Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-12-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα σελίδα για την Κύπρο!
  • [02] Στον ανακριτή ο Γ. Σανδάλης
  • [03] Στη Βουλή άμεσα ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος
  • [04] Αύριο η εκδίκαση ένστασης για το Δ. Περιστερίου
  • [05] Σε εορταστικό ωράριο τα καταστήματα
  • [06] Βαρύς χειμώνας σε Ζάκυνθο και Β. Ελλάδα
  • [07] Συνδικάτα-εργοδοσία αντιτίθενται στον Τσάβες
  • [08] Νέο ναυτικό ατύχημα στη Μάγχη
  • [09] Συναγερμός για βόμβα στο αεροδρόμιο της Πράγας
  • [10] Αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ
  • [11] Συνομιλίες Μπλερ- Ασαντ για Ιράκ, Μεσανατολικό
  • [12] Γκορ: Δεν θα ξανακατέβει για πρόεδρος
  • [13] Ευνοϊκότερα τα δάνεια του ΟΕΚ από το 2003
  • [14] Την Τετάρτη στη Βουλή ο προϋπολογισμός
  • [15] Σήμερα η απονομή βραβείων ΠΡΟΣΩΠΑ 2002

    [01] Νέα σελίδα για την Κύπρο!

    16/12/2002 8:41:00 πμ

    Τα επόμενα βήματα για την επίλυση του Κυπριακού σχεδιάζουν Αθήνα και Λευκωσία μετά την επιτυχία της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Αύριο συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας, όπου ο ΓΓ του ΟΗΕ θα δώσει το στίγμα των επόμενων κινήσεων του. Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο θα ενημερώσει στις 12.00 ο πρωθυπουργός για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στην Κοπεγχάγη. Το ίδιο θέμα θα συζητηθεί αύριο και στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ την ίδια μέρα θα γίνει και προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών.

    Ικανοποιημένη η κοινή γνώμη

    Θετικοί και ικανοποιητικοί κρίνονται οι χειρισμοί της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη από την πλειονότητα των ερωτηθέντων στην τηλεφωνική δημοσκόπηση της Kάπα Research που δημοσίευσε "το Βήμα της Κυριακής".

    Θετικά και μάλλον θετικά αντιμετωπίζονται οι θέσεις του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σε ποσοστό 83,1% στην Αθήνα, 94,2% στην Κύπρο, 78,2% στην Κωνσταντινούπολη, 65,7% στα κατεχόμενα και 32,5% στο Λονδίνο. Δικαιωμένος για την πολιτική που εφάρμοσε εμφανίζεται και ο πρόεδρος Κληρίδης.

    Αναφορικά με τους χειρισμούς του Ραούφ Ντενκτάς που δέχεται πρωτοφανείς επιθέσεις για πρώτη φορά στην σαραντάχρονη παραμονή του στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, μόνο το 28,6% των ερωτηθέντων στα κατεχόμενα χαρακτήρισαν θετικούς τους χειρισμούς, έναντι 50,7% των ερωτηθέντων στην Κωνσταντινούπολη.

    Δυσαρέσκεια για τον κατοχικό ηγέτη

    Στο στόχαστρο έντονων επικρίσεων βρίσκεται ο Ντενκτάς για την αδιάλλακτη στάση του. Αμεση παραίτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη ζήτησε το Ρεμπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, ενώ την παραίτηση του κατοχικού ηγέτη ζήτησαν οργανώσεις και φορείς.

    Για τέλος της πολιτικής ζωής του κάνει λόγο σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

    [02] Στον ανακριτή ο Γ. Σανδάλης

    Πηγή: NET 105,8 fm 16/12/2002 8:31:00 πμ

    Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, ο Γιώργος Σανδάλης, για την επίθεση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη. Η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Αθηναίων είναι σαφώς καλύτερα στην υγεία της, ενώ εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό ο οδηγός της, Γιώργος Λυμπερίου. Ο Σανδάλης είχε νοσηλευτεί το 1997 με ψυχολογικά προβλήματα.

    [03] Στη Βουλή άμεσα ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος

    16/12/2002 10:24:00 πμ

    Θέμα ημερών είναι πλέον η κατάθεση του νέου αυστηρότερου αντιτρομοκρατικού νόμου στη Βουλή, ο οποίος θα είναι έτοιμος τις επόμενες ημέρες, όπως δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος σε συνέντευξη του σήμερα στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ". Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ορισμό της τρομοκρατίας, κατάλογο τρομοκρατικών αδικημάτων και θα αυξάνει το χρόνο παραγραφής των σχετικών αδικημάτων από 20 σε 30 χρόνια.

