρση των βουλευτικών ασυλιών είναι μυστική και με την πρότασή του ο κ. Κακλαμάνης προτίθεται να την καταστήσει φανερή.

    [03] Σημαντικές αποφάσεις στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας

    28/1/2003 9:11:00 μμ

    Με δύο σημαντικές αποφάσεις που περιέχουν έντονα πολιτικά στοιχεία ολοκληρώθηκε το πρώτο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας επί Ελληνικής Προεδρίας που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Δρυ. Η πρώτη απόφαση αφορά την απαγόρευση εισαγωγής στην ΕΕ πουλερικών και εν γένει πτηνοτροφικών ειδών από τρεις πολιτείες των ΗΠΑ ( Καλιφόρνια, Αριζόνα και Νεβάδα). Η απόφαση, που πάρθηκε αμόφωνα, ισχύει άμεσα και επιβλήθηκε λόγω της επιδημίας ψευδοπανώλους που πλήττει τις ΗΠΑ. Είναι δε συνέχεια της απόφασης που είχε παρθεί στις 5/12/2000 και αφορούσε μερικές περιοχές της Καλιφόρνιας. Το δεύτερο θέμα αφορά τους μεταλλαγμένους σπόρους. Αποφασίστηκε να ισχύσει μόνον ό,τι αφορά την πολιτική συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου. Δηλαδή, δεν επιτρέπεται ακόμη η χορήγηση άδειας πειραματικής καλλιέργειας, εφόσον δεν έχει εγκριθεί ο σχετικός κανονισμός.

    Ισπανία, Ελλάδα εναντιώνονται στις προτάσεις Φίσλερ

    Σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου, ο πρόεδρός του, κ. Δρυς ανέφερε ότι η απόφαση για την απαγόρευση εισαγωγής πτηνοτροφικών προϊόντων από τις ΗΠΑ είναι σημαντική, καθώς ''περιφερειοποιεί'' τα σχετικά μέτρα και ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή ανάλογης πολιτικής στην ΕΕ.

    Αναφερόμενος στη μακροπρόθεσμη πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης της ευρωπαϊκής γεωργίας (αυτό που ως τώρα λεγόταν ''ενδιάμεση αναθεώρηση''), ο κ. Δρυς επισήμανε ότι υπήρξε μια θετική και δημιουργική τοποθέτηση των κρατών-μελών. Η εξέλιξη αυτή (δηλαδή, το γεγονός ότι όλοι πλέον συζητούν το θέμα και δεν το προσεγγίζουν με απορριπτικές προτάσεις), οδηγεί στην εκτίμηση ότι η ''νέα γεωργική πολιτική'' είναι δυνατόν να ψηφιστεί κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας. Σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκδώσει έγκαιρα την απαραίτητη γνωμοδότησή του (μέχρι τον προσεχή Μάιο) οι νέοι κανονισμοί μπορεί να εγκριθούν μέχρι τέλους Ιουνίου.

    Όπως έγινε γνωστό, η Ισπανία είναι πλέον ο πρωταγωνιστής στην κριτική εναντίον των προτάσεων Φίσλερ, ενώ την ''πιο σκληρή'' στάση εκφράζει πλέον η Ελλάδα, με αιχμή τις ποσοστώσεις στο γάλα και τους περιορισμούς στήριξης του σκληρού σταριού.

    Ο κ. Δρυς επισήμανε, τέλος, ότι με τις προτάσεις της Επιτροπής το 80% των Ελλήνων αγροτών μένει εκτός περικοπών, ενώ σε περίπτωση που αυξηθεί το πλαφόν των 5.000 ευρώ σε 8.000, θα είναι ''εκτός περικοπών'' το 90-95% των Ελλήνων αγροτών. Εκείνο, πάντως, που έγινε δεκτό από την Επιτροπή είναι ότι τα χρήματα των περικοπών θα περιέρχονται σε ''κοινοτικό ταμείο'' και θα διατίθενται για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής υπαίθρου, με συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια.

