Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκότωσαν 30χρονο σε στάση λεωφορείου
  • [02] Χρήσιμες πληροφορίες για τους ψηφοφόρους
  • [03] Συνάντηση Παπαγεωργόπουλου - Καραμανλή
  • [04] Tελικά αποτελέσματα Υπερνομαρχίας-Δήμου Αθηνών
  • [05] Ιράκ:Η Γαλλία αποδέχεται τις νέες προτάσεις ΗΠΑ
  • [06] Ανησυχία για τα πυρηνικά όπλα της Β. Κορέας
  • [07] Εκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας
  • [08] Στα ΕΛ.ΠΕ το 54,3% της Yugopetrol
  • [09] Θερμή υποδοχή Γιαννάτου στην Αυστραλία

    [01] Σκότωσαν 30χρονο σε στάση λεωφορείου

    Πηγή: ΑΠΕ 18/10/2002 10:16:00 πμ

    Στη στάση του υπεραστικού λεωφορείου πλησίον του σταθμού στα Κάτω Πατήσια στις 8.30 το πρωί δύο δράστες, μάλλον αλλοδαποί, σκότωσαν με μαχαίρι 30χρονο άνδρα. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών αλλά και για να διαπιστωθούν τα στοιχεία του θύματος.

    Εξάλλου ως δράστης της δολοφονίας του Νίκου Μουσταφά 38 ετών στο Ζεφύρι συνελήφθη νωρίτερα ο 28χρονος Νίκος Καμπέρης. Δράστης και θύμα διασκέδαζαν με άλλους συγγενείς και φίλους έξω από το σπίτι του θύματος πίνοντας μπύρες. Για ασήμαντη αφορμή φιλονίκησαν και ο δράστης με πυροβόλο όπλο, που έφερε παράνομα μαζί του, πυροβόλησε το θύμα στο πρόσωπο.

    Ο δράστης συνελήφθη και με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [02] Χρήσιμες πληροφορίες για τους ψηφοφόρους

    18/10/2002 8:39:00 πμ

    Ανοικτές θα είναι από σήμερα έως και την Κυριακή, οι υπηρεσίες των δημοτολογίων του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να εφοδιαστούν οι δημότες με τις απαραίτητες βεβαιώσεις για να ψηφίσουν. Όλοι οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, έχουν δικαίωμα ψήφου στο δεύτερο γύρο των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, ανεξάρτητα εάν ψήφισαν ή όχι την περασμένη Κυριακή, διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών. Στις επαναληπτικές εκλογές θα ισχύσουν όσα εφαρμόστηκαν και την προηγούμενη Κυριακή, σχετικά με τους διπλοεγγεγραμμένους και τις καταστάσεις των παραληφθέντων.

    Οι δημότες θα μπορούν να εφοδιαστούν με πιστοποιητικά ταυτοπροσωπίας, αφού, όπου υπάρχει πρόβλημα, χρειάζεται νέο πιστοποιητικό για την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου, καθώς τα πιστοποιητικά αυτά παραμένουν στην κατοχή της εφορευτικής επιτροπής.

    Στο δεύτερο γύρο δεν χρειάζεται σταυρός προτίμησης στα ψηφοδέλτια ενώ το υπουργείο Εσωτερικών θα διαθέσει και πάλι ταξί και μικρά λεωφορεία για την μεταφορά των ψηφοφόρων του δήμου Αθηναίων.

    Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα Παρασκευή και έως τη Δευτέρα 21 του μηνός δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μόνο στις περιοχές που θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές. Σε όλες τις άλλες περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

    [03] Συνάντηση Παπαγεωργόπουλου - Καραμανλή

    18/10/2002 10:52:00 πμ

    Με τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο συναντήθηκε το πρωί στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του από τον α΄ γύρο, τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε και για τον προεκλογικό αγώνα που έδωσε.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος μετά τη συνάντηση, που κράτησε περίπου μισή ώρα τόνισε, ότι οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι διεκδικητικοί και αγωνιστικοί υπογραμμίζοντας ότι στη Θεσσαλονίκη "δώσαμε έναν έντιμο αυτοδιοικητικό αγώνα και κερδίσαμε".

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος τόνισε ότι πρέπει να μεταφερθεί η εξουσία από την κεντρική διοίκηση στην Αυτοδιοίκηση και αυτό πρέπει να το πάρει απόφαση, όπως είπε, η κυβέρνηση.