    Ο κ. Πετσάλνικος αναφέρει ότι από το 2003 θα αλλάξει κατ' επιταγήν της ΕΕ και το καθεστώς έκδοσης κατηγορουμένων και αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο έκδοσης στις ΗΠΑ Ελλήνων πολιτών ή κατηγορουμένων για αδικήματα που έχουν παραγραφεί στη χώρα μας. Επίσης, διαβεβαιώνει ότι οι αλλαγές που έρχονται δεν θα θίξουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών.

    Τι είναι τρομοκρατική πράξη

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι ένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά των ρυθμίσεων είναι η ρητή πρόβλεψη ότι δεν αναιρείται ούτε περιορίζεται οποιασδήποτε μορφής πολιτική εκδήλωση ή άλλη μαχητική συνδικαλιστική δράση.

    Σύμφωνα με το νέο νόμο, τρομοκρατική πράξη είναι η τέλεση ενός ή περισσοτέρων εκγλημάτων, η οποία λαμβανει χώρα, με τρόπο ή σε έκταση ή υπό συνθήκες τέτοιες, που είναι δυνατόν να βλάψουν μια χώρα ή ένα διεθνή οργανισμό.

    [04] Αύριο η εκδίκαση ένστασης για το Δ. Περιστερίου

    Πηγή: NET 105,8 fm 16/12/2002 10:09:00 πμ

    Εκδικάζεται αύριο στο εκλογοδικείο η ένσταση που κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου Κώστας Λαλένης κατά της εκλογής του δημάρχου της πόλης Ανδρέα Παχατουρίδη. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Λαλένης παρουσίασε στοιχεία, βάσει των οποίων ο συνδυασμός του υπέβαλε την ένσταση κάνοντας λόγο για παράνομες μεταδημοτεύσεις. Υπενθυμίζεται ότι η διαφορά με την οποία εξελέγη ο κ. Παχατουρίδης Δήμαρχος Περιστερίου ήταν 395 ψήφοι.

    [05] Σε εορταστικό ωράριο τα καταστήματα

    16/12/2002 9:15:00 πμ

    Σε εορταστικούς ρυθμούς μπαίνουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου τα καταστήματα. Τις καθημερινές θα κλείνουν στις 8 το βράδυ και τα Σάββατα στις 6 το απόγευμα. Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, τελευταία πριν από τα Χριστούγεννα, θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Την παραμονή των Χριστουγέννων θα κλείσουν στις 6 και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 5 το απόγευμα. Κλειστά θα είναι τα καταστήματα στις 26 Δεκεμβρίου και στις 2 Ιανουαρίου.

    [06] Βαρύς χειμώνας σε Ζάκυνθο και Β. Ελλάδα

    16/12/2002 8:52:00 πμ

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξακολουθεί να βρίσκεται η Ζάκυνθος, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, ενώ στη βόρεια Ελλάδα απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ορεινά επαρχιακά δίκτυα των νομών Καστοριάς, Γρεβενών, Κοζάνης και Φλώρινας. Χθες από το δριμύ ψύχος, μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε ορεινή αγροτική περιοχή έξω από το χωριό Δεσπότη των Γρεβενών. Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει άστατο καιρό, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

    [07] Συνδικάτα-εργοδοσία αντιτίθενται στον Τσάβες

    16/12/2002 8:41:00 πμ

    "Δικτάτορα" χαρακτήρισαν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες οι ηγέτες των συνδικάτων και της εργοδοσίας και κάλεσαν τους οπαδούς τους να συνεχίσουν επ' αόριστον τις κινητοποιήσεις έως ότου ικανοποιηθεί το κύριο αίτημά τους, που είναι να παραιτηθεί ο πρόεδρος και να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Εργατών της Βενεζουέλας (COV), Κάρλος Ορτέγα και ο πρόεδρος της Ενωσης Βιομηχάνων (FEDECAMARAS), Κάρλος Φερνάντες, απεκάλεσαν αμφότεροι "δικτάτορα" τον Τσάβες.

    Αφορμή στάθηκε η απόφασή του να καλέσει τον στρατό να αγνοήσει την απόφαση των δικαστών ενάντια στα προεδρικά διατάγματα, που του εκχωρούσαν το δικαίωμα να αναλάβει δια του στρατεύματος τον έλεγχο της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας, η οποία έχει παραλύσει από την απεργία.

