Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-12-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιταλία: έξι τραυματίες από έκρηξη ηφαιστείου
  • [02] ΠΑΟΚ: Προσφυγή κατέθεσε ο Γεωργιάδης
  • [03] Εντατικές προπονήσεις στον Ολυμπιακό

    [01] Ιταλία: έξι τραυματίες από έκρηξη ηφαιστείου

    30/12/2002 9:15:00 μμ

    Εξι άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας από μεγάλο παλιρροϊκό κύμα που προκάλεσε έκρηξη του ηφαιστείου Στρόμπολι στο ομώνυμο νησί που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βόρεια της Σικελίας, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας και η τοπική αστυνομία. Τα μέλη σωστικών συνεργείων που πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από το ηφαίστειο, το οποίο ''ξύπνησε'' το Σάββατο, είδαν μια από τις πλαγιές του να πέφτει στη θάλασσα, προκαλώντας τεράστιο παλιρροϊκό κύμα το οποίο πλημμύρισε σπίτια και προκάλεσε ζημιές στο χωριό Τζινόστρα. Αξιωματικός της αστυνομίας στην περιοχή δήλωσε ότι ένα άτομο διακομίστηκε σε νοσοκομείο με κατάγματα, ενώ δύο άλλα τραυματίστηκαν ελαφρά.

    Ολα είχαν γίνει μαύρα

    ''Τμήμα του νησιού κατακρημνίστηκε στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα τρομερό σενάριο. Ολα έχουν γίνει μαύρα. Δεκάδες βάρκες λύθηκαν από τη μαρίνα του Στρόμπολι, άλλες αναποδογύρισαν και μερικά σπίτια υπέστησαν ζημιές'', είπε ο ίδιος τηλεφωνικώς στο Ρόιτερ.

    Οι υπηρεσίες διάσωσης ανακοίνωσαν ότι το τεράστιο παλιρροϊκό κύμα έγινε αισθητό και στα κοντινά νησιά Παναρέα και Λίπαρι και στην Μεσίνα (αρχαία Μεσσήνη), στην ακτή της γειτονικής Σικελίας.

    [02] ΠΑΟΚ: Προσφυγή κατέθεσε ο Γεωργιάδης

    30/12/2002 10:34:00 μμ

    Προσφυγή κατά του ΠΑΟΚ κατέθεσε σήμερα ο ποδοσφαιριστής του Γιώργος Γεωργιάδης, ζητώντας ποσό 151 χιλιάδων ευρώ που του οφείλεται και παράλληλα την ελευθερία του. Από το παραπάνω ποσό, τα 81 χιλιάδες ευρώ οφείλονται από την φετινή αγωνιστική περίοδο και τα υπόλοιπα από την περσινή. Παράλληλα, σήμερα μοιράστηκε στον ΠΑΟΚ το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ έναντι των οφειλομένων και κάποιοι από τους παίκτες, μεταξύ των οποίων και ο Γεωργιάδης, αρνήθηκαν και πάλι να εισπράξουν το μέρισμά τους, αφού δεν θέλουν πρόχειρες λύσεις την στιγμή που τους οφείλονται πολλά περισσότερα.

    Ενδιαφέρον Λεβερκούζεν για Γιαννάκη Οκκά

    Αντίθετα από τους περισσότερους παίκτες της ομάδας, ο Γιαννάκης Οκκάς είναι σχεδόν εξοφλημένος από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ελάχιστα χρήματα οφείλει στον Κύπριο επιθετικό. Αυτό αποκάλυψε ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Κώστας Μπότος που βεβαίωσε πως για τον πελάτη του υπάρχει ενδιαφέρον, εκτός από την Λεβερκούζεν, και από άλλη ομάδα χωρίς να την κατονομάσει και κατέληξε πως ο Οκκάς θα είναι αφοσιωμένος ως το τέλος της σεζόν στα καθήκοντα του στην ομάδα, αδιαφορώντας για καθετί που σχετίζεται με ενδεχόμενη μεταγραφή του.

    Σήμερα εξάλλου γύρισαν οι τρεις Κύπριοι ποδοσφαιριστές, Εγκωμίτης, Βοσκαρίδης και Γιασεμή, μετά την ολοκλήρωση της άδειας τους, και προπονήθηκαν το μεσημέρι στην Νέα Ευκαρπία.

    Αύριο επιστρέφουν οι υπόλοιποι ξένοι ποδοσφαιριστές, ενώ την 1η του νέου έτους αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Γιαννάκης Οκκάς, που μπαίνει αμέσως μετά την μικρή του άδεια γάμου, στο καθημερινό πρόγραμμα και υπλογίζεται για το Σαββατιάτικο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης.

    Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να μην προμηθευτεί εισιτήρια για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και να απεμπλακεί έτσι από τις συνέπειες που μπορούν να προκύψουν από την συμπεριφορά των οπαδών του στο γήπεδο.

    [03] Εντατικές προπονήσεις στον Ολυμπιακό

    30/12/2002 10:26:00 μμ

    Τελευταίες ώρες του 2002 και παρά τις γιορτινές μέρες, ο Σρέτσκο Κάτανετς αυξάνει τους ρυθμούς για να είναι απόλυτα έτοιμος ο Ολυμπιακός για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην Ριζούπολη και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την ακριβώς επόμενη αγωνιστική. Σήμερα ο Σλοβένος τεχνικός "εξόντωσε" τους παίκτες σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ οι διεθνείς, Παρασκευάς Αντζας, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Λάμπρος Χούτος, Χρήστος Πατσατζόγλου και Στέλιος Βενετίδης επέστρεψαν από την Ξάνθη και το φιλικό της Εθνικής με την ακριτική ομάδα και έλαβαν κανονικά μέρος στη σημερινή προπόνηση.

    Το πρόγραμμα ακολούθησε και ο Γιώργος Ανατολάκης, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι στην διάθεση του Σρέτσκο Κάτανετς για την Κυριακή. Σύμφωνα όμως με τα σχέδια του, ο Σλοβένος τεχνικός ενδέχεται να μην χρησιμοποιήσει τον έμπειρο αμυντικό, καθώς θέλει να τον προφυλάξει από ενδεχόμενο υποτροπή του τραύματός του.

    Ανάλογη ενδέχεται να είναι και η τύχη του Ζε Ελίας, ο οποίος βρίσκεται στο όριο των καρτών και μία νέα κίτρινη κάρτα θα του στοιχίσει τη συμμετοχή του στο ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τον Παναθηναϊκό. Αύριο το πρωί οι "ερυθρόλευκοι" θα προπονηθούν στις 11 το πρωί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 30 December 2002 - 21:52:00 UTC