Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερευνες για κερδοσκοπικά παιχνίδια στο ΧΑΑ
  • [02] Προβληματισμός στον ΠΑΟ για τις κακές εμφανίσεις

    [01] Ερευνες για κερδοσκοπικά παιχνίδια στο ΧΑΑ

    Πηγή: NET 105,8 fm 4/10/2002 11:46:00 μμ

    Το κλίμα επιδείνωσης στις διεθνείς αγορές φαίνεται ότι άνοιξε την όρεξη ορισμένων να κάνουν κερδοσκοπικά παιχνίδια στη χρηματιστηριακή αγορά. Ηδη,ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε σήμερα με ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο στην αρνητική πορεία της Σοφοκλέους, μιλώντας ευθέως για υποτιμητική κερδοσκοπία. Ο κ.Χριστοδουλάκης, που προέβη στις σχετικές δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό, είπε ότι έδωσε ήδη εντολή στις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν κάθε περίπτωση και να προστατεύσουν τους επενδυτές.

    Τα σημερινά επίπεδα αγοράς αδικούν την οικονομία

    Ο κ. Χριστοδουλάκης, ανέφερε ακόμη ότι τα σημερινά επίπεδα αγοράς αδικούν την οικονομία και επισήμανε ότι αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι επενδυτές, διαφυλάσσοντας τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά τους.

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι οι αρχές πρέπει να παρεμβαίνουν όταν υπάρχουν κερδοσκοπικές επιθέσεις, ενώ δηλώσεις στο ίδιο μήκος κύματος με τον υπουργό Οικονομίας έκανε και ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Οι τιμές πολλών μετοχών αδικούν τις εταιρίες και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική πορεία της ελληνικής οικονομίας, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αλεξάκης.

    Ευθύνες στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στη Σοφοκλέους επέρριψε πάντως ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης, κάνοντας λόγο για ανυπαρξία οικονομικής πολιτικής και για αναξιοπιστία των εποπτικών αρχών.

    Σημειώνεται ότι μετά τις δηλώσεις Χριστοδουλάκη το αρνητικό κλίμα στη συνεδρίαση της Σοφοκλέους άλλαξε, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να κλείσει με άνοδο 1,17% στις 1792,45 μονάδες. Αντίθετα, μεγάλη πτώση είχαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μεγαλύτερη της Φραγκφούρτης που είχε απώλειες 3,51%. Σε αρνητική τροχιά κινείται και η Γουώλ Στρητ.

    [02] Προβληματισμός στον ΠΑΟ για τις κακές εμφανίσεις

    4/10/2002 11:57:00 μμ

    Εντονος προβληματισμός επικρατεί στον Παναθηναϊκό μετά την κακή εμφάνιση στο χθεσινό παιχνίδι του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τη Λίτεξ και τις αποδοκιμασίες των οπαδών του "τριφυλλιού" κατά... δικαίων και αδίκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προπονητής των "πρασίνων' Φερνάντο Σάντος είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αγγελο Φιλιππίδη και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, σε μια προσπάθεια να αναλυθεί η κατάσταση και να αναζητηθούν τα αίτια του κακού αγωνιστικού προσώπου που δείχνει ως τώρα ο Παναθηναϊκός σε Ελλάδα και Ευρώπη.

    Στην ομιλία του προς τους παίκτες πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός απέφυγε τη σκληρή κριτική και προτίμησε να ανυψώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών ενόψει της συνέχειας.

    Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των «πρασίνων είναι τη Δευτέρα στη Λεωφόρο εναντίον της Ξάνθης, στον πρώτο αγώνα της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου.

    Το ματς αυτό θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της γνωστής τιμωρίας του Παναθηναϊκού, ενώ θα απουσιάσει ο Ερικ Λίνκαρ, ο οποίος υπέστη διάταση στο μηριαίο μυ κατά τη διάρκεια του χθεσινού παιχνιδιού και θα μείνει εκτός προπονήσεων ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 5 October 2002 - 8:54:52 UTC