    "Δεν είστε δημοκράτης, είστε ένας δικτάτορας, είσθε ο κατεξοχήν υπεύθυνος για τη λεκτική και φυσική αντιπαράθεση εκατομμυρίων κατοίκων της Βενεζουέλας", τόνισε ο Φερνάντες.

    "Σήμερα το καθεστώς του Τσάβες παραμένει το ίδιο τυφλό και κουφό, όπως και στο παρελθόν. Το μόνο που επιζητείται είναι η σύγκρουση", τόνισε από την πλευρά του ο Ορτέγα.

    "Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε έναν δικαστή να προσπαθήσει να παρεμποδίσει την εφαρμογή ενός προεδρικού διατάγματος. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, εμείς προσπαθούμε να κάνουμε να τηρηθούν οι νόμοι κι ορισμένοι δικαστές ευνοούν εκείνους που εμπλέκονται στην απεργία", είχε τονίσει ο Τσάβες, αναφερόμενος στις ενστάσεις των δικαστών που εναντιώνονταν στην πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει υπό τον έλεγχό της τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας, που πλήττονται από την απεργία.

    [08] Νέο ναυτικό ατύχημα στη Μάγχη

    16/12/2002 11:26:00 πμ

    Στο ναυάγιο του νορβηγικού οχηματαγωγού "Τρικολόρ" προσέκρουσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, γερμανικό φορτηγό. Το φορτηγό σκάφος "Νικόλα", υπό σημαία Ολλανδικών Αντιλλών και χωρητικότητας 3000 τόνων, προσάραξε στο ναυάγιο ενώ ρυμουλκά σκάφη κατευθύνονται στο σημείο για να το τραβήξουν. Από τη νέα σύγκρουση δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Το Τρικολόρ που μετέφερε 3.000 πολυτελή αυτοκίνητα, (Volvo, Saab, BMW), αξίας 3 εκατομμυρίων στερλίνων, βυθίστηκε το περασμένο Σάββατο, τριάντα μίλια έξω από το Ραμσγκέιτ του Κεντ, της Μ. Βρετανίας.

    [09] Συναγερμός για βόμβα στο αεροδρόμιο της Πράγας

    16/12/2002 11:17:00 πμ

    Κλειστό παρέμεινε για δύο ώρες σήμερα το αεροδρόμιο της Πράγας μετά από απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των τσεχικών αερογραμμών. Ανδρες της αστυνομίας με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ερεύνησαν όλους τους χώρους του αεροδρομίου δίχως να βρουν κάτι το ύποπτο. Λόγω της απειλής, τέσσερα αεροσκάφη καθυστέρησαν να απογειωθούν για δύο ώρες και άλλα δύο που κατευθύνονταν στην Πράγα υποχρεώθηκαν να προσγειωθούν στο Μπρνο και την Οστράβα.

    [10] Αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ

    16/12/2002 10:10:00 πμ

    Αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν χθες βράδυ, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ιρακινές στρατιωτικές θέσεις στο νότιο Ιράκ, σε απάντηση απειλών που δέχτηκαν από την ιρακινή αεράμυνα, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής κεντρικής διοίκησης. Τα συμμαχικά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν όπλα ακριβείας για να πλήξουν ένα κινητό ραντάρ και ένα κέντρο επικοινωνιών κοντά στην Νασιρίγια και την Βασόρα. "Τα συμμαχικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τις επιθέσεις όταν τα ιρακινά αντιαεροπορικά πυροβόλα άνοιξαν πυρ εναντίον, αλλά και λόγω της παρουσίας του κινητού ραντάρ στη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Από την άλλη, Ιρακινός εκπρόσωπος υποστήριξε μιλώντας στο ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων ΙΝΑ ότι τα "εχθρικά" αεροσκάφη έπληξαν "πολιτικές εγκαταστάσεις στις επαρχίες Ζι Καρ (375 χλμ νότια της Βαγδάτης) και Γουάσετ (170 χλμ νότια της ιρακινής πρωτεύουσας).

    Συνεχίζονται οι επιθεωρήσεις

    Εν τω μεταξύ, συνεχίζει η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ τις επιθεωρήσεις των ύποπτων εγκαταστάσεων για τον εντοπισμό όπλων μαζικής καταστροφής. Η Βαγδάτη δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι συνεργάζεται πλήρως με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, για να αποδείξει πόσο αβάσιμες είναι οι κατηγορίες Αμερικανών και Βρετανών, οι οποίοι επιπλέον δε φαίνεται να πείθονται από την έκθεση της Βαγδάτης για το οπλοστάσιό της.

