Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-01-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με ταχείς ρυθμούς η έρευνα για εκβιασμούς
  • [02] Στην Αθήνα ο Ρουμάνος πρωθυπουργός
  • [03] Καταδικάσθηκε Τούρκος δουλέμπορος στη Σάμο
  • [04] Δεξίωση ΕΒΕΠ παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
  • [05] ΕΕ:Αυστηρή δημοσιονομική πολιτική για την Ελλάδα
  • [06] Οι στόχοι της ελληνικής Προεδρίας στον τομέα του πολιτισμού
  • [07] Αποδείξεις ζητά η διεθνής κοινότητα απ' το Ιράκ
  • [08] Ενοπλη επίθεση κατά Αμερικανών στο Κουβέιτ
  • [09] Κατεδαφίσεις σπιτιών και συλλήψεις στη Δ. Οχθη
  • [10] Αγωγές καταναλωτών εναντίον τραπεζών
  • [11] Ελεγχος σε όλες τις ΠΑΕ της Α' Εθνικής
  • [12] Ο ΟΦΗ απέκτησε τον Κουνενάκη
  • [13] Βρύζας: ''Κομμάτι της ζωής μου η Ιταλία''

    [01] Με ταχείς ρυθμούς η έρευνα για εκβιασμούς

    21/1/2003 9:47:00 πμ

    Ο Γ. Αποστολόπουλος

    Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κατέθεσε τη Δευτέρα ο επιχειρηματίας, πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου, Γιώργος Αποστολόπουλος, καθώς και άλλο ένα άτομο τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, για την υπόθεση εκβίασης επιχειρηματιών στο όνομα της "17Ν". Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας Θ. Αγγελόπουλος έχει δώσει στον Εισαγγελέα πολύ σημαντικά στοιχεία μεταξύ των οποίων και μαγνητοφωνημένες συνομιλίες με έμμεσες απειλές για τη ζωή του ίδιου και μελών της οικογενείας του. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι καταθέσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου και της Μαριάννας Λάτση.

    ''Κρυφοί'' μάρτυρες

    Ο κ. Αποστολόπουλος προσήλθε στο εισαγγελικό γραφείο στις 7:30 το απόγευμα και κατέθετε επί μιάμιση ώρα. Βγαίνοντας από το γραφείο, σε ερώτηση δημοσιογράφων αν έχει πέσει θύμα εκβιασμού απάντησε: "Όχι, βέβαια", ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου στο περιεχόμενο της κατάθεσής του. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν το όνομά του προέκυψε από τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής ο εισαγγελέας ή αν ο ίδιος δήλωσε ότι επιθυμεί να δώσει στοιχεία στην υπόθεση.

    Η προκαταρτική εξέταση μαρτύρων συνεχίστηκε το πρωί με την κατάθεση ενός προσώπου που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης. Για το λόγο αυτό ζήτησε και έλαβε τη διαβεβαίωση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών να μην αποκαλυφθεί το όνομα και η ιδιότητά του.

    Πρόκειται για τον δεύτερο "μυστηριώδη" μάρτυρα, μετά τον άγνωστο μάρτυρα που κατέθεσε στο γραφείο του εισαγγελέα την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η κατάθεση των αδερφών Μαμιδάκη. Η τακτική της απόκρυψης της ταυτότητας μαρτύρων φαίνεται ότι θα τηρηθεί και τις επόμενες ημέρες, καθώς αρκετά από τα θύματα του κυκλώματος επιθυμούν να συμβάλουν, ώστε να ξετυλιχθεί το κουβάρι των εκβιασμών.

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν από τον εισαγγελέα Δημ. Παπαγγελόπουλο οι κ.κ Μιχαλόπουλος και Σαλιαρέλης, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι επιχειρηματίες από τα λεγόμενα "βαριά ονόματα" καθώς και εκπρόσωποι από την οικογένεια Λάτση.

    Την Παρασκευή κατέθεσαν οι Νίκος και Κυριάκος Μαμιδάκης. Τα δύο αδέλφια υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το θέμα και ότι ποτέ κανένας δεν τους πλησίασε με σκοπό να τους αποσπάσει χρήματα μέσω οποιασδήποτε απειλής.

