Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας σε αμυντικά θέματα
  • [02] Για αποπροσανατολισμό κατηγόρησε τη Ν.Δ ο Χ. Παπουτσής
  • [03] Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Βούγια
  • [04] Προεκλογική συγκέντρωση του Γιώργου Ρόκου στο Λαγκαδά
  • [05] ''Πράσινο φως'' για επίθεση από το Κογκρέσο
  • [06] Υεμένη: Επίθεση στο δεξαμενόπλοιο έδειξε έρευνα
  • [07] Συνάντηση Χριστοδουλάκη με ΣΕΒ για εξαγωγές
  • [08] Επιδημία ιών στη Κίνα
  • [09] Το κολ γκερλ ήταν κόρη του...!!!

    [01] Συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας σε αμυντικά θέματα

    10/10/2002 8:12:00 μμ

    Τα θέματα των εξοπλισμών, η Ευρωπαϊκή Αμυνα, οι διμερείς σχέσεις αλλά και το κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών, του υπουργού Εθνικής Αμυνας με την Γαλλίδα ομολογό του Αλιό Μαρί κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας. Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο κ. Παπαντωνίου ενημέρωσε τη Γαλλίδα ομόλογο του για τη βεβαιότητα της Ελλάδας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ, ενώ όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις, ο υπουργός Αμυνας συζήτησε με την κα Αλιό Μαρί για τα οπλικά συστήματα, το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας και τις δυνατότητες αυξημένης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο αμυντικές βιομηχανίες.

    Η Ευρωπαϊκή Αμυνα στο επίκεντρο

    Για τα θέματα της Ευρωπαϊκής Αμυνας οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν τις πολύ θετικές εντυπώσεις που τους άφησε το άτυπο συμβούλιο των υπουργών άμυνας που έγινε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Ο κ. Παπαντωνίου, στάθηκε ιδιαίτερα στην απόφαση του άτυπου συμβουλίου για τον ευρωστρατό, τονίζοντας την ανάγκη να καταστεί λειτουργικός και επιχειρησιακά εντός του 2003 και ειδικότερα να εκλείψουν όλες οι αδυναμίες μέχρι την 1η Μαρτίου του 2003.

    Σχετικά με το θέμα του Ιράκ τονίσθηκε η απόλυτη συμφωνία και των δύο πλευρών, αλλά και όλων των ευρωπαίων, στο ότι θα πρέπει ν αφοπλισθούν οι χώρες που ενδεχομένως διαθέτουν όπλα βιοχημικά και μαζικής καταστροφής.

    Η κ. Αλιό Μαρί, από την πλευρά της δήλωσε ότι είχε με τον κ. Παπαντωνίου, μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για τα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα, ενώ σε ερώτηση εάν η Γαλλία υποστηρίζει την ένταξη της Κύπρου ανεξάρτητα από την πολιτική λύση του προβλήματος η γαλλίδα υπουργός απάντησε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις πήρε μία σαφή θέση την οποία θα υποβάλει στους υπουργούς και βεβαίως ελπίζω ότι το σύνολο των υπουργών θα την αποδεχθεί.

    Από την πλευρά του ο κ. Παπαντωνίου συμπλήρωσε ότι και η ελληνική προεδρία στηρίζει την θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Συνεργασίες σε θέματα εξοπλισμών για εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας

    Το πρωί ο κ. Παπαντωνίου συνάντηθηκε τον πρόεδρο της Επιτροπής Αμυνας του γαλλικού Κοινοβουλίου Γκυ Τεσιέ και τον γραμματέα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος Φρανσουά Ολάντ.

    Η συζήτηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Αμυνας εστράφη κυρίως γύρω από το θέμα των εξοπλισμών, με τους Γάλλους να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη μείωση του "γαλλικού μεριδίου" από τις αγορές για τον ελληνικό εξοπλισμό, θέση την οποία αντέκρουσε ο Ελληνας υπουργός υποστηρίζοντας ότι σε απόλυτους αριθμούς συμβαίνει το εντελώς αντίθετο και υπογράμμισε ότι εκείνο που προέχει σήμερα στην Ευρώπη, είναι η εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας.

    Σύμφωνα με τις θέσεις που ανέπτυξε ο υπουργός, η πολιτική των συγχωνεύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ως βασικός τρόπος για την ισχυροποίηση των ευρωπαϊκών εταιριών έναντι του αμερικάνικου ανταγωνισμού.

    Αργά το απόγευμα ο υπουργός μετέβη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (IFRI) όπου είχε προσκληθεί για να μιλήσει με θέμα:''Η προοπτική της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας και η Ελλάδα''.

