Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-01-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος κύκλος συναντήσεων Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [02] Ανακάλυψη κυκλώματος εμπορίας βρεφών στη Λαμία
  • [03] Σύλληψη τριών ατόμων στο Λονδίνο

    [01] Νέος κύκλος συναντήσεων Κληρίδη-Ντενκτάς

    Πηγή: NET 105,8 fm 18/1/2003 8:26:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Την πραγματοποίηση τακτικών συναντήσεων, τρεις κάθε εβδομάδα, έως τις 28 Φεβρουαρίου, συμφώνησαν οι κ.κ. Κληρίδης και Ντενκτάς, με στόχο τη συμφωνία επί του αναθεωρημένου σχεδίου Ανάν. Στο μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, σε δηλώσεις του στο CNN, τόνισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τα ογκώδη συλλαλητήρια των Τουρκοκύπριων, που ζητούν την επίλυση του πολιτικού ζητήματος και την ένταξη της βόρειας Κύπρου στην ΕΕ. Την ίδια ώρα περίπου 100 Τουρκοκύπριοι, μέλη του Συνδέσμου ''Η Κύπρος ανήκει στους Κύπριους'', οι οποίοι διαμένουν στη Λεμεσό, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική του Ραούφ Ντενκτάς.

    Διαδήλωση στα κατεχόμενα

    Φωτό Αρχείου

    Οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως: ''Θέλουμε ειρήνη'' και ''Ντενκτάς παραιτήσου'', συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση, όπου αξίωσαν την παραίτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη και φώναζαν συνθήματα εναντίον του ιδίου και της ψευδοκυβέρνησης. Επίσης, ζήτησαν να βρεθεί σύντομα λύση στο Κυπριακό με βάση το σχέδιο Ανάν και δήλωσαν έτοιμοι να συμπαρασταθούν στον αγώνα των Τουρκοκυπρίων που βρίσκονται στα κατεχόμενα.

    Την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία που θα εξασφαλίζει το μέλλον των Τουρκοκυπρίων, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    Στο μεταξύ στην Τουρκία βρίσκεται ο Πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Ντερβίς Ερογλου.

    Εμμένει ο Ντενκτάς στις θέσεις του

    Την Παρασκευή, ο Ραούφ Ντενκτάς λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Γλαύκο Κληρίδη, χαρακτήρισε ως "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" το σχέδιο Ανάν και δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τους χάρτες που το συνοδεύουν. Ο κατοχικός ηγέτης ανέφερε ότι το σχέδιο και οι χάρτες Ανάν, που προβλέπουν τη μετακίνηση πενήντα χιλιάδων ανθρώπων θα μετατρέψουν αυτούς τους ανθρώπους σε πρόσφυγες. Ωστόσο, μετά τη συνάντηση ο Ραούφ Ντενκτάς εξέφρασε την ελπίδα για τη δυνατότητα μιας λύσης, αλλά πρόσθεσε ότι το καθήκον ενός διπλωμάτη είναι να μιλά με ελπίδα και αισιοδοξία.

    Ο Κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα στο 2003 θα διαδραματιστούν ιστορικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

    [02] Ανακάλυψη κυκλώματος εμπορίας βρεφών στη Λαμία

    18/1/2003 9:31:00 μμ

    Κύκλωμα εμπορίας βρεφών αποκαλύφθηκε στη Λαμία, μετά την επ' αυτοφώρω σύλληψη τεσσάρων ατόμων που πωλούσαν ένα νεογέννητο έναντι περίπου 10.000 ευρώ. Στη συναλλαγή εμπλέκονται τουλάχιστον ένας μαιευτήρας και ένας δικηγόρος, ενώ ήδη διατυπώθηκαν άλλες καταγγελίες για νεογέννητα που εμφανίζονταν ως νεκρά προκειμένου να τροφοδοτείται κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών.

    Καταγγελίες για εξαφανίσεις βρεφών

    Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, επιφανής δικηγόρος της Λαμίας πιάστηκε επ' αυτοφώρω να πουλάει νεογέννητο βρέφος, παρουσία των φυσικών του γονέων σε ζευγάρι.

    Ο 32χρονος δικηγόρος Ευάγγελος Ανδρούλας είχε ραντεβού σε πάρκινγκ στο 200χλμ Αθηνών - Λαμίας με τους υποτιθέμενους υποψήφιους αγοραστές, που δεν ήταν παρά δημοσιογράφοι από το επιτελείο της εκπομπής του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Μαζί τους ήταν και ένας αστυνομικός που παρουσιάστηκε ως ο αδερφός της γυναίκας που θα υιoθετούσε το βρέφος προς 10.000 ευρώ. Τα χρήματα ήταν προσημειωμένα και όταν η συναλλαγή έγινε τόσο ο δικηγόρος όσο και οι φυσικοί γονείς του βρέφους που είναι Βούλγαροι και κατοικούν στις Λιβανάτες Φθιώτιδας συνελήφθησαν.

    Στην υπόθεση εμπλέκονται επίσης, ο Μαιευτήρας Χρήστος Τσαγκάρης, ο οποίος όπως φαίνεται μέσω της κλινικής του στη Λαμία αναλάμβανε να βρει τους θετούς γονείς, μια νοσοκόμα, η γραμματέας του δικηγόρου και μια Βουλγάρα που μεσολαβούσε για τις αγοραπωλησίες. Και οι επτά οδηγήθηκαν το πρωί στον Εισαγγελέα.

    Μετά την αποκάλυψη της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης, καταγγελίες έγιναν στη Λαμία που νεογέννητα εμφανίζονταν ως νεκρά, προκειμένου να δοθούν για υιοθεσία.

    [03] Σύλληψη τριών ατόμων στο Λονδίνο

    18/1/2003 8:48:00 μμ

    Τρεις άνδρες συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική αστυνομία την Πέμπτη κατά τη διέλευσή τους από το αεροδρόμιο του Γκάτουικ, στα νότια του Λονδίνου και κρατούνται ακόμη στο κέντρο του Λονδίνου, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία. Οι τρεις άνδρες, ηλικίας από 28 έως 30 ετών, συνελήφθησαν στις 14.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) από τις υπηρεσίες μετανάστευσης, δήλωσε εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ. Αργότερα, στις 19.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας) ανακρίθηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Σκότλαντ Γιαρντ, στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου 2000, πρόσθεσε. ''Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό κράτηση στο κέντρο του Λονδίνου'', είπε. Η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ούτε για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν οι συλλήψεις ούτε για την εθνικότητα των συλληφθέντων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 January 2003 - 21:51:43 UTC