    Στο μεταξύ επιμένει στην αθωότητα του ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, ενώ αναπάντητες παραμένουν μέχρι τώρα οι καταγγελίες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για απόπειρα δωροδοκίας του.

    Αρχές Φεβρουαρίου η κλήρωση για μέλη δικαστηρίου για 17Ν

    Στις 3 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την επιλογή των μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα δικάσει την υπόθεση της "17 Νοέμβρη" και των αναπληρωτών τους.

    Στην κληρωτίδα θα τεθούν τα ονόματα των 10 προέδρων εφετών, των 30 εφετών και των 10 εισαγγελέων εφετών που αναδείχτηκαν πριν από λίγες μέρες με ψηφοφορία απο τις Ολομέλειες Εφετών και Εισαγγελέων Εφετών.

    Εξάλλου, με αίτησή του προς τον εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο ο 19ος κατηγορούμενος για την υπόθεση της 17Ν, Ανέστης Παπαναστασίου, ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων.

    Παράλληλα, οι διωκτικές αρχές έχουν στρέψει πλέον την προσοχή τους σε κορυφαία στελέχη του ΕΛΑ, όπου αναμένονται εξελίξεις. Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, θεωρούνται επαρκή για τη σύλληψη τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων από την ηγετική ομάδα του ΕΛΑ, ο οποίος χαρακτηρίζεται "μητέρα" όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα μας.

    [02] Στην Αθήνα ο Ρουμάνος πρωθυπουργός

    21/1/2003 8:46:00 πμ

    Επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Αντριάν Ναστάσε, ο οποίος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός θα υπογράψει τη διακήρυξη για την ολυμπιακή εκεχειρία, ενώ στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί οικονομικό φόρουμ μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας.

    [03] Καταδικάσθηκε Τούρκος δουλέμπορος στη Σάμο

    21/1/2003 11:40:00 πμ

    Σε δέκα χρόνια φυλάκιση και σε χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ καταδίκασε το τριμελές πλημμελειοδικείο Σάμου τον Τούρκο δουλέμπορο Γιαλβάκ Μετίν, ο οποίος μετέφερε στο νησί 12 λαθρομετανάστες με μια επτάμετρη βάρκα. Να σημειώσουμε ότι ο Τούρκος δουλέμπορος προσπάθησε να περάσει τους λαθρομετανάστες από την περιοχή Μουρτιά -Κασονήσι, τους αποβίβασε και προσπάθησε να διαφύγει, αλλά ύστερα απο υπόδειξη των λαθρομεταναστών συνελήφθη από τους άνδρες του λιμεναρχείου Σάμου και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Οι λαθρομετανάστες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και οδηγήθηκαν στο κέντρο υποδοχής.

    [04] Δεξίωση ΕΒΕΠ παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

    20/1/2003 11:00:00 μμ

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια δεξίωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, προς τιμήν της πολιτειακής αρχής, του πολιτικού κόσμου, του διπλωματικού σώματος, των αρχών και των παραγωγικών τάξεων του Πειραιά. Παρόντες στη δεξίωση ήταν ακόμη ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, ο δήμαρχος Πειραιά Χ. Αγραπίδης, ο νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας, βουλευτές της Α' και Β' Πειραιά, δήμαρχοι δήμων του ευρύτερου Πειραιά και σύσσωμος ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της πόλης.

    Στη σύντομη ομιλία του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Γιώργος Κασιμάτης είπε μεταξύ άλλων ότι "Η αρνητική οικονομική συγκυρία και η γενικότερη ύφεση της επιχειρηματικότητας σε συνδυασμό με την ένταση του φαινομένου της διεθνούς τρομοκρατίας και κατά συνέπεια ανασφάλειας, είναι οι βασικοί άξονες που σημαδεύουν το βηματισμό μας στις αρχές της νέας χιλιετίας".

    Ωστόσο τόνισε ότι "Παρ' όλα αυτά, η επιχειρηματική κοινότητα του πρώτου λιμανιού της χώρας δίνει τη δική της καθημερινή μάχη για την αναζωογόνηση της οικονομίας και την ευρύτερη κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη".