    [04] ''Επιχείρηση Οδυσσέας'' κατά λαθρομετανάστευσης

    28/1/2003 8:57:00 μμ

    Πέντε ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν την Τρίτη 28 Ιανουρίου θαλάσσιες περιπολίες προκειμένου να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση. Επτά σκάφη απο την Ισπανία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ιταλία άρχισαν περιπολίες στη Μεσόγειο για τον εντοπισμό όσων επιχειρούν με επισφαλή σκάφη να μεταφέρουν φτωχούς μετανάστες στην Ευρώπη, συχνά με τραγικές συνέπειες.

    Μια κοινή δύναμη με ορμητήριο τα στενά του Γιβραλτάρ

    ''Σήμερα βλέπουμε την γέννηση μίας κοινής αστυνομικής δύναμης για την προστασία των συνόρων μας'', δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Ανχελ Αθέμπες σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους στην Μαγιόρκα.

    ''Εάν έχουμε αρκετή επιτυχία και συντονισμό αυτό μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας μελλοντικής αστυνόμευσης των συνόρων, τόνισε ο Ισπανός υπουργός για το πιλοτικό σχέδιο, που στις 8 Φεβρουαρίου θα επεκταθεί στον Ατλαντικό.

    Ως παρατηρητές μετέχουν επίσης η Ελλάδα, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Πολωνία και η Αυστρία.

    Η αποκαλούμενη ''Επιχείρηση Οδυσσέας'' θα έχει την βάση της στο λιμάνι Αλκεθίρας της Ισπανίας, στα στενά του Γιβραλτάρ.

    Πέρυσι, η ΑΤΙΜΕ, μία μαροκινή οργάνωση για τα δικαιώματα των μεταναστών, είχε υπολογίσει ότι περίπου 4.000 άνθρωποι πέθαναν ή εξαφανίστηκαν απο το 1997 στα στενά του Γιβραλτάρ και στον Ατλαντικό μεταξύ της Αφρικής και των Καναρίων Νήσων.

    [05] Η Ελλάδα ''στο εδώλιο'' για τις εκπομπές βιομηχανικών ρύπων

    28/1/2003 8:39:00 μμ

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει την προβλεπόμενη από την κοινοτική Συνθήκη διαδικασία επί παραβάσει του κοινοτικού Δικαίου, κατά της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Φινλανδίας και της Γερμανίας, θεωρώντας ότι τα εν λόγω κράτη μέλη δεν έχουν εφαρμόσει ορθώς ορισμένα νομοθετήματα της ΕΕ σχετικά με τις εκπομπές στην ατμόσφαιρα.

    Θα λογοδοτήσει για ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στην Κρήτη

    Ειδικότερα η Ελλάδα θα παραπεμφθεί στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων επειδή παρέλειψε να εφαρμόσει ορθώς τη νομοθεσία της ΕΕ σχετικά με την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από βιομηχανικές εγκαταστάσεις, στην περίπτωση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στα Λινοπεράματα της Κρήτης.

    Συγκεκριμένα η Επιτροπή επισημαίνει ότι επί δεκαπενταετία η Ελλάδα παρέλειψε να λάβει επαρκή μέτρα για να εκσυγχρονίσει τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στα Λινοπεράματα και να τον καταστήσει λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον, με αποτέλεσμα η ρύπανση να είναι υψηλότερη από ό,τι θα έπρεπε.

    Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής η Ελλάδα, το Βέλγιο και η Φινλανδία θα παραλάβουν αιτιολογημένες γνώμες επειδή παρέλειψαν να κοινοποιήσουν τα πλήρη μέτρα μεταφοράς στην εθνική νομοθεσία των τροποποιήσεων της οδηγίας σχετικά με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης που τοποθετούνται σε μη οδικά κινητά μηχανήματα.