    [02] Για αποπροσανατολισμό κατηγόρησε τη Ν.Δ ο Χ. Παπουτσής

    10/10/2002 8:30:00 μμ

    Με τη φράση "να αφήσουμε πίσω μας τούς αποτυχημένους διαχειριστές" άνοιξε την αποψινή του ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών Χρήστος Παπουτσής στην Πλατεία Κοντζιά. Ο Χρήστος Παπουτσής τόνισε ότι η νίκη του συνδυασμού του στις εκλογές της 13ης Οκτωβρίου δεν είναι προσωπικό ή κομματικό στοίχημα, αλλά αποτελεί μια μεγάλη δέσμευση για την Αθήνα και τους ανθρώπους της. "Τώρα εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να κάνουμε την Αθήνα μας μια πόλη, ανθρώπινη, καθαρή, πράσινη, ασφαλή και φιλόξενη" δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, ενώ κατηγόρησε τους πρώην δημάρχους της πόλης ότι κατά τη διάρκεια της θητείας τους εποφθαλμιούσαν υψηλότερες θέσεις. ". . . Ονειρεύονταν συνεχώς το Μαξίμου, τη Βουλή, κομματικά πόστα, δημιουργούσαν και διέλυαν κόμματα, ενώ η πόλη βυθιζόταν καθημερινά στην μετριότητα. .", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής στην ομιλία του.

    Επίθεση στην κα Μπακογιάννη και Ν.Δ

    Ο Χρήστος Παπουτσής κάλεσε τους Αθηναίους δημότες να επιλέξουν μεταξύ δύο διαφορετικών αντιλήψεων, αυτής της κυβέρνησης και αυτής της Ν.Δ, λέγοντας ότι οι δημοτικές εκλογές μπορεί να μην είναι "κομματική μάχη" αλλά σίγουρα είναι "μια αντιπαράθεση βαθύτατα πολιτική".

    "Στις 13 Οκτωβρίου συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Η μία, η συντηρητική αντίληψη (όπως έκανε 16 χρόνια τώρα) κινείται με κριτήριο την υποταγή της πόλης, του Δήμου και των μηχανισμών του στους πολιτικούς στόχους συγκεκριμένων προσώπων, στις πολιτικές επιδιώξεις κορυφαίων στελεχών μιας παράταξης που χρησιμοποίησε το Δήμο. Τον χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει πολιτική δυναμική και να στηρίξει προσωπικές διαδρομές. Και επιχειρεί τώρα ξανά να κάνει τα 16 χρόνια 20 χρόνια κυριαρχίας στο Δήμο Αθηναίων. Και η κα Μπακογιάννη αυτή τη γραμμή ακολουθεί. Εμείς, εμείς πιστεύουμε στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και ερχόμαστε να υπηρετήσουμε την πόλη μας και τους ανθρώπους της. Με προσήλωση στους στόχους και αφοσίωση στη δουλειά μας".

    ''Η Ν.Δ προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση''

    Ο υποψήφιος δήμαρχος στην ομιλία του κατηγόρησε τη Ν.Δ ότι "προκαλεί" ενώ την χαρακτήρισε "πανικόβλητη" καθώς τα στελέχη της -σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπουτσή- "βομβαρδίζουν τους πολίτες με δύο ειδών μηνύματα. που αποπροσανατολίζουν τους πολίτες, και παραπληροφορούν".

    "Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της τακτικής είναι η προσπάθεια να ρίξουν την ευθύνη για το χάος στους εκλογικούς καταλόγους, στην κυβέρνηση. Στόχος τους είναι την ημέρα των εκλογών να δημιουργήσουν έξω από τα εκλογικά τμήματα κλίμα έντασης και να εκμεταλλευτούν την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών που θα ταλαιπωρηθούν άδικα. Κι ακόμη να αναγκάσουν τους πολίτες να απέχουν από τις εκλογές".

    Ο Χρήστος Παπουτσής κάλεσε τους Αθηναίους δημότες να μάθουν άμεσα το που ακριβώς ψηφίζουν και να μην λείψει κανείς την Κυριακή από τις κάλπες. "Να μην αφήσουμε κανένα πολίτη να πέσει πάλι θύμα της Νέας Δημοκρατίας", είπε χαρακτηριστικά.

    [03] Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Βούγια

    10/10/2002 8:58:00 μμ

    Αισιόδοξος για τη νίκη του συνδυασμού του εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Παλαί ντε Σπορ. "Την Κυριακή θα τα καταφέρουμε. Πάμε για τη νίκη. Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί, είμαστε ενωμένοι, είμαστε αισιόδοξοι ότι βάζουμε τέλος στα 16 χρόνια της συντηρητικής διοίκησης" τόνισε ο κ.Βούγιας και κατηγόρησε τον κ. Παπαγεωργόπουλο ότι "είναι ο δήμαρχος που δεν κατασκεύασε ούτε μία θέση στάθμευσης, αύξησε τα δημοτικά τέλη κατά 67% σε τέσσερα χρόνια, δεν κατάφερε να πάρει ούτε δραχμή από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την πόλη, υπονομεύει την παγκόσμια έκθεση EXPO 2008 και δεν δημιούργησε ούτε μία θέση απασχόλησης".