    Επιφυλακτική η Βρετανία για την έκθεση του Ιράκ

    Πολλά κενά εντοπίζουν οι Βρετανοί, στην έκθεση 12.000 σελίδων του Ιράκ σχετικά με τα οπλικά του συστήματα.

    Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα Financial Times, το γεγονός αυτό ενδέχεται να καταστήσει αναπόφευκτο τον πόλεμο εναντίον της Βαγδάτης.

    Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, η Βρετανία συνεχίζει να ανησυχεί για το πυρηνικό, βιολογικό και χημικό οπλοστάσιο του Ιράκ.

    Εξίσου απογοητευμένοι είναι Αμερικανοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες του ΟΗΕ, οι οποίοι θεωρούν ότι η έκθεση δεν προσμετρά όλα τα πυρηνικά και χημικά διαθέσιμα του Ιράκ.

    Σύμφωνα με τους Financial Times, το Ιράκ δεν έχει κατορθώσει με την έκθεσή του να πείσει τη Βρετανία, η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε δώσει στη δημοσιότητα δική της έκθεση περί του ιρακινού οπλοστασίου.

    Εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Τονι Μπλερ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

    Παρόλα αυτά, επεσήμανε ότι σύντομα η Βρετανία θα έχει έτοιμη τη δική της έκθεση συμπερασμάτων.

    [11] Συνομιλίες Μπλερ- Ασαντ για Ιράκ, Μεσανατολικό

    16/12/2002 9:00:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ πρόκειται να έχει σήμερα ''τραχιές διαπραγματεύσεις'', όπως αναφέρει και ο ίδιος, με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ, σχετικά με το Ιράκ και την ισραηλο-παλαιστινιακή κρίση. Ο Τόνι Μπλερ σύμφωνα με άρθρό του στην εφημερίδα Financial Times, τονίζει πως μία σύρραξη στο Ιράκ, ένα ενδεχόμενο που βρίσκει ρητά αντίθετη τη Συρία, ''δεν είναι κατ' ανάγκην αναπόφευκτο''. Στο κείμενό του ο Βρετανός ηγέτης δικαιολογεί, με βάση το ''σημαντικό ρόλο και την επιρροή'' της Συρίας στην εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής, την πρόσκληση της Downing Street στον πρόεδρο Ασαντ, που είναι ο πρώτος Σύρος ηγέτης που επισκέπτεται ποτέ τη Βρετανία, η οποία επικρίθηκε ιδιατέρως από το Ισραήλ.

    [12] Γκορ: Δεν θα ξανακατέβει για πρόεδρος

    16/12/2002 10:59:00 πμ

    Ο Αλ Γκορ, δεν πρόκειται να ξανακατέβει υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, το 2004. Αυτό δήλωσε στην εκπομπή "60 λεπτά" του τηλεοπτικού δικτύου CBS, ο Αλ Γκορ, απαντώντας στα σενάρια που τον ήθελαν ξανά υποψήφιο απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους. "Έχω την ενέργεια τη θέληση και τη φιλοδοξία να ηγηθώ μιας νέας εκλογικής εκστρατείας στο τιμόνι των Δημοκρατικών. Παρόλα αυτά δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να το κάνω" είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει από την οποιαδήποτε θέση να δώσει τέλος στη διακυβέρνηση της χώρας από τους Ρεπουμπλικάνους και τον Τζορτζ Μπους.

    Πηγή: BBC

    [13] Ευνοϊκότερα τα δάνεια του ΟΕΚ από το 2003

    16/12/2002 9:52:00 πμ

    Σημαντικά αυξημένα θα είναι το 2003 τα δάνεια αποπεράτωσης κι επισκευής κατοικίας που χορηγεί ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας. Με την απόφαση αυτή που εγκρίθηκε από το ΔΣ του Οργανισμού και αναμένεται να υπογραφεί από τον υπουργό Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, ώστε να ισχύσει από το νέο έτος, τα δάνεια θα χορηγούνται με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, καθώς θα είναι άτοκα και θα εξοφλούνται σε 20 χρόνια. Το ύψος του δανείου εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου και την περιοχή που κατοικεί.

    Οπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, Θανάσης Ασημακόπουλος η δανειοδότηση θα γίνεται με πολύ γρήγορες διαδικασίες, ύστερα από αίτηση των δικαιούχων στα γραφεία του Οργανισμού σε ολόκληρη την Ελλάδα και τις απαραίτητες αυτοψίες από αρμόδιους μηχανικούς.