    Διαπιστώνεται ανεπάρκεια στην εφαρμογή της οδηγίας για πρόληψη της βιομηχανικής ρύπανσης

    Η Eλλάδα, παρά την καταδίκη της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 7 Μαρτίου του 2002, δεν έχει ακόμη ενσωματώσει στο εθνικό της Δίκαιο την Οδηγία 96/61/ΕΚ σχετικά με την ολοκληρωμένη πρόληψη και έλεγχο της ρύπανσης που προκαλούν οι βιομηχανικές δραστηριότητες.

    Αυτή την απάντηση έδωσε, ο προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος παράλληλα αναφέρει ότι κατόπιν αυτού η Επιτροπή έστειλε στις 21 Ιανουαρίου 2003 επιστολή προειδοποίησης στην Ελλάδα, βάσει του άρθρου 228, για μη συμμόρφωση με την απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

    Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Μ. Παπαγιαννάκη, στην οποία προστίθεται ότι εάν η Ελλάδα δεν λάβει τα μέτρα που συνεπάγεται η εκτέλεση της απόφασης του Δικαστηρίου μέσα στην προθεσμία που όρισε η Επιτροπή, τότε η τελευταία θα προσφύγει εκ νέου στο Δικαστήριο με ενδεχόμενη κατάληξη την επιβολή υψηλού προστίμου.

    Σημειώνεται ότι στόχος της οδηγίας είναι η ολοκληρωμένη πρόληψη και έλεγχος της ρύπανσης που προκαλούν οι βιομηχανικές δραστηριότητες.

    Τι προβλέπει η Οδηγία

    Η Οδηγία προβλέπει μέτρα αποφυγής και μείωσης των εκπομπών ρύπων από τις δραστηριότητες αυτές στην ατμόσφαιρα, το νερό και το έδαφος, και μέτρα για τα απόβλητα, ώστε να επιτευχθεί υψηλό επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος στο σύνολό του.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Οδηγία, η Ελλάδα έπρεπε να είχε μεριμνήσει ούτως ώστε οι αρμόδιες αρχές της να ελέγχουν, μεταξύ άλλων, ότι οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην επικράτειά της λειτουργούν κατά τρόπον ώστε:

    να λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα προληπτικά αντιρρυπαντικά μέτρα με χρήση των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνικών να μην προκαλείται καμία σημαντική ρύπανση να αποφεύγεται η παραγωγή αποβλήτων σύμφωνα με την οδηγία περί των στερεών αποβλήτων (Οδηγία 75/442/ΕΟΚ) η ενέργεια να χρησιμοποιείται αποτελεσματικά να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για να προλαμβάνονται τα ατυχήματα και να περιορίζονται οι συνέπειές τους, και να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα κατά την οριστική παύση των δραστηριοτήτων ώστε να αποφεύγεται κάθε κίνδυνος ρύπανσης και ο χώρος της εκμετάλλευσης να επανευρίσκει ικανοποιητική μορφή.

    [06] Η Ελλάδα κατά ρατσισμού και ξενοφοβίας στον κυβερνοχώρο

    28/1/2003 6:10:00 μμ

    Τη σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, υπέγραψε στο Στρασβούργο η Ελλάδα μαζί με άλλες εννιά χώρες, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η διάδοση ρατσιστικών και ξενόφοβων ιδεών μέσω του διαδικτύου. Ο στόχος της σύμβασης είναι διπλός: να εναρμονίσει τη νομοθεσία στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία στο Ιντερνετ και να βελτιώσει τη διεθνή συνεργασία στον τομέα αυτό, σεβόμενη φυσικά την ελευθερία της έκφρασης, που κατοχυρώνεται εδώ και 50 χρόνια με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

    Τη σύμβαση υπέγραψε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πρέσβης Αθανάσιος Θεοδωρακόπουλος.