    Προτάσεις-δεσμεύσεις για μία ανθρώπινη πόλη

    Αναφερόμενος στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του, ο κ.Βούγιας υπογράμμισε την πρόταση για τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, όπως η αστική θαλάσσια συγκοινωνία και το τραμ, την κατασκευή γκαράζ στην περιφέρεια, την επέκταση του πρασίνου, την περιβαλλοντική και αισθητική ανάπλαση κάθε γειτονιάς και την καθαριότητα με ανακύκλωση.

    Για το ψηφοδέλτιο τόνισε ότι συγκεντρώνει τις πιο ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της πόλης από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές τάξεις και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι "στις δημοτικές εκλογές οι πολίτες θα επιλέξουν τα καταλληλότερα πρόσωπα που θα καθορίσουν την καθημερινή τους ζωή για τα επόμενα χρόνια και δεν θα παγιδευτούν στα κομματικά διλήμματα που επιχειρεί να τους θέσει η Νέα Δημοκρατία".

    [04] Προεκλογική συγκέντρωση του Γιώργου Ρόκου στο Λαγκαδά

    10/10/2002 9:47:00 μμ

    Να υπερψηφίσουν τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση" προκειμένου να μπει φρένο στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται κάλεσε τους Θεσσαλονικείς ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος νομάρχης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ, Γιώργος Ρόκος, σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λαγκαδά. Ο κ. Ρόκος ζήτησε την καταψήφιση αυτών που ευθύνονται για την εγκατάλειψη της υπαίθρου, την έκρηξη της ανεργίας και της ακρίβειας. Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο του, ο κ. Ρόκος τόνισε ότι αποτελείται από ανθρώπους δοκιμασμένους στην αυτοδιοίκηση, από αγωνιστές του αγροτικού κινήματος, από νέους και ανθρώπους της παραγωγής.

    [05] ''Πράσινο φως'' για επίθεση από το Κογκρέσο

    10/10/2002 10:15:00 μμ

    Υιοθετήθηκε σήμερα με ευκολία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η εξουσιοδότηση στον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Τζόρτζ Μπους να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία κατά του Ιράκ. Σύμφωνα με τους αναλυτές, εξίσου εύκολα θα δώσει και η Γερουσία, σήμερα ή αύριο Παρασκευή, την ίδια εξουσιοδότηση στον κ. Μπους. Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος απέρριψε σήμερα την προσφορά του Ιράκ να επιτρέψει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις όπου βρισκονται τα οπλικά του συστήματα και ζήτησε από τον Ιρακινό πρόεδρο Σαντάμ Χουσεΐν να υπακούσει τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό των προγραμμάτων για τα όπλα του Ιράκ.

    Οι ΗΠΑ απορρίπτουν την προσφορά του Ιράκ

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλέισερ, αναφερόμενος στην προσφορά Ιρακινού αξιωματούχου για περιοδεία Αμερικανών αξιωματούχων στις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται τα όπλα του Ιράκ, δήλωσε ότι αυτό είναι θέμα του ΟΗΕ και όχι του Ιράκ.

    Ο κ. Φλέισερ τόνισε επίσης ότι ο Πρόεδρος Μπους αναμένει μια ευρεία, και διμερή ψήφο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων που θα τον εξουσιοδοτεί να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία κατά της Βαγδάτης, και ελπίζει πως αυτό θα στείλει ένα ισχυρό σήμα στο Ιράκ ότι πρέπει να συνεργαστεί με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και να εγκαταλείψει τα προγράμματα για τα όπλα του.

    "Ο πρόεδρος ελπίζει ότι το Ιράκ θα καταλάβει τη σοβαρότητα των ΗΠΑ, των συμμάχων μας, και του κόσμου και θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΟΗΕ", είπε τέλος ο Φλέισερ.

    Το μόνο ερώτημα που απομένει τώρα είναι με ποιούς όρους θα επιστρέψουν οι επιθεωρητές για να κάνουν αποτελεσματική δουλειά.