    Αργότερα το μεσημέρι, ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση με τους 13 εκλεγμένους, από τον α' γύρο, νομάρχες, που υποστήριξε το κόμμα του.

    [04] Tελικά αποτελέσματα Υπερνομαρχίας-Δήμου Αθηνών

    18/10/2002 9:28:00 πμ

    Τα αποτελέσματα της διαλογής των ψηφοδελτίων για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς και για το δήμο της πρωτεύουσας, δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Παράλληλα έχει αρχίσει ήδη η καταμέτρηση των σταυρών που έλαβαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δέκα ημέρες.

    Για την υπερνομαρχία ο συνδυασμός της κ. Φώφης Γεννηματά έλαβε 657.684, ο συνδυασμός του κ. Τζαννετάκου 440.646, ο συνδυασμός του κ. Καρατζαφέρη 223.732, ο κ. Μανώλης Γλέζος 179.009 και ο συνδυασμός του κ. Θανάση Παφίλη 144.771.

    Για το δήμο της Αθήνας, ο συνδυασμός της κ. Ντόρας Μπακογιάννη έλαβε 161.329, του κ. Χρήστου Παπουτσή 88.740, του κ. Γιάννη Δημαρά 37.793, του κ. Σπύρου Χαλβατζή 20.523, του κ. Φώτη Κουβέλη 20.162, του κ. Δημοσθένη Βεργή 3.083.

    [05] Ιράκ:Η Γαλλία αποδέχεται τις νέες προτάσεις ΗΠΑ

    18/10/2002 9:23:00 πμ

    Νέο ευέλικτο σχέδιο απόφασης θα προτείνουν σύντομα στα Ηνωμένα Εθνη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το οποίο δεν θα εξουσιοδοτείται άμεσα κάποιο μέλος του οργανισμού για να κάνει χρήση στρατιωτικής ισχύος εναντίον της Βαγδάτης, αλλά θα συνδέει τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας με τις εκθέσεις των επιθεωρητών του ΟΗΕ για το οπλοστάσιο του Ιράκ. Τις νέες αμερικανικές προτάσεις, φαίνεται να υιοθετεί και η Γαλλία που εμφανίζεται ικανοποιημένη από το νέο σκεπτικό των ΗΠΑ για το σχέδιο ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών.

    Οπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές στα Ηνωμένα Εθνη εφόσον εξασφαλισθεί η σύμφωνη γνώμη της Γαλλίας, που ηγείται της ομάδας των χωρών που αντιδρούν στα αμερικανικά σχέδια για στρατιωτικό πλήγμα στο Ιράκ, θα ανοίξει ο δρόμος για την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του αμερικανικού σχεδίου ψηφίσματος μέχρι το τέλος του μήνα.

    ''Μέχρι τώρα οι αλλαγές που έκαναν οι ΗΠΑ (στην πρότασή τους) είναι αποδεκτές από τη Γαλλία'', δήλωσε διπλωμάτης στην έδρα του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ Παρισιού και Ουάσινγκτον για το θέμα.

    [06] Ανησυχία για τα πυρηνικά όπλα της Β. Κορέας

    18/10/2002 10:13:00 πμ

    Προβληματισμός επικρατεί στη διεθνή κοινότητα μετά την επιβεβαίωση από αμερικανούς διπλωμάτες της ανάπτυξης προγράμματος πυρηνικών όπλων στη Βόρεια Κορέα. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ κάλεσε σήμερα την Βόρεια Κορέα να επιλέξει μεταξύ του προγράμματος πυρηνικών όπλων και της κάλυψης των επισιτιστικών αναγκών της χώρας, αλλά διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή η Ουάσινγκτον δεν έχει σχέδια για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Πιονγιανγκ. Χθες ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, δήλωσε ότι πιστεύει πως η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα μικρό αριθμό πυρηνικών όπλων, αν και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν επιβεβαιώσει προς το παρόν κάτι τέτοιο. Ευθύνες σε Ρωσία και Κίνα ότι βοήθησαν τη Βόρεια Κορέα να αναπτύξει πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, απέδωσαν σήμερα οι ΗΠΑ, καλώντας τις δύο κυβερνήσεις να σταματήσουν τη συνεργασία με την Πιονγιανγκ.

    Εντονη ανησυχία προκάλεσε το γεγονός, και στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και σε Ρωσία και ΙΑΕΑ.