    [05] ΕΕ:Αυστηρή δημοσιονομική πολιτική για την Ελλάδα

    21/1/2003 8:32:00 πμ

    Συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας συνιστά στην Ελλάδα το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Νίκο Χριστοδουλάκη να εγκαινιάζει την ελληνική προεδρία των Συμβουλίων των υπουργών, ενώ παράλληλα στέλνει σήμα κινδύνου προς τη Γερμανία και τη Γαλλία, των οποίων τη δημοσιονομική κατάσταση κρίνει άκρως ανησυχητική. Τα προγράμματα σταθερότητας της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Φιλανδίας ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν χθες βράδυ στην παραδοσιακή προ των συνόδων του ECOFIN συνεδρίαση του Συμβουλίου των χωρών της ευρωζώνης.

    Το Συμβούλιο υπ. Οικονομικών ''χτυπά το καμπανάκι'' σε Γαλλία-Γερμανία

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανέφερε ότι σχετικά με την ελληνική οικονομία το Συμβούλιο υιοθέτησε σε γενικές γραμμές την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Η οικονομική πολιτική θα συνεχιστεί, όπως και οι προσπάθειες για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη συνέχισης των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού, στο πνεύμα της πρόσφατης μεταρρύθμισης στο ΙΚΑ.

    Σε ότι αφορά τη Γαλλία και τη Γερμανία ο κ. Χριστοδουλάκης (ως προεδρεύων του Eurogroup), όπως και ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Πέδρο Σόλμπες, ανέφεραν ότι υπάρχει "πολιτική συμφωνία" για την αποστολή "έγκαιρης προειδοποίησης" στην πρώτη και για την ενεργοποίηση της διαδικασίας περί υπερβολικών ελλειμμάτων για τη δεύτερη.

    Οι κ.κ. Χριστοδουλάκης και Σόλμπες δεν θέλησαν να αναφερθούν στη στάση που θα τηρήσει σήμερα η Γαλλία, η οποία αρνείται μέχρι στιγμής να δηλώσει πως θα συμμορφωθεί προς τις κοινοτικές συστάσεις που θέτουν τον στόχο της ετήσιας μείωσης του διαρθρωτικού ελλείμματος κατά 0,5% του ΑΕΠ, καθώς και της εκμηδένισης του δημοσιονομικού ελλείμματος μέχρι το 2006.

    Αναφερόμενος εξάλλου στην ευρωπαϊκή οικονομία, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας σημείωσε ότι η οικονομική ανάκαμψη καθυστερεί, αλλά ο στόχος για την επίτευξη μέσου ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης περί το 1,8% του κοινοτικού ΑΕΠ είναι εφικτός για το 2003.

    Προς τον σκοπό αυτό η ελληνική προεδρία θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην προώθηση της στρατηγικής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, την οποία καθόρισαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στη Λισαβόνα, αλλά και στο συντονισμό των εθνικών οικονομικών πολιτικών. Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλάκης, υπάρχουν και σημαντικοί κίνδυνοι για την ευρωπαϊκή οικονομία που οφείλονται στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, αλλά και στη γεωπολιτική αβεβαιότητα στο Ιράκ.

    [06] Οι στόχοι της ελληνικής Προεδρίας στον τομέα του πολιτισμού

    20/1/2003 11:55:00 μμ

    Τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας στους τομείς του πολιτισμού, των οπτικοακουστικών και του αθλητισμού καθώς και την υποψηφιότητα της Πάτρας ως "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-2006" παρουσίασε τη Δευτέρα ενώπιον της επιτροπής πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η διεύρυνση με την ένταξη των δέκα νέων κρατών μελών και η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης είναι τα βασικά στοιχεία που επηρεάζουν τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.

    Όπως τόνισε, η νέα θεσμική, πολιτική, οικονομική αλλά και πολιτιστική πραγματικότητα της ΕΕ μας φέρνει αντιμέτωπους με το ζήτημα της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το ζήτημα αυτό βρίσκεται στη βάση της συζήτησης για την ευρωπαϊκή πολιτική ταυτότητα, δηλαδή για τα γεωπολιτικά και πολιτικά ελλείμματα της ΕΕ.