    [06] Υεμένη: Επίθεση στο δεξαμενόπλοιο έδειξε έρευνα

    10/10/2002 11:11:00 μμ

    Σε επίθεση οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα έκρηξη που σημειώθηκε στις 6 Οκτωβρίου στο γαλλικό δεξαμενόπλοιο ανοικτά της Υεμένης, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο εξωτερικών της Γαλλίας. Η ανακοίνωση του υπουργείου εκδόθηκε μετά τη δήλωση του γάλλου επιθεωρητή στην Υεμένη ότι εντοπίσθηκαν συντρίμμια, που πιθανότατα ανήκαν σε κάποιο πλοιάριο που προσέκρουσε σκόπιμα στο πετρελαιοφόρο "Limburg". Η έρευνες, που διεξήγαγαν Γάλλοι, Υεμένιοι και Αμερικανοί επιθεωρητές, θα συνεχιστούν προκειμένου να επαληθευτούν τα πρώτα αποτελέσματα και να καθοριστούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ζήτησε από τις διπλωματικές και προξενικές αποστολές της χώρας στην περιοχή να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των γάλλων πολιτών, ενώ προσπαθεί επίσης να βρει τρόπους για την καλύτερη προστασία των πλοίων του που βρίσκονται στην περιοχή.

    [07] Συνάντηση Χριστοδουλάκη με ΣΕΒ για εξαγωγές

    10/10/2002 7:49:00 μμ

    Η δημιουργία ειδικού οργάνου, που θα μελετά τα προβλήματα στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και θα εισηγείται λύσεις αλλά και τους άξονες της εξαγωγικής πολιτικής, συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδουλάκης με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος παρουσίασε τις προτάσεις του συνδέσμου για την τόνωση των εξαγωγών που παρουσιάζουν μείωση. Ο ΣΕΒ προσέλαβε επίσης ξένη εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων, για να καταγράψει τα προβλήματα εξαγωγών, ενώ εντός διμήνου θα ξεκινήσει την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων σε 20 μικρομεσαίες επιχειρήσεις με στόχο την ενίσχυση της παρουσίασης των προϊόντων τους σε αγορές του εξωτερικού. Ο κ. Κυριακόπουλος δεν παρέλειψε να τονίσει την αναστάτωση που έχουν επιφέρει στον επιχειρηματικό κόσμο οι έλεγχοι που πραγματοποιεί το υπουργείο Οικονομικών στις επιστροφές ΦΠΑ.

    [08] Επιδημία ιών στη Κίνα

    10/10/2002 10:18:00 μμ

    Ασιατική ηλεκτρονική γρίπη, σάρωσε τα pc φέτος στην Κίνα. Σύμφωνα με στοιχεία του εθνικού κέντρου για την αντιμετώπιση των ιών που δημοσιεύτηκαν σήμερα το 80% των computer, στη χώρα της Απω Ανατολής, έπεσαν θύματα ιών, με αποτέλεσμα μία από τις μεγαλύτερες αγορές προϊόντων pc και Internet, να περάσει μία από τις χειρότερες χρονιές της, σε θέματα ασφάλειας. Σύμφωνα με τον Zhang Jian, στέλεχος του κέντρου, ένας στους τρεις χρήστες του Διαδικτύου είχε πρόβλημα ιών, ενώ περισσότερα από τα μισά μηχανήματα έχασαν αποθηκευμένες στον σκληρό δίσκο πληροφορίες, ή παρουσίασαν προβλήματα αναζήτησης στο Web.

    Αυτό που αξίζει να αναφερθεί πάντως είναι ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των κατοίκων της Κίνας έχει πρόσβαση στο Internet. Αλλά σε μία χώρα με 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους, ακόμα και ένα ποσοστό της τάξεως του 10%, να είναι κάτοχος pc και να σερφάρει στο Διαδίκτυο, είναι ικανό να δημιουργήσει μια τεράστια αγορά, για τις νέες τεχνολογίες.

    Χαρακτηριστικό είναι δε ότι το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους, υπήρξαν 12 εκατομμύρια νέοι χρήστες.

    [09] Το κολ γκερλ ήταν κόρη του...!!!

    10/10/2002 10:11:00 μμ

    Καρδιακή κρίση έπαθε ένας ισραηλινός επιχειρηματίας, 48 ετών, που παραθέριζε στο Ειλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα, όταν συνειδητοποίησε ότι το κολ γκερλ που είχε καλέσει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, ήταν η κόρη του, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Maariv". Μόλις αποκαταστάθηκε η υγεία του, ο "άτυχος" επιχειρηματίας αποφάσισε να φύγει εσπευσμένα από το Ειλάτ, και να επιστρέψει στο σπίτι του στο βόρειο τμήμα της χώρας. Εκεί, διηγήθηκε την "περιπέτειά" του στη σύζυγό του, η οποία μόλις την άκουσε ξέσπασε σε κλάματα. Τότε η σύζυγος αποφάσισε να ξαναβάλει την κόρη της στον καλό δρόμο, ζήτησε όμως διαζύγιο από τον άστατο σύζυγό της, όπως προσθέτει η εφημερίδα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 October 2002 - 20:53:49 UTC