    Στη Βιέννη, εκπρόσωπος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, πως η Βόρεια Κορέα παραδέχθηκε ότι προχωρεί στην υλοποίηση ενός προγράμματος κατασκευής πυρηνικών όπλων. Εάν οι ισχυρισμοί αποδειχθούν αληθείς, θα σημαίνει ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει παραπλανήσει τα Ηνωμένα Εθνη γι' αυτό που υποστήριζε ότι ήταν ένα πρόγραμμα για ειρηνικούς σκοπούς.

    Στις Βρυξέλλες, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα επανεξετάσει την οικονομική της συνεισφορά προς τη κοινοπραξία που έχει αναλάβει τη κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Βόρεια Κορέα, μετά από τις αποκαλύψεις. Επίσης, ανέφερε ότι θα ''ζητηθεί από τη Βόρεια Κορέα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της''.

    Στη Μόσχα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα έχει διαβουλεύσεις με τους εταίρους της και με τη Βόρεια Κορέα, μετά από τις αποκαλύψεις της Πιονγκγιάνγκ. ''Θα έχουμε διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας και με τη κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας και όταν συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες θα προβούμε σε σχόλια'', ανέφερε προς τους δημοσιογράφους ο Ιβανόφ.

    [07] Εκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας

    18/10/2002 11:27:00 πμ

    Τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σε σπίτι στην Κολωνία της Γερμανίας, το οποίο έχει παραδοθεί στις φλόγες, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, η αιτία της έκρηξης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Η έκρηξη, που συγκλόνισε το κέντρο της Κολωνίας, σημειώθηκε, γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας).

    [08] Στα ΕΛ.ΠΕ το 54,3% της Yugopetrol

    18/10/2002 11:40:00 πμ

    Η επέκταση της Yugopetrol, η οποία εξαγοράστηκε από τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.), στην εμπορία ναυτιλιακών καυσίμων από το λιμάνι του Μπάρ, όπως και η απόκτηση νέου πλοίου μεταφοράς καυσίμων, αποτελούν προτεραιότητες της διοίκησης του ομίλου, σύμφωνα με το διευθύντα σύμβουλο Αθανάσιο Καραχάλιο.

    Η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα, όπου πρόκειται να γίνει η επίσημη μεταβίβαση του 54,3% των μετοχών της Yugopetrol AD Kotor.

    Δυναμική διείσδυση των ΕΛ.ΠΕ στα Βαλκάνια

    Εγκαταστάσεις της Yugopetrol

    Σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης των ΕΛ.ΠΕ. στους Ελληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι συνοδεύουν την αποστολή των ΕΛ.ΠΕ. στο Μαυροβούνιο, τα Ελληνικά Πετρέλαια προχωρούν την εμβάθυνση της παρουσίας τους στην αγορά των Βαλκανίων και ήδη εξαγοράζουν πρατήρια στη Βουλγαρία και τη Σερβία, ενώ η κυβέρνηση της Κροατίας κάλεσε τα ΕΛ.ΠΕ. να συμμετάσχουν εκ νέου στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της κρατικής εταιρίας πετρελαίου ΙΝΑ.

    [09] Θερμή υποδοχή Γιαννάτου στην Αυστραλία

    18/10/2002 11:04:00 πμ

    Σε λίγες μέρες η Σαββίνα Γιαννάτου επισκέπτεται τη Μελβούρνη για μια και μοναδική εμφάνιση στις 27 Οκτωβρίου στο Concert Hall και ήδη τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, ασχολούνται εντατικά μαζί της.

    Σήμερα η μεγάλης κυκλοφορίας ημερήσια εφημερίδα Herald Sun της αφιέρωσε ένα ιδιαίτερα κολακευτικό ρεπορτάζ, την Κυριακή θα την φιλοξενήσει στις 10 μ.μ. ο ραδιοφωνικός σταθμός 3MBS ενώ το κρατικό ραδιόφωνο του ABC θα ηχογραφήσει τη συναυλία για να την μεταδώσει στους ακροατές του που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Η αξιόλογη ερμηνεύτρια επισκέπτεται τη Μελβούρνη προσκεκλημένη του Διεθνούς Φεστιβάλ της πόλης.

    Εξάλλου το Νοέμβριο επισκέπτεται την Αυστραλία και ο δημοφιλής Κώστας Χατζής. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά, που ο Χατζής θα εμφανιστεί στο κοινό της Αυστραλίας. Επίσης το Νοέμβριο θα περιοδεύσει την Αυστραλία και ο Γιώργος Αλκαίος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 October 2002 - 9:08:21 UTC