    Αναφερόμενος στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Συμβουλίου υπουργών Πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Μαϊου, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στόχος είναι η έγκριση ψηφίσματος για την υποχρέωση να λαμβάνονται υπόψη όλες οι πολιτιστικές πτυχές στις υπόλοιπες κοινοτικές πολιτικές ώστε να προωθείται η ευρωπαϊκή πολιτιστική πολυμορφία.

    [07] Αποδείξεις ζητά η διεθνής κοινότητα απ' το Ιράκ

    21/1/2003 8:50:00 πμ

    Ο πόλεμος μπορεί ν' αποφευχθεί, αν η Βαγδάτη αποδείξει ότι δεν κρύβει όπλα μαζικής καταστροφής, εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ για το ιρακινό οπλοστάσιο. Ο Χανς Μπλιξ, από την πλευρά του διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζουν ακόμα αν το Ιράκ διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής και επισήμανε την ανάγκη για περισσότερη συνεργασία με τις ιρακινές αρχές. Νωρίτερα, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ και η ιρακινή κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία 10 σημείων που θα διευκολύνει τον έλεγχο του ιρακινού οπλοστασίου.

    ''Ναι'' ΗΠΑ και Βρετανίας για παροχή ασυλίας στον Χουσεΐν

    Προσερχόμενος στη συνάντηση, ο Χανς Μπλιξ ανέφερε ότι ο ΟΗΕ δεν έχει λάβει ακόμα, τη συναίνεση της Βαγδάτης για τις πτήσεις κατασκοπευτικών αεροπλάνων και υπογράμμισε ότι το Ιράκ έχει θέσει μια σειρά όρων οι οποίοι δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί.

    "Θα πρέπει να μας δώσουν πληροφορίες ή να μας πουν που να βρούμε τις πληροφορίες", είπε ο επικεφαλής των επιθεωρητών, αναφερόμενος στα όπλα μαζικής καταστροφής και χαρακτήρισε ευπρόσδεκτη την πρόταση της Κύπρου να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της ως βάση για συνεντεύξεις με Ιρακινούς επιστήμονες.

    Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, ο κύριος Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε αραβικές χώρες στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης υπογράμμισε με έμφαση, από την Πάτρα, ότι η Ευρώπη επιθυμεί ειρήνη στον Περσικό Κόλπο.

    Κίνα, Γερμανία και Γαλλία επανέλαβαν την αντίθεση τους στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Βαγδάτης, ωστόσο η Βρετανία ανακοίνωνε την αποστολή στον Περσικό Κόλπο 30.000 επιπλέον στρατιωτών και ισχυρών δυνάμεων τεθωρακισμένων.

    Εκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να σταθεί στο ύψος των ευθυνών του σε ότι αφορά το θέμα του Ιράκ, απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ. Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλτ Ράμσφελντ και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο εμφανίστηκαν να συναινούν στην ιδέα παροχής ασυλίας στον Σαντάμ Χουσεΐν, αν δεχόταν να εξοριστεί.

    Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε χθες, νέα μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπου πολλές χιλιάδες χριστιανοί συμμετείχαν σε μια δημόσια προσευχή υπέρ της ειρήνης στο Ιράκ.

    [08] Ενοπλη επίθεση κατά Αμερικανών στο Κουβέιτ

    21/1/2003 11:10:00 πμ

    Ενας Αμερικανός έχασε τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά στο Κουβέιτ κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης ακραίων Ισλαμιστών κοντά στην αμερικανική βάση Ντόχα, στις 08.14 (ώρα Ελλάδος). Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην πόλη του Κουβέιτ δήλωσε ότι οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των δύο Αμερικανών, που είναι πολιτικοί υπάλληλοι του αμερικανικού Πενταγώνου. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Οι δύο Αμερικανοί επέβαιναν σε όχημα τύπου "Land Cruiser". Τους δύο ενόπλους σκότωσαν Αμερικανοί πεζοναύτες.

    Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Κουβέιτ σε κρίσιμη κατάσταση, φέροντας πολλαπλά τραύματα από σφαίρες. Η αστυνομία έχει αποκλείσει όλη τη γύρω περιοχή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί συλλήψεις.

    Στο Κουβέιτ σταθμεύουν 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες ενόψει της πιθανής επίθεσης στο Ιράκ.

    Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο ένας αστυνομικός του Κουβέιτ είχε πυροβολήσει και τραυματίσει δύο Αμερικανούς στρατιώτες, αφού σταμάτησε το αυτοκίνητο τους, σε εθνική οδό.

    [09] Κατεδαφίσεις σπιτιών και συλλήψεις στη Δ. Οχθη

    21/1/2003 11:06:00 πμ

    Ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε κατά τη διάρκεια της νύχτας την κατοικία στελέχους της Φατάχ κοντά στη Χεβρώνα και συνέλαβε 13 Παλαιστινίους στη Δυτική Οχθη, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές. Οι στρατιώτες ανατίναξαν με δυναμίτη στην πόλη Ντούρα το πατρικό σπίτι του Ισα Σάλεμ Νταράμπιγιε, στελέχους της Φατάχ και μέλους της Δύναμης 17 - της προσωπικής φρουράς του Γιάσερ Αραφάτ. Ο Νταράμπιγιε είχε συλληφθεί πριν μήνες και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία της συμμετοχής σε αντι-ισραηλινές επιθέσεις.

    Ομαδικές συλλήψεις

    Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι η καταστροφή του σπιτιού ήταν "ένα μήνυμα προς τους τρομοκράτες ότι θα πληρώνουν για τις πράξεις τους".

    Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε κατά τη διάρκεια της νύχτας 13 Παλαιστινίους σε διάφορες επιχειρήσεις στη Δυτική Οχθη, 10 εκ των οποίων καταζητούνταν για συμμετοχή τους σε αντι-ισραηλινές επιθέσεις. Οι συλληφθέντες είναι στην πλειοψηφία τους μέλη της Τζιχάντ και της Χαμάς.

    Νίκη Σαρόν ''βλέπουν'' οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν θα είναι ο μεγάλος νικητής στις εκλογές της 28ης Ιανουαρίου, που διεξάγονται υπό το φόντο της κρίσης στο Ιράκ. Οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ότι το δεξιό κόμμα Λικούντ, του οποίου ηγείται ο Σαρόν θα αποσπάσει 30 από τις 120 έδρες στην νέα Κνέσετ (από 19 που διαθέτει σήμερα).

    Το Εργατικό κόμμα του Αμραμ Μίτζνα αναμένεται να αποσπάσει 19 έδρες από 25 που έχει σήμερα.

    Οι προηγούμενες εκλογές είχαν βέβαια πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 1999, 16 μήνες πριν από την έκρηξη της παλαιστινιακής Ιντιφάντα, η οποία άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό στο Ισραήλ αυξάνοντας τη δύναμη της δεξιάς που υποσχέθηκε μεγαλύτερη ασφάλεια στους πολίτες, παρά το γεγονός ότι στο διάστημα αυτό έχασαν τη ζωή τους 700 Ισραηλινοί.

    Οι κατηγορίες για ανάμιξη του Σαρόν σε σκάνδαλα διαφθοράς αναμένεται πάντως να στερήσουν από το Λικούντ ένα πραγματικό θρίαμβο, καθώς προηγούμενες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ θα μπορούσε να αποσπάσει ακόμη και 40 έδρες.

    [10] Αγωγές καταναλωτών εναντίον τραπεζών

    Πηγή: NET 105,8 fm 21/1/2003 10:44:00 πμ

    Σε ομαδικές αγωγές κατά έξι τραπεζών, της Εθνικής, της Alpha Bank, της Eurobank, της Εμπορικής, της Ασπίς, της Λαϊκής, προχωρούν οι καταναλωτές διεκδικώντας επιστροφή των χρημάτων που τους παρακρατήθηκαν παρανόμως για την χορήγηση στεγαστικών δανείων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), οι αγωγές θα γίνουν με βάση την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκρινε ως καταχρηστικούς και παράνομους 17 όρους των συμβάσεων στεγαστικών δανείων.

    Καταχρηστικοί όροι

    Ανάμεσα στους όρους, που κρίθηκαν ως καταχρηστικοί, είναι και αυτοί που επιβαρύνουν τους δανειολήπτες με ποσοστό 1% - 2% επί του δανείου, ως έξοδα δανειοδότησης, καθώς και διάφορα άλλα ποσά με την ένδειξη "έξοδα φακέλου".

