Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-01-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διευρύνεται ο κύκλος καταθέσεων για εκβιασμούς
  • [02] Στο έλεος των πυρκαγιών η Καμπέρα

    [01] Διευρύνεται ο κύκλος καταθέσεων για εκβιασμούς

    19/1/2003 10:30:00 πμ

    Ο κύκλος των ανακρίσεων για την υπόθεση εκβιασμών ολοένα και μεγαλώνει καθώς αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να προσέλθουν στον Εισαγγελέα γνωστοί επιχειρηματίες. Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί το πολύ εντός 20 ημερών. Τη Δευτέρα πρόκειται να καταθέσει η Μαριάνα Λάτση, ενώ άγνωστο παραμένει εάν προσήλθε στον Εισαγγελέα η Γιάννα Αγγελοπούλου. Xθες το μεσημέρι ωστόσο, ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος ύστερα από αίτημα του, επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό. Ο κ. Αγγελόπουλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε να απαντήσει εάν κατέθεσε και νέα στοιχεία.

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν από τον εισαγγελέα Δημ. Παπαγγελόπουλο οι κύριοι Μιχαλόπουλος και Σαλιαρέλης, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι επιχειρηματίες από τα λεγόμενα "βαριά ονόματα" καθώς και εκπρόσωποι από την οικογένεια Λάτση.

    Την Παρασκευή κατέθεσαν οι κύριοι Νίκος και Κυριάκος Μαμιδάκης. Τα δύο αδέλφια υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το θέμα και ότι ποτέ κανένας δεν τους πλησίασε με σκοπό να τους αποσπάσει χρήματα μέσω οποιασδήποτε απειλής.

    Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και δημοσιογραφικός κόσμος έχουν κάθε συμφέρον να διώξουν σκιές και υποψίες, και να πετάξουν από τους κόλπους τους υπαίτιους, αν αποδειχθεί κάτι από την έρευνα, σημείωσε ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο υπουργός Τύπου επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να διερευνηθεί και να προχωρήσει η υπόθεση.

    ''Καμία πτυχή και κανένα θέμα που συνδέεται με την υπόθεση της τρομοκρατίας δεν πρόκειται να μείνει στο σκοτάδι'' δήλωσε μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης.

    ''Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συγκάλυψης'', δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος επιμένει στην αθωότητα του, ενώ αναπάντητη παραμένει μέχρι τώρα οι καταγγελία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για απόπειρα δωροδοκίας του. "Κάθε πολίτης κρίνει πότε και σε ποιες Αρχές θα απευθυνθεί," σχολίασαν οι υπουργοί Τύπου και Δικαιοσύνης για την επίδοση στον Πρωθυπουργό από την οικογένεια Αγγελόπουλου του ημερολογίου του δολοφονηθέντος βιομηχάνου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος διέψευσε ότι γνώριζε την ύπαρξη οποιωνδήποτε εγγράφων.

    [02] Στο έλεος των πυρκαγιών η Καμπέρα

    19/1/2003 11:12:00 πμ

    Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 150 τραυματίστηκαν, ενώ περισσότερα από 400 σπίτια καταστράφηκαν στα προάστια της πρωτεύουσας της Αυστραλίας, Καμπέρα, από τις πυρκαγιές. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όταν η φωτιά που είχε ξεκινήσει σε τρία μέτωπα από γειτονικά δάση βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, την ξηρασία και τον καύσωνα επεκτάθηκε στα προάστια της Καμπέρας, προκαλώντας τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της. Πολλοί οδικοί άξονες έχουν κλείσει και έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ενώ η πόλη έχει καλυφθεί από ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού.

    Δύσκολο το έργο της κατάσβεσης

    Οι περισσότεροι τραυματίες νοσηλεύονται με εγκαύματα, δύσπνοια και άλλα τραύματα στο νοσοκομείο της Καμπέρα ενώ δύο γυναίκες, η κατάσταση των οποίων κρίθηκε σοβαρή, μεταφέρθηκαν στο Σίδνεϊ.

    Εξαιτίας των καπνών τα πυροσβεστικά αεροσκάφη αδυνατούν να απογειωθούν ώστε να κάνουν ρίψεις στις εστίες της φωτιάς. Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι τα προάστια γύρω από το Γουέστον Κρικ και το Γούντεν.

    Οι πυροσβέστες φοβούνται μήπως οι άνεμοι τη νύχτα προκαλέσουν αναζωπύρωση των μικρών εστιών φωτιάς που σιγοκαίνε στα συντρίμμια των κατεστραμμένων σπιτιών της πόλης.

    Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Χάουαρντ, διέκοψε τις διακοπές του και αναμένεται να επιστρέψει από το Σίδνεϊ στην Καμπέρα για να επισκεφθεί τους 2.300 ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να σωθούν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 January 2003 - 9:51:41 UTC