    [14] Την Τετάρτη στη Βουλή ο προϋπολογισμός

    16/12/2002 8:33:00 πμ

    Αρχίζει την Τετάρτη στη Βουλή, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2003, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την καθιερωμένη ονομαστική ψηφοφορία. Η κατάσταση της οικονομίας θα εξετασθεί σημερα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

    Στο μεταξύ, σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται για την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ 24ωρη απεργία για την Παρασκευή έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Τέλος, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι ιδιοκτήτες-οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τη μή διέλευσή τους από τις λεωφορειολωρίδες.

    [15] Σήμερα η απονομή βραβείων ΠΡΟΣΩΠΑ 2002

    16/12/2002 9:57:00 πμ

    Την πιο μεγάλη γιορτή της ελληνικής τηλεόρασης, την απονομή των τηλεοπτικών βραβείων της χρονιάς "ΠΡΟΣΩΠΑ 2002" θα μεταδώσει η ΕΤ-1 σήμερα το βράδυ στις 21.00 σε απευθείας σύνδεση με το "ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ". Την εκδήλωση, που διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά το "TV ΕΘΝΟΣ" θα παρουσιάσουν η Ρίκα Βαγιάννη και η Πόπη Τσαπανίδου. Στα "ΠΡΟΣΩΠΑ 2002" συμμετέχουν 10 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας (ALPHA, ALTER, ANT1, ET-1, ET-3, MEGA, NET, SEVEN, STAR, TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), οκτώ περιοδικά (TV ΕΘΝΟΣ, Ραδιοτηλεόραση, TV Ζάπινγκ, ΛΟΙΠΟΝ, EXODOS, TV Guide, EIKONES, TV Cosmos), το portal e-go και 13 φορείς και σωματεία, τα οποία έχουν έμμεση ή άμεση σχέση με την τηλεόραση.

    Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα απονεμηθούν 25 βραβεία, τα οποία θα επιλέξει ειδική επιτροπή και 11 βραβεία για τα οποία ψήφισε το κοινό.

    Τα βραβεία που θα απονεμηθούν είναι τα εξής:

    Βραβεία κοινού:

    * Αγαπημένη ελληνική δραματική σειρά

    * Αγαπημένη ελληνική κωμική σειρά

    * Αγαπημένη ξένη σειρά

    * Αγαπημένος παρουσιαστής (εκτός ειδήσεων)

    * Αγαπημένη παρουσιάστρια (εκτός ειδήσεων)

    * Αγαπημένος παρουσιαστής ειδήσεων

    * Αγαπημένη παρουσιάστρια ειδήσεων

    * Αγαπημένος σπορκάστερ

    * Αγαπημένος ηθοποιός ελληνικής σειράς

    * Αγαπημένη ηθοποιός ελληνικής σειράς

    * Αγαπημένη ελληνική εκπομπή

    Βραβεία Επιτροπής:

    * Καλύτερης παραγωγής

    * Καλύτερης σκηνοθεσίας

    * Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου

    * Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου δραματικής σειράς

    * Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου κωμικής σειράς

    * Ανδρικού ρόλου

    * Γυναικείου ρόλου

    * Β' ανδρικού ρόλου

    * Β' γυναικείου ρόλου

    * Καλύτερης δραματικής σειράς

    * Καλύτερης κωμικής σειράς

    * Καλύτερης σκηνογραφίας

    * Καλύτερης ενδυματολογίας

    * Καλύτερου μοντάζ

    * Καλύτερης φωτογραφίας

    * Καλύτερου ντοκιμαντέρ

    * Καλύτερης ενημερωτικής εκπομπής

    * Καλύτερου δημοσιογραφικού ρεπορτάζ

    * Καλύτερης αθλητικής εκπομπής

    * Καλύτερης κοινωνικής εκπομπής

    * Καλύτερης μουσικής εκπομπής

    * Καλύτερης ψυχαγωγικής εκπομπής

    * Καλύτερης σατιρικής εκπομπής

    * Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής

    * Ζώνης προβολής ξένων ταινιών

    Επίσης, θα δοθεί ειδικό βραβείο σε μία προσωπικότητα του τόπου για την εν γένει προσφορά της στην ελληνική τηλεόραση.

    Τα βραβεία θα απονείμουν κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης και της πολιτικής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 16 December 2002 - 9:53:26 UTC