    "Mέχρι να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές αποφάσεις οι τράπεζες συνεχίζουν να παρανομούν, επιβαρύνοντας και τις νέες συμβάσεις με τα ποσά αυτά", κατήγγειλε στh NET 105,8 η αντιπρόεδρος της "ΕΚΠΟΙΖΩ", Παναγιώτα Καλαποθαράκη.

    [11] Ελεγχος σε όλες τις ΠΑΕ της Α' Εθνικής

    21/1/2003 10:54:00 πμ

    Διαχειριστικός έλεγχος θα διενεργηθεί σε όλες τις ΠΑΕ της Α' Εθνικής, μετά από εντολή υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Λιάνη, ο οποίος έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα στελέχη του Ελεγκτικού Συμβουλίου θα μεταβούν και σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των λογιστικών βιβλίων. Εν τω μεταξύ, απομακρύνεται από τα κοινά της Ενωσης ο Μάκης Ψωμιάδης, ενώ τετράμηνη διακοπή συμβολαίου επιβλήθηκε στον Ντέμη Νικολαΐδη από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

    Να δοθούν κίνητρα για εξυγίανση των ΠΑΕ, με αυστηρούς κανόνες ώστε να ξεφύγουν οι ομάδες από το αμαρτωλό τους παρελθόν, ζήτησε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Θανασης Κανελλοπουλος.

    "Με το νέο καθεστώς σύνταξης των ισολογισμών των ΠΑΕ θα φαίνονται όλα, ιδίως τα ποσά, που χρησιμοποιούνται για μεταγραφές ποδοσφαιριστών", απάντησε ο γ.γ αθλητισμού Νίκος Έξαρχος, μιλώντας στον ίδιο σταθμό.

    [12] Ο ΟΦΗ απέκτησε τον Κουνενάκη

    21/1/2003 9:45:00 πμ

    Στον OΦH ανήκει από χθες ο Nίκος Kουνενάκης. O νεαρός παίκτης υπέγραψε στον OΦH συμβόλαιο για 6 μήνες συν 3 χρόνια (1+1+1), με την ΠΑΕ να έχει το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης. Μετά την υπογραφή του συμβουλαίου του στην κρητική ομάδα, ο ποδοσφαιριστής δήλωσε: "Hθελα να επιστρέψω στον OΦH και ο προπονητής μου έδωσε την ευκαιρία. Eίμαι σε πολύ καλή κατάσταση και νιώθω έτοιμος να βοηθήσω αμέσως την ομάδα μου. Φυσικά, από τον προπονητή μου εξαρτάται πότε θα με χρησιμοποιήσει".

    [13] Βρύζας: ''Κομμάτι της ζωής μου η Ιταλία''

    21/1/2003 10:23:00 πμ

    Πρόσωπο της ημέρας στο καμπιονάτο την Κυριακή ήταν ο Ζήσης Βρύζας, καθώς σημείωσε δύο γκολ κατά της Ιντερ και στέρησαν από τους "νερατζούρι" την κορυφή της βαθμολογίας. "Είναι μέρος της ζωής μου πλέον η Ιταλία και η Περούτζια" δήλωσε στον ραδιοσταθμό "Μετρόπολις" της Θεσσαλονίκης ο Καβαλιώτης διεθνής άσος. Ο Ζήσης Βρύζας τόνισε ότι έχει προσαρμοστεί στην Ιταλία και είναι ευχαριστημένος από τη ζωή και το ποδόσφαιρο της χώρας. "Αυτό που μετράει είναι οι καλές αναμνήσεις και στην Περούτζια έχω αρκετές τέτοιες", είπε και επισήμανε ότι "μπορεί να μην μπόρεσα να κάνω ως τώρα, στα 28 μου χρόνια, ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα πηγαίνοντας σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ιταλίας, που θα ήταν για μένα ότι καλύτερο, αλλά δεν είμαι δυσαρεστημένος από την πορεία μου στην Περούτζια. Είμαι ικανοποιημένος από τα χρήματα που παίρνω και γενικά από την παρουσία μου στο ιταλικό πρωτάθλημα".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 21 January 2003 - 10:04:14 UTC