    Ο κ. Θεοδωρακόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ, τόνισε ότι με την υπογραφή και από τις υπόλοιπες 34 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης του πρωτοκόλλου για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο ''θα έχουμε σε όλη την Ευρώπη μια ενιαία νομοθεσία για όλα τα αδικήματα που διαπράττονται στο χώρο του διαδικτύου. Ολα τα μέλη του Συμβουλίου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη νέα αυτή μορφή εγκληματικότητας και ειδικευμένοι επιστήμονες, εγκληματολόγοι και ποινικολόγοι, μελέτησαν σε βάθος τις περιπτώσεις των παραβάσεων στο χώρο του Ιντερνετ''.

    [07] Οδηγία για περιορισμό επικίνδυνης χρωστικής στις ζωοτροφές

    28/1/2003 9:13:00 μμ

    Οδηγία για τον περιορισμό χρήσης της χρωστικής ουσίας κανθαξανθίνη στις ζωοτροφές, για λόγους προστασίας της υγείας του καταναλωτή, υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, η οδηγία της Επιτροπής έρχεται μετά από επιστημονικές έρευνες που έδειξαν ότι η παρουσία υψηλού ποσοστού κανθαξανθίνης σε τρόφιμα, πιθανόν να συνδέεται με την εμφάνιση προβλημάτων όρασης στα άτομα που τα καταναλώνουν.

    Χρησιμοποιείται για ''ελκυστικότερο'' χρώμα στις τροφές

    Η κανθαξανθίνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ως προσθετική σε τρόφιμα και ειδικότερα για να προσθέσει κοκκινωπό χρώμα στους σολομούς, τους κρόκους των αυγών και σε προϊόντα πουλερικών.

    Η κανθαξανθίνη χρησιμοποιείται στην παραγωγή σολομών σε ιχθυοτροφεία προκειμένου να έχουν το ίδιο χρώμα με τους σολομούς, που υπάρχουν στη θάλασσα και οι οποίοι έχουν ροζ χρώμα επειδή τρέφονται με γαρίδες. Στην περίπτωση των πουλερικών και των κρόκων των αυγών, η κανθαξανθίνη χρησιμοποιείται για να τους δώσει ένα πιο λαμπερό κίτρινο χρώμα, το οποίο, όπως αναφέρει η Επιτροπή, ελκύει τους καταναλωτές.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή, η μη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας θα επηρεάσει το χρώμα των προϊόντων αλλά όχι και την ποιότητα τους.

    Η οδηγία θα τεθεί σε εφαρμογή 20 μέρες μετά την επίσημη δημοσίευση της από την Επιτροπή και θα πρέπει να ενταχθεί στις εθνικές νομοθεσίες των κρατών μελών μέχρι την 1η Δεκεμβρίου του 2003.

    [08] Οικονομικά προβλήματα ''απειλούν'' το διαγωνισμού Γιουροβίζιον

    28/1/2003 11:04:00 μμ

    Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου της Ρίγας στη Λιθουανία δήλωσε σήμερα ότι η τελική φάση του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον- την 24η Μαΐου- διακυβεύεται επειδή ο δήμος έχει οικονομικές δυσχέρειες. Ο Γκίνταρς Κούκουλς δήλωσε ότι το ποσό των 670.000 λατς- περίπου 1,1 εκατομμύριο ευρώ- για να πραγματοποιηθεί η καλλιτεχνική εκδήλωση δεν συγκεντρώνεται επί του παρόντος. Από την πλευρά της η μόνιμη Οργανωτική Επιτροπή της Γιουροβίζιον που ενημερώθηκε ανακοίνωσε ότι εφόσον παραταθεί αυτό το χρηματοδοτικό πρόβλημα, τότε μπορεί να αποφασιστεί η τελική φάση του διαγωνισμού να γίνει σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αλλά αυτή θα επιλεγεί, εφόσον παραστεί η ανάγκη, μεταγενέστερα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 28 January 2003 - 21:52:49 UTC